- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
Új hozzászólás Aktív témák
-
eagle2005hun
csendes tag
Szia!
Tegnap frissítettem a biosomat én is. Ugyan ez a problémám. 3 éve kifogástalanul működött a gép. Alaplapi elemre gyanakodtam, cseréltem, ugyan ezt a gondom. Újraindítás után elindul a gép, de ha kikapcsolás után indítom, 2x-3x kel reszetelnem mire eljutok az oprendszerig. Onnan minden frankon fut. Ami még gáz, hogy én nem tudok régebbi biost vissza telepíteni. vissza akartam állni a korábbira. 35-re. Te jutottál valamire bejegyzésed óta?
-
TIT
veterán
Hát rájöttem sajna,az ügyfélszolgosok is mind sötétek és sablonszöveget nyomnak.
Giga megkérdezte miért akarom a távtartót kiszedni,mondom mert így beletörve a csavar nehéz a hűtőt rátenni vagy minek is az,hamár 66 ropi volt.
Amúgy azt írták ragasztott a távtartó.
Aino: A lista nem mérvadó,nekem corsair ramok voltak a 8 éves lapba,semmi baja nem volt.
Milyen ramok?
Hát igen ha bejön a rendszer az már valami,kérdés hozzányúl-e ram órajelhez. -
Csabis
aktív tag
Probléma megoldodott, nem cseszegettem konvertálással .
Kihuztam kivettem minden ssdt vinyot.. csak az maradt ami kell. Dvd ről felkuldtem a wint. Persze offlineban , és oké lett minden. Utána ellenőriztem mi hiányik. Azt utána be.
Majd minden vissza helyére..
Javallot a tiszta telepités.. -
törölt tag
A legjobb az, amikor a két azonos verziójú BIOS nem egyezik. Korábban futottam már bele ilyenbe, letöltöttem a legfrissebb nem béta BIOS-t. Később meglepve tapasztaltam, hogy azt már visszavonták, azaz eltűnt a gyártó oldaláról. Aztán pár hét múlva újra megjelent. Letöltöttem megint, összehasonlítottam a korábban letöltött fájllal, és nem igazán egyezett a kettő...
-
GypsFulvus2
őstag
-
TIT
veterán
Hát igen,azért mondom,hogy az F30 elég,most az agesa 1203 elvileg gyorsított valamit a játékokon,de ne msokat,pár fps,de félő mit csesz el,pár ember aki kipróbálta azt mondja ok.
Nekem a 770T-UD3P-nél a rendszert cseszte el az ahci amd driver amikor frissítettem,soha többet,jó a win is. -
GypsFulvus2
őstag
Köszi, nincs gond az angollal, ezek hasznosak lesznek.
Floyd80: Végeztem a gép öszerakásával és a telepítésekkel. Érdekes volt. F4 verzió fut rajta, tehát igen régi. Első bekapcsoláskor nem idnult el, három rövid sípolás volt. Ellenőriztem mindent, elvileg minden rendben. Bekapcsolás újra - ezúttal egy sípolás és elindul az UEFI Mindent beálítottam, XMP profil, Smart Fan stb, majd Win10 telepítés PCIe 4.0 Samu 980 Pro-ra. Minden rendben. Majd régi adatvinyók beépítése gépbe, újraindítás - megint három sípolás, összes UEFI beállításom elszállt, minden default-on. Ezt kétszer eljátszotta. Újra beállít mindent az UEFI-ben, azóta gond nélkül megy. Úgy tűnik, hogy ez az F4-es UEFI bármilyen új hardver csatlakoztatásakor elfelejti a beállításokat és hibát jelez, majd második próbálkozásra elindul default-on. Viszont azóta rendben működik, szóval hezitálok, hogy cseréljem-e vagy sem. Valami nem gömbölyű vele, de ha nem adok hozzá új hardvert, vagy nem cserelékek hardverkomponenst, akkor úgy tűnik minden rendben. Sztem meghagyom, és csak akkor cserélem le, ha változtatni kell.
-
törölt tag
-
olisadebe
tag
A kártyát csak azért említettem meg ,mert csak azon volt visszajelzés ,hogy valamiféle áramforrás legalább a videókártya jelez ,de az alaplap semmit nem jelzett ,még a hibajelőlő ledek sem világítottak ,se síp se semmi csak bepörgés pillanatra,él le is állt...Bosszantó volt a 10x szét és összeszerelés miatt ,de az okát ,hogy most miért megy fogalmam sincs ...Azért kérdeztem a BIOS lehetőséget ,hogy ilyenkor analizálja magát a gombelemről ,hogy miképpen induljon és ha az addig nem történik végbe addig nem tud magával mit kezdeni..Amúgy a F20a bios van fent ,persze ezt le is szedte a gigabyte mert valami hibás butolást találtak ..fordítóval olvastam a honlapon..Feltettek egy béta verziót az is törölték ,én meg nem flesheltem vissza a régi BIOS-t mert féltem elcseszem .. átnevezni stb.. nem kínlódom,remélem lesz egy újabb minnél hamarabb ,lehet ez tett be most nekem ..
-
amol
addikt
Milyen lap? A GA-Z170X-Gaming 3 és még 3 Gigabyte alaplap a családban nem tudja, csak alvásból. A leírásban is ez van:
"Power On By Keyboard
Allows the system to be turned on by a PS/2 keyboard wake-up event"
PS/2 egerem, billentyűzetem 15 éve volt utoljára.
Mint mindenkinek, mégis erőltetik. 1987. -
Jocohun
tag
Még néztem a biosba az ErP. Gyári alapértelmezetten van beállítva tehát nincs bekapcsolva. Úgy hagytam. Most jelenleg jó. Kipróbáltam a régi billentyűzettel azz ugyanúgy világít ahogy előtte is aztán vissza dugtam az új billentyűzetet az is jó de nem világít az kikapcsolt állapotban. Azt mondták máshol amere kérdeztem hogy vannak olyan billentyűzetek ami vezérlővel van ellátva és az kikapcsolja a ledvilágítást ezek ilyenek. Légyeg mostmár jó. Esetleg ha megint világít akkor bekapcsolom az ErP t. Köszönöm szépen
-
AtHoS
nagyúr
Én is csak néhány napja szereztem erről az oldalról infót, mikor megrendeltem a Giga X570-et és az 5000-es procik támogatása a CPU topik alapján jelenleg béka segge alatt van szinte mindegyik gyártónál (Asus és Giga valamivel jobban áll)
A béta BIOS-okat rakosgatják itt ki és meglepődtem, hogy az F31o után tegnap kikerült a betű nélküli elvileg final F31Most ránéztem az F31o-ra, mert megvan a fórumról is, meg Giga hivatalos oldalról is és byte-ra egyezik a két BIOS fájl
Szerk.
Ja és fórumban sem panaszkodott senki, hogy behalt volna a lapja az innen leszedett BIOS-tól, pedig jó pár chipset-hez elérhető ott BIOS -
gordonfreemN
addikt
Jogos. Bár az eredeti problémámat leírtam lentebb és arra válaszoltam, nem kell belehalni, csak elolvasni még 5 hsz-t felfele. De a mai világban van jogosultsága annak amit képviselsz. Szóval 2hsz-szel lentebb arról van szó, hogy miért nem működik a giga B450i DP port alatti HDMI kimenete. Elvileg azért, mert
A képre katt... -
wwenigma
Jómunkásember
Mivel funkciok jonnek-mennek, változnak és egyaltalan nem biztos hogy mindent vissza lehetne allitani.
Szépek is voltak a 2000-es évek, amikor a merevlemez első 100 szektorába kellett hexaeditorral beleirni a biost mert a bootblock-ot csak onnan tudta kiolvasni sérülés esetén, ha ujra kellett flashelni bios IC ujrairas nelkul.
-
general
addikt
na igen, valahogy ezt érzem én is.
mindegy, nem is akarok nagyon tuningolni, kinőttem már ebből a korszakból, csak ha már megvette az ember, megnézné. De konkrétan nem tudom, mi történik, ha átteszem Gaming Modeba, nem írja sehol. (oké, nem Win van a gépen, Hanem MacOS, de akkor is.., most majd felteszek azért egy Win-t is, hogy ezeket megnézzem) -
TIT
veterán
Hát igen 10 éve a gagyinak mondott bios informatívabb volt,azt hiszik mindenki profi.
Én le is vettem 2100-re a 3600-at,így is 32% max.legalább nem melegszik annyira.
Az az unfair,hogy megvettem az X-570 Aorus Elitet 66-ért,hogy 10 évig jó lesz és csak 1 gigás a hálókártya,most meg itt az 550 2,5gb-s hálókarival.
Mondjuk elég idegesítő,hogy néha nem jön vissza a monitor képernyő lekapcs után és a gép se alvóból,a 10 éves lap meg jó volt. -
hrabanc
tag
köszi a tippet, kipróbáltam.
Természetesen normális minőségű, CAT6-os kábellal használom.
Amint írtam is, többször volt, hogy kihúztam, visszadugtam és ideig óráig jó volt, majd ismét 100 Mbps-es lett. Most is kipróbáltam egy másik vezetékkel, hozza is a maxot.
Kezd a modem csatlakozója gyanús lenni, mert tud benne mozogni (kicsit "lötyögni") a csatlakozó, kipróbálok rajta egy másik portot. Még egyszer köszi a választ! -
gordonfreemN
addikt
Power Supply Idle Control (Note 1)
Enables or disables Package C6 State.
-Typical Current Idle Disables this function.
-Low Current Idle Enables this function.
-Auto Lets the BIOS automatically configure this setting. (Default)
Magyarázat: The option is there for older psu's which donnot support very low power states & are known to shut off while the pc is idling on desktop. -
TIT
veterán
A tépos részt hagyd auton,az a tép nyugalmi állapotszabályzása.
Most tunungolni akarod a cpu-t vagy nem?
Ha ne fogyasszon,ne melegedjen rakd 3000-re,nekem a 3600 2600-on van és csak 20%-on fütyürészik.
Mondjuk a 10 éves giga lap több infot adott,ráadásul már nem ártana magyarul is.
Alulról a 3. maradhat auton,a case nyitv azt sose értettem,miért lenne a ház nyitva vagy mi?
Cpu vcore is maradhat auton,a 3200Mhz ramnak jó,azt simán bírnia kell,ha a lap bírja,de biztos.Zsolty20: Jól gondolod,a 3 pines csak fesz.alapon szabályoz,ott nuku pwm,biosba se lenne aktív.
-
ricsip
addikt
Ami ebből a nagy katyvaszból érdekelne, hogy miket kell beállítani mire, hogy
a) minden legyen base / alap órajelen, 3800X = 3,9Ghz allcore, ne boostolgasson sehova, ezen menjen atomstabilan, hűvösen és ezért relatíve alacsony feszültségen, valamint ebből következően alacsony venti fordulatszámon. A 3200-as RAM az XMP miatt már overclock-nak számít, de ez tudtommal még a bőven semmi rizikó terület. Igen/Nem/Talán?
b) minimális de biztonságos "gyári tuning" ami még nem főzi el, süti meg a magas fesz. miatt, de amit biztonsággal ki lehet még hozni belőle 3,9 Ghz és 4,5 Ghz között.
c) mit kell ezek közül átállítani, hogy már a garancia határán menjen overclock-al?
d) ami a csövön kifér efölött?
-
ricsip
addikt
Na végre megjelent a végleges F20 az x570-hez, most már rendes changelog-gal:
https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_x570-gaming-x_f20.zip
2020/07/10
- Update AMD AGESA ComboV2 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen XT series processors and New Gen AMD Ryzen with Radeon Graphics processors support
- Fix AMD security vulnerabilities for SMM Callout Privilege Escalation -
ricsip
addikt
Megint lett új:
X570 Gaming X:
F20b
Update AMD AGESA ComboV2 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen XT series processors and New Gen AMD Ryzen with Radeon Graphics processors support
https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_x570-gaming-x_f20b.zipBetűre ugyanaz, mint az F20a volt
-
ricsip
addikt
Begyorsítottak, megint van új BIOS, elvileg minden AM4-es Gigabyte alaplap kapott új BIOS-t:
X570:
F20a
Update AMD AGESA ComboV2 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen XT series processors and New Gen AMD Ryzen with Radeon Graphics processors supportMegjegyzés: a flashelés visszaállít mindent default-ra (elmentett ventillátor profilok is!), szóval előtte érdemes kimenteni papír-ceruza az összes alaptól eltérő beállítást. Nem is értem, régen ezzel nem volt ilyen gond az IT iparban, annó 15 éve az alaplapom képes volt megjegyezni a beállításokat attól h. magát a BIOS-t újabbra flashelte az ember. A laptopjaimat se kell újra bios-ban beállítgatni. Bár igaz ami igaz, azok brand gépek.
-
TIT
veterán
Aha lehet,hát igen,ha a vrm-re vagyok kiváncsi teszteket kell nézzek mert nem írják,jó mondjuk az aorus eltenél+gamingx-nél igen.
Azt írták azért nem megy fel a win7 mert nem kompatibilis,pedig a legördőlübe ott van.
pl.az alvóból nem jött vissza,erre tápot írtak,pedig csak a memoria powert kellett autóról on-ra tenni,valszeg autóba lekapcsolta. -
ricsip
addikt
Viszont nem vagyok benne biztos h. tényleg altatom a gépet, v. "teljesen" kiakpcsol? A fogyasztásmérő szerint ugyanannyit fogyaszt ilyen sleep állapotban, mint amikor kikapcsolt standby-ban van, ami elég gyanússá teszi a dolgot. Viszont egér/bill. mozgásra bekapcsol, és azonnal (2 mp) desktopon van, szóval biztos nem full boot-ot csinál, mert az eltart 10-15 mp-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A ventilátorok világában feltűnt a Noctua új, 120 mm-es bajnoka
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- alza vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- E-roller topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest