Hirdetés
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
corebonts
csendes tag
válasz
V3ntur4
üzenetére
Szintén külterület, Szeged. Telenoros flottás netünk van már 2.5 éve, először nagyon jónak tűnt, de csúcsidőben (nap közben, főleg hétvégén) már egy ideje az 1 Mbit sincs, éjszaka teljesen jó, kb 20-25. (Telefonomról a voda nem nyújt sosem 25-öt, viszont nem is megy nagyon 5 alá)
Ha tudsz szerezni SIM kártyákat különböző szolgáltatóktól, lehet érdemes lenne megmérni a nap/hét különböző időszakaiban, hogy mit tud. Nem csak a térerő számít, hanem a cella leterheltsége.
Mi most akarunk kipróbálni egy mikrohullámú szolgáltatót (netsurf) de mellette egy ideig szerintem megtartjuk a mobilnetet, mert elég rossz véleménnyel vannak róluk. -
válasz
MaCS_70
üzenetére
nekem is viszonylag gyorsan végigfutott az iqpro, de van akinek meg nem, és volt akinek szembejött az a dolog is, hogy jaa, hónapfordulóig 4 gb. én nem tudom, hogy csubuka mennyire akar kockáztatni párezer forintért cserébe

esetleg ha nem kell nagy sebesség, viszont van diginél ügyfél ismerős, egy digi adatkártya is jó opció lehet (50 gb és 1000 forint). -
csubuka
addikt
Köszönöm, ez végülis lehet egy opció ingen.

Jó kis lehúzások vannak itthon, Dániában fizetek 6000 Forintnak megfelelő pénzt, korlátlan data, korlátlan beszélgetés országon belül, iszonyú sok EU lebeszélhetőség, 10GB EU adatroaming (ami mondjuk nem teljesen okés, de ma jobban viselkedik, mint tegnap
).Lehet akkor apun keresztül valamit intézek cégesen, csak a papírozás nem hiányzott annyira.
-
totron
addikt
Minek mindig netezni.
-
-
Soma01
veterán
válasz
csubuka
üzenetére
A Mobil flották témában kérdezz rá az IQpro flottára. 5000 ft körül van a korlátlan net, belépési díj és hűségidő nélkül. A belépés pontos menetét nem tudom, de kell majd ajánlás hozzá, ami szintén kérhető itt a fórumon. (külön téma, keress rá... itt van [link]
) -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apró mobilnetes tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy jól látom-e azt, hogy mi volna célszerű a kínálatból nekem...
Olyan havi 60-100GB adatigényem lenne mobilon. Itthon semmilyen előfizetésem nincsen és kicsit Magyarországon leszek, de a roaming netem nagyon nem jó, adat lenne rajta sok, de belassítják nagyon, ahogy kinéz. Esetleg édesapám telenoros céges flottájába tudok bekéredzkedni talán (bár hűség nélkül nemigen, nekem ez meg csak pár hónapig kell)... De ha utcáról besétáló vagyok akkor is kb ez a Telenor Hipernet Home+ M, előfizu nélkül lenne a legélhetőbb nem?
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Korlátlan beszéd és net kártyának müködnie kellne routerben (Huawei E5186)?
online APN-el csak 2g van, net APN-el nem csatlakozik fel.
Lehet csak net kártya működik routerben és beszéd kártya nem? LTE stickel viszont mükodik ez a sim online apn-el.Eladtam a routerem és a vevőnél nem megy....
Köszönöm!
-
V3ntur4
csendes tag
Sziasztok! (Fú de rég jártam erre
, most viszont szeretnék tőletek véleményt kérni)Külterületen lakom, és szeretnék korlátlan mobilinternet előfizetést (nem elérhető semmilyen kábeles szolgáltató) Fél nap keresgélés után a legbarátibb konstrukció amit találtam az a 6forint.hu nak a korlátlan adat sim kártyája egyszeri 5000 ft és 9000 ft os havidíjjal. Tud esetleg valaki ennél barátibb konstrukciót?
Találtam még egy lehetőséget, bár itt 1000GB a limit (Ez talán elég lenne) és utána teljes kikapcsolás (triconnect.hu) nekik 6825 a havidíj, viszont van egy majdnam 15000 ft-os kaukció.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Ez a felhasználás mindenképpen kompromisszumot igényel.
Egy akkus eszközt hálózatiként használni értelemszerűen problémát okozhat, amire jó felkészülni.
Ahogy egy akkutöltő szakember mondta úgy húsz éve, a lítium hisztis elem, nagyon oda kell figyelni a kezelésénél, különösen, hogy ellentmondásos igényeket kell kielégítenie.
A töltőn hagyott akkuval az a gond, hogy 3,92 volt fölött eleve fokozott a degradáció, márpedig 4,2-4,3 voltig töltjük a lítiumos akkukat. A 4,2 volt lenne az ajánlott kobalt, mangán és nikkel használata esetén, de a gyártók mindenféle trükkökkel feljebb viszik ezt a feszültséget. Az elmélet egyébként azt mondaná, hogy akkor kell lekapcsolni a töltést, amikor a töltőáram a névleges érték 3%-ára esik vissza.
Szemben az általános ismert kémiai akkukkal, a lítiumos akkuk egyáltalán nem tolerálják a túltöltést, tehát konkrétan nincs csepptöltés. A gond viszont az, hogy a paraméterek szerint csurig töltött, és a töltésről leválasztott akku feszültsége esni kezd, amit a töltő érzékel, és gyorsan rátölt. Ez pedig egy végtelen ciklusba megy át, amiben az akku egy számára már nagyon kellemetlen üzemállapotban kap kis töltésegységeket.
MaCS
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Konkrétumokat is írhatnál, hogy mit kerüljön az ember ha nem akar drasztikusságot az otthonában. Mik rendelkeznek kifejezetten nem ilyen áramkörrel és mik igen. Mert így csak körben járunk. Mindezt összefésülve azzal, hogy milyen lenne ciklusokkal kinyírni - ahhoz képest a drasztikusnak nevezett, töltőn való élethosszrövidítés is egy szükségszerű és vállalható felhasználás. Mondjuk nem új, levetett másodtelót simán be lehet fogni ilyen célra.
Szerkimerki.: 4G-re átállás óta nagy ütemben romlik az aksim, azelőtt normális öregedést tapasztaltam, pedig osztás jóideje megy róla.
-
totron
addikt
válasz
üzenetére
Konnektorközelben hagyható töltőn. Ősrégi beragadtság, hogy púposodik az akksi tőle, ennek valahol a 2000s évek elején vége lett. Nem tölti túl, én is így osztok róla USB-n, AP-ként is megy. Gondolj bele, egyébként csak a ciklusokat tolnád bele, na az az igazi gyorsgyilok az akksinak.
(#7969) MaCS_70:
Még mindig nem jó. -
totron
addikt
Hogyan jobb és nyereségesebb egy router (antennája), egy dedikált mobilnetes eszköz, mint egy telefon vételezőképessége. Sallangok nélkül.
-
sepsi0
őstag
MIKROTIK LHG LTE6 kit
Azért durván jó ez a cucc, előző konfiggal 1-2 naponta új ip-t kaptam a szolgáltatótol.
A Mikrotik-el ha nem lett volna áramszünet, már 20+ napja ugyanaz az ip címem lenne, kvázi fix ip.... 12 napja ugyan az az ip címem.
Megért minden forintot.
Még annyi, hogy késő este, éjszaka sokkal jobbak az értékek, nem ingadoznak. Sőt éjjel maxon jön a sávszél (100),napoal 50-60,este 40-50.
-
sepsi0
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Akkor lesz konfig.

Én eladtam egy pár sticket és elajándékoztam a rokonságban.
Egyet megtartottam vészmegoldásnak, de most az meg kölcsönben van a haveromnál az egyik megosztó simmel.
Én is most fogom felrakni az Apróra a régi router+antenna párost, de nem akarom apróért adni, mert akkor inkább megmarad tartaléknak az.
Én B593-at vennék. Nálam az volt a legmegbízhatóbb, bánom is a cserét, gondoltam legyen 1000 lan meg cat6 így lett E5186.
Láttam volt most fent B525 12eft-ért telenor függő, meg E5186 telenoros 15k-ért,ezek nagyon jó árak.
Én routert vennék, mert egy Openwrt képes router 7k + stick 6k. B593 meg kb 12k-ér.(#7964) MaCS_70
Nem ismerem. Azokat írtam le, amiket már használtam, láttam.
Az biztos, hogy vagy Huawei vagy MikroTik, mást nem vennék. -
válasz
MrSealRD
üzenetére
olcsó megoldásként egy bármilyen router jó lehet, amin elmegy az openwrt és van rajta usb, abba lte stick, osztjóvanaz. vagy vannak kínai bizbaszok, amiknek az egyik vége usb a sticknek, másik meg ethernet.
de én szerintem egy usb hosszabbítóval kihoznám a szekrényből a sticket, ami usb-n csatlakozik az opensense géphez
-
Köszi. Megnézem alaposan az összes routert, aztán rámegyek az apróra hátha lesz pont jó áron olyan amit keresek.
Igen, emlékszel, volt Openwrt-s időszak még a WDR3600-al. Kezdetben Vargalex FW-vel. Aztán LEDE-t is raktam... Végül AC-ra váltásnál más irányba mentem. Van egy virtualizált Opnsense egy 4 portos hálókártyával. Ebbe megy most WAN ágon a UPC, LAN ág-ra egy Unifi switch, és a 3. portra szeretném backup megoldásnak az LTE modemet. Ezért ragaszkodom az Ethernet csatlakozáshoz. Egy failover configot akarok csinálni. Meg így messzebb lehet vinni majd a szervertől a modemet. Mert tervben van egy rack szekrény... -
sepsi0
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ha nem régi az eszköz, akkor elvileg független kell hogy legyen, vagy ingyen kell függetlenítse a szolgáltató.
A gond inkább a szolgáltatói firmware. Pl. Huawei E5186 van Telenoros firmware-el ami nagyon le van korlátozva tudásban.
Különféle tools-okkal lehet rájuk rakni gyártói vagy más szolgáltatói firmet (pl a Finn firmek sokat tudnak), de nem olyan egyszerű, nem próbáltam.
Ha emlékeim nem csalnak te otthon vagy a routerekben és az alternatív firmwarekben (Openwrt) így neked nem lehet gond.
Lehet keverem a nicked.
Persze van más alternatíva, pl Tplink, de nekem nem jellene.
Anno egy Asus lte routert próbáltam.... Fix antenna, cat 4,buta firm,.... soha többet.
Csak olyan eszközt vennék, amin van külső antenna kimenet.A sticket úgy ajánlottam neked, hogy router+pl Openwrt.
Függetlenítés. 2-3 éve vettem a Tescoban több darab Huawei E3372 dominos sticket, mind független volt.
-
sepsi0 & Soma01 Köszi szépen az ajánlásokat.
Csak nagyjából tudtam megnézni az ajánlott eszközök adatlapjait. Egyelőre azt látom, hogy ezek már reális alternatívák.
A függő eszközök biztosan kizárva...van olyan amelyikre nem működik a függetlenítés? Mert egy utólagos függetlenítéssel se lenne problémám.
A Miktrotik meg tényleg jó lenne...és az árán kívül nem tudok másba belekötni... majd egy következő upgrade-nél talán. -
Soma01
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Itt már minden (kommersz) gyártó Wi-Fi-t tol neked. Nem adnak LAN csatlakozót. Az már extra manapság.
Huawei B315 is szóba jöhet. 15.000 Ft alatt is ki lehet fogni néha. De az átlagára 15.000 Ft. Kb. ennyi az E5180 (LTE cube) is. Innen indul használtan. Újonnan 35.000 körül kezdődnek. Figyelj majd rá, hogy van-e szolgáltatói, hálózati zár a routeren. -
sepsi0
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szia!
- Mobil stick kb 10eft. Akkor jó, ha a cella mellett laksz.
Nagyon ritkán ki lehet fogni 2-3eft körül, én is annyiért vettem több darabot (Domino)- Huawei B593 16-20eft. Szerintem nagyon stabil, ez is cella közelében jó. Lehet hozzá kültéri antennát kötni 10-20eft. Ez már távolabb is jó. 10/100 lan.
-Huawei E5186 18-20eft. Ez is kültéri antennával jó szerintem.
Ezek mind voltak nekem, az árak használt árak.
Ami még van, de nincs tapasztalatom. Huawei B525/B535 25-35eft.
Eddigi legjobb eszközöm a kolléga által is említett MikroTik LTE 6 61eft.
Nekem a játék közbeni pingel volt mostanában gondom, a Mikrotik megoldotta. Ha játszani nem akarsz, akkor a fentieket is ajánlom, lehetőleg független gyári firmmel, ha nem az azt is meg lehet oldani.De tényleg a Mikrotik a legjobb. Talán a Stick nem annyira stabil. Régebben nem volt ping gondom a felsorolt eszközökkel. A fentiekből a legstabilabb a B593 volt, ha jó a 100-as lan, de nem hiszem hogy nagyobb sebességet produkálna mostanában a 4G. Ez Cat 4-es, a Stick is az nem tudnak CA-t. Az E5186/B525/B535 Cat 6-os és tudják a CA-t, de nem sok értelmét láttam eddig, nekem a stabil B3 sáv (1800mhz) vált be.
Nálunk ez a fő net lassan 4 éve. -
Helló!
Szóval backup net céljából keresek 4g modem/routert. A WIFI funkció nem érdekel. Ha csak 1 szál Ethernet portja van ami leadja a netet, az is bőven meglel. Egy a lényeg, hogy ha belerakok egy SIM-et akkor hálókábellel a routerre kötve adjon netet ha az elsődleges vonal kihullik. A konfig része nem tárgya a kérdésnek. Csak az eszköz. Legyen stabil jól konfigurálható szoftvere... Árban a legolcsóbb megoldást keresem ami nem megy a minőség rovására. -
4Grider
félisten
A hivatalos info az, hogy ha tudsz net apn-t használni, akkor publikus ipv4 címet kapsz, ha pedig online apn-t, akkor nat-oltat. Utóbbinál előfordul időnként, hogy elfogynak a publikus ip mögött a nat-olás miatt használt portok, és így az adatforgalom megáll. Elbontás/újraépítés (vagy az eszköz újraindítása) miatt kapott új ip orvosolja a helyzetet. Online apn-en ülő eszközt a nat-olás miatt távolról csak egy harmadik, publikus ip-vel rendelkező szerver közbeiktatásával tudsz elérni.
-
Márton
nagyúr
Hát pedig a publikus ip-vel, dyndns-sel sosem volt gond, mindig elérem a gépet, csak az egyik irányú kapcsolat haldoklik és az is csak úgy kb. 2 hetente, pár órára. Ekkor egy sima restart segít.
Nem tudtam, hogy nem lehet beszéd célú simen 22-es portot nyitni. Erről van hivatalos infó?
Nem lehet hogy valami kombinált, beszéd+adat simről van szó? Vagy ilyet nem árulnak, üzleti célra sem? -
cocka
veterán
Akkor ott a válasz a többieknél:
A beszédcélú sim-eken az alapértelmezetten engedélyezett apn az online,
Tehát nem kapsz publikus IP-t. Következésképp nem tudom, hogy eddig hogy sikerült bármit is letöltenetek arról a szerverről. Ezért kérdeztem, hogy lehet, hogy központilag 80-on kívül enged mást is esetleg a telenor. Jó gondolom még sima IMAP, SMTP, POP3 és társai, de azonkívül?
Mondjuk ennek kiderítésében nem vagyok illetékes.
-
Márton
nagyúr
cocka: hogy érted, hogy engedi-e a kommunikációt? Nem tilt le (miért is tenné), csak úgy 2 hetente van pár óra hiba, amikor az egyik irány full instabil, a másik stabil. Egy kis helyi tv lejátszógépe van rákötve, amire távolról töltünk képet, videót. Néha onnan le, na ez az irány szórakozik. Nem én vagyok a rendszergazda, elvileg 22-es portforward van és beállítottam egy ingyenes noip-t. Több hónapja így megy, csak pár hetente gubanc van, ennek próbáljuk az okát kideríteni.
A SIM kérdéshez annyit tudok még, hogy telefon is jön ezen. -
válasz
4Grider
üzenetére
A logikád helytálló, de az általam említett online APN-ek mind adatSIM-hez jöttek, kifejezetten netes tanuláshoz.
Lehet, hogy csak szólni kell, és kap az ember net-et, és az is lehet, hogy csak a nagy felfutás miatt volt ez így. És az is lehet, hogy csak pillanatnyi pech...MaCS
-
-
Márton
nagyúr
üdv,
az mitől lehet, hogy egy 4G Telenor modemen/routeren (típust hirtelen nem tudok) egyedüliként, kábellel lévő RPi2 úgy 2 hetente eldobja az upload irányú kapcsolatot? De csak azt!
Noip dyndns van, Sftp-n keresztül kapcsolódunk a 22-es porton és míg rátölteni tudok több GB-os videót is, addig amint le szeretnék szedni róla 3-4 kis jpg képet, megáll és eldobja a kapcsolatot. A másik irány sosem szakad.
Pi hiba kizárva, mert előtte PC-ről ment ugyanezekkel az eszközökkel és akkor is előjött.
És mondom úgy 2 hetente, tehát a több órára fennálló jelenség után megint megy több napig, ezért nem tudom merre keressem a hibát. Hiszen ha valami beállítás fixen rossz lenne, akkor nem menne 1 napig se, nem?
Létezik olyen netkapcsolat/router hiba, hogy csak az egyik irányban szakad?
Már próbáltuk az MTU-t csökkenteni 1400-ra, nem segített.
köszi ha van tipp! -
ha nagyobb teljesítménnyel wifizel, mint ami szabályos, elvileg azért is szólhatnak, ha zavarsz valakit (más kérdés, hogy az szabad felhasználású sáv, ott kevésbé érdekelnek bárkit az ilyen dolgok).
hogyhogy mi köze a szolgáltatónak hozzá? nem is értem a kérdést. -
aelod
veterán
Budapesten XIII.kerületben? Ott nem hiszem, hogy a 800ason lennék. A másik, hogy ez egy jel erősítő csak. Mi köze lenne a szolgáltatónak ha szar a vétel? Azért ez vicces mintha azért szóltak volna korábban, hogy van egy nagyobb vevőm a vidéken kiépített microhullámú internethez mert szar a lefedettség.
Gondolom hiába szólok a Telenornál, hog, hé itt használhatatlan az internet amiért fizetek senki nem fog tenni semmit. Félre ne érts nem téged támadlak csak meghökkentő amit írtál.És igen megérne nekem annyit, hogy tudjam normálisan internetezni amiért fizetek havonta.
-
elsősorban azért, mert engedély nélkül nem igazán szabad adni a mobilszolgáltatók frekvenciáin. ha valami olcsó kínai szutyokkal telekiabálod a szolgáltató drágán bérelt sávját, és ez zavar valakit, akkor egészen biztos, hogy utána fognak járni.
egyébként valószínűleg működni se fog, mert ha ennyire a vételkörzet szélén vagy, akkor a 800 mhz-es sávot látod, mert az terjed a legjobban. ez a cucc viszont 1800 körül működik.
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e de kíváncsi lennék a véleményetekre.
Melóhelyen a telenor LTE hálózat nem éppen erős -112dBm jeleket produkál a telefonom. Ha vennék egy ilyent szerintetek működne a dolog? -
-
kekesj
tag
sziasztok
nagyon primitív kérdésem lenne: ha egy mobilinternet-előfizetéshez extra sim-kártyát vásárolok, akkor egyszerre egy vagy két helyről is lehet vele netezni? vagy mondjuk egyikről telefonálni másikról netezni ugyanabban az időpontban?
köszi a választ! -
Soma01
veterán
"A vodafone egyébként nem ad korlátlan nethez publikus ip címet."
Ki ad egyáltalán korlátlan netet jelenleg külön csomagban/külön előfizetésen? Ahogy láttam, inkább opcióként adják telefon előfizetés mellé. Ezért így az biztos natolt lesz. Nem?Érdekes, hogy a legnagyobb, külön adatkártya csomag a Telekomnál csak 10 GB-os!? Ezt nem is értem, miért ilyen kevés?!
Gondolom, itt van publikus IP. Telefon csomagok mellé opcióként meg van korlátlan csomag.
A Telenornál és a Vodafone-nál, 150 ill. 50 GB-os csomagokat láttam.
A flottákban persze biztosan van valódi, korlátlan adatkártya csomag is. -
Husi0007
újonc
Sziasztok! A minap találkoztam, vettem egy e5577s-321 huawei routert, ami szolgáltató által függetlenítve lett, viszont a Digis kártyát nem látta. Fw. frissítés kellett neki, amit én nem tudtam megoldani, viszont itt találkoztam egy profival, akinek pikk-pakk sikerült ezt megoldania, és csak ajánlani tudom szaboi6512 kollégát, mindent megold!! Úgy hogy mégegyszer köszönöm szépen neki.
-
4Grider
félisten
Az online játékhoz folyamatosan/stabilan kis csomagkésés kell. Pingeld meg mondjuk 1000 csomaggal a játékszervered ip címét (ping ip_cim -n 1000), é látni fogod, hogy az adott időszakban épp hogyan teljesít a mobilnet. A vodafone egyébként nem ad korlátlan nethez publikus ip címet.
A hálózatodban két kijáratot használsz. Az egyik mondjuk a 192.168.1.1 a másik a 192.168.1.2 belső ip című. A torrentezést végző eszközön tehát az egyiket állítod be gateway-nek, az összes többi eszközön pedig a másikat (mondjuk csak az ezt kiszolgáló routeren engedélyezel dhcp kiszolgálót). Mivel egy LAN-on és egy alhálón (192.168.1.0/24) vannak az eszközeid, így a példában szereplő NAS-t is minden eszközön eléred... -
KFury
csendes tag
válasz
4Grider
üzenetére
Itt a lakásomban a vodafone 4G-n az előbb 90,4 / 21,5 -t mértem 19 ping mellett a speedtesten a telefonomon, szóval nem hiszem, hogy gond lenne az online játékkal vagy mással. Igazából csak azért komplikálnám a dolgot, mert nem akarnék mobilneten torrentezni viszont a 10 mbit sebesség fullhd videóknál kevés tud lenni.
Mivel egyszerű átlaguser vagyok
nagyon bonyolult összehozni ilyen alhálózatot? Mert akkor inkább kilövöm az itthoni torrentet és megoldom az irodai vezetékes kábelneten a melóhelyen 
-
4Grider
félisten
-
KFury
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Ahol lakom csak vezetékes adsl van (telekom), kb. 10 Mbit letöltési sebességgel. Arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e az, hogy ezt az előfizetést tovább használnám csak torrentre, és mellé előfizetnék egy mobilinternetes csomagra és azt is ugyanazzal a PC-vel használnám, mint a vezetékes netet. Valójában az lenne a fő kérdésem, hogy a PC-men egyáltalán lehetséges-e beállítani, hogy az ethernet csatlakozón kapcsolódó vezetékes neten csak a torrent üzemeljen, az usb-s mobilinternetes modemen meg minden más (pl. böngészés, YT, néha online játék)?
-
LAN oldalon pedig használhat ilyesmiket:
https://www.apc.com/shop/hu/hu/products/APC-ProtectNet-%C3%B6n%C3%A1ll%C3%B3-tranziens-elleni-v%C3%A9delem-10-100-1000-Base-T-Ethernet-vonalakhoz/P-PNET1GB
https://mikrotik.com/product/rbgesp
És ethernet kábelböl is van árnyékolt kivitel.
Ehhez van megfelelő csatlakozó is, amivel az árnyékolást szintén kötni tudod. Pl:https://www.wireless-bolt.hu/32851-rj45-utp-ftp-halozati-csatlakozo/554639-ftp-csatlakozo-ubiquiti-tc-kabelhez-foldelovezetekkel
-
Hát a 1.5 kábelt kicsit soványnak érzem. Minimum 2.5 vagy 4.0 mm². Nagy áram ezen nem folyna, inkább csak nagy frekvenciásan kéne kis impedanciát elérni vele.
A földelő szondának nem kell kiállnia a földből. A köracélos kivitel azért jó, mert azt viheted a föld alatt (tűzi horganyzott az is), és majd valahol, ahol neked kényelmes megkötöd, megtoldod egy vezetékkel. Erre is léteznek kötő elemek (sorkapocs szerű cucc). Azaz nem okoz gondot a fűnyírónak sem :-) -
Diák66
őstag
Ige, működnek átlagos használat mellett a 3000 mAh akkuval a mifi routerek 10-12 órát. Nekem van itthon pár ekkora akkuval. Ami érthetetlen számomra, hogy hogyan bírja ilyen jól az akku. Az egyik már vagy 6 éves és mai napig jól működik. Természetesen folyamatos kihasználtság mellett nem elvárható a 10 óra. (megállás nélküli adatforgalmazás.) De nem is arra van tervezve.
-
sepsi0
őstag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Köszönöm az ajánlást.

A gond csak az, hogy betonozva van minden a ház mellett a hátsó udvaron a faltól vagy 3m-ig (terasz pl), így jó hosszú lenne a kábel, meg a terasz mellett sem ásnék, utána meg füvet is kellene nyírni, a kiálló vast nem szereti a fűnyíró.
Ha már ekkora szonda, 1,5-2,5mm kábel elég? Vagy fordítva, mert vastagabb kábelt körülményes lenne rákötni, kell ekkora átmérőjű kábelhez ekkora szonda?
Ha jól sejtem, ennél az antennánál nem a villámvédelem miatt van a főldelés, hanem az elektromios zajokat, hatásokat vezetné le, hogy ne zavarja a jelet.
De javítsatok ki, ha rosszúl gondolom.
Villámcsapás esetén ott van még a földeletlen lan kábel, ami a routerhez csatlakozik, így gondolom ott is menne a kóbor áram...
Router meg az egész hálózathoz. Bár itt a Belkin villámvédős elosztóm amin van lan védelem, oda akarom bekötni, de pl B és C védelem még nincs itthon, az is kellene. -
30-50 cm ? Az elég soványka :-)
1 - 2 méter ami már "mérhető", de még az életemet arra sem tenném. Kivétel ha csurom vizes az adott részen a föld (tópart, patak part).
Használjatok ilyesmit :Ez létezik több féle hosszúságban, és kivitelben is. A rajta lévő köracél mehetne közvetlenül a felfogató bilincshez is.
Persze van zászlós kivitel is :
és arra lehet (földelő kábelt) kötni saruval.
Ezeket leverni, leásni sem nagy feladat :-)
-
törölt tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszi az infót! Ezek szerint nekem legalább 4500 mah-s kell.
-
törölt tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ez azt jelenti hogy 10 óra megosztás vagy 10 óra folyamatos használat? Szokott melegedni?
-
Soma01
veterán
Mekkora teljesítményű akku van egy MiFi-ben, ami már nagynak számít?
-
cocka
veterán
válasz
üzenetére
Az E5577S-ről pont azt állítják, hogy powerbankként is működik, viszont a valóság az, hogy mihelyst powerbankként akarod használni valahogy egyből elkezd forrósodni meg megszűnik a töltés még olyan eszközöknél is, amiket bőven ki tudna szolgálni. (bár az is lehet, hogy a kábelem volt szar)
Aztán mifi helyett miért nem jó 4G router? Vagy fontos a hordozhatóság?
-
törölt tag
Sziasztok!
Mifit szeretnék vásárolni telenor korlátlan netes kártyához (150-es).
Elsősorban az üzemidő lenne ami érdekelne, napi 12 óra megosztásra lenne szükségem egy eszközzel. Vannak olyanok amik képesek ilyen üzemidőre, illetve ezek milyen áron vannak?Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ASUS routerek
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 4GB I 128SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).

Még mindig nem jó.
Amit pontosan nem tudok belőni, mert nincs képem ezen eszközök árszintjeiről.
Gondolom, itt van publikus IP. Telefon csomagok mellé opcióként meg van korlátlan csomag.