- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
-=MrLF=- #20447 üzenetére
Nagyon vékony a Lenovo notija. Általában 14 mm alatt eleve csak egy csatorna van felhasználva lényegében platformtól függetlenül, mert nem lesz beépítve az integrált memória mellé egy SO-DIMM, amivel az integrált memória kétcsatornásra bővíthető. Kétcsatornás memóriát pedig egy bizonyos árszint alatt nem szoktak integrálni.
Egyébként különösebb hátrány ezt a kategóriát most nem éri az egycsatornás memóriával. Annyi csökkent a memóriabusz terhelése az architektúra áttervezése miatt, hogy az új IGP még egy csatornával is gyorsabb az előző generációs AMD IGP-nél. A 2700U-s referenciaplatform a Time Spy-ban egy csatornával 550 pont körül teljesít, ami még mindig jobb eredmény a 35 wattos Bristol Ridge kétcsatornás ~400 pontjától. És akkor ez még NGG nélküli meghajtóval van, ami azért fontos, mert az NGG még tovább csökkenti a memóriabusz terhelését.
-
Fiery
veterán
válasz
-=MrLF=- #16069 üzenetére
A Zeppelin-Zen-Summit Ridge kodnev harmas kb. olyan relacioban all, mint az Orochi-Bulldozer-Zambezi anno. Az egyes Zen x86-architekturaju CPU-magok kodneve elvileg a Zeppelin, es a 8 db Zeppelin magos CPU (mint teljes termek) kodneve a Summit Ridge. A Raven Ridge is Zeppelin magokat fog kapni elvileg, meg a Greenland ("bazinagy Zen APU") es a szerver Zenek is.
-
Oliverda
titán
válasz
-=MrLF=- #15009 üzenetére
Korábban FM3 néven futott, de a májusi eseményre átnevezték AM4-re. Ez csak egy semmitmondó részlet.
Petykemano: A Bristol Ridge nem más mint a Carrizo FM3/AM4 tokozáson, egy kissé megpiszkált mikroarchitektúrával ("Gen 2 CPU"). HBM-es APU-ra számítani már a jövő évre pedig elég vad optimizmusra vall, amikor még csúcs VGA-n is csak most fog megjelenni. Persze álmodozni szabad...
-
Petykemano
veterán
válasz
-=MrLF=- #14956 üzenetére
Elég szomorú, hogy ez ilyen soványka lett. Bár biztos mellékágon készült. Csak így kicsit kár volt a 'Godavari' felhajtás.
Kár, hogy nem sikerült a Godavari-ba beépíteni a GCN3-at. Pedig igazán nagyot dobbanthatott volna az IGP úgy. Ráadásul nem is sikerült olyan fényesre.
S ez így azt a hiányérzetet kelti, hogy nehogymár tényleg ez legyen, aminek 2015 második negyedévétől 2016 kitudja melyik negyedévéig kéne tolnia a szekeret? Tökre érthetetlen (Persze értem én a fókuszokat, meg a fejlesztési költségvetést, mégis az az érzésem, hogy ide még érkeznie kéne valaminek ősszel és ez a 7870K ez csak egy áthidaló termék, amolyan konc)Van még egy dolog, amin elgondolkodtam és ami szerintem szintén tökre logikus lenne az AMD részéről.
Nyilvánvaló, hogy a jelenleg relatíve olcsón kapható Piledriver alapú 6-8 magos FX procik elvi értéke a DirectX12/Vulkan apik és azokat használó játékok megjelenésével jelentősen fel fog értékelődni, hiszen ezen apik egyik lényegi fejlesztése a több magon való jobb skálázódás. ([link]) Ez szerintem önmagában simán újra kedvező színben tűntetheti fel a már koros, de jóárú 83XX-eket.Azt a 9XXX-es szériás procik nyilvánvalóvá tették, hogy az AMD nem tud többet kihozni a Piledriverből. Ám ha igazak a pletykák, amely szerint a GlobalFoundries-nál készül egy 22nm-es FD SOI eljárás és tételezzük fel, hogy kivételesen tényleg el is készül, és figyelembe vesszük, hogy ezek a Piledriver magos procik még mindig az ehhez technológiailag közel álló 32nm-es PD-SOI eljárással készülnek, akkor már szinte kötelezően adja magát, hogy a Windows 10 + DirectX12 és ezt használó 8 magon már jól skálázódó játékok ez év második felétől várható megjelenéséhez igazítva az AMD a GloFo elkészültét "kényelmesen" bevárva kiadjon egy még mindig relatív olcsó, de mind teljesítményben, mind fogyasztásban sokkal jobb 22nm-es FD SOI-n készülő - akár excavator magokkal rendelkező - új FX szérát.
Botorság lenne nem meglépni. A Zen ki tudja mikor érkezik 2016-ban?
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
-=MrLF=- #14926 üzenetére
Áh a végére értem, a végéről nem maradt le Abu sem.
Cikkhez:
Ezek szerint nem lesz FM3, jön helyette is az AM4 tokozás."Ezen felül a vállalat bizonyos mértékben ki szeretné vonni magát a belépőszintű PC-k piacáról, ugyanis ez a szegmens meglehetősen volatilis, helyette pedig inkább a kiszámíthatóbb közép és csúcskategóriára helyeznék a hangsúlyt."
lehet mégsem lesz folytatás AM1-be. -
Fiery
veterán
válasz
-=MrLF=- #14848 üzenetére
Ez a sok minden 2016-ra me'g egy AMD-nel nagyobb es tokeerosebb cegnek is hatalmas falat lenne. Egyetlen ev alatt akarnak frissiteni lenyegeben mindent? Raadasul ugy, hogy minden vonalon uj magok lesznek? Es ugye van egy 3. slide is, a szerver termekek, azok is jonnek jovore, sot, azok jonnek eloszor elvileg.
Az AM1-es Beemanak en szemely szerint orulok, bar me'g annal is jobb lett volna, ha a Nolan (Carrizo-L) jon AM1-be.
-
válasz
-=MrLF=- #14553 üzenetére
Nem hiszem el, hogy ezt csinálják az AMD-nél! Megemelik a GPU órajelét, de az x86 alap frekvenciájához hozzá sem nyúlnak (oké, adnak 100 MHz turbót, OMFG!), holott eddig is az x86 rész teljesítménye volt az, ami leginkább kívánni valót hagyott maga után. Én inkább hagytam volna a régiben a GPU részt és kicsit reszeltem volna a CPU magok órajelén és fogyasztásán.
De lehet, hogy az csak halottnak a csók lett volna, így jobb, hogy a GPU-t tupírozták.
Szerk: Fene az elégedetlen fajtámba, inkább örülni kéne, hogy csinál valamit az AMD.
-
válasz
-=MrLF=- #14549 üzenetére
Tehát jön egy Kaveri frissítés Excavator maggal, Tonga-féle GPU felépítéssel. Kérdéses, hogy DDR3 vagy DDR4, esetleg mindkettő kezelésére képes, és ha ez utóbbi, akkor lesz-e arra lehetőség, mint anno az AM2+ lapok és az AM3-as procik esetében, hogy menjen FM2+ és az új FM3(?) foglalatban is. (Csak az angolul nem értők számára foglaltam össze.
)
apatyas: Ez kifejezetten desktop cucc lenne. Viszont továbbgondolva a dolgot, fentebb azt olvastuk, valószínűleg a Zen jön FM3-ba. Az érdekes lenne, ez a Kaveri refresh is arra a platformra érkezne. Mondjuk ez mindjárt szegmentálná a termékeket teljesítmény (és így ár) szempontjából is, de kevésbé hiszem, hogy így lesz.
-
apatyas
Korrektor
válasz
-=MrLF=- #14549 üzenetére
Én is olvastam az imént.. És egyből kiszúrta a szememet a hibája:
8 GPU cores * each GPU core being formed of 128 GCN stream processors
= (le se merem írni, mennyi) stream processors. De ilyen eddig nem volt és a Tongában sincs, mindenhol 64 alkot egy core-t.On the GPU side the 512 GCN stream processors will be updated to the latest revision of GCN, similar to what was released with the AMD Radeon R9 285 Tonga GPU
Szóval, marad 512 stream processzor.so a shift from DDR3 to DDR4 could unlock GPU performance even further by boosting said memory bandwidth. Combine that with the improvements of the revised GCN architecture and the boost could be significant, maybe as much as 30 per cent.
Csak, hogy tiszta legyen a kép.Szerintem ez az egész cikk hápog. Miben különbözne a Carrizzo-tól? Ugyanúgy Tongás GCN-je lesz, ugyanúgy Excavator cpu magjai. Lesz rajta DDR4, az sokat számít. Mondjuk, így ezt tényleg több értelme van kihozni asztalra, mint a Carrizzo-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest