- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
Oliverda #18711 üzenetére
Nos, ez már közgazdaság (konkrétan erről a területről csak elméleti ismeretem van, mert tanultam). A teljes termékportfólió profitmaximuma általában nem esik egybe az egyes termékek profitmaximumának összegével. Lehet magasabb és alacsonyabb is, de általában (hacsak nem tökéletesen versenyző piacról van szó) minden termékportfóliókban van olyan termék amit nem a vélt keresleti görbe alapján számított optimumra áraznak be. Ennek kismillió oka lehet és nem egy determinisztikus folyamat. Emiatt biztos lehetsz abban is, hogy ez valamilyen szinten 'tippelgetés', még akkor is ha magasan képzett szakemberek művelik az átlag prohardver fórumozónál lényegesen hatékonyabban.
Viszont ez itt nagyon off és úgy hallottam a topikgazda erre elég háklis.
-
Simid
senior tag
válasz
Oliverda #18706 üzenetére
Nem hülyén hangzik, hanem ez konkrétan hülyeség. Igen vastag haszon van a HEDT processzorokon, pláne a 8-10 magos modelleken.
Ok, ha ennyire bele akarsz kötni akkor pontosítok. Ezeknél a termékeknél egyáltalán nem a profitmaximum a cél (bár szerintem a szövegkörnyezetből ez kivehető...). Ebben nincs is semmi meglepő, a csúcskategóriás (és luxus) termékeknél gyakran ez van.De akkor hadd kössek bele én is valamibe:
Az igaz, hogy relatíve keveset adnak el belőle, de ezt kompenzálja a haszonkulcs.
Közel sem kompenzálja, pont a fent leírtak miatt. Ha fele annyiért adnák mondjuk a 6900K-t akkor lehet, hogy mondjuk csak harmad annyi profit lenne rajta, de több mint háromszor annyit eladnának belőle (most csak így hasraütés-szerűen, de pontos eladási adatok birtokában már egész jól lehet tippelni). Csak így ugye borulna a teljes alatta lévő termékskála árazása, amivel többet veszítenének.
Csak annyit mertem állítani, hogy ezek miatt tök felesleges ezekből az árakból kiindulni, mert -szvsz- az AMD nem igazán teheti meg, hogy ha csak pár SKU-val indítanak, akkor olyan termékekhez igazítja az árakat, amelyeknél nem a profitmaximum a cél.Arra tippelek, ha nem is a csúcstermék esetében, de lesz $500 alatt 8 magos Ryzen.
Részemről ezzel ejteném is a témát... Ítélethirdetés cca. egy hónap múlva. -
HSM
félisten
válasz
Oliverda #18706 üzenetére
"A HEDT a High End Desktop rövidítése"
O RLY? Nem gondoltam volna...De ha már fogalomzavar, véletlenül se zavarjon, hogy ugyanaz a csip, illetve infrastruktúra dolgozik alatta, mint az egyprocesszoros munkaállomások, és kétprocesszoros szerverek alatt. Ennyire külön történet.
-
-
Balala2007
tag
válasz
Oliverda #18389 üzenetére
Nem tul bobeszedu az Intel, tudtommal csak annyit mondtak errol, h cserebe a throughput novekedett, +50% a Bandwidth/Watt.
A szemelyes teoriam az, h ez a tile-based/2D Mesh protokoll mellekhatasa lehet. A BDW lehet az utolso 1D/Ring LLC-s proci, es a Skylake-ben (a slide-ok allitasa ellenere) mar a 2D cache elfajulo esete van, ami 2x2 eseten szinten egy gyuru. Ezt meg alatamasztja, h a Skylake die-on a core-ok a korabbi generaciokkal ellentetben mar nem sorban, hanem egymassal szembeforulva allnak. Tovabba: a Skylake-E(P/N/X)-oknal kiderult, hogy a 1024KB-os L2 mellett mindossze 1408KB/core az L3 merete. Ez eleg furanak latszik, a 2048-nak a 11/16-oda, plusz a L2:L3 arany kizarja, hogy az L3 a szokasos inclusive lehessen. Az biztosnak latszik, hogy a Skylake-E(P/N/X) a Knights Landinghoz hasonlo 2D tiled felepitest hasznalnak majd, core-onkent 640KB L3-at bealdozva a koherencia adminisztraciojara, es nekem ugy tunik a latencianovekedes valahogy ennek a mellekhatasa.
Remelem nem tul off ez itt...
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #18130 üzenetére
Egyrészt előfordult már ilyen: a project quantumban Intel proci volt. És emlékeim szerint az SSG demóján is Intel procit használtak.
Másrészt ha a zennel az enthusiast gamerek a célpiac, akik GTX1080 és Titan kártyákkal játszanak, akkor miért ne lehetne pont azzal demózni, hogy megmutassa ennek a közönségnek a maximális teljesítményhez mennyivel jobb választás a zen?
Abu:
FuryX? CF P10? Radeon pro duo? Vagy valami új? -
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #18104 üzenetére
Igazad van.
Ezért írtam, hogy "Persze nincs ingyen sem pénz, sem emberi erőforrás tekintetében.." és hogy "az eltelt majdnem egy évnyi időben"(#18105) stratova
Szerintem nem a Bristol/Stoney Ridge önálló teljesítménye az oka annak, hogy kevés notebookba kerül AMD lapka. Mert egészen versenyképes lehetne az intel alsó termékskálájával. Ennek ellenére az azonos árszínvonalat képviselő notebookokba alsóbb kategóriás és ennek megfelelően gyengébben muzsikáló AMD lapka kerül az intel versenytárshoz képest. Elképzelhető, hogy ebben semmi turpisság nincs, csupán annyi, hogy hiába próbálná meg az AMD olcsóbban adni a lapkáját, ha az intelből mennyiségi kedvezmény kap a gyártó, amivel már alacsonyabb árakkal nem tud versenyezni az AMD.De ha ilyenről van szó, akkor fel kell készülni arra, hogy ez nem fog változni az a Zen megjelenésével sem: azonos árszínvonalat képviselő notebookok esetén az AMD-vel szerelt gyengébb lesz, olcsóbb lapkát tesznek majd bele és mindenki fanyalogni fog a fogyasztás és teljesítmény terén teljes mértékben versenyképes és kiemelkedő csúcs APU-val szerelt AMD notik árán.
(Ez a helyzet persze nem változna attól sem, ha fele fogyasztású FDSOI-n gyártott Bristol/Stoney Ridge lapkák jelennének meg valami befektetést, költést nem igénylő varázslat hatására.)
-
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #17994 üzenetére
Maradjunk abban, hogy latva a desktop (AM4) Zen jelenlegi vesszofutasat, en inkabb 2017 masodik felere tenném a szerver Zen piacra lepeset. A Summit Ridge ES peldanyok szeleskoru teritesere is eloszor szeptember, majd oktober, majd november volt kituzve, ez utobbi mar eleg biztosnak tunt. Mostanra pedig mar kiderult, hogy december lesz ebbol is leghamarabb. Jo esellyel igy a media is csak decemberben kapja meg a teszt peldanyokat, es igy a review-k is csak karacsony kornyeken mehetnek ki. De me'g ez sem 100%.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Oliverda #17913 üzenetére
JÓ, hát ez most amúgy is ilyen időszak lenne nekem, megvettem egy gépet tavaly, mert le kellett cserélni a laptopom, de amit akkor akartam, az nem fed le valamit, amit azóta szintén kitaláltam, hogy szeretnék (hackintos), így amúgy is tervben volt egy másik gép, amit most megépítek, ami most, amíg nem jön a ZEN, WindowsPC és Hackintos lesz, majd amikor megjön a ZEN, és látom, mi merre hány méter, akkor aszerint összeválogatok, és a most megrendelés alatt álló gép átmegy csak Hackintos módba, és a ZenPC lesz a mindennapi játékos PC-m.
Szóval a mostanit ZEn-re terveztem cserélni, de közben kitaláltam, hogy összerakok egy Hacklit is. Csak közben a mostanit odaadom öcsémnek (Mert neki most nincs egy telefonon kívül semmi), így átmenetileg a hackintospc lesz a mindenes. Így annyira nem gond, sőt, jól jön ki. -
lee56
őstag
válasz
Oliverda #17764 üzenetére
& (#17765) leviske : Alapvetően én is optimista vagyok, de ezt és a korábbi hsz-em is az a korábban megjelent pletyka - mivan ha mégis igaz - című verziójá ihlette.
Persze ha csak ennyi lesz is a baj, egy jó árazással még szerezhetnek piacot így is talán. A mostani helyzetnél minden csak jobb lehet.(#17770) Goose-T : Mivel az AM4 közös foglalat, szóval a lapgyártók nyugodtan adhatnak ki olyan lapokat, ami mindenhez jó lesz ha nagyon akarnák (feltéve hogy műszakilag gond nélkül megoldható, lásd második mondatom), a legolcsóbb kategóriák persze biztos korlátozásokkal jönnek majd most is, de ebben sincs semmi újdonság, igy volt ez AM3+ és FMA-k, valamint a túloldali intel estében is.
Egy darab termék - ami ráadásul nem is nagyon lesz túlzottan hosszú élettartamú - miatt kellene megoldaniuk a visszafele kompatibilitást Bristol esetében, és lehet hogy ebből fakadhatnak a gondok, amik a késlekedéshez, illetve a lehet hogy meg sem jelenéshez vezethetnek. Ilyen az über feltételes mód.
(#17772) leviske : Ez egy újabb sarkalatos pont; az OC, ha már pletykák keringenek a maximum órajel nem túl magas volta, és fogyasztásbeli vagy gyártástechbeli falakkal kapcsolatban, akkor ez igencsak megnehezítheti az OC-zást is, különösen hogy erről se nagyon szivárgott ki semmiféle infó még, ellenben FX-ek esetében nem emlékszel hogy jöttek a demók 5GHz felett meg 7-8GHz-en letiltott magokkal már az első szériák idejében is? Végtére is azzal kell reklámozni amiben jó, nemigaz?
Még ha az is lenne a httérben hogy TDP limitálta az órajeleket, az is gáz valamilyen szempontból, mert FX-nél még okés, hogy elszáll a fogyasztás és 15-25k-s kategóriás hűtő kell!, hogy kordában tartsd meg 7-800W táp, de azért itt már elvárna az ember egy kis fejlődést energiahatékonyságban, hogy az ilyesmi ne ismétlődjön most meg ZEN-el.. Ha ezek beigazolódnak, akkor azok már egyáltalán nem túl jó hír kategóriába esnek, nálam legalábbis.
-
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #17764 üzenetére
Eddig is volt olyan termeke az AMD-nek, nem is keves, ami nem a leggyorsabb volt. Mire mentek vele? Ha nem lett volna mit eladniuk (GF, ingatlanok, sajat mini gyar, stb), akkor mar csodbe mentek volna. A jelen helyzetben az az egyetlen eselyuk, ha tenyleg kompetitiv termeket tudnak letenni az asztalra; szerver vonalon pedig ha at tudjak ugorni az Intelt. Utobbira komoly eselyuk van.
-
lee56
őstag
válasz
Oliverda #17762 üzenetére
Na jahh, csakhogy ehhez előbb valamiből pénzt kéne csinálniuk, ahogy Fiery is mondta már sokszor; nagyon nem mindegy milyen lesz a startja ez első Zen alapú termékeknek, ha még több negatív hír kezd majd elterjedni róla, hamar 0% alá fog süllyedni a piacszerzési lehetőség kb.. Úgy meg baromi nehéz lesz R&D-zni.
-
-
-
PuMbA
titán
válasz
Oliverda #17539 üzenetére
"Nem köhögne, lejátszana CPU-ból, persze nagyobb fogyasztás mellett."
Egy 95W AMD APU nem biztos, hogy lejátszik ilyet. Bent a cégnél egy Core i5 szét szaggat a 60fps-es YouTube 4K alatt és a 60fps-es 1440p is néha-néha bereceg. Talán egy 125W-os AMD FX megbirkózik a feladattal.
-
válasz
Oliverda #17534 üzenetére
Ahogy PuMba írja, 1440p szebb képet ad 1080p monitoron. Meg ha most ruháznék be egy Bristolra, s mondjuk 1 év múlva egy 4K tv-re, felettébb bosszantana, hogy egy elvileg multimédiára szánt APU köhög a 4K Youtube-tól. Ez annak függvényében meg kicsit, hogy Skylake Pentiumnak ez nem gond.
Szerencsére most még nem vagyok érintett a kérdésben, kibírom Ravenig. -
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #17534 üzenetére
Nyilvan mert mindenki szeret 768p felbontasu kijelzon 4K videot nezni
Ertelme pont nulla, de ilyenek vagyunk. Mar aki...
Egyebkent, csak hogy on-topic is legyek... Nem lepodnek meg rajta, ha a Raven Ridge elott bedobna az AMD egy DTR notebook koncepciot 45-55W TDP koruli Summit Ridge SKU-val es egy Polaris alapu mobil dGPU-val. Semmifele infom, bizonyitekom nincs ra, de az AMD helyeben en ezt meglépném. Plane erdemes lesz ezt meglepni, ha a gyartastechnologia miatt orajel skalazodasi problemakba utkozik a desktopon a Summit Ridge. Mobilba egy konzervativ 3 GHz is jo lehet, 4-6 maggal.
-
PuMbA
titán
válasz
Oliverda #17520 üzenetére
"A VP9 támogatott Full HD-ig."
Ez körülbelül pont a semmire se jó kategória asztali gép esetén, ugyanis nagyjából bármilyen processzor lazán visz egy 1080p-s VP9-et. A szaggatás akkor jön, ha átváltunk 1440p-be vagy 2160p-be YT-on
Az olcsó Pentium G4400-es Skylake szüleimnél viszi a 4K YouTube VP9 videókat, hála a 4K-ig terjedő gyorsításnak.
-
dezz
nagyúr
válasz
Oliverda #17518 üzenetére
Igazán szép dia, csak nem sok konkrétumot tartalmaz.
"összesen maximum 24 PCI Express sávot"
Ez ellentmondásban van az itteni cikkben közöltekkel: "a Bristol Ridge APU-ban a PCI Express 3.0-s vezérlő 8 csatornát kínál, addig a Summit Ridge processzor minimum 32-vel fog rendelkezni."
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #17478 üzenetére
Szerintem épp ideje lenne, hogy elterjedjenek a notebookokban is a négymagos processzorok. Szégyen, amit az Intel művel a mobil termékvonalával, hogy csak a legdrágább i7-ekben van négy mag, az összes többi kétmagos fostalicska. (A céges laptopomban egy i5-4310U van, hát olyan tetűlassú gépem nem is tudom, mikor volt utoljára. Pedig SSD is van benne.)
-
Simid
senior tag
válasz
Oliverda #17476 üzenetére
Nem igazán értem ezt mire írod. Arra reagáltam, hogy elég nehéz lenne az mobil szegmensben labdába rúgniuk, ha csak 4 magonként lehet skálázni. Az U és Y széria (ahogy írtad is), 2 maggal operál. Gondolom AMD-nek sem lesz nagyobb a mozgástere, akkor mi a baj a gondolatmenettel?
Szerk: Feltételeztem, hogy a Ravenben is ugyan az a CCX megoldás lesz, amire Petykemano rákérdezett.
-
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda #17443 üzenetére
Volt szerencsém konferenciahíváson részt venni, ott elmondták élőszóban ugyanazt ami a letölthető anyagokban volt, a felmerült kérdéseket meg vagy kikerülték (maradjunk a témánál vagy erre most még nem kívánunk válaszolni címszóval) vagy nyomtak rá egy párperces marhaságot amire egy betűt nem volt érdemes pazarolni (marketing powa...), vagy terelve elmondták rá válaszul azt ami a megkapott anyagokban is benne volt (facepalm). Egy jó érzésem azért volt így visszatekintve, beszélhettem pl. Mark T. Bohr-ral akit meglehetősen nagyra tartok a munkássága miatt
Aki mindent hivatalosan NDA szerint betart az meg azért sír, hogy mire megkapja a tesztcuccot már rég beelőzték azok az oldalak, akik nem írtak alá semmit. Az is sír (okkal) aki mindent betartott és mégsem kapott semmit (TPU vs R9 Nano ugye). Az olvasottság meg esik, mert "idejétmúlt" infókat kell leírni, amit rég elolvastak máshol az emberek, a teszteket meg egy-két fórumozó hamarabb kitolja egy random oldal hasábjain. Ez is hosszú évek óta így van.
De beszéljünk inkább a Zenről.
gyiku: ha nem írta alá akkor nem sérthette meg.
-
válasz
Oliverda #17423 üzenetére
Kétségtelen, hogy az Intel is nagyot buktázott a 14 nm-el. Talán még most sem állt nekik össze teljesen. A 10 nm-t meg ne is említsük. Arra egyelőre nem is terveznek nagy teljesítményű lapkát.
De ez mind nem számít, mert legalább tudja, hogy mi van a kezében. Az AMD meg szerintem ott buktázott, hogy fejlesztett a GloFo 14-re, de közben lett Samu 14, ami nem teljesen ugyan az. Meg is van az eredménye. Még ez is elfogadható lenne, de a kihozatal is szinte nulla. Most hiába van ütőképes termék, nincs megbízható gyártás. -
válasz
Oliverda #17420 üzenetére
Most nem a pénzügyi részre gondoltam, hanem a gyártásra.
A GloFo feladta a saját 14nm-ét és megvette a Samu-ét, ami nem lehet rossz, de talán a GloFo még nem tudja megfelelően használni.
Ezért gond a kiszervezett gyártás. Teljesen kiszolgáltatott az AMD, hiába lenne jó terméke, nem tudja megfelelően legyártani. Sőt, szerintem így tervezni is nehezebb lehet. -
Balala2007
tag
válasz
Oliverda #17365 üzenetére
Zen is a from scratch architectural design
Pikans ellentmondani a CEO-nak, de szerencsere ez nem igaz sztem. A Fam15h, na az volt from scratch.
A Fam17h egyertelmuen a Fam16h leszarmazottja, nem veletlenul all annyi Jag tervezo a hatterben.Nagyon durvan es teljesen szubjektiven igy latom most a Zent, (Zen-Jaguar ~= Penryn-Dothan):
{C}Zen(Fam17h) =
~50% Fam16h (XBox/PS4 Jaguar-szeru felepites, monolitikus LLC, single/double dekodolas, basic ALU, 128b FPU port, stb.)
+ ~25% Intel (HyperThreading, uop cache, HW SHA, RDSEED, ADX, CLFLUSHOPT, stb.)
+ ~15% Fam15h (FMA3, AVX2, 4x integer EU, stb.)
+ ~10% "ujdonsag" (5 szintu topologia, eddigi legjobb AMD cache-ek, CLZERO, dual HW AES, SME/SEV stb.) -
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #17375 üzenetére
"The IPC of Zen is on-par or better than Broadwell."
Ez óriási dolog!Ha órajelben is lenyomták volna, bizonyosan úgy demózták volna. Tehát feltehetőleg nem érték el azokat a frekvenciákat. (még)
Attól függetlenül mobil szegmensben, ahol alacsonyabbak a perzisztens órajelek, ez óriási előrelépés!
És nylván a mainsteam i3, i5, i7 területén is komoly piaci előrelépést lehet realizálni. nyilván így is marad 20-25%-os differencia, de az semmivel nem rosszabb, mintha az inteltől választanék egy eggyel kisebb terméket. Egy i5 6500 3,6Ghz, az már a 3Ghz-től csak pont arra a 20-25%-ra van, ami kis fejlődéssel, vagy árazással már átfedhető. A lényeg: érdemben összevethető termék lehet belőle. -
-
Komplikato
veterán
-
Sipike19
tag
válasz
Oliverda #17328 üzenetére
ÓÓÓ, a szívemből szóltál. Én is pont elre gondoltam, engem speciel engem nem érdekel ez a sok szar, azt mutassák meg, hogy mennyivel rövidíti meg a munkaidőt.
Talán 8 szálat ha megmozgatott.
Dehát az AMD + a marketing, hogy dobálják ki a 16 szálas processzor játéktesztjeit, legközelebb a 32 mag / 64 szálas szervergéppel nyomják majd az Ashes of the Singularity teszteket -
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #17328 üzenetére
Ebben igazad van, talán elhamarkodottan vontam le általános következtetést.
De üzleti processzorok esetén, ahol feltételezem, még kevésbé lehet az IGP-vel takarózni, helytállóbb valamivel is az i5-tel való összehasonlítás? Vagy az intelnek ez a i5 6500 vPro a leggyengébb üzleti processzora? (a többi intelnél fel se tüntették a vPro jelzést.) Akkor is túlhájpolása a terméknek, ha ez csak az üzleti szegmensre vonatkozik, nem? Ezzel magasabbra helyezik az elvárásokat, mint amit majd valójában teljesíteni tudnak.
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #17299 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ha a Nanot elmegy $500-os áron (nem biztos, hogy sok profitot termék persze), akkor elképzelhető, hogy jövőre egy ~300mm^2 méretű 4 zen magos (~100mm^2) és 32 CU-os (~200mm~2) APU-t 8GB HBM-mel szerelve $300-450 között kihozzanak.
(Ha egy HPC APU deriváltjaként érkezne, akkor talán több lenne rajta a CPU mag)
A fogyasztás érdekes kérdés, nem szabad elfelejteni, hogy a Rx 480 is 110W-ot eszik + egyéb beleértve a memóriát, így jön ki a 150W TDP. Egy ilyen APU nehezen lenne elhelyezhető a 95W-os TDP keretbe, ami most általános az AMD APUk terén. 95W-ból szerintem nem lehet kihozni azt az IGP teljesítményt, amire az ember azt mondja, hogy na ez már nem valami prüntyögő, vagy budget gaming rig, amiért nem lehet elkérni ennyit. Ez egy más szegmens és ez válaszolja meg azt is ,hogy ki venné meg ennyiért. Ez egy olyan mini alaplapot igényelne, amire nem kell RAM slot, de át tud vezetni mondjuk 150W-ot az APU-nak.
Aztán persze lehet, hogy pont emiatt a SoC APUknak sose lesz jövőjük. -
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #17296 üzenetére
Mindketto, legalabbis jovore. Nyilvan majd lepnek feljebb ok is, ahogy a piac fejlodik, ahogy a DDR4 orajeleket is kijjebb tolja mindenki. De kezdetben (jovo nyar) meglepodnek rajta, ha a nem-tuning DDR4 orajel 2666 folott lenne. Ugyanigy meglepodnek, ha a Raven Ridge iGPU-ja 1,2 GHz feletti orajelen startolna. Eleg nagy ugras lenne mar az is a mostani 900 MHz-rol.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #17293 üzenetére
Tehát a memória-sávszélességben is 50% plusz lesz, ahogy a shaderek számában, szóval ugyanúgy nem tudja majd kihajtani, mint a Kaveri. Pont erre akartam rámutatni az előző hozzászólásommal, de úgy látszik, nem volt elég utalnom rá. A HBM talán tud majd érdemben javítani a kihasználtságon, de az durván költségessé tenné a gyártást kérdéses megtérülés mellett.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #17229 üzenetére
A sávszél tekintetében a gfx9-re gondoltam.
ha jól értem a terminológiát a gfx8.1 egy microarchitektúra, amire a polaris10 és 11 épül. Ők architektúrák?
Ha a gfx8.1 tényleg hozott javulást a Dcc-Ben, vélhetőleg a gfx9 is hoz. Különös egyébként, hogy az ábrákon úgy mutatták, hogy megannyi minden változott a GCN4-Ben, mégis csak alverzió az előzőhöz képest.
Köszönöm
-
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda #17194 üzenetére
A cache felsorolásban volt a 12/64MB verzió. Ez L3-t tekintve nem elírás?
Eddig úgy tudjuk, egy szilíciumlapon van nyolc mag. Az alapján, az említett konfiguráció core szerint három die-t, míg cache ügyileg négyet tartalmazna. S azt hogy? (nem is lehet benne 2 jó + két féllapka, mert a négyes core blokkokkal együtt veszik el a hozzá tartozó 4MB L3 is )
17212: oh. Akkor rosszul emlékeztem, hogy csak komplett core komplexeket tiltogatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest