Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
Megnéztem a kedvedért stopperrel a sajátom. 64 másodperc; úgyhogy még így is nyertél. Mondjuk nálam van még sata bővítő kártya, amivel még egy kört szüttyög, de belefér. Törekszem a minél kevesebb újraindításra. Feltételezem a tied azért gazdagabb felszereltségben, úgyhogy van mit check-olni indításkor. Egyébként létezik fast boot opció, de az inkább szívás, mert onnantól meg nem tudsz belépni a biosba egyszerűen indításkor.
-
ricsip
addikt
fizetős (mármint hogy te fizettél érte, nem neked fizetnek) bétatesztere vagy az AMD-nek és a gigabyte-nak. Megvárhattad volna azt a 3-4 hónapot amíg ez az alig 1 hónapos, gyermekbetegségek tucatjától szenvedő minden részében új és ezért teszteletlen rendszer kikupálódik.
-
donki
senior tag
Sziasztok! X670E aorus master alaplapom van, amd 7950x processzorral, 32 GB rammal, van egér, billentyűzet, fülhallgató, webcam és hangszóró is usb-vel csatlakoztatva, valamint 3 winchester és 2 nvme ssd.
A gépem kb 1 perc alatt indul el. Bekapcsolás után 50 másodpercig semmi jele, hogy bármi is történik, majd 5 másodpercig az alaplap háttérképe látható, ezután a windows betölt kb 2 másodperc alatt. Normális, hogy a bios ilyen lassú?
Nem lehet valamit gyorsítani ezen? -
Csabis
aktív tag
VGA miatti nem bootolást hogyan lehetne meg szüntetni?!
Mert az maradt utoljára.. Másik vga nincs.. max cpum van.. de sem a Decoded 4G nem segitett. Bios pláne.. Máshol olyasmit olvastam hogy ugye a "3080Ti" gen4 és alaplap gen3 azok akadnak egybe .. Bár fura Visszafelé kompatibilitás van.. tehát összeakadniuk nem szabadna.. De csak hard reszettel lehet oldani.. de csak addig áll míg lenem állítom. utána csak szokásos kép, led meg VGA jelezve marad.
Hard reset meg pláne nem faca a többi alkatrésznek SSD vagy akulső ssd.. meg az alaplap.. -
arcitec
addikt
-
donki
senior tag
Sziasztok! Vettem egy gigabyte alaplapot, aminek 4 m2 foglalata van. Ezek a processzor és a videokártya között, illetve a videokártya alatt helyezkednek el.

Ahogy a mellékelt kép is mutatja, az alaplapon a fém lemezeket le kell csavarozni és alatta helyezkednek el az m2 csatlakozók. Ezek a fém lemezek tehát hő elvezetőként is szolgálnak (még paszta is van rajtuk, tehát elő vannak készítve), de az is lehet, hogy hő rávezetőként, mert lehetséges, hogy az alaplap legmelegebb részén tanyáznak.
Mindenesetre a kérdésem az, hogy mivel járok jobban, ha ezeket a lemezeket eltávolítva az ssd saját hűtőbordáját használom, vagy ha hűtőborda nélküli ssd-t rakok be és az alaplap saját megoldását használom.
Ez egy X670E aorus master alaplap a pontosság kedvéért.
Előre is köszi a választ! -
AliceWhat
csendes tag
Sziasztok.
Problémám van egy újonnan vásárolt gigabyte alaplappal, a kereső szerint ez a típus még említve sem volt eddig itt, de hátha tudtok segíteni.
Annyit érdemes tudni, hogy nem igazán vagyok szakértő, de teljesen hülye sem, nem ez az első gépem, amit magam építettem.A következő alkatrészeket vásároltam össze a napokban:
Gigabyte B660M DS3H
i3 12100F
2x8 Kingston fury 3200/cl16
Evga 600w w2
Sapphire nitro 6600xt (ezt használtan, de boltból, a többit ujan)
Plusz a régi Samsung 850 evo ssd-met megtartottam, ez előtte Ryzennel ment, nem telepítettem ujra, úgy tudom, hogy ennek nem kéne gondot okozni (javítsatok ki, ha de).
Mindez a régi Zalman Z3 Plus házamba építve.Osszeszereltem ma a gépet, és dugtam az alaplapra hibakodjelzo kis speakert is (ez megmaradt a korábbi lapomból, ehhez a laphoz nem járt).
Legelső bekapcsolaskor néhány másodperc után (meg nem mondom mennyi, 10-30mp között lehetett) 4 vagy 5 hosszu és 1 rövid beepet hallatott a gép, aztan az abbamaradt. Monitoron kép nincs, így kinyomtam a fokapcsoloval.
Azóta ha próbálom indítani, 69-70 másodperc után kezd el hosszú beepeket nyomni, viszont ezt már végtelenül, amíg ki nem nyomom.Ventik pörögnek (egy felső házventi kivételével), ledek égnek, viszont a gép nem postol, az alaplapon sehol semmit nem látok felvillanni.
Talán fontos adalék, hogy egy leharcolt Asus V229 monitorom van, aminek a hdmi bemenete már korábban haldoklott, kellett neki 5-10 perc is néha, mire képet adott, ezért az előző géppel dvi-vel használtam. Most ez nem opció, mert nincs a kártyán dvi. Ettől függetlenül az előző gépem postolt akkor is, ha épp a monitorra várni kellett perceket.
A neten nem sok mindent találok a beepekrol. Néhány helyen szó van róla, hogy a bios alap verziója nem támogatja (??) az Intel procikat, Q-flashelni kell legalább az F2 verzióra. Ezt egyrészt nem is értem, hogy lehet, hogy az eredeti gyári biossal nem megy az a konkrét procicsalad, amihez a lap gyartodott.
A másik dolog, hogy ezt viszont 5 beeppel jelezné, ha így van, nem végtelen sokkal. (Hogy ezen melyik bios verzió van, nem tudom, mivel ugye nem postol be a gép.)Bármi ötlet? Holnap próbálok szerezni egy dvi-hdmi átalakítót, esetleg egy cseremonitort, de valahogy az a megérzésem, hogy nem azzal lesz gond.
Mar az is nagy segítség lenne, hogy milyen irányba induljak illetve ne induljak el.

A kábeleket ellenőriztem, nincsenek kilazulva és igen, a kártyaba dugtam a kábelt, nem az alaplapi hdmibe.

-
Csabis
aktív tag
Ahogy nézem nem nagyon találkozom Z390 alaplappal.. ami jó is lenne.. nagy gépcserét nem igen tenném meg.
-
Csabis
aktív tag
válasz
arcitec
üzenetére
Fentebb ott elírtam ez van nekem [link] Z370 van. Mire észre vettem már javítani nem tudtam.
A történet abban igaz hogy Z370 az 8.Gen ig.. csak tekertek egyet rajta.. Uj UEFi és 9.gen is jó. És ha jól sejtem egynémelyeik igen csak van szorítva ebben.
Ez is tudja.. csak hát valamiért a túlhajtási lapja valahogy nem került bele..
írtam nekik.. most elvannak azzal az infóbombával amit adtam nekik.. csemege.. Z370+i9 Stabilitás..
Illetve egy kis plusz infó Decoded 4G akinek kivan nyomva enable nyugodtan.. lehet amiatt nem megy tova a vga miatta boot -
törölt tag
válasz
arcitec
üzenetére
Támogatja a 9. generációt is, csak nem írták át a kezdőlapon:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z370-HD3-rev-10/support#support-cpu -
Csabis
aktív tag
Kaptam választ.. Z370 és i9 9900KF viszonyára.. illetve miért csinálja..
Jelenleg próbálják rekonstruálni...
Én meg közben közeledek a XMP 2 profil hibához.
És memtest86 boot formában rákuldom a ramokra.. mit hoz ki..
Ha egyáltalán felmutatt e valamit.
Webb oldalon viszont Az F15 leírása bővült.. -
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Jaja, és ahogy látom, az általam kinézett M.2 SSD-k NVMe-k (nem is nagyon találok 2 GB SATÁ-t).
Köszönettel: MaCS
-
törölt tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A leírás alapján ha az M2P_SB slotba teszel M2.NVMe SSD-t, akkor az jó, ha a csatlakozó interface M2.SATA, akkor bukod az egyik sima SATA csatlakozót a lapon.
Az M2A_CPU elsődleges slotra nem ír korlátozást, csak annyit, hogy abba csak M2.NVMe csatolósat rakhatsz, mert a CPU azt támogatja.
Ááh, látom mire gondoltál: 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2260/2280/22110 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2A_CPU)(Note)
(Note) Supported by 11th Generation processors only.
Ez fura tényleg. -
válasz
arcitec
üzenetére
Ahogy Glaz-Dozvhut mondja: a két M.2 slotból az egyik a chipsethez, a másik a CPU-hoz kapcsolódik:
Storage interface:
CPU:1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2260/2280/22110 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2A_CPU)(Note)
(Note) Supported by 11th Generation processors only.
Chipset:1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe 3.0 x4/ x2 SSD support) (M2P_SB)Ebből nekem sajnos az jön le, hogy a CPU-hoz kapcsolódó M.2 slot csak 11. generációs CPU-val használható. Az enyém meg 10. generációs.
MaCS
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Ilyesmire gondolt. Van amikor a foglalat a cpu sávjából gazdálkodik vagy az alaplapi chipset vezérli.
Itt most én nem látok erre utaló jelölést. De a manual tökéletesen jegyzi a korlátozásokat, amit nem néztem , mert nincs olyanom. Hogy mikor vesz el a satákból. mert nem törvényszerű. Pl. Z590-en már büntetlen lehet kettőt használni. -
válasz
arcitec
üzenetére
Köszönöm!
Akkor bővebben:
Egy Samsung 980 NVME már van a chipset slotban, az tudtommal PCIe.
Éppen a Samsung 980-ast nézegettem (meg a Crucial P5-öst), de mivel azok is PCIe-nek tűntek, úgy gondoltam, hogy a gen10 CPU azt a CPU-slotban nem szolgálja ki.Őszintén szólva kicsit bizonytalan vagyok az m.2 kérdésében.
-
arcitec
addikt
-
B560M D3H (rev. 1.x) alaplap.
i3 10105 CPUJól értelmezem, hogy a CPU-hoz kapaszkodó m.2 slotot nem tudom SSD-vel használni?
-
Csabis
aktív tag
Na valami nem stimmel a Secure Uefivel mert .. alapon hagyott bios esetén boot win oké.. újraindítás után is. Viszont beállított Secure boot esetén már nem.. Lehet ez a része elszállt volna?!
írtam nekik válaszoltak is .. elemcsere.. vissza is tettem F15bre hátha.. ma este vissza F15 re.. és akkor néztem Secure boot nélkül illetve azzal.
Mostmár csak az marad.. viszont ha az meggajdult .. akkor meg Javítaniuk kel, kellene -
vanRobert
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Persze. B365M-DS3H lap, benne egy I5-9600KF, 500-as FSP táp, és F7-es BIOS.
3 kört mentem a GB supporttal, ebből az első és az utolsó alkalommal BIOS frissítést javasoltak. Miután leírtam nekik, hogy a legfrissebb BIOS van fent...A 2-ik körben kihozták, hogy nem támogatott a procim... -
vanRobert
tag
válasz
eagle2005hun
üzenetére
Nyomozok már egy ideje, nekem ugyan kommerszebb lapom van, de kábé ugyanezt hozza. A BIOS-om ugyan nem reszetel, de van, hogy bekapcsolás után magától 3-4 alkalommal újraindul (ilyenkor még a BIOS képernyőig sem jut el), mielőtt sikeresen beootolna. Ilyenkor nálam is TPM disabled a Winben. Annyit vettem észre, hogy ilyenkor, ha a 4-ik indulás során belépek a BIOS-ba, akkor a menüben a Trusted Computing résznél (jah, intel procis vagyok) nincs TPM vendor (INTC kellene), verziónak meg egy nagy nulla van.
Ha ezután a BIOS-ból restartot választok, akkor minden alkalommal noormálisan bootol és a WIN-ben a TPM is enabled.
Én tápra gyanakodtam, de másik táppal is hozta ezt a "hibát".
Gigabyte support értékelhetetlen, olyan blőd tanácsokat adnak, hogy én érzem kényelmetlenül magam. -
vanRobert
tag
válasz
eagle2005hun
üzenetére
Hi, van TPM modulod, vagy a prociban lévő "modul" az aktív? Ha a procis, akkor egy ilyen indítási mizéria után a TPM státuszod mit mutat?
-
eagle2005hun
csendes tag
Szia!
Tegnap frissítettem a biosomat én is. Ugyan ez a problémám. 3 éve kifogástalanul működött a gép. Alaplapi elemre gyanakodtam, cseréltem, ugyan ezt a gondom. Újraindítás után elindul a gép, de ha kikapcsolás után indítom, 2x-3x kel reszetelnem mire eljutok az oprendszerig. Onnan minden frankon fut. Ami még gáz, hogy én nem tudok régebbi biost vissza telepíteni. vissza akartam állni a korábbira. 35-re. Te jutottál valamire bejegyzésed óta?
-
FNZ
őstag
Na, most kipróbáltam egy olyat, hogy csak úgy simán nyomtam egy újraindítást többszőr is. Újraindítás követően is elkezdte rángatni a HDD fejét és csak tekert a windows betöltése, de nem töltődött. Nyomtam egy HW resetet, ami alapján újraindult a gép, de a HDD fejrángatás nem maradt abba.
Vélhetőleg akkor nem a win10 frissítéssel lehet összefüggésben a problémám, hanem az alap b@szakodhat valamiért a HDD vel.
Valamit ki kellene kapcsolnom vagy beállítanom az BIOS-ban? -
FNZ
őstag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE B560M AORUS PRO alaplapom SSD-vel és egy HDD-vel.
Kezd már nagyon bosszantani, hogy minden windows 10 frissítés automatikus újraindítása után elkezdi rángatni a HDD fejét (folyamatosan kattog), amíg a windows újraindul és közben frissít. Mikor megjelenik a bejelentkezési képernyő, azonnal kikapcsolom a gépet. Bekapcsolást követően már nem rángatja a HDD fejét.
Ezt miért csinálhatja? -
arcitec
addikt
Nekem egy [ilyen] van az i5-9600K-n +120-asok 2 elől, 1 hátul,1 fent és tökéletes.
A giga App center és azon belül a SIV, lehet vele szépen profilt létrehozni tervezett hőmérséklet és fordulat függvényében. A ház jól szellőzik, a hdd-k nyáron sem nagyon bírnak 30 fok fölé menni. 20 fokban most 24-25 fokosak. CPU 30 fok. (persze most ez alapon)
Az m2 ssd az ami 32 fokos, de az ügye be van szuszakolva a videó és cpu közé. -
arcitec
addikt
Nálam be vannak lőve a ventik - hőmérséklet/fordulat, igaz nem hangtalan(de nem is zajos), minden tökéletes. Ha már vízhűtést raktál rá, akkor kompletten kellett volna megoldani, vagy nem? Szerintem jó játék, de kinek mi. És a vízhűtő mennyire zajos? Pláne úgy, hogy nem is hűt mindent. A levegő mindent visz, alaplapot, videó kártya hőt is, procot is, memóriát is, na és a meghajtókat is ssd, hdd.
Ha ezt így kompletten hűtöd közeggel akkor ok, egyébként nem ócsó játék és túlmelegedett egyéb elemek. SZVSZ. -
ToXeN
tag
válasz
arcitec
üzenetére
De könnyen lehet. A processzoron vízhűtés van, úgyhogy a VRM nem kap semmi légmozgást. Nem is fog. De az ilyen problémák hőelvezetési problémák szoktak lenni. Lásd az RTX3090-nél. Kicseréled a thermal padokat és jobb hőfokokat kapsz. Ha csak pár fokot nyernék is jó.
#7961 Csabis
Próbáltad frissíteni vagy újratenni a BIOS-t? Az F10 ami neked F15 fantasztikusan jó lett. -
-
-
arcitec
addikt
Tudtok ajánlani megbízható PC szervízt? Ahol az esetleges garanciát is tudják intézni?
A PCland nem pont most szűnt meg! -
Csabis
aktív tag
Aorus ultra gaming 2.0 Alaplapom kb 1 hete kezdte az érdekes hibát produkálni hogy. Az elmentett bios után kétszer kell újra indítanom akkor lesz jó.
Rendes leállítás esetén .. másnap kapcsolnám be és a boot nem megy végbe ellenőrzés után .. csak a szokásos hátteres kép alul hova menjek ..de az meg pláne nem él..
Le kell reszteltetnem az alaplapon a bioszt hogy újra be , és megint 2x indítás..
Mi lehet a baj?! -
TIT
veterán
Hát rájöttem sajna,az ügyfélszolgosok is mind sötétek és sablonszöveget nyomnak.
Giga megkérdezte miért akarom a távtartót kiszedni,mondom mert így beletörve a csavar nehéz a hűtőt rátenni vagy minek is az,hamár 66 ropi volt.
Amúgy azt írták ragasztott a távtartó.
Aino: A lista nem mérvadó,nekem corsair ramok voltak a 8 éves lapba,semmi baja nem volt.
Milyen ramok?
Hát igen ha bejön a rendszer az már valami,kérdés hozzányúl-e ram órajelhez. -
ricsip
addikt
a hivatalos szapport-on írástudatlan hülyék ülnek. Nem csak a gigánál, hanem kb minden cégnél a világon. Community fórumokban (mint amilyen egyébként a PH is) jobban tudják egymást segíteni a userek. Ez mondjuk a gyártók szégyene, de mivel a pénz beszél, és ezt a piac az egész világon ugyanúgy beárazta, mindenhol ilyen szar szapportot kapsz

Csak a marketingre basszák el a pénzt, hogy a zsebedből a pénzt kiduruzsolják a saját zsebükbe, onnantól le vagy szarva! -
ricsip
addikt
nem lehet h. a ram-ot nem szereti xmp (kvázi overclock) módban? Próbáld ki load safe default a bios-ban, aztán a ram-ot meg állítsd be a ddr 2400 v. hasonló 3200 alatti támogatott sebességre.
Amúgy jó sokáig húzzák ennek az agesa 1.2.0.7-nek a bétából final-ra váltását. Lehet h. nem is sikerült olyan jól, és lesz majd 1.2.0.8 is. Feltéve ha a ryzen 7000 megjelenése után nem szarik az amd azonnal a régi kuncsaftjaira. -
Aino
tag
Sziasztok.
Adott egy x570 aorus elite lap, egy b450 aorus pro-rol költöztem át egy 5600x-el illetve G.Skill Aegis 32GB DDR4 3200MHz ramokkal.
Előző tulajdonos figyelmeztetett, hogy egy régi bios van rajta, emiatt qflash-el felraktam rá összeszerelés közben a F37d-t.
Első indításnal kicsit kinlodott, nem nagyon akart bejönni a bios, de kB 3-4 restart után bejutattam a bios-ba. Itt vmiert -55 Celsius fokot írt a procira. Illetve hiányztak a SAM-hez tartozó beállítások.
Xpm, csm support-ot próbáltam tekergetni, de egy jó save and restart után semmi nem fogadott.
Nem indult el a gép... 2-3 restart és megint az alap bios fogadott.
Nagy nehezen feltudtam rakni egy Windows-t, de a telepítési fázisoknál lévő újraindítások se sikerült neki, nekem kellett mindig manuálisan restart-ot nyomni mert semmi nem jött be.
Ekkor a bios-ra gyanakodtam, így vissza mentem egyesével F33g-ig(a bios-ban lévő q flash-el), de ugyan az a hiba mindegyiknél, bios-ban egy venti profilt nem tudok állítani, illetve nem tud ujraindulni a gép.
Kicsit hosszú lett...
Remélem vki tud segíteni, mert ilyen hibával nem találkoztam még vagy kuka a lap? -
Csabis
aktív tag
-
arcitec
addikt
Igen a következő az lesz .. Egyébként 1660S már közel 3 éves az egész és szépen ment
eleddig. Véleményem szerint ez mindenképp bug szarul van valami megcsinálva, hogy nem lehet ezen továbblépni. Minden HDD SSD lekötve már csak egy Mvme és a régi rendszer ssd van benne. A szervizbe nem mondták mi volt a gond? -
Azt szeretném megkérdezni adott egy gigabyte ga-g41mt-d3 alaplap de a netre beírva egy rev.1.3 verziót ad ki.Lehet ugyan az a sima verziónak a cpu kompatibilitás listája mint a rev.1.3 nak?
-
arcitec
addikt
válasz
üzenetére
Nem a kártya az nem lett bántva. A bios lett állítva az alantiak szerint és újraindítás után
nem lett kép. Kivettem az elemet is több mint 1 percre. Látszólag szépen megy a gép, csak épp képet nem ad. Sajna nincs másik videokártya. De a ledek is világítanak, a ventik is forognak. Illetve SSD + lett belerakva, de nyilván a bios utána lett állítva és addig simán eljutott. -
arcitec
addikt
Sziasztok. Fel akartam telepíteni a win11 és nem akart felmenni. Állítottam a BIOS-ban
security enabled-re tpm be volt kapcsolva CSV kikapcsolva . Innentől elindul a gép, de nincs kép és a bios-ba sem tudok belépni. A lap Gigabyte Z390 M Gaming.
Mi a teendő, illetve mi romlott el? Köszöve. -
Csabis
aktív tag
Belefutottam a Gigabyte Z370 Aurus ultra gaming 2.0 (F15) nál hogy hiába van bebeállított értéken az alaplapon a cuc.. .
Rendesen nem botol normális boot után.. Csak reset.. vagy valami baj lehet vagy bios rakoncátlankodik. és kb 2 hete kezte ez el.. -
TIT
veterán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Kombinát fogó van de az túl vastag,lehet a csipesz se fér oda,de ha kilehet kapni az jobb,aztán vagy kidobom vagy kiszedem valahogy.
Hát nem szívesen mondok le én se a gyári bordáról mert nem gagyi de így nem tudom használni,mert nem tudom becsavarni,max.levágom a csavart és egy másikat teszek oda. -
vanRobert
tag
Ki lehet szedni azt a csavarmaradékot, 100-ból minimum 99-szer. Valszeg beleszorult ezért nem mozdul. Nem tudom, hogy az az alaplapi távtartó átmenő furatos vagy sem, de valahogy úgy érzem, hogy nem az...Ha netán mégis, akkor jó, mert akkor meg tudod ütögetni hátulról.
Egyébként is inkább úgy próbálkozz, hogy kint van a lap egy asztalon, és kényelmesen hozzáférsz. Utána már fogó, körömcsipesz, szempillakiszedő, bárakármi jó lehet. Ki lehet szedni, csak türelem és ügyesség kell hozzá.
Az a 110-nél lévő távtartó az nagyon fixnek tűnik. Szerintem ne tekergesd...
Én a bordát semmiképpen sem dobnám ki. Jó, azért dolgozni kellene vele, de mielőtt tényleg kukázod, azért csak tegyél vele egy-két próbát. Azt a csavar maradékot ki lehet műteni.Ha a gyártás oldaláról nézem, akkor ez egy standard csavar és egy standard anya. Valahogyan össze "gyógyítva". Én menetrögzítő ragasztóra gondolok. Csavarhúzót bele a fejbe és fogóval rámész az anyára. Szerintem engedni fog. Ha nem, akkor max letörik a fej alatt is, de ugye az meg jó, mert akkor már ki is jött a helyéből.
Vagy egy laposfejű csavarhúzóval akár még ki is lehet pattintani a helyéből.
Gondolj arra, hogy valahogy csak berakták a helyére. Akkor pedig ki is lehet szedni.
A bordában sok kárt nem okozol, max megkarcolódik és nem lesz olyan szép, mint most. -
Glaz-dozfhut
őstag
Akkor a hossza. Ahogy nézzük. Ha lenne egy hegyesebb végű kombinált fogód, azzal rá lehet fogni. És a megszokott irányba van a menet. De talán egy közönséges kombinált fogó is odafér. Az kivehetőre van kitaláva, azért vannak a számozások. A gyári hűtőborda pedig hasznos lenne.
-
TIT
veterán
válasz
vanRobert
üzenetére
Nem tudom fix-e,de annak tűnik,sajna szinte semmi,pont a feje tört le egyenesen,1 mm talán kilóg amibe a körmöm beleakad de az nem stabil,csipeszre gondoltam én is csak az is fém és csúszik,ezért lehet,hogy bele se kapna,ragasztózni meg nem merek+forrasztani se.
Yt-on egy srác körömmel piszkálja,de nekem meg se nyekken.
Az anya van a másik oldalon,mert a csavar tört bele,ami az anyához volt rögzítve,mert olyan hülyén csinálták,hogy egybe van az egész,szóval a fém kivágásba van a csavar közepe,aztán felül a fej,alul meg az anya.
Csak így a bordát dobhatom ki mert nem lehet használni.Glaz-dozfhut: Az jó lenne és akkor logikus,sose próbáltam még m,2 ssd-t mert viszolyogtam tőle a hőfok miatt.
A 80 és 60 az nem a hossza? Mert annak ott vannak a lukak,van egy másik távtartó a dobozban,csak nem emlékszem,hogy pont ilyen lenne-e.
ssd magasság az ne m2-3 mm? -
Glaz-dozfhut
őstag
Márpedig mobilisnak kéne lennie a még benne maradó csavarnak. Mert azzal állítod az ssd mérete szerint. Vagyis a magassága; akár 80, de 60 magas m2 ssd-t is fogad. Távtaróként funkcionál. Ha van másik foglalat a lapon, annak elméletben ugyanilyen magasságú csavarnak kéne lenne; most nem kerestem rá.
-
vanRobert
tag
Az a csonk az tutira fixen van a lapon? A csavarból mennyi lóghat ki? Van legalább 1 milli? Próbálkozz szemöldökcsipesszel. Ha meg tudod fogni, akkor egészen minimálisakat mozgatva próbálkozz. Ha megindul, akkor nyert ügyed van.
A hűtőbordán lévő anyát meg ne próbáld leoperálni. Annak ott a helye. A másik oldalán a csavar még benne van vagy azt már kiszedted? -
TIT
veterán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Azért csavar a csavarban mert beletört

A közepén látszik,hogy bele van törve,ott egy luknak kéne lennie.
Ez gyárilag bevan csavarva,letört a feje,külön is van egy csavar igen zacsiba,az az alsóhoz.
Jó lenne ha ki lehetne csavarni,próbáltam kézzel balra,de meg se mozdult,fogóval meg nem mertem nekiesni.
Elvileg dobhatom ki a hűtőt is mert ezt a csavart nem gyógyítom le,esetleg levágni.
[kép] -
TIT
veterán
válasz
rozsavolgyip
üzenetére
Havernak amd proci lába hajlott el mert leesett,azt 3 ropiért csináltak 6 éve kb.
Komel Gazdagréten.
Hátha ezzel is foglalkoznak. -
rozsavolgyip
újonc
Sziasztok! GA-Q87M-D2H lapon procicsere közben történt egy "kis" baleset 2 v. 3 láb esett áldozatul. Tudtok Pesten olyan szakit, aki jutányos áron bevizsgálná+ajánlatot adna+javítaná?
-
vanRobert
tag
Üdv!
TPM problémával kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.
Az alaplap egy B365M-DS3H, benne egy I5-9600KF. Mind az alaplap, mind a proci támogatja a TPM-et.
BIOS-ban Intel PTT enabled, Secure boot enabled, CSM off-on. Egyenlőre W10 van.
Az a gondom, hogy random időközönként, eltűnik a TPM. 2-3 napig, vagy akár egy hétig is minden rendben, aztán egyszercsak eltűnik. TPM.MSC-re azt írja, hogy nincs kompatibilis modul a gépben.
Gép újraindítás után viszont már ott van.
Amit észrevettem, hogy (szintén random időközönként) a gép nem indul el elsőre, 2-3-4 próbát is tesz a boottal, mire beindul. Ha ilyenkor, még a Windows indulása előtt belépek a BIOS-ba, akkor azt látom, hogy a Trusted Computing résznél nincs TPM vendor (INTC kellene), verziónak meg egy nagy nulla van.
Hol lehet a gond? Erős a gyanúm, hogy táp probléma lesz, de hátha valakinek van más tippje. -
Celithrandi
addikt
Tudtok esetleg olyan ramot ajánlani ami GIGABYTE Z690 GAMING X ddr5 lapban képes 6000mhz-re? A gyártó szerint képes erre a lap, gyakorlatban nekem a Kingston FURY Beast 6000-es ramok 4800felett nem stabilak. Tehát még 5000et sem tudnak menni nem hogy 6000-et

-
Orgi
addikt
Egyelőre úgy tűnik megoldódott, hdmi kábellel nagy nehezen van bios kép, az UEFI+régebbi Nvidia kártya+DP kábel nem jó kombó. Sikerült biost frissíteni és az Nvidia oldalán található firmware frissítést is feltenni, már csak ki kéne próbálni újra visszarakva a dp kábelem...
Ha másnak is előjönne:
[link] -
törölt tag
Volt egy ehhez hasonló esetem nekem is. Gigabyte alaplap volt, meg egy konkrét videokártya márka/típus. Azzal a párossal nem lehetett a BIOS-ba semmilyen módon bejutni. A videokártya garantáltan UEFI-s volt, mivel egy RTX 3060-as kártya volt, szóval nálam még arra sem lehetett ráfogni, hogy esetleg nem UEFI-s. Ugyanebben az alaplapban több ugyanilyen kártyát (márka+típus is egyezett) kipróbáltam, és egyikkel sem lehetett a BIOS-ba bejutni. Ugyanezek a kártyák másik alaplapokban tökéletesen működtek (végülis itt is, csak a BIOS-ba nem lehetett belépni), illetve ugyanebben az alaplapban bármely más videokártya szintén tökéletesen ment (többféle 3060, 3070, 3080, 1660, stb. volt itthon, direkt végignéztem mindegyikkel, és semmi gond sem volt).
-
-
Orgi
addikt
Biztos vmi nagyon alap dolog lesz, de 4 óra szenvedés után feladtam és megkérdezem. Teljesen friss w10 alatt cseréltünk alaplapot és procit, Intel b150-ről b660-ra. Minden probléma nélkül kezelte a Windows, illetve egy probléma adódott: nem tudok belépni a Biosba. Tehát mikor indul a gép, semmit nem látok, hanem csak a w10 bejelentkező képernyő jön be.
Gondoltam default az ultra fast boot biztos, de nem ment a Windows helyreállítás menüből sem, úgy se indul biosba lépve. Van a GB oldalán egy fast boot segédprogram, amivel ki/be lehet ezt kapcsolni, kikapcsoltan is így indul a gép és a segédprogram újraindítás biosban menüvel is a w10 bejelentkező kép jön be. Semmiféle bios dolgot nem látok induláskor, se logót, se nyomjak deletét, se f12 boot menüt. A poén, hogy lehúzva a vinyókat, kiszedve a boot ssd-t, a sima gép sem ad bios képernyőt. És nem enged biost frissíteni sem, a w10-es segédprogram elkezdi frissíteni, újraindul és a bejön a w10 a régi biossal.
Ez egy Gigabyte Gaming X ddr4 alaplap és így 4 óra után semmi tippem nincs, mi a fene baja van , írtam a supportnak, de teljesen X akta, mert különben a gép tökéletesen működik, tehát azt sem mondhatom hogy halott az alaplap. Esetleg vmi ötletek nincs? -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
vettem egy B450M DS3H deszkát
4x4GbRam, 2HDD 1SSD 1ODD 1Pci Wifi kártya és ennyi a kombó
Ezt a hibát, hogy lehet megszüntetni? Amíg sima vga addig nincs gond de ha felrakom a driverét jön a hiba.
Próbáltam a Pci eszközök eltávolítását eszközkezelőbe nem oldotta meg. Kivettem a wifi kártyát az sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Kingstone Fury DDR5 16GB 6000Mhz 2x8GB
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ASRock J3355M alaplap + 8GB RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha ezt így kompletten hűtöd közeggel akkor ok, egyébként nem ócsó játék és túlmelegedett egyéb elemek. SZVSZ.