- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
g947
tag
Jó reggelt!
Kérdésem a következő:
Használjátok-e a program-addon-ok közül az XBMC Backup-ot? Nekem nem sikerül. Nem tárolja el az adatok az általam kijelölt helyre. Az jelenik meg az információban, az XBMC által írható helyet kell választani a backup-nak. Hol van ilyen, nem tudom.üdv g947
-
g947
tag
Ne fáradjatok, megoldódott.
FTP működik, de csak wifi-vel. Így megy Total Commanderrel és FileZilla-val is, de csak a sima ftp. Az SFTP nem dolgozik nálam.
Utánaolvastam a wifi jelszint problémának és sokaknál gond a wifi vétel. Az antenna állítgatásával nekem is sikerült 5-8 Mbit/s-re feltornászni a jelszintet. Nem vagyok ezzel megelégedve. Ha esetleg tudtok olyan szervert az x7-hez, amelyik LAN-nal is dolgozik, megköszönném.
Talán tanulságos volt ez a pár levelem, amit ide írtam a fórumunkba.
Üdv g947 -
g947
tag
Igen, van router közbeiktatva. TL-WR1043ND típusú. Ez azt hiszem a célnak megfelel.
A probléma nem a sebességgel van, amint olvastad az előzményekben.
Nem írtam még az SSFTP szerver beállításáról. Ott a wifi kikapcsolva és "Accept connection from NET proxy" bekapcsolva. Start SSFTP on startup bekapcsolva. Indulás után a szerver státusza: connected. Url: uknown.üdv g947
-
g947
tag
Bocsánat, még annyit a fentiekhez, hogy internetre fel tudok lépni az x7-tel. Azért használom LAN-nal, mert sokkal gyorsabb. (120Mbit-es hálózaton vagyok és 60-90Mbit/s-et mutat a Speedtest).
g947 -
g947
tag
Üdv, kis segítséget szeretnék kérni.
Kb. egy heti kínlódás után fordulok a fórumhoz, képtelen vagyok ftp összeköttetést teremteni a pc-m és az x7 között.
A konfigurációm a következő: pc (windows XP wifi-n); x7 (LAN-on);
Próbálkoztam Total Commanderrel és legutóbb FileZillaval is.
Beállítások az x7-en:
System settings > Services > Webserver: UPnP kikapcsolva; Webserver: engedélyezve;
port: volt 8080, 8808, 2121 közül egy-egy; username: xbmc; pw: xxxx;
webinterface: default
System > Internet access: HTTP server access to internet: bekapcsolva;
Server: az x7 ip száma; port: 8080, 8808, 2121 közül valamelyik;
username: xbmc; pw: xxxxAz x7-re legutóbb az SSFPT servert tettem fel, de próbálkoztam többel is.
PC-n a FileZilla beállítása: Protocoll: SFTP és az x7 ip száma, username és pw: xxxx
Ez történik connect esetén:
Csatlakozás a következő kiszolgálóhoz: 192.168.1.170:8808...
Válasz: fzSftp started
Parancs: open "xbmc@192.168.1.170" 8808
Hiba: Network error: Connection refused
Hiba: A kiszolgálóhoz nem sikerült a csatlakozás
Állapot: Várakozás az újracsatlakozásra...
Állapot: Csatlakozás a következő kiszolgálóhoz: 192.168.1.170:8808...
Válasz: fzSftp started
Parancs: open "xbmc@192.168.1.170" 8808
Hiba: Network error: Connection refused
Hiba: A kiszolgálóhoz nem sikerült a csatlakozás
(Kisérletek alatt firewall kikapcsolt állapotban volt.)Más.
Van egy másik médiaboxom is (NTR82). Ez is LAN-on van. Ehhez tudok kapcsolódni a PC-vel és az x7-el is pillanatok alatt. Az x7 kliens módban is csatlakozik az NTR82-hez.Hosszú lett a szövegem, remélem a válasz már rövidebb lehet, ha valakinek lenne rá ideje.
Előre is köszönöm
g947 -
g947
tag
válasz
Lifeforce #473 üzenetére
Hi,
Köszönöm, h próbálsz segíteni.
Ezt a file-t töltöttem le. Mikor kibontottam akkor ebből 3 db folder, Meta-inf, recovery, systemés egy boot.img file lett. Ezzel az img-vel nem indítottam el a Rochchip Batch Tool-t, mert gyanús volt.
Átneveztem fenti zip file-t update.zip-re, de nem tudtam a falshbe másolni. Kivettem az sd kártyát a dobozból és pc-n rámásoltam az update.img-t, mivel a pc Total Commanderen nem láttam az otg csatlakozást. A Rockchip driver működik - gondolom, mert a device manager jelzi az eszközt, de az usb portoknál nem látszik. Mikor bekapcsoltam az x7-et kérdezte, h upgradeljen-e sd-ről. Nem engedtem. Megpróbáltam Explorerrel átmásolni a flashbe, de nem sikerült.
Most itt tartok. Holnap talán összejön valami.
üdv g947 -
g947
tag
Üdv a fórum olvasóinak.
Pár napja jött meg az X7-es dobozom. Eddig csak rádugtam a TV-re és csatlakoztam a WIFI-hez.
Szóval csak nézegettem. Alapban 08-as firmware van rajta, amit szeretnék a 10-esre cserélni.
Ott tartok, hogy a Rochchip Batch Toll felismeri a készüléket (világít alul az 1-es kocka zölden).
Itt elakadtam. Letöltöttem a NEO_X7_20140430_010_OTA.zip-t. Egy img kiterjedésű file-t kell keresnem, hogy a frissítés elinduljon. Ehhez ki kell csomagolnom fenti zipet.
Kérdezem, hogy a kicsomagoláskor keletkezett boot.img-t kell elindítani?
/Tutoriált megnéztem. Igaz ott egy korábbi (7-es) firmwarrel frissítenek, de ott az img kiterjesztésű file neve utal a 7-es firmwarre.
Bizonyára érzékelitek mennyire szakember került a fórumba, de igyekszem keveset szerepelni a későbbiekben.
üdv. g947
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest