Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
pistabyte
tag
Valaki esetleg próbálta már,hogy a vrm bordák alá rakott hűtőpasztát,esetleg thermal padot?
Hűvösebb lenne úgy a vrm például egy b450-es Giga lapoknál? -
Floyd80
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Ventik: Smart Fan 5 Advanced, calibrate és ott szoktam fix fordulatot megadni. RPM Fixed Mode.
RAM: nekem rendre elfelejtette az XMP-t pár nap után, fix 1.35V és 32X szorzót adsz neki, menni fog sztem.
SOC feszültség lehet normalon kevés a RAM-nak és érdemes Auto-n hagyni, a proci mehet normal-ra vagy le is vehetsz belőle egy kicsit, nem emlékszem meddig lehet lemenni, -0.2V offset talán.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Floyd80
üzenetére
Gyárival, is és a jelenlegi ID-Cooling SE 214X alatt is ez van. A memória G skill ripjaws v 3200mhz 2x8GB
jelenleg 2933MHz fut de volt 3000-en is. 3200MHz -en fagyás volt játékok alatt. Természetesen XMP profil beállítás.
Az lehetséges hogy nem kell minden opciót auto-ról normal-ra állítani, vagy a RAMokat nem szereti? Esetleg új bios a lapon javíthat rajta? F41 van. -
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Van 1 Giga alaplapom, b450 aorus elite. Valaki segítsen már legyen szíves, hogy a f@szban lehet tuningolni rajta? Vele? Egy r7 2700 proci van benne. Bios a legújabb ami van alá, F51 talán? Hátha van valakinek ilyen lapja. Csak offset volage-et lehet állítani? Nincs olyan lehetőség, hogy beállítok 1 fix vcore-t és kész? Lassan 1 éve van már meg ez a konfigom, és azóta akarom overclockolni, de a mai napig nem tudom hogy kell.
Tegnap sikerült a ryzen masterrel. De az is csak olyan, hogy alkalmi... Újraindítás után törlődik, megint futtatni kell. -
TIT
veterán
válasz
istyukiraly
üzenetére
Szerencsére ilyenektől nem veszek,ami ilyen messze van.
Ha el tudod adni jó. -
TIT
veterán
válasz
istyukiraly
üzenetére
Mi az,hogy elköltötted?
Persze náluk nem működőre,említsd meg a fogyvédet,melyik szutyok bolt ez?
Ő adta és inkompatibiliset,köteles visszavenni. -
atee_13
őstag
Sziasztok!
Tegnap megpróbáltam összerakni egy gépet. b450m ds3 alaplappal. De bekapcsolásra süket. a táp búg kicsit de a lapnál semmi semmi venti nem pörög semmi leg nem gyullad ki.
Mibe futhattam bele? Power bekötést 2x is megnéztem én úgy látom a lapon jelzettek szerint van feldugva. -
törölt tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
8GB-os modulokat nem kezeli, max 4GB-os modul kell neked, nem az órajellel van a gond. 4GB-osból is olyant próbálj meg szerezni, ami kétoldalas, mert azon csak 256MB-os memóriachipek vannak, azzal biztosan nem lesz gondja az alaplapodnak.
-
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Nos a következő a helyzet ezzel sem működik, persze nem meglepő.
Most ezt adta--> [link] [link]
Szóval levontam a következtetést ez az eladó félre akar vezetni, én szerintem egy eladónak vásárló igényeit kellene kielégítenie, nem pedig papolni, hogy márpedig jó ez így. Ergó ha én 2x4 giga ram-ot kérek akkor bizony 2x4giga ram-ot kéne hogy adjon.
Rákérdeztem arra is, hogy a pénzemet vissza adja e erre azt mondta, hogy a pénzemet már elköltöttem így maximum levásárolni tudom.
Szóval én oda abba a boltba be nem teszem a lábam, max benzines kannával meg gyufával.
Erről ennyit.A RAM-al a tervem az hogy eladom és veszek 2x4GB-ot egy másik szaküzletben (amiről tudom, hogy megbízható).
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Akkor ha legközelebb bemész a boltba akkor csak ennyit mondj: Hővezető lapot/gap pad-et kérnék.
És csak nézni fog rád, mintha leprás lennél.
Rosszabb esetben ad egy laptop hűtőt.
Környékemen csak 2 város pcboltját jártam végig, azt sem tudták hogy mi az. Egyedül egy pc-bontóban nem néztek hülyének. Sok lúd disznót győz, hiába ül egy boltban. -
Comic
aktív tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Nem teljesen néz hülyének. Elviekben a kisebb órajel nem lenne gond, DE!!!, és ez egy hatalmas DE. A memória gyártókat nem érdekli, vagy legalábbis nem áll érdekében kifejezetten egyik, vagy másik gyártó (Intel vs. AMD), főként egy-egy processzor típushoz RAM modult gyártani, így evvek kb. nem is foglalkozik.
Igen, az intel ennyire fillérba***ó és kiskirály szerepben tündököl immáron kb. 4-6 éve.
Köszönhető ez a saját pökhendiségüknek, illetve az AMD sok-sok éven át tartó töketlenkedésének.Innentől jön a saját véleményem, de nem szubjektív formában.
Nem azért nem veszek soha a lóba***ó életben intel terméket, mert AMD fan vagyok, hanem mert érdemtelen kb. minden termékük évek óta a figyelemre, nemhogy a vásárlásra.
- A 3.-4.- generáció óta gyakorlatilag az ég világon nem fejlesztenek semmit, még csak elhibázott próbálkozásaik sincsen. Generációról generációra ugyan azt a gyártástechnológiát és árazási hozzáállást követik, amiben csak a cpu farigcsálására használt eszköz javul. Kb kezdték flexxel és most már a szobrászvésőt használják, de a kavics, amit próbálnak szebbé tenni, attól még kavics marad.
- Annak ellenére, hogy az ég-világon semmilyen fejlesztést nem hajtanak végre, generációról generációra drágábbak a hulladékaik és mindezt csak azért, mert (a Ryzen-ek megjelenéséig) szorítóban sem volt alternatíva, így megtehették.
- ...és ha az előző két húzás nem volt elég, még a tokozással is játszanak, hogy minden érdemi fejlesztési lehetőséget elvegyenekaz egyszerű usertől. Amolyan "ha kell az 'újabb cucc, vedd meg az újabb chipkészletes sza***kat is"...
Ha nem akarsz temérdek szíváson átesni, akkor pénzé teszel mindent, ami intelékhez köt és a lehetőségeidet szem előtt tartva választasz valamilyen AMD megoldásból. Mindeképpen jól jársz, mert az AMD cuccai bőven olcsóbbak, mint a kékeké. Főként, ha az általad említett prociknak keresnél alternatívát. -
istyukiraly
csendes tag
Most voltam bent, 4Gb-os ram nem érkezett így megint 8-asat adott.
De már az eladó hülyének nézett.
Azt mondta, hogy ez nem a frekvenciától függ 1600-assal is el kell indulnia kisebb frekin, ez olyan mint a bicikli te döntöd el, hogy mennyire tekered (tehát, hogy milyen gyorsan mégy). Na innentől most nem tudom, hogy az eladónak higgyek vagy az internetnek. -
TIT
veterán
válasz
istyukiraly
üzenetére
Annak mennie kéne,lehet a 2 oldalasra nem olyan érzékeny,mondjuk elmennek a fenébe,hogy még ez is megvan szabva.
-
Comic
aktív tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Nekem is sikerült, de szintén fagyás lett az eredmény. Van egy sejtésem, hogy miért.
F50-el felesleges alulfeszelni, mert kellően kidolgozták az alapértékeket Gigáék.
Alap beállítás.:0.869V - 1.138V-ig jár az 1600af, ami 35-48°C-ot eredményez.
-0.048 offsettel 0.852V-1.116V között mozog a skála és 33-42°C-t eredményez. Viszont mindkét esetre igaz, hogy maximális terhelés alatt (80-100%) sem megy 55-60°C fölé és 1.143V fölé.
Innentől szerintem kár vesződni, ha nem akarsz maximum OC-t kisajtolni a cuccból.To.: istyukiraly
Csak egy halk megjegyzés! Kb a digitális őskor óta van már a memória vezérlő a prociban és nem az alaplapon. Az alaplapi adatok azt jelentik, hogy maximum mit támogat megfelelő proci, illetve ebből kifolyólag megfelelő memórai cezérlés alapján.
Ha megnézed az általad leírt procik adatlapját az intelnél, akkor ezt látod.:
Intel® Core™2 Duo Processor E8200 -> Bus Speed 1333 MHz
Intel® Pentium® Processor E2220 -> Bus Speed 800 MHz
Utóbbi esetben elviekben dc-ben tudnád az 1600mhz-et használni, sc-ben viszont értelem szerűen nem.
Adott 4 lehetőséged, ha a ram frekit tartod szem előtt.
1x8Gb 1333mhz az E8200 mellett. 2x4Gb 1600Mhz az E2220 mellett, 1x8Gb 1600 Mhz egy QX9770 mellett, vagy végre te is eljutsz oda, hogy a méregdrága, régi technológiás, korlátok közé szorító intelt lecseréled bármilyen AMD-re, hiszen ott nincs ilyen megkötés. Nem csak a Ryzen-ek, de már az Isten tudja, hogy mióta... -
Floyd80
addikt
válasz
istyukiraly
üzenetére
Esetleg még ezt is figyelembe lehet venni, hogy a RAM D/S legyen, ez a HyperX sztem egyoldalas.
https://www.youtube.com/watch?v=QMvy403xMyQ&feature=youtu.be
After some frustration and a lot of searching I believe the problem is down to this: 1. Memory for the G41 Chipset has to be Dual-Rank. Each memory stick has to have chips on both sides! 2. If it is Single-Rank and the memory stick is above 2GB then the G41 will not understand and will not run, hence the "BEEPBEEPBEEPBEEP" 3. You must find memory that is Dual-Rank for each 4GB stick! 4. Single-Rank 4gb and above memory sticks will run on all modern boards! S775 is getting on a bit now. I still have computers based on the old s775. I have done a Xeon socket mod on one. They still do the job.Show less
-
TIT
veterán
válasz
istyukiraly
üzenetére
1333-asat is vehetsz.
Mondjuk az én 2009-es lapom vitte az 1600-asat is. -
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Elnézést, igen igazad van korábban már írtad csak nekem nem esett le, de ma jöttem rá, hogy bizony 1600-assal sehogy sem fog menni.
Ja és nem 2x8 gigáról van szó hanem 1x8-ról, és majd ezt cserélem ki 2x4-re.
A lap amúgy is csak 8gigáig kezel RAM-ot. -
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Azért cseréltem 1866-osra mert csak ez volt.
Mondta az eladó, hogy próbáljam ki és ha nem jó akkor csütörtökön mennyek vissza és ad 2db 4 gigásat. -
Floyd80
addikt
válasz
Dauerstage
üzenetére
Ja biztos memória lesz, sztem valami régi kingmax 1066 simán elindulna vele.
Recently I thought to upgrade my PC a bit so I got a new Transcend 4GB DDR3 1333MHz(code:JM1333KLH-4G) RAM and when I plugged it into my GIGABYTE GA-G41MT-S2 motherboard which already had Nanya 2GB RAM(https://www.amazon.com/Nanya-NT2GC64B88B0NF-CG-PC3-10600-DDR3-1333MHz-Unbuffered/dp/B006X7CUNE) it did not boot up, So tried plugging in just the 4GB and the CPU boots up with a black screen and with continuous short beeps from the motherboard. I've tried clearing the CMOS, changing the slots but nothing works, but when I boot up with just the 2GB it works completely fine.
https://forums.tomshardware.com/threads/ram-not-detecting-in-gigabyte-ga-g41mt-s2.3228131/
''The Gigabyte GA-G41 Series GA-G41MT-S2 (rev. 1.3) needs a specific type of memory module to function properly. For reference, we have listed the technical specs for your GA-G41 Series GA-G41MT-S2 (rev. 1.3) to the left.''
http://www.upgradememory.com/ram/gigabyte-gag41-series-gag41mts2-rev-13/https://forums.tomshardware.com/threads/kingston-problem-g41mt-s2-rev-1-3.2842293/
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
meg ne haragudj, de pont azt írtam hogy 1066mhz memória kell neked. Erre az 1600-ast kicseréltetted 1866-ra.
Bocsi. Ha a 2x8 gigát becserélik 2x4-re akkor majd kérd el a fennmaradó összeget is. Remélem nem szőrbe gondolták. -
ricsip
addikt
válasz
istyukiraly
üzenetére
Ez valami retró gép lesz?
-
istyukiraly
csendes tag
Nos kicserélték a RAM-ot erről--> [link] erre--> [link] hát nagy különbség nincs és ezzel sem működik. De rájöttem, hogy miért ez a lap nem támogat 1600-as RAM-ot--> [link]
vagyis támogat de csak Core™ 2 Extreme QX9770-el--> [link]
Az eladó azt mondta, hogy DDR3-as 8 gigás RAM-ból 1600-as a legkisebb.
Lesz 4 gigásuk de csak Csütörtökön, szóval holnapután bemegyek ad 2db 4GB-osat (aminek alacsonyabb a frekije) és majd meglátom, hogy azzal megy e. -
peter.buki
csendes tag
Leírom nektek a mai nap történéseit, tanulságos lesz a következő generációnak.
Gigabyte B450 Aorus Pro + Ryzen 2600 + Sapphire RX580 + Toshiba XG6 NVMe.BIOS verzió: F2
Felmentem F32 verzióra, minden, ezt követő verzió előtt kötelezően ajánlott. Újraindult és megfagyott az indulóképernyőn, ahol az opciókat felajánlja: Del->BIOS End->QFlash, F12->Boot.
Próbáltam mindent, amit találtam a neten, semmi nem segített.
1. CMOS reset: áramtalanít, fél percet vár, elem ki, elemtartó pólusait rövidre zárni 2mp-ig, elem be, CMOS Reset összezárni 10 másodpercig.
2. Kikapcsol, bekapcs gombot nyomva tartani amíg ki nem kapcsol. Reset gombot nyomva tartani, bekapcsol, 10mp, reset gomb elenged.
3. Mindent lehúzni, videókártyát is cseréltem, RAM-ot szintén.Ami megoldotta: NVMe-t kiszedtem, egyből működött. F50-re felfrissítettem, ez a legfrissebb ugye. NVMe be, szépen bootol (USB-ről). Mindent összedugtam, működik.
BIOS verzió F32 + NVMe + RX580 összeakadt. Tudom, EZ a típus nincs a kompatibilitási listán, mint ahogy az amúgy 0-24 használt Corsair 2x8GB 3200 sincs. De akkor is. Nemá'.
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
A Pinnacle Ridge közt is van 16gb-os modul. Csak éppen 3000mhz a G.skill-től.
-
Szipi89
csendes tag
Én nem találtam meg, dobd már át a linket légyszíves.
-
Szipi89
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Ryzen 2700X a processzor. Köszönöm szépen a segítséget
-
Szipi89
csendes tag
Sziasztok adott egy Gigabyte x470 aorus ultra Gaming lap 64gb rammot támogat de a memmória támogatási listában a legnagyobb az a 2x8gb tehát akkor hogy támogat 64gb rammot? Vettem hozzá egy G. Skill Ripjaws 2x16gb 3200mhz rammot és nem támogatja. Tudom tudom hogy akkor adjam el meg stb. De akkor a gyártó miért írja ki hogy 64gb rammot támogat.
-
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Ezt nem tudtam de így már értem.
Minden estre holnap meglátjuk ram csere után. -
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Sajnos ez nem így működik. Ha lenne mellette egy 1066-os akkor talán visszafogná őket, már ha eggyáltalán képesek ennyivel alacsonyabb frekire is. -
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Holnap bemegyek a boltba ahol vásároltam a ram-ot. Beviszem kompletten a lapot is.
Én is erre tippeltem, hogy a ram frekije nem megfelelő.
No de ilyenkor (tehát ha nagyobb frekvenciájú ram-ot teszek bele) kisebb frekvencián el kellene indulnia, nem? -
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Szerintem kérj kölcsön valakitől memóriát 1066mhz-eset. A lapod elméletileg azt támogatja a Giga szerint, amit te beletettél az meg 1600mhz.

-
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Nos erről lenne szó--> https://z-shop.hu/GIGABYTE-G41MT-S2-s775-alaplap-minden-processzorra#page_artdet_tabs <-- most hívtam fel a webshopost, azt mondta, hogy e-s procikkal mennie kell. Esetleg a ram nem megfelelő.
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Most néztem hogy mind a 2 procidat F3-as biostól ismeri fel. Véletlenül nem tudod hogy a shop milyen biossal küldte?
-
istyukiraly
csendes tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Egyik sem, teljesen épek a csatik. Pár napja fújtam le kontakt spray-el a tápcsatikat.
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Szia. Olyat csináltál-e hogy a tápegység csatlakozóit megnézed hogy nincs-e kilógósodva? Vagy a lap csatlakozóin nincs-e oxidáció? Ugyanígy a +4pin. Jártam már vga-val ilyen kellemetlenül.
-
istyukiraly
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Gigabyte GA-G41MT-S2 alaplapot. A webshopban státuszként új van írva, és kinézetre is újnak tűnik a lap.
A gond az az, hogy nem ad képet sem integráltal sem kártyával.
Ismétlődő rövideket csipog, ami ezt jelenti--> problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól. Nos a tápom az teljesen jó, egy FSP350-60APN-ről van szó, sőt van még egy ugyan ilyen tápom és arról is ugyan ez a hiba.
RAM: hyperx HX316C10FB/8 (8gb) ez zsír új, ezt boltban vettem
CPU: nos két procival is megpróbáltam egyik egy dual core e2220 a másik egy core2duo e8200.
Házba szerelve is próbáltam és ház nélkül is a probléma mindkét esetben fennállt.
Mindkét ramslotban próbáltam kb 1000szer de semmi.
Clear Cmos megvolt. Elemmel és anélkül is próbáltam de semmi.
Nos ebben szeretnék segítséget kérni.
Üdv! -
Floyd80
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Milyen hűtő van rajta? Fagyni általában memória miatt szokott, nekem is volt 2600X, alulfeszelve is volt és normal-ra volt állítva BIOS-ban minden, SOC meg a CPU is.
-
MrChris
nagyúr
Vettem egy Z390UD lapot, i5 9600kf procival, meg még sok minden mást. Beépítettem, bekapcsolom pörög minden, de nincs kép, monitor nem reagál. A hdd, billentyű és egér led alapján talán működik és reagál a ki/be kapcsolóra.
Vajon mi lehet a probléma?Két dolog jutott eszembe, egyik a túl új proci, de azért csak lenne kép. Másik, hogy az alaplapi VGA akar működni, de ezt nemtom, mert csak dvi kábelem, monitorom van. Gomdolnám ha érzékeli a pciex-be dugott videókártyát akkor csak azon lenne a kép, bár ez nem túl meggyőző. Tudja valaki a megoldást?
-
-
yennayo
tag
S2H (f.50) lapban nem lehet az igpu vramot állítani? vagy csak athlonnál nem?
fixen 2gb-t eszik. -
MrChris
nagyúr
P35 DS3P lappal fut a Win10? E6550 procival?
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy B450M DS3H deszka, aminek a biosában sehogy sem tudom a proci feszültségét állítani. Minden beállítás AUTO módban van és nem tudom őket megváltoztatni. F50-es, legfrissebb BIOS. Mit nem veszek észre?
-
pszihó
aktív tag
Sziasztok. [Van ebben alaplapi vga] i3 9100f proci kerül bele. Amig nem veszek vga t.
-
yennayo
tag
válasz
djentleman
üzenetére
[link] itt van realtek sw alc1220-hoz.
-
Floyd80
addikt
válasz
djentleman
üzenetére
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z370-AORUS-Ultra-Gaming-rev-10/support#support-dl-driver
Elvileg itt van a Realtek app és driver.
-
djentleman
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming (rev. 1.0) lapot használtan.
Driver CD-t nem kaptam, így a hivatalos oldalról a legfrissebb drivereket letöltöttem, a hanghoz azonban nem találtam szoftvert.
Ha minden igaz az jó minőségű az alaplapi hang, de nem tudom vezérelni, csak a windows hangbeállításokat érem el.
Milyen programot kéne letöltsek és honnan, hogy be tudjam állítani?
Elméletileg az SBX Pro Studio lenne jó néhány régi youtube video alapján, de nem találok letöltést sehol... -
ricsip
addikt
Viszont nem vagyok benne biztos h. tényleg altatom a gépet, v. "teljesen" kiakpcsol? A fogyasztásmérő szerint ugyanannyit fogyaszt ilyen sleep állapotban, mint amikor kikapcsolt standby-ban van, ami elég gyanússá teszi a dolgot. Viszont egér/bill. mozgásra bekapcsol, és azonnal (2 mp) desktopon van, szóval biztos nem full boot-ot csinál, mert az eltart 10-15 mp-ig.
-
MrChris
nagyúr
Az faca. Már előre hallom, hogy csipog a prociért.
Közvetlen USB-s frissítés eszembe se jutott, pedig elég logikus, találtam ilyen általános Gigabyte pendrive-os frissítést, hát majd meglátjuk ennél kell e, működik e. -
yennayo
tag
Üdv, rendeltem egy Gigabyte B450M S2H lapot, athlon 3000g-vel vajon menni fog?
f40biostol tudja, vajon azzal jön? vagy ezt így nem lehet tudni?
1-2hét múlva lesz pont 1 éves az a bios, ipontol jön. -
MrChris
nagyúr
Megkérdeztem, mivel lehetséges az is, amit írsz, hogy régi a bios, csak akkor tudják biztosra, ha kibontják, beüzemelik.
Ebben működinek a régebbi 1151-es procik, vagy csak a 8.gen?
12-3 éve bütyköltem össze a mostani gépem, szintén Giga. így nem vagyok egyáltalán képben, csak hogy ez volt az eddigi legmegbízhatóbb alaplapom. -
ricsip
addikt
Gigabyte X570 Gaming X és Cooler Master Masterbox MG520 RGB:
sleep esetén BIOS-ban be van állítva: LEDs in Sleep, Hibernation and Soft off states: ON, és LEDs in System power ON state is: ON.
Mégsem világít semmi ha altatom a gépet. Az ERP pedig nincs bekapcsolva, ha ez számítanak bármit is a kontár minőségű leírás alapján nem derül ki. -
MrChris
nagyúr
Erre tud valaki választ adni?
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Két gépet is "modernizálok" kicsit és Giga lapokra esett a választásom, főleg azért, mert az árkategória kínálatában ezek vrm és soc vrm-jein volt csak hűtés.
A kérdésem azokhoz szól, akik ilyeneket használnak.
Véleményeket és használati tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha lehet indoklással a Gigabyte B450M DS3H és B450M S2H lapokról!
Előre is köszönöm!
A DS3H egy Ryzen 5 1600af-et, az S2H pedig egy Ryzen 3 1200-at fog kapni.
Előbbi 3000mhz-es G.Skill Aorus kittel, az S2H pedig 2400Mhz-es Patriot Signature line rammal lesz szerelve.
Előbbi egy XFX RX 570-et, utóbbi egy Sapphire Pulse RX 550 vga-t kap majd.
DS3H-ba Gigabyte NvMe m.2-es SSD, az S2H-ba pedig Kingstone A400-as sata SSD kerül. -
Floyd80
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
SIV meg a Smart Fan mehet fel az alaplapi ventiket szabályozni. Easy Tune inkább nem, Ryzennel pl. nem igazán kompatibilis.
-
tupacamaru
veterán
Vettem egy Z390 UD-t, érdemes felrakni valamelyik app-ot hozzá, vagy felesleges? (System Information Viewer / Smart Fan 5, Easy Tune......)
-
brugo
aktív tag
Szeretnek osszerakni 1 PC-et :
Alaplap : AMD GA-B450M-DS3-AM4
Proci : Ryzen 3 2200G
RAM : 16 GB
Kérném szépen ajánljatok,milyen RAM-okat vegyek ? -
Tylerx
csendes tag
Üdv,
Tanácsot kérnék: adott egy Z390 M gaming lap, 9700KF proci kombóval. Összerakom, nem indul. Cseréltem RAM-ot, VGA-t, illetve processzort is. A másik procival (8th gen i5) sem indul, bekapcsolom, kb 5 mp múlva kikapcsol. Van még valami esetleg amivel működésre bírhatom, vagy ennyi után vihetem vissza cseréltetni?
Előre is köszi a segítséget. -
TIT
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Hát ezaz,talált jobb vételt és ezt összemókolta.
Más: Ha nem teszem fel a chipset drivert akkor mi hátrányom lehet?
pl.játék kivág az lehet tőle?
driverbooster feltett ahci-t,na be se jött a win csak forgott,még jó,hogy csökkentettbe megmentettem.
10 éves 770-es-be is elcseszte az ahci frissítés az egészet. -
Atomantiii
addikt
Azt hiszem meggyőztetek, aki ismer tudja, hogy nem szokásom átverni senkit sem, persze ettől még lehet igaza de nem értem akkor mire várt. Ha tudom, hogy veszek valamit amit még nem fogok használni egy darabig, akkor is megnézem, hogy jónak tűnik-e legalább külsőleg ránézésre.
-
Borsy
csendes tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Pontosan erről van szó!! Ha tudta hogy 1 hét gari van rá, akkor miért másfél hónap után nézi meg? (Ez amúgy is harmatgyenge indok, hogy most volt rá ideje megnézni...
) Én tuti, hogy nem foglalkoznék vele ennyi idő után! Letelt a gari, innentől az ő sara! -
törölt tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
1,5 hónapja eladott/megvett alkatrésszel kapcsolatban reklamálni utólag külsérelmi nyomok miatt több, mint érdekes. De mondhatnám úgy is, hogy ilyen nincs, hogy én megveszek valamit 1,5 hónapja, ki tudja mit nem csinálok vele, aztán 1,5 hónap után jelentkezek, hogy hoppá, ez tele van sérülésekkel.
-
Atomantiii
addikt
válasz
üzenetére
Én vettem ki belőle a procit aztán rákerült a socket cover. Nálam tökéletesen működött és amikor kivettem a procit egyáltalán nem tűnt fel, hogy bármelyik láb el lenne hajolva.
Utána ezt eladtam már vagy 1,5 hónapja de azt mondja aki megvette, hogy amikor rakta volna bele a procit akkor így nézett ki. (Merthogy most volt rá ideje és hogy nem is nézte eddig és most vette le a socket covert is róla). De nem rakta bele a procit, mert nem merte.
Most nem tudom mit higgyek, én nem akarok átverni senkit sem ha tényleg így nézett ki, de őszintén szólva nem bírom elhinni, hogy ez ilyen volt amikor tudom, hogy vigyáztam rá. Teljesen meglepődtem rajta. De majd hétfőn megyek megnézni, hogy akkor mi is van.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
CPU cover nem okozhat ilyent, sem a processzor. Feltéve, ha megfelelően kerül mindegyik a helyére. Itt a képen nagyon sok láb el van hajolva, gyakorlatilag az egész foglalat tele van sérült lábakkal, kb 15-20 darabot számoltam meg különböző helyeken, fönt is, középen is, lent is, bal oldalt is, jobb oldalt is...
Ha biztosra akarsz menni, akkor vannak itt a hardveraprón, akik foglalkoznak ilyenek javításával. Remélhetőleg még nem volt áram alá helyezve ebben az állapotban.
Intel alaplapoknál mindig érdemes eladás előtt képeket csinálni, illetve vásárláskor is kötelező a videofelvétel csomagbontáskor, mert ha nem hozzáértő kezekben volt/van az alaplap, akkor könnyen megtörténhet a baj, ami akár az alaplap kidobásával is járhat. -
F3rjoe
friss újonc
Sziasztok. Adott ez az alaplap Gigabyte B450M DS3H vettem mellé ezt a fajta ramokat 8GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws V CL16 (2x4GB) (F4-3200C16D-8GVKB) és ha felteszem a Bios-ban 3200 Mhz-re akkor random kék halálokat és Win 10 összeomlásokat okoz. Ha alapbeállításon hagyom semmi gondja nincs. Tápom Evga 650GQ. Van valakinek ötelet mi lehet baj? Előre is köszönöm.
-
Floyd80
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Nagyon kicsi csavarhúzóval, csipesszel óvatosan vissza lehet hajlítgatni szépen, remélhetőleg csak hajlottak, nincsenek megtörve. A régi Z97-es lapomon volt 3-4 tüske elhajolva, de ez se olyan vészes szerintem. Én is vigyáztam rá, mégis volt elhajlás, valszeg a proci mikor felfeszül.
A sajátomat úgy adtam el, hogy a socketet lefényképeztem, pont ezért.
-
Atomantiii
addikt
Ezt szerintetek ki lehet egyenesíteni, ahol el vannak hajolva a lábak? Mármint működőképes lesz? Az én alaplapom volt egy Gigabyte GA-H97-HD3-as, amit elpasszoltam. De nem értem hogy lett ilyen. Most szólt akinek eladtam, hogy ez így nem százas. Csak nem értem hogy lett ilyen, amikor kivettem belőle a procit, majd ráraktam a socket covert és szépen elraktam. Azt mondja a vevő, hogy csak most vette le róla és ez fogadta, teljesen meglepődtem rajta.
Okozhat ilyet a socket cover? Mert azt tudom, hogy nem akart elsőre szépen a helyére ugrani, de aztán jónak tűnt. Szerintetek?
-
kareszkaresz
tag
Sziasztok:)
Mit gondoltok erdemes varni az uj platformra lesz valami utos cucc a 9100f procihoz kepest vagy csak joval dragabban alaplap + prock kombonal?
Gepcsere elott allok es nagyon gondolkodom megéri e vajon varni vagy ruhazzak be egy szuper 9th generacios olcsosagra
Csak intelben gondolkodom perpill egy 775os lapot tolok ami még mindig tobbe kevesbe hasznalhato volt eddig :) de az ujabb gameknal azert mar trukkozni kell vele hogy jol szoljon.
Egy masik kerdes.
Szerintetek van vmi kulonbseg a gigabyte z390 m gaming es a z390 m alaplapja kozott? Arban 10k de semmi mast nemigen talaltam ami erdekes lenne.
Koszonom. -
TheFamous
csendes tag
Sziasztok, adott egy b360m gaming 3 es egy i3 9100f hasznaltan vettem a lapba egy i7 8*** valami ment a proci meg hat le lett cserelve nagyobbra. En szepen ossze raktam elinditom megprogott egyet es puff meg is allt, azota semmi. A lap hattervilagitasa pulzal de ezen kivul semmi.
-
peltar
tag
Sziasztok.
B450M DS3H alaplapon hol állítom be, hogy kikapcsoláskor teljesen álljon le, az USB is? Egér, billentyűzet világít, külső HDD-k is mennek, mintha mise történt volna. Nem akarom minden alkalommal az elosztót kapcsolgatni, jól el van dugva az asztal alá. -
Visormail
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
Feltettem B450 AORUS ELITE-re az F51-et aminél csak ennyit írnak, hogy Improve system compatibility és lett hot swap beállítás. (Vagy már az F50-nél csak ott még nem tűnt fel passz.)
-
TIT
veterán
Easy tune-ba a ratiot 36-ról levettem 30-re de mégis maradt 3600-on.
-
tasiadam
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Csak mindig +-ként kezeli, és kiírja, hogy túl magas megölheti. Szerintem ez a gigabyte saját gané bios-a miatt van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 1 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Kingston HyperX KHX8500D2BK2/4G DDR2-1066 MHz CL5 2 x 2 GB Kit
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Asus P8B75-M LX Plus LGA 1155 alaplap
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
1-2hét múlva lesz pont 1 éves az a bios, ipontol jön.