- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
válasz
Laraxior #49475 üzenetére
Igen az alaplapi sata n erezheto ssd vel a kezifek.
Kb 250mb a vege. Usb3 kartyam van de eleg harmatos 110mb a vege.
160 as fsb vel trichannelben egesz jo. Win7 et lehet mar cserelnem kene 😉 akarmennyire hanyok a 10tol.
Uj konfig egyenlore meg eselytelen. Kolyoknek dobok ossze occcso i53470 prockos configot. -
Thom95
tag
válasz
Laraxior #49365 üzenetére
Csak a váltás mellett tettem le a voksom. i5 10400f-re rámegyek szerintem.
Jó cuccos, meg tetszik ez a platform, de meggyőztek, hogy frissítsek. (Időközben az r920x helyett lett egy 5600XT is). Szóval ugyan itt x58 deszka 24GB rammal gazdát keresNosztalgiáztam egyet, megyek tovább
A sok segítséget meg köszönöm, amit kaptam.
-
Thom95
tag
-
Cingi1979
tag
válasz
Laraxior #49359 üzenetére
Tavaly nekem mákom volt! Hírdette az eladó hibásnak mert beázott. Gondolom azért mert vízhútéses volt. Gondoltam ennyit akkor is ér ha csak a proci és a ramok működnek. Megvettem fix áron. Dobozos volt kiegészítőkkel együtt! Megjött a csomag kipróbáltam a ramokat másik gépben és működtek. Kicseréltem a procit egy E5 1650 V2-re és megpróbáltam indítani. Semmi
Ventik felpörögtek és 00 kód a kijelzőn. Kínlódtam vele kb 1 órát de nem akart indúlni. Már lemondtam róla. Aztán valamiért arra gondoltam átkapcsolom a bios2-re a lapot. Indítom kódok sorra futnak láss csodát megjelenik a monitoron a ROG logo
. Elindúlt a lap és azóta is tökéletesen működik!
-
Thom95
tag
válasz
Laraxior #49359 üzenetére
X79-et itt is láttam most aprón 4820k volt benne, lappal mindennel 20k.
1080Ti meg 5700XT között vacilálok én is, amiket írtál azok meg igen jó árak, tehát ezek tényleg filléres cuccok, nekem is valahogy 45 ezer körül állt fel a 6 mag, jó lap és a 24 giga ram, ennyiből egy gagyi am4-es lap és egy ryzen 5 3600 talán ki jön, de az se biztos. Ram meg még sehol. -
Thom95
tag
válasz
Laraxior #49342 üzenetére
Az nagyon jó hír akkor, azért választottam ezt, mert volt fenn még Giga is aprón, de attól sokkal felszereltebb és “korszerűbb” árban pedig ugyan annyi volt. Eddig első nap minden alapon, full hibátlanul fut a konfig. Holnap lehet megnézem ezt az alulfeszelést, meg 1-2 gamet. Jelenleg i5 760-hoz van viszonyítási alapom, tuti érezhető lesz a különbség, bár jön a kompromisszum, hogy a 270x-es Radeon gyenge lesz mellé
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #49296 üzenetére
Mindenesetre ez elvette a kedvem ettől a szériától, amúgy se tetszik hogy van "E" core meg "P" core, és akkor ezek váltogatják egymást, vagy összedolgoznak. Illetve az NB esetén visszafejlődtek, ahogy a videóban is mondják. Tehát visszafelé fejlődtek, persze tudom ez nem ilyen egyszerű, biztos volt alapos indokuk rá, de akkoris. Rájöttek milyen tuti is volt az X58, így visszamentek arra a megoldásra
Biztosabb fejlesztési iránynak érzem a tradicionálisabb AM4\AM5 vonalat.
-
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #49241 üzenetére
Az jót fog tenni neki. A gyári intel hűtők nem épp halkak.
A még üzemelő 5650-es procis gépben is thermolab baram dolgozik vmi ősrégi enermax ventivel. Ok. A proci nem egy liga a 980x-szel.
Szerk.: Nem volt kétféle hűtő a 980x-hez most így utánanézve. Ehh romlik a memóriám...
Valami burkolat nélkülire emlékeztem... Pff.
-
kenand
veterán
válasz
Laraxior #48978 üzenetére
Workstation lapoknál általában nincs lehetőség oveclockra, RAM-okat sem lehet piszkálni
nekem volt 2x 771 Tyan lapom, nem volt rossz, de szerintem ha sok mag kell, kell egy jó x99-es és kell bele venni egy 18 magos E5 v3-ast, azon mini tuningként ott van az all core turbo
És 2 CPU sem kell hozzá..... hűtőből is 1 elég.
4x16 GB olcsó ECC RAM, 4 csatornán mi kell még
E5-2696V3Ez nem az enyém én megelégedtem 10 magos 2666 V3-mal, az 15000ft
-
csubuka
addikt
válasz
Laraxior #48839 üzenetére
Köszi, megoldódott. Ha már szétszedtem akkor jött új paszta. Proci ki-be, lábak a foglalatban tökéletesek. Memoria slotokban sem látszott semmi, de végtörölgettem ar aranyozott padokat a ramon meg cpu alján.
Osszemixeltem a ramokat. Valamelyik megoldotta.... Fene tudja. Lehet tényleg a nehéz hűtő öltözésnél kimozgatta a procit
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #48657 üzenetére
Nekem van DDR4-em, amennyi kellene, átraknám az X470-ből a 4*8 GB 3200CL16-os G.Skill Trident Z RGB-t, hogy mit virítana QC-ben.
#48658DigitXT: nekem opciós lenne 2 db HD4850/4870 512MB/1 GB CF-be a Vram miatt, SC2 elkarcol vele 1680*1050-ben.
HD6850 1 GB VGA-val a fenti felbontásban high grafikával szépen mene.
Ez a játék 4K-ban is elmegyen egy RX 480 8 GB-vel, GTX 1070-el meg tapsol/fütyül.
-
kenand
veterán
válasz
Laraxior #48653 üzenetére
Értem, én ebben nem gondolkodtam.... soha sem vonzott a bánya, bár jó kis L-es CPU-t akár 6 maggal lehet bele tenni, az UD5 nem melegszik ha nincs nagyon túlhajtva (MSI alapon is 60-70 fokos viszont tényleg)
Kíváncsiságból LSI/Crossfire-t próbálgattam régen, de macerás volt... -
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #48624 üzenetére
Egész véletlenül nem egy ASUD P6T Deluxe? Csak mert olyan ismerős.
Igaz, nekem vizezett (innen vettem vkitől), sosem láttam hűtő nélkül.Meg is van, nagyon durva, hogy már 10 éve, és napi használatban, LOL.
(Most fogom cserélni pár évvel fiatalabbra, ha vki gyűjtőnek hiányzik...) -
kenand
veterán
válasz
Laraxior #48590 üzenetére
3 Giga X58-a lapomon venti nélkül is 10-15 fokkal hűvösebb az NB, mint az MSI-n. Ott valami el van baltázva.
(A net tele van panasszal az MSI X58-as lapnál) pl
Próbáltam levenni a bordát, de annyira rá van ragadva, hogy melegen sem tudtam így kapott, ventit, meg amolyan hétvégi/nyaralós PC alaplap lett belőle. Úgy évek óta elmegyeget -
kenand
veterán
válasz
Laraxior #48586 üzenetére
Nekem van egy EVGA SLI LE jó kis lap, simán megy a 6 magos Xeonokkal. Korai EVGA lapoknál volt szükség moddingra. Ellenben egy DFI nem volt oks, hiába moddoltuk a mikrokódot, nem segített.
MSI-nek meg nagyon rossz az NB hűtése, tuning nélkül is 65-70 fokos.(tettem rá egy ventit) -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #48555 üzenetére
Mire ez a személyeskedés?
1.: semmire se mondtam hogy semmit se ér. 120k-t sokallok egy oem lapért, de nem hiszem hogy csak én gondolom így, mert jópar ember látta már a hirdetést, mégse kelt el. Korrekt áron vitték volna mindkettőt napon belül.2.: Ebay-es tényleges eladási (nem amennyiért próbálják eladni) árak alatt szoktam itthon eladásra kínálni, amit megunok. Ami hozzám került, 90%-ban külföldről, pl ebay jön. Nem adhatom olcsóbban, nem karitatív szolgálat vagyok.
Bírom ezt a farizeus hozzáállást, mikor a 775-ös lapot quad procival hirdetted 500 euróért. Gondolom az nem csillagászati.
@MPowerPH
Sajnos s478 s775 pentium 4 extreme procim nekem sincs egy se -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #48544 üzenetére
Most lattam meg. Nekem dobozzal kellene, es sajnos az egyikhez sem jar.
Pedig a 2db proci mar itt van nalam lassan 2 eve, amit beleraknek.
Van box verzio, soha nem hasznalt, na de vazz, ennyit nem adok ki. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #48520 üzenetére
Rátapintottál a lényegre.
És #48521Czmorek:
Működik mindene, az igaz. Egy hétig 4*2 GB normál 1600CL9-es G.Skill Rip Jaws ramokkal ment is, a 2. héten kapott még 4*2 GB ugyanolyan ramot, de aztán elkezdett crashelni, mint rájöttem, ha nem ECC-s ram van benne, a WIN se áll fel minden esetben, ECC-s ramokkal csont nélkül, a HWINFO-ban folyamat szórja a WHEA hibákat.Tehát, nem reklamálhattam, lejárt a hirdetésban vállalt egy hét.
8*4 GB 1600-as REG ECC-s ramot toltam bele, meg is van a 32 GB ram, de jönnek a hibák szépen sorba....
Méghozzá CPU IMC-re, de végigraktam 3 CPU-val, és ugyanez, a 3 CPU a kínai Q67-es lapomban meg hibátlan, normál ramok mellett is.Tekintve, hogy igen csak bitang lapról van szó, megörültem, amikor megláttam hogy van belőle eladó, 45k-ért.
Nem mondom, hogy szándékosan vert át vele, mert előszőr ment rendesen normál ramokkal is majd 2 hétig, REG ECC-s ramokkal bármikor, játszottam is rajta hetek számra, csak hát na...
Még megvan még az eredeti hirdetés.
Ami fura, és nekem rögtön szembetűnt (s neki állítása szerint nem - ezt utólag leleveleztem vele):
Szóval, hát na.
-
válasz
Laraxior #48493 üzenetére
Nekem ilyenkor (lga2011-nél) proci ki alkoholos szemüvegtörővel megtisztít majd vissza és megy a móka.
Illetve egyenetlenül rögzített hűtő okozott még ilyet. Nem kicsit pánikoltam hogy kinyírtam a lapot a sok fel és leszedegetéstől még a dual rendszeren amikor nem látta a ramot.
Most már azzal kezdem hogy eleve letörlöm a procit teljesen mikor beszerelem.
LGA3647-nél ha csak egy csavart nem húzok meg akár egy negyed menetig rendesen akkor már el sem indul a gép, annál horror hűtőt le és felszerelni. -
axwel18
senior tag
válasz
Laraxior #48489 üzenetére
Sziasztok.
Megépült a Xeon X5670-es pc, viszont van egy furcsaság amit nem értek. Amióta bekerült a xeon eltűnt 4gb ram. 6x2Gb ram van a gépben, az i7 920-al 12gb-ot ismert fel, a xeonnal 8gb-ot. Ami érdekes hogy a cpu-z 12gb-ot ír viszont biosban csak 8gb-ot ír, ilyenkor hibás a xeon proci vagy ez így normális ? Vagy esetleg valamit állítanom kellene ? Az alaplap Asus P6T.
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest