-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
simi762
tag
válasz
radi8tor #4071 üzenetére
Végülis tegnap még játszottam egyet a másik kari kikapcsolása után, és nem volt vele semmi gond.
Lehet hogy ha megcserélem a két karit, akkor elérek vele valamit?
És még valami!
Az számithat valamit, hogy a tápomból, csak két kábel jön ki közvetlen a kariba, és mind kettő egybe megy bele. A másik kártyát pedig, azokról a vezetékekről választottam le, amik a vinyókba is mennek.
Remélem érthető voltam! -
-
válasz
radi8tor #3941 üzenetére
Köszike, én is így gondoltam, csak mert nem foglalkoztam eddig a témával, jobbnak láttam kérdezni.
Akkor megyek egy szériával feljebb; 6770-es már úgy néz ki, ahogy kellene.Viszont még egy kérdés a teljesítményhez:
eredetileg egy ilyet szerettem volna szimplában venni, de randán felment az ára, ezért gondolnék két olcsó (max. 100 eur), de gddr5-ös kártyára (viszont 128bites busszal, különben sem a pénztárcám, sem a tápom nem bírja). Ez így összehasonlítható teljesítményt hozna, vagy felejtős..?
-
-
diablo1984
veterán
válasz
radi8tor #3831 üzenetére
nálam most a 4850-es cf műxik, teszteltem crysis2 alatt, monitoroztam a karikat, megfigyeltem, hogy közel 100%-on hasítanak a karik, 98-99% a második kari, az első meg 88-90%-on! bár szemre és érzésre nem gyorsabb 2 kártyával mint egyel, de akkor ez lehet, hogy hiba, hogy mind a 2 kari fullon teker? én azt hittem, hogy ez természetes, hogy a crysis így meghajtja a dolgokat
amúgy mindenből a legfrissebb van fent nekem....
-
-
rambustibi
őstag
válasz
radi8tor #3660 üzenetére
A 850-es tápnál az 1000W-os táp nem sokkal drágább (6000,- forinttal). Úgy döntöttem, akkor már legyen meg, úgy sem sűrűn váltok tápegységeket. A célom a 3 képernyős rendszer, és lehetséges, hogy későbbiekben sem bánom meg, hogy ekkorát vettem.
Van már tapasztalatom 3 képernyős rendszerrel, de az xbox 360-al: [link] -
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #3620 üzenetére
Ezért volt a link és a kérdés
.Kicsit belemerültem a témában...Láttam 1 szem 6870-es kártyát(neten) 3db full hd. tv-re kötve valami forma 1-es játékkal.Könyörgöm...6870?1gb vram-mal?5760x1080-ba?Azért ez érdekes,mert én be tudom rakni full.hd-ban a 6870-cf-et ha rádobok mindent.,mindezt egy szem 24 colos monitorral.Mennyire kell szétbutítani a grafikát?Vagy leviszik 2160x720p-re nekem még ez is gyanúsnak tűnik,ráadásul egy komolyabb BF3 meccsen(full.hd szimla monitor,teljes pompa ajánlott kártya 6950
) nem biztos,hogy ilyen felbontást választanék.Isteni lehet távoli célokat zargatni így
.
Kíváncsi lennék mit mutatna egy Metro,AVP2 vagy ilyen kaliberű játék alatt a 6870 3 monitorral.Ezt akárhogy nézem,semmire nem jó csak villantani a spanok előtt.Nem véletlen,hogy aki komolyan űzi az ipart quad sli 590-el tolja(mondhattam volna 6990-et is),de láttam már 3 way SLI 580-at is így munka közben.Szerintem egy ilyen felálláshoz alap szintes 6970 CF dukál és ott már van némi mozgástered(meg 2gb vramod),de szívem szerint 3 utas 6970(mondjuk ilyen felállásnál már a 6950-is játszhat)el lennék nyugodt és akkor tudom,hogy van kraft ami még holnap is elég a feladathoz.Ha a 6870-en 2 gb vram lenen és azt cf-be rakni akkor talán jó lenne,de még mindig nagyot kéne áldozni a részletesség terén,mert itt meg a craft lenen kevés.Beszélgettünk a 3 utas 6870-esről is.Ez már értékelhető lenen,de még mindig az 1 gb vramot nyögném az extrém felbontások miatt.A 6870-es nem rossz kártya,főleg cf-be és mindenre elég 1 monitoros felállásnál és ahol kevés az 1 gb vram ott pici finomhangolással szinte észrevétlenül tudod kompenzálni a hiányt,viszont ettől nagyobb feladattal már nem fog erősebb kompromisszumok nélkül megbirkózni.Persze ezt el lehet viselni(felfogás kérdése),de ha már beledobok 3 monitorba pénzt akkor dobok alá 3 tisztességes kártyát is,mert különben nyűglődés lesz a vége és az nem éppen felemelő érzésPersze ha melóra lenen akkor ez az egész sztori más megvilágításba kerül és tárgytalan(ráadásul ez csak egyéni meglátás).
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #3381 üzenetére
Én erre gondoltam(olyan mint anno a 4850x2-es).400-420 dollár a kezdő ára,de majd kicsit lejjebb megy),de kétségeim vannak a magyarországi beszerzéssel kapcsolatban.Egy ilyet és egy sima 6870-est gondoltam.Így sem menne?Mint a 6970+6990.
ADAM1337: Na ez érdekes.Azt hittem az SLI stabil,gondtalan rendszer(ha már olyan elterjedt).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #3378 üzenetére
Bezzeg az 5770-es támogatja a 4 utast
Na mindegy...Ez a Hybrid ismeretlen talaj számorma.Az nem fizikázni fog csak?Úgy tudom csak az MSI Fuzion képes a vegyes felállásra.MSI 990 GD80 a kiszemelt.Közben találtam még egy megoldást(bár ez a leg macerásabb a beszerzés és az egyik kártyám eladása miatt),csak kétséges,hogy hozzá tudok e jutni.6870x2-es is megfelelne a célra?
Grubi : Hát az SLI-röl nagy tapasztalatom nincs(lévén ez cf-es brancs
),de a 6870-es CF-el ez idáig semmi bajom sem volt.Beraktam,összekötöttem,ccc fel,ccc cf profil fel(biztos ami biztos),majd ccc beállít(cf engedélyez)és örülés
-
scott_free
senior tag
válasz
radi8tor #3363 üzenetére
ööö... azt gondoltam, hogy egy ilyen jól szellőző Fractal Design Core 3000-es házba teszem.
ahogy nézem, pont a kártyák fölött lesz az oldalsó venti. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
radi8tor #3348 üzenetére
Ráadásul physx-es eredmény, szóval physx nélkül meg sem előzne valószínűleg. Egyébként nekem a 3 kártyám kcsit gyorsabb mint az 5970 CF volt, szóval elég jól teljesít a 6900. De a legnagyobb baj az 5800 meg 5900-al CF-ben az 1gb ram, én is azért cseréltem mert benchmarkokon kívül semmire sem volt jó mert mindig elfogyott a ram olyan beállításokon ahol kellett is a teljesítmény.
Ja az 5850 meg 5830 GPu-ban kevesebb shader van mint az 5970 gpu-ban. AMD mindig csak azt ajánlja CF-ben ahol ugyanannyi shader van a gpu-kban.
-
kefizor
tag
válasz
radi8tor #3326 üzenetére
De így akár offolhatom is a 2.vga-t, nem igaz? Átneveztem ForceSingleGPU.exe-re és kifagy a játék rögtön. CompatAFR-1×1.exe-vel működik, úgy értem, hogy működik, hogy nem fagy ki viszont nem kapok +teljesítményt. De akkor ezt betudom az SLi támogatásnak. És GTA IV-nél mi a helyzet?
-
-
dangerzone
addikt
válasz
radi8tor #3245 üzenetére
Gond van.
A catalystban bejött minden, felismertek a 2 kártyát, minden okés. Indítok játékot (cod2), megfagy.
Elindítom a crysis 2-őt, szaggat.
Nézem a gpu-z-t, erre a másik kártya végig energiatakarékos órajeleken ment, nem váltott fel.
Na meg ezen kívül, ha el akarom indítani pl a furmarkot, akkor ezt a hibaüzenetet kapom : "load libary filed with error 998" -
Whit3Rav3n
senior tag
-
válasz
radi8tor #3146 üzenetére
Először is köszi a helpet.
Hát igen, picit nekem is ez volt a véleményem, ezért is kérdeztem meg a téma topicjába.
A játékok támogatása kb milyen arányban oszlik el? Úgy értem, hogy sac/kb játékok hány százaléka támogatja a cfx-et? Jelen esetben azért is vettem fontolóra, mert a cfx alá igen combos vas kell, és 14-15ezerrel megdobná az amúgy is méregdrága konfigot. Utána is számolgattam, és ha minden jól megy, akkor meg tudom engedni magamnak, hogy egyenlőre csak a vasat vegyem meg alá, de később majd jöhet a 2. kártya is. Erre egyébként most még nem is biztos, hogy szükség lenne. Még egy kérdés:
A két 6950-et milyen táp vinné el? Egy chieftec ctg 600P elég lenne nekik? -
505th Echo
csendes tag
válasz
radi8tor #3126 üzenetére
Windows reinstall volt es egybol a gyari 11.3 ment fel.Tudom, hogy a toltesi ido ezesetben vmi driver baromsag hisz pl anno a 10.7el mar tovabb toltott de 10.5el 8-10 sec alatt bentvolt egy palya.
Kiprobaltam a BC2-t CF mod kikapcsolassal (Catalystban) es 60 fps ala nem ment.Crossfire modban vmiert leesik az fps.
Az gondolom nem problema, hogy az egyik kartya Giga a masik meg Sapphire. -
urdongo
tag
válasz
radi8tor #3116 üzenetére
Szia!
Egy BenQ V2220 (LED)-asom van, a natív felbontása 1920*1080, tehát FullHD. A monitoron csak DVI kimenet van, de én olyan kábelt használok, melyiknek az egyik vége ami a monitorba megy DVI, ami a kártyához csatlakozik HDMI. Próbáltam úgy is, hogy a HDMI végére ráraktam egy HDMI DVI átalakítós, hogy a kártyának a DVI portjára köthessem....hasonló az eredmény.
Először én is a kábelre gyanakodtam, de akkor a többi játéknál is jelentkeznie kellene hasonló problémának....de csak a Crysis 2-nél jön elő. A kábelen egyébként sem spóroltam, jó minőségű, a csatlakozói is aranyozottak.A játékkal FULL HD felbontásban játszom (néztem lejjebb is, 1280*720-ig mindent)....az eredmény ugyanaz. Az FPS -szám CF-ben stabilan 30 felett van...de pálya függő, valahol 40 alá sem nagyon megy be. A minimum FPS olyan 24 körül alakul mikor nagyon nagy akció van.....persze a játék EXTREME grafikus beállítással megy. (Ezt is módosítgattam, de nem segített.)
Jah a PC egyéb adatai: Q6600 3,4 GHZ Geil ULTRA 6GB 1066, Gigabyte X48 DS5, Enermax MODU 82+ 620-as. Az OS: Win 7 64bit Prof.
-
Milka 78
nagyúr
-
monosz
őstag
-
monosz
őstag
válasz
radi8tor #2986 üzenetére
Engem is meglepett a dolog,mert Furmak alatt sem megy 86 fok fölé,az 5970.Az 5850 mivel legalul van,és kapja a friss levegőt,az csak 63 fok környékén van.
Az NV kártya,Ati szendvicsben van,de az csak akkor dolgozik ha Physx-es utasítás van.Az kb.55-60 fok.
Szerintem nem veszélyes.(#2985) pottyantós:Én úgy gondolom,hogy durván 30%-os Plusz teljesítmény növekedés van átlagban.De nyilván alkalmazás válogatja,hol kevesebb,hol több.
-
spety87
csendes tag
válasz
radi8tor #2966 üzenetére
Hali!
A másik kérdésem ezzel kapcsolatban a köv:
- A CF kiépítéshez lehet-e más típusú kártyát rakni? pl 5450?
Illetve hogy hogyan célszerű kiépíteni teljesítmény szempontjából:
- Ha gyengébb kártyát rakok bele pl 5450, az 5570 mellél
- Ha ugyanolyat rakok mellé?
- Ha gyorsabbat rakok bele pl 5750-est másodiknak? -
Stanchore
senior tag
-
alibaba78
őstag
válasz
radi8tor #2815 üzenetére
Tudom, koszonom!
Whit3Rav3n: Mar egyszer leirtam, de leirom megegyszer, hogy pci-e 2.0 szabvanynal elmeletileg a x16 x4 kozott 5% a kulonbseg fullhd felbontas mellett. Persze ez az eredmeny nem cf mellett szuletett, hanem kulon teszteltek az 5870-et x16, es x4 sebessegen. Ennek megfeleloen, ha csak x8 x4-ben megy a cf a biostar t5 xe lapban, akkor sem veszitek tobbet 10-15%-nal, mivel a masodik pci-e slot is 2.0 szabvany. Ez igy rendben is lenne.
Termeszetesen 50% eselyt adok a dolognak, mar csak kivancsisagbol is. Egyetlen hiheto dolgot tudok elkepzelni, amit TTomax irt, hogy aszimmetrikus rendszert kapok, es alig lesz gyorsabb. Ha nem jon ossze, eluzletelem vele a kartyakat.
-Jackal-: Tudnal mutatni egyetlenegy tesztet is, ami bizonyitja az allitasod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest