-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pkaresz
őstag
-
Tulku
veterán
Annyiért már itthon is volt....180-ért adta el végül is a srác akié volt és vett egy AK100-at....ízlések és pofonok...
Én hallottam a kettőt együtt, a Plenue melegebb, kissé pontosabb karakter, de nagyon szűk terű, inkább a magassága volt nagy, mint a szélessége...és én mindent középről hallottam belőle...persze ez lehetett köszönhető az AK100-nak is, ami meg kifejezetten széles terű volt...Itt már egyéni preferencia számít...és az illeszkedés...
PL Struccnál hallottam először az AK240-et W60-nal és nem jött be...később Angie-vel és Laylával viszont nagyon...meg minden mással...de pl az AK240 K3003-mal is nagyon jó volt...
-
Tulku
veterán
-
kk831228
addikt
Dehogy beszèltem...😬 Legelső az âr... Ez a streaming-es dolog viszont lehet jò lenne... 🤔 Jòl meg kell ezt rágni tudod...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
TripleB
senior tag
A jövő héten Budapesten leszek végig és itt lesz nálam. Meg lehet hallgatni, hogy mit tud.
Főként dac-ként megy mostanában.. Az érintős gombok nem tetszenek csak. Nagyon összehasonlítási alapom nincs sajnos. A múltkor majdnem vettem egy DX 50-et hirtelen felindulásból, de megvették az avx-en előlem."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Tulku
veterán
Szerintem sem csinál a nagy kimeneti impedancial bass roll off-ot. armatúrásoknál..
D2-nek nem nagy, mégis minden armatúrás fülessel bass roll off-ozik...Fattyu meg planárokat hallgat vele...tehát ez vmilyen erősítési anomáliának köszönhető.
Amit megfigyeltem az AK100 21 ohmos kimenete kapcsán, az egy eléggé elhangolt hangkép bizonyos fülesek esetében...a középtartományt felerősíti, de előfordulhatnak gerjedések.
Többen enyhe visításról számolnak be, különösen 20 ohmig terjedő impedanciájú fülesek esetén....Az tény, hogy megfejthetetlen, miért csinált az AK egy ilyen lejátszót, kiadtak gyorsan egy Mark2 változatot, ahol az impedancia már 1 ohm volt....
-
törölt tag
Valahogy nem akar senki venni, hiába olcsó, pedig én is bedobáltam ide párszor ötletként, de úgy látszik maradunk ennyiben a Hidizzsel
Igazából nem hasonlítottam össze úgy konkrétan, hogy mit okoz a 21Ohm, de nem volt úgy szembetűnő problémám azzal a lejátszóval, pedig a fél boltot végigpróbáltam vele, amikor éppen olyan helyen jártam. Aztán lehet, hogy én nem tudom mire kellene figyelni...
-
törölt tag
Az AK100 21Ohm kimenete sem okozott gondot az armatúrás füleseknek
Amúgy Hidizs már nem is játszik? Pedig úgy védted őket egy időben... Amúgy múltkor belefutottam egy yt tesztbe az AP60-ról, és ott azt mondta róla a fazon, hogy kicsit világos hangja van. Az a baj, hogy nekem erről az első generációs olcsó Fiio cuccok jutnak eszembe
-
törölt tag
Hát, kinek mi a drága Van, aki az X5-III + UE900S árát évente beleöli egy új telefonba. Vagy nézd meg Tulku miket vásárol
De azért mondtam amúgy ezt a kombinációt, mert nekem minden már Spotify-on van, és ahhoz kell egy androidos lejátszó. Ha offline lenne a zene, akkor Shanling M1 + GR07. Vagy esetleg egy Meizu Pro6, és valami hasonló füles 20 ezer körül. Azért elég jó hangot tud adni, és egyik sem lifeg -
törölt tag
Ha minél jobb hang kellene, akkor nem szórakoznék eleve telefonnal, hanem mondjuk legalább egy X5-III lenne és mellé mondjuk egy UE900S, vagy talán inkább újra W30.
Én használom a telefont utazás közben is sokat, netezek, Twitter, messenger és egyebek. Így csak lifegne, ami zavar. Még az is zavaró kicsit, hogy a mostani telómon csak USB csati van, így ugye kell neki egy 10 centis Type-C - jack átalakító, viszont a jack dugasz elég súlyos darab, így az lifeg, minden lépésnél kileng, és nekicsapódik a lábamnak.
-
törölt tag
Gumi? Ne viccelj már kolléga, ez telefon, nem befőtt. Ha van rajta keresztben egy gumi, akkor hogyan használod?
Mindegy amúgy, nem meggyőzni akarlak, ez csak egy opció, amit mérlegelhet a kedves vásárló. Nekem személy szerint egy normálisabb BT modul járhatóbb út, mint plusz karácsonyfa díszek aggatása az amúgy is lapát telefonomra
-
törölt tag
Mert külön kábellel csatlakozik, szóval lifeg, illetve ott csúszkál a zsebedben a telefon mellett. Pont azért nem bírom az ilyet, mint amiért a zajszűrős fülesek akksiját sem Mire kihúzom (meg fülből füles kivesz), már leteszi a hívó fél, vagy hangpostára megy
Jó, nem olyan fantasztikus minőségűek ezek a BT adapterek, de a telefonnál lényegesen jobbak azért (a normálisak).
-
s4tch
veterán
-
fericske
addikt
Nézegettem én is anno mikor megjelent, de annyit nem adnék egy telefonért, ha jól is szól. Ezért nem LGv10-20-at vettem meg HTC10-et ésatöbbiket.
Épp tegnap nyomogattam hosszabban egy samsung s7 edge-t, applikáció vadászat miatt, és el nem tudtam találni mitől kerül 5x annyiba mint a Lenovóm, mikor laggol, lassú, fagynak az appok. -
fericske
addikt
Utcára nem kell nekem sem több, mint amit a Lenovóm tud, pedig a Pandora megmutatta, hogy ez a teló is egy sz@r hangügyileg, de a Pandorát úgy sem veszem fel utcára, a többivel meg végülis elég jól szól.
Nekem külön dac/amp sem jó hozzá, az a lényeg, hogy csak egy kütyü legyen a zsebben.
Sokat olvasok ebook-ot, azt is a telóról oldom, nem hurcolászok magammal erre céleszközt.
A Shanlingon is csak azért gondolkodtam néha, mert kicsike, de mégis plusz cucc, meg ez még annyival nem jobb hangra, hogy vacakoljak vele.
Veszegethetnék ilyen ap60 féle cuccokat, nem terhelne meg, de mivel nekem nem kellenek, és a véleményem sem számít minek vacakoljak velük utólag?(#30623) klacaca
Nem azért, hogy Bodz-ot húzzam, de egy Shanling m1 használó meg volt lepődve rajta, hogy a Senn hd600-al milyen jól elboldogul a kis lejátszó (Amazon-os vásárló).
Szóval, ha "megy" neki a a hd 600, akkor az a Shure nem lehet gond.[ Szerkesztve ]
-
-
s4tch
veterán
Hidizs AP60 teszt - innen a konklúzió:
On the other hand I can’t think of a cheaper and better handling source for your Mojo, the AP60 just screams “Transport”.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Nekem annyi ezekkel a bajom, hogy nem tudnak streaminget. Nason tárolom a zenéket, a mobillal lazán csatlakozom hozzá bárhonnan, illetve ott a tidal, ami mobilon szintén megy. Bármit vennék ezek közül a relatíve olcsó lejátszók közül, funkcióban hatalmas visszalépés lenne a mobilhoz képest.
Viszont ha csak ezt a két, említett kütyüt nézzük, ezek legalább működnek dac-ként, úgyhogy mobil mellé sem feltétlenül ördögtől való bevállalni őket. Hmm.
-
krisz242
tag
Az AP60-at ketten már biztosan hallották kis hazánkban, mert a hardveraprón árulták, és el is kelt egy belőle! Úgy látszik ők ezt a topikot kerülik, vagy csak önzőek, és nem akarják velünk megosztani az élményt!
...illetve most látom, hogy Lazarus911 írt az eladónak anno, de ezek szerint nem ő vitte el!
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Rendben...lehet csak én idegenkedem ezektől az összekötős módszerektől...meg nyilván sznob is vagyok eléggé...
Ma érkezik az AK XB10-es...kíváncsi vagyok a hangjára...az elfityeg majd nyakban...és nem lesz zsebből kilógó hajókötél kábelem, ami a testemen végigfut...
Nyilván nem lesz olyan hangkép mint 320 esetében, de balanced kimenetes és remélem csak összetákolták a sárgák valahogyan...
-
titán
Nyilván. De hozzáteszem, hogy a Superlux HD600 is érzékeny ebben a tartományban, talán ezért is tűnt fel a hiba jobban. De egyértelműen a lejátszó produkálta a jelenséget, mert a referencián nem volt ilyen. Majd a T70-nél kiderül, hogy viselkedik.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
fericske
addikt
Pont mint a 380 a 240-hez képest
Tulku (#29863)
head-fi idézet
"...Now AK come up with huge add about their flagship dap that costs 3500 usd and then boom after few weeks you get slammed with a cupper version and now all of a sudden the cu is the real flagship, really when we spend 3500 usd many of us think that is gonna be the best there is, not to be slammed that after a few weeks that another flagship is released and previous owner of ak380 start to say the ak380 sounds sterile compared to cu, had i known that the cu version is so much better i would have bought the cu for that extra 500 usd price difference
i really wish that its only an eq tuning difference that can be achieved by firmware upgrade
anyway i am selling mine, and moving to another brand...."
Na ebből is Questyle lesz....[ Szerkesztve ]
-
-
gaborka8x8
aktív tag
"Igazából az csak 120mw. Kínai logika, hogy csatornánként írja, így lesz 120 + 120."
Itt ellenben akkor felmerül a kérdés, hogy az Xduoo X2 esetén az a 250 mW is esetleg a jobb- és bal csatorna 125 mW-jainak összeadódásából eredő 250 mW?
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
gaborka8x8
aktív tag
-
gaborka8x8
aktív tag
Nem tudom. Soha nem hallottam róla semmit. (Amiben persze semmi meglepő nincs, hiszen egyáltalán nem vagyok jártas ebben a világban.)
Ön szerint jó lenne nekem? Testesebben szól, mint a Sansa Clip? Több mélye van?
Ezt "Headphone output power: 120mw+120mw/32ohm" hogy kell értelmezni?"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Tulku
veterán
Úgy gyakorlatilag minden "teszt" teljesen egy kaptafa...betűk és márkák változnak....sajna itt nagyon érzik a PR munka, semmi egyéb...legalább valóban bemutatnák...de ez a folytonos, nagyonjóésszép, minden tökéletesség fárasztó és idegesítő...én senkinek nem ajánlom, nem mérvadó....
-
őstag
Akkor a Chine Post a befutó? Mert az FX-Audio DAC-X6 ,ami 67 dolcsi volt az átcsúszott.
Hivatalosan pedig ugye ez lenne az eljárás.
- magánszemélytől érkező küldemény esetében a 45 eurót,
- külföldi jogi személytől érkező küldemény (ún. rendelt áruk) esetében a 22 eurót.
meg nem haladó összegeknél nincs vám (2,5%) és ÁFA (27%)Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
őstag
Csütörtök du-án nekem is jó Nyíregy Mit vigyek?
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
dethroner
veterán
Két kis csavar tartja össze az egészet, szóval elvileg a szétszedés nem okozhat problémát. Sokkal jobban félek azonban az összerakástól Hogy néz ki egy ilyen szétszedés-összerakás, tudsz mutatni egy videót? Ha nem tűnik gázosan megoldhatatlannak, bevállalom a mutatványt.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Ciccuka
veterán
A legtöbb lejátszóban kritikán aluli vagy nincs is erre lehetőség egyáltalán. Pedig azért többeknek lehet hasznod. Ha megfelelően tág a hangzás karaktere akkor én is feleslegesnek tartom ezt az opciót (vannak azért bőven Basshead arcok).
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Bodz
nagyúr
Szóval a szerkezet (Onn X5)...
Egy videó. Annyi csak a különbség, hogy nekem fekete usb kábel volt a dobozban.Szeretem ha valami szépen van csomagolva, már kibontáskor ad egyfajta elégedettség érzetet...
Az anyaghasználat jónak mondható, egyáltalán nem gagyi.
A kezelés elég vacak, a gomboknak több funkciója is van, attól függően, hogy éppen hol vagyunk. Tipikus kínai logikátlan megoldás. Meg lehet tanulni, szokni éppen.
A hangja teljesen rendben van kb. 40 dollárért, többet nem is nagyon érne. Tisztán szól, egyik tartományban se esik túlzásba, szóval nem lehet ráfogni se a sötét, se a világos hangot. Igazából főleg a közép az erőssége, itt meglepően részletes.
Telefonomnál jobban szól, tehát siker, viszont a világot nem váltja meg, szóval a többszörös árú eszközökkel nem igazán játszik egy ligában.Közben viszont vettem egy új fülhallgatót is (ATH-E40), amiben sokat benne hagy, ezért kell majd más megoldás. Ez jelenleg az asztali rendszerem, de sajnos nem tudom magammal cipelni mindenhová.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Természetesen csak poénnak szántam a "meggondolom" részt
Egyébként régebben én is nézegettem, de úgy rémlett, hogy lényegében egy upgrade-elt Ruizu X02. Most viszont Headfi-n gyors beleolvasva egész jónak hangzik (egyik srác hangban a fiio m3 fölé helyezte). természetesen ez nem zárja ki, hogy "csak" egy upgrade-elt Ruizu X02. Mindenesetre kíváncsi vagyok majd a véleményedre, hogy mit tud.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
capulet75
addikt
Igazából most keresek új mobil fejest is, mert a CAL már elég leharcolt, és a pótlására szánnék olyan 40-50k-t, bár ötletem sincs hogy mit vegyek helyette. Ha jó a C3, érdemes lenne mellédobni valami AMP-et? Egyáltalán kell? Nem szeretem telefonról hallgatni a zenét, mert bár az M7 elég jó, de valahogy akkor se.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
A Cowon nem nagyon gyárt rosszat de ki tudja.
És van persze a jó öres SanDisk ami tudom hogy jó, vagy a GoGear ami detto.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
Ha van tipped, az segítene. Kicsit bővítettem a keretet, olyan 20k-ig keresek futáshoz, edzéshez, nem nagy méretű lejátszót, vállalható hangzással. Végül is a 8GB is elég, bár a FLAC megeszi a tárhelyet, de max nem lesz az. Amazonon elég jó választék van 50 és 85 dollár közt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez csak a Note Pro, ha jól emlékszem, a sima Note nem tudja ezt. Csak azért érdemes megjegyezni, emrt a sima Note az ilyen 40 ezer körül mozog itt, a Pro pedig 120 körül
csodaember: Valamelyik Clip lejátszó is megfelelő lehet. Használtan, vagy refurbished verziókat egész olcsón be lehet szerezni.
-
félisten
Kössz!
Itthon csak 4 vagy 8gb-os verzióban van, kint láttam 16gb-osat is, de eddig sehol sincs raktáron, sőt ára sincs, mert éppen nem elérhető.
Ha tudna ogg-ot, vagy aac-t, akor lehet, hogy elég lenne a 8gb - bár nem próbáltam még ki alaposan, hogy ezek a formátumok mennyivel kisebb helyen hoznak azonos minőséget.
Ezeket leszámítva mit kell tudni a hangjáról?
Régen volt nálam jó ideig kölcsönben egy 1gb-os régi fémházas gogear lejátszó. annak a hangja nagyon kellemes és pihentető volt, de részletességben messza volt a Sansa-tól.
Tudom, hogy a két jó tulajdonság együtt nem olcsó multaság, de valami jó kompromisszum lenne az igazi.Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
fericske
addikt
Én javaslat szerénykedelemmel RAZR i XT890.
Gonemad lejátszóval nálam ez veri hangban a fiio x1-et meg a ihifi 770c-t. Illetve amit saját fülessel és Gonemaddal halottam LG f6 meg Htc m8 is vacakul szól ez mellett.
Az említett szoftverrel kezelhetőségben is veri őket - ami nem meglepetés persze.
Az anyagminőség meg kiváló még ennél a szériánál. Hátul kevlár védi a sérülésektől, elöl pedig a gorilla glass körüli ráma a repülőgépek burkolatánál használt ötvözetből készült. Alumínium ház, csavaros szerelés, illetve cseppáló a burkolat, esőben sem kell félteni. (Meg f@sza jól néz ki szerintem ez a teló , főleg a szélekig kiérő kijelző miatt.)
Az üzemidő miatt választottam anno ezt a telót (2 és fél éves most már, de ugyanúgy szuperál mint újkorában) mert 2 napig bírja egy feltöltéssel átlagos használat mellett és internet kapcsolattal.
De ha csak zenéhez használod, sim kártya nélkül és kikapcsolt internettel ennek dupláját is bírja.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Kevés infót találtam róla. Ami meghallgatás utáni véleményeket olvastam - ami nem valami sok még, 5-6 különböző vásárló tapasztalatai - , azok eléggé megosztottak voltak, ami arra enged következtetni, hogy nincs alulárazva ez a kütyü, vagyis nem lenne egy várakozáson felüli vásár.
Xduoo x2 és Fiio x3 1st szintek fölé nem is mentek összehasonlításban. Van aki gyengének találja mélyekben, pedig nem basshead.
Van aki az anyag és összeszerelés minőségére is panaszkodott, hangsúlyozva a kerékgombot.
Nem olvastam olyat róla ami jó vételre utalna. -
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hozzám érkezik pár héten belül (11.11ben rendeltem), de nem hiszem, hogy ez számodra nagy segítség, mivel én ugyebár pécsi vagyok
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én is egyébként erre gondoltam, hogy egyedi/ritka esetről lehet szó, mivel neten bárhogy kerestem (head-fi topikot szinte végigolvastam), nem olvastam róla ilyen bug-ot, csak hasonlót, h sok tapogatásnál az ujjról rárakódott kosz/zsír miatt behülyül. Viszont itt full tisztára törölve a képernyőt, szimplán bekapcsolva egy idő után (jellemzően 3-15perc) elkezdte a "mutatványt". amit én gondoltam emiatt, hogy extraérzékeny a képernyő, annyira hogy a rajtalévő hajszálkarcok miatt hülyül meg (akárcsak a rárakódott koszok miatt), vagy használat közben az aksi/kondik stb melegedése miatt talán hőtágulás belülről (vagyis alulról) nyomást fejt ki a kezelő tapirészre és ezt érzékeli.
Bármi is lehet az oka, én jó ideig tartózkodom a tapogatós lejátszóktól (ezért is best buy nekem az x3 )[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Az nem fw szerintem hogy elkezd rohangálni az lcd-n az épp aktuális menüsor, és nem tudod megállítani...persze lehet egyedi eset, de mintha több helyen is olvastam volna ilyet, és azt is hogy horror kezelésre...
Ezért mertem erősen nem ajánlani....ha füles topikban nem ajánlanak Kemcsoék egy fülest, mert hallomásból sok a hibás darab, akkor szerintem ezt is lehet nem ajánlott cimkével ellátni kezelés miatt
-
fericske
addikt
Én egy Questyle QPR1-re áldozni fogok, mikor összekapom magam anyagilag. Egy kicsit bízok benne, hogy menetközben újracsomagolják az árut és lecserélik a kezelőfelületet. Egyébként hangra nagyon bejött, jobban mint bármelyik A&K.
A Fiio E10-emet is nagy valószínűséggel egy Questyle fogja leváltani, a Q192-es DAC/AMP-juk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest