- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #46971 üzenetére
Mondok valamit, de utána meg kell, hogy öljelek, mert titok.
Használj ps-2 -es billt.Miután erre rájöttem, már tudtam backup biost flashelni pl. Giga lapokban. Addig nekem sosem sikerül, nem beszélve, hogy 50-böl 50x lép be biosba. Az a baj, hogy ha nem full start van, hanem csak restart, gyorsan átlendül az elején és mire inicializálódik az usb, már n em is fontos nyomkodni azt a delt.
Az uccsó lökést , lehet bill. és bill. közti tized mp.-es indulási diffi adja, de a lényeg, hogy ps-2-vel már akkor világít a num-lock, mikor még bőven sehol sincs a "push del to enter bios" rész.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46971 üzenetére
A leírásodból, miszerint billentyűzet függő, én arra is gondolnék, lehet a billentyűzet vacak... Nálam pl. a szvsz eléggé nem faék egyszerűségű Ducky One 2 RGB TKL tökéletes BIOS-ba ki, be mindenre, más, modernebb gépen is. Az azelőtti Microsoft Sidewinder X4 szintén komoly gaming (10+KRO) billentyűzettel sem volt gond soha semmivel. De járt nálam olyan mechanikus gaming csoda is, ami nem volt alkalmas a BIOS-ba működésre, se ezen, se más modernebb gépen. Típust nem írnék, de meglepően drága, jó hírű holmi(k)ról van szó.
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #46973 üzenetére
Ügyes húzás, majdnem kiénekted a számból a sajtot.
Először viszem a rendelőbe, diagnózis, műtét, majd teszt.
Utána Ebay, azt elrepül valahová a lap, de persze, ha itt valaki meglep egy jó ájánlattal, bármi lehet.
Amit ez a lap tud, arra nekem nincs szükségem, bár evvel a 4,8-5 Ghz meglenne
Meg Quad SLI, meg miket tud ez. Jól fut a Krájszisz végre
-
kenand
veterán
válasz
Laraxior #46930 üzenetére
Tény nem vagyunk maximális igényűek, de szépen elmuzsikálnak nálunk az x58-as lapok x5670-es xeonok egy kis BCLK emeléssel. Egy dobozos tartalék lap is van ha hirtelen beütne valami....
Fiúk nap-mint nap azokat használják, én csak akkor fogom be a a RAW fotókat akarom editálni -
válasz
Laraxior #46930 üzenetére
Nálam köszöni szépen jól van a rendszer napi használatban, bár az workstation és azokat nehéz kinyírni. Viszont jó lenne kicsit növelni a teljesítményét, dual rendszernél meg a szorzókon kívül nincs semmi esélyem a tuningra. EVGA sr2 meg gyűjtői lap és csonkolt a chipsetje, meg nem is workstation.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #46786 üzenetére
Pont ezert nem mertem meglepni azt az SR2 -es konfigot. Szvsz ki tudja, mikor mondja be az unalmast.
Oreg rendszer, es hiaba kepviselt akkoriban csucsminoseget az EVGA is azzal a lappal, lassan megfarad.
Es amennyit gamelek mostansag, pluszban az AC & ACC -t VR -ban igy is kihajtana, nem kellene a 9900K neki. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46786 üzenetére
"memória slotot nem érzékel, elfogy a PCI-E is...csatlakozók..."
Szvsz ezek mind az öregedéstől, rengeteg CPU cserétől, nem megfelelő használattól (értsd eszetlen OC), és a rengeteg korábbi tulajdonostól vannak bizonyos lapoknál.Persze, nyilván előfordulhat az az eset is, hogy egyszerűen csak megfőtt.
(#46787) MasterDeeJay: Benne van a második QPI, azért igényel 5000-es Xeon procit, mert csak azokban van. De 6 csatorna sehogy sem lesz, hiszen egy CPU-ban csak egy vezérlő van, a szomszédos CPU elérését pedig azért lassítja a QPI, valamint az L3/Uncore sebessége is erősen limit.
Ami a multi-GPU-t illeti, bizakodni lehet, csak ne fektess bele túl nagy összeget.
-
válasz
Laraxior #46775 üzenetére
Na akkor kipróbálom 4K-ban amik fent vannak. Meg persze 3dmarkot mert abban biztosan megy. SLI-m utoljára voodoo2-vel volt
Sajnos pont úgy van hogy a harmadik pcie az hiába 16x méretű sajnos 4x bekötésű pedig ott pont jó lenne a hézag. Az ideális egy pcie 16x szalagkábel lenne, lehet beruházok egybe mert az R9 380-asok is közel vannak egymáshoz és félig fedve van a hűtés az egyik kártyán. -
Speed®
titán
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #46772 üzenetére
Jó móka ez az alaplap gyűjtögetés... de némelyik álló helyébe elhalálozik, használni sem kell.
Bár szinte tény, hogy a régebbi 775-ös alaplapok nem voltak olyan terhelésnek kitéve, mint az 1366 széria.
Hűtési problémák, ami szinte kihat az egész alaplapra...
Én mindenesetre megszabadultam szinte az összestől. Maradt egy EP45-UD3P, meg egy régi P35-DS4. Az utóbbinak ismerem az előéletét, azért hagytam meg, mert az tutira kímélve volt. -
Speed®
titán
válasz
Laraxior #46770 üzenetére
User error max. az észrevétel hiánya volt, tippre a 980X halálával összefüggésben lehet, kérdés miként üzemelt a 920 utána hibátlanul benne. Mellé persze 2 DIMMmel használta ricshard, szóval ki tudja, akkor is gond volt-e már a fullDIMM.
Nálam van bőven RAM a másik két setupból, ami gondtalan, mennie kell ebből kifolyólag..de hogy bele merjem-e rakni az 5675öt -
Vesa
veterán
-
razor03
aktív tag
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #46584 üzenetére
Én már megtettem. Az ud5-nél copás leszedni. Jó erős a ragasztó és nincs is értelme: [link] és [link]
Szerk.: @ |AP| Az UD3R bordája más fazonú, annak talán lehet értelme. A használt ragasztó amúgy elég erős. Jobb, ha leszeded a teljes bordát és nem a lapon próbálod meg feszegetni. Ok. Azért talán az évek számával és a hőterheléstől romolhat a ragasztó hatékonysága...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #46548 üzenetére
A sajatommal BCLK WR second voltam eleg sokaig.
Es leggel tudta majdnem azt, mint a numero 1 LN2 -vel. Shamino tenykedese tetten erheto a lap minden szegmensen, ami az OC -t szolgalja. R3E erosebb lap, jobban birja a tap resze, de BCLK es mem OC teren nagyon el volt maradva. Reszemrol a holtversenyben a legjobb X58 -as lap az R3E -vel karoltve.
-
razor03
aktív tag
válasz
Laraxior #46488 üzenetére
Igen, így használom, alapvetően gamelni.
Viszont bios-ban csak 160-ig tudom a tRFC-t állítani
. Gondolom 232 valami auto beállítás lehet. 160-on próbáltam de nem bootol.
Egyébként mennyire befolyásolja a memóriát a magas tRFC? Mert ha nem sokat számít akkor lehet nem érdemes vele foglalkozni.
-
válasz
Laraxior #46484 üzenetére
Nyilván nem ebben a gépben.
2600 felett is ment de romlott a ram írás olvasás, haswell ennyit tud.
Nem is tudom mi az ami kihasználná 2600 felett? talán Skylake ddr3-al?
Borda nincs rajta, hőmérsékletszenzora van, ECC-s de azt eszi minden lap. Most vegyesbe megy kettő egy hyperx 2400-as kittel de az egy rakás szar ehez képest. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46404 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, ennél a platformnál teljesen felesleges ezzel vacakolni. Ha megy a C6, akkor a nem használt magokat áramtalanítja, ez részterhelésen óriási segítség neki, és kb. ez hozza a csodát, ami kell. Ugyanakkor az alapból jó magas üresjárati fogyasztáshoz nem feltétlen éri meg lassítani a processzort, energiatakarékossági szempontból sem.
Az i7-6600U CPU-s notebookomon van értelme kapcsolgatni, ott pl. egy videó lejátszásánál akár fele is lehet a fogyasztás kiegyensúlyozva (7-15W nagyságrendű fogyasztásról beszélünk komplett gépet nézve magas fényerőn, wifin
) a teljesítménycentrikushoz képest, és ott az akku merülés mértékére nézve sem mindegy, sokszor megérheti arra kapcsolni. Itt viszont szerintem csak időpazarlás.
-
winhate
őstag
válasz
Laraxior #46394 üzenetére
Ejha ez gaz.
Elso 5let.
Sajnos ehhez ki kell venned a hazbol es ugy kiprobalni hogy egyaltalan az also helyen elhelyzkedo molex csati megtapolva helyrehozza e a problemat.
Ha igen akkor valami molex atalakitasos trukk vagy haz csere.vagy
Lehet nem is tap problema lesz hanem slot.
Slotokban csere-bere esetleg.Meg a doksiban talaltam egy ilyen kis finomsagot:
"For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to
install it in the PCIEX16_1 slot; if you are installing two PCI Express graphics cards, it is
recommended that you install them in the PCIEX16_1 and PCIEX16_3 slots.Each PCIEX8 slot shares bandwidth with the corresponding PCIEX16 slot (PCIEX8_1 with
PCIEX16_1, PCIEX8_2 with PCIEX16_2, and PCIEX8_3 with PCIEX16_3). When a PCIEX8 slot is
populated, its corresponding PCIEX16 slot will operate at up to x8 mode."Kesobb folyt. mennem kell meset olvasni ...
-
HSM
félisten
-
jokeph
nagyúr
-
-
-
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46234 üzenetére
ezt tudja az SSD a fentebb linkelt SATA3 csatlakozón:
Crucial_CT128M550SSD1 128GBA RAM-okkal viszont továbbra sem jutok dűlőre...SPD-t 10-re állítottam, bootnál kis is írta, hogy 1333Mhz, Cpu-Z is azt mutatja:
A következő fülön viszont az OCZ modulnál ezt látom:
Akár még figyelmen kívül is hagyhattam volna, ha nem állt volna le a rendszer memória hibára hivatkozva.
Szóval valami ezzel nem kerek.A RAM típusa a matrica szerint: OCZ3P1333LV6GK, papíron ennek tudnia kellene az 1333Mhz-et.
De akkor nem értem a CPU-z miért mutat 533-at, azt meg pláne nem, hogy miért fagy a rendszer. -
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46229 üzenetére
Köszi, az hasznos lesz!
Ma bekerült a GTX 1060 is, jelenleg teljesen elégedett vagyok az upgrade-del (egy új konfig 300-400 között jött volna ki, így meg 60-ból megúsztam még pár évre)
Még a RAM-ok sebességét fogom megnézni, hogy mennek-e majd 1333-on, illetve a SATA-s SSD-mből lenne még jó többet kihozni, de az szerintem ki van maxolva.
SATA3 csatlakozóra van dugva, ide:
Ennél többet gondolom nem tehetek.
(amúgy Marvell 9128 chip - tényleg annyira nem ajánlott?)szerk: (#46230): este munka után megnézem nálam mi a helyzet, köszi! Az SPD-t megnézem 10-re állítva, szorzóval 27 fölé nem mennék, szeretem ha halk és hűvös a rendszer
A Turbo boost techn. miért disabled? -
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46188 üzenetére
ehh... a sata3-mas SSD már megvan, de nem igazán vagyok elégedett a sebességgel (Crucial_CT128M550SSD1 128GB). Vagy valamit nem jól állítottam be, vagy ennyit tud, de elmarad a papíron tudott értékektől (olvasás: 550 MB/s, írás:350 MB/s helyett 350/200 körül tud) és azt gondoltam egy NVMe jelentős gyorsulást hozhat.
Sehogy sem fog menni a PCIE sloton keresztüli boot? -
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46186 üzenetére
ok, olvasgattam a témában, rámfért, mert ez elég ködös terület nekem
A napokban lehet fogok jönni még pár hasonlóan bugyuta kérdésselÚgy döntöttem, hogy új konfig helyett egy-két évig még a meglévő alapokból próbálom kihozni a legtöbbet, minimális ráfordítással.
Ebből az első lépés az i7-920 -->> W3680, a második pedig egy NVMe SSD lesz PCIE kártyafoglalatba. Azzal kapcsolatban is biztosan lesznek kérdéseim -
|AP|
veterán
válasz
Laraxior #46173 üzenetére
Köszi, lehet meglépem a cserét. A jelenlegi ramokkal nem lesz gondja, ugye?
OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Triple Channel Kit Desktop Memory Model OCZ3P1333LV6GKRam: G Skill 12GB (3 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666)
G.SKILL 12GB (3x4GB) DDR3 1333Mhz F3-10666CL7T-12GBRH Széria RipjawsEzek vannak most a 920 mellett.
-
rgqjx
aktív tag
válasz
Laraxior #46162 üzenetére
Hamu a fejemre..., századra gondoltam, de itt tényleg közel egy tizedről van szó. Az viszont tényleg fura, de mint láthatjuk megeshet (feltételezem nem volt user error).
öÖööőöőŐö... hol láthatóak ezek az UD9-es eredmények?
Amúgy mit lehet tudni az nvme-s meghajtóról? Lehet róla bootolni, vagy szüksége van bootmanagerre egy bootolható eszközön az eléréséhez?
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46153 üzenetére
Persze, hiszen itt az X58 közvetlen össze van kötve a CPU-val, és az NF200 is full sebességű cucc. Z270-ben meg ha nem a CPU 16 sávjáról szívod el a sávszélt, akkor a többi slot és az összes periféria is csak összesen 4 sávon van hozzákötve a CPU-hoz, tehát nem meglepő, hogy nem mentek maxon egyszerre.... Ugyanakkor nem hinném, hogy valós körülmények között ebből bármikor is probléma, vagy lassulás származhatott volna.
"DMI 3.0, released in August 2015, allows the 8 GT/s transfer rate per lane, for a total of four lanes and 3.93 GB/s for the CPU–PCH link." [link]Nálam szerencsére bőven elég, ami van slot, az első 16X-ben van az RX580, alatta lévőben a 4x-es M2 adapter, és az alsó 4x-es slotban az Asus Essence STX2. Gyors tárhelynek meg bőven elég a 256GB-os SATA3 SSD és mellé a 256GB-os gyors NVMe drive. Utóbbi mondjuk lehetne 512-es, de idővel lehet fejlesztem.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #46151 üzenetére
Egy NVMe meghajtó kb. 10W, amit maximum kér. Egy VGA pl. simán megeszik 40-et, de akár 60-70W is lehet. Szerintem innen sejthető, mikor van szükség az extra tápra.
Amúgy nem lett volna egyszerűbb a két NVMe meghajtónak egy jobb adapter, ami több kártyát is kezel?
Ez pl. elég komoly: [link]
És akkor nem kell a melegedős NF200, meg a batárnagy lap. Esetleg egy, nagyobb NVMe meghajtó? -
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior #46143 üzenetére
szép darab, grat hozzá. mibe fogod beletenni? HTPC-nek nem épp a legpraktikusabb
am nem rossz lap, látványra legalább is.
én személy szerint utáltam, az NF200-as chip miatt melegedett mint a bolond, teljesítményre meg egy UD5 is simán pariba volt vele. viszont ha bedobsz 4 VGA-t, akkor hozhat némi plusz pöttyöt tesztekben -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #46137 üzenetére
7700k drága, mint a bűn.. 70k alatt nem is láttam.
Én is inkább 8/9. gen-ben, de inkább 9. gen-ben (pl. i5-9600k - újonnan van már 85k-tól) gondolkodom, láttam több helyen is, hogy ebben a lapban ez megoldható (A VRM biztos nem fog korlátozni, 18+2 fázis, 8 rétegű PCB, gyárilag LN2 módra felkészítve).
Jelenleg 2*8 GB G.Skill Trident RGB 3200 CL16-os ram KIT van benne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #46135 üzenetére
Sejtettem valahogy.
Én most a 1151-re tenyereltem rá kicsit, egy Asrock Z170 Formula OC lappal.
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #46106 üzenetére
Igaz, offba kellett volna.
Pl itt láttam meg, hogy a szomszéd utcában lakik egy Xeon xxx nevű tag.
És ha mondjuk gyorsan kellene valami mindenki másnál kallódó apróság, ami nálad pechedre pont nincs, akkor van esélyed, hogy 5 percen belül hozzájutsz, vagy segíteni lehet egymásnak, stb -
-
rupert
tag
válasz
Laraxior #46084 üzenetére
Hát próbálkoztam, de még a windows se töltött be.
Utána az első képen lévő "Load CPU EZ OC settings"-el próbálkoztam. Van olyan opció, hogy 4.2Ghz. Így alapból 1.336v-ot, stressz teszt alatt ~1.4v-ot ír a CPU-Z core voltage-nek.Eredetileg 200-as BCLK és 21-es szorzó volt. Ezeket + a ramot átállítottam 1600-ra (ez a beállítás van a képeken). Máshoz nem nyúltam. Így a CPU-Z 1.5-ös core voltage-ot ír, ami az alap 3.33ghz-es órajelnél lévő 1.208-hoz képest soknak tűnik... meg az 1.35-höz képest is, amit írtál.
Próbáltam fix 1.35-re állítva a cpu voltage-ot, de már alapból is 1.368-at ír a cpu-z, ha elindítom az aida stabilitástesztet felmegy 1.376-ra.
Egyre inkább nem értem mit és hova kellene állítanom, hogy jó legyen.
Talán a legutolsó variáció van legközelebb az általad írtakhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest