- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Ha TFT-n nagyon leveszed a fényerőt, akkor röviden és tömören b*szhatod a kontrasztos képet meg a színeket
Iscariah: Erről a CRT sugárzási témáról már nagyon le lehetne szállni, nagyon sokszor el lett mondva, hogy a modern CRT-k sugárzása elhanyagolható, a szemed meg nem attól fárad, hanem sok más tényezőtől amiket nem irok le megint, de TFT-nél is ugyan úgy megvannak, OLED-nél is meglesznek, és papírlapok olvasásánál is megvannak már századok óta! -
Loha
veterán
CRT-s cikkben a frissítéseknél sztem elég nagy a kavarc.
PAL szabványú analóg TV: 50Hz interlaced 25FPS
NTSC szabványú analóg TV: 60Hz interlaced 29.97FPS
Sztem itt nem kell kavarni ennyi és kész
Egyébként azért azért van eltérés mert az USA-ban 110V 60Hz van, nálunk meg 230V(régebben 220V) 50Hz, és ehhez igazodik a TV is.
Digitális TV-k lehetnek 50 vagy 60Hz interlaced(váltottsoros), vagy 100Hz non-interlaced(nem sorváltó), köztes megoldásról én nem halottam.
Az emberi szem kb. 85-100Hz-et nem lát már vibrálónak. -
macikos
addikt
Oopps, én a deinterlacere gondoltam
A lyukmaszknál tudtommal nem jut el annyi elektron a foszforréteghez (túl nagy a távolság a lyukak között), ezért sötétebb a képernyő.
Igen, mivel kis körökből áll a rács, de erre mondtam, hogy szerintem ez és a sík képernyő nem függ öszze, vagy nem -
macikos
addikt
Üdv!
Végre valaki veszi a fáradtságot és alkot valamit ebben a nagy unalomban
Akkor a hibák:
- A felbontások felsorolása elég gyérre sikeredett, (2048x1536=grafikus ????, inkább QXGA)
- Van az interlaced és a non-interlaced, de a progresszív scan más.
- A Pal 25 fps, az NTSC pedig 29,97 fps.
- A képfrissítésnél kitérhetnél a vízszintes frissítésre is.
- ''Ez a technológia nagyon sokáig megfelelt az elvárásoknak, de nagyon sokat vesztett a fény az intenzitásából, és evvel a technológiával csak domború felületű képernyőket tudtak megvalósítani.''
- Szerintem ez a két dolog nem függ össze
- A Trinitronnál még megemlíthetnéd, hogy a rács alakjából adódóan a képernyő geometriája jó
Amúgy sok sikert a folytatáshoz
Jah, amúgy meg az LCD, plazma, SED technológiákkal kapcsolatban Racecam kollégához fordulj. Különben meg megtalálható néhány írás tőle és más fórumosoktól is ezekről a technológiákról.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest