Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ha jol van beallitva az AI, akkor meg jo is lehet.
DE...
Az AI nem intelligencia, hanem statisztika. Jol kiszamolja a kerdes parametereit, majd a parameterek alapjan visszaad egy szoveget, ami a legnagyobb valoszinuseggel fedi a kerdes parametereit.
Ha rosszul kerdezel, akkor rossz valaszt kapsz. (garbage in - garbage out)
Rossz a kerdes, ha tul keves benne az informacio --> altalanossagban, feluletesen valaszol, kimarad(hat)nak fontos reszletek, stb.
Rossz a kerdes, ha tul sok benne az informacio es tema, mert ez esetben a kiszamolt parameterek tobb iranyba mutatnak, statisztikailag nem csucsosodik ki elegge, hogy mit is akarsz. -
Rick4
félisten
válasz
envagyok
üzenetére
Amennyiben az eltartási szerződést ingatlanvagyont is érint, ott földhivatali ügyintézés is lesz, amihez ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott papír beadása kell, tehát ügyvéd nélkül nem tudod megcsinálni, de egyébként is tisztább, ha mindenki ott ül, és az ügyvéd korrekten tájékoztat.
-
Đusty
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
Szerintem túl sok mindent nem tudnak tenni ha kilépsz. Perre nem hinném, hogy mennének, a papírokat pedig idővel muszáj nekik kiadni, postázni csakúgy mint a bejelentett béred. Azt el tudom képzelni, hogy abból valamit visszatartanak de akkor meg már nyert ügyed is van. Írásban kell közölni a felmondást és beleírni a nyomós érvet. De ez csak tipp, tényleg egy jogász kellene hozzá.
-
-
ityam
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ha eljátszod az ittasan randalírozást(eljátszani nehéz, szóval érdemes lehet legalább a ruhádra locsolni kis alkoholt hogy hihetőbb legyen) a munkaügyön akkor kíváncsi vagyok az eredményre.
Ez még nem jutott nekem eszembe, de első ránézésre nem tűnik rossz ötletnek
Félek hogy túlságosan szeretnének és mondják hogy menj haza pihend ki magad aztán holnap találkozunk...
ui:persze nem jogászi vélemény -
asdf_
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
De ha nem fenyeget fizikai erőszakkal, csak elbocsátással, az szerintem nem számít.
Mindeközben egy webshopban az elmúlt 24 órában x vevő nézte/vásárolta meg a terméket, jelenleg 5 vevő kosarában van ez a termék, még x termék elérhető kaliberű hirdetések jogsértők
Így talán mégsem lesz ez így...
Más kérdés, hogy az ilyen helyet ott kell hagyni a francba, csak persze ez a luxus nem mindenkinek áll lehetőségében és ezt a munkaadó oldal ki is használja. -
tknof1871
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Mondjuk ha fegyvert tart a fejedhez, az más tészta.
Elbocsátással fenyegetés vagy arra utalás kétértelműen, esetleg félelemkeltő viselkedés (kiabálás)? Ez se bűncselekmény?BTW a kiabálás kimeríti a garázdaságot vagy más bűncselekményt? X erélyesen beszél Y-al. Szerintem teljesen normális ha Y-ban félelmet kelt, veszélyben érzi a testi épségét.
-
-
herdsman12
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ha egyszer jelentkeznek, akkor minden addigi tartozást kifizettetnek, ami az 5 éves elévülési határidőn belül van.
Érvénytelen TB számmal fizetős az orvosi ellátás.
1 M alatti tartozásnál működik a 12 havi részletfizetés.
Aztán, amikor azt hiszi a polgár, hogy lerendezte, akkor még a következő évben jön egy kb 10-15%-os késedelmi pótlék, amire szintén működik a 12 havi részlet. -
Grave_444
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Nekem felfüggesztett volt a TB, aztán kint dolgoztam külföldön, viszont miután hazajöttem hónapokig "pihentem", ezáltal senki nem fizette helyettem.
Amikor munkába álltam itthon jöttek a csekkek, de valami 200k összegről, azt is kiküldték, amíg kint voltam. Levelezgetés után rájöttek, hogy nem kéne, de akkor is hónapra pontosan ki kellett fizetnem a jogos részt.Tehát ha évekig nem fizeti és egyszer újra lesz neki, akkor 11.300Ft/hó, ahogy látom.
Persze nem árt megvárni hozzáértő véleményét, én csak a tapasztalataim osztottam meg.Ha logikusan gondolkodom és nem vesz igénybe semmilyen szolgáltatást szerintem se kéne fizetni semmit, de sajnos itthon biztosan nem így van.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Mint hozzánemértő és most egy kicsit utánaolvasott (mert érdekes a kérdés), de semmit nem talált kibic kérdés, vajon ehhez nem kellett volna foglalkoztatottnak lenned a születésekor? Utána vajon ezt neki kötelessége kiadni neked? Ezek is érdekes kérdések.
Ha kötelessége, akkor viszont tegyél meg mindent, hogy kiadja, az első 5 napot amúgy sem ő fizeti.... -
mephi666
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
...ez szép: és akkor mi a helyzet a garázsvásárokkal meg zsibvásárokkal, ahol árulja a jónép a több évtizedes lomot? ...vagy akár azt is üzletszerűnek lehet venni, hogy fiunk kinőtt ruháit, vagy feleslegessé vált cuccait fillérekért tovább adjuk?
tegnap eladtunk 6db nadrágot 2ezerért, 2 hete néhány könyvet 5ezerért, előtte meg egyéb gyerekjátékokat... (éves szinten szerintem 100ezret se érünk el ilyen ütemben, de mennyiségre sok a cucc és hetente 1-2 üzlet előfordul) -
biker
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
"Édesapámék hárman vannak tesók. Egyik nagybátyám maga van csak, ezért szeretné rám hagyni majd az ingatlanát. (Lényeg, hogy ne a harmadik testvér kapja.)"
Mivel annak az embernek nincs leszármazottja, és kötelesrészre csak a leszármazott vagy a szülő tarthat igényt, a testvér nem, így szerintem nem kell ettől tartani.
Ha van házastársa, vagy élnek a szülei, akkor feléjük lehet szó róla.abban sem vagyok biztos, hogy a testvér benne lenne egyáltalán az öröklési fában. Mert a leszármazottak örökölnek, hiányában a házastárs, hiányában a felmenő szülők, és a kiesők helyére megy a helyettesítés. Ebben testvér nincs tudtommal.
-
Egon
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ez kézenfekvő lenne, de azért nem működik, mert a jelenlegi tulaj, most akarja értékesíteni a telket, és ha bejön egy új tulajdonos a képbe, akkor nyilván még nehezebb lesz a helyzet.
A házat pedig a nagyanyám nem akarja hogy eladjuk (neki haszonélvezeti joga van egyébként), azt mondta hogy amíg ő él, maradjon a család birtokában (mondjuk már évek óta nem lakik ott, hanem anyámnál él, anyu gondoskodik róla).razorbenke92: nem tudom a jogi hátteret, egyelőre csak érdeklődöm (pont ezért), nem tudom hogy pl. elévülési idő játszik-e, vagy mivel az ominózus "tulajcsere" óta ez már tovább öröklődött, lehet hogy ez is keresztbeveri az egészet. Viszont a nagymuter nem akarja elengedni, érzelmi alapon az egészet, amit pedig meg tudok érteni (a múlbeli sérelmek dolgoznak: pl. nemrég felemlegette, hogy a nagyfater testvére semmit sem segített nekik, pedig a tulajdon szülei laktak nagyapáméknál stb.). Így legalább annyit meg szeretnék tenni, hogy a lehetőségek után érdeklődöm.
-
mephi666
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
óvodás cipőnél a "nem rendeltetésszerű használat" fogalom kimondottan vicces (annak a rendeltetése: extrém igénybevétel)
én úgy látom, hogy amelyik cégnek van normális jövőképe, az kimondottan figyel a meglévő vásárlókra... volt anno valami mondás, hogy "új ügyfelet 5x nehezebb szerezni, mint meglévőt megtartani" ...aki értelmesen gondolkozik, az megtartja a vevőit, mert fillérb*szó szívózással nem csak a meglévő vásárlót bukja, hanem a "károsult" simán továbbadja n+1 embernek a sérelmeit és azoknak is könnyen elmegy a kedve az adott terméktől... pl a mi példáinknál maradva: engem az érdekel, hogy melyik cég szívatott meg titeket, mert nem választanám őket... téged meg esetleg az érdekelhet, hogy mi honnan/milyen cipőket veszünk, ahol ilyen a support hozzáállása? (legjobb marketing, ha az elégedett vevő beszél a környezetében a cégről/termékről)
...és ez nem is 20ezres lábbeli volt, hanem 10-12ezres kategória -
-
CMR
tag
válasz
envagyok
üzenetére
Pasinak volt egy háza, eladta, vettek egy lakást, amibe továbbköltöztek mint élettársak.
Nyílván a lóvé a pasitól jön. A kérdés most az, hogy akkor is jogosult-e az "élettárs" az ingatlan felére ha bizonyíthatóan nem tolt bele pénzt, csupán háztartásbeli volt. (Nem voltak házasok sem). -
gergo5991
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
gondolom olvastál már olyan dologról, hogy a nők is annak ellenére hogy bántalmazó kapcsolatban élnek, verik őket, mindig vissza mennek a bántalmazó emberhez, évekig tűrnek, végül odáig fajul a dolog hogy életüket vesztik sajnálatos módon, azért előfordul ez is gyakran.
szerintem itt nem azt kell vitatni, miért tűrtem évekig
olyan helyzetben voltam / vagyok amit nehezen ért meg az, aki nincs ilyenben, szóval konkrétan / részletesebben nem szeretnék ezt kifejteni
legyen annyi elég, hogy friss pályakezdőként, elhittem minden hazugságot a munkáltatómnak, nem csak engem, de a hatóságokat is rendszeresen félrevezetik, mániákus hazudozók,
mindent megtesznek annak érdekében, hogy megússzák a felelősségre vonást és emiatt már belső ellenőrzések/vizsgálatok is indultak a hatóságok köreiben -
válasz
envagyok
üzenetére
Átlagos átvétel így néz ki:
Szülő belép az óvoda területére, köszön, bemegy cuccokért. Az óvónő előtt vannak végig a gyerekek az udvaron, majd együtt kimennek a kapun.Nálam átadás akkor sikeres amikor a szülő és gyerek egyszerre távozik a kapun (köszönés után természetesen). Minden más logikátlan és életszerűtlen. Ha kétely merül fel valamivel akkor kérdezzen. (pl:más viszi-el a gyereket, de ehhez meg jogosultság kell amit számonkérnek szabályzat szerint)
Gyerek szülő nélkül nem hagyhatja el az óvoda területét, ezt nem lehet máshogy értelmezni szerintem.
Ugyanígy munkahelyen is amíg nem megyek ki a kapun és baleset ér az munkahelyi baleset.
Elképzelem hogy elköszönök a munkatársaimtól kimegyek az ajtón és elüt a targonca, ja bocs már nem vagy melóhelyen.Elhivatottság, jószándék valahogy ezeket keresem egy óvónő munkájában, nem pedig azt hogy hogyan lehet hárítani a felelősséget.
-
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Nézem a kék fényt, tolvajok kapnak felfüggesztett büntetést, dudáló, bosszúfékező ordibáló, száguldozó autóst naponta látok sokat, de ilyenért hogy rendőr megállítsa szökőévente.
Először is, egy rakat tolvaj ül épp most is.
Másodszor is ,a büntetőfékező-agresszív barmok meg ha felveszik őket (és mostanában egyre többször történik meg, onnan ők is szankcionálva vannak.
Valamint nyilván Te is érzed, hogy a normális társadalom ezekhez hogy áll,milyen posztok vannak egy egy ilyen hír alatt..Munkahelyi terror minden multinál van, mindenki kussol, mert ha szól, kirúgják.
Ez konkrétan nem igaz ,egy multinál dolgozom, nincs ilyen terror.
Meg nagyon nem mindegy hogy nem ugrálsz mert félted a melódat, vagy fizikálisan bántanak mert csak...Az meg hogy gyerekek közül nem mindenki üldögèl el óràkig a sarokban, és néha összebalhéznak ezen-azon, szerintem teljesen normális. Különböznek az emberek szerencsére.
Itt azért erősen zavart érzek az erőben.
mephi666 a #26015 ban felvázolt ,baromi antiszoc gyereket : (tegnapi napon történt, hogy csoporttársát úgy orrbavágta, hogy felrepedt az orra, orrán-száján dőlt a vér és rendesen bedagadt neki
másik gyereknek meg a hajába vágott bele úgy ollóval, hogy a fejbőrét is felsértette... és ez csak néhány durvább eset az elmúlt napokból... apróságokat nem is számoljuk, hogy válogatás nélkül üt-rúg fiút-lányt, mindenkit..)
Azt mondtad erra a #26026 ban hogy:hogy a tiéd ugyan ilyen.:Az én gyerekem kb ugyanolyan, és kb ugyanúgy viselkedik, mint akit te most ki akarsz rakatni,
Akkor pár óra alatt ne változzon már ekkorát egy vitában a gyerek viselkedése, szimplán elevenné mert csak...
Van aki ilyen habitusú, van aki olyan, van aki introvertált, van aki extrovertált. Van aki gyengéd, van aki erőszakos.
Ez van, ilyen az élet.Nem kolléga, egyáltalán nem normális hogy a többi úgy viszi be a gyerekét az ovodába, hogy lehet hogy ma épp az Ő gyerekén éli ki, az agresszív hajlamait a Te gyereked
Nem véletlenül van ez az ellenszenv felé. Mert ez nem normális!A fiam a 4. Évét húzza az oviban, adott is, kapott is, de soha nem fordult elő semmi komolyabb, értsd orvost igénylő, stb.
Ez örömteli. Akkor gondolom nincsen semmi látnivaló, az óvoda is csak passzióból "zsarolta"ki hogy csak félnap járjon oda,és minden más szülő csak úgy szembe jön az autópályán nálatok....A mai világban túlféltik a gyerekeket.
Az hogy a szülök jogosan várják el hogy a gyerekük ne félve menjen be ,és biztonságban legyenek bent az oviba ,az nem túlféltés.
Arról nem beszélve hogy Te meg nem akarod berakni a saját gyereked ,a problémás ,viselkedés zavaros gyerekek közé
Valamiért Te is túlfélted. Te viszont a többi kárára teszed....Engem gyerekkoromban rámfeküdve majdnem megfojtott egy túlsúlyos osztálytársam, ha nem szedik le rólam, ottmaradtam volna. Mikor panaszkodtam otthon, még engem szidtak le, hogy miért csúfoltam.
Nos, ez is sok mindent megmagyaráz.
És ez egy eset ,a Te gyereked meg elmondásod szerint erővel old meg mindent is az ovodában..
Az én fiam pl. nem antiszociális, csak nagyon akaratos, meg erős, és rájött, hogy erővel mindent el tud érni.
Be fog állni a sorba, de addig is a nevelők kellene, hogy végezzék a dolgukat, hogy ne történjen baj, nem a gyereket kell kilökni az ovi ajtaján.Addig a többi meg nyugodtan viselje az összes atrocitást,mert nektek az volna kényelmes. Meg miért nem áll mellette folyamat egy nevelő.....
És kb mikor fog beállni?
Ha ilyen marad a suliban is akkor mi lesz?Tényleg sajnálom ezt a helyzetet, nem egyszerű, de azért némi empátiát megérdemelnek azok, akik aztán erről végkép nem tehetnek, csak gyerekként, vagy az Ő szüléikként szenvedő alanyok ebben...Mert erről egy kurta sort nem írtál, csak arról hogy ez nektek mennyire rossz(érthető),meg a csúnya rendszer nem készült fel egy olyan gyerekre, aki amúgy állítólag baromi értelmes ,de állítólag csak az a óvodában sanyargatja a többit.
Viszont a hasonlóan viselkedészavaros ,problémás gyerekek közé nem akarjátok rakni,mert oda meg túl okos...
Ergo valami nagyon spéci nevelésre gondoltatok, ahol a normális óvoda, és a problémás gyerekekkel foglalkozó közé kéne nektek valami + intézmény.
Vajon hány pont ilyen gyerek lehet ,és főleg a ti környéketeken?
Esetleg minden bántás nélkül, de nem nektek ,a szüleinek kéne, vagy kellet volna kezdeni ezzel valamit, ahelyett hogy a rendszerre ,az óvodai dolgozókra, meg a többi szülőre mutogatsz? -
coco2
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Vajon rá kell-e mutatnom, hogy a Magyar Állam jelenlegi törvénykezésében mérvadó jelleggel nincsen jelen "Becsületkódex"-nek nevezett dokumentum? Szerintem maradjunk meg objektív területen. A többi túlságosan trükkös ahhoz, hogy ennek a fórumnak a keretei közé beférjen.
-
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Gondoltam hogy nem így gondolod..
Nézd, ha a munkahelyi szarkeverő, majd minden nap arcon basz valakit, akkor nem egy munkahelyi pszichológust veszünk fel mellé, hanem ki lesz baszva.
Értem hogy gyerek, meg biztos fejleszthető, de ez láthatólag nektek sem megy, és a többi gyereknek meg joga van a normális, biztonságos, vagy a lehetőség szerint biztonságos környezethez...
Az utakról a barmokat, ha sikerül elkapni egy idő után offolják a jogositvany elvetételével. Ott is vannak szabályok,.
A tolvajt ha el kapják, egy idő után dettó.
Legallábis megpróbálják.
Elég rossz példákat hoztál... -
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Igy már érthető az álláspontod.
De akármennyire is sajnálom a helyzetedet ,tökéletesen megértem azokat a szülöket, akik nem azért verik az asztalt, hogy a Te problémás gyereked mellé vegyenek fel +szakembert, hanem logikusan azért, hogy a gyerek=probléma tűnjön onnan el.
Nem azért jár a többi gyerek be, hogy egy valaki rajtuk élje ki az antiszociális hajlamait.
A többi szülőnek is a gyereke az első, ahogy neked .
Csak övéik, nem igy viselkednek...
Ha igy viselkedik a többi gyerekkel, nem ott van a helye....
És nem belé rúg mindenki, hanem az antiszociális viselkedés az ami mindenkivel szembe megy...Abban ,hogy kéne több ilyén intézmény, ahova ezek a gyerekek kerülnének egyetértünk.
Bár képzelj el egy 10-15 fős deviáns osztályt, ahol könnyen lehet hogy a Te gyereked is áldozat lenne.
Akkor szerintem hirtelen megértenéd a többi szülő álláspontját... -
mephi666
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
szerintem vannak különbségek: mi fiunk 6 éves, szintén megelőzi a korát... folyamatosan olvas már egy ideje, nyomtatott nagy betűvel ír (nem is akarjuk, hogy ebben tovább lépjen, nehogy iskolára rossz berögződései legyenek), számol (de nem ilyen 1x1 meg 2x2 szinten, hanem 100 alatt összead-kivon-szoroz és reklámújságokban az ezres nagyságrendű összegeket is mondja) ...minket is tanácsolgattak ide-oda, viszont nem agresszió miatt, hanem a kudarctűrő képessége miatt, ami időszakosan hisztiben jött ki... nem voltak vele abszolút semmi elvárásaink és mindent magától szedett össze (persze ha valamit csinált, abban támogattuk), 100%-ig maximalista önmagával és nagyon nehezen viselte a sikertelenséget, vagy ha pl társasjátékban vesztett... szerencsére az utóbbi időben változott sokat ezekben a dolgokban
idén már iskolás korú lett volna, de +1 évet megkaptunk és úgy néz ki szükség is volt erre...na, de a fenti és amit a te is írsz a gyereketekről, az szerintem teljesen más... ha a hiszti, dühkitörés vagy agresszió egy reakció, az betudható normálisnak és egyszerűbben kezelhető... de ha mindenféle kiváltó ok nélkül teszi ezt valaki (pl elkezdi a békésen egymással játszó gyerekek fejére dobálni a játékokat 2-3 méterről? vagy mindenféle indíték nélkül szemen üt, arcon szúr valakit? esetleg heccből belevág a hajába és összevagdalja a fejbőrét is?), ott már nagy a baj... lehet, hogy lehetne ott turkálni mélyebben: pl otthon az anyja rajta veri le minden frusztrációját és "csak" ezt hozza be magával az óvodába? (akár ilyen is lehet a háttérben) ...mindenesetre az is biztos, hogy ha nálunk akármi látható sérülés lesz, az előzmények után azonnal látlelet lesz és feljelentés (amúgy is hívogattak az elmúlt hetekben a helyi rendőrőrsről, mert csinálunk egy közösségi kertben egy parcellát, ahová a drótkerítést pont a mi 20m2-es parcellánk mellett feszítette fel a tolvaj és ott jutott be: ezzel kapcsolatban hívogattak, hogy "mekkora kár keletkezett nálunk?" meg miután meglett az elkövető "akarunk-e feljelentést tenni?" ...a kerítést visszahajlítottuk, a kár meg tán pár darab paradicsom és paprika? kb. kit érdekel? ...ha ilyen apróságot is ilyen komolyan vesznek, akkor kapnak kis "testi sértést")
-
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ez a mondat egy totális ellentmondás. Ugyan mi lenne az életszerűbb konfrontálódás, ha nem a valódi élet az oviban "lakatos maugli" mellett?
Vagy mit gondolsz, később nem lesznek ilyen emberek, mert csak a szépek, okosak, és a kívánalmaknak megfelelőek maradnak életben?
Hidd el jót tesz az embernek, hs idejekorán megtanulja felismerni a számára nemkívánt egyéneket, és mire felnő, már 100 méterre elkerüli őket, ahelyett hogy gyanútlanul beleszaladna egy késbe..
Jézusom!
Akor vigyed a gyerekedet valahova Ózdra, ahol az összes társa HHH lakatos maugli lesz, hogy tutira megtanulja a leckét..
Tinédzser korban meg be lehet adni mondjuk a Csillagba, hadd edződjön...
Azt meg magas lóról szard le, hogy a gyerek rettegve nem akar,nem mer menni az intézménybe ezek után.
Mit számít egy kis elcseszett gyerekkor, a pragmatizmusod oltárán...Szülőként az a dolgunk hogy a felesleges szenvedéstől megóvjuk őket!
És egészséges felnőtté segítsük őket!A külföldi, értelmezhetetlen példáidat nem is véleményézem..
-
mephi666
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
...alkalmatlanok, egyértelmű... de annyi eszük lehetne, hogy a "nem oda való elemet" igyekeznek átirányítani neki való helyre... a saját munkájukat is megkönnyítenék

...tegyük fel: valakit lelökne a lépcsőn és eltörne az áldozat karja, akkor az onnantól súlyos testi sértés... ilyen esetben gondolom lenne normális vizsgálat és fény derülne rá, hogy "49 esetben nem tettek semmit, hiába jelezték a szülők és kaptak igéretet"

...tény, hogy jobb lehetne máshol, de 1 gyerek helyett ne 29nek kelljen már váltani... utolsó év itt nekünk is, sőt nem is teljes év, mert elvileg januárra visszatérhetünk felújítás után a saját csoportunkba... de addig elég gáz lesz minden nap úgy menni délután a fiunkért, hogy "remélhetőleg nem lett semmi baja"
...most mondjuk épp itthon van pár napig taknyosan, így nyertünk pár napot, de sok a maradék idő... (és egyébként szereti a megszokott csoportját: a betört orrú gyerek mellékesen kisebbségi és 1-2 éve volt köztük konfliktus... de ez még az a szint volt, ami belefér és azóta haverkodnak) -
mephi666
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
persze, nem kell buborék, de ez már az a szint, ami bőven túl van egy átlagos kis csetepatén... ez a gyerek láthatóan nincs tudatában a tetteinek és annak, hogy maradandó sérülést/fogyatékosságot is okozhat... tegnapi eset miatt az ovis fb-csoportban kelt ki magából az anyuka és csatlakoztak azonnal többen, hogy az ő gyerekük is mit él át napi szinten, aminek a nevezett egyén az okozója... többnek retteg/utál a gyereke óvodába járni... pl van úszásoktatás, ami egy teljesen jó dolog és attól is elvette a kedvüket... (volt amikor épp akkor mentem a fiunkért, amikor egy apuka panaszkodott magából kikelve az óvónőnek, hogy kezdjenek végre ezzel a gyerekkel valamit, mert nem akarja, hogy azzal hívják majd nap közben, hogy fellökte a fiát az uszodában a kövön és összetörte magát)
most olyan extrém helyzet van amúgy, hogy felújítják az óvodát: ez a problémás gyerek nem a mi fiunk csoportjába tartozik alapból (csak az övével vonták össze a miénket pár hónapra), viszont 1 éve átrakták hozzánk egy időre és akkor keletkezett egyszer a gyerekünk arcán egy sérülés, ami egymást szabályos távolságra levő 4 pontból állt... én helyből villára gondoltam: nem akarta elmesélni, hogy mi történt... óvónők se mondtak semmit, mert "nem látták"
elég esélyesnek tartom visszagondolva, hogy ez a gyerek okozta... az egy dolog, hogy elkerülhetetlenül belefut majd néha 1-1 pofonba, de mi is már napi szinten azon aggódunk, hogy hívni fognak azzal, hogy pl kiszúrta a szemét a bolond gyerek valamivel, vagy lelökte a lépcsőn... hihetetlennek tartjuk, hogy nem képesek a kezelhetetlen, agresszív, közveszélyes gyereket eltávolítani a megfelelő helyre, mielőtt valakit majd a mentő visz el az óvodából
a házirendben benne van, hogy "biztonságos és egészséges környezetet" biztosít az óvoda... ez baromira nem teljesül, ezért érdekelne, hogy fentebb hova lehetne ezt jelezni (tömegesen), akik ténylegesen lépni is fognak az ügyben, nem pedig ezt az impotens tilitolit folytatják, ami itt van... (tegnapi eset kapcsán bízok benne, hogy az anyuka tényleg lép és minimum egy látlelet és feljelentés ugrani fog... ha csont is tört, az onnantól súlyos testi sértés, ami után nem lesz lusta a hatóság elindulni...)ui: a pedagógiai szakszolgálatos részt ismerjük... valószínű tanácsolták már nekik, de ez a leglassabb út... sokaknál betelt a pohár a tegnappal és azonnali megoldást várnak

-
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Az én magánvéleményem, hogy nem kell a gyerekeket buborékban nevelgetni, mert kell negatív élmény is, hogy helyesen lássa a világot. Mert akkor az iskolában fogják agyonverni, de persze ott is járathatod magánsuliba, akkor meg az élet és a munkahely osztja majd a pofonokat.
Azért van különbség hogy attól akarjuk e megovni a gyereket, hogy időnként életszerűen konfrontálodjon valakivel, vagy attól hogy lakatos maugli, nap mint nap rajta élje ki az otthonról hozott antiszociális viselkedését!
-
Ryder1
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
A többiek kijavítanak, ha rosszul tudom, de a tanúk nem a szerződés tartalmáért felelnek, csak azt tanúsítják, hogy adott szerződést tényleg az írta alá, akinek a neve a szerződésen is van. Szóval még csak látnia sem kell, hogy mit ír alá, mert csak az aláírók személyéért felel.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Attól függ, mióta létezik a jelenség. Ha legalább 15 éve, akkor a telki szolgalmat már elbirtokolták, tehát jogosan használják a területet. Ez ellen már nincs mit tenni, az ingatlan nyilvántartásba is bejegyeztethető. Amennyiben nem telt még el ennyi idő, egyszerűen el kell zavarni őket onnan, megakadályozni, hogy tovább használják.
-
-
amargo
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
Nincsenek itt már ügyvédek vagy jogászok tudomásom szerint, mindenki ellett üldözve. Én is mindenféle jogi végzettség nélkül írok.
Alapjában véve az sem igaz, ha egy korábbi magán /öröklött vagyonból vásárolt ház esetén a házastárs hirtelen tulajdonjogot szerez az ingatlanba. A lényeg, hogy csak úgy nem rakhatja ki onnan (egy albérlőt sem lehet..), még ha nem lenne benne tulajdonjoga akkor sem, elég ráutaló magatartás volt bizonyos jogok megszerzésére a 35 év házasság és együttélés.
Az a biztos, amit Lauda írt, ezeket egy ügyvéd bevonásával kell tisztázniuk.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Szerintem sem jó, azt viszont nem tudom mi lenne ennél jobb megoldás.
Ez teljesen így van, ahogy írod. Vagy említhetnénk a számtech boltosokat. Megveszi a procit, nem megy tuningban amennyit szeretne, eláll, a boltoson meg ott "rohad" a termék. A vga kártyákról nem is beszélve, ami lehet akár darabonként félmillió is. Vagy 700k-s monitor [link]
.Köszönöm szépen a reakciókat! Átolvasom amiket írtatok.

-
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Igazából a mama utáni helyzet ami lényeges.
Mert utolsó információm szerint Ő nem akarta eladni.
Ő után derül ki minden, ott kell eldönteni ki mit szeretne.
Erre a helyzetre szeretnék felkészülni.
Ott nem lesz már csak két tulaj. Egy 75% és egy 25% os.
Haszonélvezet nem lesz -
Árpi001
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ez a kulcskerdes nem tudom jogos e.
Úgye egyszer vagyok én 25%ban,egyszer ő 25%ban,es van a mostoha nagyanyám 50%ban
De nem lakik ott senki. A nagyanyám a másik örökös egyik ingatlanában él
A ház körül dolgokat ezert mindig ő intézte.
Illetve kb 2x voltam ott füvet nyirni, de nem kértek többször. -
válasz
envagyok
üzenetére
Na igen, de a kényszerértékesítés mégúgy sem érdeke egyik félnek sem. Ezeken az árveréseken korlátozott a vevőkör, ami torzítja a piaci viszonyokat, ráadásul az eljárás is fölösleges erőforrásokat visz el. Két tulajnál rettentően értelmetlen, mindkét fél egyértelműen rosszabbul jár vele, mintha szimplán meghírdetnék, és eladnák a valós piacon.
Árpi001 : a tulajdonjogodat valóban gyakorolhatod, csak ne feledd, hogy akkor a terhek kapcsán jogos igényt állíthat veled szemben a tulajdonostársad. Nem biztos, hogy megéri egy-két bulika, hogy utána fizethesd a rezsit-stb 25%-ban. Az envagyok féle problémamegoldás csak elmérgesíti a viszonyt, aminek a vége az lesz, hogy nem csak ő, de te is rosszabbul jársz. Ha valóban a saját javadat keresed, és nem az ő kárát, akkor viszont érdemes erről meggyőzni a másik felet is. -
válasz
envagyok
üzenetére
Kifejtenéd bővebben ezt, csak mert én nem értem a relevanciáját.
A közös tulajdon megszüntetésének 3 lehetősége van:
- Természetbeni megosztás
- Megváltás (azaz kivásárlás)
- Közös értékesítés (és eladási ár felosztása tulajdoni hányadok szerint)Mi történik pl. azután, hogy a bíróság meghatározza az aktuális piaci árat? Attól még egyik tulajdonostárs sem kényszeríthető, hogy megváltsa a másik tulajdonrészét, ergo a fórumtárs nincs vele beljebb.
Attól még 75 ugyanúgy dönthet úgy, hogy nem vásárolja ki 25-öt, ha sokallja. 25 pedig hiába ismeri az ingatlan teljes piaci árát, az önálló tulajdonrészéért messze nem fog tudni annyit kérni, mint az egész 25%-a, csak azért, mert a bíróság meghatározta a piaci árat. -
Rendo84
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Félreértés ne essék nem a gyerektől szeretném védeni a vagyonom, ha úgy alakul neki mindent szeretnék megadni bármikor bárhogy alakul.
A vagyonomból nem szeretném ha kitúrna egy élősködő nő. Ha nevemen van pl egy ház, úgy tudom ilyen esetben lehet haszonélvezeti joga és ha ő úgy akarja, ott élhet a gyerkőccel vígan, míg én mehetek az utcára. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
Tudom, nem tudok túl konstruktív lenni, de az elveszi ami kell neki dolgon biztosan kellene változtatni, ez a többi gyereknek nem jó, ha ők nem ilyenek.
Nem bantásból írtam, csak egy dolog amit kívülállóként én látok abból amit elmondtál.
Sajna azt nem tudom, ilyen esetben ki segíthet -
ityam
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem rég a permedia 2 es feltehetőleg MAC verziós kártyámnál tettem fel kb azonos gondolatmenettel a kérdésem miután nem akarta nekem elküldeni az eladó a terméket a licitnyertes áron.
Amennyire én felfogtam sajnos nem a tulajdonod a kártya a megegyezés után és a tulajdonba vétel(megkapás) előtt. Értelmezésem szerint kötelezettsége van küldeni, de ha nem küldi vajmi keveset tudsz tenni.Talán kártírétésért lehet bíróságra menni, dehát milyen kár ért ilyen esetben a bíróság szerint? Nem fizettél nem kaptál, az 1-1 kár 0 valszeg.
Ezzel sokat nem valószínű hogy lehet kezdni.
Én vatera szabályzata alapján akartam elérni hogy függesszék fel a fiókot, mert a szabályzatuk alapján megtehetik, ha nem küldi a terméket. Vaterát sem érdekelte a dolog. Ez volt a pontos válaszuk:
"Az esettel kapcsolatban megtettünk minden rendelkezésünkre álló lehetőséget, amiről már tájékoztattuk Önt. Felfüggeszteni nem kötelességünk az eladót és ebben az esetben nem is tettük ezt meg, mert bízunk benne, hogy a későbbiekre tekintettel elégséges volt az eladó felé a figyelmeztetésünk és írásbeli megkeresésünk."
Ha elég lett volna a figyelmeztetés, most is elküldte volna nekem a terméket, dehát nem küldte és semmi baja nem lett belőle.Ja de igen. lett egy figyelmeztetése. Beljebb vagyok vele....
Bíróság sem fog vele többet foglalkozni(szerintem).
Más hivatalos forum nincs szerintem, aki foglalkozna vele(Max a privát verőlegények,de az nem hivatalos.) -
ityam
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
"Én ha megrendelek valamit, akkor azt komolyan is gondolom, és végigviszem."
Velem sem fordult elő még ellenkezője. a kérdező problémáját magamravállalva problémamegoldási tanácsot/véleményt adtam úgy mintha én lennék a helyében.
Illett volna feltárni persze hogy miért szeretné a kérdező felmondani a szerződést. Meg mondogatni neki hogy ezt nem így kéne stb, de ezt a kört bocsánat most kihagytam.
Foggalmam nincs hogy mekkora munka az adott dolog. Mennyi anyag mennyi munkás/munkaóra kell hozzá.
Ez egy hasraütéses tipp volt hogy az ilyen munkánál az anyag nem annyira egyedi hogy mindenkinek más fajta kell. Ki lehet ajánlani a következő munkánál. Azt ügyebár nem hoztam fel hogy azért drága minden ilyen szakember mert mindegyik el van havazva olyan sok a melója, meg ezért kell várni hónapokat.
Ilyen vállalkozónál az anyagköltség nem kár szerintem.
Mindenesetre árajánlatírásra ne soktízezret akarjon legombolni. Ezért is írtam hogy amit lehet én lealkudnék. Nem azt írtam hogy biztos nem fizetnék.
De indokot írjon elfogadhatót hogy mire, mennyit.
Aztán lehet alkudozni. -
gergo5991
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
cégek mivel sok rendelésük van biztos van partner szerződésük a futárokkal, pár 100 ft-ért hozik viszik a cuccokat.. meg amúgy is, a törvény szerint jogom van elállni a vételtől ha úgygondolom, ezt az eladó tudja, gondolom az árképzésben benne van ez is. Ha jön a tárgy fizetek a futárnál és kész, tiszta ügylet. De előre elutalok 30e ft-ot aztán hátha lesz valami? kössz nem. Van vásárló védelem? igen? emberünk akkor nem irna ide mert átverték. A cég végrehajtás alatt, a pénzét meg majd perelheti ki..gondolom az is évekbe fog tellni ha egyáltalán él vele, meg aztán állandóan rohangálni a biróságra, ügyvédet ugyebár fizetni kell..
amúgy nem kötekedni jöttem ide, de szerintem a legnagyobb bohócság előre utalni bármiért a pénzt.. főleg magánszemélynek, de ahogy látszik az üzlet is simán átverte emberünket -
ityam
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ez mondjuk hülyén jött ki. Munkaidőben munkahelyen tanácsadás azért más, mint havernak semleges helyen tanácsot adni. Ha mondjuk ez példa az adott kapok helyzetre és te épp mentés gépet bütykölni és kközben beszéltetek akkor már máshogy hangzik.
ui: mondjuk az árajánlatadás pénzért adása már vitatható, de munkaidőben az időért is lehet kérni pénzt azért mert meghallgat, de nem tanácsadás árat mondjuk.Ennek 2 eltérő árnak illene lennie.
-
coco2
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Egyik régi kollégám rendőrségnél dolgozott, és tanúvallomások felvétele volt a munkája. Mesélt nekem arról, milyen egyszerű részleteken kereszt kérdésekkel elkapni mindenkit, aki akár csak elhallgatni akar bármit. Még csak nem is hazudni, csak valamit elhallgatni. Ha előveszik hugicát, gyerekeket, apucit, kiderül minden.
Mondjuk hugica a gyerekekkel hogyan fog utána boldogulni, azt nem tudom. És annak okán tényleg kérdéses, gyakorlatilag mit érdemes tenni az ügyben. Hugica olyan pasit választott, és már gyerekeket nevel vele, az bizony karma neki. Apucira rásózni egy 10 év halmazatit nem biztos, hogy segítség. Válóperben elveszik apucitól házat, kocsit, mindent, az egy dolog. De valahogy élniük kell utána.
-
fererencz89
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Nyilván alapból egy ép ember ok nélkül nem tesz ilyet. Húgomat régről úgy ismerem, hogy nem kell félteni. Biztos nem ismerek minden részletet. Az biztos, hogy elvert egy gyengébb, egyébként is beteg (covid) nőt. Meg annyit, hogy sógorom ezt örökölte otthonról. Asszonynak kuss a neve, verve jó, apja kizárta az anyját a házból, mert sajt, nem adott neki pénzt, stb...
Állítólag húgom most a lányukat védte volna apjuktól...Beszélni kellene, de az eddig sem hatott, valahogy évről évre rosszabb. Most meg...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Nem igazán vágom, hogy a két eset hogyan jön össze a fejedben. Itt az történt, hogy azon szórakoztak, hogy az alkeszt rendszeresen bántalmazták és megalázták aztán az egyik alkalommal ez halálhoz vezetett, mert nem voltak tekintettel az időjárásra és a szívbetegségére, utána meg megpróbálták kimosdatni magukat ahelyett, hogy megbánták volna, mintha ez az egész teljesen rendben lenne. Én örülök neki, hogy néggyel kevesebb ilyen típusú ember van a társadalomban még kb. tíz évig. Ha lehetne inkább elmegyógyintézetbe záratnám őket hasonló idejű kényszergyógykezelésre, hátha helyrebillen valami az agyukban, mert ez szimplán szadizmus, amit művelnek. Egyébként jellemző bűnözői attitűd, hogy ők sosem felelősek semmiért, láttam néhány riportot, amiben több év után is előadják, hogy az áldozat a hibás, mert hát minek ment oda, stb. Általában ezeket gyerekkorukban bántalmazzák a szüleik, aztán ugyanazt viszik tovább az egész életükben óvodán, iskolán, felnőtt koron át, képtelenek meghaladni, mert nem látnak benne semmi kivetnivalót. A társadalom néha visszajelez a fenti ítéletek formájában, hogy ez azért mégsincs így. Gondolom nem egy bírót járt meg az ügy, volt mindegyiknek ideje átgondolni, és az összképet jutalmazták, nem pedig izoláltan annak a napnak a történéseit.
-
mephi666
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
...a legnagyobb difi az, hogy nálad nincs az illető mozgásában korlátozva, csak amennyire saját magát lekorlátozta az alkohollal... másik esetben pedig szándékosan összecsomagolták, hogy ha tudatánál lett volna, akkor se tudott volna magán segíteni... plusz egyértelműen elutasította a segítségnyújtási kísérletet, innentől nem lehet sokat tenni... (max családtagjainak szólni, hogy ott fekszik az ipse... már ha vannak... de lehet, hogy őket se érdekelné az éjszaka közepén az idióta)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Talán mert november végén már mínuszok vannak, és egy szívbeteg emberről volt szó, plusz írták nekik többen is facebookon, hogy nem kéne ezzel szórakozni, de nem igazán érdekelte őket. Alapból ez a fajta "vicceskedés" szadizmus egyébként, gondolom innen jön a "különös kegyetlenséggel, aljas indokból" tényállás. Persze le lehetne minősíteni őket 60-as IQ-ra, aztán akkor talán elhinném, hogy négy közül egyik sem gondolta előre, hogy ez lesz.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Miert nem nezed meg keltezest a szerzodesen?
Tomy86: igen
Illetektv.: A lakástulajdon és a lakástulajdonhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog ingyenes szerzése esetén az öröklési és ajándékozási illeték mértéke 9%. Mentes az öröklési illeték alól:
c) * az örökhagyó mostoha- és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője által megszerzett örökrész tiszta értékéből 20 000 000 forint; -
ityam
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Alapból én sem licitálok egyikre sem, de a termékre rákeresve jó esélyt láttam rá hogy ez egy MACba való kártya, ami nem hibás, csak nem megfelelő gépben(PCn) tesztelték.
Mivel nekem van itthon az elméletemet alátámasztó MAC konfigom(ugyancsak nem túl sűrű termék egyébként).Ebben a konfigban 66MHz es PCI-os(normáls PCI 33MHz es, amit Te valszeg tudsz, így csak a többiek kedvéért írom) Rage 128 kari van(ami ha jól tudom nem működik normál PCnél, így következtetésügyileg más 66MHz es PCI os kártya, ami MAChoz készült nem fog menni 33MHz es PCI os konfigban), amiben kipróbálhatom ezért gondoltam rápróbálok.
A rápróbálás vaterán nyert, mert hát a legtöbb ember "hibás cumót nem vesz". Főleg ha nem is hallott az ilyen termékről(permedia 3 videókártya???), mint a legtöbb vaterázó.
A termék valszeg(!) tényleg tikaság. Ebayen bizonytalan az értéke, mert tényleg ritkaság(nincs ilyen Ebayen sem).
Ettől függetlenül nem biztos hogy jól tippeltem hogy ez a kártya tényleg egy MAChoz készült különlegesen ritka VGA. Kép nincs róla. Így bármi lehet. Lehet sima PCbe való hibás PCIos kártya is. Javítani én nem tudok hibás régi eszközt. Találni megfelelő embert ugyancsak aranyár. Szóval szeritem sokkal többet nem ér, mint a megnyert 2400 as licitem.
Emailen felajánlottam 5k+szállítást, majd további 8Kt ha működik a(G3 as MAC) gépemben.Biztos van akinek többet ér a megadott infók alapján(legtöbb magyar ember aki vateralátogató nem ért ennyire (sem) hozzá mint én/én se nagyon, mert nekem is csak sejtéseim vannak/), de egy vaterás aukciónál kötelezettség keletkezik a teljesítésre a nyertes licitnél.
Ezt a kötelezettséget kíváncsi vagyok hogy mennyire lehet érvényesíteni.
Bíróságtól alapvetően nem riadok vissza. Mint nem rég is írtam(Eu bíróságos határozat értelmezéses kérdés, amire még azóta sem jött válasz egyébként), vittem végig olyan ügyet amiben (csak és kirázólag) én hittem. Ezek elbukhatnak azért is mert nem vagyok jogász és nem értek úgy a joghoz(mert tévedek) meg abból is, hogy az adott bírót nem sikerült meggyőznöm hogy igazam van.
Korábbi ügyre nem visszamenve(csak olyan szinten hogy ha valaki meg tudja válaszolni az alábbi kérdést: [link] ). Én nagyon szívesen vitázok(Ha valaki visszateker a HSZeimre ebben a topicban, akkor az látja). Nekem mindig rengeteg kérdésem felmerül. amire ha nem kapok olyan választ, amit jogszabály alátámaszt, akkor kételkedek hogy jó választ kaptam.
Terjesszük ki az én problémámat általánosra. Vatera nyertes licitnél nem küldi el a hirdető a terméket. Értelmezésem szerint szerződés létrejön, de bíróságon nem lehet vele mit kezdeni ha lehetetlenülésre hivatkozik(mert elveszett a termék vagy nem találja vagy felzabálta a kutya).
Adott esetben viszont ha a szerződés létrejött és újra meghirdeti a terméket az eladó, akkor logikusan az elveszős(megsemmisült) kifogást(a korábbi szerződésre) nem fogja elfogadni a bíróság. Vagy lehet ennyire hülyék? bár ott is hülyék dolgoznak de csak nem ennyire....(?).
Mit csináljon ilyenkor az ember?
A korábban beidézett vatera szábályzat lehetővé teszi, hogy korlátozzák vagy felfüggesszék az adott felhasználót, amíg nem teljesíti a kötelezettségét. Ezt így konkrétan senki nem mondta itt egyébként a fórumon, de valaki megjegyezte ha jelzem, akkor lehet ugrik a fiókja a tagnak. Viszont hogy ezt használhatja szankciónak a vetera az ASZF alapján az ilyen esetekben az zseniális. Annyira zseniális hogy senki nem gondolt rá.
Level1 user supportos azzal akart lerázni, hogy adjak negatív értékelést vaterán, mert csak bizonyos számú(arányú) negatív értékelés után vagy hatósági feljelentés után tud bármit csinálni.
Ez után idéztem be neki, hogy igenis a Vatera jogosult korlátozni/felfüggeszteni a felhasználói fiókot ha nem küldi el a liciten megnyert terméket a hirdető és csak emiatt továbbította az ügyet a "vezető moderátornak".
Sajnos a vezető moderátor sem alkalmazta a vetera szabályzatát, ahogy kértem(gondolom túl radikálisnak gondolta és csak törölte az új hirdetést és megkérte az eladót hogy működjön együdt), de gondolom előbb utóbb ha nem jön semmi válasz, se felém, se a vatera felé az eladótól, akkor tovább presszálhatom a vaterát, hogy alkalmazza a szankciót, amit lehetővé tesz az ASZF (ez még nem kerül nekem pénzbe csak időbe egy pár email megíráság).
Tételezzünk most fel egy hipotetikus esetet hogy sikerül meggyőznöm a vaterát hogy alkalmazza a szankciót, amit megtehet a szerződése alapján, de az sem vezet eredményre mert továbbra sem válaszol az eladó az ajánlatomra(ami egyébként jelentős pluszt tartalmaz az eredeti kötelezettségéhez képest, mint írtam)
Vatera után csak jogi lépést lehet tenni.
Kaptam ilyen ajánlatot #24302 legelek:Ügyvédi felszólító levél. Nem saját ügy által(hanem barátnőm ügye) látom hogy hatástalan és fölös pénzkidobás HA ellenkezik a másik fél.
A fizetési meghagyás ehelyett lehet jó, de abban gondolom kellene jót írni, miért kérem azt a pénzt.Én mint korábban írtam(nem hozzáértőként) sérelemdíjra gondoltam, amit eléggé nehezen lehet alátámasztani(vagy legalábbis túl vitathatóan). Az ügyvéd aki hozzászólt a forumon az ügyhoz említette az elmaradt vagyoni hasznot úgy mint: "azt hagyjuk".
De mégis fizetési meghagyásban valszeg az adott esetben, ez kellene lennie szerintem(a nagyon hiányos jogi ismereteim alapján) a helyes jogalapnak.
Persze csak akkor ha ellenvetés esetén hajlandó vagyok bíróságra menni és jól meg tudom indokolni, hogy miért annyi az annyi és miért azon a jogalapon.
Egyébként kaptam javaslatot hogy konzultáljak ügvéddel és ha meglátom a költségeket akkor látni fogom hogy hagyni kell az ügyet.
Mint megírtam annyira nem vagyok hülye, hogy ehhez ügyvédet fogadjak. Bár az alapján hogy a vesztes fél fizeti az ügyvédi költséget is akár meg is fogadhatnám, ha nem lett voltna már jogi ügyem ahol láttam hogy 240Kt akartak ügyvédi költségként megállapítatni és miután elbuktam a pert csak 100Kt kellett fizetnem a "ügyvédi költségként, mert hát ezzel nem volt annyi munka a bíróság szerint".
Ha ilyen üggyel perre megyek nem fogok ügyvédet fogadni. Meglátásom szerint közjegyzőnél fizetési meghagyás 10K alatt megvan. Per esetén még mindig 20K alatt megvan a befizetett összeg(illeték). Elbukás veszélyét csak abban látom ha nem jó jogalapon kérek pénzt. Ha jó a jogalap akkor az összegszerűség vitatható csak, de attól megnyerem a pert így vissza kellene jönnie az illetékre fizetett összegeknek(vagy ha nem teljes összeget kapom meg, akkor az még nekem belefér a nyertes ügy miatt megkapott összegből minuszként). Az időmet nem pénzben kifejezve ez megérheti nekem.
Csak hogy segítségkérés is legyen a posztban: fizetési meghagyáshoz milyen jogalapot javasoltok amiért fizetni kéne nekem? Le lettem hurrogva a sérelemdíjra amit én is problémásnak látok. ezenkívúl lehet elmaradt vagyoni előny, amit Magnum nem tart jónak, vagy lehet van más jó jogalap?
Amúgy elmaradt vagyoni előnnyel nekem annyi problémám van hogy nem tudom bizonyítani maradéktalanul a leírás alapján, hogy egy 3 at sípoló videokártya egy PCben az biztos egyenlő egy MAChoz készült PCIos permedia kártyával(látszólag a vatera elhitte az eladó emailje alapján, de közel sem biztos hogy ez igaz). Így bukhat a kísérlet hogy ez alapján határozzam meg a kár(elmaradt vagyoni előny) értékét.
Monden ötletet szívesen meghallgatok(legalább is mint vitatémát)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így talán mégsem lesz ez így...
mindenesetre vicc, hogy ilyenre van energia...
idén már iskolás korú lett volna, de +1 évet megkaptunk és úgy néz ki szükség is volt erre...
.