Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
DigitXT #39594 üzenetére
Én nem azt mondtam hogy instabil lesz azon a feszen adott órajelen de én pl. az összterhelés alatti gépviselkedést nézem. Ha ki van terhelve rendesen a memvezérlő akkor többet eszik és nagyobb hőt termel amivel kihatással van a tápellátó áramkörökre stb. Biztos ért hozzá és ha beindítod ugyanezekkel a beállításokkal a LinX-et maximum memhasználattal és lefut 20 kör úgy hogy közben nem hibáz akkor tutira stabil. Lehet csak a gyengébb hűtés miatt nem tette blend-re a P95-öt.
Nem vitatom az eredményt csak a véleményemet írtam le. Attól még az egy überproci. -
bim
veterán
válasz
DigitXT #39592 üzenetére
Nálam akkor van alacsonyabb érték ha nem stabil a proci. Bevallom ezek a pár megás memóriahasználatra állított LinX-ek nem sokat érnek. Állítsd be maximum ramhasználatra és hagyd ott számolni 1+ órát. Mivel a prociban van a memvezérlő mit szeretnél tesztelni 772megácska ram lekötésével?
Az előző tulaj is a prájmmal 908 megát használ feladatkezelő szerint. Szart sem ér az a teszt így ebben a formában. Ilyenkor szokott kidobálni a játék vagy random lefagyni a gép netezés közben. -
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #39569 üzenetére
Elsőre a szorzót toljad neki, akkor nem kell a bckl-t csesztetni, meg a ramot, qpi-t, stb. Nagyjából már ott látszik, hogy mit bír a proci.
1,3-1,35V felett az llc-t ne erőltesd. Bár én alapból offoltam, pedig ~1,1V körül alakul az alapfesz, sz'al akár lehetne is. Igaz ez 980x.Rammal mind a 6 slot meg van pakolva?
Szerk.: Egy proci cserétől nem kéne, hogy változzon az eddig elviselt időzítés a ramoknál... Nem szorítottad meg nagyon a blokkot a procin véletlen? Vagy egyéb gubanc? Attól, hogy más a proci karakterisztikája ez mondhatni fix. Csak azért, mert eddig 3 proci járt a deszkában és a ramok időzítését azóta nem piszkáltam.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #39548 üzenetére
Beállítottam BIOS 1,3V-ra, minden más fesz alapon (kivéve RAM: 1,66V).
Miután megállapítottam, hogy "Everest stabil", ráeresztettem a LinX-et, a
háttérben futó Open Hardware Monitorral és az Aquasuite 2013-mal.
Fűt, és fogyaszt 1,3V-on... (Kicsit növelném az áramlást, javítana a dT-n.)
Viszont stabil. Lehet, hogy lehetne lejjebb menni (LLC ON), de mára nem
a 920 tesztje jutott, hanem a 990x... Esetleges eladásánál persze jól jön,
ha minél többet tudok róla. Csere után - lassan kezdem - nehéz tesztelni. -
bim
veterán
válasz
DigitXT #39540 üzenetére
Az alapfeszt arra értem amit a lap kiolvas a prociból és én azon szoktam rögzíteni + LLC. Eddig ez a 2. i920-am és az elsőnek 1,248V ennek pedig 1,270V .
Gigánál manualra kell állítani a Vcore-t és akkor tuning alatt is megmarad a feszvisszavétel ha a szorzót leveszi, R2E-nél relatíve offsetre kell állítani hozzá.
Hangsúlyozom hogy nem fix 1,27V-ra van állítva a feszültség és így netezés közben 0,95V-on kap csak a proc. -
-
sg22
senior tag
válasz
DigitXT #39458 üzenetére
Hat igen... aki 2009-ben vett egy 6 magos elso generacios i7-et, annak a mai napig eleg a teljesitmenye. es nem ugy mint mondjuk egy phenom 2 955, hanem eleg durvan szeletelnek meg azok a procik.
ezert nem ertem, hogy a sok verpistike minek cserelgeti le a 2600k-jat 3770k-ra, aztan 4770-kra, ahogy kijon az uj...
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #38709 üzenetére
Jaaaa....., hogy az 980x?
Őszintén? Mostanság állok neki egy corsair 800d-be átköltözni full vízzel spékelve. Szerinted?
Na jó, de ezt honnan tudnám próba nélkül? -> Sehonnan. Én a felkaptam a gépem és elvittem a delikvenshez. Ott beraktuk a 5660-t. És ment. Fizettem. A gép léghűtéses. Te vizezel. Így marad a gugli, mint jó barát. Én egy ud3r-t találtam, amiben ment az 5640-s.
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #38704 üzenetére
Az utolsó sorozatú 980x-k közül elég sok kimondottan alacsony feszen hasít. Alapórajelet 1,05-1,1V körül futja az enyém, idle, vmi 0,9xxV-t kér mindössze. Ha jobb lenne a lapom - azaz gulfra optimalizált - akkor tuningolni is lehetne rendesen, de így csak a drop mértéke üti a rekordszinteket.
@#38706: Hivatalosan a giga UD5 sem támogat semmilyen xeont a 55xx és az 56xx sorozatból. Mégis elszaladgált benne az x5660 4,2GHz-n... Elméletben, ha mikrokódját beraka az asus a biosba (ctrl+c; ctrl+v ugye...
), akkor simán menni fog.
-
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #38511 üzenetére
Nyugi, ha egyszer meghirdetem, akkor lappal együtt fog menni. Egyébként a minap vettem elő a lapom dobozát a kisfüzete miatt a hibakódokhoz, és még garanciális
Akitől vettem a W3680-at neki volt egy X58-UD5 (tehát nem X58A) 27-ért ment el. Szerintem az enyém vígan menne 30+-ba isTalán 35be is a garancia miatt.
Lehet felteszem az apróba, érdekességképpen.Mellesleg az a 980X annyiért elégé érdekes....
-
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #38500 üzenetére
Lockmentes az biztos, de az már közel sem, hogy jobban megy mint egy tuningosabb 920. A legjobban a 920-ak mennek hiába az alacsony szorzó. Te egy pretested procival járnál a legjobban, ha nagyon a magas órajelre utazol 1366-os konfigban. De sajnos attól, hogy EE, még közel sem garancia arra, hogy bírja is a tuningot. Egyedül a 990X, az 100%, mert más stepping mint a 980X.
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #38422 üzenetére
Az a baj, hogy a 980X-nek nem tudni az előéletét. Azért azokat jobban húzzák, mint egy Xeont. Az enyém meg ha jól láttam neten Mac gépekben van, ott meg nem nagyon van tuning.
Meg asszem a 980X a régi revízió, a 990X-ek 100%ra jobban mennek. De biztosan borítékolható a 4GHz+ a 980X-el is, ha van megfelelő hűtésed.
Asszem tolok még egy szorzót, azzal lesz 4522MHz és jónapot. Ott stabilizálom és az elég is lesz. -
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #38405 üzenetére
Öööööööööööööö. Talán nem.
A 920 príma kis proci, de a +2 mag (+HT) igen sokat számít. A 920-m 3,36GHz-n nyúztam, így az 5660, de a 980x is ugyanezt a tempót vette fel. Teljesítményben kb +20-30% difi volt a 6 magosok javára, ha csak a LinX-t nézem. Nem kell ahhoz 4GHz - szerintem - hogy hozza ua, mint a 4GHz-s 920. (Ok szoft függő is a dolog) De az ES-től én is fosnék.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #35268 üzenetére
Az csak hab a tortán, hogy most visszaálltam 190x21-re, DE
a CPU hőmérséklet maradt 10 fokkal feljebb. Már köze nincs
a szobahőmérséklethez, viszont így már majdnem egyezik a
maghőmérséklettel. Mindegy: mondták hogy erre nem adunk,
a maghő a lényeg, ha tuningolgatjuk a procit - azt figyeljük. -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #35267 üzenetére
Ez baromi érdekes: a kupak most felment 62 fokig, a magok kb. 70-nél tetőztek,
szóval az előző +15 fokos eltérésem a feszemelés hatására csökkent.Ez a 6
fok maghőben nem tűnik nagy többletnek, de közben csökkent a szobahő is.
Ja, és HT OFF nyomom jelenleg, mert játéknál inkább hátrány, mint előny.
(IBT-vel néztem, csak gyors tesztnek. A LinX nagyjából ugyanannyira fűt be.)
-
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #34096 üzenetére
5-15% eltérésről beszélünk. Ez megéri a kiadást neked? Szerény személyem minimum 60-90% teljesítmény különbözet esetén fogom megfontolni a váltást. És - ha épp nem tervezek - akkor ki se használom a gépet. Max 30%-ban.
Ha pedig csak a játékokat nézed..., akkor még több van benne. Ezek a konzolportok DX9-ben még csak épphogy kapirgálják a 20-50% körüli teljesítményt. Inkább vga kell hozzájuk.Tudom, hogy nem a cső számít. Egy industrial belső megjelenésű gépet akarok építeni.
Emiatt ragaszkodom a rozsdamentes csövekhez. Fejben már összeállt a gép. Elméletben a megfelelő hűtőközeg is megvan, amit -akár -közvetlenbe is rálocsolhatok az elektromos berendezésekre, akkor se történik semmi.
Szerk.: Hopp. Most látom csak, hogy sima SB-ről kérdeztél és nem SB-E-ről.
Azzal még annyira se lennél előbbre. Szerintem. Egy GTX680 - ha nv vonalon maradsz - nagyobb lépés lenne.
-
dlaccc
aktív tag
válasz
DigitXT #33143 üzenetére
Szia!
A R2G gyorsan eladtam mert csak sata2 volt benne és gyors akadt rá vevő is.. semmit se tuningoltam vele. Most egy fórumtárs tanácsát megfogadva stabilnak bizonyul a gép. Azt javasolta hogy ne használjak 20-as szorzót (persze én azzal próbálkoztam végig) Így 1.6V a ramnak, HT on, 1,25V procinak, ram időzítések alapon, így stabilnak tűnik a 4GHz. Mondjuk még mindig sötét vagyok hozzá, több fogalom homályos, pl uncore meg 24/7 stb -
MasterMind
tag
válasz
DigitXT #32260 üzenetére
De én most szeretnék venni egyet, még ma ha lehet
Ezt az üzletet nem néztem, akkor mindenképp elmegyek még ma. Csak úgy akartam intézni, hogy veszek még két Noctua NF-P12-t a házba, és ne legyen annyira kerülő. És még egy alaplapi ventielosztó is kéne. Nem szeretek minden egyes vacakért külön belvárosozni.
Köszi a segítséget -
OldJohnny66
tag
válasz
DigitXT #28711 üzenetére
Maximálisan egyetértek, de ezek "régebbi játékok" és mégis képesek némi előnyt kovácsolni a több, mint négy magból is, ami arra enged következtetni, hogy az újabbak, még nagyobb mértékben fogják használni a több-magos procik erejét. Mindazonáltal nem gondolnám, hogy csak ezért 8 vagy 12 magos procit kellene venni, mert szerintem azok, azért ettől komolyabb feladatra hivatottak.
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #25731 üzenetére
Én úgy oldottam meg, hogy a gép összes cucca (monitor, net hangfal és barátai) egy kapcsolható tápról megy, na a gépet még az elé kötöttem be, mert az EVGA mindig duplán bootol teljes áramtalanítás után, márpedig a winyóimra még szükségem van.
Így az üresjárati 4-5W fogyi bukó, de megmaradnak a winyóim.
(#25738) BMW001: Kicsit OFF, de minek annyi kraft, 6870/6950 CF?
Nekem az 5850 sincs kihasználva, szvsz Crysis2-ig nem is lesz....(#25746) katt777: Miért, netezni, meg irodai munkára hawaii... Nekem 3 évvel ezelőtt egy Dual P3 1Ghz-es IBM munkaállomásom volt 512MB RD-rammal, teljesen jó a mai napig öcsémnél alap multimédia computernek.... Vagy a nettopom, 1,6-os atommal, teljesen jól el lehet rajta lenni.... Mindkettőhöz képest a tiéd erőmű.
(#25752) katt777: Szerintem emiatt ne bosszankodj karácsonykor... Majd lesz jobb is... Nekem is el kellett adnom egy kb. 5-6 éve a motyóim, Abit 865 lap, HT-s 2,4-es NW P4, Zalman full réz hűtő, Ati fullos 9700, Audigy 2 ZS, Logitech Z560, Samsung 17-es moncsi.... Bő egy évig nem volt egyáltalán semmilyen gépem utána.... Majd a jó kis dual P3....
(#25755) AirBooms: A Power LED akkor világít folyamatosan, ha nem kapcsoltad ki szabályosan a gépet, nálam is ilyen ha valami hiba miatt 4-másodpercessel lövöm ki. A post kijelző milyen értékek között ugrál? Láttam már ilyen ugrálást az UD5-ömön rossz tuningnál, akkor 3-4 érték között ugrált.... Ezekszerint alapon teljesen jó minden? próbáltad 190-200-210Mhz körüli BCLK-val is? Melyik BIOS-t próbáltad/használod?
Mikor a srácnál próbáltátok a 200+-os BCLK-t, akkor olyan rambeállítások voltak, mint nálad a teszt alatt?(#25782) KAMELOT: Szerintem erre egy FINOMAN húzott 950 tökéletes ár/érték kompromisszum.
Hacsak nem jönnek ki addigra olcsóbb 32nm-es asztali négymagosok.....
(#25783) Cybertrone: Ésszel tuningolva nem fog jelentősen nőni a fogyasztás. Az I7-ek agya 3700-3800 felett szokott elborulni, ahol már irreálisan sokat kezd el fogyasztani a sebességnövekedéshez képest. Mondjuk ez az efölött erősen megnövekedő feszigényből is sejthető...
-
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #25385 üzenetére
Eleve mást a géphez soha, nemhogy nőt!
Mondjuk ASRockban simán vissza lehet tenni a törölt profilt, nem hájpolásból mondom...
HSM: Javítottam magam pár hsz-szal arrébb, de az eredmények helyesek, azokból látszik, hogy C-State OFF gyorsabb a gép (L3-cache!). Haha, ha jó lapod lenne, akkor tudnád, hogy a C-State és a C1E két külön dolog!
Az EIST megint csak más, ahogy az S3-is, amit te C3-nak mondasz. Ezek mind külön kapcsolhatók, legalábbis az én lapomban, meg ASUS-ban is (hasonló bios), ergo simán van mélyalvásom C-State nélkül. C-State-ben van C3 és C6, azt auto-ra állítottam. Nekem mindegy, hogy melyik lassítja a gépet, mert nem akarom, hogy akkor is lassítsa, amikor nem akarom.
Ez olyan, mint a HD6-os kártyák, le lehet venni az áramfogyasztásukat, csak akkor átmennek HD4-sebességbe.
eladohardver: Nekem minden energiatakarékos funkció be van kapcsolva (tuniggal is), KIVÉVE C-State-et, mert az a jelzett eredményt produkálja. C-State nálam is ekörül van ON, ezzel nem mondtál újat, és az L3-cache nálad is bűn lassú. Fő, hogy van egy jó beállításod...
Kár, hogy a játékokat, 3D alkalmazásokat belassítja...
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #25161 üzenetére
De igen. Nyelvtanból és szövegértésből elég rossz voltam. Még az ominózus "képírással" tanultam írni-olvasni. Az eltelt évek sem javítottak rajta egy fikarcnyit sem.
Nem stratégia, hanem konvertáló program. Majd minden video formástumból csinál mp4-et, amit le tudok játszani a telón 480×800 felbontásban. Egérmozi.
-
DeathAdder
veterán
válasz
DigitXT #24838 üzenetére
Lehetseges, tenyleg ebben mar nem vagyok benne, es nem akarok olyanrol vitazni, amit tudom hogy nem tudom hogy 100% hogy tudom
De a nyitott szorzos az azert mas teszta TAN csak nem azok a "tures hatarai" mint a 920-nak.
Nyitott szorzoval pl. 166 x 30 vagy hasonlo...
Vagy egy EE is hulyeseg szerinted stabil letesztelt 920 helyett?
-
-Ben-
veterán
válasz
DigitXT #23206 üzenetére
Hát, most leszorítottam 60 -ra az fps -t és mindjárt javult vagy 70% -ot. Nem tökéletes, de nyilván nem is lesz az... viszont ez már nekem nagyon jó így. Nem gondoltam, hogy ez a baja, ugyanis ezzel a monitorral próbáltam ki a cerka / c2d gépen is, rosszabb videokártyákkal, és ott a magasabb fps sem zavarta. zsírul ment, szóval nem értem...
viszont most belövöm majd a másik két gépen is 60 -ra és kíváncsi leszek mennyivel lesz jobb..
kösz szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged