- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
Kolondrum #3426 üzenetére
Az én monitorom is ilyen sajnos. Én úgy állítottam be, hogy mindenhol jó legyen. Nálam a bal felső sarok ami eléggé kényes és a kép alja gyk. a windows tálca. Igyekeztem úgy belőni, hogy a kép közepe jó legyen, a bal felső sarkot és a tálcát nézem, és igyekszem úgy megoldani, hogy mindenhol a lehető legjobb legyen! Szerintem ezen max a képcsövön lévő gyűrűszerű tekeróizéken lehetne állítani, de az nehéz ügy!
Az én monitorom szervízkönyvében ezt találtam. -
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3421 üzenetére
Nem csak program. Ez a legbutább kalibráló, amit ma megvehetsz. Kb 20K az ára (idén október végén ennyi volt). Telepítessz hozzá egy szofvert, majd beállítod a monitort 2,2 Gammára és 6500K színhőmérsékletre. Beállítod a megfelelő contrast/brightness értékeket, majd USB-ről használod a kalibráló színmérőt (belógatod a képernyő elé). Ez egy piros/kék/zöld gradiensen keresztül leméri és bekalibrálja a monitorod RGB összetevőit, majd a végén létrehoz egy .icc profilt, amit beállít default színprofilnak. Ezek után minden restartkor behívja a kalibrált adatokat. Gyakorlatilag a videókártya segítségével driver-ből működik szerintem.
Elméletileg kézzel OSD-ből is meg lehetne csinálni az egészet, ha lehetne közben méregetni a paramétereket.
Persze ez egy egyszerű eszköz a profi kalibrálókhoz képest. Pl ahoz, amit itt a PH-n használnak.
Gyakorlatilag ezeket z értékeket lőtte be magának. Látszik, hogy a zöldből jócskán vissza kellett vennie sajnos.
-
agressiv
addikt
válasz
Kolondrum #3414 üzenetére
Ha elsőtétedett a képe azzal már nemigen lehet mit kezdeni, sajnos itt a vége a dalnak.
Amúgy most jutottam egy sony G400-ashoz és ugyanaz a nagyonnnagy fényerő volt a gondja, de én feszt osztót építettem bele és most így megy. A színeken az image restoration nagyon sokat javított, de őszintén szólva nem csodálkoznék, hogy ha kilehelné a lelkét.
Sajnos öregek már ezek.A fókuszt a sorkimenő trafón lévő szigetelt potikkal lehet állítani. De óvatosan mert nagyfeszültség van ott!! Jól szigetelt csavarhúzó, és óvatosság elengedhetetlen!
-
Ayg0
senior tag
válasz
Kolondrum #3407 üzenetére
Már kinéztem egy Samsung 2243NW-t. Ezért is lenne égetően fontos ha legalább az első két problémára mondana egy szaki valami okosat, hogy máris vigyem vissza ahonnan vettem vagy a fentiek megszüntetésével kihúzhatom ezzel még kb 1 évig, mire emberi áron is hozzá lehet jutni egy normális LCD-hez. (pl Samsung T220)
Összességében megfelelne a kütyü, de nem így... -
tomcsi23
veterán
válasz
Kolondrum #3396 üzenetére
Na most azt leszámítva, hogy manuálisan kell beállítani az aktuális felbontáshoz a képfrissítést, más negatívum nem igazán van. Ha a moncsi nem tudja megjeleníteni, egyszerűen jelzi, hogy túl sok neki. A jobb (vastagabb?) kábelt használd, és kész. Bár szerintem a kettő kép között nem igazán veszel észre különbséget.
-
Loha
veterán
válasz
Kolondrum #3383 üzenetére
Ez a kép csúszkálás teljesen természetes dolog, minden CRT-nél jelentkezik kortól függetlenül, egyszerüen a hő hatására bizonyos alkatrészek elektromos tulajdonságai megváltoznak kicsit, ez okozza. CRT-t úgy érdemes beállítani, hogy hagyod jól bemelegedni (30 perc) utána jól beállítasz mindet, aztán hidegen meg lesz@rod, hogy hogyan néz ki
Az én DELL P1110-em is most tölti be a 8. szülinapját, de ezek a moncsik nem olyanok mint a legtöbb mai műszaki termék, nem eldobhatósnak készültek, szóval 10 évet simán kibírnak egy kis utánapiszkálással (fényerő mod amit írtam), de sztem kivételes darabok még tovább is élvezhető képet adhatnak, ha kimélve használták őket. -
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3383 üzenetére
2002/2. hét ezt olvassa ki az Everest belőle.
Akkor nekem szerencsém volt, mert csak 12K-t fizettem érte. De szerintem ez is járatva volt sokat. Most 80-as Contrast-tal és 45-ös Brightness-el járatom. Kicsi színkalibrálást igényel (általában a zöld gammát veszem vissza kicsit a többihez képest). Csak egy trükk..Ha már tudsz nyomni color restoration-t, akkor bemelegedett a képcső. Én akkor állítanám be a geometriát, és a konvergenciát. Lényegtelen, hogy milyen hidegen úgyis az üzemi hőmérsékleten kell jónak lennie.
-
Loha
veterán
válasz
Kolondrum #3380 üzenetére
Az összes SONY G500-as képcsővel szerelt moncsi képe kivilágosodik egy idő után, ami abban nyilvánul meg, hogy a fényerőt leveszed 0%-ra de ennek ellenére a fekete még mindig szürke marad. Ezen segít egy ideig a "Color Return" nevü opció a menüben, de egy idő után már nem tud mit kezdeni a dologgal és a monitor képe kivilágosodik. Ez után egy megoldás van a kivilágosodás problémájára, az ellenállás mod. Le kell kapni a moncsi hátulját, és az R459-es 10MOhm-os ellenállást ki kell cserélni egy kisebbre vagy ami egyszerübb, párhuzamosan kell forrasztani mellé mégegy 10MOhm-osat, és onnantól kezde pár évig jó lesz elvileg. Van róla itt egy képekkel illusztrált leírás: Sony CRT Brightness Fix
Mintha megint mennének fel a CRT-k árai...
-
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3380 üzenetére
A HP P1120-as az IBM-P260 és Sony G-500-as típusokkal egyenértékű, azaz Sony GD-500-as képcső van benne.
Én annó egy fekete HP1130-ast nézegettem, abban már GD-520-as képcső volt..hiba volt nem megvennem azonnal, annyira jó állapotban volt. Csak sokalltam érte 18K-t. Inkább 12K-ért találtam egy IBM-P275-öt, ami kicsit leharcoltabb sajnos..de még mindig szép képe van (persze a színeket már kalibrálni kell rajta sajnos).
Persze a krém az FD-520-as képcsővel szerelt monitor lenne, de az már tényleg beszerezhetetlen...
Tényleg, ilyen képernyő zöldüléssel mit lehet igazán kezdeni? Ez a vég közeledtét jelenti, vagy van még remény?
Mondjuk 1 éve nem rosszabbodott így nem aggódom.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3378 üzenetére
Nem kérdés. Ha LCD, akkor S-PVA/S-IPS panel. Ami 100K-nál kezdődik és akkor kb ott vagy, mint egy profi trinitronos Sony monitor.
A Color Restoration-nel tudod a gyári színbeállításokat visszahozni, ha esetleg nagyon elmásztak a színek rajta. Sokat nem ér, ha már öregecske a monitor.
Pontosan milyen monitorod van? FD, vagy GD-Trinitron?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged