Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Aorus Elite-re win7-et telepítenék erre az országválasztásnál nincs se bill.se egér és már mindent kipróbáltam.
-
Bigmen
csendes tag
Sziasztok !
Meg szeretném kérdezni mégegyszer !!
Kérdésem a következő ... Gigabyte B450MS2h tipusú alaplapon benne AMD Athlon 200GE 3.20GHz Proci.hogy lehet a HDMI aljzatból a jelet kivinni (tudom be kell dugni,.. be van)a képernyőre?Kell e a BIOS-ban valami erre vonatkozó(ha igen mit keressek)beállítást végrehajtani.Az a helyzet,hogy be van dogva az alaplapba és a monitorba is a HDMI kábel de a képernyőn nem jelenik meg semmi pedig ott is be van(be lehet) állítva a HDMI .Vagy miért nem működik?Szerettem volna kipróbálni de sajnos nem megy.Köszönöm a válaszokat ! -
IceSanyi
csendes tag
Sziasztok. Gigabyte Z370.
A deszkán van 1 CPU fan és 3 sys fan.
Ezekre ha ventilátorokat kötök, és automatára állítom a BIOS-ban akkor melyik hőmérsékletet veszi alapul?A CPU fan az egyertelműen a proci hőmérsékletét, és terhelés esetén felpörgeti a ventilátorokat. Ez ok.
De a sys fan-ra kötött ventilátorokat melyik hőmérséklet érzékelő fogja felpörgetni?
-
wwenigma
Jómunkásember
Patriot Viper 4 van nekem 3700x-szel, idoziteseket beallitva szepen megy 3800-on. 2600-zal elotte egy G.Skill Aegis szettet hasznaltam, tudja ami ra van irva de huzni nem nagyon tudtam csak minimalisan.
TIT: igazából 3xxx-hez a 3600MHz-es RAM idealis az 1800MHz-es FCLK miatt, a felett huzni kell amit vagy toleral vagy nem, alatta lassul max egy picit..
-
Borsy
csendes tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok, egy GIGABYTE B450 AORUS M alaplapot néztem ki, egy 2600-os procival, de eléggé el vagyok bizonytalanodva, annyit olvasni RAM-kompatibilitási hibákról...
Tudtok esetleg ajánlani hozzá RAMot, amivel jó eséllyel nem lesz ilyen gond? (16 gigás, 2*8-as kitet gondoltam)
Kingston HyperX Predatorokról azt hallottam, hogy álltalában nem szokott gond lenni!
Egy [ilyen] például? -
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Ha be tolod sima XMP-vel ugy sem jó ?
Amugy elvileg 2933Mhz az optimális egy rizsának
-
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Manuálisan probáltad be állítani ?
-
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Azért poróbáld meg át rakni a másik slotokba. Nekem is finnyás volt erre a GSkill ramom.
-
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Az 5.30as Verziószám fölött már elvileg nem lehet gubanc. [link]
A verziót pedig a ram cimkén találod.
Esetleg még annyit tudsz tenni hogy meg cseréled a RAM slotokat. -
arcitec
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Erre senki?

Illetve a magyar Gigabyte oldalán a Bios frissítésre ez vagyon írva :
"Vigyázat:
Mivel a BIOS frissítése potenciálisan kockázatos, ha nem tapasztalsz problémákat a BIOS aktuális verziójával, javasoljuk, hogy ne frissítsd a BIOS-t. A BIOS frissítésénél óvatosan kell eljárni. A nem megfelelő BIOS-írás a rendszer meghibásodásához vezethet."
Kissé ellentmondásos és nem is igazán értem az okot és pláne a tartalmat.
Mert meg kell tudni jól csinálni azért kérdezek én is. Hogy is kell? A @bios nem működik.
Ezt írja ki:
Igen most látom béta , de van F8
-
PredatorNo1
aktív tag
-
Bigmen
csendes tag
Sziasztok !Kérdésem a következő ... Gigabyte B450MS2h tipusú alaplapon hogy lehet a HDMI aljzatból a jelet kivinni (tudom be kell dugni,.. be van)a képernyőre?Kell e a BIOS-ban valami erre vonatkozó(ha igen mit keressek)beállítást végrehajtani.Az a helyzet,hogy be van dogva az alaplapba és a monitorba is a HDMI kábel de a képernyőn nem jelenik meg semmi pedig ott is be van(be lehet) állítva a HDMI .Vagy miért nem működik?Szerettem volna kipróbálni de sajnos nem megy.Köszönöm a válaszokat !
-
válasz
PredatorNo1
üzenetére
A Corsair LPX-nek van egy szériája amit kifejezetten NEM szaban Ryzen mellé venni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Mert el kellene olvasni. Le kell menteni Typhoon-nal a memória specifikációkat és azt beadni neki.
UI: milyen proci? Milyen BIOS van rajta?
-
Visormail
addikt
válasz
PredatorNo1
üzenetére
Úgy b-nám vissza a boltnak, hogy csak úgy nyekken.
-
dugo_
veterán
válasz
PredatorNo1
üzenetére
-
PredatorNo1
aktív tag
Sziasztok,
A napokban vettem egy Gigabyte B450 Aorus M alaplapot.
A vásárlás oka az volt, hogy vettem egy pár ramot:
Corsair LPX 32GB (2x16GB) 3200MHz C16 DDR4 DRAM Memory Kit, Black (CMK32GX4M2B3200C16)
Installáltam a ramokat az 1-3 slotba.Szerettem volna végre 3200Mhz-en használni.
Ehhez beállítottam a Gigabyte honlapján található értékeket:
3200Mhz 16-18-18-18-36@1.35V
Ezzel a beállítással egyből 3-at csippant a gép és be sem indult.
Átállítottam:
3200Mhz 18-18-18-18-36@1.35V-ra
Így már beindult, és 3200Mhz-en működött viszont folyamatosan kékhalált kapok (3 perc működés után) és van, hogy utána meg sem csippan az alaplap és vehetem ki a RAMokat és a gombelemet, hogy egyáltalán életre kelljen a PC.
Próbáltam a következő beállításokkal is:
3000Mhz 18-18-18-18-36@1.35V
Ekkor egy ideig bírja, de 15 perc után kb. ismét kékhalál.
Jelenleg alapbeállításokon 2133Mhz-en stabil, de nyílván szeretném rendes órajelen pörgetni.
Van ötlet, hogy mi lehet a jó beállítás, ha már a gyárival (profil1), amit a gyártó is megad meg se indul?
Köszi a válaszokat.
Üdv, Bence -
TIT
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Szia!
Az még béta,annál a Kingston DDR4-2666 stabilitásán javítottak+a hasonló ramokén.
A legfelső bios progit szedd le és winrarral kicsomizod aztán telepítheted és a progiba lehet biost menteni és frissíteni.Más progit szerintem nem kell feltenni,elég feleslegesek,mások szerint is.Még az ahci se nagyon kell,10 éve okozott galibát a 7xx hídnál.
[link] -
arcitec
addikt
Sziasztok. Z390 M Gaming a lap. Ahogy nézem év eleji a Bios érdemes frissíteni? Dec.02. a legújabb. Mintha biztonsági lépések is lennének az egyikben.
Illetve egy halom utility van miket érdemes használni. No meg a biost melyik frissíti?
Köszönve... -
TIT
veterán
Érdemes biost frissíteni?
Eddig azt tettem de a giga azt írja ha nincs gond ne tegyük,ami hülyeség mert vannak javítások+tudások.
Van hozzá progi mint régen?
Efiflasht szedtem le de ez parancssoros ha jól látom,azt meg nem szeretem és azt írja a backup biost is frissítsem,azt hogy meg minek?Aby_2014: Nekem az van,most vettem 2 napja de 580-as karival.
A nagytudású mérnök aki összerakta a silent base 600-al azt mndta régi házam van és nem kompatibilisek,persze mondom 1 éves de nem baj,mindegyik háznál ugyanott van a hátsó venti,mert ez zavarta,hogy nem fért be a lap a 2 bumszli hűtő miatt és ki kellett venni. -
Thunderbolt
tag
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Közben rájöttem, hogy azért volt lassan cl15-ön, mert a Command rate automata módban 2T lett, még cl16-on 1T. Ezt manuálisan beállítva már egy hangyányival gyorsabb cl15-ön.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Gear Down Mode - enable talan de ilyen idoziteses dologrol olvastam hogy ilyen. Nem igazan buksz vele semmit ha 16-on marad
-
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
Gigabyte B450M DS3H lapom van Ryzen 1600x procival, és HX426C15FBK2/8 Hypery Fury cl15 2666 Mhz RAM párossal. Elvileg szerepel a memória a támogatási listában, de AIDA szerint nem megy cl15-ön, csak cl16-on. A BIOS-ban automatikus és manuális módban is próbáltam, ott cl15-nek simeri fel. Az XMP profil beállítása sem segít semmit, semmi se változik tőle.
Valami ötlet esetleg? Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek! -
Aby_2014
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Még nem... most van rendelés alatt egy ilyen, kombó.. csak internet szerte azt olvasom, hogy random fagyásokat és kék halálozásokat produkálnak a hasonló x570-es rendszerek, a videó kártyák pedig akadoznak, hullámzóan működnek. Kíváncsi lettem volna, hogy akinek pont ilyen összeállításban van a rendszere, milyen tapasztalatokkal rendelkezik. De hát marad a "puding próbája az evés" és a remény, hogy nem választottam rosszul a konfigot.
-
ernike74
csendes tag
Sziasztok.Egy kis segitség kellene.Van egy Aurus B450 Elite alaplapom de a cpu ventillátort az istennek nem akarja müködtetni.4 tüs Brocken 2.Ha máshova rakom akkor müködik.Ha egy három tüst rakok a négyes foglalatba akkor az müködik.Magyarul a négy tüs cpu hütőm csak a cpu fan aljatba nem müködik.Bárhol máshol igen.+a három tüsek pedig müködnek a cpu fan aljzatban.köszönöm
-
Bigmen
csendes tag
válasz
üzenetére
Minden rendben...MŰKÖDIK...Köszönöm.
Még egy gondom azért sajnos akadt.Nem tudom telepíteni a win 10-et ssd-re bármit is csinálok.Már csináltam rajta másik particióot (NTSF)is de semmi.Egy olyan hibár ír,hogy idézem...EFI alapu rendszerben a windows csak GPT lemezre telepíthető.Ezt én nem értem,hogy ezek mik is.Mit tudok tenni??? -
törölt tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Nem te vagy a hibás, ez ilyen. Asus alaplapokkal próbáltam a gyári ledes hűtőt vezérelni (Aura Sync), ott mindent lehetett, gyorsan, egyértelműen beállított az ember bármit, amit akart. Ráadásul nem csak színeket változtatni lehetett, de különféle effekteket beállítani, vagy épp azt, hogy a zene ütemére villogjon, változtassa a színét, stb. A Fusion ehhez képest finoman szólva is fapados, és semmiképpen nem felhasználóbarát.
-
Bigmen
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a segítséget megoldodott a probléma ,a leírásod alapján csináltam és minden OK.
Ami azt illetei pont azért állitgattam a biost mert az előlapi USB portok nem akartak menni de az most sem működik csak nem tudom miért ?Van erre megoldás? De megnézem azt amit mondtál hogy nincs e arrébb rakva a csatija.Egyébként az IIPON kft től rendeltem a gépet ők is rakták össze de rendszere nincs rajta és éppen ezért kellett volna az előlapi USB,hogy tellepiteni tudjam a win 10-et de azt most sem tudom,mert nem megy az usb az előlapon.
Ha tudsz valami megoldást szívesen fogadom,Nagyon szépem köszönöm a segítséget !! -
AMDaZERG_1
senior tag
Újabb fekete pont a Gigabyte tervezőinek.
A BIOS-ról már kifejtettem mennyire silány, semmirevaló legalábbis a B450 ELITE alaplapján.
Most vettem (én balga) egy Gigabyte GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G VGA kártyát, aminek az RGB világítását kellene vezérelje az elfuserált Fusion 2.0 hogy is írjam... a silány nem tükrözi a valóságot
Szóval beraktam a kártyát, színváltósan működött. Fusion 2.0 indítása után ezt átállítottam valami más folyamatos színre.
Aztán néhány újraindítás után véglegesíteni akartam, de már nem szerepelt a kártya a Fusion "listában".
Számtalanszor újratelepítettem a RGB Fusion programot, nVidia drivert, külön sorrendeket is cseréltem, de azóta csak egyszer láttam. Ekkor állítottam a színen. Majd nVidia drivert frissítettem, aztán megint sehol a VGA az RGB Fusion program listájában!
Most ott tartok, hogy már az sem érdekel!
Elsőnek a BIOS utáltatta meg a Gigabyte márkanevet, most ez a remek szoftver, amit lehet az ovis csoport készít? (lehet BIOS-t is).
Remélem nem okoztam most senkinek lelki sérelmet, hogy leírtam a valóságot!
Ja, lehet azt írni, hogy én vagyok a hibás, de inkább csak google kereső és abba az "rgb fusion 2.0" véleményeket kell elolvasni, amit én sajnos nem tettem meg vásárlás előtt
-
törölt tag
Ha a CR2032-es elemre gondolsz, akkor igen.
Vagy pedig gép leállít, tápkábel kihúz, CLR_CMOS feliratnál (alul, középen) található 2 db érintkezőt egy csavarhúzóval összeérinted pár mp erejéig, aztán kész is vagy. Egyúttal ott van mellette az előlapi USB portok alaplapi csatlakozója is, meg tudod nézni rögtön azt is, hogy rá van-e dugva a kábel, illetve ha rá van dugva, akkor nincs-e esetleg 1 sorral arrébb rakva? -
raubisoda
senior tag
clear cmos a lapon található egy jumper átrakod vársz 10mp max és vissza a helyére a jumper.utána minden alapra áll és menni fog.
-
Bigmen
csendes tag
Sziasztok! nagy segitseg kellene!
A helyzet a következő,Tegnap vettem egy gépet GIGABYTE B450M S2H tipusú alaplappal és ezzel van gondom mégpedig az,hogy elállíttattam valamit ami az usb-re utal és most se billentyű se semmji a BIOS-ba belép de ezen belül nem tudok továbblépni sem az egér sem a billentyű nem működik. Az előlapi usb nem akart müködni ezért arra gondoltam,hogy a biosban esetleg nincs engedélyezve ezért egy erre vonatkozo beállitás elállitottam amit leht nem kellett volna és most semmi reagálás.Lehet eseleg olyan,hogy BIOS reset ha igen hogyan kell ??Billentyű kombinácio vagy mi más??? Vissza kellene állitani a gyári beállitásokat de billentyűzet és egér müködés hiánya miatt nem tudom.Hogy lehet ezt orvosolni ?Kérem hogy valaki segítsen nekem ha lehet. Bocs hogy ide írtam de most nem találtam jobb megoldást. -
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok! Van itt a fórumon valakinek x570-es aourus elite lapja? esetleg 5700xt-s videókártyával... a gép általános stabilitása, használati tapasztalatok után érdeklődnék...
-
tomaszka88
aktív tag
Üdv!
X370-s laphoz is megjött...
F50a [link] -
Floyd80
addikt
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Úgy emlékszem, de majd kijavítanak, ha fixre állítod a mesterben a feszültséget és offset is van a bios-ban, akkor még levesz a fixből is. De amíg megvolt a 2600X-em, a mesterben a fix fesz 1.3 volt (kevesebbet is elbír) meg 4Ghz all-core és így a hőmérséklet is nagyon baráti volt. Tény, hogy macerás elindítani mindig, mert autostart csak akkor van, ha új profilt állítasz be.
-
Floyd80
addikt
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Hát kb. ennyit lehet állítani a BIOS-ban.
Rzyen Masterben tudsz Windows alól, illetve az AppCenteres EasyTune is elvileg mutatja az állítás lehetőségét, de gyakorlatban kékhalált csinál. -
raubisoda
senior tag
Ismét újabb bios F50

-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Miután nekem eladó javasolta az A..a üzletben hittem, hogy jó. Vagyis jó, ha használom, de, hogy használjam azért szívesen konfigolnám. "Elite" névre azt gondoltam van benne valami plusz. Nincs... Beállítás szempontjából nagyon nincs. Működni viszont működik, de szerintem minden alaplapgyártó (nem sufniban készültek) működik ennyire.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Hol tudok manuálisan fix feszültséget beállítani Ryzen 2600x processzornak egy Aorus B450 Elite alaplap BIOS-ban?
Nálam csak Dynamic Vcore (DVID) és VCORE SOC választék van. -
raubisoda
senior tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Nincs a lappal vagy lapokkal baj szerintem desing baba felszereltség baba.Nekem is a B450 Aorus Pro kiváló.De,hogy ennyire tré egy bios legyen rajta az baj.Kb 2 éve volt egy GA-Z77X-UP7 (rev. 1.0) lapom.Ui volt a biosa némi szinkompozit eltéréssel.Gyerekek 2019-et írunk OMG
-
raubisoda
senior tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Jelenleg az F50-el hasítok semmi baj vala.Igen egy tré a giga bios ilyet rajzolt anno a fiam 9évesen.

Teszem mellé az X570-es biosok valamivel szebbek jobbak de csak valamivel
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
raubisoda
üzenetére
Azt hittem én bambultam el valamin, de ezek szerint valóban

Megjegyzem eddig többnyire ASRock alaplapot használtam és az mellett, hogy egy olcsó gyáros sokkal életszerűbb BIOSt készítenek hozzá, ami nagyon meglepett a B450 Elite lapommal összehasonlítva.
Egy szóval jellemezném a Giga BIOSt "hitvány". Se nem észszerű, se nem jó. -
arcitec
addikt
Sziasztok! Z390 M GAMING akinek van ilyen lapja , vagy ismeri, kérdezném egy halom kiegészítő program van hozzá letölthető. Ezekből mit kell - gondolom driverek - illetve mit érdemes felrakni, a Norton® Internet Security (OEM version) is opció, ez nem is rossz.
-
gergely07
csendes tag
Sziasztok!
Egy X470 Aorus Ultra Gaming lapom van, kb másfél hónapos, zökkenőmentesen ment idáig. Két héttel ezelőtt vettem a gyerekeknek 1-1 Logitech F710-es vezérlőt, és kiderült, hogy ha a két nano vevőegység rá van dugva az alaplap USB foglalataira, akkor a bootup-nál elfagy a gép. Ilyenkor 4mp-es gombbal lekapcs, majd újra be és feláll a rendszer. Más USB eszközre nem érzékeny, pedig van rá kötve sok kütyü.
Bios legfrissebb, Logitech driverek szintén - bár utóbbinak nem hiszem, hogy köze lenne ehhez. Macera minden este ki-be húzkálni ezeket az apró nano vevőket. Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm!

-
Floyd80
addikt
válasz
Max_218
üzenetére
Az egyik, talán augusztusi, chipset driver nekem is szórakozott, nem írta ki az AppCenter és a SIV az adatokat, de kék halál azért nem volt.
Teljes uninstall minden ami Gigabyte-ot találsz, feltesz egy csomó szolgáltatást is, azokat is kilőni, registryből kitörölni és újra rakni ami a honlapjukon van.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10/support#support-dl-driver
De előbb csak töröld a chipset drivert, a Windows úgyis felrak valamit sajátból és azzal kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Linux kezdőknek
- Fotók, videók mobillal
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára 200e fölött!
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz - Új, Bontatlan - Garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyebkent egy review szerint 2600x mellett 3333-at ment.