- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bucihost #26884 üzenetére
Én úgy tudom az első pár karakter a motorkód, amivel beazonosítható és ugyanolyanra akármelyik típusnál cserélhető, utána lévő karakterek pedig az egyedi azonosítója.
Tehát esetemben F6JAxxxxxxxxx.Igazából azért is kérdeztem, mert akitől vettem a motort magánszemély és vele nem írtunk adásvételit, de akkor mindegy kivel töltetem ki. Beszerelési a fontos, az hivatalos szerviz legyen.
-
donbig
tag
válasz
bucihost #26740 üzenetére
Lehet olyan adásvételit írni, amibe bele foglalja az ügyvéd, hogy amennyiben az értékbecslésen elbukik az egész, akkor vissza jár a foglaló?
Sztem lehet olyan megoldás, hogy akár nem foglalóként van feltüntetve, vagy hogy sikertelen hitelbírálás esetén visszajár.Kérdés, hogy az eladó ebbe beleegyezik-e. Ha kevésbé keresett az ingatlan lehet, hogy rugalmas lesz.
De jó magyar szokás szerint általában a vevő fizeti az ügyvédet, konzultálj vele, érdeklődj az eladónál is, ez elég melós folyamat és elég nagy a tét ahhoz, hogy ismeretlen fórumozókra hagyatkozz. -
mephi666
nagyúr
válasz
bucihost #26252 üzenetére
...nálunk még 10 éve 35m2-es egyszobásnál volt, hogy fölénk költözött albérlőnek miss godzilla, aki szerintem holland fapapucsban szaladgált... meg hozta a nagy testű kutyáját, ami egész nap ugatott és trappolt oda-vissza a lakásban... este 10-11-ig, amíg egyedül volt... utána csak örömében rohangászott fel-alá (borogatva a berendezést), amitől zengett a ház... itt is ki volt akadva minden szomszéd, mi is szóltunk neki, hogy kezdjen valamit a kutyájával, mert ez nem normális, hogy senki nem tud miatta pihenni... annyit mondott, hogy "majd elviszi kutyapedikűröshöz, mert biztos a körme miatt hangos"
...ezzel se lehetett mit kezdeni, pedig még az állatvédőkhöz is mentem, mert józan paraszti ésszel egy derékig érő kutyának nem ideális egy 1szobás panelban bolondulni egész nap... lényeg, hogy a lakás területe bőven a minimálisan megkövetelt élettér felett volt, így emiatt hárítottak... akkor jött a megnyugvás, amikor valaki teherbe ejtette a csajt és kiköltöztek valahová tanyára
ui: ja én ebay-ről "kutyasípot" vettem és azt fújkáltam bőszen, amikor otthon volt a csaj, hátha az amúgy is kattant kutya még nagyobb kárt tesz a háztartásban... hátha belátja, hogy nem oda való... vagy a főbérlő dobja ki
semmit nem ért a síp...
-
envagyok
veterán
válasz
bucihost #25924 üzenetére
Ha jól tudom állampolgári kötelességed mind az állatkínzást, mind a kk. veszélyeztetésének még a gyanúját is jelenteni.
Úgyhogy küldd el a gyámügyre és rendőrségre a bejelentést.
Facebbokra pedig nem hiszem, hogy gond lenne feltenni bármit, hisz egy koncerten készült szelfinél se várható el, hogy engedélyt kérj a mögötted látható tömegtől.
Ha valakinek nem tetszik, ha közzéteszed a képet, videót róla, ezért kérheti a kép eltávolítását, de ha fel is jelent, nem hinném hogy ezért bármit is kapnál.De nem vagyok ügyvéd, sem jogász, ez csak az én meglátásom.
-
herdsman12
őstag
válasz
bucihost #25325 üzenetére
Társasházi törvényt és az SzMSz-t kell áttanulmányozni.
A tartozásokra fizetési felszólítás, végrehajtás a sorrend és ezt köteles intézni a közös képviselő, ha csak nincs nagyon elszerkesztve az SzMSz.
Tulaj adhat megbízást, amiben rögzíti, hogy milyen ügyekre érvényes, így zaklathatod a kképviselőt.
A szeméttelep ellen még az önkormányzatnál is tudnak segíteni, ha van kedvük hozzá. -
asdf_
veterán
válasz
bucihost #25214 üzenetére
Hidegen elvileg nem tudnak mérni rajta (mármint tudni tudnak, csak értelmetlen), mert vagy egy hőérzékelő megy az olajteknőbe, vagy pedig OBD-n olvassák ki a motorhőmérsékletet és x fok alatt nem kezdődik el a vizsgához kapcsolódó emissziómérés. Lehet, hogy inkább épp a meleget gyártották a padlógázzal, hogy meglegyen és vizsgáztatható legyen az autó? Kép és videofelvétel a vizsgán pedig elvileg nem készülhet, ahogy én tudom, arra kizárólagossága van az NKH-nak -isten tudja mi a mostani neve-, és így a a vizsgabiztosnak.
Szerk.: ja, félreértettem, a KPM pörgette, nem a vizsgabiztos. -
Tibor_560sec
aktív tag
válasz
bucihost #24659 üzenetére
Igen ezt kellett volna ügyfélkapun keresztül lejelenteni/nyilatkozni eladtam kész.
Még nem használtam sajnos semmilyen formában az online ügyintézés módját nincs tapasztalatom vele , idén újítottam meg a személyimet most kaptam regisztrációt hozzá.
Tudod mindegyik járási hivatalban van egy kilencvenkét kilós Aranka vagy Zsuzsika akik nem veszik jó néven ha sokat érdeklődsz a lehetőségeiddel kapcsolatban , komplexebb feladatok esetén meg is rónak érte ...
Na én pont ilyet fogtam ki, és amikor elhangzott a kérdés "mi lesz esetleg ha bármi okból nem kerül regisztrációra az autó, annak ellenére hogy én lejelentem hogy eladtam az autót és igazolni tudom azt a maradéktalanul kitöltött adásvételi szerződéssel" a válasza rövid volt és velős maga lesz a felelős maga marad a tulajdonos "a rendszerben"
Majd megveszi más, már mindegy. -
asdf_
veterán
válasz
bucihost #22823 üzenetére
Igen, csak azt felejted el, hogy a hardveraprón úgy lehet -adócsalás nélkül- számla nélkül szórakozni, hogy nem üzletszerűen teszi ezt az ember és évi valami 600e Ft alatt, mert erre biztosít lehetőséget a jog magánszemélyként, fölötte be kell vallani és adózni is utána. Arra, hogy a bontós számla nélkül eladjon bármit is, arra viszont nem biztosít lehetőséget a jog (vagy esetleg lehet mókázni a különbözeti áfával, most nem nézek utána, hogy bontósnál lehet-e ilyen, de attól még a számlát 0% áfával ki kell állítania).
-
mike1334
veterán
válasz
bucihost #22820 üzenetére
Amit asdf_ írt, annyival kiegészítve, hogy a közérdekű bejelentéstől nem lesz semmivel sem jobb az ismerősödnek, nem kap vissza pénzt, nem lesz hirtelen jótállása, se semmi, max a céget megbünteti a NAV, ha úgy van, és ennyi.
Mikor ilyen helyen dolgoztam láttam egy csomó ilyen bejelentést, hogy nem kapott számlát, és nem javít a vállalkozó..persze az áfa nélküli díjjal nem volt baja egyiknek sem. Szó se róla, az ilyen cégnél jogos a büntetés, de nem azért, mert tojik a jótállásra, hanem mert adót csal. -
válasz
bucihost #21419 üzenetére
Azért elég gyorsan változik Nálad a helyzet.
Most arról írsz, hogy jeleznek a kutyáid, illetve vakkantgatnak, de amire én írtam, az az volt, hogy a pitbulljaid így tesznek: "Viszont ha megáll, akkor megy az örjöngés, megjegyzem tök jogosan."
A vakkantgatás és az őrjöngés között van némi különbség. Melyik az igaz?
Amúgy nem értem, miért formálsz jogot arra, hogy a magánterületedet részlegesen kiterjeszd a közterületre. Írtam, hogy elfogadom, hogy vannak olyan környékek, ahol ezt kénytelenek vagyunk akceptálni, de a jelek szerint az esetedben nem erről van szó.
Sokat sétálok, és amint amargo is írta, számos okom lehet arra, hogy megálljak -- a jogom erre pedig korlátlan és a kutyáid által is sérthetetlen. Mostanában pedig, hogy gyakran egy babakocsit is tolok magam előtt, különösen érzékeny vagyok a kutyák viselkedésére. A babatolás ráadásul jellemzően nagyon lassú, sok megállással járó mozgásforma, ami ráadásul kifejezetten járdához kötött.
Most pedig extrém módon érzékeny vagyok az ugatásra, mert az egyik (nem közvetlen) szomszédomnál szombat óta egy doberman jellegű eb strázsál és randomra intenzíven ugat a járókelőkre, amibe én is beleestem a kisfiammal. Ezért inkább vissza is fordultam, csakhogy ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a babasétáltatásra rendelkezésre álló terület gyakorlatilag megfeleződött. Igaz, nem teljesen, mert a kerítésig eljutok a babakocsival, de az azon túli világ így jelenleg lezárult számunkra.
MaCS
-
amargo
addikt
válasz
bucihost #21416 üzenetére
A kutya mennyi álldogálás után kezd el jelezni? Vár 1-5 percet? 1 perc alatt lehet valaki még a cipőjét se köti be, de 5 perc is kevés lehet egy pl telefonáláshoz. Tehát, honnan tudja mikor kell ugatnia, tényleg kíváncsi vagyok rá. Én 2 éven keresztül néztem, ahogy egy közeli háznál képezték ki a kutyákat behatolókra. A hangsúly a behatoláson van. Egy árva nyikkanás nem volt, amíg illetéktelen nem lépte át a zónát.
-
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bucihost #21390 üzenetére
Nálunk tényleg a "közösségi élet" az amit észreveszek. Nappal gyakran a "Figyelem, figyelem asszonyok!" mentő, stb.csábít vonyításra, ugatásra, éjszaka random, de például egyszer egy sün az rendesen elfoglaltságot adott fél éjszaka nekik. Reggel úgy szedtem el tőlük szegényt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bucihost #21386 üzenetére
Két foxi méretű kutyánk van, mondjuk befogadottak, keverékek, ivartalanítottak. De lehet a némítást is kérni kellett volna... Olyan 200m2 legalább a területük, ketten is vannak, de ha rákezdik... A szomszédokban, (nem közvetlen) is vannak persze mindenféle kutyik, de éjjel nyáron sokszor olyan 101 kiskutya fíling, mikor a kutyák kitárgyalják az eseményeket a rajzfilmben... 32:30- tól kb.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bucihost #21386 üzenetére
Nálunk van egy kutya, amin elég látványosan látszik ez. Két testvér szokta sétáltatni, az egyiknél tök normálisan megy, lábhoz igazodik, szót fogad. A másiknál teljesen idegbeteg, mindenkit megugat, össze-vissza rohangál, stb. és ez utóbbinak még csak meg sem fordul a fejében, hogy rászóljon, mert hát ő olyan tündi-bündi. A kutya elég jól igazodik a gazda személyiségéhez. Sajnos utóbbi időben ez a második elég sokat van otthon, és már az elsőnél is kezdenek kiütközni ennek a jelei, mert már nála is kezd egy kicsit meghülyülni.
-
-
válasz
bucihost #21245 üzenetére
A helyzet az, hogy a KFB-s kárrendezésről lényegében lemondtatok (bár erre biztosat a biztosító feltételeinél találsz), ezzel most lényegében magatokat helyezted a biztosító helyzetébe.
Ezzel most a lett a kötelezettséged, hogy finanszírozd a károsult számára azt, hogy az autója a káresemény előtt pillanat állapotába kerüljön vissza. Se rosszabb, se jobb nem lehet, a különbséggel el kell számolni. Na, ilyenkor jönnek szóba az olyan varázsigék, mint avultatás. Ennek a becsléséhez (mivel pontos sosem lesz) pedig ismerni kell a kárt szenvedő jármű paramétereit. Egy új autónál pl. indokolt lehet az újrafényezés, egy régebbinél viszont elfogadható a fényezés javítása. Ennek az eldöntése viszont szakmai kérdés, aminek a terhét lényegében magadra vállaltad. A rossz hír az, hogy ha nagyon belemész, akkor könnyen 100e Ft fölötti költségek megelőlegezésénél, sőt, esetleg viselésénél találod magad.
MaCS
-
MCGaiwer
addikt
válasz
bucihost #21245 üzenetére
nem biztos, hogy neki volt ismerőse, aki kedvezményesen dolgozott, meg ha belegondolsz, neki sem az az érdeke, hogy a lehető legolcsóbban legyen megcsinálva a munka, hanem hogy a legjobban, ezért ha választania kellett a "ködöléssel talán elüt, talán nem." és a "fújjuk telibe 70k-ért?" között, akkor valószínűleg az utóbbit választotta (én is azt választanám, hiszen nem magamnak spórolok pénzt a másik opcióval és ugye nem biztos, hogy az tökéletes lesz). Ha most biztosítózott volna veletek, lehet még fű alatt lefújatja a sárvédőket is.
A 70k szerintem nem olyan kirívó összeg ebben a történetben.
-
asdf_
veterán
válasz
bucihost #21223 üzenetére
Vissza dátumozva tud most intézni bármelyik "haverral" egy számlát?
Nem, teljesítéstől számított 8 napon belül kell kiállítani a számlát (korábban 15 nap volt) és a NAV online miatt már az a módszer sem játszik, hogy havonta új számlatömb új sorszámokkal, így az adott hónap utolsó napjára mindig oda lehet még valamit vésni (persze ennek együtt kellett táncolnia a negyedéves áfabevallással). Az online rendszerbe értéktől függően 1-2(-3?) napon belül fel kell kerülnie, így gyakorlatilag 10 napnál távolabbra nem lehet vsszamenőleg számlát írni.
-
válasz
bucihost #21232 üzenetére
az előny nálad van, mert nincs szemtanú és nincs semmi papír
nehéz korrekt váalszt adni, nézőpont kérdése a dologa te szempontodból nyugodtan le lehet cigánykodni az összeget, ugyis el kell fogadja bármit kínálsz
az ő szempontjából pedig jó nagy szemétség, mert papírt kellett volna írni, ő viszont megbízott benned hogy korrekt leszelígy járt, megtanulja hogy papírt kell írni, vagy rendőrt kell hívni
70 ezer ft két elem fényezésért hivatalos műhelyben, számlával, kifejezetten kedvező összeg -
Kiskokó
veterán
válasz
bucihost #21232 üzenetére
Nyilván. Ez oda vissza igaz. Onnantól, hogy nem volt rendőr vagy legalább betét lap, az egész lehetne egy szimpla mese. Mindkét oldalról.
Ez ilyen. Mivel öreg , olcsóbb autóról van szó és normális hangnemben felhivnám és megbeszélném, hogy neked nem kell számla nem kell semmi, tudod hogy öreg az autó lehet részben is javítani, vagy épp meg se csinálja. Eggyezzetek meg egy összegben ami mindenkinek jó. ennyi kb -
amargo
addikt
válasz
bucihost #21229 üzenetére
Ha polírozás kevés, akkor teljes elemet fújnak (bár nem vagyok szakavatott), biztos van olyan hely ahol lefújják csak a felét, de az 2 színű lesz két különböző rétegben azaz szerintem javításról ebben az esetben nem beszélhetünk.
Nyilván egy 20 éves autónál azért én tuti nem költenék rá ennyit.. de alapjában véve nem a károsult fizet, hanem a kár okozója. -
Kiskokó
veterán
válasz
bucihost #21229 üzenetére
Én ezt értem, de ilyen esetben ezzel annyit tudsz csinálni , hogy semmit.
Még azt se követelhetnéd amúgy, hogy mutasson képet róla hogy valóban megcsinálta (mert szinte 100% hogy hozzá se nyúlt) De egy próbát megér, hogy kérj egy képet róla csak a miheztartás végett, aztán h atényleg nem csinálta meg vagy valami, akkor lehet azt mondja hogy "jólvan akkor adjál csak 50et".
-
-
amargo
addikt
válasz
Vissza dátumozva tud most intézni bármelyik "haverral" egy számlát?
Mivel a NAV-nak már minden számlát be kell küldeni "azonnal" ezért erre kicsi az esély.Kíváncsi vagyok amúgy, hogy jogilag elkérheted-e a számlát amivel igazolja ezt az összeget, mivel múlt időben, arra következtettek, hogy már megcsináltatta.
Nekem egy motorháztető fényezésére 45e árajánlatot adtak 2-3 éve (azaz 1db elem, igaz nagy és a kocsi is 4-5 éves volt). Tehát, ha a 2 elem sérült azért az nem olcsó. Online kalkulátorral azért lehet ellenőrizni.(de nekem is, amikor a festékboltban a segédmunkás mindenáron beakarta rakni a diszperzites vödröt, de kombiba nem tudta beemelni és végighúzta a lökhárítón, akkor láttam magam előtt a + fényezés összegét) Amúgy kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor lehetne kártérítést kérni a bolttól - nyilván a munkás azonnal tagadna.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Szerintem vissza dátumoznia nem is kell. Ha csak ajánlatot kért és azt mutatja be neked? "Mivel abból akarja megcsináltatni."
De persze ha nincs papír és rendőr se volt ott, akkor ki/mi bizonyítja, hogy ki volt a hibás? és mi van, ha a párod már nem is emlékszik pontosan az esetre?
-
ityam
őstag
válasz
bucihost #20834 üzenetére
Reális szerintem hogy így van.
Ideális esetben a munkavállalók szépen elosztják maguk között hogy ki mikor menjen akkor nincs probléma de hogy egy saját példát mondjak tavalyról.
Mi 5 en dolgozunk 1 munkakörben 3 különböző telephelyen. Régi főnökünk mindig cseszegetett év közben hogy vegyünk ki szabikat úgy hogy egyszerre max 2 ember lehet szabin az 5 emberből. Nem volt ebből gond tavalyig amikor is a főnökünk nem baszogatott év közben hogy vegyük már ki és eljött az év vége, amikor mindenkinek volt rajtam kívül egy rakat szabija és így lett hogy 1 hétig én egyedül dolgoztam csak az 5 emberből(meg több héten csak 2 en voltunk) és jöttek a problémák, mert kevés voltam egyedül/kettesben mindenre.Szóval a munkaadói meghallgatás szerintem abban ideális ha kimerül hogy a munkát ne veszélyeztesse ha mindenki megkapja azt amit szeretne. De meglegyen a joga hogy eldöntse a sok egybevágó igénylésből hogy kit mikor küld el szabira. Biztos sok melóhelyen bizonyos hónapokban/negyedévekben van kevesebb munka és igyekeznek ekkor kiadni a szabit hogy a munkák el legyenek mindig végezve.
Amikor csak szekálásból küldik az embert szabira az gáz, de aztán lehet csak az ember érzi kiszúrásnak hogy nem akkor mehet szabira amikor akar és valami más jogos filozófia van a dolog hátterében. -
asdf_
veterán
válasz
bucihost #20367 üzenetére
Jól, sőt, személyivel nem is kell rendelkezzél. Személyi, jogsi, útlevél hármasból egy, ÉS e mellé egy lakcímkártya, ez kell az azonosításhoz. Csak ugye amikor igazoltatnak, akkor nem áll neki pampogni az ember, hogy a bánatnak kell neki személyi, amikor ott a kezében a jogsi.
-
válasz
bucihost #20152 üzenetére
minden használt termék esetében fennáll 6 hónap szavatossági kötelezettség, de mivel magánszemélyek között köttetett az üzlet, ezért a vevőnek kell bizonyítania a hibát
egyszerűen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy igazságügyi szakértőt kell fogadnod, aki megállapítja a hibát, ezután tudsz polgári pert indítanivan egyáltalán szerződésed arról, hogy mit vásároltál és kitől? mert ha az sincs, akkor szerintem ez tanulópénz lesz....
jobb lett volna, ha vásárlás előtt jössz a topikba, én biztos leírtam volna neked, hogy ez a hazsnált felni/gumi ugyanaz a kategória mint a pár százezer ft-os használtautók piaca
csak akkor érdemes ilyesmit vásárolni, ha van lehetőség vásárlás előtt alaposan átvizsgálni, mert több a szar, hibás mint a jó -
válasz
bucihost #20150 üzenetére
ha azon gondolkodsz, hogy elkezded nav-al, más hatósági feljelentéssel zsarolni, azt nem ajánlom, mert ha van egy kis rutinja, te fogod megszívni a végén, sokan nem tudják, de 1-5 éves bűncselekmény a zsarolás
természetesen jogod van bejelenteni bosszúból a nav-nak, de ezzel zsarolni nincs jogod
őszintén szólva fogalmam sincs fognak e foglalkozni vele, ha adod nevedet a bejelentéshez inkább, ha névtelenül akkor kisebb eséllyel
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
bucihost #19146 üzenetére
Szia.Összeszedtem pár dolgot,hátha segíthet.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosának, bérlőjének, haszonélvezőjének (mindenkori használójának) kötelessége, hogy tartózkodjon minden olyan magatartástól, ami szükségtelenül zavarja a környezetében lakókat, szomszédokat. A környező ingatlanosoknak nem kötelességük eltűrni a szükségtelen zajt, mindegy, hogy az milyen napszakban van, mindegy, hogy kültérről, vagy bentről származik. Azt, hogy az adott területre, társasházra milyen csendháborítás jogszabály vonatkozik, az adott település önkormányzati rendelete foglalja magában, ezen felül a nagyobb társasházak saját házirenddel bírnak, amely magában foglalja az emberek békés együttélésének szabályait.
A 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet megállapítja, hogy a környezeti zaj-és rezgésterhelésnek milyen határértékeken belül kell esnie attól függően, hogy az ingatlan hol helyezkedik el, milyen messze van a szomszéd, illetve nappal vagy éjszaka történik-e a zaj. Nézzük a két leggyakoribb esetet, ahol a szomszédoknak bizony gyakran meg kell küzdeniük egymással!
Kisvárosi, falusi lakóterület, az oktatási létesítmények területe, zöldterületek és temetők: 06-22h között 50 dB; 22-06 között (éjjel) 40 dB;
Nagyvárosi, sűrűn beépített, vegyes lakóterület: 06-22h között 55 dB; 22-06 között (éjjel) 45 dB;
Az épületek zajtól védendő lakóhelyiségeiben a határ egységesen 06-22 óra között 40 dB, 22-06h között (éjjel) pedig maximum 30 dB lehet.
Ide tartozik a fűnyírás, a motoros favágás, a kerti traktor használat és más, kertben végezhető, nagy zajjal járó tevékenységek. Ezek a következő alkalmakkor végezhetőek:
munkanapon 07-20 óra között;szombaton és pihenőnapokon 09-12 óra, illetve 15-18 óra között;vasárnap és munkaszüneti napokon pedig nem végezhetőek.
Az indokolatlanul történő, szándékos vagy szándékolatlan csendháborítás egyaránt szabálysértésnek számít - ám nem egyértelmű, hogy ki mit tekint indokolatlan zajnak. Az indokolt zajkeltés (pl. kárelhárítás, törött cső szerelése) felülírja a csendháborítás jogszabály hatókörét. Viszont, ha véleményünk szerint olyan zajt tapasztalunk, amely tartósan, indokolatlanul zavarja nyugalmunkat.
Birtokvédelmi eljárás a zajt okozó személy ellen 1 éven belül indítható a jegyzőnél, 1 éven túl pedig a bíróságon. Ekkor a kérelmezőnek lehetősége van arra, hogy a jegyző/bíró jogsértés tényét állapítsa meg és hivatalosan eltiltsa a szomszédot a zavaró tevékenység végzésétől (pl. nem üvölttetheti a hifit egész nap az udvaron), sőt, akár kártérítést is kérhet. A birtokvédelmi eljárás Ügyfélkapu használatával is kezdeményezhető, akár az éjszaka közepén, ha ismétlődő, folyamatos zajforrás zavarja nyugalmunkat.
Forrás -
mm00
aktív tag
válasz
bucihost #17446 üzenetére
Mivel írtad, hogy te csináltad a kerítést, ezért az a tiéd. Szerintem jelen esetben nem szamit kinek a feladata lett volna megcsinalni.
Ha rendes megoldast akarsz a kerites aljat vegigrakod lábazati betonelemekkel. Ezen kívül jegyző, de úgy se lesz mas megoldas a problemadra. -
-
mm00
aktív tag
válasz
bucihost #17251 üzenetére
Nem személyeskedés, de mindenki talál egy indokot, hogy neki miért nem kell betartania. Es ha autóbaleseted lesz útközbe, akkor nem az egészségügyet fogod terhelni? Nem fogsz akkor vidéken fertőzni? Sokkal szerteágazóbb indokok miatt van kijárási korlátozás...
Az eredeti kérdésedre a választ már megírtam, megbüntethetnek, azért mert nem szabad azt tenned amit tervezel.
-
mm00
aktív tag
válasz
bucihost #17246 üzenetére
Pont ez a lényege az egésznek, hogy ne menj sehova. Fel se szabadna, hogy merüljön, hogy te elmehetsz-e 5 napra vidékre pihenni. És nem azért mert ez a törvény vagy mert megbüntetnek, hanem azért hogy védd magadat és másokat. (Pl.: gondolom abban az 5 napban szeretnél valahol vásárolni helyben stb...)
Ha az a kérdésed, hogy meg fognak-e büntetni érte, akkor szvsz kicsi a valószínűsége.
Atomgeszi: pont az lenne a lényeg, hogy az emberek ne vigyék el 200km-el arrébb a vírust.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bucihost #17246 üzenetére
Nem fognak megbüntetni. Több tízezer ember él olyan helyen, ahova be sincs jelentve.
Én is két helyen lakom egyszerre, hétvégén 100km-rel arrébb. De csak az egyikre vagyok bejelentve.
Itt inkább arról van szó, akik az utcán bóklásznak, csoportosulnak. Az, hogy Te közúton elmész 200km-ert célirányosan a másik lakhelyedre, szerintem nem büntetendő. Ennyi emberérzés a rendőrökben is van, úgy vélem.Amúgy meg a rendőrség is kiadta a közleményt, hogy járművek szabad mozgása nincs tiltva sem korlátozva. Mondjuk ez ilyen elég fura helyzet, hogy amúgy ne menj el, de kocsival mész, arról nincs semmi a korlátozásban.
Szüleidhez is mehetsz, akik maguk élnek és Te szerzed be a cuccokat másik városból.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bucihost #16915 üzenetére
Lakó-pihenő övezet táblából semmit nem értenek.
Megcsinálták a lakóparkra is, hogy csökkenjen a forgalom, ugyanúgy mindenki arra megy, eddig egyszer láttam ott rendőröket tevékenykedni.
Ja meg mérni, mert egy baromi nagy elkerülőúton van és 4 km (a fele szakaszon ház sincsen) szakaszon emiatt 20as korlátozás lett, imádnak ott mérni és büntetni. Szóval igazából egyáltalán nem a lakók érdekét szolgálta ez, hanem a pénzbeszedést...Felénk nincsenek közterületesek, ez egy kisváros (19ezer lakos), parkolásért sem kell fizetni.
Egy kivéve lakók tábla már talán sokakat elrémisztene, egyszerűen nem értem, hogy miért ide parkolnak, ha van nekik 50 méterrel arrébb levő utcában duplagarázsa... de már gondoltam írok neki cetlit, ha nem használja a garázst én szívesen beállok oda.
-
BornToBePuli
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Jövő héten érkezik a Grand Theft Auto Online - The Diamond Casino Heist
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest