- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asynur
tag
válasz
istyukiraly #6826 üzenetére
Na igen az OC midig elég lutri, a 775- ös foglalatnál a ddr3 pedig még elég hibrid megoldás volt ez lehet visszafogja a OC potenciált is.
Tudtommal semmi előnye nem lenne az 1:1 aránynak (korábbi generációknál volt ilyen az rémlik), és itt nem is lehet állítani, ha 1600 MHz-n stabil volt és amúgy sem húzod a procit végül, akkor én nem piszkálnám tovább. -
asynur
tag
válasz
istyukiraly #6819 üzenetére
Na igen ennél a procinál alapból magas a bus speed és viszonylag alacsony a szorzó.
A takarékossági funkciók kikapcsolását javasolják még, ha még nem tetted: cpu enhanced halt, cpu eist function,c2/c2e support, elvileg ezek nálad.
Ha nem segít akkor lehet FSB wall ba ütköztél. Ilyenkor szoktak a pci-e frekit emelgetni, de ennek is megvannak a maga veszélyei pl.: adatkorrupció, videokártya hibás működése magyarán bármibe bekavarhat ami használja ezt (és azt is mondják tönkre is vághatja hdd/ssd-t gpu-t, integrált ethernet csatit, bár én konkrét példát még nem láttam rá), 104 körül még van aki biztonságosnak mondja de ezzel csak akkor érdemes játszogatni ha nem sajnálod nagyon a gépet (auto-n semmiképp ne hagyd mert akkor az egekbe viszi, egyesével lépkedni és utána lehet próbálkozni a lassan a cpu órajel emeléssel). Ja és persze OC csak saját felelősségrezolisx4:
Ha ebben a topicban nem kapsz segítséget, próbálkozz itt:
https://prohardver.hu/tema/nem_indulo_gepek_topicja/friss.html -
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly #6816 üzenetére
Szia. Érdemesebb lenne először a szorzót emelned, főleg ha még nem csináltál OC-t. Azt a 343-at állítsd vissza alapra és a(x8)-at emeld. Van itt prohardveren egy(Tuning kezdőknek topik) oda írj. "IO.sys" a topikgazda és el fog neked magyarázni mindent érthetően.
-
asynur
tag
válasz
istyukiraly #6814 üzenetére
Szia!
Első lépésnek PCI-e frekit fixáld 100 ra, memória szorzót tedd le valami alacsonyabb értékre és onnan kezd a CPU OC-t, az FSB növelésével itt növekszik a memória frequency és azért indul újra mert ez már sok neki miután már feltetted 1600MHz-ra. ( Emlékeim szerint ezeken még elég jó OC-t lehetett összehozni, a "xeonosítással" is nagyot lehet dobni még rajta ha valaki bátor és talál a laphoz megfelelő bios-t ) -
TIT
veterán
válasz
istyukiraly #6794 üzenetére
Szerencsére ilyenektől nem veszek,ami ilyen messze van.
Ha el tudod adni jó. -
TIT
veterán
válasz
istyukiraly #6789 üzenetére
Mi az,hogy elköltötted?
Persze náluk nem működőre,említsd meg a fogyvédet,melyik szutyok bolt ez?
Ő adta és inkompatibiliset,köteles visszavenni. -
törölt tag
válasz
istyukiraly #6786 üzenetére
8GB-os modulokat nem kezeli, max 4GB-os modul kell neked, nem az órajellel van a gond. 4GB-osból is olyant próbálj meg szerezni, ami kétoldalas, mert azon csak 256MB-os memóriachipek vannak, azzal biztosan nem lesz gondja az alaplapodnak.
-
Dauerstage
tag
válasz
Akkor ha legközelebb bemész a boltba akkor csak ennyit mondj: Hővezető lapot/gap pad-et kérnék.
És csak nézni fog rád, mintha leprás lennél.
Rosszabb esetben ad egy laptop hűtőt.
Környékemen csak 2 város pcboltját jártam végig, azt sem tudták hogy mi az. Egyedül egy pc-bontóban nem néztek hülyének. Sok lúd disznót győz, hiába ül egy boltban. -
Comic
aktív tag
válasz
Nem teljesen néz hülyének. Elviekben a kisebb órajel nem lenne gond, DE!!!, és ez egy hatalmas DE. A memória gyártókat nem érdekli, vagy legalábbis nem áll érdekében kifejezetten egyik, vagy másik gyártó (Intel vs. AMD), főként egy-egy processzor típushoz RAM modult gyártani, így evvek kb. nem is foglalkozik.
Igen, az intel ennyire fillérba***ó és kiskirály szerepben tündököl immáron kb. 4-6 éve.
Köszönhető ez a saját pökhendiségüknek, illetve az AMD sok-sok éven át tartó töketlenkedésének.Innentől jön a saját véleményem, de nem szubjektív formában.
Nem azért nem veszek soha a lóba***ó életben intel terméket, mert AMD fan vagyok, hanem mert érdemtelen kb. minden termékük évek óta a figyelemre, nemhogy a vásárlásra.
- A 3.-4.- generáció óta gyakorlatilag az ég világon nem fejlesztenek semmit, még csak elhibázott próbálkozásaik sincsen. Generációról generációra ugyan azt a gyártástechnológiát és árazási hozzáállást követik, amiben csak a cpu farigcsálására használt eszköz javul. Kb kezdték flexxel és most már a szobrászvésőt használják, de a kavics, amit próbálnak szebbé tenni, attól még kavics marad.
- Annak ellenére, hogy az ég-világon semmilyen fejlesztést nem hajtanak végre, generációról generációra drágábbak a hulladékaik és mindezt csak azért, mert (a Ryzen-ek megjelenéséig) szorítóban sem volt alternatíva, így megtehették.
- ...és ha az előző két húzás nem volt elég, még a tokozással is játszanak, hogy minden érdemi fejlesztési lehetőséget elvegyenekaz egyszerű usertől. Amolyan "ha kell az 'újabb cucc, vedd meg az újabb chipkészletes sza***kat is"...
Ha nem akarsz temérdek szíváson átesni, akkor pénzé teszel mindent, ami intelékhez köt és a lehetőségeidet szem előtt tartva választasz valamilyen AMD megoldásból. Mindeképpen jól jársz, mert az AMD cuccai bőven olcsóbbak, mint a kékeké. Főként, ha az általad említett prociknak keresnél alternatívát. -
TIT
veterán
válasz
istyukiraly #6784 üzenetére
Annak mennie kéne,lehet a 2 oldalasra nem olyan érzékeny,mondjuk elmennek a fenébe,hogy még ez is megvan szabva.
-
Floyd80
addikt
válasz
istyukiraly #6778 üzenetére
Esetleg még ezt is figyelembe lehet venni, hogy a RAM D/S legyen, ez a HyperX sztem egyoldalas.
https://www.youtube.com/watch?v=QMvy403xMyQ&feature=youtu.be
After some frustration and a lot of searching I believe the problem is down to this: 1. Memory for the G41 Chipset has to be Dual-Rank. Each memory stick has to have chips on both sides! 2. If it is Single-Rank and the memory stick is above 2GB then the G41 will not understand and will not run, hence the "BEEPBEEPBEEPBEEP" 3. You must find memory that is Dual-Rank for each 4GB stick! 4. Single-Rank 4gb and above memory sticks will run on all modern boards! S775 is getting on a bit now. I still have computers based on the old s775. I have done a Xeon socket mod on one. They still do the job.Show less
-
TIT
veterán
válasz
istyukiraly #6778 üzenetére
1333-asat is vehetsz.
Mondjuk az én 2009-es lapom vitte az 1600-asat is. -
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly #6773 üzenetére
meg ne haragudj, de pont azt írtam hogy 1066mhz memória kell neked. Erre az 1600-ast kicseréltetted 1866-ra.
Bocsi. Ha a 2x8 gigát becserélik 2x4-re akkor majd kérd el a fennmaradó összeget is. Remélem nem szőrbe gondolták.
-
ricsip
addikt
válasz
istyukiraly #6773 üzenetére
Ez valami retró gép lesz?
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly #6763 üzenetére
Sajnos ez nem így működik. Ha lenne mellette egy 1066-os akkor talán visszafogná őket, már ha eggyáltalán képesek ennyivel alacsonyabb frekire is.
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly #6761 üzenetére
Szerintem kérj kölcsön valakitől memóriát 1066mhz-eset. A lapod elméletileg azt támogatja a Giga szerint, amit te beletettél az meg 1600mhz.
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly #6759 üzenetére
Most néztem hogy mind a 2 procidat F3-as biostól ismeri fel. Véletlenül nem tudod hogy a shop milyen biossal küldte?
-
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly #6757 üzenetére
Szia. Olyat csináltál-e hogy a tápegység csatlakozóit megnézed hogy nincs-e kilógósodva? Vagy a lap csatlakozóin nincs-e oxidáció? Ugyanígy a +4pin. Jártam már vga-val ilyen kellemetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Lexus, Toyota topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest