- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz magellanpyxi #6236 üzenetére
Kicsit öreg már az a lap. Könnyen lehet hogy megfeküdt már az áramellátása. Persze nem mondom hogy az, de nem kizárt. Tápot, ramot kizártad, vga-t is, tehát hibás a lapod.
-
bobalazs
nagyúr
Arra varjál gombot hogy Asus meg Asrock lappal i5ös 4570 procival használtam az ssdt.
A giga s2h lapra váltva fagyogatott használat közben az ssd, gondolkodtam hogy veszek másikat. Volt windows reinstall stb. de 8.1, 10 alatt is fagyott, nem szoftveres hiba volt.
Most Asus lappal i5 8500 procival újra használom az ssdt és semmi fagyás nincsen, meg nem is volt. -
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz gyulazsolti #6125 üzenetére
Valami lefoglalta a memóriát. De így látatlanba meg nem mondjuk mi volt.
-
bobalazs
nagyúr
válasz kisselandras #6098 üzenetére
Ez miatt fölösleges frissíteni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz kisselandras #6093 üzenetére
F40es biosra van értelme frissiteni, ha szándékozol új 3700 cput használni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz kisselandras #6030 üzenetére
Ne használd ezeket a szarokat.
Ott van a hwinfo64 tökéletesen ellátja a feladatát. Még játékbeli kiiratást is tudsz vele RTSS segítségével. -
bobalazs
nagyúr
válasz sulu1701 #6023 üzenetére
Szerintem ezt a Milyen RAM-ot vegyek topikban jobban meg tudják válaszolni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz gyulazsolti #6019 üzenetére
megnéztem a lapod kézikönyvét.
- a táp meleltt nincs sata csatlakozó [link]
-. A ali hogy mit ir nem számít mert általános halandzsa.
-. még mindig nem értem miért kellett elbaszni bios frissitéssel a működö rendszert.
-.Semmilyen garancia nincs arra hogy be lehet állítani a biost úgy hogy újra működjön, mivel a biosba olyan
összetevőket is cserélhetnek ami vezérléssel kapcsolatos.
-Az ide vonatkozó rész itt van:
[link]Amiben majdnem biztos vagyok
CSM Support - Enabled
Boot mode selection - Uefi and Legacy
Storage Boot Option Control - Legacy firstszintén ide vonatkozó rész
OnChip SATA Type - Úgy gondolom hogy legyen Native IDE - ha továbbra sem jó próba AHCI ként
OnChip SATA Port4/5 Type
Ez a 4es és 5ös sata csatlakozora vonatkozik, hogy miként kezeljeAs SATA Type The mode depends on the OnChip SATA Type settings.
IDE Configures the SATA3 4~SATA3 5 connectors to PATA mode. (Default)IDE re állítsd és nézd meg használható úgy a 4 vagy 5ös csatlakozoval a cucc. ha nem jo akkor as Sata ként is.
Az első képemen is látod hogy a 4-5 az a jobb alsó és fölötte lévő -
bobalazs
nagyúr
válasz gyulazsolti #6016 üzenetére
Minek kellett biost frissiteni?
-
bobalazs
nagyúr
válasz peter164ts #6000 üzenetére
A kompatibilitás nem márkafüggő. Meg kell nézni az adott hardver adottságait, képességeit és az szerint kell választani.
-
bobalazs
nagyúr
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-S2H-rev-10/support#support-dl-bios
Mi lehet a különbség az utolso két biosban? és mi az a duma az advanced f40ről?
Mi az a remove gen 4.0 support? Miért eddig volt az előző driverrrel vagy mi? rakjam fel azt? -
bobalazs
nagyúr
válasz Tomika86 #5233 üzenetére
De működni fog, ha biosban be van kapcsolva és rákötsz egy kijelzőt, windowsba is be van kapcsolva a kijelző a felbontás választóban.
(#5234) bbmt
Próbáld meg hogy lehúzol minden perifériát a gépről, csak egy billentyűzet legyen bekötve.
usb-k, egér, stb.
Volt ilyen alaplapom elég kacifántos. Van csipogód, mit jelez?[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz MaCS_70 #4917 üzenetére
970A-UD3 lapba fx 8350 dukál, ez kb egy 2. generációs (sandy bridge) i5 szintjét hozza.
Drága, nem éri meg. Ram árak magasak, ddr4 miatt nem váltanék ha bőven van ddr3 memóriád.
Haswell i5-t vennék, (használtan 36-45 között) aránylag olcsók és kaphatóak hozzá (új?) alaplapok (10-15e.)
Skylake és később jövö amdk mind ddr4et esznek, ezért nem váltanék, csak ha rendbe jönnek a ram árak. -
bobalazs
nagyúr
válasz MaCS_70 #4914 üzenetére
Fx szériás procik a bulldozerek, erre gondoltam, hogy ahhoz ajánlott, gondolom a tuningolhatóság miatt.
Phenomhoz, meg gondolom egy stabil lap, bár nem értek hozzá. Ha eddig elég volt a proci akkor ezen szerintem már ne fejlessz, érdemesebb valami újabba rakni a pénzt, amivel áram/teljesítmény spórolsz. -
bobalazs
nagyúr
válasz MaCS_70 #4901 üzenetére
Lehet mégiscsak az alaplap-vga kompatibilitásban kellene keresni a hibát.
Kölcsön vga esetleg? Valami régebbit kellene berakni, mint amit akörül adtak ki mint az alaplapot.
Ja látom, azzal már próbálkoztál.Pedig a Pci beállítást át kellene állítani EFI ROM ról Legacy ROMra, hogy a jelenlegi kártyával is el tudd érni a biost. Milyen régi kártyákkal próbálkoztál?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz IstvánLászló #4893 üzenetére
Itt lehet próbálkozni, a legjobb esélyed itt lehet.
De nem sok esélyt látok, rákerestem, ott sincs semmilyen béta bios hozzá, és gondolom nem is lesz.
Az az első bios verzió meg ha meg is lenne valakinek, amit te keresed, nagy valószínűséggel visszafelé nem lehetne flesselni, általában gigabyte biosok csak növekvő számozással flesselhetők, előző verzióra nem lehet "frissíteni".[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz GEPESZ66 #4873 üzenetére
Nem értem mi az hogy bemásolod a rufus ablakába de mindegy. Ha kész a boot usb-d, bemásolod magad a bios fájlt, illetve az exét, (amit letöltöttél)
Többi stimmel.
Megjelenő ablakban?
Ha bebootolsz, nincs semmilyen ablak, csak egy dos képernyő van, villogo kurzorral.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz GEPESZ66 #4870 üzenetére
Lemented és kicsomagolod a biost, és pendrivera csinálsz DOS inditólemezt, és bemásolod a kicsomagolt biost. Bebootolsz róla.
Nem hiszem hogy nem volt itt leírva a folyamat!majd beirod szépen hogy flashpi fájlnév(biosneve)
pl.
flashspi h7Mud2h3.f6vagy ott a utility menüpont alatt a @bios azzal lehet windows alól is flesselni.
Bár dos alól megbízhatóbb.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Speeedfire #4792 üzenetére
kiveszed az elemet.
-
bobalazs
nagyúr
válasz elfelejtette #4728 üzenetére
Igen ez az én lapomra vonatkozik, azért mondom hogy kvázi uefi mert nem lehetett a fejlesztőnek teljesértékű uefi biost irni, hardver nem támogatja.
Lehet amúgy windows alól is frissiteni, olyat is tettem, meg a weboldalon mellékelt progival dosból.
Sőt uefiről, vissza is tértem award-ra ami egy nagyon nagy húzás volt, mert majdnem lehetetlen visszaflesselni.
Spéci progit fejlesztő gyerek írta egyik forumra. -
bobalazs
nagyúr
válasz rejtettlampa #4701 üzenetére
Annak nem kell 8 pin. Bios resetet csinálj, meg próbáld meg másik csatira dugni a vga-n a moncsit.
-
bobalazs
nagyúr
akit érdekel a megoldás az uefi bios fagyásra, illetve arra hogy próbál belépni az uefi biosba de az már egyből lefagy az a következőt tegye:
Le kell húzni minden usb-t a lapról, egyedül a ps2-es billentyűzet lehet bedugva. -
bobalazs
nagyúr
Az én módszeremmel is lehet a dual biost előhívni.
1. hátul kikapcsolod a tápot, vagy kihúzod a tápkábelt
2. nyomvatartod a bekapcsologombot a pc-n és bekapcsolod a tápot.
3. bekapcsol a gép és 1-2 másodperc mulva a tápot ismét kikapcsolod vagy áramtalanitod.
4. A következő inditásnál bejön a bios mentő képernyő -
bobalazs
nagyúr
Telepítő megformázza magától, a zsír új ssd-t máskülönben használni se tudtad volna. Telepítőben elég ha törlöd a particiót, majd "Új" particiót hozol létre. Kész rendszerre kellenek csak a driverek amit a gyártó honlapjáról szedhetsz le. (eltűnnek a kérdőjelek) Ha egyéb hardvereket használsz nyilván azoknak is kell a drivere, többnyire. Az ssdhez előnyösebb a sima szabványos ahci driver amit a windows alapba lő be magának.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
30ból egyszer megáll a rendszertöltés ott hogy loading operating system.
Resetre nem reagál, bár a kurzor ugyanúgy ott bal felső sarokba villog.
Gomb nyomással kikapcsolva, majd utána már csak folyamatosan pár másodperc után ujra indulgat.
Csak teljes áramtalanítással, lehet kikapcsolni és utána már normálisan indul.
Van erre valami magyarázat?
Kicsit már bosszantó. -
bobalazs
nagyúr
Írtam a gigabyte supportnak, kiváncsi leszek a válaszukra.
Upgraded FD bios to UA9 beta bios. Was 100% success. After startup, pc turns into endless reboot. Right after the first motherboard beep, reboot happens continually. PC only starts if pc is unplugged and cmos battery is removed then reinserted. PC starts with 3 choices, reset default and boot, reset default and reboot, enter bios. If the choice enter bios is chosen, the pc enters bios but locks up without showing any settings. the setting of reset and boot also results in unresponsive pc. Reset and reboot starts up the pc normally and is working until shutdown. PC does not boot or shut down at all without battery.
Ez az elem kivétel minden inditás előtt nem egy kényelmes megoldás.
-
bobalazs
nagyúr
válasz antihero0112 #4505 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI alaplap
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest