- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
seolwon #21060 üzenetére
Van olyan pletyka, hogy a 7nm-es csíkszélességgel készülő Ryzen 3000 már 5GHz-es lesz.
Rumor - AMD Ryzen 3000: Globalfoundries expects 5.0 GHz in the 7 nm process (pcgameshardware.de)
-
jackspedicy
újonc
válasz
seolwon #19434 üzenetére
Utána néztem a leakeknek, hogy honnan jönnek, és nem lepődtem meg, mert kiderült hogy a wccftech-ről jött minden, amire hivatkoznak, szóval én az összes állításuk után raknék szívesen legalább egy 3-4 kérdőjelet. Bár most "szivárgott" ki egy teljes lista az alaplapokról ott. A konkrét számoka meg kell várni, amíg ki nem jönnek a hivatalos tesztek, hivatalos termékekről, nem pedig ES-ekről.
-
jackspedicy
újonc
válasz
seolwon #19419 üzenetére
Mivel X kódjelű processzorokról van szó, ahol feature az XFR, így szerintem igen, be volt kapcsolva és nem alap órajen mentek. Viszont szerintem gyári hűtővel voltak ezek az eredmények elérve. Amire nagyon kíváncsi vagyok az az hogy egy nem X proci mire képes, mert eddig csak X-et láttunk szivárogtatva ami kissé aggaszt, de még így is nagyon izgatott vagyok. Főleg az érdekel, hogy mi lesz a különbség az X és alap modelleke között ha valaki manuálisan akar tuningolni. A másik me az hogy az első pár hónapban senki se fog tud használni nagyobb teljesítményű hűtőket a bracketek hiánya miatt...
Szerintem Intel csak kiadja a K processzoraik picivel fejlesztett változatait, talán csökkenti az ajánlott eladási árakat és annyi... Nagyon sok olyan ember van akit nem érdekelnek azok a dolgok mint minket és csak akarnak egy i5/i7-et mert arról azt hallották, hogy az a legjobb. Meg aki s1151-et vett nemrég, az védeni fogja a vásárlási döntésest, és azért se fogja belátni, hogy ha várt volna egy picit, akkor jobb ár-érték arányú terméke lett volna...
-
stratova
veterán
válasz
seolwon #19389 üzenetére
lezso +1
Tegyél mellé egy Xeon E3-1240V5-öt: 4/8 3,5-3,9 GHz 8 MB L3, 80 W, csakhogy AMD nem csinál annyi fogyasztási kategóriát mint Intel, így R5 a 65-be már nem fér be, de ettől még lehet a két kategória között félúton.
Igen tudom, hogy nem ezzel fog versenyezni, de most Skylake-t vettem elő, mert vélhetően nincs még ugyanolyan fejlettségi szinten a Samsungféle 14 nm, mint Intel 14 nm-es gyártása.
De még a KabyLake alapú Xeon E3-1230 v6 [4/8 3,5 Ghz-? 8 MB L3] sem fér bele 65 W-ba igaz itt 80 helyett beéri 72 W-tal. -
válasz
seolwon #19389 üzenetére
De azt se felejtsük el, hogy a 65 és 95 watt az nem pontos fogyasztás, hanem TDP osztály.
Vagy ez változott volna? Intelnél úgy tudom a "pontos" fogyasztást adják meg. Jöhetne már a start, hogy fény derüljön mindenre, ez a fogyasztás nagyon érdekel, hogy miképp alakul, a TDP számok nagyon jónak tűnnek.
-
joysefke
veterán
válasz
seolwon #19279 üzenetére
igazad lehet, de ezt még nem lehet egyértelműen kijelenteni mert:
-(1)a TDP keretet nem feltétlenül használja ki teljesen a kisebb processzor a megadott órajelek mellett-(2)a proci fogyasztása azonos órajelen és fesz mellett sem skálázódik lineárisan a magok számával, mert vannak olyan áramköri elemek, amik a processzoron rajta vannak, de nem a mag része, az kb egy fix fogyasztást ad attól függetlenül, hogy éppen 4-6 vagy 8 magod van...
-(3) még az is lehet, hogy az első időben válogatni fogják a procikat, ami hőtermelés szempontjából nyolc magosként selejt, az 6 vagy 4 magosként még beleférhet a keretbe...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
seolwon #19266 üzenetére
A 7700K egy tuning-proci, aki hajlandó azt tuningolni, az ugyanakkora energia-ráfordítással tudja bármelyik RyZEN-t is tuningolni/finomhangolni. Tehát az, hogy "gyárilag" a 4c/8t kategóriában nincsen olyan magas szorzóval RyZEN proci, még nem jelenti azt, hogy itt ne lehetne valamit párbaállítani a 7700K-val szemben (az hogy az éppen egy 4/8-as vagy egy 6/12-es RyZEN lesz, az még kiderül).
Sokkal érdekesebb a kérdés, hogy ha valaki nem akar a gyári auto-tuningnál messzebb menni (nem akar kézzel bohóckodni), akkor mi lesz a 7700-non K ellenfele. Több maggal értelemszerűen tudja az alacsonyabb órajelet/ esetleg alacsonyabb IPC-t kompenzálni az AMD, de ha valakinek fontosabb a magas egyszálas teljesítmény (4/8-as procit tekintve) akkor a gyári auto-tuning esetleg nem lesz elegendő a 7700 non-K ellen. Majd kiderül mennyire jó ez az XFR, illetve, hogy pontosan hogy néznek ki az órajelek, IPC.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
seolwon #18883 üzenetére
Hogyne használnák ki a draw streamet? Mindegyik alkalmazás használja, amit elérhető lesz a hardver. Ezért nem kifejezetten jó stratégia ez. De az Intel tudja, bár szerintem ez megint az idióta vezetőség újabb rossz döntése.
(#18884) Fiery: Egy embedded diában volt benne. Ugyanazt a lapkát kapja a Raven Ridge, tehát maximum 16 CU lesz benne.
(#18886) Fiery: Az MCM-nek különösebb hátránya nincs. Még az egységes virtuális memória is használható vele.
-
válasz
seolwon #17909 üzenetére
SemiAccurate Zen topicban ott van bemásolva minden, én is ott találkoztam vele tegnap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest