- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjellape
csendes tag
válasz
patomi #30468 üzenetére
Koszi a valaszt, közben tovabb keresgeltem es még is elmegyek inteles iranyba.
Valoszinüleg az uj inteles 1151 es platform al ddr4 el. Vagy egy Pentium G4400 vagy egy i3-6100 (inkabb az utobbi fele hajlok), 750 Ti opcionalis lehet h azt nem rendelem meg es varok a vga vasarlassal. Viszont abban nem vagyok biztos h az inteles gpu k mennyire birnak majd el regebbi jatekokkal (wow, d3). Illetve Z170 vagy H170 alaplapi chipset meg h megint milyen gyors legyen a memoria? ddr4 bol egeszen 2133mhz töl böven 3000mhz fele van valasztek. mITX kombo marad termeszetesen.#lazydog vmi ötlet? Szivem szerint maradnek a 16gb ram nal mert nem vagyok cserelgetös tipus. Veszek vmit es addig megy mig benem döglik. Tv es monitor is van rakotve gepre tehat a 2xhdmi output is must have. Viszont ddr4 sebessege most kerdes meg alaplapi chipset. Olvastam h Z s alaplapok jobbak memoriakat meghajtani mint a H sok. Mert azon lehetne varjalni csak ugye minnel gyorsabb ott mar arban is több lesz. Igazsag szerint ha nagyon pepecselös a ram ok beallitasa magasabb orajelre maradok az alaplap alltal tamogatott 2133mhz nel.
Barkinek van vmi tapasztalata ebben az iranyban ötletek jöhetnek.
Jelenlegi konfig amit nezek:
Gigabyte Z170N-WIFI Intel Socket 1151
Intel Core i3-6100 3.7GHz Dual Core (Socket 1151)
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x 8GB) 2400MHz DDR4Nemtudom h memoria markaknak van e barmi szerepe vagy mind ugyan azt tudja?
Illetve meg egy olyan kerdes lenne h ha esetleg jon egy vga a gepbe es azon csak 1xhdmi output van megtudom e oldani a masik kepernyot az alaplapi hdmi output al h menjen mindkettö egyszerre? -
fjellape
csendes tag
válasz
patomi #30459 üzenetére
Nem volt veletlen h igy raktam ossze. Video kartyat nem akartam meg venni viszont szerettem volna ha a gep annyira eros h par alap jatekot szepen vigyen.(wow es d3 föleg de lehet kiprobalnek mast is) Majd majd honapokkal kesobb johetne bele egy olcso hasznalt r7 250 es crossfire be apu val. A magas ram az amd apu miatt (es mert szeretem ram ot kimaxolni h kesobb se legyen gond) azt olvastam h processor melleti gpu sebessege az alaplapon levo memoria merete,minosege,sebessegetol fugg. Tehat gyorsabb tobb jobb memoria = gyorsabb amd apu rendszer.
En szemely szerint intel parti vagyok inkabb, de igy osszerakva a koncepciom megtetszett.
Van egy kulso 2TB os vinyom amirol majd seedel a rendszer 24/7 tehat nem gondolkoztam gepben levo hdd ben. Ezert a nagy SSD, legyen eleg hely programoknak meg annak a 3-4 jateknak ami szeretnem h a load pillantas legyen. (Jelenleg egy 160gb os ssd m van laptopban amit cserelek es semmire nem eleg)
Intel igazsag szerint lehet jobb lenne mert ugye a gep seedelne mint az atom, tovabba az mar elöre megijesztett kicsit h allitom be majd ram okat 2400mhz re, es ott egy picit felek csak fejfajas lesz az amd rendszer. A gepet nem tervezem / akarom huzni max a memoriakat allitanam be emiatt jott inkabb a kerdes alaplapos iranyba.
Probaltam egy inteles proci+vga kombot is kitalalni. Nekem nem ment összerakni olcsobban az amd apu s kombonal ebben a teljesitmenyben.Ami fontos:
cooler master elite 110 haz merete.
ssd only
minnel erösebb integralt vga (amd apu nal nem talaltam erosebbet minel alacsonyabb aron)
a gep amit most ez valtana jelenleg 24/7 porog seedre, ravan kotve egy tv re hd filmeket, stb. jatszik.
szeretnem h szuper halk is legyen (ilyen iranyban nem csekkoltam le konfigot.)Bombazzatok otletekkel.
-
fjellape
csendes tag
Sziasztok! A következö gep osszerakasat tervezem:
AMD A10-7870K 3.9GHz Quad Core (Socket FM2+)
ASRock FM2A88X-ITX+ AMD Socket FM2+ Motherboard
G.Skill Ares 16GB (2x 8GB) 2400MHz DDR3 RAM
Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 80 Plus Bronze
Crucial BX200 2.5" 480GB SATA III SSD
Cooler Master Elite 110 Black ITX Case
AOC i2367fm 23" Full HD LED IPS MonitorKerdes az alaplap igazabol nincs eldöntve masik lehetseges:
Gigabyte F2A88XN-WIFI AMD Socket FM2+Illetve barmi mas amin lehet finomitani tanacsot szivesen fogadok.
Memoria lenne fontos h fusson 2400on processzoral emiatt alaplap es ram valtoztathato mas markara.
Ha barmi otletetek segitsegek donteni.Koszi..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest