Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Dustinzahn12 #5199 üzenetére
okok
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Dustinzahn12
csendes tag
válasz HartgeH3-2.8 #5198 üzenetére
Köszi, közben megoldódott. Be volt kapcsolva az Intel Bios Guard és valszeg az szívatott.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Dustinzahn12 #5197 üzenetére
Szia!
FAT-ba konvertálva tökéletes a PD az úgy jó. Volt egy hibás bios csomag a gigánál, de azóta javították.
Nézd meg esetleg került e fel még újabb (b) nélküli verzió.Gigánál szoftveresen is fel lehet tenni a biost, én is tettem már fel gond nélkül felment. Ha abszolút nem megy a support tud neked küldeni , nekem is küldött.Kicsomagolva teszed fel a PD-re? Semmi más ne legyen a PD-n csak a bios.
Esetleg egy másik fajta PD hátha.Fel kell mennie, de ha nem megy valamit kitalálunk.
Szerk: F7 a legutolsó, viszonylag friss 2017/08/04[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Dustinzahn12
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis technikai jellegű támogatás!
Adott egy Z270 HD3P lap, frissíteni szeretném a BIOS-t, de a biosból történő frissítés indításakor az a hibaüzenetet kapom, hogy "not able to update BIOS file successfully". A pendrive Fat32, defaultra van állítva a bios.
A neten keresztül történő frissítést se engedi. Próbáltam keresgélni a neten ,de semmi kézzelfoghatót nem találtam. A bios file jó, próbáltam egy előző verziót, de a rajta levőnél újabbat, azt sem engedte.
Valakinek esetleg valami ötlet?
Köszi! -
tyan
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #5195 üzenetére
Természetesen a legújabb BIOS van fent. Minden alapon van, volt egy CMOS reset is.
Ha egy 2 GB-os modul van bent, akkor minden szuper, de amint berakok egy másik 2 GB-os RAM-ot lehal a rendszer. A BIOS beállításokat átnéztem, a gép nincs húzva, minden alapon van. Úgy tűnik, hogy így jártam.Azért köszi a segítséget.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ilyennel én is találkoztam amikor adott volt egy gép, amiben mentek szépen a memóriák duálban, mellé rakott a tulaj még kettőt és nem volt hajlandó menni normálisan, pedig azonos típus. Szakember legyen a talpán aki egyből rávágja igen azért mert ezért. BIOS gondolom a legutolsó. Olyan még memóriánál amúgy előfordulhat, ha pl adott egy azon típus, és az egyiket X évben a másikat sokkal később utolsó szériásként Y évben gyártották hiába azonos a típus nem hajlandóak együtt menni. Szerintem a gyártási technológia sajátossága lehet, 1000ből 1amire az embernek fingja nincs miért, pedig papíron mennie kéne. Van akinél meg négy különböző modul , eltérő méretben is ment (ami agyrém), de ilyet is láttam már.
Gondolom bios a legutolsó fent is és cserélgetni is próbáltad a slotokat, meg párban is, hogy az új jelöltek mennek e a régebbiekkel. Biosban a memóriakezelést kéne kicsit átnézni hátha be van valami kapcsolva aminek nem kéne, vagy fordítva
Szerk:
A Win10 egy nagyon új operációs rendszer, ami egyben hátrány (is) lehet, mivel sok mindennel már nem **kompatbilis. Benne van a pakliban. Az a kérdés ha benne van a négy mit lát a bios. Tudom utólag mindenki okos, de próbálj rámenni a dual channel maximumra és hagyd el a 4 slotos megoldást. Nem a legjobb.
Van aki esküszik rá, gyártók is mai napig erőltetik a quad channelt, OCZ érában is direkt i7-eshez is készültek ilyen three channeles marhaságok, de higyjétek el nem jó. Dual channel a tuti, párban.**Kompatibilis, csak gamer körökben egyszer elterjedt , és annyira jó, hogy megtartottuk
[ Szerkesztve ]
-
tyan
senior tag
Kutakodtam, de nem találtam egyértelmű infót, hátha valaki tud segíteni:
Van egy Gigabyte EP35-DS3 (Rev. 2.1) alaplapom, amiben 4 memóriafoglalat van. Eddig 4 x 1 GB egyoldalas Kingmax DDR2-es RAM volt benne, amit le akartam cserélni 4 x 2 GB-os Kingston modulokra. Elvileg a lap támogatja a 2 oldalas RAM-okat, de az új modulokat betéve már a post képernyőnél galiba van, majd a Windows 10 indulásakor magába is borul a rendszer. A memória modulon 16 memóriachip van, ha ez lényeges.
-
HartgeH3-2.8
addikt
zyl_ Na végre Usgyi vissza rugdalni onnan ahonnan jött és kérni egy patika újat
Aztán jól megnézni ám és a segge alá verni prime 95-elMás:
Akinek AX370 Gaming K7 lapja van, F5 biossal vigyázni, igaz már törölték. Azért nem kicsit blama egy ekkora gyártónál, de hát na előfordult ez már a történelemben máshol is. [link]Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
gaben0211
tag
sziasztok. van 1 gygabite alaplapon és 1 új gépházam . az alaplapot a régi házból ki az újba beraktam viszont megvagyok lőve a kábelek jó helyre dugdosásával. elvileg mindent a jó helyre dugtam néztem neten képeket is hogy mit hova kell meg leis fényképeztem az előző házban hogy voltak de ugye ebben a házban mashogy néznek ki a kábelek meg szinte mind külön van így legózni is kellett. a probléma az hogy bekapcsoltam mebt pár percig aztán leállt magától. azóta meg a windows helyreállítót hozza be hohy nemtud elindulni rendesen a rendszer elinditom és ugyanúgy leáll ha nem megyek a javításra akkor is. valaki valmi ötlet hogy mi lehet? már a videókártyát is kivettem hátha az a baj de az integráltal is leáll. ram teszt nemhiszem hogy kell mert a másik gépből vettem ki a ramot amiben jól működik. marad a tápegység vagy alaplap vagy proci vagy hogy roszul fugtam össze valamit
-
zyl_
csendes tag
A fehér holló bejött
Processzorhiba, megy vissza ahonnan jött -
pitiless
senior tag
válasz Walter_White #5185 üzenetére
Megvolt ez is. Mindkét alaplappal...
-
-
pitiless
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hová írjak, mivel Giga alaplapokat érint a probléma talán jó lesz itt. Adott a volt konfigom (FX-8350, Giga GA-990XA-UD3 alaplap, 4x4 GB HyperX Fury Red), amit eladtam egy barátomnak. Ő Angliában él, de ez csak a hibakeresés szempontjából érdekes.
Beszerelte a lapot (egy ASUS M3A, 9550 Phenomot váltott), táp Zalman ZM-500GT. Hűtő Cooler Master 212 EVO. VGA 7750-es Radeon. A hibajelenség, indításnál a ventik felpörögnek, majd leállnak, majd felpörög, majd leáll. Se POST, se csippanás, hogy valami nem jó.
Amit eddig cseréltünk/próbáltunk:
- bios reset, elemcsere
- tápcsere (BeQuiet! 500 W-os moduláris tápra)
- alaplapcsere (Gigabyte GA-990X-Gaming) => ezzel is ugyanezt produkálja
- helyi szervizben ellenőrzés, ott egy akármilyen 800W-os moduláris táppal mentMost ott tartunk, hogy vegyen-e egy másik procit vagy sem, de az én gépemből úgy lett kiszedve, hogy tökéletesen ment, soha egy fagyás vagy kék halál nem volt azzal a géppel. Csatlakozókat természetesen ellenőrztük, akárcsak az elemet a használt lapban. Nekem itthon egy 550W-os Chieftec táp volt alatta, de soha hasonló jelenséget nem tapasztaltam.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nagyon-nagyon ritka jelenség 1000-ből 1, de akkor sajnos gari. Mi kvázi 25 év alatt megtanultuk egy proci vagy megy vagy nem. Ezek szerint ilyen amikor megy is meg nem is Mindenképp vissza gariba, és azért a lábakat is nézzétek meg a lapban, de gondolom arra vigyáztatok a szokásos módszerrel óvatosan.
Remélem minél előbb megoldódik
Szerk: A procihűtő jelensége (akár) lehet táp, és alaplap hiba is, mivel megbolondul a vezérlés. Én úgy ahogy van tokkal vonóval gariztatnám, és addig ütném a vasat ameddig nem cserélik. Ilyet számítógép nem csinálhat.
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Nézd csak meg hogy a Biosban hány fokos a CPU- 4-5 perc eltelte után - és milyen léptékben növekszik? Lehet hogy az a tulzott procihütű pörgés, tulmelegedés lesz- és mikor belépne a Winbe - elér egy kritikus hőfokot, ami után hibázik a proci - és meg is van a kékhalál. (A Proci gyári hűtő az PWM-es, amit a lap vezérel proci melegedésétől függően)
[ Szerkesztve ]
-
zyl_
csendes tag
válasz Walter_White #5180 üzenetére
Nem működik egyik sem.A processzorhűtő pedig eszméletlen fel tud pörögni.ezt nem tudom számszerűsíteni mert nem jutok el a méréséig..2 különböző lappal ilyet produkál szinte biztos hogy a processzor körül lesz valami.gyári intel egyébként a hűtő is
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
hivatalos Creation Tools-al leszedett Win? Hibás proci ritkább mint a fehér holló.
SSD-re megy a rendszer, vagy HDD-re?
Ha SSD-akkor nézd meg HDD-n. Vagy fordítva. - esetleg másik HDD-n.
Achi mod legyen aktív, energiagazdálkodási marhaságokat - egy időre ki lehet lőni a Procinál.
[ Szerkesztve ]
-
zyl_
csendes tag
válasz HartgeH3-2.8 #5176 üzenetére
A felsoroltakból minden megvolt.
A windows pedig nem hibás, laptopra most raktam fel ugyanarról a pendriveról és működik..Dvdről még megpróbálom de kizártnak tartom így.
Ma hoztam egy hibátlan ga b250m d3h-t és ugyanazt produkálja win10 alatt a felhasználó beütésénél kijön a kékhalál..így csak a processzor maradt.. -
nesh_019
senior tag
Sziasztok, vettem 2db Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2666MHz CMK8GX4M1A2666C16R ramot a Gigabyte Z170-HD3P alaplapomba, miért nem tudom ezeket Dual-Channelben használni?
Nincs rá valami megoldás? Ha berakom dual channelbe akkor csak az egyik ramot ismeri fel, ha berakom 1 és 3 slotba akkor meg single channelként ismeri fel és csak 1333mhz. HELP.
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Első ránézésre elég nehéz.
Clear Cmos, Bios update volt e?
A PD-re telepített windows is lehet ludas, ha hibásan csinálta meg rá az oprendszert. Egy DVD telepítést is meg lehetne próbálni, csak érdekesség képpen.Ez elég sok minden lehet. Elsőként is csinálnék a windows hivatalos oldalán (próbaképp) egy 90 napos DVD-s Win10-et, hogy a szoftveres hibát kizárjuk. Én speciel szétkapnám az egész gépet , és újra összeraknám még aprólékosan, még alaposabban. Hirtelen ezt találtam rá: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zyl_
csendes tag
Sziasztok
Adott egy gigabyte ga-b250m-d2v alaplappal frissen összerakott gép.A problémám a windows10 telepítése után kezdődött.
A "whea uncorrectable error"-ral fogadott.Többször újra próbáltam tenni(csak pendriveval próbáltam) hol az usb 2.0 hol az usb 3.0val, sehogy sem ment.Utána windows 7tel próbálkoztam, de kékhalálok fogadtak ugyanúgy..F5-ös bios van egyébként rajta.A memóriát, tápot, videokártya és pendrive hibát ki tudtuk zárni tesztelésekkel maradt a processzor( i5 6600) és az alaplap.Kékhalálnál egyébként a hal.dll-re hivatkozik, aminek utánaolvastam és szintén csak ez a két hardver maradt versenyben, de sajnos nincs plusz skylakem vagy ilysn típusú alaplapom, így nem tudom letesztelni..Az is egy hiba hogy a processzor hűtője össze-vissza pörög még nyugalmi állapotban is.Minden alkatrész gyári új, így húzva, mókolva nem volt semmi.
A kérdésem az hogy meg lehet-e ennyiből állapítani hogy melyik hardverem a ludas?[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
válasz tomaszka88 #5173 üzenetére
Soc Voltage 1.1V vagy max 1.15V al nézd meg 1.35V Dram Volt mellett(+ gyári időzitéseket). Illetve ha igy sem, akkor esetleg időzítések lazítása, esetleg a Command Rate 1T-ről 2T-re. Viszont arra vigyaz, nekem anno az X370 pro gaming csak akkor allitotta at az 1T-t 2T-re, ha Gear Down-t Disabledre tettem.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz Walter_White #5172 üzenetére
Üdv!
Köszi a tippet, megnézem azt is. A kérdésem még az lenne ,hogy a B350 lapban elég volt átállítanom XMP profilt 2933mhz-re, és ment is szépen. Az X370-nél pedig, amikor beállítom neki a 2933mhz-et akkor el sem indul. Lehet ,hogy kézileg kell megadni neki valamit , vagy egy kis fesz emelést ? Mert én úgy tudom az xmp-nél automata mód átállítja.
-
Walter_White
senior tag
válasz tomaszka88 #5171 üzenetére
Szia! ha a biosban rendben és látja mind a 16-ot, akkor én win reinstallal indítanék második körben.
Nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
válasz Walter_White #5170 üzenetére
Üdv!
Nagyon szépen köszönöm a segítsèget.
Nem találkoztam még ilyennel.
Nem volt reinstallálva, ennél a lapnál. Biosban nincs gond vele. Átállítottam a ram mèretet msconfigban, nem segített sajnos. Remaping nincs a lapban..Egyèbként a processzor magot kell állítani? De semmi gond, jövőhétre kiderül a lappal van-e gond. :-)[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
válasz Walter_White #5169 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz tomaszka88 #5168 üzenetére
Bios latja mind a 16-ot?
Ha igen, akkor ott a Windows szorakozik. Volt win reinstall? Esetleg futtatas, msconfig - inditas es olyat kellene talalnod hogy memoriamennyiség.(ugy emlekszem ilyen opcio is van)
Nekem ilyen egyszer volt meg 775-os korszakban, de ott a Bios sem latta, es a Memory Remaping oldotta meg. De ilyen opcio szerintem mar nincs a mostani lapoknal..[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy X370 Gaming 5 lapom.
Találkoztatok már olyannal, hogy a Windows 16 giga ram helyett 8-at lát? A másik lapnál , ami B350es volt ugyanazok a ramok mentek normálisan. Auto mód és bírta a 2933mhz xmp-t. Az X370el gondom van.slotonként is próbáltam. A Dram ledje meg folyton világít. Szerencsére vissza tudom vinni gariba. Mind2 lapnak a listájában benne voltak a ramok.[ Szerkesztve ]
-
Thomass34
csendes újonc
válasz Walter_White #5166 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz Thomass34 #5165 üzenetére
nincs. Memóriabusznál 1600-nak kell lennie de galábbis ha nem is pontosan - 1580-90-95-98... (ha 3200-on üzemelne) de memóriaórajelnél irja hogy 2133. és az írás olvasás is kevés nagyon. 2933-on mikor AM4-es platformom volt, olyan 42-43Gb körül irt\olvasott. és a késleltetés huh arra már nem is emlékszem..
De előszedtem - itt épp 3066-on mentek a Corsair 3000-es memóim.Amúgy nagyon csalókák a biosok, valamikor ugy indul el (nekem egy Asrock X370 Professional Gamingem volt) hogy pl beállítások az értékeket ugy hagyta , de maga a beállítás visszaállt alapra.
lődd be XMP nélkül - ugyan azt amit maga az XMP állít csak Te kézzel - időzítéseket, freqit, 1.35V.
Ha úgy sem, akkor 3200-ról menj lejebb, sajnos memóriákra nagyon kényesek a Biosok.
-
Thomass34
csendes újonc
válasz Walter_White #5163 üzenetére
Szia hát BIOS se egyértelmű számomra.
olvasás: 32340
írás: 32209
másolás: 30268
késleltetés: 101ns
Ezek szerint nincs be kapcsolva??? vagy nem igazán értem. -
Thomass34
csendes újonc
Sziasztok a segitségeteket szeretném kérni. Új gépem van egy GA AB 350 gaming 3 lappal ryzen 5 1600x F8 biossal. Ma vettem észre hogy valami nem oké mert alaplapi progi irja hogy 3200 mhz-en fut a memoria de aida meg csak 2133-at ir .Ez hogy lehet ?? Most az aida vagy a gigabyte app? Előre is köszönöm a vállaszokat.
Win 10
GA AB 350 GAMING 3
MSI GTX 1070 GAMING X
G skill TRIDENTZ f4-3200c16d-16gtzb
ryzen 5 1600x
XMP elvileg be van kapcsolva . :F[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5160 üzenetére
Értem mit is mondasz és köszönöm az ujj infót és a kuturált - hangnemű beszélgetést is.
A lényeg rá is nézek majd a youtu - QFlash Plus témára, mert ez érdekes téma.Szívesen segítettem és ha tudok máskor is szívesen is teszem ezt.
Jó ét és üdv: István
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5159 üzenetére
Köszönöm a segitséget, még ráirtam a Giga supportra, ticket formájában, kivancsi leszek a valaszukra, mert barmennyire is ezt irjak, vannak videok a youtubon ahol rendesen flesselnek vele Biost (nem csak hiba eseten), - ha gondolod nezd meg youtubon beutod hogy QFlash Plus, lesz par video, proci es ram nelkul. Na mind1, nyugodt a Giga válaszakor leszek.
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5158 üzenetére
Szia! Walter_White
Itt a megoldás is bios gondra és ezt most találtam, bios javításra, de látom hogy közben már le is írtad, de azért ide is írom most segítségnek, hátha másnak is kelene egy ilyen leirás.
A javító megoldás a duál bioszt hogyan javítsuk is ki és hogyan is haszáljuk majd, ha mind a fő, mind a Backup Bios meghibásodik a rendszertöltés és flash során, a Q flash plusz automatikusan elindul és majd visszaállítja a BIOS adatait is autómaatikusan, egy fat 32 -es USB-s pen meghajtónak a segítségével, mentsük is rá bios tartalmát, ami meg is eggyezik pontosan alaplapunknak a számával, ez a fontos hogy így is tegyúnk.
A lényeges ez hogy megoldódott a gondod és őrülök is ennek, ezért is mondtam neked hogy én nem is láttam olyat hogy űres alaplapban ujj bios frissítése is lehetséges a proci support véget.
További sok sok örömöt is kivánok és síkert az életben is.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Walter_White
senior tag
Megoldódott, a QFlash Plus, bármennyire is félrevezető amit írnak, oldalakon, hogy frissíthető a legfrisebb Biosra Proci és Ram nélkül.. Csak akkor használható, ha a Main Bios és a Backup Bios is meghibásodik.
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5156 üzenetére
Is a new solution derived from dualbios. When both the main and Backup Bios fail during system boot, Q flash plus will be automatically launched and then recover Bios data from the usb fash drive conmected
Manualban. Most egyszeruen nem ertem, Qflash plust egyszer ugy irja a giga hogy Proci es ram nelkul is mukodik, biosfrissitésre alkalmas, itt meg azt irja, hogy ha a Main es a Backup Bios is meghibasodik, akkor indul csak el... akkor ez csak helyreallitasra jo? - annyi ellentmondas...
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5155 üzenetére
" Ahogy kicsomagolom a fájlt egy X399AG7.F2k -t kapok amit GIGABYTE.BIN-re kell átnevezni, jobb klikk átnevezéssel csinálom, vagy esetleg Biosoknál valami külső programmal kell az átnevezést megoldani?", szerintem - nem - az átnevezés is okozat gondot sajnos, mert a bios is csak is a saját - flash progijával - azonositja a helyes fájl nevét és ezt fogadja-el csak, amit az ujj GIGABYTE.BIN -ben keres és nem is találja, ezért biztosan le is állitja a flash folyamatát a bios védelme érdekében, itt lehet valmi híba amire én most nem is emlékszem sajnos mert régen volt ilyen gondom.
Sajnos pontosabbat nem is tudok mondani és további sok sok sikert kívánok.
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5154 üzenetére
Ahogy kicsomagolom a fájlt egy X399AG7.F2k -t kapok amit GIGABYTE.BIN-re kell átnevezni, jobb klikk átnevezéssel csinálom, vagy esetleg Biosoknál valami külső programmal kell az átnevezést megoldani?
Illetve mikor át akarom nezevni, és megadom a kiterjesztését *.BIN akkor kiirja a WIn hogy ha változtatom a kiterjesztését a fájl használhatatlanná válHAT.. Mindenesetre érdekes, és tényleg lehet valami bug.. csak idegesít.. Próbáltam összes névvariációt, csak és kizárólag a GIGABYTE.BIN-nél, kezd világítani a LED, de ahogy kezdené a Flasht kész ki is alszik. (még először a LEDRE gyanakodtam hogy nem jelzi villogással, de ha egyszer felkapcsol, akkor abban hiba nincs) .. -
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5150 üzenetére
Köszönöm a videót és a megosztást és neked is (#5149) tkesy.
Az alaplapodat is csalakoztattad a tápodra és bekapcsoltad, usbportba ezután pendrivet is csatlakoztattad és látszógag indulna is a flash, de a miért is nem -re válaszólnom is kell, fájl - neve.bin bitosan jó.
A jelenség ismerős; régi Asus alaplapnak a bios flash e is hasonló is volt és érzékeny is erre, itt egy példa a bios fájl - neve.bin és ennek a kiterjesztése, neve ha nem eggyezik meg pontosan, amit vár a bios - nem is engedi a bios flash folyamatot vérgre is hajtani, ez saját tapasztalatom a bios flash témában.
-
tkesy
őstag
válasz Walter_White #5150 üzenetére
Esetleg másik pendrive-al nem próbáltad?
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Walter_White
senior tag
Bár igy belegondolva, uj Platform, es szerintem a világon én vagyok az egyetlen jelenleg aki igy akarta frissiteni a Biost CPU/Ram nélkül, ennél a platformnál.
-
Walter_White
senior tag
Nálam sajnos így müködik.... Már probáltam mindent....
Úgy kellene ahogy a videoban is...
-
tkesy
őstag
válasz Walter_White #5148 üzenetére
Tehát akkor elvileg így kellene működnie, és mindjárt meglátjuk, hogy mit csinál a tiéd. Szerintem dobj egy mailt a Gigabyte-nak a videóddal, lehet mégis csak bug-os valami...
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5147 üzenetére
Megy fel youtubera a video
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5146 üzenetére
Üdv! Walter_White
A téma érdekes és érdekel a megoldása és próbálok segíteni de ez ujj platform és tévedhetek is.
Igen értem a mostani válaszodat és ezért mondtam itt neked: itt a hsz-ben és remélem nem butaságot mondtam - (#5139) IstvánLászló
1 Elelmnek próbája után az elem ez pipa.
2.) Proci a gépedben nincs és ram a gépedben, mondtat hogy Néztél is róla videót és manualt is olvastad, ha lehet linkeld a videót és a manuált, hátha találok így mególdást mert kell hogy legyen is.
3.) A Giga nem is hinném hogy hülyeségrt is írna, mert korrektek a lapjaik, ezt tapasztaltam, bírják a strapát 24/24-ben, még nyáron is 30 fokos szobában is.
A lényeg a lapod ujj fejlesztet technologiát is haszál és el is képzelhető hogy üresen is lehet fesselni a biost és most kapcsoltam és kérdezem a lenti sorban...A Pendriveod Fat32-re formazva, bios fájt gondolmom ki is csomagoltad, ha nem a válasz akkor itt a gond.
Várom a válaszodat.
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5145 üzenetére
Kiprobaltam, jo az elem, de egy masik ugyan olyat is. Tehat az pipa, de a flasheles meg sem mukkan, ehez valami kell proci biztos, akar mit mondhat a Giga, irhat, de hogy proci es ram nelkul, ez hulyeség, ha nincs bent proci a gepben meg sem mukkan a gep, hiaba nyomjuk a bekapcs gombot.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5144 üzenetére
" Elemet, erre nem is gondoltam, eletemben nem csereltem meg alaplapon elemet sose kellett eddig... Ezeket az elemeket nem tolti a lap minimálisan?", nem - nem - és nem tőlti a lap, mert ténylegesen nem akkunulátor, csak egy litium elem és erre nem is gondoltál de ez nem is a te híbád.
Az elemnek a cseréjére - sose kellett eddig gondolnod, ezt értem mert ígaz, de saját tapasztalatom hogy cserélni nem is árthat ha ilyen gondban is vagy mint mondod.
Az elemnek gyári híbája is lehet és ezét is mondtam hogy érdemes is lenne lemérni egy műszerrel, mért feszültségnek = 3 voltnak kell mininum hogy legyen, ez a default értéke és ha nem ennnyit mutat a műszered, akkor ő a ludas.
Bocs a hosszú szövegért, de remélem ezzel is segíthettem most neked.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5143 üzenetére
A fehér a dedikált port. Elemet, erre nem is gondoltam, eletemben nem csereltem meg alaplapon elemet sose kellett eddig... Ezeket az elemeket nem tolti a lap minimálisan?
Amugy koszonom. De még legkésöbb oktoberig várat magára. -
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5142 üzenetére
Az alaplapodon a dedikált portra, kell a pendrivet csatlakoztani és ezt most olvastam, sajnos a dedikált portról infót nem találtam.
Az alaplapodon keresd meg ezt a portot hogy a flash folyamat elinduljon, elemet alaplapon érdemes is lenne lemérni egy műszerrel, vagy cserélni egy ujj elemre mert az elem is lehet a ludas.
Köszönöm az infót mert ez nekem is uj és grat a lapodhoz mert csudaszép egy darab.
További sok sok síkert kívánok az ujj rizsához.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Walter_White
senior tag
Nincs. Csak az alaplap van elottem. X399-es Giga, varom meg a procit bele, gondoltam addig lefrissitem a biost a legujabbra, mert tuti hogy First Release.
Most ez vagy kezdeti Bug, vagy a Qflash Plusert felelos chip hibadzik. Bar ha hibas lenne akkor nem erzekelne se, USB portrol a pendrive kap aramot, mert villog, de a Flash Led az nem. Ha megnyomom a bekapcs gombot, 5-6 mp mulva felvillan, de ahogy el kellene kezdenie Flashelni, el is alszik.[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz Walter_White #5138 üzenetére
Vga van a gépben?
-
Walter_White
senior tag
válasz IstvánLászló #5139 üzenetére
GIGABYTE Q-Flash Plus allows users to update to the latest BIOS using a thumb drive without the CPU or memory needing to be installed.
Do you have the latest CPU supported by your GIGABYTE motherboard but do not have the latest BIOS installed yet? This is no longer a problem with the new Q-Flash Plus feature. By simply downloading the latest BIOS and renaming it on a USB thumb drive, and plugging it into the dedicated port, you can now flash the BIOS automatically without the need to press any buttons or even the need of onboard memory or CPU. Utilizing the ITE EC 8951E controller, GIGABYTE X99 motherboard BIOS can be updated even if your system is unable to boot. An LED next to the EC controller will notify you once the procedure is complete and you are ready to boot your system normally. -
IstvánLászló
senior tag
válasz Walter_White #5138 üzenetére
Az usb2.0 pendrive - usb2.0 portra, kell a pendrivet is csatlakoztani, ezt biztosan is tudom, de hogy proci nélkul is megy e a flash ez sajnos kérdéses?
A megodás hopgy proci nélkul is megy, ezt még nem is hallottam, én proci val és rammal +vga val ismerem a flasht.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok, Hogy mukodik a Giga lapoknál a QFlash Plus- memoria es proci nélkul? Néztem rola videot, manualt olvastam, de egyszeruen nem jovok ra miert nem sikerul.. usb2.0 pendrive, GIGABYTE.bin elnevezes, egyetlen egy fajlkent a Pendriveon Fat32-re formazva, csak a tap van rakotve a lapra, bedugom a feher usb portba a pendriveot, és a qflash led meg sem mozdul, megnyomom a bekapcs kis gombot, ekkor 6masodperc mulva elkezd vilagitani a QFlash led, majd kialszik, es ennyi... Semmi villogas, ahogy irjak, es a videoban is van... Mit csinalhatok rosszul?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Az is egy jó választás
Állítólag még a gép hatékonysága is jobb, hiszen átveszi tőle egy külön audio chip a feladatot , de szerintem ennek nagy része városi legenda Minden esetre elképesztően jó hang karik vannak a piacon
Nekem is megfordult a fejemben, de a mostani lapokra integrált chippek is brutál jók.
Főleg Giga fronton.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
taki01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5135 üzenetére
Köszi a választ. Sajna nem találom a gari papírokat így veszek bele majd egy hangkártyát.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ha több hangszóróval is tesztelted, akkor a jack kimenet ment el. Azt próbáltad hogy óvatosan körbe mozgatod benne a jack dugót akkor változik, vagy megszűnik esetleg? Sűrített levegővel azért kifújtad?
Mivel Z77 feltételezem garis, tehát mehet vissza.Nem sűrűn előforduló jelenség mondjuk.
Szerk: annyit még ellenőriznék, hogy az alaplap hátlap jól illeszkedik e mindenhol, és nincs e valahol bármi ami érintkezik azon a környéken, de ez szerintem kontakthiba sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Sziasztok, van egy gigabyte ga-z77-hd3. Mit lehet avval kezdeni, hogy recsegéseket hallok a hangszóróban. Több fülhallgatóval és hangszóróval és kábellel teszteltem a gépet, de nem hagyta abba, ebből gondolom hogy az alaplap lenne a hibás. A jelenség amúgy nem folyamatos van amikor sokáig csinálja van amikor kevésbé, de nagyon idegesítő.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz qwertly #5131 üzenetére
Szia!
"Kivettem az elemet,de lehet rövid időre mert most egy órát nem volt benne így alapról egyből indult a bios menü."
A lényeg örülök hogy minden oké, de én ezt még sosem tapasztaltam, 7 éve használok giga laopot és örömmel.
Köszönöm hogy válaszoltál és további szép napot.Üdv:
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz qwertly #5131 üzenetére
Igen az elem kivétellel érdemes várni egy 5-10 percet, hogy ténylegesen clear cmos legyen. Én hasonlóval találkoztam amikoris USB billentyűzettel nem volt hajlandó bekúszni a menübe (régebbi gép) rákötöttem PS2 portra egy bill-t és rögtön be tudtam menni
Örülök, hogy megoldódott ez is
PsycHo88 Értetlenül bambán állok a dolog előtt, ilyet még nem hallottunk szerintem senki
Valószínű ez ilyen 1000 és 1 dolog ami valamiért megoldódik magától[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz IstvánLászló #5130 üzenetére
Szia!
Kivettem az elemet,de lehet rövid időre mert most egy órát nem volt benne így alapról egyből indult a bios menü.Utána F12 bementem boot menőbe így tudtam usb-röl indítani.Valószínűleg az volt a gond,hogy rövid időre vettem ki elsőnek az elemet "siettem".
Üdv:[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz qwertly #5129 üzenetére
"Próbáltam már,hogy az elemet kiveszem akkor a F billentyűk nyomatását induláskor a del billentyű nyomását de nem érem el a bios menüt.", billentyűzeted lehet a ludas, alaplapod gondolom jó mert monitorodon van kép?
A del billentyűt folyamatosan nyomogassad és látnod is kel a bios menüt
Várom a válaszodat hogy mi a helyzet.Üdv, István
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem tudna valaki tanácsot adni,mert már gutaütést kapok Van egy Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap és az istennek nem tudok a biosba belépni.Próbáltam már,hogy az elemet kiveszem akkor a F billentyűk nyomatását induláskor a del billentyű nyomását de nem érem el a bios menüt.Mi lehet a gond vagy van valami más módszer? -
PsycHo88
senior tag
Az Asus 1050 ti-vel megy i5-6600K Win7 ! minden működik tökéletesen !
Annyit csináltam hogy fel raktam a win7-et ! win10 el meg nem akarta fel ismerni egyik 1050 ti-t sem !
viszont az rx 460-at win 10 el is felismerte ! Érdekes .
De az aqua-ba azt mondták hogy nem én vagyok az első aki ezzel vitte vissza a Vga-t
előttem volt egy 1070 amit vissza vittek
Szerintem az Nvidia driverrel van gond :S
Köszönöm a segítséget !!!
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Walter_White
senior tag
válasz PsycHo88 #5126 üzenetére
Na és mi lett a megoldás, végül? mert hogy a saját márkáju Giga VGA-t se, de még az Asust se fogadja el.. az azért 0.1% esély...
(Win 7 64 bit? - mármint azon müködik, vagy azt használtál végig? ) Z270-es lap, akkor gondolom Skylake vagy Kaby-s proci, azzal lehetnek anomáliák Win7 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
Most működik ! Végre ! Win7 ultimate 64bit. )
Köszönöm a segítséget !!
-
PsycHo88
senior tag
Ma beraktam egy rx 460at és azzal müködik !!
Egyből vissza is vittem a kártyát az aquaba !
Ki cseréltük a giga 1050 ti-t egy asus experians 1050 ti-re !!
Haza vittem és ugya az . Nem ismeri fel a gép !
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz PsycHo88 #5121 üzenetére
Elsőként biosban tiltanám az igp lehetőséget off állásba, Általában On, OFF , Auto szokott lenni.
Érdekes jelenség ilyennel még nem találkoztam. Standard esetben berakod a VGA kártyát és magától automatikusan a dedikált vga kártyára áll át. Még az elvett memóriát is vissza adja olyankor a fizikai memóriának.
-
PsycHo88
senior tag
Persze hogy a Vga-ba dugtam a hdmi kábelt
Rendben meg nézem a másik slotba ! Köszönöm
-
-
PsycHo88
senior tag
Egyszerűen nem találom azt a lehetőséget hogy átállítsam a gtx-re !
nem látja a gép az Nvidia kártyát Azt írja a telepítő hogy nem talál kompatibilis hardver
Van valakinek valami ötlete ?
-
PsycHo88
senior tag
Szerintem igen ! Mert az eszközkezelő az irja hogy szabványos intel vga :\
Hol tudom átálítani?
[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !!
Ma vásároltam egy Gigabyte z270m-d3h lapot !
Összeraktam a gépet ! Raktam bele egy Giga 1050 ti-t
Win 10. Fel akartam rakni az Nvidia drivert de telepítés közben ez az üzenet fogadott. Kompatibilitási hiba ! Nem látja a vga-t de képet ad a gép ,szépen be tölt minden .
Mi lehet a gond ? Vadi új minden ma délben vettem mindent a gépbe .
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Killer01 #5109 üzenetére
Pontosabban az elmúlt években rengeteg fejlődött a Giga brand. Mostani lapjaik elképesztőek, már középkategóriában is. Én is nagyon elégedett vagyok.
Persze nem volt ez mindig így
A kérdés az lenne, hogy melyik az az energiatakarékos funkcio ami szabályozza hogy terhelés nélkü a vcore visszaáljon 0,7-0,8 ra? Windows10 Pro, energiagazdálkodás , processzor energiagazdálkodás, maximális processzor teljesítmény = 100% Angolul talán cpu state! Most HUN Win10 Pro van fent, nemrég vettem.
Nekem így van belőve és nem droppolja vissza sem feszt, sem az órajelet. Masszív atom stabil, gyorsabb, fürgébb azonnal rendelkezésre áll a kapacitás. Mivel idl állapotban nincs utilization ezért kvázi terhelve sincs, nem melegszik jobban (városi legenda aki mást állít). Teljesen felesleges 0,800 ról skáláznia felfelé 4.0ig hogy aztán megint vissza droppoljon 0,800-ra. Totálisan értelmetlen művelet, és persze emellett a feszt is dobálgassa. Persze egy prim95 és CPU-Z mellett lődd be neki a számára szükséges maximális cpu feszt! Felfelé lefelé minimálisakat úgy is rádob a lap, de kb be lehet lőni és hosszabb távon egészségesebb
Giga lapoknál van egy beállítás ami figyeli kezeli a feszültségek elosztását, én azt nem kapcsoltam ki. Figyelje csak szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz IstvánLászló #5110 üzenetére
Z170 és Z270 vonalon még fejlődtek, pláne bios terén.
-
rvn_10
senior tag
válasz IstvánLászló #5110 üzenetére
Utolsó 4 alaplapom Gigabyte volt G31-p35-z68-z170. Ez kb 8-9 év. Bajom nem volt egyikkel sem.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Killer01 #5109 üzenetére
+1
A Giga a legjobbak között van szerintem, Am 2+ és Am 3+ alaplapok is jók, ez saját tapasztalatom hogy stabilan működnek és bírják a strapát 24/24-ben.
Az ujj alaplapok is jók, de tapasztalatom még konkrétan nincsen hogy milyenek is?
A téma ezért engem is érdekel hogy most milyen a stabilitásuk?Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Killer01
őstag
válasz Walter_White #5107 üzenetére
Giga a legjobbak között van alaplapok terén.... az Aorus mostani Gaming vonal.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan gigabyte alaplap, ami DC táppal (LENOVO 54Y8838 AC Adapter 19.5V 7.7A 150W) meghajtható, NVMe SSD elfér és LGA1151 tokozású cpu elfér benne?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! A Giga Aorus széria milyen minőséget képvisel az alaplapoknál? Vagy maga a Giga mint márka, anno (nagyon régen) hallottam hogy alaplapoknál elég sok volt a hibás termék.
-
Bal0924
aktív tag
Gigabyte Cloud Service
Mi ez, mi lesz ha leállítom?
-
rvn_10
senior tag
Biost frissitettem, azota a cpu vcore folyamatosan 1,16 terhelésnél 1,12. Nincs is semmi gond nem fagy, meg semmi. Akérdés az lenne, hogy melyik az az energiatakarékos funkcio ami szabályozza hogy terhelés nélkü a vcore visszaáljon 0,7-0,8 ra?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Xarina
aktív tag
Egy Gigabyte H81M-d2v alaplapom van és az a gondom, hogy ha leállítom a gépet a ledes egerem továbbra is folyamatosan világít. Gondolom az usb port tovább kapja az áramot. Kipróbáltam és kikapcsolt géppel is tudom róla pl. a telefont is tölteni. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni és ha igen, akkor hol, mert én a biosban semmi olyat nem találtam, ami ezzel volna kapcsolatos.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest