- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DrGonzo22
őstag
Ebben igazad van, és én nem is vitatom, hogy újonnan biztosan szebb képe volt
, de tudtommal már ilyen monitort (monitorokat- trinitron) évek óta nem is gyártanak. Viszont a régi, anno újonnan vett nem sík... crt-nél jobb a képe, és szintén jobb a képe a mellé rakott samsung 173P-nél is, ami pedig egy egész szép képet produkáló tft. Csak azt akartam mondani, hogy szerintem ma ilyen monitorokkal lehet elérni a legjobb képminőséget, persze azt is elhiszem, hogy van már ennél jobb tft is 3-4-5? százezer forintért.
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
Azt természetesen nem is állítottam, hogy 20 év múlva is olyan lesz a képe, mint új korában. Meg persze mindenkinek másak az igényei. Van akinek a 60Hz egyáltalán nem bántja a szemét, de olyan is akad, akinek egy TFT-t nézve is fáj a szeme. Van úgy, hogy egy olcsó új monitoron szebb kép van, mint egy 2-3 éves méregdrága CRT-n.
Persze láttam már én is rossz állapotban lévő CRT-t, bár a gazdája odavolt vele, hogy milyen klassz, bár szerintem ő csak a nagy méretű képernyőre gondolt, de ezek jellemzően a 10.000 Ft körüli CRT kategória és ezek javában magánemberektől kerülnek elő és ezek tényleg már a még működőképes kategória.
Van viszont a másik kategória, ezek a monitorok nagy cégektől kerülnek a használt PC üzletekbe. Ezek a cégek pedig nem az elhasználtságuk miatt, hanem álltalában a géppark bővítése miatt válnak meg ezektől a monitoroktól. Ezek már a 30.000 Ft körüli vagy feletti kategória. Nem is olyan rég például hozzá tudtam volna jutni egy Sony F-520-as monitorhoz, annyi volt a bökkenő, hogy 60.000 Forintot én nem akartam adni érte, bár nagyon gondolkodtam rajta, mert valami fantasztikus képe volt. Ha valaki lát egy olyat jó áron, habozás nélkül vegye meg.
Félre ne értsétek, én nem akarok senkit rábeszélni semmire, ez csak az én magánvéleményem. -
DrGonzo22
őstag
Hát ezzel nem egészen értek egyet, pár hónapja vettem egy eizo T962-es monitort, 6 éves az Everest szerint, és tökéletes a képe, kell neki 5-10 perc amíg bemelegszik, de utána gyönyörű a képe, és 1600x1200-n megy 100Hz-en. Egyszerűen semmi rosszat nem találok ezen a monitoron, talán csak azt, hogy hatalmas, és nehéz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest