Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #12083 üzenetére
Amúgy igen! Nem véletlenül passzoltam el az Archer MR200-amat sem. De azzal más gond is volt, folyamatos érintkezési hibák a SIM foglalatnál. Plusz ha már azon kell okoskodni, hogy hogyan tedd bele meg mennyire emelkedjen ki a perforált micro/nano rész a mini részből, az már gáz.
Mondom érdekes módon a Huaweinél nem kell ilyen hülyeségekkel foglalkozni, az mindig működik. Mondjuk abba nem is mini SIM kell, hanem micro. -
cocka
veterán
Jól látom, hogy a szolgáltatóknak eszük ágában sincs még karácsonyi netet adni?
Ha tegyük fel csak 18-ától lehetne megrendelni, akkor is illene már tájékoztatni a népet. Trékomot nem néztem, a másik kettő masszívan kussol. -
cocka
veterán
válasz
atombencepvt #11946 üzenetére
Hát mondjuk egy 2-3 gigás fájl feltöltésekor már nyilván kifingik. (De hát a feltöltés is felfogható terhelésnek.)
-
-
cocka
veterán
válasz
atombencepvt #11935 üzenetére
Nálam ugyanez van, de szerintem nem 30 percenként, hanem gyakrabban.
De én azért tojom le, mert egy random feltöltést tud folytatni 1 perc után is. E téren elég intelligensek már a programok, weboldalak.Viszont játszani vagy live-ot nézni vagy "feltölteni" ne akarjál így, mert oda tényleg folyamatos kapcsolat kell.
-
cocka
veterán
válasz
Mikulásbá #11880 üzenetére
nem akkumulátoros de kompakt és jobb mint cat4?
Mondjuk halkan tegyük hozzá, hogy eleve nehéz (hacsak nem lehetetlen) e kritériumoknak megfelelő eszközt ajánlani.
Nem akkus: modem stick vagy asztali 4G router
Kompakt: modem stick
Jobb, mint a CAT4: asztali 4G router (és ott is számít, hogy melyik)A 3 metszete: üres halmaz.
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson #11870 üzenetére
Köszi. Na majd ránézek erre a cuccra. Mondjuk hogy mennyi türelmem lesz hozzá, az más kérdés.
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #11865 üzenetére
Ha ez megnyugtat, nekem 4G-n a B818-cal sem sikerül 50 megabit feltöltésnél többet kipréselni.
Gondolom Pesten, pl. a Jászai Mari téren biztos van nagyobb sebesség is, de pont nem egy okostelefonon szeretnék nagy mennyiségű adatot feltölteni. Tehát a minimum egy laptop lenne, de hogy áramot honnan szerzek a Huaweihez a nyílt utcán, na az egy érdekes kérdés lenne. -
cocka
veterán
válasz
donjohnson #11813 üzenetére
Csak erkély van, de hogy oda hogy viszek áramot az egy érdekes kérdés, majd max. lengőhosszabbítóval. Mert természetesen az erkélyhez közelebbi konnektor foglalt.
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson #11811 üzenetére
Akkor ezért van az, hogy vodánál meg csutkára nyomja a feltöltést. Valószínűleg az közelebb van.
De érdekes, hogy régebben simán tudott ez 50-hez közeli értékeket is. -
cocka
veterán
válasz
adika4444 #11780 üzenetére
Én annyira nem vettem észre, hogy a Telenor publikus IP-t osztogatna, ugyanúgy 100-zal kezdődik az osztott cím, valami carrier NAT grade cucc. De lehet, hogy csak a prepaid miatt.
A vodában meg az a jó, hogy az APN alapján te választhatod ki, hogy valódi publikusat adjon vagy "félprivátot".
A vodánál is megáll néha 1 percekre, de utána képes visszatérni ugyanazzal az IP-vel és hál istennek a szolgáltatások többségénél ez a tűréshatár még belefér. A trékomos viszont nem.
-
cocka
veterán
válasz
csernak75 #11777 üzenetére
Vagy hogy egyáltalán 4G+-e. Mert ebben sem vagyok biztos, csak "feltételezem", hogy egy megyeszékhelyen azért ennek illene úgy lennie.
De a yettel B3+B1 20+15MHz így simán van 80-85 Mbps felfelé.
Én nem tudom, hogy mit csinált itt a Yettel, mert régen nekem is volt gagyibb eszközökkel felfelé 37 mega, most meg jó ha eléri a 20-at, de inkább 13-15 körül mozog. Szóval a színvonal Yettelnél egyértelműen romlott, és amikor ilyen sebességeket mértem, akkor meg még vodás kártyám nem volt.
A Telekom az olyan so-so, azzal más bajom volt. Nevezetesen, hogy folyton session closing volt, magyarul kb. 15-20 perc folyamatos töltés után kioffolják a kapcsolatot (akkor is ha még maradt leforgalmazható adat) és nem hajlandó automatikusan visszatérni, csak ha az egész eszközt újraindítom és akkor ugye nyilván új IP-t is kap, amivel értelemszerűen a régi sessionöket nem tudom folytatni. (de a probléma eszközfüggetlen volt, mert több eszköznél is előjött ugyanez a probléma)Illetve hogy azon az állomáson engedélyezve van e az ULCA.
Ezt a B818 kiírja valahol?
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson #11773 üzenetére
Nálam B818-cal nem megy 50 fölé a voda. A másik kettő meg el se éri az 50-et.
Ja és gigabites ethernet porton megy tovább, szóval nem wifin ilyen szar.
-
cocka
veterán
Hi!
Mennyi a maximális feltöltési sebesség, ami 4G+-on elérhető? 50 megabitnél többet nem lehet ebből kihozni?
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #8650 üzenetére
Nálam az MR200 sem vált be. Tűzoltásra jó, de a SIM elhajigálás az problémás. Bár nekem még v1-es van, azóta lehet fejlődtek e téren. De szerintem már v1-es verziónál is vérgáz, ha egy alapvetően mobilnetezésre szánt routernek érintkezési gondja van a SIM-mel.
Filóztam is rajta, hogy hogy a túróban lehet az egyféleképp behelyezhető SIM-et ugyanazzal a módszerrel mégis többféleképpen behelyezni, hogy egyszer se forduljon elő, hogy benn van a SIM, de a router úgy viselkedik, mintha nem lenne benn.
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #8634 üzenetére
Pontosabban:
A Trékom korlátlan, de a session megszakítgatások miatt használhatatlan huzamosabb folyamatos le-/feltöltésekre.
A vodánál meg van 4 db APN, amiből 2 NAT-olt, 2 publikus címet ad. Simán tudtam játékszervert is kreálni, míg erre esélyem se volt a Telenornál vagy a Telekomnál.
-
cocka
veterán
válasz
Gabbana #8552 üzenetére
Hanyas verzióval?
Enyém v1-es, de szerintem a v5-nél se oldották meg a SIM érintkezési problémát. Ha úgy gondolja felismeri, ha nem, nem. Sőt, olyan is volt már, hogy felismerte, majd x idő elteltével megint nem, mintha nem is lenne benne kártya.
külső antenna a müanyag gyáriak helyén, de nem hatott semmit...igazából a logikáját se értettem, mert úgy tudtam h az nem ott kapja a jelet,
Hanem hol? Azok papíron 4G antennák, belül csak wifi antennák vannak.
-
cocka
veterán
Ja még annyit, hogy ha szervert akarsz akkor talán nem haszontalan egy hordozhatatlan = asztali 4G routert venni. A Digit azért nem is ajánlottam, mert ott eleve a feltöltésre 11 megabit/s maxot mondanak, ami nyilván sose lesz meg, asszem a gyakorlatban olyan 7 megabit körül van, az meg nem valami acélos.
Legjobb feltöltése a Telenornak van.
-
cocka
veterán
Honnan tudom, hogy szolgáltatói darabról van-e szó?
Egyszerű: a gyári felülethez képest brandelt. A szolgáltató saját logója mindenütt, saját firmware-e stb.. ebből az is következik, hogy bizonyos funkciók le lehetnek tiltva stb..
Ellenjavallott-e bármilyen szempontból kifolyólag a kód bepötyögése
Miért lenne ellenjavallott?! E5577S-t én is használok szolgáltatói fw-vel, és függetlenítő kódot pötyögtem be. (amit a szolgáltató még pénzért is baszott kiadni, ezért meg kellett vennem máshonnan)
-
cocka
veterán
válasz
balaaa88 #8532 üzenetére
Igen az. És olyannyira le van korlátozva, hogy konkrétan irtó kínos az egész és talán még az is jobb lenne, ha lehagynák ezeket az usb portokat.
Az enyém C2300 v2 van rajta 1 USB3 port és gondolván, hogy na ez már biztos hasítani fog, kipróbáltam, hogy milyen rámásolni vagy róla. Hát kb. 16 megabájt/sec a maximum. Ennél még egy kimaxolt USB2 is többet tud. Na most egy sticknek eleve nagyobb az áramfelvétele, tehát csodálom hogy egyáltalán működik.
-
cocka
veterán
Tudtommal az összes készüléküket függetlenül árulják, de ha mégse, ingyen kifüggetleníthetők a tőlük vásárolt cuccok itt:
független-e vagy szolgáltatói firmware van-e rajta
A kettő közt nincs szoros összefüggés. Egy kártyafüggetlen routeren is lehet simán szolgáltatói firmware. És egy gyári firmware-es cucc is lehet kártyafüggő.
Most hogy már jó pár éve lényegében legálisan elérhetővé tették "mindenki" számára a függetlenítést a szolgáltatók, így okafogyottá vált olyan szolgáltatói fimware-ek készítése, amik szoftveresen is korlátozzák, hogy más kártyával használd a készüléket.
Mondjuk azért vannak kivételek, pl. ugye a telenoros E5577S-t pl. hiába függetleníted, Digivel mégsem megy, ezért firmware-t kell cserélni. De alapvetően a három naggyal megy. Vagy pl. szolgáltatóiban bizonyos menüpontokat eltüntetnek, amik mondjuk a gyáriban benne vannak. Meg nyilván át van brandelve, de az ugye a működést nem befolyásolja.
-
cocka
veterán
válasz
aprokaroka87 #8367 üzenetére
Nem, de úgy jobb lenne. Pont ezért inkorrekt. Mert éjfél után elvágják, mindegy mikor rendelted meg az adott időtartamon belül.
-
cocka
veterán
Na végre volt lehetőségem mindhárom nagy 4G szolgáltatását tesztelni prepaid csomagokban. (amivel teszteltem: Archer MR200, etherneten továbbosztva)
Telenor előnyök:
Nagyon jó sebesség és válaszidő, feltöltési sebesség simán 30-35 megabit/sec is megvan.
Telenor hátrányok:
Korlátozott adatmennyiség, 5 gigánál többet nem adnak, korlátozott időtartamokra, 1 hétnél többre nem adnak még 5 gigát sem.
A mostani 100 GB-os akciójuk teljesen inkorrekt, mert bár teljes 3 napot bizosítanak decemberben hétvégenként, az intervallum fix és nem a megrendelés dátumától számítják, ami azt jelenti, hogy ha pl. vasárnap este 9-kor rendeled meg, akkor kemény 3 órát netezhetsz éjfélig. 500-ért 3 óra kicsit kevés. A megrendeléstől számíttott 72 órán át egy fokkal korrektebb lenne. De 100 gigát minimum 30 napra kéne adni, nem ilyen semmi 3 napokra.
Csak privát IP-t ad.Telekom előnyök:
Maximum papíron, de azért jól hangzik: korlátlan net 1 vagy 3 napra. Plusz vagy korlátlan időtartamra pár giga is. Ezek jók. Van 50 mega ingyennet havonta.
Telekom hátrányok:
Szóval ami elsőre olyan jól hangzik, hogy korlátlan, az valójában nem az, mert a megnyitott sessionöket kb. félóránként bezárja, így se folyamatos letöltésre, se folyamatos feltöltésre nem lehet használni. Sokszor csak az újracsatlakozás segít, ami egyben új IP-t is jelent, tehát pl. egy megszakadt feltöltés folytatására emiatt esélyed nincs. A feltöltési sebesség kb. 20-25 megabit/sec
Privát címet ad.
Ha csak hébe-hóba netezel, akkor pl. Maratonnál nem tűnik fel, meg annyira nem érdekes, de egy "korlátlanként" főleg 1-3 napra hirdetett opcióban szerintem alapelvárás, hogy tudjál folyamatosan tölteni, akár 24 órán keresztül is, ha csak annyira fizetsz elő.
Vodafone előnyök:
Van 500 GB-s csomagja, igaz jó drágán meg ad egy csomó kedvezményes netet is. 4 db APN-t biztosít, ebből kettő ad privát IP-t, kettő pedig publikust. A prepaid csomagok mind a néggyel mennek. Tehát ha szervert akarsz futtatni, azt is lehet.
Vodafone hátrányok:
néha publikus IP-vel is megszakad, pontosabban leáll a forgalom. Aztán gondol egyet és minden megy tovább. Ami nagyon nem tetszik: ha elindítasz egy feltöltést (kb. 15-20 megabit/sec), közben gyakorlatilag semmi mást nem tudsz csinálni, mert a ping az egekbe szökik, a letöltés pedig pár száz kilobitre lassul. Ez azért drasztikusan rontja pl. a böngészést. Ha pár mpre mégis növeli feltöltés közben a letöltési sebességet, akkor meg a feltöltési sebességet veszi vissza.
Tehát ha valami normális szolgáltatásra vágynék, akkor a Telenort meg a Vodafone-t kéne egybegyúrni.
A Telenor minőségi netjét biztosítanám a Vodafone szolgáltatásportfoliójával. Telekomot csak mazochistáknak ajánlom vagy az alkalmi netezőknek a Maratonok miatt.
-
cocka
veterán
A vodafone mobilnetjéről tudja valaki, hogy pl. a 10 gigás vagy 500 gigás egyszeri adatopcióknál folyamatos-e a session vagy trékom módjára ledobálnak? Mert ugye a trékommal is az volt a baj, hogy hiába ad korlátlant, ha durván fél óránként ledob.
Kicsit hasonló analógia: hiába van több száz gigás partíciód, ha FAT32-n dolgozol és a fájlonkénti méret max. 4 giga lehet. -
cocka
veterán
És van itt olyan aki B525-öt vagy B535-öt használ Telekommal? Na az ő tapasztalatukra kíváncsi lennék.
-
cocka
veterán
válasz
Pikkolo^^ #8270 üzenetére
Egyik azt írja, hogy elég valami driver update, emez meg azt írja, hogy az antenna kábelek be se voltak kötve. LOL
Azért ezt a két dolgot esetleg megvizsgálhatod. Akkor elvileg ennek a SIM-hez semmi köze.
Miután az IMEI-dből kiderítettem, hogy ez egy mobilnetes kártya:
MC8805 Sierra SIM PIN2 (ezt így beírod a Google-be és jéé, vannak találatok)
-
cocka
veterán
válasz
Pikkolo^^ #8270 üzenetére
Hmm... most ez milyen eszköz?
Elvileg a SIM PIN2 kódját kéri saját feloldásához? Az érdekes.
De a SIM PIN2-t simán le tudod kérdezni bármelyik online felületen is, ha tiéd a kártya. Tehát ezzel nincs gond.
Nekem gyanús, hogy ez valami eszközspecifikus kód lesz. Ja és a korábbiakhoz: a SIM PIN2 kód kérést nem lehet kikapcsolni. Nincs rá opció. Csak a PIN1-re. Ha itt valóban a SIM kártyáról van szó és nem az eszköz vmilyen kódjáról, amit a SIM-re vonatkoztat.
-
cocka
veterán
Amúgy a B525-nek meg a B535-nek milyen portjai vannak? Gigabitesek legalább?
-
cocka
veterán
Remek remek. De az Dunántúl és ott a híresztelések ellenére mégiscsak kolbászból van a kerítés. Aki az ellenkezőjét állítja, az jöjjön Északkelet-Magyarországra ámulni.
Szóval gyere a Bükkbe Istállós-kőre vagy a legújabb, újonnan kijelölt legmagasabb pontjára és mesélj milyen hálózatok érhetőek el.Kíváncsi leszek milyen hosszú lesz a lista.. Kétlem, hogy egyáltalán térerő van.
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #8137 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy aki kér, annak miért nem adnak. Aki tudja mire való és használja is, az úgy is kérni szeretne, aki meg nem, annak jó a privát cím is.
Nem hiszem, hogy pl. a magyar Telenornál annyian igényelnének publikus IP-t, hogy azt már nem tudná elviselni a nemzetközi hálózat.
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #8119 üzenetére
Aha... akkor ezért szakadozik nekem folyton az MR200-zal. Ráadásul én csak egy klienst aggatok rá, azt is etherneten.
De figyelj már, a sima online apn-es telenoros net is natolt. Az mégse szakad meg olyan gyakran, mint a trékomos. Miért?
Mondjuk nem tudom mi értelme van pl. kártyásoknak is olyan korlátlan netet kínálni, amivel nem lehet folyamatosan netezni. Feltöltéshez kellett volna, de így ez lószar. Tényleg csak így löketekben nyomja. Aztán kb. fél óra múlva már lehal az egész, ahogy írod. Router restart megoldja, de ez így tarthatatlan.
-
cocka
veterán
Várom rá a firmware frissítést, mert pár bug van benne.
Amilyen ütemben a tp-link bármihez is kiad fw frissítést.. MR200-hoz már évek óta nem jött ki semmi. Igaz ez csak V1-es, de pont ezért kéne a régiekhez gyakrabban a frissítés.
(torrent kizárva)
Annál is inkább, mert mintha eleve forgalomkorlátozás is lenne torrentezésnél. Amikor elindítottam a torrentben semmi nem ment. Ja meg amúgy a normál torrentezéshez nem árt, ha aktív egy-két nyitott port, amit legegyszerűbben ugye upnpvel lehetNE megoldani, de a natolt IP-k miatt a portok zárva maradnak. Tehát már csak ezért sem fog menni.
-
cocka
veterán
Ha számít, hogy egész nap tartson ki és minél kevésbé melegedjen, csak árammal működő 4G routert vennék. És ezek ám nem kis tételek, sose voltak azok. (igen ahogy említette valaki 30-40k körül: ez a minimum) Bár ilyet szerintem használtan sem ördögtől való ötlet venni, mert nincs akku elhasználódás.
USB-s cucc routerben vagy gépben: rohadtul fog forrósodni, ez nem arra van kitalálva, hogy egész nap netezgessél vele.
A natúr wifi routerre dugott usbs stick azért is rossz ötlet, mert a wifi router alapból lekorlátozza a rádugott eszközök sebességét. Örülj, ha egy normál USB2-es portnak a fele gyakorlati sebességét tudja (kb. 128 megabit) Az USB3-aknál is hasonló a helyzet, ha esetleg van akkora szerencséd, hogy 2 USB portot is kapott a gép vagy a gyártó egyáltalán hajlandó valamit elárulni a router processzoráról, akkor reménykedhetsz ennél nagyobb sebességekben, de amíg a standard kommunikáció a 4G-s eszközökről általában az, hogy 150/50 az elméleti max. addig talán ez is megteszi. (ez csak a saját véleményem, de én nem gyötörnék egy normál wifi routert usb stickekkel + ott a kompatibilitási rizikó is, mert ha nem támogatja, akkor csak szívsz)4G mobil router is melegedni fog, főleg ha nonstop rá van dugva egy gépre és folyamatosan töltődik.
A normál adapterrel működtethető 4G router egész nap bírni fogja és nem fog túlmelegedni. Általában a házuk úgy van megcsinálva, hogy relatíve jól szellőzzenek, plusz legalább lesznek ethernet portjaid.
-
cocka
veterán
Nekem az MR200 előszeretettel csinálja, hogy mondjuk azonos SIM 5-ször behelyezéséből csak egyszer hajlandó rendesen felismerni a kártyát. Ez azért gáz, mert gyakran cserélgetem, mivel prepaidnél nincs fix kártya amivel netezek. Pontosabban én is a trémobilos kártyát használnám, csak az a probléma, hogy nálam a telenoros feltöltés stabilabb. A telenoros kártyákat meg hívásra is használom néha, de ha 4G routerben van, akkor ugyebár nem tudnak hívni. (foglalt)
Trémobilnál a feladatkezelő teljesítmény fülén az ethernet részt monitorozva az látszik, hogy ha elindítok egy feltöltést, akkor bár a kapcsolatot nem szakítja meg, de szakaszosan kvázi löketekben tolja fel az anyagokat. Mittomén ilyenek, hogy 10 mpig max.-on tölt fel, aztán 30 mpig 0-án áll, aztán meg 10 mp és megint 30 mp szünet stb... hasonló arányokkal.
Telenornál vagy sokkal ritkábbak az ilyen szünetek vagy egyáltalán nincsenek. A feltöltés mindenesetre folyamatosabbnak és sebességben is kb. 10 megabittel gyorsabbnak tűnik. -
cocka
veterán
Akkor ott a válasz a többieknél:
A beszédcélú sim-eken az alapértelmezetten engedélyezett apn az online,
Tehát nem kapsz publikus IP-t. Következésképp nem tudom, hogy eddig hogy sikerült bármit is letöltenetek arról a szerverről. Ezért kérdeztem, hogy lehet, hogy központilag 80-on kívül enged mást is esetleg a telenor. Jó gondolom még sima IMAP, SMTP, POP3 és társai, de azonkívül?
Mondjuk ennek kiderítésében nem vagyok illetékes.
-
-
cocka
veterán
válasz
#76289792 #7908 üzenetére
Az E5577S-ről pont azt állítják, hogy powerbankként is működik, viszont a valóság az, hogy mihelyst powerbankként akarod használni valahogy egyből elkezd forrósodni meg megszűnik a töltés még olyan eszközöknél is, amiket bőven ki tudna szolgálni. (bár az is lehet, hogy a kábelem volt szar)
Aztán mifi helyett miért nem jó 4G router? Vagy fontos a hordozhatóság?
-
cocka
veterán
Szerintem rohadtul attól függ hol lax. Itt eddig 70 megabit volt a max. SIM slotos routerrel etherneten tovább osztva, ennél többet mobilon se nagyon méricskéltünk.
Mostanában meg 35-40-eket mérek mindkét szolgáltatónál. De én elsősorban a feltöltés miatt használom a mobilnetet.
-
cocka
veterán
válasz
MaCS_70 #7858 üzenetére
Nem tudom más router gyártóknál hogy van, de szerintem a tp-link már temeti ezt a sztorit. Nemrég szereztem egy Archer C2300 v2-t. Nosza teszteljük az usb3-as portját.
Nincs is semmilyen kommunikáció arról, hogy az adott port a régi routereknél megszokott módon használható-e nyomtatáshoz vagy usbs modemekhez. Amit meg az USB3-as portja produkált USB3-as pennel (írás kb. 180 mega, tehát nem gyíkfing) vagy USB3-as hddvel gigabites vezetékeken keresztül gigabites portokkal, az szánalmas. 16 megabájt/sec? Holott ha a gigabitet hasonlítom az USB3-hoz még ott is illene mondjuk 112 megabájt/seckel olvasnia/írnia. (óriásfájlokkal teszteltem)
Ja és azt halkan tegyük hozzá, hogy ugye külső vagy külső/belső "rackes" vinyót kívülről is meghajthatsz, tehát a routernek csak az adatforgalomra kéne koncentrálnia. Egy pendrive-nak még annál is kevesebb áram kell és ennek ellenére drasztikusan lekorlátoz? (ja és latest fw meg ilyenek) Egy usbs modemnek viszont jóval több kell, tehát az még talán 16 megabájt/seckel sem menne. Mondjuk sok helyen eleve el se éri a 4G sebessége a 128 megabit/secet, pláne így. Úgymond 1.8 GHzes dual proci van benne, tehát elvileg majdnem kétszer olyan izmos cpuja van, mint a korábbi routernek.
Szóval szerintem ezek a routerhez párosítunk 4G modemeket téma leáldozóban van. Meg szerintem egy alapvetően nem mobilnetezésre szánt routernél nem prioritás, hogy akárcsak 100 megabitekkel is tudjál netezni.
Szal. lehet hogy ilyen min. 60 ezres routereken már nem parasztvakítás az USB port, de azalatt...
Esetleg másnak vannak tapasztalatai router vs. 4G modem sebessége kérdésben?
-
cocka
veterán
válasz
MaCS_70 #7855 üzenetére
Ebben azért ne legyél olyan biztos, mert nem csak a h vég számít. Az enyém 3372h - 153 és modem módos. Illetve egész konkrétan mikor hozzám került és ez itt téma volt, azt se tudtam, hogy milyen router módról van szó. Szóval nagy valószínűséggel inkább fw verziófüggő, nem h vagy s kérdése.
-
cocka
veterán
Ennek kapcsán csak egy kósza kérdés a többiekhez. A vpnnek nem zavar be az eleve NAT-olt külső IP?
-
cocka
veterán
Hogy őszinte legyek én azon csodálkozom, hogy egyáltalán működik neki mobilneten a torrent. Nem emlékszem már legutóbb melyik szolgáltatóét próbáltam vagy Telenor vagy Telekom, de eleve mindkét irányban nullaközeli forgalom volt, nem mintha olyan gyakran torrenteznék, meg eleve NAT-olt IP mögül, hogy forwardolja kifele a portokat? Eleve maga a kliens is csesztet, ha nincs forwardolva a beállított port, akkor a béka segge alatt se lesz a sebesség, tehát nem tudom mobilneten hogy a túróba torrentezget az illető, pláne ennyit, hacsak nem ilyen flottás korlátlan netes marhaság. Ahhoz meg közöm nincs. Nekem az elsődleges net a vezetékes, utána jön mindenféle mobilnet pótléknak.
-
cocka
veterán
Az a sebesség itt max. talán Telenoron ha egyszer-kétszer előfordult. Trékom csak 30-40 körül mozog, a 30 megabites feltöltést kvázi stabilan tudja, 20 alá még nem esett. Az Archer MR200 lan/wan portja (vezetékes kapcsolattal tesztelve) legfeljebb 94 megabitet tud, de amíg 4G-n etherneten továbbosztva még a 94 megabit közelében sincs a sebesség, addig nem értem miről beszélünk.
Engem akkor is csak odáig fog érdekelni, hogy HA tudja az 50 megabit feltöltést, akkor addig új eszközt nem veszek, mert felesleges. A letöltésnél meg érje már el mondjuk a 75 megabitet, akkor merülhet fel egyáltalán új eszköz vásárlása.
Szóval amikor ilyen 150 megabites mért sebességekkel dobálóznak egyesek szomszédos topicokban, akkor csak ámulok, hogy ugyanabban az országban lakunk? Mondjuk ez nagyon off de erre a legjobb példa: Bp. vs. vidék.
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #7723 üzenetére
Mondjuk ha van is több vezetékes szolgáltató (normális) az adott helyen, akkor is lehet opció időnként egy ad hoc mobilnet. Pl. amikor a vezetékes szolgáltató képtelen internetet biztosítani vagy amikor gagyi a feltöltési sebessége. Lásd UPC: max. 22, tékomnál a minimum a 22.
-
cocka
veterán
válasz
mellon74 #7655 üzenetére
Vagy egy számítógép, mert a routerek közül se mind ismer fel minden típust. Amúgy meg wifi router + 4G modem helyett 4G router a megoldás.
Azt a 220-as adapteres kérdésedet meg nem is értem. Az usbs modemekhez mindenképp kell valami driver, olyan nincs, hogy csak áramot kap és mánis csatlakozhatsz hozzá. Vagy mifi vagy 4G router a megoldás. A "mánisazonnalra" meg főleg mifi.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #7561 üzenetére
Erre tipikus példa volt régebben:
Huawei K3765 usbs modem
Unlock után csak linuxon ment. Mondom mi a retek van itt. Kiderült, hogy azért nem megy, mert a windózos brandelt fos csak vodatrottyot fogad el, tehát az volt a megoldás, hogy debrandelni kellett a cuccot. Gyári progival hirtelen más kártyákkal is működött.
De az eszközkorlátozás talán más szolgáltatóknál is jelen van. Értem ezalatt azt, amikor meghatározzák, hogy modemben nem, csak telefonban. Vagy telefonban nem, csak modemben stb..
-
cocka
veterán
Miért akarsz egy őskövület szart a 4G-s korszakban működtetni? A HSPA+ se volt valami stabil, sebességben is mélyen alulteljesítette a 42/5.76-ot vagy mi volt.
Még az is lehet, hogy már lekapcsolták a 3G-t vagy előbb-utóbb le fogják. Hamarabb, mint a 2G-t.
Szóval egy olyan korszakban, amikor az 5G indítását pedzegetik, talán érdemes lenne legalább 4G-s eszközt használni.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz
szaboi6512 #7386 üzenetére
Természetesen nem engedi.
Aktuális verzió
Szoftververzió: 21.316.01.01.77
Web UI verzió: 17.100.13.02.77És mikor a frissítésre nyomok, akkor állítja, hogy naprakész.
-
cocka
veterán
válasz
#10186752 #7335 üzenetére
Körbe is fogom kérdezni a lakókat a házban, kinek van Telenoros mobilnete, és hogy torrentezik-e.
Ezt hogy kell elképzelni? Bekopogsz vagy átordítasz a kerítésen, hogy "Jó napot szomszéd.... Véletlenül nem telenoros mobilneten torrentezel? Mert miattad nem tudok netezni b... meg!"
Ez annyira abszurd számomra, hogy egyáltalán hogy jönne egy ilyen dolog szóba.
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #7331 üzenetére
De amúgy nem lehet, hogy régi a firmware?
Az MR200-am be se akarta tölteni az admin felületet, csak nagy sokára, aztán hálistennek valami csodával határos módon sikerült eljutnom a firmware update-ig és utána már jobb lett.
Persze, ahogy azt fentebb is írtam, van, hogy nem ismeri fel a telenoros kártyát. Pontosabban mostanában egyáltalán nem, a többit meg igen. Furcsa.
-
cocka
veterán
válasz
#10186752 #7324 üzenetére
Hát nem tudom. Tudtommal aki Budapesten belül lakik és esze van, az menekül a belvárosból, szóval kétlem, hogy összességében a belső kerületekben többen laknának, mint a külsőkben. Annál is inkább, mivel saccra asszem több a külső kerület, mint a belső. Meg vannak ilyen kvázi nem lakónegyedek, hogy bulinegyed, hivatali negyed stb..
Biztos lehet ott is élni csak vagy qrva gazdagnak kell lenni hozzá vagy eleve oda kell születni vagy fantasztikus idegrendszer kell hozzá. Ha magába a lakásba nem is szűrődik be a zaj, ha bárhova el akarsz menni máris zajos környékeket kell érinteni... hm.. egy idő után fel sem tűnik, hogy zaj van. Mondjuk a hallásod szép lassan romlik mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest