-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Jackal-
csendes tag
válasz
alibaba78 #2822 üzenetére
Hi mindenkinek! alibaba78 szerintem ez egy jó cikk, lehet hogy sokan olvasták, de ebben az írásban sok kérdésre választ adnak.[link] Azonban máshol is olvastam, hogy csak a x8 kiosztásban működnek a cf.-ek. én is most akarok majd lapot venni egy asus p8p67 del. ott a műszaki adatoknál a bővítőhelyek így van feltüntetve:
2 x PCIe 2.0 x16 (x16, vagy egy kettős a x8/x8 módban)
1 x PCIe 2.0 x16 [Black] (a x4 módban kompatibilis a PCIe x1 és x4 eszközök)
2 x PCI Express 2.0 x1
2 x PCI
"Ennek megfeleloen, ha csak x8 x4-ben megy a cf a biostar t5 xe lapban, akkor sem veszitek tobbet 10-15%-nal, mivel a második pci-e slot is 2.0 szabvany." Ezt te írtad de ha százalék vesztésről írsz, akkor mi értelme van egy cf.-nek, nem azért veszed, hogy nyerj vele, nem?
Ez a te lapod amit, de itt nem ír X8/X8 kettős módban
2 x PCI bővítőhely
2 x PCI-E x1 foglalat
1 x PCI-E x16, x16 sebességű (PCI-E x16)
1 x PCI-E x16 foglalat, a x4 (PCI-E x4)
Amúgy más tesztekben is olvastam az x8 kiosztást, majd még keresgetek. Szerintem ne vedd át a lapot, mert ha átveszed macerásabb lesz visszaadni. Meg tudnál venni egy másikat. Ez a saját véleményem, én is csak tesztekből merítek. -
-Jackal-
csendes tag
válasz
alibaba78 #2800 üzenetére
Hi alibaba78! Nekem most egy hd 4870 van cf be kötve. Fentebb, ha olvastad, én is új gépben és egy 6870 es cf ben gondolkozok. Ha már lesz tapasztalatod a kártyák futásával kapcsolatban, itt gondolok az üzemelésükre akkor várom megjegyzéseidet. Előre is köszi. Priviben megírhatnád hogy mennyibe vetted őket THX.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
alibaba78 #2813 üzenetére
Ami vicces mert:
"Here’s a list of motherboards whose second PCI-Express slot is connected at 4X with the P55 and that I urge you to avoid if you plan to build a Crossfire or SLI system:"
Ès a BIOSTAR T5 XE: 1 x PCI-E x16 Slot, running at x16 (PCI-E x16) 1 x PCI-E x16 Slot, running at x4 (PCI-E x4)
-
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #2809 üzenetére
A 4X-es slot pl jó fizikszes karinak,hangkártyának,ssd-nek,és még sorolhatnám mennyi mindent rakhatsz oda!
A chipset diagram zárja ki pont a 16/4-es kialakitást hiszen a proci önmaga csak 16 sávot képes kiosztani!!Ha egyéb más is kap PCI-E sávot azt a chipset adja,mint a P35-ben az pedig 4X PCI-E 1.0 vagy esetleg 1.1.ezért nem jó a mostani lapod sem CF-re és erre rendeltél egy ugyanolyat! -
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #2807 üzenetére
Tessék hogy jobban megértsd...ez egy olyan kiosztás amire szükséged lenne P55-ben...
Na most amint látod a képről a PCI-E sávok osztása opcionális...
Tehát vagy 2X8,vagy 1X 16,a mostani lapod 1X16,a másik slotba a X4-et nem a chipset varázsolja ami hát finoman fogalmazva is harmatos.Cf esetén ez úgy néz ki hogy ami teljesítmény bejön a 4X-es sloton az fog menni a 16X-on is,hiszen a lassabb bus sebesség visszafogja a második kártyát és vele együtt a az elsőt is,mivel AFR-t használnak.Az AFR lényege az,hogy a páros képkockákat az egyik a páratlan képkockákat a másik vga számolja,ezeket ugye szinkronizálni kell,ami azért szépen elnyel a bus szélességéből.Gyakorlatilag egy aszimmetrikus rendszert kapsz így aminek az lesz a végeredménye,hogy a Cf alig lesz gyorsabb mint a single kártya.
Neked a lap vásárlásakor arra kell ügyelned,hogy amikor a gyártó oldalán a specifikációt megnézed akkor X8-X8-at írjon!Ez a lényeg,azok valóban CF ready lapok,persze akkor se kapod meg a 16X-os sávot kártyánként mint egy X58-as lapban,de itt valóban pár százalék lassulás jellemző,tehát elhanyagolható,úgy kb a GTx570-580 teljesítményéig.Talén egy 580SLI-n már érezni lehetne hogy P55 vagy X58-as lapban megy,de még erre sem vennék mérget. -
TTomax
félisten
-
szacsee
nagyúr
válasz
alibaba78 #2802 üzenetére
Ha módodban áll visszamondani a megrendelést, akkor nem ártana.
Az a deszka x16 +x4 sávot oszt ki CF esetén sajnos.
Elég lutri CF-et építeni rá ahogy TTomax írta:EXPANSION SLOT
# 2 x PCI Slots
# 2 x PCI-E x1 Slot
# 1 x PCI-E x16 Slot , running at x16 (PCI-E x16)
# 1 x PCI-E x16 Slot , running at x4 (PCI-E x4) -
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #2800 üzenetére
Én nagyon kíváncsi vagyok,hogyan fog menni abba a lapban...igazából a P55-ös lapok 16 sávot tudnak... CF esetén ezt a két slotra elosztják,amelyik lapon van harmadik slot is, az már csak 4x-es ,és azt már a lap osztja ki... a te lapodon sajnos nem elosztották a hanem szépen ráengedték egy slotra az összes sávot amit a proci tud,és a lap adja a másik slotnak,szóval szerintem elég merész arra a lapra ráirni hogy CF ready.Remélem nincs igazam,mert akkor sajnos lapcserére kényszerülsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest