- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3782 üzenetére
[Digitális rendszer áttekintés]
[Mi a DCC??]
Van olyan is, hogy Modellvasutak digitalizálása könyv. -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3778 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=RL-vXgHWmf0
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3774 üzenetére
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3774 üzenetére
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3772 üzenetére
Szia! A drót alapvetően egy nagyobb rugalmasságú acéldrót (kb. 0,5-1 mm átmérőjű), amit a busz első tengelyén elhelyezett mágnes követ és így kormányozza a buszt. Az egymás utáni megállás már digitálos technika (gondolom valami IR távolságmérés) része, ugyanúgy, ahogy az index-, a féklámpa, a villogó (pl. rendőrautón), stb. A megállításhoz, ahogy te is írtad, elektromágnes kell, illetve a buszokon van még egy (általában irídium) mágnes a busz reed csővel átellenes oldalán, ami arra szolgál, hogy a busz maga állít egy váltót és így ki tud menni a buszmegálló öbölbe. Erre van a fallernek egy külön kezdőkészlete. Mi, a Lagyeszben is építünk egy ilyet és nagyon jól tud kinézni, főleg, hogy a busz megvárja a megállóban, amíg tisztul a forgalom és ki tud "sorolni".
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3769 üzenetére
Szia, csodállak a kitartásod és a türelmed miatt, remélem hamarosan megvalósul a formálódó új asztal.
Faller: A drótot követi az első tengelyre szerelt karon lévő mágnes (ez kormányoz). Elrejthető az úttest alatt persze. Csak itthon "kutya" drága a dolog. Megállítani az úttest alatti bivaly elektromágnessel lehet (kocsiban reed relé).
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3764 üzenetére
A Car Sytem-hez gyakorlatilag bármilyen H0-s busz/teherautó/autómodellt fel tudsz használni, csak a hajtást kell átrakni, meg jó sokat kell vele dolgozni. Viszont maga a cucc irdatlan drága (Egy busz kb 10 000 (£30), egy autó 25-30 000 Ft (£70-85)), úgyhogy így tervezzed meg
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3759 üzenetére
Yanez szolgálati közlemény gyere fel skype-ra!!!!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3759 üzenetére
Úgy legyen !
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3704 üzenetére
Nagyon jó a pálya, és a képek !
Nagy élvezet lehet vele játszani !!Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3741 üzenetére
Szevasz
Ezek egy pályának a részei, vagy mind önállóak lesznek ?
Üdv.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
YanezTTrain #3753 üzenetére
1. Lökdösésre nem igazán reagál, néha egy pillanatra beindul a motor, de azonnal el is hallgat. Ha leveszem, vagy bármilyen módon áramtalanítok újra megy.
2. A pálya ilyen alkalmi darab roco geoline-ból.
3. Véletlenszerű helyeken áll le.Amúgy köszi a részletes választ, szerintem is a legjobb lenne belenézni. Kerekeit (és a síneket is) alkohollal és vattával szoktam tisztítani. Viszont az írásod alapján sikerült egy jó nagy hülyeséget csinálnom, mivel a kerekeknél levő fogaskerekekhez gépzsírt tettem (de a hiba előtte is volt, pont azért jött az ötlet, hátha azok akadnak). Hát mindig tanul az ember...
-
prime_adam
aktív tag
válasz
YanezTTrain #3749 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogyha 2 mozdony megy egy időben (2 kör összekapcsolva, nem valami nagyra kell gondolni), akkor a másik megy tovább független attól, hogy a másik kiakadt-e. Tehát valami "lokális" hiba lehet.
Amúgy digitálisak.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3744 üzenetére
Lesz dolga a leendő tulajnak, több mint fele iszonyat rozsdaette sajnos, én is néztem:-(.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3742 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3720 üzenetére
Szevasz
Nagyon jó volna, jó ötlet !
Előbb viszont stabilizálódnia kell a helyzetemnek, sajnos csak utána tudnék egy ilyenbe beszállni.
Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3730 üzenetére
Hamarabb volt most.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3725 üzenetére
Miután egyik létező darab ott pihen a 9-ből, nekem is az a következő célpontom, csak még nem találtam hivatalos elérhetőséget online.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3720 üzenetére
Hol mit mikor???
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3711 üzenetére
Így már értem.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3713 üzenetére
Köszönöm, megnézem közelebbről!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3706 üzenetére
Gyere csak fel skype ra. Lehetne az alsó állomást 3 vágányosítani. Küld már ezt ezt a tervet.
-
Batman2
őstag
válasz
Ó, ez szép változatos pálya, nem amegszokott egyszerű krö, vagy ovál, téglap !!
És ráadásul több szintes !!
Jó lesz !!De ahogy nézem, a felül levő legkülső ovál pálya nem csatlakozik semmihez ?
A helyett akkor már csigavonalban beszervezném a többi pályába.
Üdv.
-
applause
aktív tag
válasz
Sok sikert a bővítéshez.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3703 üzenetére
Szevasz
Akkor csak hasonló momentumok vannak a kettőben.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3701 üzenetére
Szevasz
Annyira ismerős az asztalod, az a templom rajta, nem jártál az elmult években a szokásos december elejei, Debreceni modellvasút kiállításon ?
Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3697 üzenetére
Roncstelep szökevények
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3687 üzenetére
Hali!
Ez a modul pálya milyen alapra lenne készítve? M vágányokkal építenéd?
Üdv: Hanzo.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3687 üzenetére
A nohab mfx dekóderes, dudál villog csattog..., de ha nem a gyerek hallgatja, átkapcsolom analógba, kevésbé idegesítő.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3680 üzenetére
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3676 üzenetére
-
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3670 üzenetére
Ja - ja !
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3664 üzenetére
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3653 üzenetére
Az Graetz-híd...
A terv azonban nagyon valószínű nem fog működni, ugyanis az egyenáramú motorod polarizált fordulatszám szabályozóval is el van látva az esetek 99%-ában, amiben az IC kiengedi a füstöt, ha fordítva kötöd be, ráadásul az ellenkező irányba jellemzően lassabban forog. ..
Tehát (feltéve ha van rajta és szokott lenni) ki kell szedned a gyári kontrollert belőle és akkor már én csinálnék a helyedben egy ilyet, a felszabadult helyre:
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3655 üzenetére
Kérésed számomra parancs:
[Közlekedés XXI (9.adás)] -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3639 üzenetére
Szerintem szorulás ellen azzal is lehet tenni, hogy kicsit szűkebbre kell venni a kerék távolságot, vagyis beljebb kell tolni a tengelyen a kerekeket, akkor ugyan nagyobb lesz a lötyögése az egyenesekben, de könnyebben fordula a kanyarokban, nem szorul meg !
A debreceni régi, sárga, FVV villamosoknál is ez a helyzet, ha nagyobb távolságra állítják a kerekeit, nyugodt a járása az egyenes szakaszokon, de visít a kanyarban, újra esztergálja a sín és a kerék egymást !
Ha pedig szükebbre veszik a kerék távolságot, akkor a kanyarokban csendes és komoly lassulása sincsen, de az teljesen egyenes szakaszokon szitál, lötyög ide-oda a két sínszál között.
Ezzel nem tudnak mit csinálni, legalábbis ezt nyilatkozta egyszer a közlekedési vállalat képviselője.
Mondjuk szerintem a kanyarokban, pláne a szűkebbekben lehetne eleve picivel nagyobb nyomtávot hagyni a sínpálya építésekor, mondjuk 2-3 cemtivel, és akkor nem szorul be a kerék, viszont még le sem esik a sínszálról, így a keréktávolságot nem kellene bántani és jól futna mindenütt !Volt amelyik modellünknél mi is szükebbre vettük a kerék távolságot, mert jelentősen lassult, erőlködött a szűkebb ívekben. Egy picit ugyan lötyög az egyenesen, de leginkább csak szólóban, szerelvénnyel együtt már nem.
Üdv.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3649 üzenetére
Kiprobáltam a greces megoldást sajnos ha megforditom a polaritást a Markli mozdony nem vált irányt csak ha az irányváltóval váltok . Polaritás váltással csak akkor vált irányt ha a tekercseket kicserélik mágnesekre és a kefékre van rákötve a táp.A rudazatnál sajnos a beálitás nagyon fontos és mivel nekem minden kerék elmozdult egy kicsit nehéz lesz mindet egyformán 90 fokra beállitani ezért még várok vele.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3625 üzenetére
Ha van Marklin mehanikus irány váltód akkor két diódát ráköthetsz ellentétessen a két kimenetre a másik végüket pedig egybekötöd majd a motorra kötöd. Amikor irányt váltasz a motoron megváltozik a polaritás.
A BR-86 megoldásodat majd kipróbálom csak sajnos mind a 3 tengely problémás a vége felé már szorultak a kerekeken a vezérlő rudak. -
applause
aktív tag
válasz
YanezTTrain #3643 üzenetére
Mivel én csak finanszirozom, helyet biztosítok neki, meg építem a vasutat a tulajdonos, a majd négy éves unokám. Emiatt analog a rendszer. De igyekszem úgy beszerezni a technikát, hogy ha a kezelő már képes lesz a digitális működtetésre átalakítható legyen.
Persze jó szórakozás ez nekem is. -
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3631 üzenetére
Hali. Azok a drága jó 5120-as Marklin ívek, eszméletlen kicsi spirálokat lehet belőlük építeni. Néztem az asztalodon is jó szolgálatot tesznek.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3627 üzenetére
Szevasz
A szekrény és a forgóváz ütközését nem tudod korrigálni ?
Akkor vajon futna a szűk kanyarokban ?Üdv.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3627 üzenetére
Állítsd toló mozdonyként a szerelvény végére, így a főmozdonyod kihúzza az ívből! Csak vigyázni kell vele, mert ha szorul, akkor lekoptatja a sínt egy idő után, még úgy is, ha szólóban átfér rajta! (Valóéletben jó példa erre a BZ motorvonat, ami merev tengelyes. Megszámolni nem tudom hányszor ragadt be a véméndi nagy ívben... még létezett a vonal...
).
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3625 üzenetére
GYere hát skypera
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3611 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3611 üzenetére
Néz már fel skype ra
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3609 üzenetére
Sajnos nekem is egy ilyen problémám van de a 3085-el és ez miatt a kerekek elakadnak mivel nem marad meg a 90 fok a két oldal közöt. Én is arra jutottam hogy a kerekek koptak ki és vagy a kerekeket kell cserélni vagy a tengőt. Nem tudom hogy a másik kerák hogyan van a tengőre erősitve nem próbáltam levenni. Talán érdemes volna egy új tengövel probálkozni aminek az egyik végén a kerék helyén 0,1 mm vastegabb a tengő és erre a felére feltenni a kikopott kereket.
-
applause
aktív tag
válasz
YanezTTrain #3604 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3600 üzenetére
Írtam skypeon.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3600 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3597 üzenetére
Még valami?...nekem tetszik..
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3591 üzenetére
Az átlátszó műanyag kordon a Keszthelyi terepasztalról is jutott az eszembe, ott is az van körülötte.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3591 üzenetére
Másik ötletem, hogy eleve plexi búra alatt üzemeljen az egész terepasztal, akkor megpitiszkálni már nem tudják, legfeljebb meglökni az asztalt.
Onnan is jutott eszembe, hogy gondoltam, hogy a saját asztalunkra a lapok tetejére fedőt kellene készíteni, mert ha hoszabb ideig kinn átt a terepasztal, akkor se porosodjon, nem igen használna neki, aztán ha játszunk, akkor levesszük az átlátszó burkot, de akár a búra alatt is lehet vele játszani !Nem tudom persze a műanyag árakat, bármi átlátszó, megfelelően merev műanyaggal kivitelezni lehetne a dolgot.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3585 üzenetére
...De azért nem kezdtetek verekedni ?
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3585 üzenetére
Szevasz
Nah, ezek után már biztos, hogy nem megyek asztallal kiállításra, csak fényképezőgéppel, látogatóként !
Nem gondoltam volna, hogy ilyen tuskók is járnak modellvasút kiállításra.Még egy biztonsági intézkedést tudnék elképzelni, egy üveg (plexi) falat az asztal elé, olyan stabilan rögíztve, hogyha nekidől sem borul be, és akkora magassággal, hogy ha ölbe veszi a tisztelt szülő a gyereket, akkor se tudja belógatni a pálya fölé !
Mindent a szemnek, semmit a kéznek !!Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3556 üzenetére
Sajnos ez a mai nevelés és felfogás eredménye, "nekem mindent lehet, nekem mindent szabad, rám nem vonatkoznak a szabályok" elv alapján !
Már én is nagyon tervezgetem, hogy végre annyira ráncba kellene kapni a terepasztalunkat, hogy kivigyük kiállításra de ezek hallatán már nem biztos !
Az alapos kitáblázás és kordonozás mellett még a kamera jutott eszembe, folyamatos felvétel a terepasztal körül mozgó emberekről és ha bármi baj történik, bizonyitékként felhasználni, így beperelve az illetőt vissza kell lehessen kapni az árát bíróság útján, ha tagad mindent a tisztelt szülő.
Természetesen jelezni a felvétel készítést, hogy ebből később bonyodalom ne lehessen, így aki odament az kvázi elfogadta a felvétel készítést, nem lehet személyiségi jogi probléma.Az emberek jó részének nehezére esik még csak elnézést is kérnie, nem hogy megtéríteni az esetleges okozott kárt !
Helyette flegma, sértődött viselkedés és még neki áll feljebb ...Üdv.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3580 üzenetére
Én is bírom ezeket a régi vasakat mióta az elsőt kézbe vettem. Most kaptam a gyerektől egy nehéz feladatot hogy az ágy alá kell építeni egy asztalt. Régi M vágányok-ból lesz mert abból van sok itthon és abban vannak a legkisebb ívek is. Pár rövid bumlivonat lesz rajta, igazi kis játékasztal kerekedik belőle remélem. Majd képeket rakok fel a folyamatról.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3575 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3570 üzenetére
Indafoto.hu
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3567 üzenetére
Valami külső oldal esetleg? Imager, vagy képhost, vagy valami hasonló.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3567 üzenetére
Hónap végén szokott lenni.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3565 üzenetére
Egyelőre nincsen rá keret. Motor úgy döntött, hogy nem akar menni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3561 üzenetére
Ilyenkor kéne a szülőnek szépen adni egy csekket, amin szerepel az okozott kár és akkor koppanna álla.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3561 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3554 üzenetére
Szép Darab. Jelentem az én szerzeményeim Kiválóan futnak! Világit a posta
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3556 üzenetére
Kell valami olyan egyszerű szettet is vinni, amiben a kis kölkök nem tudnak kárt tenni. Én nem tudok rájuk haragudni, hisz nekik ez játék és nem értik még, hogy miért félted. Viszont a szüleire igen... nem biztos, hogy ki kéne vigyék őket ugye...
-
joe007
tag
válasz
YanezTTrain #3542 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az eddig is felrakott és megosztott képeket. .)
-
Batman2
őstag
válasz
Az egész terepasztaloddal együtt jöttél Angliából ?
Az jó kis vállalkozás !Üdv.
-
jákob13
tag
válasz
Melyik volt az?
-
jákob13
tag
válasz
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
"Emberünk megmagyarázta, hogy a TT az váltóárammal megy, mert belül egyenitányítja, "
Kicsit macerás az irányváltás (előre-hátra menet) így, de ha elé raksz egy dupla Gratez hidat, akkor akár mehet is, lényegében mindegy. (Csak éppen a többi részt is utána kell építeni..). A négyszögjeles hajtásnak van egy előnye viszont: a kitöltés tényező magában elég ahhoz, hogy a motor fordulatát át lehessen állítani. Egy jelgenerátor pedig nem egy túl bonyolult dolog.
"A Marklin meg egyenárammal és azért tekercselt a Marklin motor állórésze, mert az tulajdonképpen egy rellé, és az úgy működik mint egy léptetőmotor."
Nem láttam még ilyen motort, miért van megtekerve az álló része (is?)? Azon felül, hogy a léptetőmotorokban nem feltétlen van így és az illető keverte a szezont a fazonnal...
Végül: szép lett az asztalod! Remélem kapsz rá valami jó helyezést!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3537 üzenetére
Uhh... ott aztán vannak igazán durva munkák.
Erre a zárt osztályra én is szeretnék egy beutalót!
Kár, hogy vidékre nem nyílik mód kihozni ezeket a rendezvényeket.
-
joe007
tag
válasz
YanezTTrain #3527 üzenetére
Esetleg az asztalodról tudsz adni egy képet, hogy felismerjem? Köszi.
-
joe007
tag
válasz
Szia!
Lehet hogy akkor találkozunk mert én is kimennék a fiammal Bp-ről .)
Üdv
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3535 üzenetére
Szia!
Ha esetleg készül publikus videó az eseményről, megoszthatnád esetleg a topickal is utána. Így aki lecsúszott, az is látná legalább egy részét.
Én pl mindig lemaradok az ilyesmiről, mert vidéken nem sűrűn van.
(Pécs)
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3533 üzenetére
Láev motorról tudsz vmit?
GYer már fel Skypera -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3531 üzenetére
E44, e11, gorillába világitást, br55be kéne szén/bronzkefe limáéval nem akar menni...meg rugó hozzá.
E499 ,br130 hoz kuplungot. -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3529 üzenetére
Börze féle van most ott? Régi cuccokra gondolok. Alkatrész főleg.
-
jákob13
tag
válasz
:-) Holnap tal. Ápropó táskát majd le tehetem nálad?
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3525 üzenetére
Mi a helyzet a Temon?? Holnap talizunk!! Mennek fel Baluék is!
-
atty_hor
tag
válasz
YanezTTrain #3523 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Lehet hogy inkább a Märklin felé mennék el szívem szerint. A sín is masszívabbnak tűnik mint a PIKO-é, valamint egy nagybácsi Märklin S 2920 is működőképes még, bár pár óra játék után erősen elkezd nyikorogni szegény. Szerezzek be hozzá műszerolajat?
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3518 üzenetére
Telex kuplungos mozdonyt még nem láttam. Bisztos hogy érdekes lehet hogy bárhol leakaszthatod a kocsikat és a mozdony is jól néz ki. Mi sajnos a kezdetén vagyunk a terepasztalnak . Ami a németet illeti ha kell tudok segiteni.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3515 üzenetére
Sajnos az enyém nem pontossan ilyen de ha mind a 4 kapcsolót off-ra állitom akkor analóg módban dolgozik a képen az első kapcsolo on van és nem fog müködni. Nállam még a lámpa sem müködött amikor nem volt minden kapcsoló off módban. Különben 2 deltás mozdony is ilyen beállitással dolgozik analóg módban a digitális az pedig külön mese.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3505 üzenetére
Üdv!
Ha vannak, kapcsolók a cím beállításához akkor off off off off beállításnál kellene, hogy dolgozzon analóg módban is. (Locomotive operates conventionally with alternating current (only with the versions with coding switches and not with the version with solder bridge codes! This setting does not exist for this latter type of decoder.)) http://www.marklin.com/tech/digital1/add_table.html
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3511 üzenetére
Az angol nagyjából megy,
köszi, megnézem az oldalt !Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3505 üzenetére
Szevasz
Mi az a Delta modul, hogy működik ?
Üdv.
-
joe007
tag
válasz
YanezTTrain #3483 üzenetére
Szia!
Köszönöm eme szép részletes leírást és örülök, hogy ilyen sok tapasztalatod van már az AC-vel kapcsolatban. Engem csak az érdekelt, hogy miért jobb vagy sem a DC-nél az AC, mert nekem csak DC-m van.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3493 üzenetére
Húú, ilyesmi, viaduktos emelvényt akarnék valamikor én is csinálni a terepasztalunk utolsó elemére, ami alatt még egy kis tároló vágányzat is helyet kapna !!
Üdv.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3490 üzenetére
"Ezt a "koszolás" dolgot az asztal élethűbbé tételére azért kifejthetnéd, mire gondolsz, minden ötletet szívesen fogadok, amivel az asztal még látványosabbá tehető."
Nekem a vasút = kavics, kátrány, rozsda és gaz. Én a 64-es vonalon nőttem fel szinte, ami soha sem volt korszerű és tiszta. A piszkos zöld bőr üléses MD-ken, amiben gázolajjal mostak fel.
Nekem ez a valóság jutott, így érthetően látványvilágban is közelebb áll a szívemhez, mint a Francia vagy Angol ultra steril környezet.
Csak egy kép, ami itt mindent elmond helyettem:
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3488 üzenetére
Egy dolgot cserélnék le benne alapjaitól a helyedben: túl steril, ha érted mire gondolok. Olyan érzés kerít hatalmába, ha ránézek, mintha egy teljesen új építésű komplexumban állnék, mégis a régi korokat idézi a kialakítás. Sajnos így is el tudom képzelni mennyi időt és pénzt fektettél bele és egy ilyen módosítás lehet azt megduplázza, de szerintem sokkal jobban nézne ki. Vagy csak nekem megszokott, hogy keleti blokkban nincs ilyen tiszta pályaudvar?
Ám összességében véve igazán kiváló munka. Látom még az olyan apróságok is megvannak, mint a váltók előtt a tolatási határjelző kövecske.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3485 üzenetére
Gyönyörű munka!
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3484 üzenetére
Szevasz
Nem rossz videó, majd később végig nézem részletesen !
Üdv.
-
joe007
tag
válasz
YanezTTrain #3480 üzenetére
Hali!
Köszi a gyors választ és kérdésem lenne, hogy DC-ről miért tértél át az AC-re?
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3474 üzenetére
A motor 12v de 5v hajtom. Reteszelés piko váltó állító művében lévő tekercs gyengusz?
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3474 üzenetére
Szép kis darab !!
Üdv.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
YanezTTrain #3469 üzenetére
Pár megfelelően elhelyezett tükör/kamera biztos sokat segít.
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #3464 üzenetére
Igen, a léptető motornak pontosan az a funkciója, hogy adott szögben forduljon el egy jelre, így lehet pontosan oda pozicionálni az író-olvasó fejet, ahová kell !
Meg van adva, hogy az adott motor mennyit tud mozdulni összesen.A reteszelés lehetne egy elektromágnes, ami megfelelő helyeken kivágott lyukakba eresztene bele, illetve emelne ki egy csapot, ami rögzíti az adott pozicióban a korongot.
A csapot rugó lökné be a helyére és minden egyes elfordulás előtt, az elektromágnes kirántaná onnan, majd a fordulás végén újra elengené, hogy a rugó ismét betolhassa egy lyukba azt.Üdv.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
YanezTTrain #3457 üzenetére
Bocs, hogy beleugatok, nem okoskodni akarok, de bedeszkázni véleményem szerint bűn csúnya lenne azt a szerkezetet. Annak valami sárga-fekete felfestés és egy fémes alap áll jól. Igazából is úgy néztek ki, még léteztek... Esetleg némi rozsda hatás rá, úgy hangulatosabb.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3457 üzenetére
Majd be lesz deszkázva csak anyag kell.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #3449 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bittorrent topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest