- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- One mobilszolgáltatások
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eltomi
tag
Üdv!
Technológiai jellegű kérdésem lenne. Van itt valaki, aki foglalkozik/foglalkozott DDW-vel (Digital Direct for Windows)?
A helyzet a következő: ROCO 10764 megfelelő pinjei ráforrasztva a COM port megfelelő pontjaira, szóval erről az oldalról működőképes, a DDW-Server viszont azt jelzi, hogy a COM1 off állapotban van. Valaki tudja, hogyan lehetne a portot működésre bírni?
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #4268 üzenetére
Közben megoldódott minden
"Tisztelt Vasútmodell és Vasút Barátok!
A technikai problémát megnyugtató módon sikerült kezelni, tehát az idei rendezvény előtt nincs akadály!"
-
Eltomi
tag
Üdv! Tegnap kicsit buhera mátrixot játszottam, és beleraktam az egyik Tillig Am kocsimba a világítás mellé egy kiszuperált ESU LokPilot V3-mast F0-lal az irány szerint váltakozó végzárfény, F1-gyel pedig a belső világítás kapcsolható. azóta kapott egy párt is, ami egy ABm kocsi. A kettő között fix kapcsolat létesült, a feszültséget 3 db vezeték viszi át (későbbiekben szétkapcsolható lesz, de ahhoz még meg kell vennem a Roco 4 portos kupplungját.
Videó:
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #4001 üzenetére
Csak egy baj lehet az 1935-össel 0e-ben, és az pedig a sínprofil mérete: első ránézésre nekem túl kicsinek (vékonynak, alacsonynak) tűnik.
-
Eltomi
tag
Sziasztok, félig vasútmodelles a téma, mert neveztem egy versenyen és kéne egy-két like. Ha nyerek a képemmel, egy Train Hungarys H0-s Csaurusz üti a markomat! Kérlek titeket, hogy az alábbi linket like-oljátok és osszátok meg. A verseny holnap délig tart és nagyon szoros!
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3963 üzenetére
Működik az, meg is találtam.
De fura látni a régi F.1. szerinti jelzéseket
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3960 üzenetére
ÚÚÚÚ, el tudod küldeni azokat nekem is e-mailben?
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3952 üzenetére
annyi még, hogy, ha nagon szabványos akarsz lenni, a busz - asszem - jobb oldalán van egy BE alapállású REED-cső (vagy egy KI alapállású REED és egy bontó tranzisztor) is, amivel meg lehet állítani a jérművet (pl. megállóban, piros lámpánál, vasúti átkelőnél, stb.)
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3950 üzenetére
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3947 üzenetére
Nem rossz.
A bivalyerős mágnesnek az irídium mágnest ajánlom, egy 2*2*1 mm-es lapka is bőven elég a kormányzáshoz, és az ára sem olyan bivaly
Ha nagyon letapad és emiatt a kamion nehézkesen, vagy nem mozog, akkor rakj az aljára egy 4H-nál keményebb grafitlapot (azért ilyen keményet, hogy ne rajzolja össze az utat
)
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3945 üzenetére
Mint ahogy azt korábban írtam, bármelyik buszból lehet car systemeset csinálni, csak egy kicsit fúrni-faragni kell hozzá
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3934 üzenetére
Szerintem a 2. jobb ötlet, jobban illik a tájba
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3820 üzenetére
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3774 üzenetére
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3772 üzenetére
Szia! A drót alapvetően egy nagyobb rugalmasságú acéldrót (kb. 0,5-1 mm átmérőjű), amit a busz első tengelyén elhelyezett mágnes követ és így kormányozza a buszt. Az egymás utáni megállás már digitálos technika (gondolom valami IR távolságmérés) része, ugyanúgy, ahogy az index-, a féklámpa, a villogó (pl. rendőrautón), stb. A megállításhoz, ahogy te is írtad, elektromágnes kell, illetve a buszokon van még egy (általában irídium) mágnes a busz reed csővel átellenes oldalán, ami arra szolgál, hogy a busz maga állít egy váltót és így ki tud menni a buszmegálló öbölbe. Erre van a fallernek egy külön kezdőkészlete. Mi, a Lagyeszben is építünk egy ilyet és nagyon jól tud kinézni, főleg, hogy a busz megvárja a megállóban, amíg tisztul a forgalom és ki tud "sorolni".
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3764 üzenetére
A Car Sytem-hez gyakorlatilag bármilyen H0-s busz/teherautó/autómodellt fel tudsz használni, csak a hajtást kell átrakni, meg jó sokat kell vele dolgozni. Viszont maga a cucc irdatlan drága (Egy busz kb 10 000 (£30), egy autó 25-30 000 Ft (£70-85)), úgyhogy így tervezzed meg
-
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3453 üzenetére
és (#3450) speed.fox:
Olyan nincs, hogy a Roco ne rakna rá cikkszámot. valahol az oldalán van a doboznak, habár a Roco.cc-t annyiszor alakították már át, hogy nagy eséllyel semmi infó nem lehet rajta. Ötlet, hogy külön kéne eladni a cuccokat. A kocsikért db-jáért 3-400-et, a mozdonyért, ha jó állapotú, max 10000-et kaszálhatsz.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3329 üzenetére
Dede. A déli a 30-as, az északi a 29-es
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3320 üzenetére
Ügyes! Én is most gondolkozom, hogy villamosítom a tárgyemelőmet.
-
Eltomi
tag
Eladásra kínálom alábbi H0 építési nagyságú modelljeimet:
- PIKO kéttengelyes DR személyvagon, III. korszak, oldalsó lépcsők hiányoznak (így kaptam), nagyon jó állapotban: 2500,- Ft (+ eredeti doboz: 250,- Ft)
- Liliput aláverőgép felségjelzés nélkü, extra súllyal a biztosabb futásért, egyik oldalon Roco közelkapcsoló-kinematikával (pl. Kurtz-kupplunghoz), rugós (!) ütközőkkel: 8000,- Ft
Eredeti PIKO Junior menetszabályzó. Tudtommal ritka a jó állapotú darab, ma már nem igen lehet használni, mivel 4,5V a bemeneti feszültség és ezt szabályozza, tehát inkább gyűjtőknek ajánlom: 3500,- Ft
Alku kis mértékben lehetséges, átvétel Bp-en, vagy posta, amit a vevő áll. Csere nem érdekel.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3312 üzenetére
Esetleg realisztikusabb lenne, ha egy vékony rétegben beszórnád az ágyazatot valami ágyazatkővel, úgy, mint az ágyazat nélküli vágányokon.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3310 üzenetére
Nagyon jó!
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3302 üzenetére
Köszi!
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3300 üzenetére
Esetleg van esély, hogy ma felrakod? Nem csesztetni akarlak, csak nagyon furdal a kíváncsiság
Egyébként szép lett a ház.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3297 üzenetére
MOst próbálom győzködni, hogy ruccanjon ki az őszi TEMOFESZTre.
Más: engem is érdekelne ez a Z és Ű kapcsolás.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3271 üzenetére
Vagy esetleg a legegyszerűbb megoldás: Vatera vagy Index fórum, Börze topic.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3254 üzenetére
Ezek az elektronikák mágneses működtetésű állítóművek, nincs benne semmi féle IC-s humbuk, csak egy tekercs és egy mágnes, amit a tekercs behúz, vagy kitol és így állítja a váltót. De lévén ezek elég miniatűr eszközök, esélyes, hogy a 16 V hosszú távon tökrevágja az egészet.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3249 üzenetére
Köszi! Az első két kocsi is megvan 30-40 éves, de biztosan '89 előttiek, mert még az NDK-s PIKO műhelyéből kerültek ki, csak épp vigyázva volt rá - eddig.
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3238 üzenetére
Azért én a Piko-t nem mondanám noname-nek
Inkább talán azért olcsóbb, mert mivel asztal alatti, nem kell olyan filigrán módon kidolgozni.
-
Eltomi
tag
válasz
applause #3201 üzenetére
Én a börzét szervező klub tagja vagyok, így rendszeresen látogatom. Alapvetően nem kell azért ilyen negatívan állni a dologhoz, nem minden börzés akar átverni. Nyilván vannak túlkapások, de ha az ember tájékozottan megy oda, és pl. tudja, hogy egy H0-ás Piko Taurus nem ér többet 15-17 000 Ft-nál, és ezt van is mersze megmondani, alátámasztani, hogy márpedig ez itt és itt ennyibe kerül akkor szépen lehet játszani az árakkal, mert az eladónak is a gyors profit a célja.
A börze általában 2 szinten van, alul vannak az öreg rókák, fentebb az újabbak (na jó, ez ennyire nem fekete fehér, felül is vannak, akik évek óta itt vannak). Ez azért fontos, mert aki régebb óta van itt, az tudja, hogy mit, mennyiért lehet eladni, és nagy valószínűséggel nem akar átverni, ráadásul néha egy-egy csere is szóba jöhet.
Tapasztalataim alapján a börzére régi (főleg NDK-s Piko) modellekért, elektronikáért, terepasztal kiegészítőkért, U profilos sínért érdemes járni, én is ezt teszem, ha éppen úgy tartja a zsebpénzem.
-
Eltomi
tag
válasz
applause #3181 üzenetére
Mindenképpen H0 legyen a választás, mert annál van a legnagyobb termékkínálat, illetve szvsz az a leginkább "megfogható" építési nagyság.
Én a Piko A-Gleis-t használom, ez az ún. profilsín kategóriába tartozik (keresztmetszete hasonlít az eredeti vágányok keresztmetszetéhez) és a kitérőket kivéve (a csúcssín túlságosan puha fémből van) én meg vagyok vele elégedve. A kialakítása elég filigrán és mivel a sínkorona magassága 2,5 mm, gyakorlatilag bármilyen kocsi elfut rajta. (A Roco Line típ. profilsínnél volt az a baj anno, hogy a 2,1 mm-es sínkorona magasság miatt a régebbi Piko kocsik nyomkarimája hozzáért a csavarimitációhoz és jellegzetes kerregő hang jött létre, de ahogy írtam, ez sem a Piko-nál, sem a többi gyártó vágányainál nem jellemző).
A Peco első asztalhoz szerintem még sok, és a Piko viszonylag olcsó is, ráadásul több helyen is kapható.
-
Eltomi
tag
Figyelem! elindult a Kemencei Vasútbarát Ifjúsági Építőtábor, azaz a Project Kemence 2013 szervezése! Ha te vagy valamelyik ismerősöd 12-16 éves, iskolai magatartása legalább jó (4-es) és érdekli a vasút illetve a vasútmodellezés, gyere el bátran a táborba! Ismerd meg, hogyan épül a modulrendszerű terepasztal, vagy, hogy mi folyik a vasút kerítése mögött! További információ a honlapon:
Egy kép a tavalyi kemencei kiállításról, amely a tábor hétvégéjén lesz [+]
-
Eltomi
tag
válasz
YanezTTrain #3145 üzenetére
Nem akarod kihozni őket a kemencei kisvasúti napra? Lesz 0e modulasztal (mondjuk ott mi DC-ben játszunk
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest