- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Shokkolo #40845 üzenetére
Shokkolo, Qru Nagy a csabitas az biztos.
Most kozbejott hirtelen valami,(miert is ne ilyenkor ugye, mikor en gepezni szeretnek
) szoval kicsit pihentetem most a dolgot, de ami kesik nem mulik.
kolja58 A 21x133 az bios 1.1 v, load 1.096-on volt stabil, legalabbis eddig nem volt vele gond, jatekban sem este.
Ha felkerul a huto szerintem inditok 1.25-1.3-al aztan meglatjuk stabil-e.
-
HUN]Repa
aktív tag
válasz
Shokkolo #40511 üzenetére
Szia!
Azért én utánanéztem ennek a garinak, 2013.07.22-én érkezett be, 2013.08.05-én ment ki a szokásos sablon email (VS 2hónap???), amiben nincs egyébként levásárlásra kötelezés, viszont eleve benne van a vételár visszafizetésének lehetősége:
..."Befejeződött a garanciális ügyintézése, azonban a terméket sajnos sem kicserélni, sem megjavítani nem tudtuk, annak vételárát jóváírjuk Önnek. Kívánsága szerint választhat másik terméket kínálatunkból, melyet Önnek kell megrendelnie a Dévai utcai üzletünkbe (megjegyzésben feltüntetve az RMA számot és azt, hogy garanciális levásárlás). Ekkor csak a két termék vételára közti különbséget számlázzuk ki Önnek.
Termék neve: ASUS GTX660 TI-DC2-2GD5 GTX660Ti 2GB GDD
Amennyiben nem szeretne más terméket, lehetőség van a vételár visszatérítésére, személyesen, készpénzben..."
Ha a te e-mailedben volt mégis, be tudnád csatolni? Ezen kívül a "némi vezsekedés"-nek sem látom nyomát...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Shokkolo #40199 üzenetére
mert ha nem tartjuk be a topicok témáját akkor ha valaki adott architekturáról keres eredményeket nem talál semmit. de nem az én feladatom betartatni, csak pont westmere-ep-s eredményeket kerestem volna aminek nem éppen ez a helye attól h s1366 semmi koze a bloomfield-ekhez.
-
mpierre
veterán
válasz
Shokkolo #40142 üzenetére
Gyakorlatilag nem egészen. 50%-s terhelés környékén hozza a táp a legjobb hatásfokot. Ugye workstationről beszélünk, azok többet mennek terhelve, mint alapon, ahol meg megint rosszabb a hatásfok. Sac / kb így lőhetik be a tápot.
Amúgy az igaz, hogy 2 db xeon, meg egy csúcs vga, meg egy rakat vinyó, meg a deszka simán elmegy a 850w-s tápról. A hp lapja nem tuningra van kihegyezve, így max a vga tuningolható. -
válasz
Shokkolo #40140 üzenetére
A HP mindig is "rejtélyes" volt számomra.
A táp belső működése is.Kettő e5520-l konnektor oldalon 350W teljesítményt vett fel linx alatt.
Kettő x5560-l még nem próbáltam mert a gyári hűtést kevésnek találom. (egy kis direkt vízen gondolkodom)A manulálja szerint 2x 130W TDP-hez jár neki az erősebb táp. (mondjuk pontosan nem a TDP-hez hanem az ahhoz szükséges proci feszhez)
Mivel előbb-utóbb kalapács alá kerül a gép, nem akarok a táppal bakot lőni. -
válasz
Shokkolo #40078 üzenetére
De ezt mondom, hogy 6 magos Xeon 4,5GHz-en (szintén 130w a tdp és ott 1,246V volt a fesz) sokkal de sokkal hűvösebb volt, mint ez.
A vizem nem meleg, kézzel érzem, hogy langyos szinte csak.
Átlagban a 4,2GHz-et egy jó lapban milyen feszültségekkel abszolválják a C0-ás 920-ak? -
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Shokkolo #39895 üzenetére
Én használtan vettem így tudtam, hogy működik
Egyébként a gép(kivéve vga, ram) az overclockers.uk oldaláról lett véve 2-3 éve, azok állították be 4ghz-re.
1.312V LCC-vel, kíváncsi vagyok lejjebb tudom e vinni. Bár egy 6 magosnak mennyivel jobban örültem volna...Másik: Régen volt már, milyen feszt is kell emelnem, ha magasabb órajelen járatom a ramokat?
-
válasz
Shokkolo #39783 üzenetére
igen
Bar az 1ik kit eladva, sajnalom a maradek 4et, rosszul teszem?
A 8gb hozzaszoktam az evek alatt es nemerzem, hogy most 12 van benne
(#39785) Shokkolo Nincs szivem megbontani a gepet, illetve amennyit nyerek azon hogy a 920-t hasznalom boven nem erzem azt, hogy megerne akar 40.t megtartani a masik proci-lap parost.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Shokkolo #39477 üzenetére
Ne is mondd! Tiszta ideg vagyok, hogy mind a mai napig nem tesznek az emberek különbséget a hőtermelés (disszipált hőmennyiség, azaz joule, vagy watt/sec) és az üzemi hőmérséklet (Celsius-fok) közt.
A kazán szót a köznyelvben a nagy hőtermelésű, de nem feltétlenül magas hőmérsékletű dolgokra értjük. A 930-ad tehát kazán volt, az Ivy-d meg nem. Az más kédrés, hogy a hő elvezetése nem egyforma hatékonysággal történt, így a kisebb disszipációjú egység éri el nálad a magasabb üzemi hőfokot.
A Paksi atomerőmű reaktorának primerköri hőfoka cca. 350 Celsius-fok, a lengyel pisztolypákám hegye pedig cca. 450°C, mégis több nagyságrend a kölönbség a termelt hőt tekintve, úgy, hogy a melegebb termel kevesebbet! Tehát a páka 75W-os, míg a reaktor jó néhány nagyságrenddel több!
HGyu
-
Pogifej
csendes tag
válasz
Shokkolo #39304 üzenetére
215-ig én is eljutottam levegővel 66 fok max-al, de fölé extrém uncore kellett volna, legalábbis nálam. A 18-as szorzóhoz 222-es biciklivel meg lehet a 4GHz végülis elképzelhető valóban.
Nem találok ilyen kedvező ajánlatot ebay-n csak az usa-ból, de ott rájön még a vám és áfa. -
cinkoxid
senior tag
válasz
Shokkolo #39302 üzenetére
Köszönöm
Aerocool Xpredator x1 devil red
Az x3 nekem jobban tetszett belőle, csak drágább is. Azért ezt választottam ,hogy a piros belső menjen az alaplaphoz és vakítsam a vaterásokatL5638-al nem voltak gondjaim 220as bclk mellett
Hét közepén majd rendelek kettőt-hármat, aztán majd közzéteszem a teszteket ha megjöttek. -
VGYke
addikt
válasz
Shokkolo #38896 üzenetére
Laraxior, Shokkolo köszönöm!
Tudtok olyan ingyenes, egyszerű (akár portable) teszt programot javasolni, ami kiírja az aktuális és felsorolt feszeket Win7 alatt terheletlen és terhelt állapotban? Gondolom ezt az Aida64 megteszi, na de hát ugye ez se nem ingyenes, se nem egyszerű.... -
-
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Shokkolo #38864 üzenetére
Én is azt hittem hogy a 4.8GHz-re tuningolt 3770k mindent vinni fog de nem, szépen együt mozgott a többiekkel.
Annak azért örülök hogy a legtöbb teszt szépen skálázódott a több maggal ezért is nyert a Xeon."Viszont akárhogyan is nézem nincs enek akkora szóraások mint gondoltam." Pedig FX procik is vannak a mezőnyben
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Shokkolo #38852 üzenetére
Köszi a cinebench értéket, végül is az is hiányzott
Ettől függetlenül az aida-nal bal oldalt ahol a CPU Queen feliratot látod, alatta még vannak tesztek (CPU PhotoWorxx, CPU Zlib stb.) azokat is csináld meg légyszíves (rájuk mész és frissítés gomb) FPU SinJulia-ig bezárólag.Majd el felejtettem még egy X264 Bench is kellene (bocs, hogy így osztom a feladatot) csinálni.
Az alábbi linkről tölthető. A végén compare úgy jobban látom a pontodat. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Shokkolo #38725 üzenetére
Vishera-t szerettem volna tesztelni, de az árak borzalmasak. Tudnék összerakni félkonfigot a cuccom árából, de a lapnak köze nem lenne a normálishoz.
A beszámított 6870-m pedig garanciában van, mert 5 perc játék után kifagy /74-78 fokos GPU hő mellett/, így most egy 7800GT van, nem jönnek össze a dolgok megintcsak
Remélem azért a tesztpadon is gondok lesznek vele, akitől átvettem annyit mondott, hogy kikapcsol a gép, de mint kiderült nem kapcsol ki, hanem a VGA hal be.Ha visszadobják akkor buktam 30k-t...
Mentségére legyen szólva nem ért hozzá és a gépe nagyon halk, persze most én szívok helyette. -
-
kavboy
tag
válasz
Shokkolo #38467 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a segitseget neked (+ mindenki masnak is!).
A legjobb, ha alszom ra egyet, de ugy nez ki meggyoztetek es ebbol egy ilyen GT 630 (vagy 640) kartya lesz meg egy Hyper 212 Plus vagy Evo huto...Mar csak egyetlen dolog jutott eszembe: meg nem neztem meg az amd procikat, hatha azokkal jobban jarnek (valami integralt videokarissal) de ezt kihagyom, sosem volt meg amd procim es nem is lesz egy darabig...
-
kavboy
tag
válasz
Shokkolo #38459 üzenetére
Na mostmar megint osszezavarodtam teljesen...
Ezek szerint megiscsak lehet, hogy jobb lenne a masik platformra atterni, mert akkor lenne egy vadi uj redszerem amihez raadasul kulon videokartya sem kell... Kb. arba ugyanott lennek akkor is, mintha csak a jelen konfigomhoz veszek egy noctuat meg ezt a videokarit. Na majd alszom ra egyet es atgondolom.
-
kavboy
tag
válasz
Shokkolo #38442 üzenetére
Koszi! Tehat akkor mindenkeppen le kell cserelnem... A lenyeg az, hogy ez egy regi gepemben van es a gep eleg hangos. Szeretnek egy "nema" gepet, de akkor ezek szerint ezzel a procival nem fog menni. Amugy a konfigom a kovetkezo:
Antec Sonata haz
Antec Earthwatts 500W tap (alapbol a hazban volt)
Gigabyte GA-EX58UD5 alaplap
Intel Core i7-975 Extreme Edition proci
Intel alap huto
Corsair Dominator 3x2GB DDR3 1866MHz memoria
Gainward Geforce 8800GT 1GB
Intel X25 SSD 160GBEsetleg ha beszereznek egy uj procit alaplappal, amiben mar ugye van videovezerlo is, akkor kulon nem kellene videokarty sem, mert jelenleg a gepet 90%-ban internetezes es filmnezes, a maradek 10%-ben pedig videoszerkesztesre hasznalom.
-
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Shokkolo #38148 üzenetére
Ilyen feltételek mellett tényleg nehezen fogsz találni.
On: 1 hetet használtam a g1.siper alaplapot, de nem igazán vagyok vele megelégedve.
Uncore órajelet alapból kb a háromszorosára teszi, illetve ha nem állítok mindent autóra, akkor képtelen vagyok stabilizálni. 3-4 naponta kék halállal jutalmaz. Ha betöltök egy xmp profilt, akkor azzal is kékhaláloz, hiába van azon kívül minden alapórajelen.
1600-as vengeance ramok vannak benne, de ha nem autora teszem a sebességüket (1066mz), akkor lynx alatt hibázik, vagy kék halál. Létezik, hogy a béta bios produkál ilyet? Az előző tulaja mindent alapon használt, szóval nem tudhatta.
Kék halálnál főleg memory managementre hivatkozik, de a a memóriák lennének hibásak, akkor alapon miért nincs gondja velük?
Mellesleg ha autota teszem a vcoret, akkor 2,8ghz@1,056V load alatt, ami szerintem elég szép eredmény auto beállítások mellett.
Pénteken viszik el a gépet, addig muszáj lesz stabilizálnom magasabb órajelen is -
-
kmisi99
addikt
válasz
Shokkolo #38098 üzenetére
Nekem csak az alaplap kb 20 másodpercet időzik a boot al asus p6tse majd jön a windows töltése az kb 1 perc majd jönnek az alap programok betöltése kb 1,5 perc majd mire bejön a chrome és betölti azt a 4-5-6 állandó weblapot az még 1 perc. Szóval durván kell 4 perc a gépemnek mire rendesen tudom használni. Pedig WD caviar black hdd-m van. De egy 1-2 hetes windowsal is ilyen lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest