- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #534 üzenetére
Szia. Köszi szépen a választ. M8-ról nem találtam túl sok mindent, de még keresgélek. M8 távirányítója milyen? Mert árban megfelelő lenne a készülék, főleg ha nem kell mindjárt valamilyen légegeret venni mellé. 29000 Ft-ért találtam. Az reális? Mert jobban tetszene, mint az x7 35000-ért!
Megyek olvasgatok még egy picit!
-
g947
tag
válasz
Lifeforce #473 üzenetére
Hi,
Köszönöm, h próbálsz segíteni.
Ezt a file-t töltöttem le. Mikor kibontottam akkor ebből 3 db folder, Meta-inf, recovery, systemés egy boot.img file lett. Ezzel az img-vel nem indítottam el a Rochchip Batch Tool-t, mert gyanús volt.
Átneveztem fenti zip file-t update.zip-re, de nem tudtam a falshbe másolni. Kivettem az sd kártyát a dobozból és pc-n rámásoltam az update.img-t, mivel a pc Total Commanderen nem láttam az otg csatlakozást. A Rockchip driver működik - gondolom, mert a device manager jelzi az eszközt, de az usb portoknál nem látszik. Mikor bekapcsoltam az x7-et kérdezte, h upgradeljen-e sd-ről. Nem engedtem. Megpróbáltam Explorerrel átmásolni a flashbe, de nem sikerült.
Most itt tartok. Holnap talán összejön valami.
üdv g947 -
zst
tag
válasz
Lifeforce #459 üzenetére
Várj, szerintem félreértettél. Ezek között gondolkodom... a felsorolt 3 között. És eddig vasban az M8 lenne nyerő nekem.
Csak kérdés az, hogy mennyire jól működnek XBMC-vel. MINIX az oké, gyakorlatilag erre van. Na de a többi? Firmware-ok hogy állnak a többi "névtelenhez" Kicsit bajban vagyok.
-
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Lifeforce #414 üzenetére
Aha, így értem! Köszönöm a részletes magyarázatot Lifeforce!
Érdekes hibába futottam bele tegnap. Kipróbáltam a Google Hangouts videóhívását egy Logitech S525-ös kamera segítségével, annak beépített mikrofonjával. A partnerem jól hallott mindent, de én olyan beszédhangot hallottam a "túloldalról", mintha a beszédpartnerem héliumot szívott volna (manóhang!), és még visszhangos is volt, de kegyetlenül. Utána kipróbáltam a saját laptopomról is, de a jelenség ugyanez volt. A TV-ből csak ez az érthetetlen manóhang jött! :-) (A Skype kipróbálására sajna nem volt lehetőségem!) Találkoztatok ilyen problémával? A másik dolog, hogy ha jól tudom, az USB-re csatlakoztatott kamerát az Android max. 1.3 megapixelesnek látja (Pl. fényképezőgép app.). És ez a Logitech típus egy 8 megás. Van arra valami mód/hack, hogy jobb felbontást lehessen beállítani?
-
dime27
őstag
válasz
Lifeforce #408 üzenetére
Pontosítanék mivel feltettem egy tuningolt 1080p kernelt 1700mhz cpu 600mhz gpu 720mhz ddr3 ill cpu no frills-el belőttem h minimum érték 1000mhz cpu alá sose menjen így az xbmc 1080p-s mkv-t szépen játszott (nagysága 13giga kb 13ezres bitrátás) wifin keresztül NAS-omrol igaz a kütyü most itt van szobámban ahol a NAS is van lehet távolabbról már nem ment volna ilyen röccmentesen
Viszont a beach buggy blitz kedvenc autósjátékom csak kimaxolt legerősebb OC kernellel ment maximum graffal akadásmentesen aminél azért már elég erőteljesen melegedett a játékos szal nem tudom szerinted melyik kernellel biztonságos még használni hosszu távon?! a Két kernel között amugy antutuban 2ezer pont különbség jött ki szal nem olyan sok....19ezer ill maxon 21ezer
-
dime27
őstag
válasz
Lifeforce #408 üzenetére
Szaggatva...idáig csalódás nekem ez a játékos jó-jó internetezgetésre meg ilyenekre de már olyan játék is szaggat rajta mint a beach buggy blitz és ez a 4.2.2-es quickshoot-nál is igy volt meg most a 4.4-esnél is nem változott semmit se a helyzet pedig a kit-kat-hez nagy reményeket fűztem de még mindig azt látom h min egy snapdragon 600 ami már kellően gyorsan tud mozgatni egy androidos kütyüt 2gb rammal az alatt csak a szenvedés van....sztem ha elérhető lesz a 220voltnál a Tronsmart s89 váltok én is rá mert kb az ér el olyan pontszámot antutuban ami kb egy snapdragon 600-al egyenértékű
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Lifeforce #401 üzenetére
Szerk..: Bocs egy másik gépről véletlenül rossz accountból válaszoltam, de az "alaci" vagyok!
Időközben találtam rá megoldást! Az XBMC 13.1 beta verzióval jól működik, de csak akkor, ha a TV optikai hangkimenetén keresztül megy az egész, sima "átengedéses" továbbítással!
Látom, hogy rengeteg féle-fajta firmware érhető el a kicsikéhez, melyik(ek)kel érdemes próbálkozni?
Köszönöm a segítséget, a távirányító ügyében még várom az infókat!
-
-
vvrobi
csendes tag
válasz
Lifeforce #291 üzenetére
Az odroid Dél-koreai. Az U-3 jó kezdésnek, de a nagyágyú az XU. A doboza valóban nem szép, de ők nem is kész terméket árulnak, ez inkább egy izmos Raspberry PI. Wifi-t nem muszáj náluk venni, bármelyik jó ha fordítasz kernelt. Különben, szerintem tök fölösleges a wifi. Amit mindenképp érdemes venni az eMMC modul. Ugyan elfut microSD-ről is, de az lassú.
- XU-lite (jár hozzá kábelek, ház, táp) $139
- 8GB eMMC $25
És innen jön a feketeleves:
-szállítás (DHL) $30
- VÁM, ÁFA és ezek ügyintézési díja: kb. 15.000 Ft -
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #291 üzenetére
Nem tudom mi bajod az árral, hivatalosan legrosszabb esetben is 24900-ért kikerülhet a 4 magos.
És ebben minden benne van, még a szerviz retur is.
Akárhogyan nézed, Exynos4412-vel nem rossz, ám gondolom a modulok megnyomják az árát.
Mindenesetre felveszem velük a kapcsolatot, megér egy misét -
vvrobi
csendes tag
válasz
Lifeforce #287 üzenetére
Hamár Linuxban gondolkodunk, akkor én nem szarakodnék ilyen kínai vackokkal. Az odroid minden szempontból jó választás: erős vas, remek támogatottság, nyílt kódok, kiváló közösség. A készülék árral még nem is lenne baj, hanem a szállítás, vám, és áfa dobja meg az árat. Ha már itt tartunk, tudtommal európai disztribútorokat keresnek. A ti cégetek nem akar ilyennel foglalkozni? Ne haragudj, ha ilyet mondok, gondolom nem a Te döntésed (és érdeked) de gondolom a ti cégetek is lobbizott a kínai dömping ellen, és támogatta a postai csomagok vám elé állítását.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
Lifeforce #286 üzenetére
AML-nél is meg a kavarás. Gondolom láttad, hogy lesz S802, D, és DD változat. Szerinted melyik lesz tv boxban? A legolcsóbb, Dolby és DTS nélkül! A beharangozott 30k antutu helyett is jó ha 23k lesz.
2 éve azt hittem, egy év alatt kiforrja magát a Android mini PC, de még mindig egy helyben topogunk.
Ha csak a külső merevlemez lekapcsolás a bajod, akkor vegyél olyan házat, ami lekapcsol. Nekem WD MyBook van, és leparkol magától. Amikor kell, újra felpörög. Már az mk802+ alatt is az volt, most a neo x7-re is az van kötve. -
vvrobi
csendes tag
válasz
Lifeforce #273 üzenetére
Köszi, lehet a leggyengébb, de egyenlőre az én készülékemen a legstabilabb. Próbáltam lewy féle HFW 3.2-őt, black screen, vsync problémák. Aztán Fineless 1.8, reboot hegyek. Most épp Quickshot v2 van fenn (ennek is 008 az alapja). Ha kész lesz a 010, kíváncsi leszek ki mit hoz ki belőle.
Most hogy ezt leírtam, be is villant egy kép az agyamban, egy amolyan összeesküvés elmélet. Rockchip-ék a 3188 kipörgetésénél tartanak, ezért próbálják elsütni a selejt darabokat "T" jellel. Úgy tűnik ami megüti a szintet, az is gyengébb, ezért kell kicsit visszavenni a fw-kben, és ezért akadoznak a régebbi cfw-k. Láttam újabban másoknak is hasonló problémái vannak, és nincs rá megoldás. Köszi Rockchip, azért vettem Neo x7-et, mert ebben nem a hulladék proci van! Csak félhulladék! Többet Rockchip terméket sem veszek! -
screeny
tag
válasz
Lifeforce #279 üzenetére
Lifeforce --> Ez már jó? Tervben van?
Stable: 04a.Rev1: http://xbmc.hardwareguru.nl/Guru_X7_...tch_public.zipVagy inkább ez?
http://xbmc.hardwareguru.nl/Guru_X7_...tch_public.zip -
Tristann
csendes tag
válasz
Lifeforce #279 üzenetére
huhh, komoly adatmennyiséggel rendelkezhetsz
Én ettől jelentősen kevesebbel is beérem. Nekem elég ha az aktuális sorozat vagy filmek fent vannak a tárhelyen amiket meg akarok nézni. Ha nem nekem kell tárolni az plusz előny, mert annyival is kevesebb a számla
Nem beszélve a szép felhasználói felületről, amit még egy hozzá nem értő is szívesen használ.
Gratula a hardverekhez! Csinálhatnál online stream szolgáltatást. Még pénzed is lenne belőle, bár nem tudom hogy mennyi idő után térülne meg a beruházás
-
Tristann
csendes tag
válasz
Lifeforce #277 üzenetére
Köszi a tippet és a linket.
Megnéztem és 1 hónappal korábbi verzió volt fent. Le frissítettem és most már tökéletesen megy a Plex is. Az előtelepített kínai alkalmazások gond nélkül lejöttek sima uninstallal, még csak root sem kellett hozzá.Ha megtudod oldani, hogy nem USB-n csatlakoztatsz hozzá HDD-t hanem egy távoli szerveren futtatod a media centert, ahogy én is csinálom és nem te fizeted a villanyszámlát (
), akkor külső eszköz kikapcsolás hiánya nem lesz olyan bosszantó.
XBMC helyett használj Plex-t bár nem nagyon ismerem az XBMC -t csak felületesen, de amire nekem kell (filmek, sorozatok és zenék rendszerezése borítók és adatok letöltése adatbázisból egyéb kényelmi funkciók) arra ez is tökéletes. Konyhakész a software és a server oldal elkészítéséhez sem kell agysebésznek lenni.Még egyszer köszi a tippet. Szép napot!
-
Tristann
csendes tag
válasz
Lifeforce #275 üzenetére
Teljesen igazad van, minden funkciója jól működik kivéve 1-et ami nekem zavaró.
Van egy Plex szerverem egy másik hálózatban ahonnan gond nélkül tudok filmeket nézni egyéb eszközökön, viszont ez valamiért random időközönként kilép. Nem fagy le vagy újraindul, csak egyszerűen leáll a film lejátszás és visszalép a plex menübe. Ez nem is biztos, hogy a doboz hibája, de azt olvastam, hogy másik firmware-el működik az alkalmazás normálisan, csak ezzel nem. Az is lehet, hogy a 4.2 es Android a hibás.
Ezért szeretném kipróbálni egy másik firmware-el. Ha nem jön be, akkor visszarakom a gyárit.
Nem utolsó sorban a rengeteg kínai alkalmazást is szeretném leszedni róla, de erre megoldás az amit ajánlottál, köszi -
screeny
tag
válasz
Lifeforce #248 üzenetére
Hi,
talán 2-3 app. van telepítve (és ezek csak időnként futnak) mivel alapvetően lejátszóként használom.
Nem nagy gáz, elviselhető.
Ha tényleg kijavítják a SPDIF problémát és nem kell manuálisan állítgatni akkor sztem ez egy nagyon jó kis lejátszó.
TEHÁT---> egyetértek az általad említett "...ennél jobb most nincs a piacon..." kijelentéssel -
nexusarx
csendes tag
válasz
Lifeforce #241 üzenetére
Arra már rájöttem sajna hogy a 7.1-et buktam és a DTS-HD-t is az RK3188-as processzornál. Az OPTWARE az android alá ment fel, tehát most az a ROM van amit te raktál fel és megbújva rajta az OPTWARE, így működik a 4.2.2 android és a OPTWARE linux egyszerre, Igazából én linuxból hülye vagyok, így nem tudom hogy pontosan mi történik, de ami lényeges hogy most van ipkg installom és online tudom lerángatni a különféle csomagokat. Sajnos sok android program hasznavehetetlen, ezzel nem a fejlesztőket akarom becsmérelni, de nem igazán úgy működnek ahogy kellene.
Igen Pesti vagyok.Üdv mindenkinek!
-
-
nexusarx
csendes tag
válasz
Lifeforce #235 üzenetére
Szia LifeForce!
Lassan kezdek begolyózni! Sikerült felraknom a te általad készített Rom-ot. Tök szuper. De azt a nyamvadt runscript.sh-t nem tudom átírni. Hiába vagyok SU, néztem a jogosultságát, és minden engedélyezve van. Bármit csinálhatok readonly marad. Csinálatam putty-al ssh-n keresztül , androidon terminal emulátorral, de ez a file mindig readonly hiába 777 a jogosultsága. Próbáltam a root file managerrel de azzal sem engedi. Mit tudok még tenni ?
-
-
screeny
tag
válasz
Lifeforce #212 üzenetére
Hello,
végre van egy sikerélményem is.
Felraktam ezt és káss csodát, minden hasít, mint a barom.
Még vannak problémáim "DTS/DD audio passthrough" illetően, mert van amikor át kell állítanom a hang kimenetét, hogy jó legyen. Nem tudom egyelőre, hogy miért.Néha lerohasztom (eddig 2x sikerült, a hang miatt) az XBMC-t, de ettől eltekintve nagyon baró a cucc.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, de legfőképpen Lifeforce szakértelmét és önzetlenségét.
-
nexusarx
csendes tag
válasz
Lifeforce #167 üzenetére
Szia Lifeforce!
Megkérhetnélek, hogy közzé tedd azt a remek scriptet? Tegnap 3 órát vadásztam rá de, nem sikerült megoldanom. Nem vagyok egy linux guru, de raspberry-n 5 perc alatt nulláról sikerült megcsinálni. Ezen a gedvás androidon eljutottam oda hogy puttyal belogolok ssh-n aztán csók . Kezd az idegeimre menni ez a gép. De legalább tanulok
Írtam régebben, hogy nem tudtam bekapcsolni a wifit. De annyira, hogy maga az eszköz sem volt jelen. Tegnap felraktam a quickshot v2 újból, de most már a 720mhz memória kernellel. Lás csodát, működött a wifi.
Egyszer sikerül összeraknom ezt a gépet többet hozzá se nyúlok
üdv,
Mindenkinek -
screeny
tag
válasz
Lifeforce #209 üzenetére
Igen, lan.
Kétféle forrás megjelölést használtam.
UPnP és Hálózati browse. A NAS-on freeNAS rendszer megy.
Érdekes dolog amit mondasz.
Le tudom egyébként csekkolni valamilyen app.-al a LAN hálózat sebességét? ez az út: MINIX/TP N900/Gbit switch/NAS server.Vagy valami más lehet?
OFF: ok... akkor visszaküldöm, mert még benne vagyok a 8 napban, aztán akkor visszatérünk rá, ha megvan a killer machine
-
screeny
tag
válasz
Lifeforce #207 üzenetére
Hey,
most már egy kicsit jobb kedvem van.
Sikerült kijavítani a saját hibámat.
Felraktam az általad belinket 006-t. Köszönöm!
Felraktam rá az általad belinkelt XBMC-t az ott található adv. beálíltásokkal.Újra kezdődik minden elölről!
#187-es beírásnál tartok ismét
Szóval, melyik FW, melyik kernel, melyik XBMC-vel megy tökéletesen? Egyelőre nem 1080-nál tartok, csak látnám már, hogy a MINIX NEO X7 képes megjeleníteni a filmeket szaggatás nélkül.
Egyébként a hang is csak analóg outputal megy.
OFF: 220voltos linket küldtél. Ott dolgozol esetleg? Csak mert ott vettem a cuccot.
-
screeny
tag
válasz
Lifeforce #186 üzenetére
Előre is köszönöm.
Ha nem megy (lehet, hgoy bedőltem a reklámnak? pfff....és nem képes NAS-ról játszani megfelelően (szaggatás nélkül), vissza fogom küldeni a cuccot, mert sajnos ez így hasznavehetetlen.
Csak nekem van ilyen problémám? Másnál megy mint a huzat?
A felbontást sem értem.Na, mind1, köszönöm azért az időt és erőfeszítést, hátha sikerül megoldani vhogy.
Egyébként most töltöm le a 008-at ahogy korábban említetted és visszarakom, mellé meg az XBMC oldalon található droidos verziót.
Addig is próbálkozom.Köszönöm!
-
screeny
tag
-
tibor123
tag
válasz
Lifeforce #175 üzenetére
Mos jöttem rá, hogy a fájlkezelőből viszont tudja indítani a médiák lejátszását. ES-t használok. Belépek a fájlkezelőbe, alap ablakként a belső tárhelyet adja be, természetesen kiirja, hogy nem található, kiválasztom a hdd-t, katt. rá a videóra, és megy a lejátszás. De, ha magát a lejátszó alkalmazást akarom indítani, a kezdőképernyőről, vagy a programtárból, belső tárhely nélkül nem megy. A HDD-t látja a gép gond nélkül.
-
tibor123
tag
válasz
Lifeforce #169 üzenetére
PowerAMP-t használok, de a gyári lejátszóval is ugyanaz a helyzet. Videóra MX playert, de itt is ugyanaz a probléma. Egyik médialejátszó sem működik, ha nincs csatolva a belső tárhely, ilyenkor csak egy reboot segít, illetve van, hogy csak a második-harmadik reboot után csatolja a belső tárhelyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Le Mans Ultimate
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest