Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertqwert2
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, miszerint egy GIGABYTE B450M DS3H alaplappal kompatibilis-e a WD Blue SN550 NVMe SSD 1TB-os 80 mm-es M.2-es merevlemez? Ez a foglalat teljesen ismeretlen a számomra és nem szeretnék kompatibilitási problémába ütközni.
Előre is köszönöm szépen, ha valaki válaszol! -
BViktr
tag
Win10 pro van fent nekem is.
A win10 driverrel megy 100-al. A többivel van hogy kapcsolat sincs.
Csak azt hittem van valami billentyű kombináció bios-ban ahol lehet ebben is turkálni, de senki nem írt ilyesmit, úgyhogy majd veszek bele egy normális Lan kártyát, azt jólesz.
Nesze neked Gaming lan. -
pehaa
tag
-
--ka
senior tag
válasz
MidnightBB
üzenetére
"PSU: Corsair TX550M+
Lehet mindenhol hiba, de a táp elég jó minőség, tele minden védelemmel, ez akkor is egy lottó négyes valószínűség, minimum!

-
pehaa
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy kb. egy hónapos konfig, minden alkatrésze új (garanciális).
CPU: i5-10400F
GPU: Gainward RTX 3060 12GB OC
RAM: HyperX Predator RGB 16GB DDR4 3200MHz
Mobo: GIGABYTE B460 AORUS PRO AC
Cooler: be quiet! Pure Rock 2 Black
Fans: be quiet! Pure Wings 2
SSD: Kingston A2000 250GB Samsung 860 QVO 1 TB
PSU: Corsair TX550M
Case: be quiet! Pure Base 500 Window
A következő lenne a probléma.
Pár óra játék után kifagyott, majd újraindult. Belépve kb. 5 perc elteltével kifagyott megint, kék halál WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR és szintén újraindult. Közben volt mikor bedobott egy BOOT FAILURE DETECTED képernyőt is ...
Megpróbáltam újratelepíteni a Win 10-et, de közben szintén kifagy és újraindul, nem tudom feltelepíteni.
Linuxot próbáltam pendrive-ról szintén kifagyott.
Memtest-et lefuttattam pendrive-ról, nem mutatott RAM hibát.
(Másik vga-val amúgy szintén kifagyott Win telepítésnél.)
Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv: István
-
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
az jó, de az új 3xxx-eknek jobb az encode része, ahogy elnéztem érdemi előrelépés volt ilyen dolgokban
vram pedig sokat számít, attól függ mit csinálsz nyilván
én átmenetileg 2gb vram-os gt 1030-cal is elbohóckodtam 4k-nál, nem vágott még ki a sw ( : de effektelés nincs is, csak vágás
mostani helyzetben mondjuk teljesen mindegy, ha el is adod bármit veszel helyette úgyis drága, nem érdemes vele foglalkozni, csak zárójelben mondtam későbbre
majd ha rendeződnek az árak, a 3060 non-ti viszonylag olcsó de erős alternatíva lesz vágáshoz - ugye valahol 120-160e közt lenne az ára modelltől függően, hátha lesz még annyi egyszer, és nem évek múlva ( : - -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
ram sebessége vágásnál minimálisat számít, azzal nem kell foglalkozni, ha 4k akkor sok legyen ( : nem baj ha van 32gb
kingston-nal nincs tapasztalatom, b450m s2h/b450 i aorus/b550i aorus-ban pöccre mentek g.skill aegisek - hynix - és crucial ballistixek - micron e-die/b-die -, de zen 3xxx topikban biztos van gyakorlati tapasztalat kingstonokkal is
annyi a lényeg lehetőleg két modul legyen és dual rank felépítésű, négy modul már jobban terheli az imc-t, single ranknél pedig van némi teljesítmény vesztésszerk:
és ha "komolyan" vágsz, sokat effektelsz akkor erős gpu+sok vram, ami mostanában igen nehézkes - 3060 non-ti sztem nagyon jó lesz hozzá a 12gb vram miatt, ha a gpu nem is olyan acélos mint mondjuk egy 3070 -
davinci resolve-ot ajánlom, nekem nagyon bejött
de ez már nagyon off, befejeztem ( : -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
vizeket nem ismerem, de ahogy légben ott is sük különbség lehet
nem véeltlen hívnak sok vizet "játék víznek", beugró vizeket jobb légek verik, de jobb vizeket is megszorongat pl egy drp4, d14-5, ninja 5, stb
ha maxon akarsz használni egy 10900-et oda a hűtés is drga lesz, 1200 topikban látom d15 még kicsit meghajtott 10700-k-nál sem "50 fokos kategória" finoman szólva, az meg csak 8c/16t, nem 10c/20t
ha nem akarod túlboyolítani:
10900 esetén jelenlegi lap és hűtés, órajeleket le kell venni oda ahol még nem fő szét a lap és bírja a hűtés
egyéb esetben 3900x
szerintem összegezve jobban jársz az amd oldallal, most ha egy 10900-et 150w alatt járatsz lehet még 8magos 3xxx is behozza akkora fogyasztással, ha meg ki akarod maxolni ahhoz zsebbe kell nyúlni
és ha kimaxolod akkor zabálni fog, ami meg a villanyszámlán megmutatkozik, tehát hosszú távon nem lesz olcsó ha olcsón is kapod a cpu-t
persze ez annak erősen függvénye, egy hónapból mennyi idő az amit konkrétan vágással/renderrel tölt a gép
de átmenetnek ott van a 3700x/3800x páros is, azok 100-110e környéke újan, tesztet azokról is találsz, és lapból sem kell drága, talán még a 20e ft-os lapomban is jól muzsikálnának
hamarosan meglesz a 3800x majd lesz vele tapasztalatom filléres lapban mit szól hozzá a vrm, 3600-ot már szépen kihajottam vele egy jó példányt ( :
de rábeszélni nem akarlak semmire, nézz körül és számolgass -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
az számít hogy milyen fet, hány a terhelhetőségű és mennyi, na meg a vezérlő
pontosítok, gb-ból biztosan nem kapsz ilyen lapot olyan áron, mint amd alá a b550m aorus pro-p
kis extraként a b450/b550 lapokból a beugrók is tuning barátak, b460-nál ugye semmi ilyen lehetőség nincs, még ram oc-ra sem
most a b450m s2h-t használom, tudásban ott van mint a z490-es gb micro lap, csak az annyiba kerül mint a b550m aorus pro-p -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
ezért mondom ár függvénye, 3900x azért nem piskóta, nem mintha a 10900 az lenne, és újan az a pénz amit kérnek érte nagyon korrekt már
találsz róluk bőven tesztet
de sajnos olyat nem hiszem hogy találsz, mikor mindkettő mondjuk max 130-150w-ot ehet, úgy hogy alakul egymáshoz képest a teljesítményük
ha nem akarod agyon hajtani még a gyári hűtő is elég rá, barátom az új genes 5900x-et tesztelte azzal a hűtővel, persze szuper halk nem lenne ( :
lapból meg ami szimpatikus, sok jó lap van amd alá, gb fronton is
a b550m aorus pro-p pl drmos fet-es, 50e alatt van - a sima b550m aorus pro-ban nem drmos fet van -
a pro-p-nél 10 fázisú duplázott 50a fet-ek vannak, gyakorlatilag 250w, de a duplázás miatt jobb a hőeloszlás, intersil vezérlő is jó
ilyet ennyiért intelnél még csak a mesékben láttak
-
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
ha egy ilyen dögöt ki akarsz maxolni az nem lesz olcsó - nem mintha intel alá bármi olcsó lenne -, 80-100e kategória első blikkre
attól függ mennyiért veszed azt a 10900-est
amd-től ott a 3900x, 12c/24t, újan több értelmes boltból 150-155e ft közt
az is tud enni, viszont már 150w alatt is produkál érdemit, abból a 150w-ból nem az intel jönne ki győztesként, röviden
és nem kell alá csilliós' lap sem, 50e-től már bőven van ami kiszolgálja még oc-val is - aminek egyébként nincs értelme ilyen cpu-nál, max finomhangolásnak -, de még olcsóbb lapban is elkaristol
csak tippszerk:
nekem ez volt a legutóbbi gb lapom, itx, 540a-es - 6x90a - cpu részleggel ( : ha valami faca' arra kitérnek, ha nem akkor csak rizsa, de ez a többi gyártónál is így van
ebbe pl a jelenlegi csúcs 5950x is mehetne, itx létére 65e ft körül dobálják "full extrásan" -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
szívesen, szeretem ha valaki nem akarja zabáltatni a jószágot ( :
ránézésre nem egy gyilkos vrm, néhány fázis, gondolom azok sem acélosak, de sok érdemit nem találtam róla
150w-ig esélyesen jók ha melegebben is, utána majd látod
4+2 fázist ír, mellé meg ezt:
" Hybrid digital PWM + Lower RDS(on) MOSFETs design to support the latest Intel® Core™ CPUs by offering incredible precision in delivering power to the motherboard's most power-hungry...."
ez azt jelenti full beugró vrm, marketing rizsa
amelyik gb lapon komoly vrm van, ott elég alaposan kitérnek rá, akár közölve a fetek gyártóját egyenkéti terhelhetőségét, pl 50a drmos fet-ből 6 db már nem rossz combosabb cpu-hoz sem -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
nem kell tőle tartani, zabálni fog ha nem korlátozod be, ennyi történik
videóvágás pedig terheli a cpu-t, még ha 1080p is
fogyasztásmérővel tudod ellenőrizni mit eszik vagy nem a cpu és így a gép, 10100-aknál nagy csoda nincs, 65w-ból jól elvannak kimaxolva
ettől függgetlen nyilván ha csak annyit csinálsz a 10900-nél hogy némileg lecsökkented az órajelét, máris sokat nyersz fogyasztásban, miközben teljesítményből nem vesztesz annyit
ezt még win-ben is meg lehet oldani bios nélkül, energiasémánál cpu %-os beszabályzásával
hwinfo 64 is elég korrekten jelzi már a fogyasztást, de egy konnektoros mérő azért biztosabb -
MidnightBB
tag
Alapvetően videó vágásról lenne szó. Az esetel 60-70% 4k. A többi "sima" full hd.
Elolvastam a cikket amit belinkeltél. Elég érdekes.
Kiváncsiságból bele lestem az easytuner-be, eddig nem foglalkoztam dologgal de ha ott feljebb viszem a tdp keretet még az i3 is többet tud enni mint eddig...
Tényleg megérte amúgy váltanom rá mert elég régi volt a korábbi konfig de most kicsit tartok ettől az i9-től
Pedig be fogom vállalni. -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
a lapod valószínűleg hamarabb fogy el mint az az aio, de ha tdp nélkül menne a cpu olyan lapban aminek a vrm-e nem égne oda akkor sztem még karcsú is lehetne az a hűtő
de majd látod mit virít a vrm adott beállított tdp limitnél
és nyilván attól függ mire használod, ha csak net nem zabálna tdp limit nélkül sem, de ha komolyabb munka - kovertálás, kódolás -, akkor enni fog keményen ha szabadjára van engedve -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
65w-ból amit az produkál te azt nem köszönöd meg ( :
így van, fake, amd-nél és intelnél is a legtöbb esetben, amd kisebbet hazudik
ha tudsz angolul - bár az sem feltétlen kell hozzá -, ezt ma találtam
nem mintha eddig is nem tudtam volna, de szépen összefoglalják azt a bizonyos 65w-ot, itt egy 10700 non-k-nál ami akár 200+ w-ot is bezabál
laptól függ hogy mit "gondol" defaultnak
ha picit belegondolsz, a 10100-ad is 65w-os
csak az 4 mag és 8 szál, viszonylag alacsony órajelle, teteje talán 4,2 körül
hogy fogyasztana már egy 10 magos 20 szálas magasabb órajelű genen belúli cpu szintén 65w-ot? ( : nyilván sehogy, csak béka s_gge alatti órajelekkel
10100 az kezes bárány, a 4c/8t és alacsony órajel kombó miatt, sok érdemit nem tudsz rajta elérni
a 10900 egy kazán tdp limit nélkül, találsz róla bőven tesztet
ha 10100-ra méretezett hűtőd van akkor instant cserélheted azt is
ez az x tdp kamu olyan, mintha az autóra azt mondanák 100-on 3 litert fogyaszt a v8...mindenképp, ha végig lejtőn megy -
MidnightBB
tag
Köszi! De mivel én a téma abszolút "szakértője" vagyok, nem fix a tdp?
Márming a drága inteles oldal azt hazudja, hogy 65W. Akkor most mennyi az annyi? 
Márming most egy i3 10100-am van. Ott is látom ezt a tdp keret módosítást, de gondolom nem sok értelme van ennél a procinál. -
Chaser
legenda
válasz
MidnightBB
üzenetére
bele
leveszed a tdp limitet - vagy leveszi majd magától ha betrotylingol' a vrm miatt, én inkább előbbit javaslom - -
--ka
senior tag
válasz
vakrepulo2
üzenetére
Az USB telepítő lehet UEFI meg nem UEFI.
Az UEFI és CSM (nevéből adódóan is) kizárja egymást.
Ha nem UEFI a telepítő, akkor CSM enabled, mert hát ez a lényege ennek az egésznek.
...és tessék észrevenni a szmájlit a megjegyzésem végén!
-
vakrepulo2
csendes tag
valahol jogos amit írsz,
de egyébként én nem emlékszem arra, hogy ilyen beállítási lehetőségem lenne: "CSM Support: Disable, és Storage Boot Option: UEFI." mert az uefi/legacy beállítást csak akkor látom, ha a csm-et engedélyezem, de meg fogom nézni és vissza is jelzek.
Egyébként az interneten több forumban is azt találtam, hogy usb-s telepítésnél a csm-t engedélyezni kell.
De az is igaz, hogy nem mindent kell elhinni amit a zinterneten olvas az ember.
köszi -
MidnightBB
tag
Sziasztok!
B460M Auros Pro alaplapom van, ismerősöm kapott egy i9 10900-at amitől megválna.
Bele merjem tenni?Köszi
-
--ka
senior tag
válasz
vakrepulo2
üzenetére
Valószínűleg az UEFI/CSM/Fast Boot/Storage Boot option/Other PCI Device beállítások nem stimmeltek a telepítődhöz.
...de ha ilyen a hozzáállásod, akkor következő telepítésnél majd jössz megint, ejnye!
-
vakrepulo2
csendes tag
-
--ka
senior tag
válasz
vakrepulo2
üzenetére
Ez alapján könnyen lehet, hogy UEFI-s telepítőd van.
UEFI telepítő esetén CSM Support: Disable, és Storage Boot Option: UEFI. -
Chaser
legenda
-
vakrepulo2
csendes tag
sziasztok, kérem segítsetek mrt teljesen kifogytam
egy uj ssd-re akarok win-t telepíteni, ehhez a win10-esem már a usb drive-n van,
ha az usb-t berakom egy pár éves dell laptoba el is indul a telepítő, tehát az usb szerintem ok
de ha a usb-t berakom a pc-be, amiben egy gigabyte 310m ds2 alaplap van, akkor
1) az alaplap felismeri az usb-t mert kiirja a nevát a biosban
2) hiába probálom beállítani a bios mindenféleképpen egyszerűen nem bootol be róla, azt mondja az indítás után azt mondja nem talál bootolható eszköztilyenkor mi a .... van?
biost így állítottam be:
boot option properties: első helyen az usb, a többi disble
fast boot disable
csm support enable
boot option ROM: disable
storage boot option és other pci device mindkettőt vagy uefi-re vagy legacyra állítom, de sehogyse megya gépben egyébként jelenleg 1 db szűz ssd és két db régi hdd van, a régi hdd-ken van régi windows
hol bukohatom el adolgokat?
köszi
vakrep -
BViktr
tag
Hi! B450m S2h lappal van olyan problémám, hogy nem tudom sehogy rávenni a Gigabit Lan-ra. 100Mbit-en megy. Ha a átállítom auto-negotation - ról direkt 1.0Gbit-re akkor is csak 100-al megy. Kihúzom a gépből a kábel átdugom a Laptop-ba azon Gigabit van egyből. Cat6-os a kábel. Szóval valami a géppel nem kerek.
Valaki ötlet? -
Visormail
addikt
A B450es aorus elitehez kiadott 61es biosnál beleírták az "AMD Smart Access Memory function support"-ot is. Csak véletlenül? Eddig arról volt szó, hogy csak 500as chiptsettel fog működni.
-
TIT
veterán
válasz
redingitell
üzenetére
Igen,F30 felett inkább az 5xxx-nek kedveznek+ott voltak usb bugok,amit már elvileg javítottak.
Bétát ne,már ricsip is óvatos.
-
ricsip
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
Jó kérdés, én maradtam F30-on, megvárom míg a Ryzen 5000-esek kiszopják magukat

-
olisadebe
tag
Volt egy pár napja egy kérdésem miért van ,hogy egyszer jó egyszer meg nem indul a gép ..alaplapra gyanakodtam bios-ra mert az AORUS elite ,ac. alaplapomon a F20a verzió van, és hát ezt törölték is és egy beta verziót tettek ki helyette a gyártó oldalán ..Na szóval nekem ez idáig nem is volt gond ..de néha nem indult szétszedés végett,és mivel most új házat vettem megint produkálta
..Szóval a hiba véletlen folytán derült ki
Neki álltam szétszedni és piszok mázlista módon pont észrevettem....Pár hete cseréltem egy cooler master tápra és az egyik csatlakozó úgy volt megblankolva ,hogy egy pár szálat áttolta a (gép) egy másik érintkező tüskéhez ..ezért néha letiltott a táp ..Legyen tanulság ,másoknak ,hogy a tápcsatik leellenőrzése is fontos lehet ami a műanyag fejekbe megy ...
Boldogság van mert kiderült miért mumus a gép ... -
ricsip
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
Gigabájtnál amelyik BIOS-nak BETŰ van a végén, az BÉTA nem pedig végleges. Sehol nem írják a letöltés szövegkörnyezetében, neked kell tudnod ezt az apróságot.
-
lanszelot
addikt
válasz
redingitell
üzenetére
Olvasd el mit ir a gyártó a letöltési linknél.
Bios frissítésnél nagyon ajánlott.
Elrontod, és kuka a lap.
Amúgy még nem hallottam ilyenről, hogy bios nál kellene előző, hisz ez teljesen legyalulja, és újat rak, nem frissíti.
Épp ezért lesz kuka, ha elrontod. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Aurus x570 elite lapom van F11 biossal. Erre mehet fel a legújabb vagy az előtte levőket is fel kell tennem? -
lanszelot
addikt
Hello,
Amit elfelejtettem az előzőnél:
Tehát, benyomom a pc-t, felpörög, de még a csippanás /minden ok jelzés/ előtt be kell nyomnom a monitort. Tehát itt tuti nincs még Windows.Semmi féle vírus védő hülyeség nincs, sose volt a gépemen. A Defender is sok rajta néha.
Van hang a W10-ben, de csak ha a fentiek alapján indítom. Ha nem a felpörgés és a csippanás között indítom a monitort, csak akkor nincs hang.
A hibának tuti semmi köze a windows-hoz, hisz a Win el se kezd betölteni, amikor már tudom produkálni a hibát.
Mit nézzek azokon a beállításokon?
FastBoot DisabledBIOS és UEFI nem ugyanaz. BIOS csak billentyűvel megy, UEFI ott van egér is, és pl ezen lap esetében van ingyombingyom kezelő felület, amit elsőként kapcsoltam ki.
Persze nem csak ez a különbség. Új lapokon, már nincs BIOS. -
--ka
senior tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Lassan kezd a nünükémmé válni, gondolhatja bárki, de akkor is megnézném a BIOS-ban: CSM, UEFI, Fast Boot (ezt említetted) beállításokat.
Ha nincs hang a Windows-ban, akkor lehet, hogy nem UEFI a telepítésed vagy rossz a driver.Illetve; nagyon hasonló gondom volt egy Win7 64 bit (H81 chipset) gépen - ott a legnagyobb döbbenetemre az MS Essential helyett felpakolt vírusvédelem és hasonló beépülők (Mcaffe web biszbasz) eltávolítása oldotta meg.
-
magyar895
csendes tag
üdv!
érdeklődnélk, hogy a Gigabyte Z490 VISION G alaplap 2.5 G-s lan portja hogyan funkcionál, akinek van ilyenje?
Olvastam, hogy több z490 lap esetében is panaszkodtak a 2.5g portra...köszi előre is!
-
amol
addikt
Sziasztok! GA-Z170X Gaming 3 nem látja a proci melletti M.2 slotba helyezett eszközt. Nem találtam erre vonatkozó beállítást, van valami trükk vagy hibás a lap?
Köszi -
lanszelot
addikt
válasz
Lulu új
üzenetére
Hello,
A via driver működik, azzal semmi gond.
A HD Audio -val van gond. Ahhoz a Giabyte nem ad drivert. /hdmi hangot -t az intel HD 4000 audio driver hajtja meg nem a via/
Már ledumáltam a Gigabyte val, és szólnak a teknikai résznek, hogy dobják oda a drivert.
De az intel oldaláról le lehet szedni.
Nem a driverrel van gond, mert működik, csak ahogy a videón is látszik, elmegy, és w10 javítás újra indítás hozza vissza.
De hogy mi okozza, hogy eltűnik, fogalmam sincs.
Lehet W10 marhul vmit, pl frissíti, vagy akármi...nem tudom random miért nincs hang. -
Lulu új
csendes tag
A Google fórumai szerint a Via audio illesztőprogramok nem működnek a Z77-D3H audióval.
Úgy javítják, hogy mindenhol a Gigabyte drivereket használják - kivéve az audio drivert, ezt a Windows-ról veszik át!
https://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=9751.0 -
lanszelot
addikt
válasz
Lulu új
üzenetére
Nem akartam hogy gyorsabban boot-oljon. Fast boot disable. Bios alap állapotban, semmi sincs piszkálva. Win10 alapon semmi sincs piszkálva. Ez a gép tanulásra van, nem érdekel milyen gyors.
ga-z77-d3h i7 3770 16gb ram alaplapi vga /intel hd4000/ ssd, semmi értelme hozzá nyúlni.
Tehát nem ez lesz a gond.
-
Lulu új
csendes tag
Azt akartad, hogy gyorsan bootoljon a géped és nincs ideje beolvasni rendesen, a hang drivert! A BIOS-ban, vagy az UEFI-ben lehet állítani a várakozási időt, (1 , 2, 3, 4 stb)azt próbáld meg 1-el, vagy 2-vel magasabbra állítani, esetleg az msconfig-ban probálkozz!
-
lanszelot
addikt
Hello,
Valami miatt indításkor random módon eltűnik a hang.
Kb 5 indításból 3 szor.
Így kell minden alkalommalhelyre hoznom.
Hogyan tudom ezt véglegesen helyre hozni, hogyne jöjjön többet elő? -
Lulu új
csendes tag
Sziasztok! Másik topikból jöttem át, mert az nem él!
Kaptam egy fél gépet winyo nélkül. fel akarom éleszteni! Nem létszükségelt, de jobban szeretem, mint a keresztrejtvényt!
Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L (rev. 2.0)
CPU: Intel Celeron e3300
2x2 GB memória 800 MHz
Egy régi 200 GB-os HDD-t csatlakoztattam és Win10 64bites OP-t tettem fel
Csak akkor bootol, ha az alaplapba épített LAN-t letiltom.
Feltettem az FF jelű helyett a legújabb
FI jelű (2010-es) BIOS-t, minden drivert, csak a LAN drivert nem tudom, mert le van tíltva!
Van valakinek ötlete, vagy a LAN rész hibás az alaplapban?
...
Azóta az alábbiakat tapasztaltam:
USB LAN adapterrel működik, de ha második HDD-t csatlakoztatok, akkor nem is látja a HDD-ket a BIOS, és LAN-ról - ha engedélyezem a beéptett LAN - t, vagy USB-ről akar bootolni. Csak egy HDD-t fogad el! Az alaplapi LAN-t, csak akkor, ha leveszem a HDD-t! Gyanakodtam gyenge tápra, ezért kipróbáltam egy 550W-ossal is, ugyanaz! Még megpróbálok visszamenni a korai BIOS-ra és azzal is megpróbálni. Sajnos nem tudom, hogy mi volt az eredeti BIOS jele!
Ha tapasztalt valaki ilyen hibát kérem segítsen.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Manapság már nem tűntetik fel a hűtőborda tömeg limitet a lapoknál? Nézegettem a B450 Aorus M leírását, de nem nagyon láttam erre adatot...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
bocs, nem működik a link, csak itt: [link]
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok. A videón látható SOC értéknél kellene figyelni bár a CPU sem gyenge
. Normális a jelenség? APU vagy alaplap? 
-
racis
tag
Sziasztok!
Van egy Z490 Vision G lapom, benne egy i7-10700 non-K procival. A lap elég magasra lövi be a feszültséget (1.3V fölé), ezen próbáltam javítani. Ha a vcore voltage mod-ot adaptive-re állítom és addig neki egy kis negatív vcore offset-et látszólag nem csinál semmit. Beállítottam -0.15V offsetet is, de a load feszültség még mindig 1.3V felett van. Ez mitől lehet?
-
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Először adatforgalomról ment mert nem akart csatlakozni, aztán utána ment wi-fi hídon keresztül
Az lemaradt -
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Mivel nem létesített win10 telepítéskor már kapcsolatot az internettel, és nem is találta egyik drivert sem, telepíteni sem lehetett, jött a régi ősi megoldás, telefon usb kábellel gépbe bedug, alaplap wifi antennáját rácsatlakoztatni (már amelyiknek van) és megosztottam telóról wifit "Wi-fi-híd" hotspottal, és lett net addíg, amíg a rendszer elkezdte a frissítéseket leszedni, meg telepíteni... Utána még míndig nem volt ethernet, de viszont most kezdte el mindenkinek letölteni az új win10 valami 21H1 upgradet, leszedte, újraindult a gép, és megjött a hálózat...
onnantól kezdve alaplapi wi-fi kikapcs, és jőőő csoda
Akinek nem wifis a lapja, annak egy hálózati kártyát bekell szerezni, betenni, telepíteni, és utána fellehet tenni a Gigabyte oldaláról a friss drivereket, és működni fog hálózati kártya nélkül is. -
Dr.Zolo
csendes tag
válasz
laceszgamer
üzenetére
Közbe nekem sikerült megoldani, hosszú story, de jó lett, nem kellett gariba küldenem
Ha érdekel elmondom szívesen 
-
Dr.Zolo
csendes tag
Hello , win 10 telepítéskor már hálózat hiányzott, telepítés után windowsba belépéskor derült ki hogy a hálózati kapcsolatoknál nincs Ethernet eszköz, eszközkezelő se tud frissíteni , mivel hiányolja az eszközt amit updatelni kéne. a pontos típus Gigabyte Aourus Z490 Pro AX.

Mi lehet a gond , már mindennel próbálkoztunk , semelyik sem vált be. -
Calogero
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Bár a BIOS frisstés után sem megy a DUAL monitor az alaplapi vga-val, de a Integrated Graphics menüpont az megjelent, így most már betudtam kapcsolnai azt, hogy a Dedikált VGA-t beszerelem, akkor az alaplapi nem tiltódik le. Így van kép a TV-n és a monitoron is.
-
-
válasz
laceszgamer
üzenetére
Ha nem lesz jó akkor sajnos muszáj más megoldást keresned.
Ha még 14 napon belül vagy legegyszerübb ha elállsz. -
laceszgamer
addikt
válasz
üzenetére
Az arra vonatkozott, hogy megszokásból bekapcs után nyomogattam párszor a DEL-t, aztán ilyenkor általában nem volt meg a csippanás se, hanem felpörögtek a ventik és újraindult, a kövi indulásnál csippan és kidobja a Boot failure üzenetet. Igazából itt csak annyi, hogy ahogy észrevettem Bios-ba lépéshez, meg kell várni a post képet és akkor megnyomni a DEL-t.
Megpróbálom a linkelt BIOS-t.
-
válasz
laceszgamer
üzenetére
Nem teljesen értem mi volt ott mikor azt irod ennél már nem kell nyomni a del-t bios-ba lépéshez.
Normál esetben mindig nyomni kell.
Ha a lap magától a biost adja be ott gond van.
De nem értem ez csak első bios frissités óta van?
Van itt egy F20a bios a lapodhoz próbáld meg ezzel hátha helyre áll de nev win alól!: [link] -
laceszgamer
addikt
Intel Z490, illetve egy 10400F proci, ramokat a két " megerősített " foglalatba tettem, balról a második és jobb szélső. A rendszer egy M2-es PCI-E SSD-ről fut. Drivert a gyártó oldaláról a 25.2-t próbáltam ( Egy napig ezzel működött elején ) illetve Intel oldaláról a 26-os, elvileg legfrissebbet is próbáltam.
A hálózaton minden máson van rendesen net, TV, Xbox, másik gép ami kábelről megy, illetve Wifi is rendben.
Wint Próbáltam 1709-et ( Amit már frissített 20H2-re mikor elment a net ) Illetve azóta próbáltam ismét 1709-et és a 20H2-t is közvetlen feltenni, ugyanúgy drivertelepítésnél elakad, illetve eszközkezelőben is ismeretlen van kinn a hálózatnál. -
válasz
laceszgamer
üzenetére
Ez egy friss windows verzió?
Memóriák proci felől 2.-4. slot?(2 szürke) -
gordonfreemN
addikt
válasz
laceszgamer
üzenetére
Az hogy nem rebdelkezik érvényes konfigurációval lehet az is, hogy a kliens nem oszt neki ip-t vagyis nem megy a DHCP. De ha minden más eszköz müködik a hálózaton, esetleg leellenőrzöd a routeredben a DHCP-t akkor inkább a hálókártyával lesz valami. Gyártó oldaláról szeded le a drivert hozzá és jó drivert? Valamiért sokszor nem konzekvensek és többféle lan driver elérhető ugyanahjoz a laphoz.
Ha igen akkor is még sok minden lehet.
Lehet rossz meghajtó (mármint a hdd v ssd) (esetleg csere és ujratelepít egy próbára)
Vagy rossz meghajtókábel (csere próba)
Vagy rossz vezérlő ami arra utal hogy dolglődik.
De vezérlő van a CPU-ban is a ryzeneknél nem tudom nálad mi van. Derítsd ki, ahova dugtad a drive-ot (ssd,hdd) ott alaplap veuérli vagy CPU. Amelyik vezerli az lesz a gyanús.
Tippelném az alaplapot, de mivel egy rosszul betett memória is okozhat rettentő fura hibákat nem tudok biztosat modani. -
laceszgamer
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Most végeztem velük, paszta biztosan friss volt, mert csütörtökön raktam össze, de azért kivettem procit is majd vissza, friss pasztát rá, ramokat stb, meg egy bő fél órát volt kinn gépből áram nélkül a lap míg ezeket megcsináltam.
Win települ szépen, de ugyanaz, jobb alul felkiáltójel, Win hibaüzenet azonos és drivert sem tudok telepíteni, ugyanezzel a hibával.
Bios most F3 van fenn rajta, illetve ott látszik a vezérlő, engedélyezve is van. -
gordonfreemN
addikt
válasz
laceszgamer
üzenetére
Mindent kihúz, visszadug legyen meg azért, mielőtt mélyebbre ásol. Ebbe beleérthetem a CPU-t is nagyon gázos esetben. Láttam már meghülyült gépet azért, mert a paszta száraz volt rajta és/vagy kontaktos lett valamije.
-
válasz
laceszgamer
üzenetére
Bios-ból flasheld vissza az f5c biost.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast 1x16GB DDR4 3200MHz (KF432C16BB1/16)
- HyperX Fury 3200Mhz 2X8GB Kit DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz - Új, Bontatlan - Garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..Szóval a hiba véletlen folytán derült ki