Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • YanezTTrain

    tag

    válasz Keeperv85 #3489 üzenetére

    Üdv!

    Nos Angliában vannak ilyen tiszta pályaudvarok, sőt, csak ilyenek vannak. Az üzemi terület más kérdés, ott nem igen jártam még. De mind a vasúti pélyák, mind az állomások, -a pályaudvarok különösen- tisztán vannak tartva. Én leginkább a Victoryan járok, onnan megy a vonat St. Mary Craybe. De a többi is szép tiszta, ahonnan pedig a szuperexpressz megy át Párizsba olyan mint egy repülőtér. Még a beléptetés is.
    Azért van nagy tisztaság mert egyszerűen nem szemetelnek az emberek, pedig London belvárosában pl. nem igen találsz utcai szemetest. Az Ír szabadságharcosok előszeretettel tették a kukákba a bummokat, ezért megszüntették őket, viszont rengeteg takarító ember van akinek a feladata a város tisztántartása. Na nem úgy kell őket elképzelni mint otthon a narancssárga ruhásokat, annál jóval korszerűbb eszközeik vannak.

    Ezt a "koszolás" dolgot az asztal élethűbbé tételére azért kifejthetnéd, mire gondolsz, minden ötletet szívesen fogadok, amivel az asztal még látványosabbá tehető.

    Gondolkodom a járműpark frissítésén is. Sajnos a Marklin cuccok itt is elég horror árakon tépnek. Egy Lilliput Flirt vagy Talent 400L körül sétál, atól függ digis e vagy nem. Ugyan ez Marklinből 1000L körül, persze digis, meg ágyba hozza a reggelit, stb.

    Mármost, mivel Marklin rendszerben vagyon az asztal, vagyis AC táplálás, három sínes üzem, csak és kizárólag a felsővezetékről tudok egyenáramú gépeket hajtani, akár még digitálisan is esetleg, mivel gondolom a közös null sín nem zavarja a digi üzemet. Erre nézve, ha valaki digitális mágus adna felvilágosítást örülnék.
    Nem tudom az új gépek képesek e felsővezetékről üzemelni. A Piko Hobby szériás mozdonyai nem, legalább is a Tau tuti nem. Még átalakítani sem tudom egyelőre, kell hozzá két normális félpantográf szedő, ami nem olyan idióta imitáció mint ami rajta van, akkor le lehet hozni a feszt a felsővezetékről a motorhoz.

    Az itteni Hornby motorvonatokkal szintén ez a helyzet, a tetőáramszedőről nem dolgoznak, pedig egy Virgin Pendolino-t vagy a 2012-es olimpyára kiadott speciális festésű szerelvényt minden további nélkül feldobnám a pályára.
    Összegezve, azért ez a Marklin dolog tényleg csak a nagyon beteg vasutasoknak való. Azt is mondhatnám a pszihiátrián mi vagyunk a zárt osztály.

    :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

    [ Szerkesztve ]

    A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...

Új hozzászólás Aktív témák