- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
marina2419
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Adott egy Amazfit GTS 4 óra és egy Xiaomi 14T Pro telefon. Ha az órán veszem fel a hívást minden tökéletes, én hallom a hívót, engem hallanak. Ha viszont én indítom a hívást az óráról, akkor a hívott fél hall engem, én viszont nem hallom az órán a beszélőt, csak a telefonban. Van valakinek valamilyen tippje miért lehet ez? Mit lehetne csinálni? Gyári visszaállításon már túl vagyok... (Korábban a Mi11i telefonommal tökéletesen működött minden). -
ktomcat
senior tag
válasz
vitezlejszlo #165 üzenetére
Szia! Zepp/Eszköz/Eszköz beállítások/Hang és rezgés/Rezgés/ és itt be tudsz állítani egyedi rezgést a felsorolt értesítésekhez.
Nem tudom magyarul is így vannak e a menüpontok, angolról fordítottam át -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok, tegnap kaptam meg az oram, minden fain, egy dolgot nem talalok... Hol lehet beallitani a vibralas erosseget? Nekem tul gyenge az, amit tud, es nem talalom sehol azt, amit a neten latok, hogy ket szinten lehet erosseget allitani.
Fw verziom: 6.0.8.1
Koszi
-
ktomcat
senior tag
Asszony is csatlakozott a GTS 4el rendelkezők csapatához, az ő igényeihez mérten is összedobtam egy watchface-t akit érdekel
-
ktomcat
senior tag
Szia!
Nálam csak hívás és sms értesítés van, többi kilőve. Ha messengerben kikapcsolod a chat fejeket akkor is duplán kapod az értesítéseket úgy hogy nem látszik az üzenet?
A Zeppes témát általában akkor írja ki amikor az androidos beállításokon belül nincs kiszedve az akksioptimalizálás az appra. Vagy ha samsung akkor emlékeim szerint lehet lakatot tenni rá a feladatkezelőben, hátha
-
Elaniel
csendes tag
Sziasztok, előző órámnál (GTS 3) és most vásárolt GTS 4-nél is tapasztalatom, hogy fb messenger alkalmazás esetén, üzenet érkezése után két értesítést is mutat "Aktív chat fejek, beszélgetés indítása" és "Aktív chat fejek, 1 beszélgetés", nagyon idegesítő, mert nem az üzenetet látom, hanem ezeket, így mindig be kell lépnem az értesítés központba, megnyitni a messenger üzeneteket es legördíteni a konkrét üzenethez.
Tapasztalt valaki hasonlót?Másik, hogy Zepp kiirja, hogy a készülék megfelelő működésének biztosítása érdekében folyamatosan futtassa, viszont végig néztem az összes javasolt beállítást, de nem találtam rá megoldást. Van ö [kép] tlet?
Telefon: Samsung Galaxy s20+
Köszi előre is!
-
ktomcat
senior tag
Jött ki zeppOS frissítés (6.0.7.1) amit tegnap feltettem a GTS4re, most már be lehet tölteni térképet is (kb. 200km2) az órára, és jött még pár új funkció is.
Notfifyal is működik, a frissített rendszer
nem úgy mint tavasszal. Lassan már inkább lesz okosóra mint aktivitásmérő -
András1980
tag
Tud vki egy amazfit szervíz üzletet, sajnos a gtr 4 órámon a forgó-nyomó gomb tönkre ment, nem működik a nyomó funkció. Már nem garis az óra. Köszönöm a javaslatokat.
-
ktomcat
senior tag
Frissítettem a watchface-t, mostmár 9 beállítható háttérkép van, itt elérhető
-
marina2419
csendes tag
Nekem sajnos nem, még a hívást se jelzi annélkül.
-
martina79
tag
válasz
marina2419 #155 üzenetére
Nekem is azt jelzi, hogy csak a sima Gts 4 - hez van csatlakozva, de a hívasok is bejönnek és én is tudok hívni az óráról. Szerintem automata kapcsolódik, akkor mikor aktuális.
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok!
Amazfit t-rex óràmon csak értesítések jönnek de a messenger nem írja ki az üzenet tartalmàt!
Volt újrapàrosítva de semmi!
Tudtok segíteni? -
marina2419
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, megvettem az órát. Egyrészt valóban mindent tud, amit csak kívánni akarnék, de van egy óriási problémám, ami miatt legszívesebben a kukába vágnám. Az óra 2 "csatornán" keresztül csatlakozik a telefon bluetooth-jához. Egyrészt amazfit gts 4 néven, ezen keresztül jönnek át az értesítések, illetve amazfit gts 4-64E4 néven, ami a telefonhívásos funkciókat intézi. Az első csatornára szuperül csatlakozik az óra automatikusan, a másodikra viszont nem. Így minden egyes alkalommal, ha szétcsatlakozik az óra, akkor a hívásos csatornát újra párosítanom kell kézzel. Illetve magától van hogy 30 perc van hogy 2-3 óra múlva eleve lecsatlakozik. Ez így marha rossz, gyakorlatilag használhatatlan. Pedig minden beállítást megcsináltam. A telefon és az óra között mindkét csatornán kóddal csatlakoztam, Zepp-ben is be van állítva, hogy bluetooth hívásokra legyen képes. Van valami rejtett beállítás vagy mi a fenét csinálok rosszul? (A ki-be kapcsolás, újrapárosítás körökön már túl vagyok).
-
martina79
tag
válasz
marina2419 #149 üzenetére
Minden üzenetet teljes egészében el tudsz rajta olvasni. Én 1.5 éve használom előbb egy iphone se 2020, majd egy samsung a52s készülékkel . Megfordult a fejemben többször, hogy veszek egy galaxy watchot , de mindig elvetem , és nem az ára miatt, hanem , mert ez jobban tetszik , meg 4 napot simán bír az akksija........stb sorolhatnám még. 😉
-
ktomcat
senior tag
válasz
laszloszucs #152 üzenetére
elvileg nem
-
laszloszucs
újonc
GTS 4 képes dokumentumok és képek megjelenítésére?
pdf, doc, docx, txt, png, jpg -
ktomcat
senior tag
Aki esetleg notify-al (is) használta a GTS4et annak van egy jó hírem, sikerült a fejlesztővel megcsinálni az spo2 adatszinkronizállást, napokon belül jön a hivatalos, javított verzió
-
András1980
tag
válasz
marina2419 #149 üzenetére
Csak az értesítés törlödne, nem maga az üzenet.
Ez volna jó ha újra működne.
-
marina2419
csendes tag
Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor bízzunk benne, hogy a GTS 4 is mutatja a teljes emailket. Ha igen, akkor végre megtaláltam az okosórámat
Törölni nem akarnék úgysem órán üzit, úgyhogy nekem az nem lényeg. -
András1980
tag
válasz
marina2419 #146 üzenetére
Én is Gtr4-et használok A52s-sel.
El lehet olvasni a gmail, viber üzeneteket teljesen, de képek valóban nem jelennek meg. Képernyő bekapcsol aod mellett felemelt kar esetén.
Nekem ami bajom van vele, hogy az órán megnézett es törölt értesítések a telefonon ott maradnak továbbra is. Korábban ez nem így volt. Kb egy éve jött egy frissítés és azóta így van sajnos. Pedig több kisebb nagyobb frissítés is érkezett rá azóta.
-
Faby
senior tag
válasz
marina2419 #146 üzenetére
GTR4-et használok egy Redmi Note 9 Pro-val, igaz, custom romnak számító, xiaomi.eu rommal.
Aktív AOD mellett is működik a kijelző bekapcsolása csukló emelésre gond nélkül.
Specifikusan Gmailt nem tudom megmondani, de más levelező alkalmazás pl a Bluemail értesítést teljesen mutatja, görgethető, képeket nem mutat. -
marina2419
csendes tag
Sziasztok!
Gts 4 vásárlásán gondolkozom (egy Xiaomi telefon mellé). 2 dolgot kérdeznék:
Ha be van kapcsolva az AOD, akkor a kar felelmelésére is bekapcsol a képernyő? (jelenleg egy Huawei watch fit minit használok és ha ott az AOD be van kapcsolva, akkor csak tapizás után kapcsol be a képernyő és ezt marhára utálom)
Valamint a Gmail üzeneteket teljes egészében mutatja? (Vagy csak a feladót, tárgyat és az első sort?) -
ktomcat
senior tag
A kezdeti lelkesedés okozta egyértelmű kérdések nagyrészét az idő megválaszolta
Akit érdekel, összedobtam egy természetes hátteres (kikapcsolható) watchfacet GTS4 alapra -
ktomcat
senior tag
Üdv a tagoknak!
A héten gazdája lettem egy GTS4nek (3ról váltottam), és lenne pár kérdésem:
- Betűméreteket lehet valahogy állítani? Nagyobbnak tűnnek mint a GTS 3 és ha lehet kisebbre venném
- Vízállóság mennyire megbízható? A GTS3at gond nélkül csap alá tettem és elmostam szappanos vízzel, de itt a hangszóró miatt ez nem biztos hogy jó ötlet, bár látom hogy van "eject water" funkció, ez hogy működik? Kinyitja a hangszórót és kiengedi ami benne van?
- Olyat lehet hogy az óra csatlakozik a bluetooth füleshez és az óráról játszom le a felmásolt számokat?
- A legfrisebb firmware az 5.0.3.3.? -
SharpSA
veterán
-
MLA
tag
Látom, leült a fórum.
Ha valaki használ még ilyen órát, megnézné nekem, hogy a Zepp alkalmazás honnan veszi a lépésszám adatokat, az óráról vagy a telefonról? Köszi
-
András1980
tag
válasz
András1980 #132 üzenetére
Sajnos az 6.3.2.3 sem oldotta meg a problémát.
-
M0RGI
őstag
Ha valakit érdekelne egy ilyen óra, írjon.
-
András1980
tag
válasz
András1980 #132 üzenetére
Sajnos az 5.1.1.1 sem oldotta meg a problémát.
-
M0RGI
őstag
Arra rájött valaki aki többet használja ezt a funkciót, hogy mi változott pontosan ezzel a frissítéssel?
"-enhance path drawing effect of track in navigation" -
András1980
tag
válasz
András1980 #116 üzenetére
Jött egy frissítés az órára 5.0.3.1 verzió. Reménykedtem hogy megoldja a problémát, de sajnos nem.
Ugyanúgy marad minden értesítés a telefonon, hiába néztem már meg az órán. Nagyon sajnálom hogy ezt megváltoztatták.
-
Endless
aktív tag
Samsung telefonhoz ez vagy inkábba Galaxy watch lenne jobb ha az üzemidőt nem vesszük számításba?
-
Elf
aktív tag
Sziasztok!
Pár kérdés az órát használóktól.
Sportolás közben használható az óra minden funkciója? Vagy csak az adott edzés adatai láthatóak a kijelzőn és nem lehet mást csinálni?
Mennyire lehet eltávolodni a telefontól, hogy ne szakadjon meg a Bluetooth kapcsolat?
Köszi!
-
SharpSA
veterán
válasz
András1980 #127 üzenetére
Nem. Törlöm az órán és a telefonon ott marad mind.
-
Yogibear974
senior tag
Sziasztok!
S-healttal nem lehet összehozni az órát? Engedélyeztem a láthatóságát, de az appban a terméktámosatásnál nem látom. (meg más telefonnál sem a bt listában) Vagy ne is próbálkozzak, nem fog menni, csak a saját Zepp appal. Mondjuk a Samu eléggé háklis, ha nem saját márkával akarod összehozni.
-
SharpSA
veterán
válasz
András1980 #122 üzenetére
Kb 1 hónapja vettem a készüléket és már ilyen volt.
-
SharpSA
veterán
válasz
András1980 #120 üzenetére
Nem tudtam megoldani.
-
András1980
tag
Nekem GTR4 van, de hátha tud vki segíteni.
Jött nemrég frissítés az órára (firmware) és azóta ha jönnek értesítések és megnéztem és töröltem az órán, a telefonon ugyanúgy ott marad érintetlenül az értesítés. Pedig ez korábban nem így volt.Tehetek vmit ez ellen? Vagy várjak egy újabb remélhetőleg jó frissítésre.
-
a.t.t.i.
senior tag
Gtr4et vennék,ha lehet garral!
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Szeretném ha az óra rezegne ha sportolás közben a pulzusom bizonyos szám fölé megy.
Nem látok erre beállítási lehetőséget.
Tudnátok segíteni? -
M0RGI
őstag
Na most mutat az óra 11 fok naposat, ezek szerint másfél óra késésben van. Mondjuk nem mintha az Aw 12 fokja jó lenne, mert amúgy 14 van kint.
Hát érdekes.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Másnak mindenkinek ugyanazt mutatja az óra időjárás terén, mint ami az accuweather oldalán látható?
Nem tudom pontosan mennyivel, de olyan mintha nálam pár óra késésben lenne (bár azt írja, hogy "épp frissítve").
Pl. most Szfvárra 8 fokot felhőset mutat, miközben az Aw oldalán 11 fok és napos idő van.
Mindeközben a lokációt mindig szépen frissíti. -
Gabis
őstag
Igen, itt van a leírása. De lehet a Notify is nyújt rá megoldást, utána kell nézni.
-
M0RGI
őstag
És ha már problémák... Azt is észrevettem, hogy mióta be van állítva, hogy az órával is felvehetem a hívást, azóta ha a telefonon veszem fel, 3 mp-ig süket a vonal, pedig nincs beállítva késleltetés.
Ez normális?
Ezeket mások miért nem tapasztalják? -
M0RGI
őstag
Olyan, mintha késne, hiába írja, hogy épp frissítve. Másfél órája volt 3 fok, felhős és még mindig azt mutatja, holott AW már 5 fok esőt. Mit lehetne ezzel csinálni? Rohadtul zavaró.
Telefon reboot, óra reboot, ugyanúgy a 3 fokot mutatja.
Esetleg másik app? Nem szívesen küldeném emiatt vissza az órát. -
M0RGI
őstag
És még egy, amiről szintén nem szól egy teszt sem, hogy az időjárási adatok baromi pontatlanok. Akkuweather ha jól látom.
Költői kérdés, de ezt nem lehetne átállítani másik szolgáltóra?
Huawei majdnem mindig teljesen jól jelezte az időképhez képest. -
-
M0RGI
őstag
Hogy ne csak a monológom legyen, ami úgysem érdekel senkit
, lenne két kérdésem is:
- a rezgés erőssége hol állítható? A testreszabható módokat megtaláltam, de erősséget nem.
- az óra lecsatlakozásáról szóló értesítést hol állíthatom be? Végignéztem mindent, de nem találom. Ma otthon hagytam a telefonomat és nem jelzett semmit az óra.
-
M0RGI
őstag
Hétvégén túrán kipróbáltam a betöltött nyomvonalon történő navigációt és az eltérés jelzést.
Tapasztalatok:
- 95%-ban pontos GPS, végig az utakon maradt a nyomvonal, látszódik az is mikor melyik felén megyek az útnak
- még szűk kanyargós helyeken is szépen látszódik mikor merre kell majd letérni, merre vezet az ösvény
- néha elveszti a jelet, mert mintha lefagyna a nyíl, de ez csak párszor fordult elő rövid ideig
(lehet az auto pause kikapcsolja a GPS-t?)
- az auto pause jól teszi a dolgát, de nagyon idegesítő, hogy ha csak nézelődik és meg-meg áll az ember, akkor folyamatosan hanggal közli amikor ki-be kapcsolgat. (tudom, kapcsoljam ki az auto pause-t, vagy a hangot, de pl. a vízivás, energiabevitel jelzésnél utóbbi jól jön.)
- viszont ami fekete pont, hogy letérésnél meg pont nem mond semmit, csak rezeg, pedig ha máskor nem is, itt lenne értelme a beszédnek (megpróbálom a hangjelzést bekapcsolni, hátha pittyegni fog) -
M0RGI
őstag
5. Megoldódott. GPS jel találása után már mutatja, letérés érzékelés is működött. Sajnos minden edzésnél át kell állítani 50 m-ről 20 m-re, nem lehet alapnak a 20-at választani (vagy csak én nem találtam).
4. PAI ma csak 1 pont lett, pedig volt 4 km séta, szépen felismert 7 emelet lépcsőzést (emeletet) és 2 km biciklizést. De a pulzusmérés 5 percesen volt, így valószínűleg nem érzékelte a több, de rövid idejű pulzusszám emelkedéseket, amitől nőne a PAI.
De ahogy olvasom majd magától alakítja a kalkulálását használat során.3. Néha megjelent néha nem. Egyelőre kikapcsoltam.
Megtartom az órát, nem bántam meg, hogy megvettem.
Azért ha a fentiekhez hozzá tudtok fűzni valamit, örömmel veszem és köszönöm az eddigieket! -
M0RGI
őstag
válasz
pusszycat #82 üzenetére
Azért ilyen könnyen nem ússzátok meg.
Sorolom is:
1. A korona tekeréssel menüben mozgás tök jó, csak kár, hogy mondjuk a megnyomásával nem lehet belépni az adott menüpontba. Ha már minden adott hozzá, működhetne, kényelmesebb lenne, mint tekerés után mindig a kijelzőt tapizni.
2. Próbálgattam hogy leveszem az órát, a kezemben tartva imitálom a lendítést és érdekes módon egyszer 2 mp-ig, egyszer 5-mp-ig, vagy 10 mp-ig világít a kijelző. Ez miért lehet?
Van valami világos képernyőidő, az 10 mp a beállításokban.3. Offline hangvezérlés ikont nem tudtam előcsalni (beállításokban: csukló elfordítás után 5 mp....)
4. Reggeli biciklizést pár perc múlva ismerte fel (de ezt írtátok is), viszont PAI-t semmit nem adott utána.
5. Próbáltam volna a rátöltött gpx útvonalon történő navigációt (túra indításával), de nem talált gps jelet a házak között és a zöld "csiganyál" sem jelent meg (előnézetben látszódik).
Attól hogy nincs jel, még mutatnia kellene, nem? (Kép utána az irodában, de ugyanezt mutatta kint is.) -
M0RGI
őstag
Megjött! Király, tetszik, nagyon jó!
Élmény tapizni, a kijelző érintésre olyan selymes, a széle lekerekített. GTS3-nál (MM-ban megnéztem) zavart az üveg körüli élesebb perem.
A fényerő állítás, kijelző feléledés nagyon smooth, semmi sem darabos.
Király, hogy van koppintásos felélesztés.
Kijelző felélesztés pont megfelelő, csinálja amikor kell, ha nem kell (pl. kézmosás alatt) nem.
Értesítések megjönnek, a csoportosításuk, visszanézhetőség kiváló. Végre COL reminder jelzései is átjönnek.
Pulzus, SPO2 Huawei watch fit-el pariban vannak.
GPX import egyszerű, a navigáció milyenségét holnap reggel tudom csak kipróbálni.
Hangzás egy ilyen kütyühöz mérten meglepően jó. -
pusszycat
nagyúr
válasz
7Heads Drago #78 üzenetére
Csuklót.
-
7Heads Drago
veterán
GTS 3-hoz tudtok ajánlani értelmes tokot, fóliát vagy mit érdemes használni vele?
-
M0RGI
őstag
Na megrendeltem. Lesz ami lesz...
-
Fall-N
veterán
Néztem múltkor MM-ben élőben, nagyon jól néz ki a GTS 4 és a Mini is. Csak nekem nem kell GPS, így kevesebb mint fele ennyibe kerülő Amazfit Band 7-et vettem. Meg vagyok vele elégedve, kíváncsi leszek lesz-e teszt itt róla.
-
M0RGI
őstag
Még ezeket megnézné nekem valaki?
1. Be lehet állítani tényleg azt, hogy ha a telefon kijelzője aktív, akkor az óra nem jelzi az értesítéseket?
2. És esetleg azt, hogy az alkalmazások értesítései csak egy bizonyos időintervallumban jelenjenek meg? Vagy ez csak globálisan a dnd-vel megy?
Gabis: ki tudtad esetleg próbálni a letérés érzékelést?
-
M0RGI
őstag
Azt is szeretném még megkérdezni, hogy az automatikus tevékenység érzékelés az jól működik? Másik órán gyalogolnom kellett negyed órát mire felismerte.
Kerékpárral járok munkába, jó lenne, ha a napi PAI-ba belevenné azt a mozgást is.
Bár ha meg edzésnek ismeri fel, akkor meg lehet követhetetlenül sok edzést mutatna emiatt? -
M0RGI
őstag
-
-
M0RGI
őstag
Nekem is adódott még egy kérdés. Néztem stratos videókat, gondolom hasonló a nyomkövetés és a letérés megjelenítése itt is.
Viszont a stratos csipog is utóbbinál. A gts4 is ad ilyenkor hangot, vagy mondjuk értesítések érkezésekor? -
martina79
tag
Még egy kérdés , ezt pl, hol tudom beállítani ?
“ csak előre beállított szöveggel lehet válaszolni” -
M0RGI
őstag
Igen, az lesz.
Addig is kérdeznék még párat, ha nem baj.
- a korona anyaga fém, vagy műanyag?
- a visszabújtatható szíjvég az nem zavaró, nem nyomja a csuklót?
- ja, és mintha valamelyik videóban azt láttam volna (csak nem találom), hogy állítható a kijelző színhőmérséklete, vagy talán a szaturációja. Ez igaz? -
martina79
tag
Sziasztok,
Pár hete használom az órát, Apple Watch 4-et váltott le . A kérdésem, hogy ebben az órában a wi-fi mire való ? Csatlakoztatni csak az órán tudom, viszont egyből szétcsatlakozik , ahogy visszaáll a képernyő, hiába van elhúzva a kis “ kapcsoló” , visszaáll . A watchnál ugye azzal is összeköttetésben maradt és így , akkor is megkaptam az értesítéseket, ha hatótávolságon kívül voltam, viszont uazon a wifin. Bocsi, ha kacifántos -
Gabis
őstag
Egy csiganyálon vezet végig, és beállítható hogy 20, 50 vagy 100 m-es letérés esetén értesítsen.
Igen, be lehet állítani az értesítés érkezését.
-
M0RGI
őstag
Azt sajnos pont nem látom, hogy milyen módon navigál végig egy gpx-ként rátöltött útvonalon. Nyilakkal, vagy csak a térképen látom? A letérést hogyan és jól jelzi?
Más :
Be lehet állítani azt, hogy ha értesítés érkezik, akkor automatikusan bekapcsoljon a kijelző, illetve a megjelenítés idejét? Huawei watch fiten nem, ezért is váltanék. -
Gabis
őstag
Ebben a videóban mindent megtalász.
Osmand vagy Gaia-t ajánlom inkább útvonal tervezésre. -
M0RGI
őstag
Korábban volt amazfit gtr 47 azt nem szerettem, viszont most lehet a gts4-re cserélem a huawei watch fit-emet.
Nekem a gpx követés vonzó.
Próbálta már vki? -
törölt tag
Kicsit fárasztó már ez a szabadalmi hiszti az apple részéről.
Legközelebb majd levédetik az "i" betűt és attól a pillanattól kezdve jogdíjat követelnek mindenkitől aki engedély nélkül használni meri az "i" betűt (vagy kiejti az "i" hangot..)
C'mon.. -
aggleány
addikt
Nem tudja valaki, hogy lehet-e az óráról úgy hívást indítani, hogy azt rögtön átdobja a fülesre, mint a Samsung Watch? Én ezt a funkciót hiányolom az összes más órából, ami droiddal működik.
-
sfefe
addikt
válasz
szupermacs #6 üzenetére
Nem kell a hiszti.... Mindenki másol valakiről... Meg már nincs új forma mindig fog valami hasonlítani valamire ..
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #26 üzenetére
Én nem akarok magamnak igazat, tök mindegy a napom szempontjából, hogy ebben a vitában igazam van-e vagy sem. Ha úgy akarom érteni hogy az apple csak példa volt arra, hogy milyen egyéb órák vannak hasonló megjelenéssel, akkor OK (csak nem ezt írtad, és ez nem az amit a "szádba" adok).
Ugyanakkor még mindig ott van az az eredeti állítás, mi szerint azért ez a forma, mert ez a célszerű, és nem azért mert 'apple' vagy 'nyugati minta pl. 'apple', nem mintha lenne nagyon más nyugati mindta az applén kívül lévén kb. minden más Kína/Korea. Én jelenleg nem látok más célszerű formát ezen, és a kereken kívül, de ha van javaslatod, azt szívesen elolvasom.
-
Gabis
őstag
válasz
Silentfrog #36 üzenetére
Köszi. Elég vastagok azok a vonalak, de használható.
-
Gabis
őstag
válasz
Silentfrog #34 üzenetére
Köszönöm. GPS-es nyomkövetésben mennyire pontosak?
-
Silentfrog
veterán
35 ezerért vettem , még az megjelenés után nem olyan sokkal, most 30 pár K de a lényeg nem is az hanem a mostani árak. A tudás szinte azonos.
Gabis.: Ez az egy funkció tuti nincs, de ez már a kettővel utáni verzió.
A gts 2 most is 34 ezer egyik nagyobb webshopban.
Szinte csak csiszolgatják én továbbra is tartom ezt a véleményt. -
Gabis
őstag
válasz
Silentfrog #28 üzenetére
Szia! A korábbi verziókban van lehetőség létrehozott Gpx fájlt importálni, majd az óra végig tud vezetni az útvonalon?
-
strogov
senior tag
"A Xiaomi Pay mennyire elterjedt itthon?"
K&H támogatja. Garmin Pay is csak velük megy. Szerintem a bankot is minősíti ha képtelen egy rendszert bevezetni.
"Watch4 - mennyit bír egy töltéssel? 1 nap? AW 2 nap simán? Ez 8 simán..."
Okosóra vs. nem okos óra. Egy AW-vel össze se vethető egy ilyen ... még az SE se ... az előző generációs SE se. Ha azt akarom, hogy valami töltés nélkül sokáig mutassa az időt akkor veszek egy casio-t.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Silentfrog #28 üzenetére
GTS2-nek mennyi volt az indulóára?
-
Silentfrog
veterán
Én már a 3. gts-t sem értettem minek kiadni úgy ahogy kiadták, nemhogy ezt. A külső formásabb kecsesebb lett, de én egyszerűen nem értem miért kell egy órát új számmal kiadni mikor szinte alig van benne változás.
Az első gts-emet mikor megvettem úgy hirdették hogy egy későbbi frissítéssel jön a szívritmus problémák kijelzése. Azóta sincs.
A Gts 2 többször láttam 30K alatt. Pulzus véroxigén, pai, gps, zenelejátszás akár vezeték nélküli fülessel is, de magában az órának is van hangszórója, amin telefonon hívásokat is tudunk fogadni.
Ez a negyedik széria és mit kapunk a + 50k-ért? Pontosabb szenzorokat? -
szupermacs
veterán
Próbálom máshogy megfogalmazni, mert az értelmezésed és amit a "számba" adsz, nem fedi azt, amit én írtam és gondoltam: rengeteg kínai márka kezdte el másolni azokat a gyártmányokat, amik nyugaton sikeresek lettek és ezt a trendet folyamatosan lehetett látni, amint egy új formavilágot bemutatott az Apple. Nema világon új formavilágot, hanem azon belül, amiket gyártottak. Értem, hogy magadnak akarsz igazat, de senki nem állított olyat, hogy az alma szarta a spanyolviaszt.
-
Fall-N
veterán
válasz
szupermacs #18 üzenetére
De a kritizáló olyat kritizáljon, amihez ért is. Ahogy írtam nem lehet más olyan formát alkotni, amit az elmúlt 100+ évben az óraipar nem lőtt még el. Egyébként is hülyeség volt, amit sugallt, mert ez a GTS 4 pont nem az AW-re hajaz, mert mások az arányai. Az Apple órája téglalap arányú, ez meg nem. A tok formája sem hasonlít rá. A GTS 4 pont a régebbi generációs Amazfit GTS-re hasonlít, annak jobb változata.
Az Amazfit Bip konkrétan tényleg arra ment, hogy az AW arányaira hasonlított, de a GTS nem, ezért sem jogos a kritika.
-
strogov
senior tag
"Értem az NFC igényt, de azért lássuk be: kellene nekünk egy AmazfitPay?"
Xiaomi pay van. Azt feltehetnék rá.
"Az valahol látható, hogy a Google okosórás rendszere nem igazán akar terjedni"
Kiváncsi leszek erre 1 év múlva. A watch 4 (és classic) ára annyira lement, hogy szerintem kanibalizálhatja a 60k+ HUF szegmenst. Bármelyik okoskodó óránál jobb. Van rajta google pay, navigáció. Szoftveresen pedig szépen alakul.
"egy reggelre feltöltött AW nem bírta ki a nap végéig sem"
AW-m simán megy 2 napot. Persze ha esim-es lenne a világ végén ahol folyamatosan tornyot keres akkor lehet, hogy lemerülne. De nem esim-es, így nem keres tornyot, és nem is merül tőle.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #21 üzenetére
Többször átolvastam a kommentjeidet, nem találtam olyan kontextust ami módosítaná a lent idézett mondat értelmezését (v.ö. #9: a trend akkor kezdődött amikor az AW megjelent és ez tény, miért nem másokat másolnak stb.).
Állítás: ez a formavilág az AW másolása
Értelmezés: az AW-tól származtatható ez a forma
Vélemény: a forma nem újítás, ez egy vizuális visszajelzésre kihegyezett termék triviális megjelenéseEngem nem zavar, ha megvilágítod, mit akartál máshogy leírni a kezeddel, de fenntartom, hogy én ezt csak így tudom értelmezni, ha ragaszkodok ahhoz hogy azt olvasom amit leírtál.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #19 üzenetére
"Fogjuk az Apple Watchot és lemásoljuk."
Ezt nehéz nem úgy érteni, hogy az AW az origó, a négyzetes órák őstípusa és a többi ebből ered.Ha a formavilág unalmasságával lenne bajod, akkor nem kellett volna az AW-t ide keverni, ha nem igaz a fenti állítás. Ha az a bajod, hogy hasonlít az AW-ra akkor meg érvényes a lenti kommentem.
-
szupermacs
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz
szupermacs #12 üzenetére
Nem primitív érv, mivel nincs olyan forma ami praktikus és mindentől eltér. Vagy háromszög alakú tok kéne ugyanilyen kijelzővel? Az elég egyedi lenne? A négyzetes kijelző a legpraktikusabb a tartalom olvashatósága miatt, a köré meg tokot nem nagyon lehetne úgy tervezni, hogy ne legyen órmótlan nagy és kényelmes. Lekerekített téglalap lesz belőle. Telefonoknál is kikristályosodott, hogy mi a praktikus forma, azért néz ki az összes szinte ugyanúgy. De ott lehet dizájnolni mert nagy méretű. Egy kis karperecen, órán mit lehetne. Úgyhogy várom a skiccet.
DeFranco: Föleg, hogy Apple Watch előtt voltak hagyományos órák több, mint száz éve, voltak ilyen formájú tokok már az Apple cég alapítása előtt is.
-
kakuk.tamas
addikt
Rühelltem annó a WearOS-t. Aztán vettem egy Tizenes Samsung Galaxy Watch Active 2-t. Nah, az baromi jó kis rendszer volt. Sokáig használtam iPhone mellett is, miután váltottam Androidról.
Szomorú is voltam, amikor a Samsung a Wear mellett döntött. Így már kilőve nekem a Samsung órái, pedig szívesen vennék. De már az Androidtól is undorodom.Inkább a Google vette volna meg a Tizent a Samsungtól. Mindenki boldogabb lenne.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #9 üzenetére
A mi band egy kretén forma a használati értéket tekintve, szerencsére ott koncepció, hogy minimális legyen a vizuális funkcionalitás, cserébe olcsón gyártható és női kézen is jól mutat, mert filigrán. Praktikus, szép is tud lenni (hello honor band 4-5) de ezeknél a kijelző az én értelmezésemben nem arra szolgál hogy aktívan nézegesd, le tudsz olvasni minimális információt.
Nincsenek ellenérzéseim az apple cuccokkal kapcsolatban, de azért azt ne állítsuk be, hogy ők találták fel a szögletes, 4:3-as képarányt közelítő kijelzőformát, sem a sarkain lekerekített négyzetet, sem a koronát. Teljesen triviális hogy egy órát vagy ilyen, vagy a szokásos kerek formában gyártanak le egyszerűen az apple árazásában jött ki először a matek, hogy ezt rentábilisan tudták gyártani, majd később ezt megoldotta más is.
Te milyen formát szeretnél látni, ami véleményed szerint eltér a négyzetes-kerek formavilágtól, funkcionális és tömegesen eladható?
-
pusszycat
nagyúr
Nekem a GTR 4 tetszik. Természetesen.
-
Fall-N
veterán
Sajnos mivel az Android Wear nem nagyon jó fejlesztési irányból, így mindenki saját szoftvert használ. Google órás rendszere nélkül viszont nincs Google Wallet. A bankoknmeg nem fogják az összes egzotikus fizetési rendszert támogatni. Kínában egyszerűbb a helyet, mert például ott rengeteg Mi Band és Amazfit van, de itt Európában.
-
Fall-N
veterán
Na mutass valami skiccet!
Alapvető ergonómiai okokból (ne vágja a csuklót az éle, ne legyen vastag, túl nagy ésatöbbi) nem nagyon van szabadság. Vagy szerinted miért néz ki a karórák nagy része ugyanúgy? Ott a számlappal lehet variálni, meg minimálisan a tok formájával, de ott is vagy szögletes vagy kerek a forma. Ezen kijelző van, így számlap sincs alapból, így nyilván mindegyik egyforma. Vagy nehogy már az legyen már megint az állítás Apple találta fel a lekerekített sarkú négyzetet.és mindenki az eppölvaccsot kopizza.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
szupermacs #6 üzenetére
Akkor a Samsung megfogta és a Watch3-mal lemásolta a Casio Enticert. Ráadás szinte 1:1-be. Hagyjuk már.
Nem lehet egyedi formát alkotni, ami funkcionálisan és műszakilag is jó. Van egy kör vagy négyzetes forma és kész.
Ha jobban elterjednek a hajlítható kijelzős mobilok, akkor mindenki azzal fog jönni, hogy a Samsungot másolják? (Amikor igazából nem is ők voltak az elsők ebben)
Ha egy háromszög alakú mobilt kiadna valaki, hogy ne hasonlítson egy másik mobilra se, megvennéd?
-
Kbali
nagyúr
válasz
szupermacs #6 üzenetére
Ha megnézed a piacot kb kétféle tokkal van óra (igazi óra is): kerek és szögletes. Nincs kit másolni avagy mindenki másol mindenkit. A mutatós kijelzőkkel miért akar hasonlítani egy AW mondjuk egy Omegára? Full felesleges ezen rugózni, hogy ki mikor hogyan találta ki az okosóra formáját. Az AW előtt is voltak okos(kodó) órák, amiken hívni is lehetett. Vagy akár hibrid, mint anno a SonyEricsson fél óra jó 15 évvel ezelőtt: akkor kb. az iPhone jött ki, nem az AW.
-
szupermacs
veterán
válasz
kakuk.tamas #4 üzenetére
Ezért fogjuk az Apple Watchot és lemásoljuk. Személyeskedést meg jó lenne mellőzni. Ez a csinálj jobbat sehova nem vezet, csak visszafele.
-
Kbali
nagyúr
Értem az NFC igényt, de azért lássuk be: kellene nekünk egy AmazfitPay?
Az valahol látható, hogy a Google okosórás rendszere nem igazán akar terjedni, ahol lenne natív Google Pay, Apple Pay ugyebár csak AW-vel van, Garmin Pay csak Garminon, itthon egyetlen bank támogatásával...
Szóval nem létszükséglet - mondom ezt úgy, hogy én is nagyon szeretném, ha lenne.
A telefonfüggetlenség pedig láthatóan hozza magával a gyalázatosan rövid üzemidőt - voltunk egy túrán ősszel: folyamatos GPS használat mellett a régi kis BiP-em merült 20%-ot egy egész nap, egy reggelre feltöltött AW nem bírta ki a nap végéig sem.
Jelenleg egy GTS3-at használok kb. 3 hónapja, a legnagyobb megelégedéssel. Egyetlen hiányosságot tudok neki felhozni: ezen még előre megadott szövegeket sem lehet rendelni válaszként hívásra/üzenetre. Rengeteg értesítéssel napi fél-1 óra GPS edzéskövetésekkel simán bírja 10 napig (egyedül az AOD nincs bekapcsolva). -
blagolf
senior tag
Nagyon egyedi a megjelenése, még hasonlót sem láttam.
-
BiP
nagyúr
A szövegezésből nekem nem egyértelmű, hogy a saját tárhelyről (telefon nélkül), BT fülessel tud-e zenét lejátszani?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Felemás eszköz a GTS 4, mert okos- és sportóra is akarna lenni, kiteljesedni mégis csak külsőben tud.
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Telefonosok figyelem! Telefon tartozék kb 350db
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest