- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
füles_ #21605 üzenetére
Egyet értek, szerintem is jobb lesz így!
Mondjuk ha mégsem, akkor pont a consumer piac fogja megszívni, de összességében még így is jobban járhatnak.
Azt viszont rossz nézni, hogy tovább szűkült a cutting edge bérgyártók sora. Ketten maradtak.
Durva időszak jöhet most a félvezetőgyártásban. Intel soha nem látott késésben, GloFo kapitulált és egyelőre többiektől sincs 7nm-es termék, még bármi lehet ott is (azért TSMC-t nem féltem). Ez az EUV így vagy úgy, de nagy falat mindenkinek.Abban viszont nem vagyok biztos, hogy annyira olcsó lett volna az AMD számára a GloFo. Érdemes összehasonlítani az Nvidiával a 'cost of reveneu' adatokat (lényegében gyártási költség). Kb hasonló összeg szerepel minkét cégnél, miközben Nvidia nagyedéves bevétele vagy 80%-kal magasabb. Gonodolom jóval több waffert is rendeltek hasonló kiadások mellett. Ez azért eléggé elgondolkodtató.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
füles_ #21598 üzenetére
>Érdekes. Ha ez igaz, akkor nem sok értelme lenne
valószínüleg nem igaz. - nem lesz karácsonyra 7nm APU
frissitették a cikket és egy félreértés okozhatta .., de ki tudja ????"Update: It appears that the rumor about “Raven Ridge 2018” was actually referring to Ryzen 2000H series (supposedly12nm)."
https://videocardz.com/77660/expreview-amd-expected-to-launch-7nm-apu-at-the-end-of-this-year -
JColee
őstag
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
füles_ #21594 üzenetére
>A 2500X 4 mag/8 szál helyett 6 mag/6 szálas lesz?
érdekes, remélem nem a security ( ~ HT letiltás ) és valami ismeretlen, javíthatatlan security "bug" a mögöttes oka ennek a lépésnek. ( Az Intelnél az egyedüli biztonságos proci a HT - nélküli proci , mert ott már nemm kell vesződni a letiltással, és nem is kell kifizetned ... )
Mindenesetre a Reddit-en pozitiv a hozzáállás
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/98uzjn/userbenchmark_ryzen_5_2500x_six_core_6c6t/ -
S_x96x_S
addikt
válasz
füles_ #21151 üzenetére
köszi,
a reddit-es summary lejebb:
- A Chipset-es állítás ( hogy nem sok változás van) elég érdekes infó ...
- valamint elméletileg a R2000 gyorsabb RAM-al lett tesztelve ( reddit szerint: "Intel/Ryzen 1000 with 2666 RAM and Ryzen 2000 with 2933""
Please buy CPC if you are French (online if possible because of their distributor problems... ) but:
- Improved latency, slowly closing the gap with Intel
- Much smoother turbo
- Fantastic "brute force" performance, still worse than a 8400 in games.
- Power consumption goes wild.According the CPC, the X470/B450 and X370/B350 chipsets are ENTIRELY IDENTICAL, they are literally renames. XFR2 Enhanced and Precision Boost only depend on the board but because not all old gen boards were up to spec AMD wanted to avoid a situation were some boards had XFR2/PrecBoost and some board didn't and decided to rebrand the chipset and impose more stringent standards.
"https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8789bs/canardpc_hardware_summary/
-
törölt tag
válasz
füles_ #21043 üzenetére
Ha tényleg így lesz, akkor megint cserélhetek konfigot.
De az ilyen lake tesztekben, ha valósak szerintem maxra van járatva, nagyon tolják ezt az xfr 2.0 csak azért gyanús nekem.
(#21044) SECTORnooB
Nálam egy kicsivel többet kér be 3,8-hoz, ha tényleg csak ennyivel megelégszik majd az szuper lesz, de nekem sanszos, hogy ez a 4,3ghz a plafon lesz. Majd kiderül hamarosan.
Nem baj, legalább lehet venni jóárasított 300-as szériát, sok különbség nagyon nem is lesz a 400-asnál -
Remus389
veterán
válasz
füles_ #21020 üzenetére
"zajforrás"
Szerintem ha kap a CPU és a GPU külön-külön bordát, tehát két helyen van hűtve, az összességében halkabb, mint ha az összes hő egy helyen termelődik.
Akár egy 8 magos Ryzen egy 3 ventis RX Vega64-el is lehet halk, most gondold bele a 8 magos Ryzent mellépasszírozva a Vega64-est, azt nem hűti le csak a víz, de normális CPU hűtő aligha.
Tehát technikailag is jobb a külön GPU.
-
Remus389
veterán
válasz
füles_ #21018 üzenetére
nem kell törődnőd a VGA-val. mit kell azzal törődni, berakod azt működik
Nekem sosem volt még IGP-s procim (S939, S775, LGA1366), és nem is lesz egy jó ideig (Ryzen 2 v. 3 lesz, de előtte egy hatmagos Gulftown Xeon)
Ha játszol, sokkal jobb a dedikált videókártya szerintem. Ha kispénzű valaki, még akkor is.
-
Oliverda
titán
válasz
füles_ #20828 üzenetére
Élénk a fantáziájuk.
"In the server market, we will continue to work closely with major cloud vendors and OEMs to ramp their first generation EPYC-based systems while also completing key development milestones on our next generation Zen 2 based server platforms. Our Zen 2 design is now complete and we will be sampling to our customers later this year."
-
Vartanus
őstag
válasz
füles_ #20752 üzenetére
Parancsolj:
Én is a 2400G-t tervezem majd venni én is gondolkodtam hogy meg kell várni az áprilist az új lapok miatt, de jelenlegi infó szerint akkor csak az X470 fog érkezni ami elég overkill egy 45-50 ezres 4/8-as APU-hoz. Nem is tudom mi konkrét előny lenne ha lenne az X470-nel.
-
-
törölt tag
válasz
füles_ #19464 üzenetére
Így pedig a gép, amibe bele fog kerülni (avagy 1700x -re várva)
A szíve most még intel, de a lelke és a ruhája már ryzen/ha valaki esetleg szeretne ilyen matricát, dobjon rám privit. Lesz még pár darabom.
-
-
Sipike19
tag
válasz
füles_ #19181 üzenetére
Ezután, már a 65W-os 16 szálas modellre lennék kíváncsi, ami nagyjából egálban lehet 6900K-val.
Amúgy igen, teljesen normális, hogy az 1600X erősebb IPC-ben, és magasabb az órajele, valamint ez egy 6 mag 12 szálas proci, és mint látod az 5960X-et az I7 6850K is elveri, magyarul a ryzen nem Haswell-E, hanem Broadwell szinten van IPC tekintetében. -
válasz
füles_ #19051 üzenetére
Nagyon versenyképesnek tűnik, jól néz ki nagyon! Remélem a jövő héten már elindít valami visszaszámolós órát az AMD. Szerintem még ebben a hónapban minden NDA le fog járni és kiderül kb. minden. Addig maradnak ezek az Excel táblázatok, meg random benchmark adatok. Ugyanakkor ezek mind egy irányba mutatnak. Mondjuk én AMD részvényeken ülök, szóval elfogult vagyok!
-
válasz
füles_ #19002 üzenetére
Köszi a cikket, elkezdtem olvasni, és közben beugrott, hogy egy Pentium II is képes versenyre kelni a Skylake / Kaby Lake ellen. Versenyre kel, és kikap.
Mióta láttam a Ryzen Ashes of the Singularity-ben való eredményeit, nem remélek olyan sokat tőle játékokban. Persze várjuk ki a végét... -hamarosan úgyis elkezdenek özönleni a tesztek!
-
válasz
füles_ #16225 üzenetére
A forrást nem tartom valami megbízhatónak, de még ha ezúttal igazuk is van, ez csak annyit jelent, hogy néhány alacsony órajelen futó példány átment a teszteken, tehát nagy hiba nincs a processzorban.
De ha októberben valódi premiert akarnak, akkor ahhoz viszonylag nagy mennyiségben rendelkezésre álló, a TDP keretbe beleférő, 3+ GHz-es órajelen futó processzorok kellenek, amit egy tök ismeretlen gyártástechnológiával azért valószínűleg nem lesz könnyű elérni.
Én is remélem hogy sikerülni fog, de akkor a gyártással nem lehet semmi fennakadás -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest