Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az biztos hogy a Dunnington átmeneti megoldás a Nehalem-EX-ig, de annyira nem kell leírni, a feladatát el fogja tudja végezni. Az hogy melyik gyártó terméke van előbb, mindig erősen alkalmazás függő. Ott ahol az intergrált memória vezérlő és a HT előnyei erősen kiütköznek ott az Opteron tud jeleskedni. Ott ahol az nagy méretű integrált cache, a nagyobb órajel és az erősebb cpu dominál ott meg a Xeonok jeleskednek. Ez eddig is így volt szerver fronton és az elkövetkezendő 10 hónapban is így lesz majd, azzal megfejeleve hogy a Dunnington még inkább szűkítette a két termék közötti határvonalat.
Pl. ha ennél bechnmarknál( [link] ) ha felszorzom az Opteron órajelét 2.8-ra és még 20% többletet hozzáveszek, akkor hozza a Dunnington szintjét. A 8 utas rendszer meg elég jó arányban skálázódik. Ha az alatta lévő javas bechmarknál elvégzed az előbb említett felszorzásokat Opteronnál, akkor ismét azonos eredményt produkál a Dunningtonnal.
Árban olyan nagy különbség eddig sem volt 2 és 8 utas termékek esetén, a fogyasztás terén sem olyan rossz a Dunnington. Anandos teszben [link] a korábbi 65nm-es Xeonhoz képest még kevesebbet is fogyasztott rendszer szinten. És azt sem szabad elfelejteni hogy az FB-DIMM modul elég energia éhes fajta, ez rendszer szinten mindig is hátrányt jelentett Xeon fronton rendszer fogyasztásnál, annak tükrében egyáltalán nem teljesít olyan rosszul. Nehalem rendszereknél meg már RDIMM-ek lesznek. A gyárthatósága valóban költségesebb, de azért ez ebben az igen drága szegmensben sosem olyan húsbavágó mint mainstream szegmensben. Egész más egy nagy méretű monolitikus magot gyártani egy 500-2000 dolláros árszegmensű piacra és egészen más egy nagyméretű monolitikus magot gyártani a 100-200 dolláros mainstream szegmensbe, utóbbiánál sokkal húsba vágóbbak a gazdaságossági tényezők.
Nem véletlen hogy nem akar nagy méretű monolitikus chipet gyártani Intel a mainstream szegmensbe, épp ezért amíg lehet kitolja a Nehalem mainstream termékek indulását. Utána nagy valószínűséggel elég gyorsan 32nm-re fogja migrálni őket, azok életciklusa messze nem lesz olyan hosszú mint a Penryn termékeké. Egész 1xűen mainstream szegmensbe túl gazdaságtalan egy 250mm2-es monolitikus 4 magos, az Intel nem akar abba a zsákutcába belesétálni amiben AMD hosszú ideje tartózkodik, és ahonnan csak a L3 cache nélkül 4 magos Propussal tud majd kijönni jővő nyár felé. De 32nm-en már le lehet vinni egy ilyen chip méretét egy gazdaságosabb 100-150mm2-es tartományba, ami már megfelel a mainstream gazdaságossági elvárásainak. A Bloomfield pont azért van az extreme kategóriába pozícionálva, mert ott magasabb árat lehet elkérni így a gazdaságtalanabb kialakítás ott kevésbé húsbavágó. De egy nagy volumenű mainstream termék esetén ez már üzletileg komolyan visszaütne.
-
gV
őstag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
turbo mód szerintem ennél is müködni fog, nem lesz gond az órajelével csak izmos hűtés kell majd rá

-
Oliverda
félisten
Nem az. Elérhető lesz, és ha megfigyeled nem írtam sehol hogy kinek/kiknek.
"A mainstream elerhetoseg mind Opteron mind Phenom neven nem lesz hamarabb mint februar vege vagy marcius eleje."
Phenom-ból már decemberben elérhető lesz a 2.8GHz-es verzió, természetsen csak korlátozott darabszámban kapnak belőle bizonyos nagykerek. Valószínűleg az Opteron-ból is hasonló lesz a helyzet, de a február vége március eleje egy nagy hülyeség. Persze ha van valami amivel alá tudod támasztani akkor ne habozz.

-
whitehand
senior tag
-
Jack O'Neill
tag
Én csak azt nem értem, hogy az intel jövőre a natív 8magos nehalemet mért 45nm-re tervezi eleve
? Alacsony órajeleket fog csak elérni vele, vagy valami nagyon alacsony szivárgási árammal megspékelt gyártástechnológiát kell tolniuk alá. és mennyi L3-lesz azokban? 24mega? 32nm-en biztos mindent alázna egy ilyen, de 45-ön kétségeim vannak. És rohadt nagy lesz a magméret is..de hát intel az intel. Erőből legyártja aztán majd szórja a szerver szegmensbe majd mint a cukrot aranyárban
: -
Raymond
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
"Ezzel szemben a Shanghai pár héten (3-4) belül már hivatalosan is elérhető lesz."
Ugye tudod hogy ez ugy hulyeseg ahogy van. Ugyanugy lesz vele mint a Barcelonaval tavaly. A nagy megrendelok (es abbol is csak a tenyleg nagyok mint IBM, Cray az allami megrendelesekkel es HP/Dell mint a ket legnagyobb gyarto plusz meg talan a Sun) kapnak valamit es Retail-be meg lesz egy mareknyi Opteron hogy ne szoljak meg a haz elejet. A mainstream elerhetoseg mind Opteron mind Phenom neven nem lesz hamarabb mint februar vege vagy marcius eleje. Es ez a legnagyobb joindulattal sem 3-4 het

-
Jack O'Neill
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Majd meglátjuk. Úgy legyen. Azért az a Dunnington nem olyan rossz proci. Elég jól sikerült Intelnek összehegesztenie ezt a gány megoldást.
Majd ha lesz teszt mind a kettőről egymás mellett meglássuk, most még csak a Dunnigtonról vannak érdemi eredmények. Abban egyetértek hogy intel kényszerből hegesztette a garázsban, mert nem tud egyszerre mindenhova betörni a nehalemmel. Azért próbálokozik vele és jövő ilyenkor már mindent lefog fedni vele. -
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez
üzenetére
A Dunnigton már csak egy kényszermegoldás volt. A 4 magos Shanghai ott lesz mellette/előtte jópár alkalmazásban. A fogyasztásról meg az áráról nem is beszélve. A gyártási költséget már ne is említsem.
Kíváncsi leszek egy 8 utas Shangahi vs. 8 utas Dunnington alapú tesztre.
-
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez
üzenetére
"A Nehalem-EP nem sokkal később fog megjelenni..."
Ez mind szép és jó kár hogy ez csak egy 2 procis rendszer lesz a Shanghai pedig ugye kijön 8xxx-es szériában is.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezeket úgy írod mintha a Shanghait már a sarki fűszeresnél is lehetne kapni, holott még meg sem jelent. A Nehalem-EP nem sokkal később fog megjelenni mint a Shanghai, november közepe max pár hét többlet. És ugye az még erősen kérdéses hogy mikor lehet majd mindkettőből szerelt szervereket kapni, mert az utóbbi években paper launch fronton AMD verhetetlen volt.
-
Jack O'Neill
tag
Hát de jó lenne
Az anandos tesztek meg a többi mind fake lenne???
Nem hiszem...Sztem több szálon tényleg ennyire erős lesz, s nekem ez nagyon fontos lesz. Más területeken meg majd hozza a yorkok szintjét kb. Ugyan úgy lehet tuningolni őket, ez már intel confirmed. De ahogy te, én is várok már egy reális PH tesztet!!! rem 2hónap múlva együtt olvasgathatjuk itt a PH-n a 20oldalas cikket róla
A platform viszont sztem jövőbemutató aki az alapoktól vesz új gépet (ideje eldobnom a P4-em) annak sztem érdemes lesz ezen gondolkodni.. más esetben én sem cserélnék, de sajnos nekem csak kb februárban lesz ilyen rendszerem.
-
Myers
senior tag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
Na ez szép szösszenet volt!

Végre a topiktémáról van szó.Szerintem is lesznek itt pofára esések. Pozitív értelemben.
-
laci666
senior tag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
Úgy beszélsz a nehalemről mintha már a kezedbe lennének.
Ezek a tesztek amiből te indulsz ki szerintem Fake kategóriába tartoznak.Majd ha ki jön akkor lesznek reális tesztek. -
gV
őstag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
a turbo jó, kivevéve tesztek alatt, remélem, hogy még nem müködött az eddigi tesztek allat, mert pl a CB r10 1 szálas és SPi eredmények kukásak
-
Jack O'Neill
tag
Először is üdv mindenkinek!
Kicsit kezd már unalmas lenni, hogy rendszeresen ez a Deneb istenítés megy itt egy két kollégától..like Oliverda. A topik felét teleszemeteltétek már vele, ha ennyire rávagytok kattanva adjatok le előrendelést rá
. Az első pár oldalt követően 10lapon át ment az agymosás a tuninggal. Aztán jöttetek a memória kezeléssel. Könyörgöm már volt egy rakat előzetes teszt, ha nem nézitek meg rendesen, akkor mit kommenteltek. Kérdés...láttátok a cpu vcore-ját? Tudjátk a ddr3 memória voltage igényét? Akkor meg mit jön mindenki ilyen faszságokkal hogy ha lockolva van a két szorzó akkor mejd nem lehet használni ezt meg azt. Akinek még mindíg nem esett le az pech
.Utána jött a game performace meg az ár? Mindíg lesz valami. Várjátok meg akkor a megjelenést. A phenomról meg annyit hogy szar proci volt és az is maradt, ezen nincs mit szépíteni. A deneb talán fasza lesz, sőt remélem hogy végre beváltja azt aminek a phenomnak kellett volna lennie, de ne is álmodjatok róla, hogy egy kategória lesz a nehalemekkel. A denebeknél ugyan úgy határig elfognak menni a TDP-ben hogy magas órajelekt tudjanak kihozni belőle, és sztem 2009-ben a ddr2 már nem erény. Aki gépet akar váltani (P4-ről és nem a 4magos York-ról) az igen is a legkisebb nehalemekben fog gondolkodni. Mindenben jelentős előrelépést képvisel, persze kivéve game. na és? Majd ha valami rendesen meg lesz írva akkor láthatják a performance jumpot. Ugyan ez volt ATI vidkarikkal is. A nehalem turbóról meg annyit hogy bios szinten kikapcsolható, és azt tényleg fingunk sincs hogy azzal teszteltek-e vagy sem. Most lehet majd erről szemetelni megint a topicba. Amúgy sztem igen azzal, és sztem nagyon hasznos function. Az overclocker kikapcsolja és húzhatja a procit míg van mersze. A 130Wattos tdp meg abszolút nme gáz...Az életben nem fogyaszt annyit egyik nehalem sem. Az intel rossz fogyasztási mutatói már megtörtek egy ideje...Nézd csak meg milyen TDP-ben vannak a yorkok és névleges órajelen meg sem közelítik azt. A nehalem sztem turbó-val jó ha a közelébe ér. És akkor még hol vannak a további steppingek. Sztem nagyon jó kis prockó lesz. A deneb meg majd a Yorkok-kal fog csatázni árban és performacban is, végre kiegyenlített lesz a meccs, ami jó nekünk. A nehalem viszont nagyon innovatív, elsősorban szerverekbe és én mint mérnök palánta mellette voksolok Én így látom 
-
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez
üzenetére
Az a baj csak hogy Gainestown és Beckton sincs még gyakorlatilag sehol. Ameddig nem ér ide addig lehet nézegetni a szép slide-okat.
Ezzel szemben a Shanghai pár héten (3-4) belül már hivatalosan is elérhető lesz. -
Bluegene
addikt
nagyon egyoldalúan kék szemüvegen keresztül látod a dolgokat, attól még mert a legutóbbi fejlesztésben övék volt a jobb(korábban szvsz vesztettek), most nehogy azt hidd ez örökre így lesz
whitehand: azonos órajelen a phenom 7%-kal van lemaradva a yorkfieldtől(ez is átlag hol jobban hol kevésbé, most ehhez adj kábé 15-20% javulást, akkor már ott van nem messze a nehalemtől(a nehalem elvileg 10%-kal lesz gyorsabb azonos órajelen a yorkfieldtől, és ezt intel állítja)
-
shabbarulez
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Miért kellene reszketnie a Nehalem-EP-nek? Volt már pár korábbi Bloomfield teszt ahol a masszív párhuzamosságot jól kihasználó, 3d render, video encode alkalmazásoknál akár 30-50%-os gyorsulást produkált az azonos sebességű Penrynhez képest. 2 utas szerverek esetén ahol az integrált 3 csatornás ddr3 memória vezérlő és a qpi hatásai még inkább ki fog ütközni, ennél akár nagyobb előnyre is szert tehet a korábbi 45nm-es Xeon rendszerekhez képest.
Emlékezz vissza a februárban a Suntól kiszivárgott slideokra [link], ahol igen nagy teljesítmény növekedést jósoltak a korábbi Xeon rendszerhez mérten. De más nyilatkozatok is voltak már, amik hasonló jelentős teljesítmény növekedés prognosztizáltak szerver alkalmazások mellett. Jővő szeptemberben a Nehalem-EX-től is hasonlóan nagy mértékű javulást lehet majd várni a Dunningtonhoz mérten.
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene
üzenetére
Marketingben mindig is elsők voltak... én gyűlöltem a NetBurst procikat, egyetlen egy P4-em se volt, és Én erre igenis büszke vagyok.

"Játékra AMD" szép kis mondás volt ez 3-4 éve...Egyébként visszatérve a Marketingre: Válassz ki 100 embert az utcán és kérdezd meg tőlük melyikről halott már valamit: Pentium, Athlon
szerintem tudod mit fogsz hallani 95%-ban.Arról nem is beszélve, hogy vannak még a Földön olyanok, akik Pentium 5-ről meg 6-ról is halottak már, mert a havernak olyan van...

-
-
Bluegene
addikt
A Socket F tokozásba passzoló újdonságok a gyártó állítása szerint mintegy 20%-kal nagyobb teljesítményre lesznek képesek, mint a 65 nm-es csíkszélességű, Barcelona maggal felszerelt, jelenleg is forgalomban lévő társaik. Az új processzorok háromszor annyi, egészen pontosan 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral lesznek ellátva.
20%? reszkethet a nehalem??
az csak 10%kal gyorsabb a core-tól[link]
márpedig az AMD nem arról híres hogy blöffölne, az intel is indított már félresikerült procit(P4), lehet ez a nehalem se lesz olyan állat a konkurrenciához képest, hehe jólesne ha egy kicsit kapnának az arcukba mint most az NV
, persze lehet az órajelnövekedéssel együtt, na mind1, úgyis kiderül; türelem rózsát terem, szurkolok nekik -
whitehand
senior tag
-
Raymond
titán
válasz
westlake
üzenetére
Ez benne volt az IDF-es doksikban. Akik most jonnek ra azok nem olvastak? A max TDP hataraig hajtja a magokat (annyi magot amennyi epp hasznalva van). De mondjuk szerintem ez kikapcsolhato lesz majd BIOS-ban vagy az oprendszerbol ugyanugy ahogy a mostani Speedstep/EIST es tarsai.
-
Laslow
senior tag
Az i7 várhatóan mikortól lesz kapható Magyarországon? (nem venni akarok, csak azt várom hogy emiatt néhány ezer Ft-tal lemenjen az E7200 ára..)
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
a cpu-z meg mindig nem all a helyzet magaslatan

-
-
Oliverda
félisten
Saját tapasztalat AMD-s oldalon az Intel-lel kapcsolatos infók pedig a már említett topikból származnak ahol jópár tag elég sok időt és energiát áldozott azokra az eredményekre.
Pontosan milyen beállításokat eszközöltél ahhoz hogy a latency és a read érték és magasabb legyen?
Bár már linkeltem de lehet hogy elkerülte a figyelmedet:
FSB Mem Read Write Copy Latency RAR
200 800 5208 5291 4829 58.2 488 (1 modul, single channel 64bit)
200 800 5711 5299 6761 58.3 476 (2 modul, dual channel 128bit)DC screenshot és SC screenshot
"Az Xbit-es linkbol lathattad hogy az L2 merete gyak. lenyegtelen"

"A tömörítőprogramokban jön ki először a gyorsítótár csökkentésének áldatlan hatása, ez betudható a tömörítőprogramok működési elvének. Ezekben a programokban az X2 3600+ az utolsó, és még 2,8 GHz-re tuningolva is épphogy csak megközelíteni tudja a 2,4 GHz-es, de 512 kB L2 cache-sel rendelkező 4600+-t."
forrás: [link]
A tesztben illetve táblázatban szereplő 3600+ és 3800+ között csak a cache mérete a kölönbség. Az előbbiben 2x256KB még az utóbbiban 2x512KB lakozik. Itt egy másik teszt ahol az 5000+ és az 5200+ között áll fent hasonló különbség csak ott 2x512KB vs. 2x1024KB formájában.
A továbbiakkal javaslom hogy inkább várjunk meg egy olyan tesztet ahol hasonló beállítások mellett 1, 2 és 3 modullal is kipróbálják a Nehalem-et és majd akkor talán kiderül hogy mi is az igazság. Én továbbra is fenttartom azt hogy a latency a dontő a WinRAR esetében, pontosabban jelen esetben az L3 cache.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
"Nálad más vagy a különféle tesztoldalaknál?"
Nalam. A te velemenyed sajat tapasztalatbol van vagy westlake oldalarol?
Egyebkent a temaval kapcsolatban gyak. semmit nem lehet leszurni onnan max hibas kovetkezteteseket 
Itt van par eredmeny egy P2140-el 1600Mhz-en ket kulonbozo FSB beallitassal. A mem mindket esetben 800Mhz. Az olvasasi es kesleltetesi eredmenyek az Everest-bol vannak, a RAR a WinRAR 3.71-bol.
FSB Mem Read Laten RAR
266 800 5882 109.7 860
200 800 5445 _88.0 815Az Xbit-es linkbol lathattad hogy az L2 merete gyak. lenyegtelen (E8200 vs. E6750) es ha az ottaniak nem lett volna elegek az en szamaimbol meg azt hogy az alacsonyabb kesleltetesu konfig adta a roszabb eredmenyt. Ami szoges ellentete az allitasodnak. Ha van valami amivel ala tudod tamasztani akkor ne habozz

-
Oliverda
félisten
Nálad más vagy a különféle tesztoldalaknál? Ez szerintem nem mond egyáltalán ellent annak amit írtam. Gondolom hogy Core 2 esetében (is) az FSB nővelésével nem csak a busz sávszélesség nő hanem ezzel párhuzamosan a latency-je is csökken és éppen ezért romlik az eredmény az FSB működési frekvenciájának csökkentésével.
Tallózgass a westlake által linkelt eredmények között. Azokból sok mindent le lehet szűrni.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Pedig nalam mas a tapasztalat
Itt egy pelda (legalul): [link]E8200 es E6750 ugyanugy 2.66Ghz 1333Mhz FSB-vel. Az eredmeny is gyak. egyforma picit az ujabb chip fele huzva.
Ha viszont megnezed az E6550 -> E7200 -> E4700 triot ott hiaba novekszik az orajel (2.33->2.53->2.6) az eredmeny egyre roszabb, mivel a savszel csokken (1333->1066->800). Igen, csokken az L2 merete is, de az E8200 vs. E6750 peldajan lathatod hogy az nem okoz komolyabb diferenciat.
-
Raymond
titán
válasz
rootkiller
üzenetére
Igen, es mit akarsz ezzel modani? Az i7-es 4 core 8 thread chip.
-
gV
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
én nem szorakoztam sose a winrar tesztjével, mindenesetre érdekes kivétel ha Corenál is a késleltetés számít, mivel azokban a tesztekben amiket futtatam -volt nem egy- mindig a nagyobb sávszéllel értem el jobb eredményt (csak az fsb:mem arányon állítottam illetve mem órajel/cl: 733/3; 833/4; 1000/5)
-
Oliverda
félisten
Ezzel kicsit vitatkoznék. Az eddigi összes WinRAR-os tesztem során sokkal inkább számított a latecy mint a sávszélesség. Úgy is mondhatnám hogy a sávszélesség egyáltalán nem befolyásolta az eredményt. Ha jól emlékszem akkor anno a rekordot is valaki 800/CL3-as RAMmal tartotta Core 2-vel. Core-nál (is) az FSB és a latency volt a befolyásoló tényező. Ezért gyanítom hogy a 8MB L3 a maga alacsony késleletetésével sokat dob a latba ennél az eredménynél.
Nem rég volt: [link]

-
Raymond
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
A WinRAR-nal a memoria savszel tett jot szvsz. A TMPGEnc-nel valami baki lehet, majd kiderul ha kijott hivatalosan is.
A jatekoknal kb. egyenlo a Penryn-el (a tesztelt 5-bol 2-nel lemaradt, 3-nal gyorsabb) ami egy OK-s eredmeny, de figyelembe veve a mostani 2mag vs. 4mag helyzetet meg mindig az olcso ketmagos C2D-k lesznek a legjobb vetel erre a celra. Ha a jatekok a 4 magot nem tudjak kihasznalni akkor az a +4 thread nem segit rajtuk semmit

-
Oliverda
félisten
-
gV
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
sok embert érdekelnek a markok elég benézned a ph-s topikjaiba.
rendszer fogyasztást már az anand mért egy előszériás darabbal, nem vészes a helyzet,
az ára: sztem nem sok a 284 dolcsi a 2.66GHz-es ért és a legdrágább is olcsobb lesz mint most a QX9650
sztem meg érdekelheti hogy cl6 vagy cl9 és emiatt engem is
-
Oliverda
félisten
Szerinted hány embert érdekel a 3DMark és hány embert érdekel maga az alkalmazás amit használ? Legyen az játék vagy bármi más. Majd páran a rekord hajhászok szépen megveszik egy-két screenshot erejéig, de aki nem a teszt pontszámokra hajt az valószínűleg nem fogja. Főleg hogy még bizonyos esetekben lassab is illetve valószínűleg többet is fogyaszt, az áráról meg ne beszéljünk.
Amúgy szerinted mennyiből áll(t) beleírni azt a 3D Mark-ba azt hogyha x fajta CPU-t érzékel x értékkel több pontszámot adjon? Főleg úgy hogy ezt már egyszer (legalábbis eddig ennyiről tudunk biztosan) eljátszokkák futuremárkék. [link]
Jó ez. Photoshop, 3ds MAX, Maya, és társaikhoz. Tehát elsősorban munkára meg majd server-be.
Nem hiszem hogy különösebben meghatná a CL6 mivel ott van a magok és a memória között a röpke 8MB L3.
-
gV
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
3d mark06-ot is hozza, a játékokban is jobb 3:2-re az azonos órajelű QX-el összevetve illetve 2x a 3.2GHz-en járatottnál is, kiváncsi lennék cl9 helyett ha cl6-on járatták volna a DDR3-1333-at hogy alakultak volna az eredmények.
Vantage 34%-ot gyorsul a HTT-vel
________most nézem 0.8xx v üresjáratban vagy terhelve?! igy is ugyis szép
-
Oliverda
félisten
A több magot normálisan kihasználni képes alkalmazásokban jól teljesít a C2Q-hoz képest, de ahogy várni is lehetett a játékokban ezt képtelen kamatoztatni, sőt. Az számomra érdekes hogy TMPGEnc alatt elvérzik.
A WinRAR benchmark eredmény szép, gondolom hogy ebben nagyon jól jön a 8MB L3. A 3DMark vántázs teszt pedig ha jól látom akkor a feladatkezelőben található CPU-k számából kalkulálja ki a CPU pontszámot.

Fogyasztást még mérhettek volna.
-
gV
őstag
-
Raymond
titán
-
westlake
félisten
-
Andre1234
aktív tag
válasz
schwartz
üzenetére
Szerintem kitalált, időhúzó cikkeken, elmélkedéseken, amely csak valahány százalékban tartalmazzák az eljövendő igazságot, azon fölösleges így tépelődni.Feltételezett ipari kémkedésből, ismeretlen forrásokra hivatkozva, amelyek valóságtartalma inkább konvergál a nullához nem kell öszeveszni.
Inkább olvasd el az én fejtegetésem.

Amd oldalon a túl sokat adtak a natív négy magnak, és a B2-es a várakozásokon alul teljesített.A csiszolt B3-as, és tpd opsztály csökkentés már egyre inkább azt a teljesítmény hozza amit tőle várhattunk.Véleményem szerint az Phemon B3as partiban van az intellel.
A Core I7-et az intel a nulláról fejlesztette, és ebben van hátrányuk.Nem lesz rosz proci, de véleményem szerint desktop szinten az optimalizálatlan programok, és az ismeretlen bugok miatt még csiszolódnia kell. AMD oldalról ne feleljtsük el hogy a barcelonát úgy fejlesztették ki hogy a régi opteronok helyére egyből berakható legyen alaplap, memória, és egyéb periféria cseréje nélkül.Mindez intelnél nem így van. Az teljesen igaz hogy a teljesítményétől függően lesz sikere, de közel sem biztos, hogy olyan fényes győzelme lesz mint várják. Talán gyártó részről azért is maradnak ennyire csöndben (amd oldalról is) , hogy majd a megjelenés követően beszéljenek majd a számok. Próbáltam párhuzamot vonni a két cég útvonala között, mert a két cég feljesztése nagyon hasonló.
A megjelenő hibák is hasonlóak lehetnek, amelyre nem 1-2 példa volt a.( itt említsük meg az integrált memóriavezérlőt és a 64bites kiterjesztést, az 1 szilícium lapkán több magot), Ha valaki más szemszögből közelíti meg a dolgokat mint én, attól még nem hülye.Lehetek az ő szemszögéből én is az.Ultra off:mondjuk az meg nagyon nem érdekel.
-
Dashes
őstag
MSI X58
" 4-way ATI Crossfire X"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

? Alacsony órajeleket fog csak elérni vele, vagy valami nagyon alacsony szivárgási árammal megspékelt gyártástechnológiát kell tolniuk alá. és mennyi L3-lesz azokban? 24mega? 32nm-en biztos mindent alázna egy ilyen, de 45-ön kétségeim vannak. És rohadt nagy lesz a magméret is..de hát intel az intel. Erőből legyártja aztán majd szórja a szerver szegmensbe majd mint a cukrot aranyárban
:
Nem hiszem...Sztem több szálon tényleg ennyire erős lesz, s nekem ez nagyon fontos lesz. Más területeken meg majd hozza a yorkok szintjét kb. Ugyan úgy lehet tuningolni őket, ez már intel confirmed. De ahogy te, én is várok már egy reális PH tesztet!!! rem 2hónap múlva együtt olvasgathatjuk itt a PH-n a 20oldalas cikket róla

.Utána jött a game performace meg az ár? Mindíg lesz valami. Várjátok meg akkor a megjelenést. A phenomról meg annyit hogy szar proci volt és az is maradt, ezen nincs mit szépíteni. A deneb talán fasza lesz, sőt remélem hogy végre beváltja azt aminek a phenomnak kellett volna lennie, de ne is álmodjatok róla, hogy egy kategória lesz a nehalemekkel. A denebeknél ugyan úgy határig elfognak menni a TDP-ben hogy magas órajelekt tudjanak kihozni belőle, és sztem 2009-ben a ddr2 már nem erény. Aki gépet akar váltani (P4-ről és nem a 4magos York-ról) az igen is a legkisebb nehalemekben fog gondolkodni. Mindenben jelentős előrelépést képvisel, persze kivéve game. na és? Majd ha valami rendesen meg lesz írva akkor láthatják a performance jumpot. Ugyan ez volt ATI vidkarikkal is. A nehalem turbóról meg annyit hogy bios szinten kikapcsolható, és azt tényleg fingunk sincs hogy azzal teszteltek-e vagy sem. Most lehet majd erről szemetelni megint a topicba. Amúgy sztem igen azzal, és sztem nagyon hasznos function. Az overclocker kikapcsolja és húzhatja a procit míg van mersze. A 130Wattos tdp meg abszolút nme gáz...Az életben nem fogyaszt annyit egyik nehalem sem. Az intel rossz fogyasztási mutatói már megtörtek egy ideje...Nézd csak meg milyen TDP-ben vannak a yorkok és névleges órajelen meg sem közelítik azt. A nehalem sztem turbó-val jó ha a közelébe ér. És akkor még hol vannak a további steppingek. Sztem nagyon jó kis prockó lesz. A deneb meg majd a Yorkok-kal fog csatázni árban és performacban is, végre kiegyenlített lesz a meccs, ami jó nekünk. A nehalem viszont nagyon innovatív, elsősorban szerverekbe és én mint mérnök palánta mellette voksolok Én így látom 

szerintem tudod mit fogsz hallani 95%-ban.
, persze lehet az órajelnövekedéssel együtt, na mind1, úgyis kiderül; türelem rózsát terem, szurkolok nekik