- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, Tulku-val cseréltünk, hozzá ment az AK, hozzám meg az X5. Fejeshez ez utóbbi lényegesen jobb, de többnyire csak usb-transzportként üzemel
Hangban az AK verhetetlen az árkategóriájában (nekem a P1 lenne utána a következő szint), de 0.00001-es erősítő van csak benne, fejeshez teljesen alkalmatlan, fülest meg nem igazán hallgatok, ezért van nálad -
Luissimo
veterán
vegyél helyette 8 gigásat, aztán majd cserélgeted a tartalmát
olcsóbbköltségvetésű
-
fattyu
veterán
-
törölt tag
Ja, azt nem is figyeltem, csak arra emlékeztem, hogy az ilyen felső kategóriás dolgokat nem nagyon szokták otthon forgalmazni, a PHA sorozat sem nagyon volt kapható.
Egy munkanapot simán kibír a P1, de szerintem 10 óránál nem megy tovább. Valahol olyan 9-10 óra a reális talán. Midnenképpen gyengébb az AK100-nál, az olyan 14-15 órákat ment, de igazából ez nem zavar, irodában használom leginkább, itt bármikor töltőre dughatom, és olyankor is megy a lejátszás.
Fejesekkel mérsékelten bír. Nagyjából az összes új AK-val (kivéve a Jr) egyetemben 2,3 Vrms a kimenete (fejhallgató állásban maximumra tekert hangerővel), ez már egész sok fejest szépen elvisz. Most például egy Oppo PM-3 szól róla, igen igen jólDe a Fostex T40rp-t is élvezhetően hajtja, vagy azt a Szmelát, aminek mindig elfelejtem a típusát.
Fülesből én valami armatúrásat néznék hozzá, mondjuk 3 drivertől felfelé, de kipróbálnám hibriddel is szívesen. Főleg azzal az új Lear cuccalAz új AK szériát én nem hallottam még, csak a 240-et. Szerintem a 100-mk2-nél jobb lesz. Az első generációs 100 és 120 közt amúgy nincs igazán sok különbség, talán olyan 10-15% érzésre amivel a 120 jobb volt. Az újaknál gondolom hasonló a felállás. A 240-hez képest emlékezetből kicsit jobban bevesz a zenébe, érzelmesebb hangja van, de ezek elég apró különbségek amúgy. Inkább azért modnom, hoyg jobb nála, mert nézd meg a hivatalos árukat, még ha számszerűsíthetően kétszer jobban szólna az AK240, akkor sem éri meg azt a felárat, elképesztően drága, és akkor még kihoztak egy 380-at is, mert állítólag a 240 volt a legjobban fogyó modelljük
-
Robi BALBOA
őstag
Nálam úgy néz ki a dolog, hogy a laposra fel van telepítve egy a lejátszón lévő iriver4 nevű progi, a gépre csatlakoztatom a lejátszót(bekapcsolva és adatátviteli módban) és elindítom ezt a progit és ez egyből felajánlja az új firmware telepítését, ez letölti és felrakja a lejátszóra, ezután lehúzod a gépről és újraindítás után felrakja magának az új firmwaret.
-
fiio.hu
csendes tag
Kicsit kisebb és könnyebb lett az új verzió(12-15%), hasonló akkuhasználati időkkel, minimális különbségekkel a kimeneti teljesítményt illetően, megemelt üzemi feszültséggel (+7,-7V), füles távirányítás. A belső architektúra átalakult, a következő lánc van benne: JZ4760B + SA2000 + PCM1792A + PGA2311A.
Ezzel natív DSD dekódolásra is alkalmas lett, akinek ez fontos, annak biztosan megéri a váltás. Hallani még nem hallottuk, ezért a hangképről nem tudok nyilatkozni, de én pl. élvezem az X5 1st Gen-t is nagyon. -
Tulku
veterán
Csak ez volt kipróbálható és csak 16 gb-os verzió van a valóságban...náluk....külföldi tesztoldalakon 32 gb-os verziójút tesztelnek, az már egy elfogadhatóbb kategória számomra belső méretileg...hangban gondolom semmi különbség.
Az a legfőbb problémám ezekkel a belső tárhelyes cuccokkal, hogy pont azt nem tehetem meghallgatásukkor ami miatt odamegyek...saját zenéimet meghallgatni...mert szép egy ilyen teszt CD, de nekem semmit nem mond.
Így még azt sem tudom ajánlani hogy hallgassátok jó szívvel, legfeljebb ha ez a Marantz teszt lemezetek megvan otthon és kívülről ismeritek...
Zack: gyártási szórás?
-
-
Ati1979
veterán
Igen sajnos nincs.
Amúgy én nagyon elavult kezelőfelületű lejátszót nem vennék semmiképp. Megkeseríti az ember életét.
A használati értékben nagyon erőteljesen benne van a kezelőfelület is.Szóval nálam a hifiman-ek eleve kiesnének.
A gyártó hibája ha kvarcjáték kijelzőt meg nem érintős nehezen lépkedhető menu-t rak a DAP-ba. Nem fogják venni. Ennyi. Ez természetesen nem konkrétan a hm801-re vonatkozik.
-
törölt tag
Hangban (részletesség, dinamika, stb) valahogy szerintem az AK100-120 körül van, csak kicsit más karakter tőlük. A Plenue 1-nél ilyen tekintetben kicsit gyengébb.
Erősítőben, teljesítményben viszont magasan az összes AK és Plenue felett van, a legjobb hordozható erősítő, amit hallottam szerintem. Talán a Hibino DX100 az, ami jobb nála.Sajna Calxy M-et nem hallottam, de arról amgúy elég rosszakat írnak, szoftveresen állítólag elég vacak, nagyon rövid az üzemidő, és az ergonómia se nagyon vonzó.
-
-
Ati1979
veterán
Hát, nem vagyok benne biztos.
Esetleg a lotoo paw gold. De az is inkább ak240 szint lehet.Mondjuk nem tudom, mert nem hallottam mindent.
Erre se tudok mit mondani, de szerintem túl sok (felesleges) funkció + android + sony + design teszi ki az ár nagy részét. Szóval a hangminőség nem biztos, hogy plafonon van az árhoz képest. De ki tudja?
Mondjuk csodák nincsenek. Az eddig általam hallott lejátszók nagyon árban voltak.
Itthon elég sok mindent nem lehet kapni.
Bizonyos ár fölött nem is érdemes behozni DAP-okat az országba.
-
bozont
veterán
Nem mondtam, hogy jobb hangja van, de sokak szerint akik hallották a kettőt és most a Headfonia teszt szerint is, annyira jól sikerült az X3ii hogy elég közel került az X5-höz. Persze még mindig jobb a nagy tesó, de nem annyival mint amennyivel drágább (bár ahogy írták már többen is a tapasztaltabbak közül, az árkülönbözet inkább fordítottan arányos a hangminőség javulásával
). De ezt csak mások tapasztalatai alapján írom, saját nincs sajnos.
A teszt szerint viszont az X5ii szinte nem nagyon lépett előre hangban az X5-höz képest (és amp terén sem). Szóval az első generációról ezek szerint nem érdemes váltani rá, max minimális ráfizetéssel akinek kell a natív DSD, meg ez a deep sleep funkció.
De ugye az a legjobb ha meghallgatod személyesen valamelyik boltban, ha már itthon is elérhető lesz. -
bozont
veterán
Headfonia teszt, még most olvasom én is.
-
magyargyerek
tag
vettem egyet az AK100-ból. Rászántam magam mert már régóta szemeztek vele de sajnáltam a 190-et kiadni. Meggyőztem magam, amúgy is kelett volna mikró sd karit vennem mert hatalmas flac gyűjteményemnek kicsi lett a 32GB-os kártya. Így bővítettem a memóriát is mert ezen + tárhely lett, az X3-on csak 8 gb van.Most tesztelem a kütyüt.. Takstar pro 80-at hajtom vele. Na az X3 után léptem feljebb ezzel az eszközzel. Tudom kihajtana erősebb fejest is de most erre van keret. Hangja kb- az amit vártam, hatalmas. Részletek még jobban elkülönültek.
-
.DLL
veterán
E12 nem rossz, az egész kütyü egy erősítő, van belőle DIY Editinon is, nem tudom még kapható-e, de így te állíthatod össze a neked tetsző hangot. Őszi talin egy T70-nel és DT770-el is (sajna nem tudom hány Ohm) próbáltam, eléggé erőteljes, ugyanakkor jó terű volt a produktum (az egy sima változat volt). De Line-out-tal rendelkező DAP-ot vegyél elé.
-
-
fiio.hu
csendes tag
Igazából nem sokat tudunk még mi sem róla, csak annyit, hogy idén szeretné bemutatni a FiiO, és igazi zászlóshajónak szánják, 700 Euro körüli végfelhasználói árral. Tehát tényleg több, mint pletyka, de azért szerintem nem mostanában fogunk ilyent a kezünkbe. Sajnos nincs több infó, de jelentkezem, ha kapunk valami frissítést.
-
törölt tag
Ez igaz, de mondjuk szerintem út közben elég ennyi azért. Otthon meg rá tudod kötni a gépre DAC-ként. Számold amúgy össze, hogy mennyi zenéd van összesen, a legtöbb emernek még flac-ban sem lenne tele az a 64 giga
Amúgy szerintem itt a többség nem audiofil, de valahol el kell kezdeninubreed: Én mostanában olyan napi 3-4 órát használom szerintem, leginkább irodában ülve.
-
törölt tag
Mondjuk szerintem ez azért nem akkora nagy probléma, nekem most a beépített 32 mellé még van egy 32-es kártyám, és igazából elég. Erre is rettenet sok zene fér, pedig csak flac formátumban rakok rá mindent. Persze ha ilyen 24/192-es albumokat akarsz hallgatni, akkor más a helyzet.
Vegyél Ak240-et, abban alapból 256 giga van -
törölt tag
Hivatalosan igen, és abból kettőt egyszerre. De szerintem menne nagyobbal is, legfeljebb mondjuk más fájlrendszert kéne rátenni, vagy két külön partíciót létrehozni. Az AK100 is megy elvielg 64-es kártyával, csak lassabb kicsit, meg trükközni kell a fentiekből valmit, hogy beolvassa.
Szerintem arról van szó, hoyg amikor kiadták, akkor nem volt nagyobb. Amúgy olyan sok 128-as kártyád van elfekvőben, hogy ez probléma? -
törölt tag
Még nem hallottam én sem, de erősítőben állítólag nagyon ott van, hanemban sem rossz, kb valahol az AK100 környékre, vagy kicsit talán alatta, ez változó, hogy ki ír róla. Errefelé viszonylag menő, majd megpróbálok egy ilyet is elkapni a Plenue 1 után.
Egyébként marha jól néz ki, csak kicsit a kezelőgombok furák nekem, meg hát szép méretes dög, viszont tényleg olyan luxus hatást kelt a külsejével. -
törölt tag
Hát, szerintem nagyon sokkal többet nem biztos, hogy ki lehetne hozni, inkább olyasmit lehetne elérni, mint az ilyen szoftveres filterek, EQ, csak talán jobb minőségben. Amúgy van pár Hifiman lejátszó, amiben akár erősítőkártyát is cserélgethetsz, azoknak ténylegesen nagyobb hatással van a hangjára a változtatás, de ott ugye hardverelemet kell scerélni.
-
.DLL
veterán
Igen, ezt csak ivás után lehet hosszan hallgatni.
(#24343) raven12: Szerintem ugyan azt hallottátok, csak mindenki másképp fogalmazza meg a különbség mértékét. Ha magát a zenét vesszük alapnak, ami kitölti a zene 90%-át, akkor a maradék 10% jelenti a különbséget, egészen alaplapi hangkártyától az MSB Select DAC-ig. Alaplapin is (oké legyen 80)-90%-ban ugyan azt a zenét hallod: XY-tól a "WZ"-t. Meg az MSB-ről is ugyan azt a számot hallod, csak az a 100%-át kiadja. Akkor két mobil lejátszó között a különbség pár százalék lehet. Nagyon jól hallható, megfogható, megfogalmazható különbség, aminek a hiánya lehet fájó, de akkor is csak pár százalék, és abban te is egyetértesz, hogy ennyit nem adnál érte. Ha MSB szintű hangot produkálna, az már ég-és föld különbség lenne, és a vesédet eladnád, hogy 6 kilóért a tied legyen az a hang, valószínűleg, mert annyiért ajándék lenne.
Csak hát egy MSB Select 70.000 dollár
-
nubreed
veterán
Köszönöm, tényleg.
én méág múlt héten kerestem akkor nem találtam. Vagy valamit elbénáztam.
a Sonyszalon (központiszalon) leírása szerint nem tud flacot:
AAC, AVC, JPG, MP3, MP4, MPG4, PCM, WMA, WMV9
de egy csomó más helyen meg leírták a neten, hogy tud azt is.
Remélem a csomó más helynek van igaza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest