- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Hali!
Én nem vagyok nagy(de még kicsi sem) szakértő a témában(ha visszakeresel, itt a fórumban, látható, hogy kérdezősködtem párszor már én is), úgyhogy csak halkan jegyzem meg, egy 19"-os 4:3-as(mondjuk 16:9 vagy 10-es CRT nem sok volt/van) monitor annyira nem lehet best 2011-ben, a CRT-k között sem. Ráadásul ezeket kb. 2004-5-6-ban gyártották, így akár 8 éves is lehet már, szóval nagyon meg kéne nézni milyen a képe.
Nekem perpill egy Lacie electron22blueIV van, ami elég pro volt a saját korában(2004 februári a kicsike), de mostanában már nem igazán olyan a képe mint újkorában volt, ráadásul egy már el is romlott, ez már a második, szóval azon kívül, hogy olyan a képe amilyen, még bármikor fel is adhatja a harcot, garancia meg nyilván nincsen rá, bár nem volt drága, még a kettő együtt sem. Igaz újonnan ilyen típus nem volt nekem, de hasonló pro(no meg kevésbé pro) kategória megfordult pár darab nálam, így azért láttam milyenek kellene lenni a képének.
Ha mindenképp CRT-ben gondolkozol, akkor valami nagy(21-24") Sony Trinitron vagy Mitsubishi Diamondtron képcsövest vegyél, legalább is itt a hozzáértők ezeket mondogatják(az #1-ben is ezek vannak a jobbnak titulálva).
Ezektől függetlenül, azért várd meg a jobban hozzáértők véleményét is, szerintem fognak neked írni, előbb-utóbb. -
DRB
senior tag
RAM nélkül, ha a fejeden forogsz, akkor sem fog elindulni a masina, úgyhogy az hogy, nem a RAM rossz elég nyilvánvaló volt eddig is. Ha bootol(t) a gép akkor tuti "látja" a memóriát(legalább az egyiket, ha több van benne), ha olajos, ha nem.
A WD-40 minden csak nem szilikon, bár nem ismert a pontos összetétele(üzleti titok). Ha mindenképp meg akarod tisztítani tőle a memóriafoglalatot, mondjuk próbálhatsz alkoholt, de jobban jársz féktisztító spray-vel(mondjuk ebből van többféle, meg kell nézni mi van ráírva, pontosan mire is jó, esetleg összetétel). Azért ezzel csak óvatosan, előbb ki kell próbálni valahol egy icipici mennyiséggel, nem e viszi le az egész memória foglatot(meg a fél alaplapot) is az olajjal egyetemben
Aztán még jöhet a kontakt spray, talán ez a legszerencsésebb megoldás, ez kimondottak elektronikákhoz van, így nem fogja feloldani az alaplapodat(elvileg). Persze ezt is ki kéne előbb próbálni valahol, jobb az óvatosság.
"Még a egy másik kábel kéne. Azzal kipróbálnám, de ennyi."
Ezzel kellett volna kezdeni, illetve másik géppel kipróbálni a monitort. Még a kukázás előtt szerintem egy szerelőnek is mutasd meg, lehet hogy egy kis apróság a hibája. Nekem pár éve(vagy 6) volt hasonló problémám egy monitorral(egy 22"-os pro volt, ami akkor 300K volt, de ez a lényegen mondjuk nem változtat), azt nem mondom, hogy ki akartam dobni, mindenképp javítás lett volna, kerül amibe kerül, csak épp nem akartam rákölteni még akár 30+ ezret, de aztán kiderült, hogy csak egy 10 Forintos biztosíték szált el benne. Szerintem azóta is megy a mostani gazdájánál. Persze az is igaz, hogy egy ilyen monitor manapság max. 15k, a tiéd meg úgy 5, szóval ha ennél több a javítás akkor felejtő.
-
DRB
senior tag
válasz
macikos #3874 üzenetére
Az a fényerőtől való változós dolog az ismerős, a P1110-esem volt olyan, aztán egyszer csak elpukkant a sorkimenő benne. Mondjuk azt nem tudom volt e összefüggés, kb. egy éve kezdte(ha jól emlékszem) a fényerős dolgot és úgy két hónapja(erre viszont nagyon pontosan emlékszem
) ment ki a sorkimenő. A másik dolgot meg csak észreveszem ha van, de remélem egyik problémával sem találkozok. Egyébként ezek mire utalnak, mi nem jó ha ezek a hibák felmerülnek?
Ja, még egy kérdés, Image Restoration vagy Callibration vajon van ebben a monitorban? Ezt is te említetted valahol, de végül is mindegy, úgy is átegerészem a menüjét.
Hát kösz a helpet, így már nem(teljesen) analfabétán megyek oda.Remélem holnap du. már az "új" monitoron olvasom mit írsz.
-
DRB
senior tag
válasz
macikos #3872 üzenetére
Köszi.
Annyit nekem is sikerült kiderítenem, hogy Diamondtron képcsöves a masina, tehát az #1 alapján ez a legjobbak közé tartozik. Van az emberek 5 darab, úgyhogy még válogatni is tudok majd, csak tudjam eldönteni melyik a nyerő. Esetleg ha van kedved annyit még írhatnál(röviden), mit nézzek, mi az amire oda figyeljek a vételkor? Árban nem vészes(szerintem), alapból 15 ezret kér a srác, de ez még képlékeny, megpróbálom lefaragni 10k-re, na nem mintha sok lenne a 15 ha tényleg profi és kifogástalan a holmi, de sajna igen szűk a keret.Szerk: Közben megtaláltam a #3804 hsz-od, azt hiszem ez alapján már el tudok indulni, de ha gondolod nyugodtan egészítsd ki, ha valami eszedbe jut még.
Köszike -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Valaki megkeresett egy eladó LaCie Electron 22blue IV 22 monitorral, erről valami vélemény? Egyelőre árat nem írt, de én kicsit félek tőle, elég komolynak tűnik.
Üdv, és kösz az infót előre is.
-
DRB
senior tag
Akkor gondolom azért olcsó mert nem az igazi. Pedig már kezdtem örülni, hogy végre sikerül pótolni a P1110-et, de hát úgy tűnik tévedtem. Lehet, hogy inkább megcsináltatom a régit, elvileg van itt a PH!-n aki javítja ezeket, állítólag jó és olcsó is, bár egy sorkimenő vagy mi legalább 10-12K + a munkadíj. Na de majd kikérdezem az illetőt
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje keresgélek normális 21"-os monitort normális áron, de az istennek sem akaródzik összejönni a dolog, vagy drága, vagy messze van, vagy egyáltalán nincs.
De most találtam egy olyan, hogy Samsung 1100DF és elég jó áron van(6k és "csak" 6 éves). Annyit kiderítettem, hogy ennek valami DynaFlat képcsöve van, de lövésem sincs ez mit takar. Szal az lenne a kérdésem ez hogyan viszonyul a Sony G500/520-as belvilágú monitorokhoz? Érdemes elgondolkozni rajta, vagy felejtős a cucc?
Előre is kösz az infókat. -
DRB
senior tag
Nekem mindenképp kell az 1600x1200-as felbontás, sőt már azt is kicsinek találom, szerintem lassan át fogok térni az 1800x1440-re De ehhez már valami komolyabb monitor kéne. Végül is elég lenne a 85Hz is(jobb híján), csak legyen már valami, mert a jelenlegi monitoromtól már szétmegy a szemem, de sajna nem találok megfelelőt egyelőre, vagyis de találtam, csak aranyárban.
Na mindegy, majd csak lesz valami. -
DRB
senior tag
(#3822) pigatt, (#3823) Loha
Köszi mindkettőtöknek a sok infót
Így már nagyjából tudom mit akarok.
De akkor az a frekvencia táblázat nem az igazi, mert azt az eredményt adja, hogy 1600x1200x100Hz:
Horizontal Scanning Frequency Required (No Retrace): 120kHz
Horizontal Scanning Frequency Required (With Estimated Retrace): 123kHz
Most akkor melyik a helyes, 120kHz, 123kHz vagy pigatt által írt 127kHz? -
DRB
senior tag
Köszi az infót!
Kicsit meglepett, én azt hitem a három közül a SONY legjobb. Legalább is amit a neten találtam róluk infót, az tűnt a legjobbnak, bár túl sokat egyikről sem lehet fellelni, nagyjából a max. felbontásnál vége is dolognak. A SONY-ra írtak 2048x1536-ot míg a többire valami 1920(ha jól emlékszem)x1440, meg 1600x1200-at is írtak valahol, ebből következtettem ki, hogy a SONY legjobb. De pont ezek a bizonytalan infók miatt kérdeztem meg inkább. Nekem igazság szerit az lenne a tuti, ha 1600x1200-ban tudna 100Hz-et. Az #1-ben van egy link, frekvencia kalkulátor, ott az jött ki, hogy a Dell meg az IBM tudja is(az alapján amit leírtál(121kHz)), bár kissé bizonytalan vagyok, mert két érték jön ki, az egyik kicsivel 121kHz alatt, a másik egy picit felette, és nem tudom melyiket kell figyelembe venni. Egyébként az általad leírt adatok alapján már eldöntöttem, hogy a SONY-t kihagyom, a másik kettő meg elvileg ugyan olyan. Viszont lenne még egy kérdésem, nem tudsz, vagy valaki más nem tud valami oldalt, ahol valamilyen szinten össze vannak foglalva a különböző CRT monitorok adatai/paraméterei? Ha nem is minden létezőé, de jó sok, hadd válogassak még egy kicsit, hátha nem fogom tudni eldönteni továbbra sem mit vegyek -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Elromlott a HP P1110-es monitorom, és viszonylag sürgősen pótolnom kell, de nem szeretnék kisebb tudásút. És jelenleg újra/TFT-re nincs keret. Találtam is elfogadható áron 3 különböző használt monitort. Az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz, hogy melyiket lenne érdemes megvenni? Persze tudom, állapot, kor, ár, stb. függő a kérdés, de úgy értem, hogy ezeken kívül, kizárólag a tudásuk, minőségük alapján melyik a jobb.
1: Sony Trinitron Multiscan E500
2: IBM P260
3: Dell Ultrascan P1110Előre is kösz a tanácsot/infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged