- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3649 üzenetére
Kiprobáltam a greces megoldást sajnos ha megforditom a polaritást a Markli mozdony nem vált irányt csak ha az irányváltóval váltok . Polaritás váltással csak akkor vált irányt ha a tekercseket kicserélik mágnesekre és a kefékre van rákötve a táp.A rudazatnál sajnos a beálitás nagyon fontos és mivel nekem minden kerék elmozdult egy kicsit nehéz lesz mindet egyformán 90 fokra beállitani ezért még várok vele.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3625 üzenetére
Ha van Marklin mehanikus irány váltód akkor két diódát ráköthetsz ellentétessen a két kimenetre a másik végüket pedig egybekötöd majd a motorra kötöd. Amikor irányt váltasz a motoron megváltozik a polaritás.
A BR-86 megoldásodat majd kipróbálom csak sajnos mind a 3 tengely problémás a vége felé már szorultak a kerekeken a vezérlő rudak. -
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3609 üzenetére
Sajnos nekem is egy ilyen problémám van de a 3085-el és ez miatt a kerekek elakadnak mivel nem marad meg a 90 fok a két oldal közöt. Én is arra jutottam hogy a kerekek koptak ki és vagy a kerekeket kell cserélni vagy a tengőt. Nem tudom hogy a másik kerák hogyan van a tengőre erősitve nem próbáltam levenni. Talán érdemes volna egy új tengövel probálkozni aminek az egyik végén a kerék helyén 0,1 mm vastegabb a tengő és erre a felére feltenni a kikopott kereket.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3518 üzenetére
Telex kuplungos mozdonyt még nem láttam. Bisztos hogy érdekes lehet hogy bárhol leakaszthatod a kocsikat és a mozdony is jól néz ki. Mi sajnos a kezdetén vagyunk a terepasztalnak . Ami a németet illeti ha kell tudok segiteni.
-
apista
csendes tag
A képen a dekóder van sajnos nem a legjobb
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3515 üzenetére
Sajnos az enyém nem pontossan ilyen de ha mind a 4 kapcsolót off-ra állitom akkor analóg módban dolgozik a képen az első kapcsolo on van és nem fog müködni. Nállam még a lámpa sem müködött amikor nem volt minden kapcsoló off módban. Különben 2 deltás mozdony is ilyen beállitással dolgozik analóg módban a digitális az pedig külön mese.
-
apista
csendes tag
válasz
YanezTTrain #3505 üzenetére
Üdv!
Ha vannak, kapcsolók a cím beállításához akkor off off off off beállításnál kellene, hogy dolgozzon analóg módban is. (Locomotive operates conventionally with alternating current (only with the versions with coding switches and not with the version with solder bridge codes! This setting does not exist for this latter type of decoder.)) http://www.marklin.com/tech/digital1/add_table.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest