- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
urdongo
tag
válasz
radi8tor #3116 üzenetére
Szia!
Egy BenQ V2220 (LED)-asom van, a natív felbontása 1920*1080, tehát FullHD. A monitoron csak DVI kimenet van, de én olyan kábelt használok, melyiknek az egyik vége ami a monitorba megy DVI, ami a kártyához csatlakozik HDMI. Próbáltam úgy is, hogy a HDMI végére ráraktam egy HDMI DVI átalakítós, hogy a kártyának a DVI portjára köthessem....hasonló az eredmény.
Először én is a kábelre gyanakodtam, de akkor a többi játéknál is jelentkeznie kellene hasonló problémának....de csak a Crysis 2-nél jön elő. A kábelen egyébként sem spóroltam, jó minőségű, a csatlakozói is aranyozottak.A játékkal FULL HD felbontásban játszom (néztem lejjebb is, 1280*720-ig mindent)....az eredmény ugyanaz. Az FPS -szám CF-ben stabilan 30 felett van...de pálya függő, valahol 40 alá sem nagyon megy be. A minimum FPS olyan 24 körül alakul mikor nagyon nagy akció van.....persze a játék EXTREME grafikus beállítással megy. (Ezt is módosítgattam, de nem segített.)
Jah a PC egyéb adatai: Q6600 3,4 GHZ Geil ULTRA 6GB 1066, Gigabyte X48 DS5, Enermax MODU 82+ 620-as. Az OS: Win 7 64bit Prof.
-
-
urdongo
tag
Üdvözlet minden CF használónak!
Egyelőre nekem is ilyen kiépítésben vannak a kártyák a gépemben, (két db. HD 6850-es), de nemrégiben nagyon feltornázta az agyam egy nemrég megjelent játék. Nevezetesen a Crysis 2.
Probléma 1: Mikor először elindítottam és kiértem az első szabad területre, eszméletlenül villódzott a kép....OK mondom magamban, utána néztem a neten mit lehet tenni az ügyben, átneveztem Bioshock.exe-re az indítófájlt, feltelepítettem a 11.4-es Catalyst-ot és a legújabb Catalyst 11.2 CAP4-et is.
Azonban továbbra is szenvedek....sajnos azt vettem észre, hogy a villódzást továbbra is megmaradt, igaz nem ilyen stroboszkóp szerűen, csak nagyon finoman, és csak a világos fény árasztotta területeken villog a kép, éppen csak annyira, hogy idegesítsen, mintha rossz frekvencián menne a monitor...vagy nem tudom. (A menüben is megfigyelhető, PL: Az online bejelentkezésnél, a szövegdoboz és a betűk is halványan vibrálnak....egy kártyánál nem látható a jelenség. )
Próbáltam már mindenféle V-sync beállítást, Catalystból, játékból mindenhonnan... az enyhe villódzás megmaradt, nem is villódzás inkább vibrálás, amit a régi nagy böhöm CRT-knél lehetett látni alacsony képfrissítési rátánál.
Szerintetek mitévő legyek? Nagyon felbosszantott a dolog. Semmilyen másik játéknál nem jelentkezik az eset, mármint ez a vibrálás.
Jah és Shift 2-re valamint HP2 -re tudtok valami megoldást, hogy CF alatt ne legyen kevesebb az FPS szám mint egy kártyával?
Előre is köszönök minden tanácsot, hozzászólást.
üdv.: dongó.
-
urdongo
tag
Sziasztok!
Nemrégiben bővítettem a rendszerem még egy HD 6850-essel (Gigabyte nem Ref hűtős).
Ám több problémába is ütköztem. Első az, hogy a Catalyst a Crossfire aktiválása után csak az egyik kártyánál mutatja a hőmérsékletet, tehát ami a második PCI-e-ben van arról nem tudok semmit, ráadásul azt sem mutatja, hogy aktív volna.A legfrissebb Catalyst van fent (11.2)....próbáltam már régebbiekkel is, azokkal még rosszabb a helyzet.
Valamint mintha játékokban sem működne teljesen stabilan a dolog, gondolok itt textúrák villódzására, alacsony fps számra. Ugyanakkor mégis megemelkedett a maximum FPS számom... csak borzasztóan ingatag. A 3D Mark Vantage le sem akar futni, mivel nem ismeri fel a rendszert, az Everest pedig 3db VGA-t jeles a rendszer információkban....szóval sok a baj.Szerintetek telepítsem újra a Winfost? vagy valami más lehet a megoldás?
A gépem: Gigabyte X48 DS5, Core 2 Q6600 (3,2 GHZ) 4 GB Geil Ultra 1066MHZ valamint a 2 darab Giga HD 6850 melyeknek még a gyári BIOS-a is megegyezik (nem frissítettem.)
Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- LED világítás a lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ford topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest