- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Thom95 #49394 üzenetére
AMD vonalon úgy tűnik hogy míg a Vega56-tal és Vega64-gyel, vagy az RX580-assal nincs különösebb probléma ha berakod (ez saját tapasztalat), addig a Vega VII-essel vagy az attól újabbakkal (5600XT) már igen. [link]
Úgy tűnik Nvidia vonalon viszont a GeForce 20xx sorozattal még tovább lehet menni.
Kérdés hogy mennyire érdemes, mennyire hajtja ki. -
Laraxior
titán
válasz
Thom95 #49360 üzenetére
Ha hűtöd aktivan az alaplapot (eszaki, deli hid, ramok es kornyeke) akkor szerintem eleg sokaig kihuzhatja egy lap. De hat nem nagyon ismeretes ezeknek az eloelete.
Nekem HTPCként is egy UD7 uzemel a 980X-el, igaz alaporajelen, HTOffal, hogy ne szaladjon el a fogyasztas. Olyan 110W korul megall igy filmezes kozben. -
Laraxior
titán
válasz
Thom95 #49358 üzenetére
Egy 1080Ti-vel, vagy inkabb 2070-el, meg X58al vigan el lehet lenni... csak hat az X58 nagyon regi cucc, sokat fogyaszt, bar az is teny, hogy ennyiert nem tudom milyen ertelmes rendszert lehet osszerakni a mai arakkal.
Konkretan 99€ volt ez a lap, ha kellene bele egy CPU, akkor a W3680 is filleres tetel, a ramok is kb hasonlo arakkal operalnak.
Tudok 55€-ert komplett X79 rendszert, siman be is huznam, de csak szemelyes atvetellel, es fent van Hamburg mellett, Frankfurttol oda vissza legalabb egy ezres -
ricsi99
addikt
válasz
Thom95 #49354 üzenetére
Ha rufus-al készitem a pen drivét akkor egy core-2 es gépre is simán felrakom.
Ennek semmi köze a sata vezérlöhöz... olyat már láttam /nekem is volt ,hogy nem ment az adott ssd a régbbi vezérlőkön
Ha a rufussal elkészitett pendrive-böl csinálok 1 egy iso-t ... és utánna azt használom akkor bármely pen-drive os vagy akár cd-röl is simán telepithető...
Tehát te az ms oldaláról lehúztad a friss iso-t és az ment fel? -
válasz
Thom95 #49328 üzenetére
Én Czmorek ellenében azt mondom, hogy a 3 modullal jobban fut a rendszer, de 6 modullal sincs gond.
Viszont, ha elfogadsz egy javaslatot, ne használd az XMP-t. Nálam brutálisan megemelte az uncore feszültséget. Inkább manuálisan állítsd be a memóriát.
Másik javaslat, hogy teszteld ki a procit 160-as BCLK-val (nekem a 930-as alulfeszelve is tudta) és így nem kell a memóriaszorzóval játszani és gördülékenyebb a rendszer. -
ricsi99
addikt
válasz
Thom95 #49322 üzenetére
Az ideális ha 3 db modul van
Akkor 1T, és az elméleti memória maximum sebesség
Ha 6db akkor 2T és lehetséges ,hogy automatikus beállitásokon 1333mhz-ra áll be
Szintetikus teszteken kivül szinte észrevehetetlen szerintem...
Viszont lehet kobban jársz valami xeon procival.... valós + 2 mag többet dob a sebességen mint bármely memórisebesség büvészkedés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest