- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atombencepvt
friss újonc
UPDATE: Elvileg a kártya nem is 4G képes... Azt hogy hogy tud még csatlakozni a megszűnt 3G hálóra nem tudom, tesztelték két új telón (is) és ott csak 3G-re csatlakozik.
A router mégis 4G és 4G+ hálóra mutatja, plusz ha "4G only" ra vagy 3G-re rakjuk egyáltalán nem működik.
-
donjohnson
addikt
a huawei band tool-lal nézd meg 800 MHz-en, 1800-on, 2100-on (más lesz a feltöltési sebesség).
huawei_band_tool_config.txt-ben kell megadni webes felhasználónevet+jelszót, hogy működjön a script.
ha meguntad a kísérlezetést, akkor az LTE_ALL.bat-tal tudod visszaállítani alapra.
vagy pedig kihúzod a konnektorból a routert, visszadugod, újraindul, és akkor is elfelejti ezeket.google drive-on is fent van: [link]
-
adika4444
addikt
A session zárogatás a csodás NAT-olásuk miatt van. 2018-ban ez volt az egyik fő oka, hogy váltottam Telenor adatkártyára. Számottevően olcsóbb volt, mint a hasonlóan korlátlan net a Telekom-nál és soha nem zárt semmit a publikus IP miatt.
Azóta a Telekom finomított a rendszerein, már ritkább a zárogatás, meg van IPv6, ha támogatja minden eszköz, akkor elég sok szolgáltatás elérhető így és szintén nem szakadozik. -
Marcsello31
őstag
Nálam a trékom felejtős az adott területen mert még nem hogy 3g sincs de edge sem.
2g. Telenor meg vodkafon az van, Nem tudom hogy jobb választás e a telenor korlátlan csomagja pl ha szakad az eső rossz az idő fúj a szél stb, hogy ilyen esetben ez milyen gyors tud lenni? Vagy nem zavarja be az időjárás, a mobilhálózatot? Azóta is vacilálok a telenor korlátlan csomag, és a mikrohullámú csomag között, a mikrohullámú net érzékeny az időjárásra. "tapasztalat". mikrós net 20mega lenne 5670ftért. garantált 2mega. 1év hűség.
mobilnetnél ugye nem a sebességet korlátozzák, és lehet hogy jobban bírná az időjárást is? -
Gabbana
aktív tag
Ha az Archer verziószámát kérdezed, arról fogalmam nincs, gondolom a gyári, de ilyen sim problémával nem találkoztam. Tette a dolgát mindig, csak iszonYat lassan. A teljes lakókörnyezet ugyanezzel a problémával küzd, vezetékes szolgáltatás nincs, próbálunk a levegőből kikapni valamit...
-
4Grider
félisten
A cellmapper map oldalán talán megtalálod a szemben lévő bázisállomást.
-
Buckey
őstag
Akkor szerintem egy Huawei B535 is elég lenne neked.
Nekem is ilyen van, gyan ilyen feltételek mellet és tökéletesen stabil, hozza azt a sebességet, amit egy HuaweiMate10Pro hozott.
Jelenleg 84/44 Mbps, de megy a YouTube fullHD-ben. -
4Grider
félisten
A mikrotik oldalain megtalálod őket.
https://mikrotik.com/product/wap_lte_kit
https://mikrotik.com/product/sxt_lte_kit -
taki01
őstag
Ezek mind kültéri 4G eszközök. Nekem egy Mikroitk LHG LTE kit-em van. Ez akkor jó ha nincs közvetlen rálátás a toronyra és kilómétereket kell leküzdeni, hogy megfelelő jel legyen.
-
totron
addikt
Az EDGE korszakban én is osztottam wifin ezerrel, mobilnet-forgalmazással súlyosbítva, azt bírta az aktuális eszköz. A 4G technológiával már merőben más a helyzet, egyértelmű gyilok. -100dB-nál gyérebb felállás esetén meg hatványozottan az. Nem opció bármilyen akksis konstrukció rendes használatra. Arra való, ahogy te használod: alkalmilag.
-
Buckey
őstag
Üdv!
Nekem az 535 van, de a gigabites porton max. 800-850 megával jött az adat, míg a gigabites [switchen] 950-970 mega körül.
Ezt leszámítva, tökéletes, hiba nélkül működik, csak ajánlani tudom. -
Diák66
őstag
Az a baj, hogy pont elég elhanyagoltak itt is a magyar hálózatok. A Vodafone nagyon ritkán fejleszt, sok helyen megelégszik a B20 800 MHz-cel, ami hamar beáll. Ez a lista csak a határon lévő kilátó miatt jött össze. Magyarország mellett Ausztriai hálózat nem meglepő, de a Horvát már érdekesebb volt, főleg, hogy a Szlovén ritkább volt, úgymint a szlovák. Miután csatlakozni nem tudtam, nem lehetett megállapítani pontossan honnan is van jel. A 2600 MHz-nek nem is akartam hinni. A Telekomé még Kőszegről (vagy Szombathely) nem is annyira meglepő.... de a többi?! Szilvársáradon pár éve jártam.
-
4Grider
félisten
Nekünk a Telekomos flottaajánlatunkban egy évvel ezelőtt már csak opcióként (azaz hangcélú simhez rendelve) szerepelt csak korlátlan adat. Igaz, az bruttó 5000 Ft-ért... Gondolkoztunk is rajta, de inkább maradtunk a Telenoros publikus ip-s netnél kicsit drágábban. Előbb-utóbb a Telenor is el fogja felejteni a publikus ip-t, Európában már nem divat mobilnettel publikus ip-t adni.
-
Diák66
őstag
Az mr600 1 éve van kb. a piacon, egy hónapja jött rá frissítés. Az M7650-re egy időben 2-3 havonta jött, aztán szépen elmaradt, már egy éve nincs rá semmi új, de a v1. 1 esetében se. Remélem azért lesz valami vele, mert 2 béta verziós firmware is napvilágot látott már. de ha más nem, később bevállalnám az openwrt, vagy ddwrt is, ha lesz rá. bár kétlem.
-
Tin
veterán
Azt hiszem, felreertettuk egymast. Mint fent irtam, evi 1-2x lenne hasznalva, es mindenkeppen valami olcsobb megoldast keresek, vagy a meglevo eszkozokkel. Na most egy 30-40e-nel kezdodo kategoria valoszinuleg inkabb 50-60e, ha normalisabb minoseget akar az ember, az meg teljesen felesleges. Ahogy az eredeti kerdesben is irtam a 3 alternativat (stick, onmagaban hasznalhato stick, mobil), illetve a felhasznalas modja is (sima web, yt, streamelt filmek), a nagyobb beruhazas nem volt szempont. Azt hittem, azt mondod, hogy a sticknek semmi ertelme, de szerintem egy router annak lehet megoldas, aki allando hasznalatu mobilnetet akar fix helyre.
-
-
Márton
nagyúr
Hát pedig a publikus ip-vel, dyndns-sel sosem volt gond, mindig elérem a gépet, csak az egyik irányú kapcsolat haldoklik és az is csak úgy kb. 2 hetente, pár órára. Ekkor egy sima restart segít.
Nem tudtam, hogy nem lehet beszéd célú simen 22-es portot nyitni. Erről van hivatalos infó?
Nem lehet hogy valami kombinált, beszéd+adat simről van szó? Vagy ilyet nem árulnak, üzleti célra sem? -
Márton
nagyúr
cocka: hogy érted, hogy engedi-e a kommunikációt? Nem tilt le (miért is tenné), csak úgy 2 hetente van pár óra hiba, amikor az egyik irány full instabil, a másik stabil. Egy kis helyi tv lejátszógépe van rákötve, amire távolról töltünk képet, videót. Néha onnan le, na ez az irány szórakozik. Nem én vagyok a rendszergazda, elvileg 22-es portforward van és beállítottam egy ingyenes noip-t. Több hónapja így megy, csak pár hetente gubanc van, ennek próbáljuk az okát kideríteni.
A SIM kérdéshez annyit tudok még, hogy telefon is jön ezen. -
Pedig a h a HiLink, az s pedig a Stick jelölése, és ezzel van összhangban a hosszú típusjelölésben is a 21 vagy 22.
Sajnos volt alkalmam részletesen kiismerni a modelltörténetet, mire nagy nehezen át tudtam flashelni a H-s modellt s-re. Ezzel állandóan variált a Huawei.
MaCS
-
"hacsak nem ilyen flottás korlátlan netes marhaság. Ahhoz meg közöm nincs. Nekem az elsődleges net a vezetékes, utána jön mindenféle mobilnet pótléknak."
Neked. Vagyunk azonban egy páran, akiknek a flottás korlátlan marhaság az egyetlen érdemi internetelérési lehetőség.
Egyébként miért is marhaság az, hogy az elérhető vezetékes net sebességének a hússzorosát kapom meg egy ezressel olcsóbban???
A szomszédomék éppen most szereztek be egy ilyen marhaságot, mivel a helyileg elérhető T dróton egy gyerek iskolai kapcsolata sem működött jól, a marhaságon meg mind a hárman tudnak tanulni.
MaCS
-
Buckey
őstag
De 5 évig bírta, bár, lehet, hogy nem ilyen életre számított, de akkor is tette a dolgát.
És azért egy ilyen kütyüt és még sok mindent a gyártók úgy terveznek, hogy a szélsőségeket garanciaidő lejárta+1 napig bírja. Azért az 5 év már elég jó.
És, ha megnézünk bármilyen autórádiót, androidos fejegységet, azok sincsenek különb módon összerakva, megtervezve, mégis bírják. -
4Grider
félisten
Én még nem hallottam olyan korlátozásról, hogy adatkártyát nem lehet telefonban használni arra, amire való (kivéve persze a már említett Vodafone adott egy db eszközhöz kötött simjeit).
A hangcélú sim-eket nem véletlenül nem szeretik a szolgáltatók, ha modemben/routerben használják őket. Telekomnál pl. csak olyan publikus korlátlan mobilnet csomag van, amit hangcélú sim-en biztosítanak. De sokaknak megérné azt a havi 10000 Ft-ot egy normális sebességű Telekom mobilnetért, aztán máris nem lenne az a Telekom normális sebességű, ha csak úgy routerben lehetne ezeket a sim-eket használni. -
törölt tag
Képzelj el egy újonnan épült, 20 lakásos társasházat. Ahol ismered az összes lakót, vagy legalább láttad őket már párszor. Mindenki az utóbbi 6-8 hónapban költözött be.
Vannak köztük fiatal párok, akikkel már lepacsiztunk. Legközelebb, ha összefutunk velük, megkérdezem, hogy elárulja-e, hogy milyen netet használ.
Ilyen egyszerű.
-
törölt tag
Nem nehéz a matek: belvárosban társasházak vannak, több száz lakóival azonos cellan belül. Egy cellara meg jut biztos pár tucat ház.
Külvárosban főleg családi házak, egy négyzetkilométeren sokkal kevesebb a lakó, mint beljebb. Ergo a netező szerek száma is kevesebb kene legyen.
-
törölt tag
Nem próbáltam, nem is fogom, vélhetően terhelt a hálózat. Ami azért is fura, mert olyan helyen lakom BP-en, ahol Digi és Telekom is van, ráadásul külső kerület, ahol a népsűrűség se olyan, mint a belvárosban.
Ejszaka is megmerem majd, akkor gyorsabbnak kene lennie. Remelem már nem kell sokáig ezzel a szarral szívnom, és a Telekom húzza az optikat ősszel.
-
törölt tag
-
És az 4G-n, megfelelő készülékkel, ami minden szükséges frekvenciát és csatornát kezel?
Igaz, nekem nem Domino, hanem havi díjas előfizetés van, de 3G-n többet mérek, 4G-n meg nem is emlékszem olyanra, hogy bárhol és bármikor ne lett volna bőven 30 Mbps felett a letöltési sebesség.
A Telenornál betett a sok HD előfizetés - aminek az értékesítését meg is szüntették már - és hasonlók, meg most a VoLTE kapcsán ügyködnek és nem állnak valami jól, de csak helyére teszik majd a dolgokat idővel. -
-
AstraCDX
senior tag
-
csz329
csendes tag
Itt a vakítás:
Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/4789956595
450/50 az elvi maximum, de ez csak néhány helyen érhető el az országban ahol van CA3.
A B525-nél jobb router nincs jelenleg (legfeljebb ipari, mondjuk 5x annyiért).
De ha a használat helyén nincs CA (telefon nem írja ki hogy 4G+), akkor bőven elég egy régebbi B593. -
Buckey
őstag
Természetesen, hiszen mindenhol más a helyzet.
Én is jobban örülnék a vezetékesnek, ha stabil lenne és lenne legalább 100 Mbps megfizethető árban, de itt csak a T-Home 20 mega netet tud adni (8080 Ft, ebben van 72 TV csatorna), és nem is tudnak többet adni (csak papíron).
A másik szolgáltatót meg hagyjuk, a koaxos megoldásával, amit nem akarok nézegetni a falon és a drága szolgáltatásával (nem mintha a T-Home annyival olcsóbb lenne).
Így maradt a mobilnet, ami ha mindent összeszámolok (telefon korlátlan nettel, otthon internet és TV), akkor ugyan ott vagyok, mintha a T-Home 20 megás internetre+TV-re és egy kb. 15 megás internetcsomagra fizetnék elő (kb. 16 ezer Ft), csak minimum 30 megás a net (de alátalában 40-70 Mbps között szokott lenni). -
-
Buckey
őstag
Amerre eddig jártam, én sem találkoztam kb. 120 megabit/sec-nál többel.
De azért nálam a mobilnet még mindig jobb mint a vezetékes (T-Mobile 30-80 Mbps közötti, Telenor meg. max 20 Mbps, éjjel megy fel olyan 70Mbps-re) . Pedig megyeszékhely központjában lakom. De pont itt nem fejlesztenek, mert már van vezetékes net(-nek kinéző szolgáltatás, ami kb. 15 éve még korszerű volt).
-
4Grider
félisten
Nagyjából egálban vannak, hiszen a 800 MHz-es RAN-t közösen üzemeltetik, 1800 MHz-en meg szinte minden nagyobb helyen ott vannak mind a ketten. A VoLTE közelmúltbeli Telenoros bevezetése óta viszont a Telenor 4G hálózatával elég sok gond van, előtte pedig alapból így terheltebb volt mint a Telekomé.
-
pengwin
addikt
Van egy Vodafone-os feltöltőkártyám, amin van hanghívás+SMS+mobilinternet.
Ennek a számát számhordozással átvinném egy tisztán csak mobilinternetet tartalmazó előfizetésbe (geddit? elő-fizetés), mert azonos arán jóval kedvezőbb konstrukció lenne, akár hűségidő nélkül is.
A kérdés az, hogy a mobilinternet előfizetés SIM kártyája hívható marad-e?Technikailag lehetséges, mert a szolgáltatók tudtommal küldenek pl. SMS-t is a mobilinternet előfizetőiknek, a kérdés csak az, hogy engedélyezve vannak-e a bejövő hanghívások.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest