Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Új hozzászólás Aktív témák
-
dinostrz
csendes tag
-
Trident28
tag
Szia!
Nos hát! Megy 3,0 GHZ-en, de véleményem szerint nagyon melegszik a proci. Mindent kivettem auto-ról, Pci-e fix 100, ram 10:8-hoz állítva, volt manual/Normal... A proci magjai 56 fok körül terheletlenül, viszont everest stability teszt alatt a magok 70 fok körülire melegedtek a cpu 62-63 fokon volt. Kb. 15 percig teszteltem 100% terhelésen! Nem sok ez 1 kicsit?? Ha jól emlékszem ez az E6600 80fokig van limitálva. Esetleg 1 nagyob hűtő!? Köszi! -
dethroner
veterán
Hát akkor az én procim valami tuning ellenes példány. Ugye az alapfesz az 1,35 V. Ezt ha BIOS-ban lefixálom, akkor megy 3,3GHz-t, de a lap jócskán lopja a feszt. 3,6-ot csak 1,5V fölötti értéken hajlandó stabil tartani, az más kérdés hogy hiába adok a BIOS-ból 1,5V-ot, terheletlen állapotban cpu-z szerint 1,48V. míg terhelve csak 1,456V. Mondjuk a hőmérséklete így sem volt túl vészes, orthos vagy prime alatt se ment 63 fok fölé.
tzoli986: Az hogy a lapnak elvileg mekkora fsb-t kéne tudni az csak egy dolog. Az én lapomat is valaki 540, sőt olyan is volt hogy valakié stabilan tudta az 570-et
Az itteni teszten is 505-ön ment, ennek ellenére az enyém 480-ig bírja. -
whitezo88
nagyúr
ok beállítottam, megyek megnézem élesben
(ilyenek hogy CIA2 meg stb azokat hagyjam?)
voltot átraktam manualra, de 1.325 volt írva szóval hagytam őket normalon.még annyi h pár hónapja mikor felhúztam akkor egy idő után szétesett a játékban a kép, az lehetett azért mert a PCI freki auto-n maradt? (failsafe defaults után megszűnt a gond)
-
Mika1227
őstag
-
Zsotyi
csendes tag
Én csak azt nem értem, hogy ez a PC ezzel a config-gal ment eddig is, és eddig soha nem melegedett túl.
Amióta volt ez a készenléti állapotos huncutság, azóta van ez..
Erre az anomáliára (már amennyiben az
) nem találok egyszerűen ésszerű magyarázatot.
Azt sem hinném, hogy a hűtő van rajta rosszul, mert konkrétan kb. fél évente van, hogy szétszedem a házat. -
yolan
őstag
Az a gond, hogy azzal kábé duplájára nő az idő amíg kiteszteli a feszeket, mert mindig újraindítani a gépet, bios-ban eggyel kisebbet beállítani, aztán boot, stb, terheléses teszt, kikapcs, biosban állítgat.
Easy tune-val pedig ha megvan a véges fesz, azt belőni biosban. -
hfrankee
senior tag
Megcsináltam Win alol a bios updatet.
Volt para......bootolásnál "Hiányzo: NTLDR,ujrainditás ctr+alt+del"
Be lehuztam a géprol 10. probálkozásnál a rendszer winyot majd vissza és most müxik!
1,152V a cpunak 7*400 mellett
Mod: a ram időzitéseken nem változtattam,ez jelenthet problémát? -
-
gabor222
tag
Ez független attól, hogy mennyire emelem ? és mást kellene még mellette állítani ? pl Core Voltage stb
Most ennyire húztam (2,4-ig tervezem, csak előtte azért megkérdezem, hogy mire figyeljek oda): [link]
Alapjátraton ezek a hőmérsékletek vannak ami a képen. Terhelve CPU 70 magok 53 fokosak. ASUS Triton 70 a procihűtöm, de néztem róla teszteket és ott pont fordítva melegedett. A magok jobban és a CPU kevésbé. Nálam ez fordítva van. Ötlet, hogy ez miért lehet ?
http://prohardver.hu/teszt/ismet_hat_cpu-huto/tesztek_nagy_teljesitmennyel.html
Gépem:
CPU: C2D E6320 1,86 GHz, ASUS Triton 70 hűtő
Alaplap: ASUS P5B, alap BIOS
RAM: 2x 1 GB 800 Mhz KINGMAX
VGA: Galaxy 9800 GT 512 MB
Táp: 400W CODEGEN
OP: Vista Ultimate x86 -
hfrankee
senior tag
Akkor vmi qrva nagy gebasz van a gépembe!!
A vga-t probáltam állitani(2D-3Dprofil),de ami másnak simán, ment nekem feszt csak nem sikerült.
Pl órajel csökkentés alig halad
Most meg a cpu se akarja amit alapbol kellene vinnie....
ghost in the shell
De most már ki vagyok tőleMod: cpu-nál nem létezik több profil,ugye?!
-
hfrankee
senior tag
Igen!
Olvasgattam hogy a 3Ghz-et simán,minimális fesz emeléssel vinnie kellene.
Ugyanolyan lapunk van,milyen beállitásokat használsz?
Olyanokat állitasz,amik nem fesz emelések vagy időzités beállitások?
Vannak olyan opciok ahol 3 féle variáciokat lehet állitani, nevük nem jut eszembe,de a lap biosaban a tuning résznél van egypár... -
csaboo
tag
Nem volt alkalmam megnézni még a hűtőt, de ha már szétszedem veszek alá vmi jó pasztát, aztán átkenem, hátha jobb lesz. Azt amúgy honnan látom, hogy rosszul van felfogatva a venti? Amikor felszereltem teljesen patentnak nézett ki, nem lötyögött, egyenletesen feküdt az alaplap síkjával párhuzamosan...nemtom mi lehet a kínja...
-
csaboo
tag
Everest szerint a magok akkor olyan 64-65 környékén vannak, CoreTemp meg 60-at mutat teljes terhelés alatt. Érdekes, hogy az Everest a CPU-ra csak ilyen kb. 35-40 fok körül mér, a magokra viszont 60 környékén...hogy vannak ezek a szenzorok? Gondolom úgy, ahogy kábé elképzelem, csak fura, hogy ekkore különbség van a 2 érték között. Másnak meg fordítva, ha jól látom...kezdek kétségbe esni!

-
csaboo
tag
Igen, ezek az idle értékek. PCI 100-ra van fixálva, a RAM 800 helyett 700 környékén ment és úgy is fagyott, most éppen a 2.5-ös szorzóval megy 875-ön. Ezeken kívül sok változtatás nincs, MCH-ra van +0,1V, RAM-on volt +0,2V, úgy se bootolt jól, most normalon van, így sem jó.
-
csaboo
tag
Helló!
Leszedtem az 5.02-es Everest-et, hasonló értékeket mutat, mint a SpeedFan:
CPU: 30 fok
Magok: ~50 fok
Alaplap: 47 fokAmikor felraktam a hűtőt elég stabilnak tűnt, de lehet vetek akkor rá még 1 pillantást...
Arra van vmi ötleted, hogy miért nem tud rendesen bebootolni a gép? 350-es fsb-nél azért nem kéne ennyire bénáznia...vagy érdemes volna BIOS-t frissítenem és utána próbálkozni??
Köszi! -
rup1u5
nagyúr
hát akkor mi számít jó tuningnak egy 6550-nél?
lehet hogy csak én nem vagyok elég tájékozott de nemsok 6550-et láttam errefelé ilyen csekély feszemeléssel 3.5-ön szaladgálni. amiket láttam azok 1.4v fölött voltak feszelve.
nem sikerült rájönnöm, hogy mi szab nálam korlátot 500-as fsb-nél, proci vagy a lap. azért ahogy nézegettem a blood iron lapok jócskán 500 felett is hajthatóak. nálam már az 501 is instabil. lehet hogy a biosban kéne még állítgatni valamit és menne jobban is. -
Rototti
senior tag
A biosban nem találtam a EIST-et... a C1E engedélyezve van, csak a szorzó volt hatosra véve, azt 7esre tettem és most rendesen műxik, terhelve 2,3 ghz, alapjáraton 2ghz. Lehet ez a bios nem támogatja az EIST-et, de már mind1. Jól megy minden. Köszi szépen a segítséget, további szép napot!

-
schwartz
addikt
Akitol vettem pedig szavahiheto... Igaz, gariban volt a lap s ezt utolag tudtam meg. (ki lett cserelve s nem javitva)
AUTO-n a lap folyamatosan emeli a feszt (gondolom ezert is kedveli sok dilettans Asus fan, mert nem okoz nagy fejtorest). Tele van a net a Commandoval elert 600+ FSB-vel nekem pedig a tokom a lappal.
(Anno az AB9-et semmi perc alatt kiismertem, ugy is ment mint az ora.)
Vegul valahogy elindult a Crucial-al is de FSB 500 kozelebe sem erek barmit allitok a BIOS-ban. (kiprobaltam mar egy par verziot sot most a 1801-es van fenn) -
lipi67
nagyúr
-
canci
csendes tag
Hát igen értem a garanciára való utalást de ennyiért tényleg nem is gondolkodnék mert ez sok is lenne nekem, meg ennyiért 6750-et lehet venni...
A 3500MHZ-et ha nem tévedek nem viszi mind
csak a tutibb fajtája, ezért is kérdeztem hogy mennyit lehet adni ma ezekért, vagy mi számít ebben jó árnak. -
canci
csendes tag
-
#TOTTI
őstag
igyigy egyet értek de ha az idözitéseket kézzel állitod be kell neki a sok fesz...
Nekem ez felett már hibázik goldmemoryval... amikor nem mentek dualba csak egy ilyen ramom volt... kb 1 éve... Giga G33M-S2 lapba.. ugye ott kell a gyors ram mert igy is cask 380as FSBt tudtam kihozni mert a legkisebb ram szorzó 3,33volt.. CL6on 6-6-6-24 be elmentek 1265öt is...2,2Von.. de az már szinte lassulás volt...
-
#TOTTI
őstag
CL5 ön ennyit megy.. értelmes fesszel 2,2n többet nem adnék neki...
CL4be 2.1V pedig ennyit.. visz de sztem 1000et is ki lehetne hozni...
Nagyon megbizható ramok sztem.. rongyá verik a 800as Geil Ultrát.. ár érékben nagyon jok 3900Ft darabja..
Amugy 2Von már menni fog 1066 Cl5be...
szerk: Dopti adj a ramoknak plusz feszt.. mert alapbol 800asok SPD szerint... csak hát mennek mint a golo...
-
public73
senior tag
20 fok körül van a lakásban!
de mivel vízzel hűtöm, így max 3-5 fokkal lehetne magasabb a proci hőmérséklete (idle), mint a környezeté!
ezért nem nagyon éretettem ezeket a számokat:
magok 30-32 fok.
cpu 18-20 fok.
egyik esetben nagyon alul, a másikban fölülmér!!!
egyébként @3400-en rohangál a procim!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az itteni teszten is 505-ön ment, ennek ellenére az enyém 480-ig bírja.

(Anno az AB9-et semmi perc alatt kiismertem, ugy is ment mint az ora.)