- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
macera2
aktív tag
Telitalálat volt a javaslat.
A TV tényleg korlátozza a monitort. Leválasztva a TV-t, mint Klónt, azt a felbontást hozza -nagyítás nélkül- amit a videokártya tud 1920x1200-a. E fölött nagyítja az asztalt. Most, úgy a színekkel, mint a felbontással, meg minden egyéb funkcióval ki vagyok békülve. Csak jó sokáig kitartson a szerkezet. Még egyszer ezer köszönet a segítségért.
-
macera2
aktív tag
Kösz a tippet. Color Return helyett Color Restoration-t találtam, de a színbeállításokkal így, már ki is vagyok békülve.
Picture Select : Standard Mód,
Color Mód : Easy 9500Az asztal nagyítással még küzdök. Az eszközkezelő fölismeri a monitort. Az ASUS 9250- es video kártyát használom, és mellé az ATI Catalist Control Center sw.-t kaptam. Így tudom TV-re is párhuzamosan kivinni a monitort. Klón üzem. Ezen találtam egy „asztal méret beállítás” fület, ahol a beállítható maximális asztal méret 1024x768. Fogadásom van rá, hogy itt van a kutya elásva. Ugyan is, csak a monitort cserélve, (Belinea) a jelenség ugyan az. A megoldás, gondolom másik kártya, a hozzávaló szoftverrel. Kezdem a keresést, de ha van javaslatod előre is köszönöm, azt is, meg az eddigi segítséget is.
-
macera2
aktív tag
Eszméletlen sokféle színbeállítás létezik. Szinenként, fényerő/kontrasz, general fényerő/kontrasz. 8 adatot kell összehangolni. Mindegyik 0-100 közt. Küzdök vele, de már eltüntettem a piros képernyőt. Jó volna ismerni egy bevált numerikus színbeállítást. Érdekesség, hogy 1024x768-as felbontás felett -a felbontás nagyságával arányosan- kinagyítja a háttérképet. Így indulásnál annak csak a közép részét látom a monitoron. Ezért a tálca is lemarad. Csak a képernyő mozgatásával jutok el a nagyított kép széléig. Nem túl praktikus. Lehet ezen segíteni? Egyébként a teljes szerviz leírás, (ek. rajz, ny.ák. rajz stb.) meg van kb. 4.3 MB.(pdf-be). Ha valakit érdekel valahogy átküldöm. (2 MB-os korlát!)
-
DRB
senior tag
Köszi az infót!
Kicsit meglepett, én azt hitem a három közül a SONY legjobb. Legalább is amit a neten találtam róluk infót, az tűnt a legjobbnak, bár túl sokat egyikről sem lehet fellelni, nagyjából a max. felbontásnál vége is dolognak. A SONY-ra írtak 2048x1536-ot míg a többire valami 1920(ha jól emlékszem)x1440, meg 1600x1200-at is írtak valahol, ebből következtettem ki, hogy a SONY legjobb. De pont ezek a bizonytalan infók miatt kérdeztem meg inkább. Nekem igazság szerit az lenne a tuti, ha 1600x1200-ban tudna 100Hz-et. Az #1-ben van egy link, frekvencia kalkulátor, ott az jött ki, hogy a Dell meg az IBM tudja is(az alapján amit leírtál(121kHz)), bár kissé bizonytalan vagyok, mert két érték jön ki, az egyik kicsivel 121kHz alatt, a másik egy picit felette, és nem tudom melyiket kell figyelembe venni. Egyébként az általad leírt adatok alapján már eldöntöttem, hogy a SONY-t kihagyom, a másik kettő meg elvileg ugyan olyan. Viszont lenne még egy kérdésem, nem tudsz, vagy valaki más nem tud valami oldalt, ahol valamilyen szinten össze vannak foglalva a különböző CRT monitorok adatai/paraméterei? Ha nem is minden létezőé, de jó sok, hadd válogassak még egy kicsit, hátha nem fogom tudni eldönteni továbbra sem mit vegyek -
veze
őstag
igen, teljesen fekete a fekete, és nem szürke.
én is ugy tanultam hogy ha párhuzamosan kötök két 10 MOhmot akkor az 5MOhm lesz.. Ezért nem értem hogy miért ugy irja az angol forumban hogy vágjam el a régit. Ha nem is tökre pontosan 5MOhm lesz , mert a kettö nem hajszálra egyformán 10 Mohm, akkor is mindenképp a 4.7 - 6.8 közé fog esni a kettö értéke és nem fog ingadozni
persze forrasztgatok én szivesen, csak szétszedni meg összerakni sokkal több melo.. -
bolcsodal
addikt
Igen az elég gázos. Valamikor én is nézegettem, hogy próbálkozni kéne vele. De letettem róla. Gyakorlatilag könnyebben lehet kárt okozni, mint kicsit is javítani a monitor teljesítményén.
Viszont. Végre alkalmam nyílt hardveresen kalibrálni a monitort egy Spyder2Express nevű cucc segíségével. Igaz csak 6500K-en működik a kalibráló (családjának legolcsóbb: 20K) tagja, de a zöld túllövés sikerült megoldani vele.
Nagyon úgy néz ki, hogy amíg bírom fizetni a villanyszámlát az életben nem állok át LCD-re!
-
-
tomcsi23
veterán
No, azért vettem tegnap egy 10 Megás, 1 Wattosat, meg egy 8 MOhmosat is, hogy majd...
De: az előbb kíváncsiságból nyomtam egy color returnot - hát vazze, olyan képe lett, hogy leestem a székről.
Élénkek lettek a színek, eltűntek a párhuzamos csíkok, javult a konvergencia, VAN fekete - egyszóval szuper!
Már azt hittem, hogy külső beavatkozás szükséges, de nem - ezt azért nem gondoltam volna.Color return powa!
-
joeid
tag
-
DroneZ^
őstag
tudom én is h a 21 jobb csak a 19 alacsonyabb felbontásban szebb képet ad, a 21 tul nagy játszáshoz.. nekem is ezek a tünetek voltak 959NF-el, pedig jo lenne ha meglehetne csinalni...
P992-t lehet h veszek az avocomptol most volt nekik szép állapotu...
iiyamarol mi a velemenyed? -
bolcsodal
addikt
Próbálgattam állítgatni, a miore nincs hatással erre. Néha előtűnik a csíkozódás aztán eltűnik a kábel megmozgatásával. A hullámzás meg...abban sem vettem még észre rendszert. Szerintem a VGA csati szórakozik. Hol tudnám vajon ezt megnézetni? Már két számtech szervízből zavartak el azzal, hogy ők nem foglalkoznak ilyennel...
Gembird túlfeszvédő elosztóról megy minden...de nem tartottam fontosnak áramtalanítani. Amíg még a panelban volt a gép, akkor mindig áramtalanítottam az elosztót..de most elkényelmesedtem...pedig itt már volt komolyabb áramingadozás is.
-
bolcsodal
addikt
Ehh...hallottál már hasonló problémáról.
Eddig nem sípolt. Mondjuk..volt egy 550b-m előzőleg, az működés közben sípolt ugyanígy
. Nem tervezem minden kikapcsoláskor áramtalanítani a gépet monitorostul. Készenléti állapotban vmi 10W-ot eszik, ami nem túl sok szerintem...legalábbis nem attól lesz 8K-s a villanyszámlám.
Namajd hallgatózok....
Ez a finom hullámzás nem volt kábelfüggö...csak felbontás, és frekifüggő volt.
-
bolcsodal
addikt
Persze hogy lyukmaszkos.
Nem..ez csak nagyon közelről látszik, mintha remegnének/hullámzanánk a betűk a képernyőn (most 100Hz-en nem jellemző...). Kicsit idegesít..lehet, hogy a halál előjele?
A másik..normális, hogy a monitor kikapcsolt állapotban ütemesen/magas hangon sípol (alig hallhatóan, de egy csendes szobában feltűnik)?
Kezdek begolyózni, a nejem már megjegyezte, hogy elég ilyesztő, amit csinálok.
-
-
-
plukacs7
aktív tag
100W - 10 óra alatt fogyaszt el egy kilovattot (pontosabban kilowattórát), ami - nememléx pontosan - 40-50 forint. Tíz óránként tehát olyan 20-25 forinttal több, mint egy LCD. Legyen 30.
napi 10 óra és non-stop 30 napos hajtás mellett ez havi 900 Ft különbség.
Jó a számítás? -
Traxx
őstag
Köszi a választ
Olyat viszont nem tudom, hogy hol kapnék, ugyebár szabolcsi vagyok...Vagy Te tudnál nekem ajánlani boltot?
Pillanatnyilag ezek a monitotok volnának mint lehetőség. 19-es meg tényleg jóval jobb lenne. Amúgy Szabolcs mellett még Borsod az, ami megfelelne nekem, ha van vmi problémája a moncsinak, oda el tudnám vinni. A Makrotex, épp a már túlzottan nagy távolság miatt, sajna kiesett
-
DroneZ^
őstag
nem, most vetettem össze monitorokkal, nem is annyira sötét, csak sztem kifáradt ez a 959NF valamiben, mert van benne elég világos is csak kb 20%alékkal világosabbak a sony-k épp hogy olyan rikitó erős legyen a fehér, tudod mikor szedem le a fóliát, uj tápot rakok bele majd 1x ha megtom oldani...
[link]
420,000 ért VIHETED
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
-
DroneZ^
őstag
talalj arra megoldást hogy tul sötét a 959NF-em.
Azt csinajha h:
-felrakok vmennyi highlightot, vilagosabb sokkal a kép, mikor nagyobb fehér lapot nyitok, visszaugrik a fényerö, amennyi vilagos jelenik meg, annyival csökken a fényerö, szal ha 1 pixel fehér pont és a többi fekete, akkor a legfényeseb, és nagyon látványosan csinálja, nemtom valahova elvinni ellenöriztetni? vagy a sötét kép javithatatlan hiba?
[Szerkesztve] -
joeid
tag
Az a csíkozódás (már ha fekete háttérnél szabályos-párhuzamos ,de nem teljesen vízszintes vonalak) is a túl nagy fényerőtől van ,tehát az ellenállásos mod megjavítja.
A G520 -at is meglehet így csinálni ha úl nagy a fényereje , bár úgy rémlik mintha azokkal eddíg még nem volt ilyen gondunk (lehet hogy a 3 év eltérés miatt).
Egyébként mi legalábbis úgy állítjuk be a G500-as moncsikat , hogy nagyjából 20-50% fényerő között legyen jó a fényereje (mivel videókártya-függő is a fényerő fix adatot nem lehet rá mondani) így később mindkét irányban korrigálható a fényerő.
Mondjuk ehez nem árt azért egy olyan eszköz amivel bizonyos ellenállások értékeit lehet ''szimulálni'' -
Oliverda
titán
-
tomcsi23
veterán
Ehe, ennek megvan a maga története.
IBM azóta szolgálatban van, napi 14-16 órát megy. Contr/Bright 85/7-nél még egész jó képet ad. Legutóbb felfigyeltem az átlós csíkokra - sötét képen vehető észre, vékony vonalak olyan 5-10 fokban, 2-3 centinként (1280*960*100-nál). Emmi?
mod: más felbontásnál is megvan, csak kisebbnél ritkább. Megnéztem, a Hz befolyásolja.
[Szerkesztve] -
flash7
tag
-
ez_meg_emaz
őstag
Először abban is gondolkodtam. Vannak olcson türhető tft-k. És egy ekkora szobába mint az enyim sokkal jobb lenne egy tft. De vhogy a crt-t jobban szeretem(az ára miatt is). Egy hátárnya a méret és a suly. (Főleg amikor lanparty-ra viszem
) De 50k-bol már biztos hogy nem monitort vennék hanem uj videokarit vagy bármi mást a géphez. Én a monitort soha nem tartottam olyan fontosnak hogy sokat költsek rá. Pedig tudom hogy azt bámulnom majdnem egész nap de vhogy nálam ez a sorrend. Egy erősebb gép fontosabb nekem.
Regény vége -
ez_meg_emaz
őstag
Hát ettől megint nem lett könnyebb a döntés.
Amugy a 21''-so gondomat már leirtam.És szerintem elég nyomos ok arra hogy ne vegyek ha egyszer nem fér el.
Hidd le lemértem és nem fér el.
Szal nem muszály elhinni de ez van. Ekkora szoba jutott nekem.
Ha elférne akkor valszeg a 21-est venném (p260) mert ugyannyi pénzből ér ide mint egy 19-es 595nf. Viszont játékra szerintem is tul nagy már.
U.I.:A merevitőszálas dolog igy már nyugtatobb. -
DroneZ^
őstag
volt 1 sony 21'' osom, télleg mindenben egész jó, csak kegyetlen tompa volt, ami inkabb a konvergencia problémábol adodott.. sajna nem jött be, 21'' oriasi játékra... a pontmaszkos sem rossz csak kis monitoroknál csunya, de pont a samsung 1100DF nél alig feltünő... nekem volt, 3 nap alatt meghalt
-
ez_meg_emaz
őstag
Thx.
De nem vágom képéleség miért nem számit? Homályt hamar észre venni egy játéknál vagy nem? Csak a joszan paraszti ész beszélt belőlem szal nem vok benne biztos.
Amugy szerinted a 959nf és/vagy az f900p jo választás játékra? Vagy ha szerinted vmeik jobb akkor arra is kiv vok. És persze arra is hogy miért.
Ugy hallottam a 959nf jobb meg a sarkokban is éles a kép de vki azért nem szereti mert látszik a két rögzitőcsik. -
vikobase
csendes tag
Hali
Mielőtt elszálna mindenki a tft-től pórbáljon ki egyet.
A CRT monitorok 20 éve hasítanak ,több millió db-ot adtak el belőle és folyamatosan fejlesztették a moncsikat.
Én próbáltam 19''-os samsungot , de fájt a fejem és a szemem is kiesett tőle ( 8ms).
Vettem egy Belinea monicsit az említett helyen . Elsőre megtaláltam szívem választottját és nagyon meg vagyok elégedve vele. A 22'' tényleg nem igaz !! A monitort a gyáró oldalán is így hirdetik pedig az adat nem valós
Nekem ok a moncsi csak ajánlani tudom mindenkinek. -
nobela
senior tag
A véleményedet természetesen tisztában tartom, de...
- nem rakok olyan cuccot az asztalomra, amit már más lehet hogy lehányt...
- ergo mindenből újat veszek
- vidéken elég nehéz lenne a használt keresgélés, az esetleges garanciális ügyintézésről nem is beszélve
- napi átlagban kb. fél órát fog menni, azt is CSAK játékra
- erre a célra az általad gyenge minőségűnek nevezett cuccok is megfelelhetnek... (megfelelhetnek?)
- mindezek tükrében kellene tanács
- PEACE -
ATISoft
tag
Üdv!
Akkor megpróbálkozom majd még egy kábellel.
Ahogy írtad, próbálkoztam a MOIRE szűrővel, alapból nullán volt, próbáltam növelni az értéket amivel elég szépen el lehet halványítani a zavart, majdhogynem teljesen, csak ugye a betűk is homályosodnak vele együtt.
Na mindegy, hétfőn próbálok szerezni egy másik kábelt.
Remélem tényleg csak ennyi a gond.
És kössz a választ! -
erween2
csendes tag
Sziasztok! Van egy kis gond a monitorommal, remélem itt tudtok segíteni. Egy samsung 997mb típusú monitorom van, kb fél éves. Mostanban fehér(átlátszó) csíkok jelentek meg függőlegesen a képernyő mindkét oldalán, ami nem tudom mitől lehet. Biztos, hogy nem a hangszóró mágnese, már próbálkoztam mágnesezéssel. Tettem bele másik videókarit is, akkor is előjött. Viszont nem tudom biztosan, hogy egyáltalán a monitor rossz-e, mert nincs mindig benne ez a csíkozás, de ha benne van, akkor fekete háttérnél nagyon látszik. Vagy esetleg a monitort a videókártyával összekötő kábel lenne rossz?
-
Sawa_1
csendes tag
Miért ne érné meg? Nekem (és sokaknak még) a minőség az első, nem a pénz. Egy normális TFT meg 150-tól kezdődik. Az megéri?
Másrészt meg a mai LCD-k ocsmányak, ezen kívül halott/zsákutca technológia, én csak szeretném kihúzni addig, amíg jön az OLED, vagy más normális cucc...
-
mazda626
addikt
Szia! Arra gondolok hogy az OSD menüben lehet állígatni a Geometrynél a képernyőnek különbőző ''részeit'' (nyúlás, ferdeség meg ilyenek amik ebben a menüpontban állíthatóak /Geometry/) Anyu ugyanis bekapcsolt állapotban törölgette
át a moncsit és véletlenül elállítódott
ez a rész! Ezért kellene az alap érték mert a moncsi képernyőjének közepén kisebb a ''látható rész széle meg balra is húz egy kicsit'' Remélem érted miről is beszélek.
-
-
Laprasi991
aktív tag
Picike kis téglalapok. De néha a kép is elmegy, meg elcsúszík oldalra. 1600x1200 85hz-en megy a moncsi. A VGA kari egy nVidia GeForce 6600GT kb 1 éves.
Nem hinném hogy túlmelegedés, mert 5 venti fújja be a levegőt, a vinyó is csak 17°C-os
Elképzelhető h. attól megdögölhet egy VGA kártya, hogy kb. 2 napig rosszul van bedugva egy kábel? Mert két monitor volt először rákötve, az egyik DVI-n a másik D-SUB-on, és mivel a DVI-set nem gyakran használom, ezért nem volt rendesen rögzítve a kábel. És egyszer csak azt láttam hogy félig ki van jőve. Esetleg próbáljam meg a moncsit másik gépen is? Végülis a VGA-ra van még 2 év gari asszem. Vagy esetleg cseréljek hűtőt? És akkor jobb lesz? -
Volken
tag
Igen igy is hasznalom de a szinek sajna nem jottek vissza huzamosabb ido utan sem.
De nagy ritkan ha utogetem akkor van egy jo pillanata es jok lesznek a szinek is.
Most viszont sikerult vmit renedesen elcsesznem mert a kedves kis simogatas kozben a kep egyszercsak nagyon sotet lett es iszonyat elmosodott csak homalyos foltokat latok.
Ezek a foltok az ablakok a kurzort meg mar egyaltalan nem lehet kivenni.Es mar hiaba utogetem akkor se jo.
Most is egy kolcson monitor van nalam. (15''-olos ultrabrutal belinea 800*600)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Diablo IV
- BestBuy topik
- EA Sports WRC '23
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged