Hirdetés
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
novemberben jön ki ugye?
wmarci #999:kösz
-
-
Hakuoro
aktív tag
Core i7 965 XE Races Through to 4.20 GHz
Nem sok egy kicsit a fesz?
1,72V
És én még a Deneb 1,6V-át sokaltam. -
szilva01
őstag
!_én_! speciel nem szeretem az AMD-t még akkor se ha most kivételesen "jobb" lesz a deneb
-
Andre1234
aktív tag
válasz
whitehand
üzenetére
Lesz mégpedig 2 fajta deneb am2+-os proci, 2,8-3-ghz-es mindkettő 6mb L3 cache-el.
Ugyanolyan órajelű am3-as denebet is gyártanak majd. AM3 X3 L3mal és nélküle is készül majd.Valószínű majd az is, hogy az AM3-as cpu kompatibilis lesz AM2+os alaplappal, mert nem akarják elkövetni a 939-AM2 történetet. -
-
Bluegene
addikt
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
majd meglátjuk a teszteket és utána okosabbak leszünk
nem értek egyet veled, mert ha te 50K-ért veszel lapot és 30K-ért ramot, én meg 10+8K-ból, akkor nem kérdéses melyiken bukik az ember többet, max én esetleg(de nem biztos) félévvel előbb cserélek, na bumm
egyébként is az X58-as gondolom a horror áron adott 32nm-es nehalemet fogja majd fogadni, meg lesz addigra sokkal jobb ddr3 is(a ddr2 elérte a maximumot), nah mindegy, előbb tesztek utána lehet okoskodni, egyébként vegyél amit akarsz, nem az én pénztárcám bánja szvsz

#984: már érzem h a deneb lesz az (olcsó)gémer procci, a nehalem pedig a drága server proci
-
Hawk1979
őstag
Pici teszt a ComputerBase jóvoltából. [link]
-
jugeen
addikt
jő lenne a topik témájánál maradni!
-
kutyatm
tag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
lehet de a jövőt még senki nem látja előre...
Csak a "hozaganyag" lesz olcsó... nekem ez most éppen elég.

én személy szerint egy kicsit gondolkodni fogok hogy vajon a nehalem alá meik foglalat lesz idötállobb....
-
Jack O'Neill
tag
Hűű körül néztem neten...most látom nehalemek már B2 steppingnél járnak???
Mennyi idő szokott lenni egy stepping váltás közt? Valaki? -
Jack O'Neill
tag
valszeg pont gameben lesz ott...minden más területen marad intel fölény. és én arról károgok, hogy ha egy új rendszert építesz akkor később sokkal kifizetődöbb egy x58+nehalem rendszer, főleg annak aki ddr1-ről vált. És mondom sztem nem lesz annyival olcsóbb mint sokan remélik. Csak a "hozaganyag" lesz olcsó...
-
kutyatm
tag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
de azárt az átlag magyar felhasználoknak( játékosoknak) az ár is fontos még ha játékban egy kicsit gyengébb a deneb...
-
Jack O'Neill
tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Vegyél...aztán majd ha bővíteni szeretnéd akkor ne sírjál, hogy hupsz
...Amúgy meg biztos vagyok benne hogy nem fogod fele annyiért megkapni...a deneb árban ugyan ott lesz mint a nehelem 2,66Ghz. Csak az alaplap és a ram olcsó hozzá, amit szaré húgyé árulnak. de 2009 februárban amikor én cserélek a ddr2-t nem tartanám előnynek. Mivel nincs is ddr2-m..(ddr400-asokat nyúzok)...Ezért nekem sztem logikus, hogy kihagyom az egész generációt. pénzt és teljesítményt nyerve.
A helyemben még beruháznál egy ddr2-es szisztembe 2009-ben? -
Bluegene
addikt
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
jó én lehet féláron veszek ugyankkora gépet
hangsúlyozom teszt nincs, tehát mindketten találgatunk
egyébként úgy fogsz járni mint az nvidia; sose becsüld alá az ellenfelet!!! -
Jack O'Neill
tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Igen ezt mondom. Már megint Deneb fényezés megy a topikban. Nem érdekel hogy gamek alatt beéri-e a nehalemet, munkára még mindíg sehol nem lesz. És kérdem én...mi a szart kezdjek a ddr2-es ramjaimmal később??? veszek 8gigát és hova rakom??? a 15k-a am2-es lapot meg ne hasonlítsuk egy x58-ashoz. x58-asból is lesznek gány verziók, neten már volt is fent pár. 15k-s lap...=x58.
Hát azért ezen két konfig közt ég és föld a különbség
Az hogy te majd a world in conflictban az fps-eket számolod én meg a rendert fele annyi idő alatt befejzem...
Új gépnek csak nehalemet, upgradenek deneb jó lesz, de nem veszek egy Am2+-os lapot ami életciklusa végén jár (főleg nem 15k-ért) és egy marék ddr2ramot amit csak akkor visznek el tőlem ha utánuk dobom (2év múlva). nekem nagyon jól jön egy később upgradelhető lapnak az x58 minden képességével (főleg a rengeteg ram hely. És sztem bár ki aki 3D-s tervezéssel és nem gamekkel pattog a nehalemre voksolna. -
Bluegene
addikt
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
jó és ha a nehalem (2,66) és mondjuk egy azonos teljesítményű és fogyasztású deneb(3ghz) lappal és rammal feleannyiba kerül, akkor is ezt mondod?(mondjuk 2,66nehalem(70K)+X58 lap(50K)+ddr3(25K) vagy deneb(50K) am2+ lap(15K)+ddr2(8K), szerintem így fog valahogy festeni
Amúgy meg nem tudom mit kéne upgradelni még a gamereknek mert 3,5ghz-re megrántjátok a denebet vagy a nehalemet és semmi kült nem éreztek már afelett, idő kérdése és megjelenik az új Geforce és akkor már nem lesz elég ez sem
-
Jack O'Neill
tag
Aki teljes gépet cserél az sztem nagy valószínűséggel nehalembe fektet. Minden téren előrelépés és kivételesen sokkal időtállóbnak látom
. A ddr2 meg deneb sokkal inkább egy small upgradenek jó. ha egy 4-5éves konfigot kéne eldobnom, mint ahogy most fogom, tuti nem fektetnék nagy pénzeket egy ddr2-es denebbe. A deneb gamereknek jó lesz, a nehalem is jó lesz azért ugyan oda, de tény nem erre tervezték, tegyük hozzá tudatosan. Amúgy meg nem tudom mit kéne upgradelni még a gamereknek mert 3,5ghz-re megrántjátok a denebet vagy a nehalemet és semmi kült nem éreztek már afelett, max a seggit veri mindenki a földbe hogy 800x600-ba +0.5fps ami inkább mérési hiba. Én 3D-s tervezéssel foglalkozom. És a 2,66Ghz nehalem jó lesz nekem( 3,2-n járatva
) -
Bluegene
addikt
válasz
whitehand
üzenetére
ha valamit multicore-ra optimalazilának, akkor minél több core annál gyorsabbén ugyan nem vagyok programozó, de a programozók szerint még dual core-ra sem egyszerű, négymagra meg nagyon nehéz és nem optimálisan lehet fejlszteni, mind1, az AMD négymagos lesz az Intel is, ha használja a 8 szálat egy szálon felére csökken a teljesítmény, szal tökmind1
AM2+os lapba nem fog belemenni a deneb csak szólok...én meg szólok hogy belefog menni(lesz olyan változat is DDR2-vel(sokkal olcsóbb)ez meg átlagos 15%-20% nem pedig játékban ennyi.reméljük játékban még nagyobbat dob
-
whitehand
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
AM2+os lapba nem fog belemenni a deneb csak szólok...
ez meg átlagos 15%-20% nem pedig játékban ennyi.....
jah és ha 4 magot ki fogja használni akkor ki fogja használni a 8at is egy játék meg bármi...
ha valamit multicore-ra optimalazilának, akkor minél több core annál gyorsabb -
Bluegene
addikt
válasz
whitehand
üzenetére
source that 20% may be a bit much, but that there is an IPC boost to expect, but closer to 15% than 20 ezért gondoltam 17%-ra mert 15 és 20% között vana phenomhoz képest
kiváncsi vagyok mikor lesz olyan játék ami 8 szálon fut, a programozókat már a négy szál is komoly kihívás elé állítja,
de jó az X58, lehet CF-ed meg SLI-d is, wow! annak az árából kábé 5db AM2+ lapot veszel
-
jugeen
addikt
válasz
Depression
üzenetére
a #935 hsz. linkjén egyik képen sincs kompi. mutasd meg légy szíves azt a fotót, amire te gondolsz, mert nem találom

-
Akkor nem ugyanazt a képet nézzük. Amit én látok, az egy alacsony hűtő, egy vastag narancssárga kábellel belevezetve, és jól leszigetelve. A pot, amit írsz, az jóval magasabb ennél nem? Persze én nem foglalkozom ilyenekkel, így ha még mindig ragaszkodsz a véleményedhez, akkor elfogadom, és így már nem csak nekem nem kellene, hanem rajtatok (rekordereken) kívűl senkinek sem.
-
jugeen
addikt
válasz
Depression
üzenetére
az pont nem kompresszor, hanem egy Dragon F1EE pot LN2-höz.
-
-
whitehand
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
a deneb hol gyorsabb 17%-kal? egy tesztet azért lökj már ide... amugy meg addig lesz max valamivel jobb a deneb mig ki nem jönnek a többszálas játékok ...utána már labdába se fog rugni amugy meg játékra a nehalem nagyot huzott azzal hogy sli és cf is ugynaugy müködöképes lesz az x58cal igy az aktuális legjobb játékgépet összelehet dobni sima kártyacserével és gamereknél ez is fontos szempont
-
Bluegene
addikt
a phenom játékokban 7%-kal lassabb azonos órajelen a yorkfieldnél, kábé
tehát legyen a yorkfield X
akkor phenom: 0,93X
yorkfield: X
nehalem: 1,10X(állítólag kábé 10%-ot ha dob rajta optimalizációval, bár ezen teszten nem látszik, se az előzőeken)
deneb 17%-kal gyorsabb a phenomtól--->0,93X * 1,17=1,08X
szal játékban a nehalemmel lehet egyenértékű, mind2 natív négymagos, és a deneb is 4ghz+ fölé húzható, és valószínűleg olcsóbb mulatság lesz jóval pláne a ddr2-es változat
sima spekuláció semmi több
, nekünk gamereknek halál felesleges hogy mint server proci mennyivel jobb a nehalem, nem? -
P00By
nagyúr
[link] Neki már van extreme procija

-
gV
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
a magas fogyasztással riogatók ezekután befoghatják a szájukat: +6W load alatt az egész rendszert figyelembevéve a QX9770-el összehasonlitva, ugyhogy Ci7-re még biztos vár stepping váltás, kiváló
-
keszegduda
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Ez van, a legtöbb NDA előtti teszttől különben is érdemes tartani, de kb. erre a teljesítményre számíthatunk. Az hogy különböző órajeleken akarják hasonlítani ez már fejedelmi szokás.
Igen, ahogy elnézem ezek workstation-ra lettek tervezve és több szálra ergo szerver procik...jövő nyárra remélem ésszerű árakkal rukkolnak elő és akkor mehet a csere-bere.
A 8 szál piszkálja igazán a fantáziámat és a hatalmas osztott L3 cahce még ha nem is oly hasznos nekem (jelenleg), biztosan időálló lesz...
-
westlake
félisten
válasz
keszegduda
üzenetére
latszik, hogy ertenek hozza a sracok.. 2.93ghz vs. 3.2ghz
(tudom, hogy nem azon a ~300mhz-en van a hangsuly, de...) -
keszegduda
őstag
Ha már volt sry:
-
-
westlake
félisten
-
Oliverda
félisten
Nyilván azért mert kisebb a chip a mem. vezérlő hiánya miatt.
"All X58 boards that we've seen to date have an eight-layer PCB and for a motherboard manufacturer the cost of making an eight-layer PCB over a six-layer PCB is about 25 percent higher."
-
-
-
P00By
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Szép mondhatom!

-
-
westlake
félisten
A-DATA and ASUS Demonstrate Intel Nehalem's DDR3 Performance
meg mindog gondolkodom, hogy csaj kellene-e, vagy ami a kezeben van
-
Ottoka
őstag
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
Röhejes hogy az asus ragasztgatja a matricát hogy ne rakj 1.65v-nál magasabb fogyaztású ramot a lapba és pont ő kerüli meg.
-
westlake
félisten
China brand ASL X58 board
azoknak, akik nem akarnak draga x58-as lapot venni
-
Oliverda
félisten
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
Azért mindent nem fognak a prociba integrálni, főleg ebben a szegmensben. Akkor ugyanis oda lenne a flexibilitás.
-
Jack O'Neill
tag
Tudja valaki mekkora az x58? Mármint mennyi tranyóból áll?
Én már azon ábrándozom amikor teljesen eltünik a lapról a chipset és minden a prockóba kerül. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westlake
félisten
válasz
Jack O'Neill
üzenetére
eddig is bele lehetett tenni a gyors (magas uzemi feszultsegu) ramokat az x58-as lapokba, mivel azok minden esetben alapfeszultsegen (1.5v) inditottak a ramokat.. a bios-ban ugyanugy ott van a feszemelesre a lehetoseg, csak arra kell figylni, hogy ne nagyon emeljuk 1.65-1.70 volt fole..
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Bluegene
üzenetére
1. mit tudnak jobban? kamuzni? ahhoz nem kell tehetseg.. esetleg mutathatsz nekem olyan tesztet, ahol sok-sok jatekban atlagosan 50%-al gyorsabb egy i7, mint egy yorkfield..
2. "a legeslegeslegoptimálisabb esetet nézik" na itt kezdodnek a problemak.. rajohetnenek mar a mernokok, hogy a felhasznalokat krvara nem a laboratoriumi korulmenyek kozott elert sebessegek erdeklik.. van egy olyan gyonyoru fogalom, hogy atlag..
3. termeszetesen ki fog derulni az igazsag, csak ido kerdese.. csak nem tudom, miert kell ilyen szanalmas csusztatasokkal "operalni"
#912: sajnos ezek az ertekek nem csak egy cikkben jelentek meg.. mindegy, akinek az jon be, nyugodtan essen hasra ilyen informaciok lattan..
#913: mar bocs, de te mirol beszelsz?? milyen prototipusokrol? ezek teszteloi peldanyok, amik 100%-osan megegyeznek a november vegen a boltok polcaira kerulo (retail) peldanyokkal (leszamitva persze az ihs megfelelo gravirozasat) a jatekok (3d) meg elegge adottak.. persze a vegen majd kiderul, hogy valaki irt egy 2 megas "jatekot", amiben tenyleg 50%-os tobbletet mutat az i7.. ugyan mar

-
BemAnyó
senior tag
-
Bluegene
addikt
-
westlake
félisten
es ti komolyan elhiszitek ezeket a baromsagokat?
"..a 3D-játékok területén pedig 52 százalékos előny birtokol.." what??
lehet (hangsulyozom: lehet), hogy talaltak egy jatekot, ami kihasznalja a 4 magot es a + 4 szalat, es tenyleg kijon egy 52%-os tobblet.. de az, hogy minden jatekban gyorsabb, az szin tiszta baromsag.. van vagy 5 jatek jelenleg, ami kihasznalja (valamennyire) a negy magot..
megjelent valahol egy cikk, tele hulyesegekkel, es azota is azt majmoljak.. szerezzenek egy egy alaplapot, es egy procit, aztan merjek le a teljesitmenyet 15 tesztprogramal (szintetikussal, real-world-el), majd merjek meg 15 jatekprogrammal is a teljesitmenyet.. 100%, hogy semmifele 50%-os tobblet nem fog kijonni (de meg 30%-os sem.. foleg nem jatekok alatt!) -
Bluegene
addikt
itt az iponos változata
tiédből idézek: Ez már csak azért is kényelmetlenül érheti az AMD-t, mert ők korábban annyit árultak el, hogy új sorozatuk (amely már szintén 45 nanométeren készül), nagyjából 35 százalékkal lesz gyorsabb azonos mutatók mellett, mint a meglévő Phenom sorozat négymagos példányai.durva, úgy néz ki megint veszít az AMD, azért egy AM2+-os lap(12K)+ddr2 ram(8K) és egy deneb jóval olcsóbb lesz még így is, talán feljebb viszik az órajeleket
szal megint az AMD gyártja a lassabb, de olcsóbb processorokat, mondjuk ezt sejtettük hogy így marad de nem ennyivel
-
BemAnyó
senior tag
"A korai tesztek szerint az új változat a tömörítés terén 41 százalékos, a 3D-játékok területén pedig 52 százalékos előny birtokol, a 3D render esetében pedig 38 százalékos a fölény az eddigi leggyorsabbhoz képest. Mindez azt jelenti, hogy a Nehalem durván másfélszeres gyorsulást kínál majd - amennyiben hihetünk a kiszivárgott anyagnak."
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
westlake
félisten
Nehalem Skulltrail to come in Q1 2009
intel nem tudja, hol kell abbahagyni...
-
Ottoka
őstag
Msi Eclipse x58 lap 74e ft
Itt van ni:
[link]És van 2 rakáron, ha jól értelmezem. Nem gyenge árak lesznek....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Jövedelem
- Apple MacBook
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100f
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És én még a

...Amúgy meg biztos vagyok benne hogy nem fogod fele annyiért megkapni...a deneb árban ugyan ott lesz mint a nehelem 2,66Ghz. Csak az alaplap és a ram olcsó hozzá, amit szaré húgyé árulnak. de 2009 februárban amikor én cserélek a ddr2-t nem tartanám előnynek. Mivel nincs is ddr2-m..(ddr400-asokat nyúzok)...Ezért nekem sztem logikus, hogy kihagyom az egész generációt. pénzt és teljesítményt nyerve.
Hát azért ezen két konfig közt ég és föld a különbség
Az hogy te majd a world in conflictban az fps-eket számolod én meg a rendert fele annyi idő alatt befejzem...

(persze nekem sem kéne)

...ennyit a károgásról, mindenki előveheti a ramjait a padlásról