-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz
VirsLee #23158 üzenetére
Szerintem ez még csak az álom, és épp ellenkezőleg.
Én azt látom a mostani tesztekben is, hogy
1: a magas órajelű Intel procik dominálnak
2: sima OC kimutatható mértékben hoz a konyhára, tehát van értelme órajelet emelni (pl. 5.1-5.2-5.3GHz-es 10700K)
3: a magszám csak egy bizonyos mértékig jelent előnyt, vagyis a játékok nem skálázódnak tovább kb. 6-8 magnál (biztos van kivétel)
4: hogy ennek mi az oka azt csak sejtem, mégpedig, hogy nem minden kód párhuzamosítható, ami igen, az sem feltétlen a végtelenségig. Ez mellett pedig még a programozók sem törik magukat, hogy teljes mértékben kihasználják a magas magszámot. Legalább is én ilyesmikre tippelek. -
HSM
félisten
válasz
VirsLee #23109 üzenetére
1 hibátlan, de a másik akár teljesen rossz is lehet a 3300X-en. Szerintem nem ez az oka.
Én inkább arra tudok gondolni, minél olcsóbb a csip, annál kisebb rajta a haszon, hiszen előállítani éppen annyiba kerül, mint egy 3800X-et. Tehát, mivel a drágább modelleket is viszik, így inkább erre tudok gondolni, hogy érdemesebb inkább kicsit drágábban több 3600-at vagy erősebbet eladniuk, mint 3300-at vagy 3100-at. Nekik ezekben az a bolt, hogy azt a néhány csipet ki tudják szórni, ami nem volt jó bármi erősebbnek, de ami többet tud, azt nem érdemes ezekre rakniuk, amíg az erősebbeket is viszik, mint a cukrot. -
válasz
VirsLee #23109 üzenetére
Ezt mondjuk simán el tudom képzelni. Amúgy egyre bosszantóbb a részleges procihiány AMD-nél, 3200G-t se nagyon lehet kapni, ahol meg mégis akad, ott meg majdnem 50k, pedig csak 4/4, Zen+, stb. Renoirnál se nagyon akar jönni DIY-re, bár itt gondolom megy minden a notikba, ami a csövön kifér.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
VirsLee #22634 üzenetére
Messze menő következtetést nem vontam le, én 1 hónapja adtam el a 2600X-et, hogy várhatón ma megnyomjam az order gombot.
En csak azt akartam kifejezni, hogy többet vártam és sztem nem vagyok egyedül.
"Legkisebb Ryzen" ettől függetlenül csak magszámban térnek el, és sajnos az X jelzés sem garancia a magasabb elérhető órajelekre. Az első Zen generáció óta (2017 tavasz) jelen vagyok a Ryzen életében mint tulaj és számtalan riget építettem rá, tehát kijelentéseim nem alaptalanok. -
SECTORnooB
addikt
válasz
VirsLee #22628 üzenetére
Tiszta sor, és szerinted az átlag user lacikát érdekli majd mindez? 7nm meg az arkitektúrális korlátok? Ugye hogy nem!
Jó processzor lett, nagyon erős lett egymagon, ami szép, csak a "lendület" hiányzik belőle.
Most jöhet, hogy a 7nm+ majd csiszol az órajelen meg satöbbi...
Ha az Intel árvágása a kiskerekben is érződni fog, nem biztos, hogy az új beszállókat is eltudja csalni az AMD. -
SECTORnooB
addikt
válasz
VirsLee #22624 üzenetére
"A csíkszélesség felezés nem azt jelenti, hogy gyorsabb lesz az órajel"
Ezt nem értem...
C/C-ben erősebb lett mindenkinél, de nem hiszem el,hogy a csíkszelés felezés nem hozhatott a konyhára többet mint 100-200Mhz-t.
Teszt eredmények rendben vannak,hozta a "kötelezőt", de egyértelműen többet vártam és igen nem az 5Ghz és társait...
carl18: Nem tudom mennyire van tapasztalatotok a Ryzen processzorokkal,de általában 100 maximum 200mhz eltéréssel ugyan annyit megy az összes és csak a magszám tér el... tehát nem vennék rá mérget,hogy egy 3700X majd 4.6Ghz-n fog szaladgálni -
awexco
őstag
válasz
VirsLee #22379 üzenetére
Már megint páran adored jim szintre sűlyednek ccx szinten . Minél kevesebb pénzből akarnak összehozni mindél drágább terméket . Persze majd 2 chipletből kvázi 4 ccx ből rakják össze a 8 magosokat meg a 6 magosokat . Meg 9 GHz - én hoznak ki terméket , hogy az 1% legyen használható és ezt 30 dollárért adják . Plz gondolkozzatok .
-
DraXoN
addikt
válasz
VirsLee #22065 üzenetére
Volt korábban egy epic 8 chipletes példányról "szivárogtatás" valami tesztprogrammal, ami a tulajdonságait listázza, az adatlapon meg a cache úgy volt feltüntetve, hogy 16x16Mb L3 ...
persze az egyik ilyen tesztprogram írta ezt róla, lehet hibás kiolvasás, de lehet, hogy tényleg 2x4es felosztásban vannak chippen belül ...
mind2 verziónak megvan a maga előnye.. bár főképp költség előnye lenne a chipleten belüli 2x4es felosztásnak ...
talán 1-2 hete volt itt valaki által postolva...
meg is van: [#21974] -
füles_
őstag
válasz
VirsLee #20232 üzenetére
Steve-éket biztos nem vette meg az Intel. Én azt vettem észre Steve-n, hogy ő is jobban preferálja az AMD-t. A másik meg az, hogy az egyik Skylake X procit a saját pénzéből vette meg, mert az Intel nem volt hajlandó neki küldeni.
Nekem most Steve a top 1, ha reviewer-ekről van szó. YT-re is minőségi és információval dús tartalmat tölt fel. A legjobb teszteket szerintem most ő csinálja. -
Oliverda
titán
válasz
VirsLee #18878 üzenetére
- Hozták a számokat amiket az előző jelentésben ígértek
- Sínen vannak a termékek
- Tartós profit jöhet
Ruuwa: Abu szerint semennyire
-
darealkilla
aktív tag
válasz
VirsLee #18875 üzenetére
Akkor erősítette meg (ismét) Lisa Su a március eleji ryzen megjelenést, valamint a vega Q2 megjelenést, meg az új APU (talán) H2 megjelenését.
Mindig van ilyen felfutás, ha valami pozitív hír jön, elkezdenek vásárolni, aztán pár nap és enyhül, ha már mindenki megvette, akinek kellett. -
-
Petykemano
veterán
válasz
VirsLee #18699 üzenetére
Nem vonom kétségbe az igény létét, de szerintem a világ egyre inkább halad a felhő és a virtualizáció felé. Ahol a szolgáltatónak, ahol nem processzoridőt, hanem magszámot eszel, inkább a minél több magos (és ramkapacitású) gép az érdeke.
Egyébként mint felhasználó egyetértek. A szervereknél elég sok olyan feladat van, ami skálázódik több magra. Mégis ha van két kérés, azt jobb, ha egymás után hajtja végre egy mag, mintha ugyanennyi idő alatt két mag párhuzamosan. A válaszidőd pont fele.
-
zoli7903
csendes tag
válasz
VirsLee #18048 üzenetére
Igen, néhány nappal ezelőtti hír. A Google AMD káryákat fog használni a felhős szolgáltatásokban
-
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
VirsLee #17361 üzenetére
Az általad leírt filozófiát testesítette meg a Bulldozer is, látjuk mennyire jött be.
A kulcsszó az életben maradni: ehhez 1 (1.5) kirobbanó termék kevés, mikor 3-5 éves tervezési ciklusokról van szó és azt is kell garantálni, hogy fennmaradjon a cég, míg beérik a következő fejlesztés. Intelnél tudjuk, hogy 5 évre előre van roadmap - AMD-nél nem vagyok biztos, hogy egyáltalán bármi tervük volna Zen utánra - mert tavaly ilyenkor még az sem volt garantált, hogy megmarad a cég. Szóval igazad van, hogy a kismacskának tigrisként kéne viselkednie, ha le akarja gyűrni az óriást, de ostobaság lenne feleslegesen harciaskodni, ha nincs a jövőre nézve stratégiájuk. -
Fiery
veterán
válasz
VirsLee #16254 üzenetére
Pontosan azt, amit egy Jaguar mag nyujt jelenleg is egy Haswellel vagy Bulldozerrel szemben. Sokmagos kiepitesben sokkal jobb teljesitmeny/fogyasztas arány. A Zen es a Skylake sem konzolba valo architekturak, arra inkabb a K12 meg a Goldmont lenne alkalmas. Megjegyzem, az sem veletlen, hogy az Intel HPC vonalon is inkabb a low-power architekturat alkalmazza (Knights Landing = 72 db Silvermont x86 mag).
-
Fiery
veterán
válasz
VirsLee #16250 üzenetére
A Sony es a Microsoft elozoleg sem mozogtak azonos palyan. Csak veletlen, hogy most epp egyarant AMD es egyarant x86 procit hasznalnak. De me'g ha feltetelezzuk is, hogy az azonos architektura es/vagy az azonos CPU szallito hasznos 2, egymastol teljesen fuggetlen konzol gyarto szamara, akkor is boven lehet talalni az ARM-piacon olyan gyartot, aki tud franko SoC-ot kesziteni, akár egyszerre mindket konzol gyarto szamara is. Ha pedig visszanezzuk az eddigi konzol procikat, nem az latszodik, hogy annyira nagyon ragaszkodnanak az architekturahoz.
Mindentol fuggetlenul termeszetesen elkepzelheto, hogy pont az AMD fogja szallitani a kovetkezo generacios konzol procikat, de en akkor is tobb eselyt adnek az ARM-nak, mint az x86-nak. AMD ARMv8 magokhoz is lehet Polaris iGPU-t tarsitani
-
Fücsök007
őstag
válasz
VirsLee #16229 üzenetére
Nem lesz olyan ára mint a 8 magos Broadwell-E lapkáknak, mert egyrészt a Zen magok kisebbek, tehát könnyebb 8 magot berakni egy prociba, másrészt a kétcsatornás memóriavezérlő miatt is nincs szükség annyi tranzisztorra mint az intel csúcsprocik esetén. Mivel olcsóbb gyártani, és eleve piacszerzés is az egyik cél, jobb teljesítmény/érték aránnyal fognak jönni a leendő procik.
Az egy természetes dolog, hogy nem 150 dodó lesz egy 8 magos Zen proci, de 4 és 6 magos variánsokkal le fogják fedni a teljes piacot. Egyébként remélem a 2 magos, HT nélküli, kiherélt, ultragagyi Intel procik gyártása is megszűnik a jövőben, már ami az asztali változatokat illeti.
-
-
-
Petykemano
veterán
válasz
VirsLee #16211 üzenetére
Annyira rosszul mennek az FX eladások, hogy muszáj volt mellécsomagolni egy rendes hűtőt és gurítani mellé egy új alaplap kínálatot, aminek a hitelesítését az AMD állta. Sajnos a halott platformra költött keret kifogyott, pont akkor amikor megérkeztek az első benchmark fecskék arról, hogy egy dx 12 játékban a (nyomott árú) 60e Ft-os cucc majdnem beéri a 110ért-os cpu teljesítményét. Ezt a pechet... 😃
Reméljük azért a készletektől meg tudnak majd válni 😃
-
leviske
veterán
válasz
VirsLee #16205 üzenetére
De nem bármi áron. Ha a Bristol ugyanazon a gyártástechnológián érkezik, mint a Carrizo (más szóval gyakorlatilag csak egy stepping váltás), akkor az vélhetőleg annyit jelent, hogy a cégnek nem volt kerete egy die shrinkre sem. Ebből meg következik, hogy egy 4 modulos excavator valószínűleg a Zen erőforrásait rabolta volna, ami így vagy késett volna, vagy soha meg se jelenik. Ráadásul egy szálú teljesítményben valószínűleg nem sokkal lett volna előrébb, szóval ígyis úgyis i5 lett volna a vége.
Az AM4-et meg inkább jó, ha nem kapkodják el, mert sokan elégedetlenek volnának, ha végül valami oknál fogva a Raven (vagy akár már a Summit is) alaplap váltást igényelne. Ha jól rémlik, akkor a foglalat specifikációi talán februárban voltak véglegesítve, szóval gondolom a CeBIT előtt nem is reális AM4 lapokat várni. Tényleges start meg gondolom valamikor Áprilisban lesz így.
-
Fücsök007
őstag
válasz
VirsLee #16205 üzenetére
AM4-es alaplapok hamarosan érkeznek, de egy i5-ös konfig még évekig elég lehet (bár típust nem írtál). De az biztos, hogy a Zen procik már nem lesznek olcsóak, ezért egy újabb i5/i7-es procis konfigról nem feltétlenül éri meg váltani. Viszont a kétcsatornás memóriavezérlő, illetve a verseny is miatt olcsóbb lehet a ZEN mint az Intel 6-8 magos extrém "drágaságai", ha azonos teljesítménnyel számolunk.
-
Fiery
veterán
válasz
VirsLee #15946 üzenetére
Rovidtavon nem. Hosszutavon, a Zen alapu CPU (Summit Ridge) es APU (Raven Ridge) mas teszta persze.
En most egy 7870K-t semmikepp nem cserelnek le egy Visherara. Buksz egy halom penzt a cseren, es az egyik zsakutca platformrol a masik zsakutca platformra valtasz -- ennek szerintem semmi ertelme.
-
leviske
veterán
válasz
VirsLee #15946 üzenetére
Mármint most tavasszal? A Bristol elvileg nem lesz túl combos, még akkor se lett volna értelme rá váltani, ha 14nm FinFET-en jött volna végül. Hosszabb távon viszont jön a Summit Ridge, ami remélhetőleg jóval erősebb lesz, mint a 7870K, illetve - ha az még AM4-be jön - akkor a Raven Ridge említhető.
-
Fiery
veterán
válasz
VirsLee #15244 üzenetére
A GCN-ben jelen allas szerint nem latszodik, hogy mi a tartalek. Persze, lehetne bazinagy HBM-et rarakni, meg ketszer ennyi shadert, de ki fogja azt megfizetni? Hogyan fog az beferni egy mobil gepbe? Mennyi lesz a TDP-je a HBM-mel egyutt? A Broadwell-H siman berakhato notebookba is -- de teny, hogy nem olcso. Viszont abba gondolj bele, hogy ha a most me'g 22 nanon keszulo eDRAM-ot az Intel leviszi 14 nanora, es berak 2x128 MB-ot, akkor mi lesz. Nem gondolnam ugyanis, hogy veletlen lenne, hogy 2x128 MB-kent hivatkozik ra az Intel, es nem 256 MB-kent. SZVSZ ez 2x szelesebb adatbuszt jelent, egyfajta dual-channel eDRAM-ot. 14 nanon be fog ferni mindket 128 megas eDRAM chip a tokba, hasonlo osszegbe fog kerulni, mint most az 1 db 128 megas, es ugy elporolja a jatekokban a Godavarit, hogy "öröm" lesz nezni
Hol van az AMD erre adott valasza?
-
Fiery
veterán
válasz
VirsLee #15238 üzenetére
Asszem elbeszelunk egymas mellett
Pont azt probaltam kifejteni, hogy a gyartastechnologiaval csak elodazni lehet egy architektura levaltasat. A Nehalem architektura mar az elejen is nagyon eros volt, de utana, csupan a kisebb faragasokkal es a gyartastechnologiai valtasokkal keveset tudott gyorsulni. Ergo az x86 teljesitmeny manapsag (mondjuk a 32 nano ota) mar nemigen emelheto onmagaban egy fejlettebb gyartastechnologiaval. Az AMD eleve egy rossz architekturaval (Bulldozer) indult anno, azt pedig jol lathatoan hiaba faragjak, hiaba viszik le modernebb gyartastechnologiara, nem segit. Ezert sem keszult 28 vagy 22 nanos shrink a Zambezi/Visherabol: nincs ertelme szenvedni vele, alig hozna elorelepest.
Az IGP-t meg inkabb hagyjuk. Bar, ott pont forditott a helyzet: 2011 ota van egy remek GCN architekturaja az AMD-nek, viszont az APU-knal teljesitmeny szinten alig tudott elorelepni vele. Ugyanugy -- bar mas okbol -- megrekedtek vele, mint a Nehalem architekturaval az Intel.
-
Fiery
veterán
válasz
VirsLee #15233 üzenetére
Nem a 14 nanon mulik. 14 nanon sem fognak tudni 5-6 GHz koruli orajelet hozni 100W TDP-vel, ami ahhoz kellene, hogy a Bulldozer architektura utolerje a Nehalem architekturat. A Bulldozer vonalat kell dobni ahhoz, es a Zenre atallni. Ez viszont nem kotodik szigoruan veve a gyartasi technologiahoz, ennyi erovel lehetne barmi mason is gyartani a Zent, ha igeny lenne ra.
-
Oliverda
titán
válasz
VirsLee #15051 üzenetére
Ez alapján sem valószínű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest