Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Üdvözlöm a helyieket!
A problémám a következő:
Adott egy GA-890FXA-UD5 (rev. 2.1) alaplap.
Tulajdonképpen működik szépen, csak éppen valamit állítani akartam a BIOS-ban, és azt tapasztaltam, hogy nem tudok belépni a beállításokhoz.
Ha Del-t nyomok, egy fekete üres képernyőt kapok a bal felső sarokban villogó "kurzorral", ahonnét már nincs továbblépés, csak a reset vagy a kikapcsolás.Eddig az alábbiakkal próbálkoztam:
- a BIOS frissítése fel-le, minden verziót kipróbáltam,
- a CMOS-törlése, akár több órányi elemkivétellel,
- videokártyák cseréje, különböző típusokra különböző slotokban (DVI/D-Sub monitort használok),
- mindenféle (kisebb) állat (és egy ember) feláldozása szakrális körülmények közöttHa csak bekapcsolom a gépet, szépen indul a Windows, az egyetlen agond ez, hogy nem érem el a BIOS-beállításokat.
Egész éjjel a netet bújtam, látom, hogy sokaknak van hasonló problémája, de az itt-ott felvetett megoldások nálam nem váltak ben.
Van ötletetek?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Itt lehet próbálkozni, a legjobb esélyed itt lehet.
De nem sok esélyt látok, rákerestem, ott sincs semmilyen béta bios hozzá, és gondolom nem is lesz.
Az az első bios verzió meg ha meg is lenne valakinek, amit te keresed, nagy valószínűséggel visszafelé nem lehetne flesselni, általában gigabyte biosok csak növekvő számozással flesselhetők, előző verzióra nem lehet "frissíteni". -
Killer01
őstag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Amit keresel az nem létezik
Az FA bios az, amit ehhez a laphoz kiadtak. Ha van korábbi verzió, az kiadás nélküli -csak gyári, még bétának sem nevezhető- bios verzió, amiből az FA született. Ez max a Gigabyte valamelyik mérnökének lehet meg 
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Killer01
üzenetére
Szia! Killer01
Köszönöm a válaszodat.A kérdésedre a válaszom.
A lényeg ez, bios frissítés előtti bios mentést keresem,de nem is találtam.
Az alapomhoz én is 1 db Bios-t láttam ami: FA megnevezésű és alapomon bios verziója is ez van most jelenleg.
A kérésem ha meglenne a bios frissítés előtti bios mentése és el is tudnád is nekem küldeni is nagyon örülnék.
Az alaplapom: Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5 rev 5.0-ás, sajnos nem is tudom hogy eredetileg a gyári bios-nak mi volt a neve frissítés előtt?Tisztelettel: István László
-
-
-
Killer01
őstag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia, a lapodhoz én 1 db Bios-t látok ami ráadásul first release, FA megnevezéssel fut. Ennél korábbi szvsz nincs, de későbbi sem.... mit keresel pontosan és mi van a lapodon?
-
IstvánLászló
őstag
sziasztok!
(#4867) ere a Hsz-re kérek segítséget.
-
-
-
-
-
-
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Köszönöm!
Olvasgattam, s itt is van ...Flash segédprogram, amikor elindul a gép, akkor egy F... billentyűt benyomva jön elő.
Egyszer talán ASUS lapnál csináltam már így.
Ez általad leírt talán egyszerűbbnek tűnik, vagy tévedek?
Amikor a DOS-os pendrive-ről bebootolok, akkor csak beírom oda, ahol a kurzor villog? -
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Lemented és kicsomagolod a biost, és pendrivera csinálsz DOS inditólemezt, és bemásolod a kicsomagolt biost. Bebootolsz róla.
Nem hiszem hogy nem volt itt leírva a folyamat!majd beirod szépen hogy flashpi fájlnév(biosneve)
pl.
flashspi h7Mud2h3.f6vagy ott a utility menüpont alatt a @bios azzal lehet windows alól is flesselni.
Bár dos alól megbízhatóbb. -
GEPESZ66
veterán
Ennél a lapnál nekem még az F4 BIOS van telepítve.
Érdemes-e frissíteni?
Ha igen, hogyan kell?
[link] -
GEPESZ66
veterán
Processzor+gyári hűtő: i3-2100 3,1 GHz
A GIGABYTE alaplapom BIOS-ában be van kapcsolva a Cpu Smart Fan Mode Auto-ra, a Fan Control pedig Silent-re.
A Silent ellenére is 1300-on pörög a venti, alig változik ez az érték.
A Fan Control-nál a következő lehetőség van
ormál(ezt választva szintén 1300 körül forog), ill. a Manual,ahol 0,75-2,5 Pwm/°C közötti értéket lehet választani, ezt választva az alap érték 1,75 Pwm/°C.
Alaphelyzetben gondolom, hogy a 800 körüli érték lenne az ideális?
Mit lehetne állítani a BIOS-ban, hogy kisebb legyen a fordulat?
Vagy esetleg a Easy Tune6 szoftvert kellene használnom, ha egyáltalán kompatibilis WIN10 64-el?
Alaplap:
[link] -
Hunnita
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem BIOS vagy egyéb területen.
alaplap: ga-p31-ds3l
cpu : Q6600
Vga gv n 2400 c 1gb
2 x 2 Gb DDr 2 Kingston 1066Mhz (1,3-as slotban)
hdd: 250 Gb Sata II.
Op: Win 7 Home prémium 64 bit. (gyári tiszta)A lapon egy celeron proc volt és 1 x 2 Gb 800 Mhz DDr2, a biosban a cpuhoz nem nyúltam. Ott ahol kér valamilyen ref számot 5-9-ig, 9-es van a cpu 38-40 fokos a current system temperature 110. ( nem tudom ez jó e így) Auto control-on van a hűtő.
Minden látja a 4 Gb ramot, de 800 mhzet ír ha átállítom a Biosban 4+-ra, kiírja hogy 1066, de kék halál a vége.
A videokártya minden drivere fent van, a biosban nem tudtam külön a hangot tiltani. Hdmi-n keresztül szól is de néha bereccsen vagy filmeknél (720,1080) egy adott időközönként akad a hang. Azért 4x2.4 Ghznél és 5 Gb ramnál nem ezt vártam, úgy hogy a kisgépen 1333 atom 2 Gb DDr3-al fut szalad minden.
Ha esetleg valaki tudna segíteni hogy a a leírt problémákra milyen megoldás lehetne, és a bootolást hogyan lehet gyorsítani, hálásan megköszönném!
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Ide is írok hátha tudd segíteni valaki!
A kérésem segítséget kérek itt mert nem is találtam más topikot ezért itt kérdezek, ha tévedtem kérem is irányítsatok a megfelelőhelyre.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5 rev 5.0-ás és a procit szeretném alulfeszelni, de a mostani biossal ez lehetetlen.A biossal gondom van és kerestem a neten, de nem is találtam a bios frissítés előtti biost, mert a lapot már így kaptam ujj biossal és ha meglenne valakinek itt az eredeti és el is tudná is nekem küldeni is nagyon örülnék.
Várnám erre a választ.

Tisztelettel: István László
-
lao
tag
válasz
petya1985
üzenetére
hello!
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED kék képernyő hibák okai
Helytelenül konfigurált, régi vagy sérült eszközillesztők. (nagyon gyakori)
Sérülés a Windows beállításjegyzékben egy nem régi Windows-szoftvertársítás módosítása miatt (telepítés vagy eltávolítás).
Vírus, vagy kártevő szoftver okozta azt a fertőzést, mely megrongálta a/az Windows fájlt, vagy a kapcsolódó Windows Operating System program fájlokat.
Az illesztőprogram összeütközése új hardver telepítését követően.
A/az Windows Operating System. termékhez társított és telepített szoftver vagy meghajtók telepítése után megsérült vagy eltávolított rendszerfájlok.
Hiba 0x1E kék képernyő, amit a megsérült merevlemez okozott.
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED STOP hiba a memória (RAM) sérülése miatt.
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED kék képernyő hibák oka többféle hardver-, belső vezérlőprogram-, illesztőprogram- vagy szoftverprobléma lehet.Kernel security chek failture ,,, lehet,hogy az nvidia driver okozza.
-
petya1985
tag
Hello. Vettem egy uj lapot es azota kaosz van..
Gigabyte b150m hd3. I5 6500 8 gb ram. Szal kicsereltem a lapot es tettem egy uj rendszert de azota allandoan kek halalozik kb 2-3 perc utan.. 3 fajta hibauzit ir egyszer ezt egyszer azt..
Kmode excepition not handled
System service exp. Not handled
Kernel security chek failture
Tipp vkinek??U.i. biost mar lefrissitettem f20ra. Alap f2 volt
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Van egy z68x lapom és szeretnék biost frissíteni uefi-re. 2012-es verzió van fent, és vélhetőleg túl régi az rx 480-as kártyámhoz. Valaki le tudná írni mi ennek a frissítésnek a menete? Akár itt vagy privátban.
Előre is köszi! -
Bal0924
senior tag
Talán erre valaki tud válaszolni/segíteni... (ha már az előzőekre nem nagyon)
Feltettem 1-2segédprogramot a gigabyte oldaláról. És most első látszatra - még tesztelem - minden szép és jó..
app center
@bios
Bios Setup
EasyTune
SIV
Gigabyte Firmware Update Utility
Gigabyte Speed (már korábban is fent volt, de csak egyedül)
Még feltettem 1-2.t de le is szedtem. (autogreen,smart switch,usb block)
képMelyik segédprogram stabilizálhatta a gépet?
-
Bal0924
senior tag
Ha a bios-ba matatok, átállítok 1-2dolgot.
Hiába hogy a Windows nem jelez semmi hibát, beindításkor. (ugyan úgy megy, minden) Akkor is célszerű újra tenni?
pl. Storage Boot Option Control Legacy Only-ről, UEFI Only-ra állítottam.
meg letiltottam, engedélyeztem 1-2dolgot. -
Enter65
senior tag
(#4853) leviske: Igen, router nélkül mérek annyit, közvetlenül az ONT-ra csatlakozva.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
A gépházban lévő dolgok listája: #4847
Sata mode: AHCI, és az SSD meg a HDD GPT-ben vannak.Mit csinál a Storage Boot Option Control ?
Legacy Only van most.
Ha át állítom UEFI Only-ra
- Mi történik?
- Újra kell telepíteni a vindozt?Az Intel Bios Guard Support , mi ez?
- Diasbled vagy Enabled?A Sata controller(s) Mi történik ha Tiltom?
-
leviske
veterán
Sziasztok! Nővéremék gépében figyel egy G1.Sniper B7 és azt vettem észre, hogy a BIOS folyamatosan újraindul (akárhányszor belépek bios-ba, kiírja). A lapban egy i5 6600 figyel, szóval még csak az sem okozhatja, hogy túl új (Kaby) processzor lenne benne.
Találkozott már valaki ilyesmivel? User error? Esetleg valami komolyabb gond?
(#4852) Enter65: Próbáltad router nélkül?
-
Enter65
senior tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat ha nem ide vágó a kérdésem, de lenne egy kis problémám egy Gigabyte GA970A-UD3 alaplappal. Sajnos egyszerűen nem képes 300Mbit/s felé menni a letöltésben. Minden drive friss, op rendszer is frissítve.
A rendszer:
alaplap : a fent említett alaplap
proci : AMD FX-6300 3.5 Ghz
memória : Corsair 2x8 GB DDR3 1600Mhz
SSD : Samsung 250 GB 850 EVO
Táp : FSP 600W (hátha fontos).Mindent teszteltem már amit tudtam és amivel lehetett, de nem tudok rájönni a hiba gyökerére! Alaplap-hálókártya-szoftver-stb..melyik lehet a gócpont?
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Beállítási segítséget kérnék.
Nyáron vettem egy új alaplapot: Gigabyte H81M-S2H
Minden jól működik, egyetlen furcsasága számomra, hogy a gépet hiába kapcsolom ki, a routeren a LAN ledje folyamatosan világít. Csak akkor alszik ki, ha fizikailag kihúzom a kábelt a gépből.
Mit kell beállítani, hogy kikapcsolásnál a hálókártya rendesen kikapcsoljon?Eszközbeállításokban ezt állítottam be, mégis világítva marad a led.
köszönöm!
-
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy haveromnak egy Gigabyte H61M-DS2H alaplapja. Nemrég cseréltünk vidikarit, így most egy Asus R9 280X lenne a gépében, csak akadtak... háááát... problémák.
Mikor áttettük a gépbe (többszöri ellenörzés után) elindítás után a képernyő sötét maradt még a BIOS-ig sem jutottunk el.
A működéshez minden megfelelő: táp, a meghajtók is megfelelő foglalatba kerültek vissza.. már minden fizika hibatényezőt kizártunk de még mindnig semmi. Megnéztük h hátha a vidikari lenne-e a ludas, de az továbbra is jól működik csak ebben a set-upban nem akar.
Szerintetek mi lehet a probléma? Talán egy BIOS frissítés kéne? A válaszokat előre is köszönöm. -
-FLY->
őstag
válasz
Bal0924
üzenetére
Nagyjából 3 közös dolog van ezeknél a gépeknél, amik ezt produkálják. Hálózatnál kiugró érték, mikor beakad, torrent, illetve a win 10. Amit meg lehet próbálni, hálókari driver frissítés, kevés szálon feltöltés, vagy off, illetve a defendert próbaképp lekapcsolni mindenestől. Egyszerre csak egy lépést végrehajtani és kivárni, hogy hoz e változást.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Van egy GA-H170M-D3H alaplapom. F6-os biosal, i5-6500, (2x8GB) 16GB DDR4 2666MHZ (2133MHZ ként érzékeli) GTX970, win10 pro 64bit.
A biost kellene beállítani, hogy stabil legyen. De nem értek hozzá.
Van valakinek ilyen gépe?A mostani beállítással, torrent mellett, ugrik a gép, lefagy egy másodperc töredékére.. Mintha olyan gyors lenne a gép, hogy időnként meg kell állnia hogy utolérje magát.
-
Killer01
őstag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Hát ezt elég nehéz megmondani, te tudod mire van szükséged
Javaslom szedd le az összeset és nézd meg melyik mire jó és mennyire jön be. Ha nem tetszik gyalu... ha meg konzervatív beállítottságú vagy, akkor hagyd a fakkba az egészet 
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Nem olyan régóta gigabyte(z68x) lap tulajdonos lettem. Milyen segédprogramokat érdemes letöltenem? Van egy tucat, de feleslegesen nem akarok semmit se feltenni, csak aminek van némi haszna.

-
-
-FLY->
őstag
válasz
Dancs Ákos
üzenetére
Folyamatos áramtalanítás mire jó?
-
anddroid8205
csendes tag
válasz
Dancs Ákos
üzenetére
Nekem is hasonló gondom volt, én is alaplapra gyanakodtam, de végül VGA gond volt, amire nem is gyanakodtam. Nem biztos, hogy az alaplapoddal van baj.
-
Dancs Ákos
csendes tag
Üdv!
Srácok segítséget kérnék.
Adott egy 3 hónapos gigabyte z170 d3hp típusú alaplap.
3hónapig semmi gond nem volt vele.
Egyik napról a másikra elkezdte azt csinálni,hogy első indításnál nem bootol be a gép,nincs pittyenés csak no signal.
Van,hogy ötödik indításra bootol be.Utána minden ok.Semmi gond a géppel.
Ha leállítom pöccre indúl.
Áramtalanítás után ugyanez a helyzet,2-3ik indításra indúl.
Felhúztam a gyári f5 biosra a legfrissebb f20 as BIOS-t
Áramtalanítás után pöccre indúl a gép.Annyi a probléma,hogy van h 20-30 másodperc míg BOOT-ol első indításkor.
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma??Miért ilyen tetű lassú az áramtalanítási első BOOT-olás?? -
Tibroo
aktív tag
válasz
anddroid8205
üzenetére
Üdv,szerintem cserélj ramokat,vagy teszteld le őket egyesével,amelyiknél nem indul vagy sípol az a ludas!

-
anddroid8205
csendes tag
Sziasztok,
van egy GA EP45-DS3R lapom, benne egy Xeon 5460 LGA771, 8 GB DDR2, AMD HD 4850, Kingston V300 240 GB, FSP Raider 550. Hónapokig rendben működött, viszont most olyan gondom van vele, hogy mikor elindítom, akkor nem ad képet, csak aprókat kattog (nem speaker), kb. nyolcszor 1 mp-es szünetekkel, majd utána sípol egyet, de marad a fekete kép. Ha ezt követően resetelem, akkor utána elindul rendesen. Ha a BIOS-ban módosítok valamit, mentés után egy pillanatra kikapcsol a gép (ez korábban is így volt, gondolom a BIOS beállítások mentéséhez), majd mikor elindul, megint a halk kattogásokat hallani, aztán megint reset és indul. De így gyakorlatilag a BIOS-ban nem tudok semmit módosítani, mert kikapcsolás utáni indításnál jelentkezik a hiba. Először az elemre gyanakodtam az alaplapon, de kicserélve sem lett változás. Tápot is cseréltem, de nem segített.
Van valami ötletetek? A Clear CMOS segíthet?Köszi Anddroid
-
-
konyi79
addikt
Sziasztok,
GA-B85M-HD3 -nál ki lehet kapcsolni, kikapcsolt állapotban az USB-k ne kapjanak tápot?
Köszi -
-
toki24toki
csendes tag
válasz
toki24toki
üzenetére
-
toki24toki
csendes tag
eröl lenne szó
-
toki24toki
csendes tag
siasztok segitség kellene eez az alaplaphoz, és benne lévö proceszorhoz. és ramhoz
alaplap -- Gigabyte GA-M68M-S2P v1----------proceszor----phenom ll x 2 550- ramok kingmax 2 x1 gb az lenne a kérdésem hogy tudnék emelni a ht linken vagy beálitani rajta hogy ne csak 1000 menjen mert a gyárto oldalán az van hogy 2000-ig megy és mindent ha lehet tuningolni az jo jönne ha + 10 % lene azmár nagy öröm lenne, annyit tudok hogy a biosba kel álitani de nem talláltam ijen funkciot- elöre is köszönöm a válaszokat -
lao
tag
Köszönöm, ilyen a hang kari amit most használok :[link] ha kb . hasonlóan szólna akkor be üzemelném , és remélem nem lenne felvétel közben az a nyikorgó hang amit biztos , hogy a hagkari szed valahonnan össze.
Killer01 : egy kicsit el bizonytalanodtam mert a Gaming 7 az nem egy alsó kategóriás lap akkor a Gaming 3 meg ugye......
-
lao
tag
Üdv mindenkinek !
van egy ilyen : GA-Z170X-Gaming 3-EU (rev. 1.0) alaplapom.Ennek az alaplapi hangkártyáját érdemes be üzemelni?Most egy elégnormális hangkarit használok de sajnos felvételnél van benne egy fura nyikorgo hag.Ezért szeretném be üzemelni ennek a lapnak a hangjariját de sajna semmi tapasztalatom sincs , hogy milyen .Mikrofonos füles lenne használva . -
Tibroo
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Auhh!!!
Akkor a hiba kipipálva,azt nem írtad,hogy 3 pinest csatlakoztatsz egy 4 pines CPU FAN foglalatba!
Ezért sem nem tudtad szabályozni!
-
Killer01
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha jól tudom van deszka ahol képes mindkét "üzemmódra" a foglalat, ezt bios-ban lehet állítani. Ha ilyen nincs nálad, keress egy 3 pines foglalatot, talán azt is be tudod az igényednek megfelelően konfigurálni.
-
Killer01
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A foglalat 4 pin-es? Akkor ez a gond. Ha a venti 3 vezetékes, akkor fesz-el lehet szabályozni PWM-el nem.
-
Tibroo
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szia!
Mi a ventilátor típusa amit a CPU slotba csatlakoztattál?
Mert lehet az a minimális fordulata a ventidnek!Jártam már így én is sajnos!
Próbálj másik ventit rákötni a csatira és próbáld azt szabályozni!?
Ha nem működteti,akkor próbáld külső megoldással szabályozni,bár ez így nagyon "Mezei" !!!
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Vettem egy Gigabyte GA-B85M-D3H lapot, legújabb bios van rajta, és hiába állítom a cpu ventit, mindig 1200max fordulaton megy, pedig a proci csak 30 fokos, feleslegesen pörög annyit.
Próbáltam windows alatt is a kis programmal, de ott sem lett jó

-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Elerheto valahogy a kitarolag a B bios hasznalata?
Hiaba irja folul az M bios chip hibas lehet szerintem latszik hogy mar volt forrasztva. Z87n wifi.
Reszletesebben:
Igy kerult hozzam a lap. Raktam bele procit ramot es a bekapcs rovidrezarasa utan 10mp el csak a b bios jon be. Ente, latszolag ujrairja 100% restartol majd ugyan ez....
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene az alaplap választásban!
Van pár lap ehhez a konfighoz,:
CPU: Intel Core i5 6600K
VGA: Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8Gb
RAM: 4X4Gb Geil EVO-POTENZA DDR4-3000Mhz
SSD:M.2 Intel® 600p 128GB, SSD
TÁP: Thermaltake 730W BronzLapok melyikek tetszenek,de nem tudom eldönteni melyiket!?
Gigabyte Z170X G1 ULTRA Gaming
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3
Asus Z170 PRO GAMING + Ajándék MAFFIA III DVD -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van egy EP43 alaplapom, úgy néztem az ezzel kapcsolatos fórum totál halott, azért ide írok. Szeretnék smart fant controlt, mert maxra állítva elég hangos a gép, a kézi vezérlés meg hát nem sokat ér. Van egy olyan gondom vele, hogy valamiért ilyen 30°C körüli értéket ír CPU hőmérsékletnek, aztán ez alapján állítja be a CPU fan-t alacsony fordulatszámra, közben meg a CPU magok felmennek 60-65°C-ra, aztán beszaggat a gép, utána meg újraindul. Van bármi ötletetek ezzel kapcsolatban? Elméletileg minden jól van bekötve meg a BIOS-ban beállítva. Itt vannak további részletek: [link] angolul.
-
Killer01
őstag
Giga topikban vagyunk + a 97-es sorozat nagyon jól sikerült -véleményem szerint- a Gigának...
Ebből a listából én ezt választanám: GA-Z97X-Gaming 3
ASUS Z97-PRO GAMER jó deszka, de szokásosan túlárazva a'la Asus. Giga vonalon -feljebb is írtam- ezek bitang jó deszkák: Z97X-UD5H; Z97X-UD3H nem "gamer" csicsások, de tudják amit kell, megérik az árukat. -
Tibroo
aktív tag
válasz
Killer01
üzenetére
Szia!
Először is köszönöm!
Ezeket nézegettem:
-ASUS Z97-PRO GAMER
-ASRock Fatal1ty Z97X Killer
-Gigabyte GA-Z97X-SLI
-Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3
-MSI Z97 Gaming 3
-Asus SABERTOOTH Z97 MARK 1 (Nincs M.2 foglalata!
)
-ECS Z97-MACHINE L337-GamingAz utóbbiról nagyon jókat olvastam és csak egy darab van belőle,új 100€!?
Csak nem tudom eldönteni melyik legyen közülük,ami kihajtja a kártyát!? -
Tibroo
aktív tag
Sziasztok,
Ide is írok hátha tudd segíteni valaki!
Segítség kellene a döntésben LGA 1150-es alaplapom tönkre ment,milyenre cseréljem,nem akarok újra váltani,nem akarok beruházni új ramokba és új processzorba sem,csak alaplapra van szükségem!A régi Z87-es volt most Z97-re szeretném de nagy a választék!Úgy 30.000Huf 100€-ig bezárólag!
Javaslatokat várok,játékra kell!
Konfigom:
Gigabyte G1 GTX1070
32Gb Vengeance Ramok 2400Mhz
Core i7 4970K
Intel m2 Intel® 600p 128 GB SSD
Noctua NH-L12 CPU hütő
Thermaltake Smart SE 730W Táp -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte B85M D3H alaplapom. Eddig Win7-el használtam tökéletes volt minden hozzá való driverrel. Úgy hozta a sors hogy Win 10-et kell használnom. Viszont ehhez nem találtam USB 3 drivert. Hogyan tudnám megoldani hogy a 3.0 csatlakozóm tudja a maximális sebességet?
Köszönöm a segítséget!
-
-
Killer01
őstag
válasz
Ryder62
üzenetére
Részemről ezt: GA-Z170X-UD5
Feltéve, ha lehet kapni... az elődjével (Z97X-UD5H) Haswell vonalon nagyon elégedett voltam/vagyok, sajna mikor Skylake alá kerestem ezt nem lehetett kapni, így Z170X-Gaming 7 lett (ez is király lap, de nekem túl csicsás).
Esetleg a kistesót is nézd meg, ez se gyenge lap: GA-Z170X-UD3. -
Nonner
tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Felraktam a Win10-et is, minden lehetséges módon, driverrel megpróbáltam feléleszteni a hangkártyát, de semmi... nem látja a harvert...írtam a Gigabíte suportnak is, ők is hasonló dolgokat javasoltak, ne mnem működik, gariztassam... csere lesz.....biost sem enged frissíteni sem az UEFI-nbelül, sem a gyári giga softwareben... nagyon csalódtam a Gigabyteban, jól leadták a minőséget...Asusra váltok.
-
hundai
aktív tag
Sziasztok! egyik gépemben lévő gigabyte ga-ep35-ds3l 6phase ledes . [link] ugyanez a gondom. bootolni nem akar, képet nem ad 3-at vagy 4et csipog gyorsan 1mp alatt. Mi lehet vele? Sok helyen láttam már a hibát de nem találtak r megoldást
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Egy i5 - 6500 processzor és egy GTX 1060 3GB videókártya alá milyen alaplapot ajánlotok? A RAM egy Kingston 2x8 GB ddr4 2133MHz HX421C14FB2K2/16
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz - Új, Bontatlan - Garancia
- Kingston FURY Beast 1x16GB DDR4 3200MHz (KF432C16BB1/16)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára 200e fölött!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az FA bios az, amit ehhez a laphoz kiadtak. Ha van korábbi verzió, az kiadás nélküli -csak gyári, még bétának sem nevezhető- bios verzió, amiből az FA született. Ez max a Gigabyte valamelyik mérnökének lehet meg

Javaslom szedd le az összeset és nézd meg melyik mire jó és mennyire jön be. Ha nem tetszik gyalu... ha meg konzervatív beállítottságú vagy, akkor hagyd a fakkba az egészet