-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Seep
senior tag
válasz
Archttila #35101 üzenetére
Gow 4 kupon ehhez is van. Sima netezes es film nezes alatt kusban van a kartya. De a 34 fok helyett 48-50 fokos. Asus 970 Strix volt elotte. Witcher 3 alatt meg hangosabban csicsereg mint a venti
. remelem ez gyorsan megvaltozik mert akkor visszaviszem. Ja ez silent ventiprofillal es gaming mod. Igy 82 fok. 1539 RPM a ventin. es 1886 ig boostol a GPU clock.
-
törölt tag
válasz
Archttila #34985 üzenetére
Change log-hol van?
Ha valaki H67M-ITX/HT -n szeretne bios-t updatelni / frissíteni 1.1 ről 2.2-re pl.: CPU support miatt, akkor
nálam megvan a 1.3 és 2.1 -es Win-alapú Bios installer, amik csak egymásra frissíthetőek, és nélkülük nem megy fel a 2.2-es bios!
Mára csak a 2.2 maradt letölthető az asrocknál, és a change-logok is eltűntek?! -
törölt tag
válasz
Archttila #34966 üzenetére
Nagyon közel van az oldallap az esetleges 2 slot-os VGA-hoz, és a hátoldali komponensek sem dúskálnak a friss levegőben.
Ha az alsó felén lenne 3x92mm-es ventinek hely kialakítva lehetne vele valamit kezdeni, de így csak egy nagyon szép ház, amibe egy feleselgessen erős táp is belefér -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Archttila #34938 üzenetére
Elvileg nem, a Fórum-motor nem dobta ki...
Ez a nagyobb hőlépcsőt úgy éri el a CPU és a környezet között, hogy még több hulladékhőt tol a házba.
Gyorsabb a hőelvonás, cserébe nagyobb a forróság odabent.
Ezeknek a TEC-es hűtőknek a hőmérséklet függő vezérlés szokott lenni a gyengéjük, vissza kell vennie a teljesítményt annyira, hogy ne legyen párakicsapódás a hűtő talpán ha a CPU-nál nincs elég hőtermelés, de nem lehet túl kicsi sem az áram rajta, mert akkor nem vezeti eléggé a hőt a TEC.Szóval nagyon összetett feladat valós körülmények között CPU-t hűteni vele, ezért legtöbbször "csak" rásegítésnek használják, ami viszont a folyamatosan CPU-val kapcsolatban lévő rész hatásfokát csökkenti, nem tud elég meleg lenni ahhoz hogy hőt adjon le a környezetnek. Ha éppen nem megy, akkor meg fele borda hőkapacitása kárba vész, mert nincs kapcsolat a két rész között.
Érdekes állatfaj, de inkább Fix disszipációjú Laser és optikáik pontosan szobahőmérsékleten tartásához, vagy nagy érzékenységű előerősítők termikus zajának minimalizálására alkalmas ez a technológia, mint sem CPU hűtésre.
-
válasz
Archttila #34645 üzenetére
+ (#34646) Duracellm...
Ajjaj, ez nem jó hír: akkor a lapról is le kell húzni a csatikat, mindig kábelezni kell, meg a többi macera. Főleg hogy a post alapján az előlapi panelt tartó 4 műanyag felfogató sem túl masszív, a 4-ből 2 műanyag fül már meg is repedt a srácnak.
1. Megoldás: házilag porszűrősíteni a házat, mint ez az úriember tette...
... utána a ventit kell megfordítani, hogy kifelé fújjon, így az oldalsó rácsokon áramlik be a hideg levegő, és elég a burkolatot leszedni, hogy a port időnként eltávolítsuk a filterekről.2. Megoldás: nem használom a gyári belső porszűrőt (vagy a teli előlapos változatot veszem a boltból), viszont a ventilátor belső felére, csavarmentesen (gumi/műanyag rögzítőkkel, drótos szorítással) szerelek egy porszűrőt, így kellő óvatossággal bontás nélkül tudom levenni/rögzíteni a filtert. A ventinél, ill. a házban fölhalmozódott plusz port pedig textillel, porgyűjtő kesztyűvel, sűrített levegővel, esetleg megfelelő porszívó-fejjel el tudom távolítani.
Persze ahogy azt a Móriczka elképzeli, nem feltétlenül fog működni ez a két elképzelés...
(#34647) Pöttön
Igen, itt az új generáció, már én is inkább azt venném ebben a kategóriában - kivéve ha van valami eszméletlen jó ajánlat. -
-
Mercutio_
félisten
-
Pöttön
őstag
válasz
Archttila #34347 üzenetére
Hasonló lesz a végkifejlet, csak nekem Asus deszkám lesz, és nem noctua vetik lesznek, hanem Noise Blocker eloop, a procin nekem viszont kompakt víz lesz. Vga meg egy jó ideig még nem lesz benne (megvárok valami halk 1070 mini megoldást).
Egyébként gratulálok a géphez, szép konstrukció. -
MrDerekas
addikt
válasz
Archttila #32954 üzenetére
Tavalyi nem eu-s rendelésemkor igenis a vételár+szállítás alapján fizettem az áfát. Három napig szívóskodtak velem a vámudvarnál, mire igazi dzsentriként csak legyintettem végül, hogy akkor csapják hozzá... a valakijüket a valamihez
Lényeg, hogy törvénytisztelő állampolgárként, igenis fizettem a szállításra is a forgalmi adót.
-
-
válasz
Archttila #32723 üzenetére
A "paraszt" asrock h170m-itx/ac-ről mi a közvélekedés? A Neweggen öszvissz a wifi-antenna felfogatása miatt nyafogtak, a szükséges 8-as alátétet asszem nem lesz Nobel-díjas task beszerezni
-
törölt tag
válasz
Archttila #32299 üzenetére
Köszönjük
Szvsz. Hagyományos 8-10-es festő ecset is jó, fa nyéllel és nem műanyag szőrrel.
Ha nem tapad a szőrös végére a szösz/pór látványosan, akkor nem tud bajt okozni, mert nem töltődik fel.Ha van ESD munkalapod csuklópánttal, és le is földelted, akkor van létjogosultsága az ESD ecsetnek, különben ugyan úgy meg van az esélye hogy agyoncsapod.
Ha kerülöd a műszálas ruhákat, műszálas borítású székeket, nem padlószőnyegen dolgozol gurulós székeken, az szerencsés. Takarítás előtt, már elhelyezkedve, keresel kéztávolságban egy fűtéscsövet vagy HT aljzatot és megérinted a fémes részét/védőföldet. Ha van csatt akkor ruha/szék nem jó...
Majd a fém csatlakozóknál megfogod az alaplapot és a másik kezedben az ecsettel leecseteled, így "hobby" körülmények között is kockázatmentesen takaríthatod az alaplapot.(#32300) Sebaj Fóbiás : szerintem ez az, amit linkelt:FSP150-AHAN1-2
-
törölt tag
válasz
Archttila #31061 üzenetére
A korábban linkelt képen látszik hogy mennyi hely van a szigetelő("plexi") és a PCB között a kérdéses helyen, ha teljesen betekerte akkor sem okozhatott problémát.
Valami más volt a gond, mint a 3db csavar behajtása...
(#31060) sati : nézd meg hogy mennyi hullott el ezekből...Újtojás visszajelzések
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #31041 üzenetére
Az utóbbi néhány hardverbeszerzésem a vártnál nekem is kalandosabbnak bizonyult.
Keep calm and carry onA végén nagyobb lesz az öröm és jobban értékeled a működő rendszert.
-
törölt tag
válasz
Archttila #31031 üzenetére
Érthető
Ha a második mellett döntesz, a lapot ott vedd meg, ahol a CPU-t is vetted, ha lehet a Memóriát is csekkold/cseréld el előtte, ha túlfeszt kapott a CPU, az is veszélyéjforrás lehet... Biztos-ami-tuti.
Nincs mit, sajnos jobbal, célravezetőbbel nem tudok szolgálni
Ha szabad, fekete listára tennénk egyelőre, az általad kipróbált lapokat, és azt amit neked privátban megírtak, Ha megteszed hogy írnál egy hsz-t, ezeknek a megnevezésével, az másnak nagy segítség lenne
-
törölt tag
válasz
Archttila #31029 üzenetére
Én is, de ha igaz, az gondolkodásra adhat okot:
le-szögezendő: Sz@r CPU-t nem árulnak, csak azután tokozzák, miután átment egy csomó teszten.
Tehát eddig volt 2db "rossz" lapod, amik elküldtek 2db CPU-t.
Szériahiba(lap) vagy táp(kompatibilitási)hiba
Szerintem most már mindegy, hogy valójában jó-e a mostani CPU-d, gariztasd le.
A mostani lapodat küld vissza ellenőrzésre, ha OK, akkor vidd oda az új CPU-t és hagyd hogy a szervizes belerakja, és kipróbáljátok közösen. Ha megy akkor a jelenlegi tápot elküldeném szakihoz aki tüzetesen át ellenőrzi, leteszteli kínpadon. Ha ez is OK, akkor hazasétál vele, és összedug. Ha ezután sem megy akkor baltával apróra kell vágni a tápot, és újra nekifutni a körnek.Én rálőcsölném a Szervizre, akár külön díj fejében. Mert szerintem messze túlmutat azon, amit egy usernek, "otthon", "kísérletezéssel" meg kell tudnia oldani...
-
törölt tag
válasz
Archttila #31021 üzenetére
Igen, elvileg ki kellene írnia hogy nincs ram a Qcode-on... de ez asus...
Amit a szervizes mondott, arra én is gondoltam már.
Az asus lapok tuning-ram támogatása kezdetektől förtelmes, de ezt korábban is írtam.
Egy olcsó rammal(1 modul) feléleszted, beállítod, berakod a tuning-ramot... és reménykedsz, hogy ne felejtse el a beállításokat, sose fagyjon meg cpu tuning miatt...annyit szopt@m vele több alaplapon/processzorcsaládon keresztül hogy hihetetlen. Meg ilyenkor jött elő, hogy a hidegen random 2x indíja el magát, vagy fekette a kép, de a Win betölt, meg ilyen finomságok
Már a harmadik ASROCK lapomat koptatom az utolsó ASUS-ok óta, és a RAM tuning sem érdekel azóta.
Béke és nyugalom költözött a PC-s életembe -
törölt tag
válasz
Archttila #31017 üzenetére
Helyedben ezt tenném:
Ha egy helyről vannak a cuccok, vagy legalább lap+cpu akkor beleb@...nám egy kartondobozba, elküldeném nekik táppal együtt(leltárt írnék több példányban+fotó) probléma leírás:nem jó...,és akkor küldjék vissza ha már legalább el tudják érni, hogy be-bootol... Plusz 2 naponta felhívni a szervizet, hogy mire jutottak, hogy ne üljön le a dolog.
Így lenne a leghamarabb vége a kálváriádnak. Szvsz.
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #31004 üzenetére
Én is nagy varia mester vagyok és igen, az elmúlt pár évben olyan szintű minőségromláson ment át pár gyártó, hogy el sem hiszem. Az asus is köztük van és a felára meg maradt. Arctic cooling is nagyon gagyi lett, pedig nálam egyet jelentett az olcsó, de jóval, idén kb 10 ventiből 6 volt hibátlan a többi selejtes. Vga-ból 5ből 2 cicergett, táp 4-ből 3 kattog a venti vicc
-
törölt tag
válasz
Archttila #30998 üzenetére
Ahogy látom az összes drágább asus lapot érinti, és lga 1150-nél is gyakori, ugyan úgy RMA körök és hibátlan CPU...
Olvastam ilyenről kupak nélküli CPU-nál, ahol nem volt megfelelő az érintkezőkre kifejtett erő és nem bootolt, míg kupakot visszarakva igen.
Vagy sz@r a foglalat amit asus használ, vagy vastagabb szigetelőt raknak a leszorító keret és a pcb közé mint mások.
Hasonló erő kell a kallantyú lenyomásához mint korábban tapasztaltál más lapolnál, vagy könnyen jár??
Egy vonalzóval nézd meg hogy nincs-e kicsit is elgörbülve a cpu-n a pcb.
CPU-alját alkohollal/féktisztítóval alaposan zsírtalanítsd.Várom a "nyomok" egyenletességéről a beszámolót.
-
törölt tag
válasz
Archttila #30992 üzenetére
Lehetne hogy megnézed, hogy hozzá ér az összes láb?
(#30993) ada19:
A rotor és az állórész találkozásának a magasságában, a keret belső részére van kiverődve, kisebb csíkokat hagyva. két egészséges méretű cseppet is felfedeztem ugyan itt. Plusz egy nagyobb folt a lapáton is van.
Beépítve a címkéjével az "ég-felé" van.(#30994) imibogyo: A csavarral látványával nincs bajom, de a lemezt is behúzza a (képen), és az már nem az "erőt" sugározza... másrészt lemezre ventit rakni csavarral új hangokat hozhat, amit eddig a venti nem adott ki.
-
kisza25
félisten
-
-
zolika15
tag
válasz
Archttila #30964 üzenetére
Igen elkepzelheto, hogy azzal volt felfogatva. shteer kolleganak szoktam vinni innen egy ket dolgot ha ugy van, de valoban nem kapkodjak el, persze ezt leszamitva nem olyan rossz bolt!
(#30966) Duracellm... koszonom meg lesz bele sima meretre gyartott fekete kabel januarban!! Sajnos ilyenre nincs lehetosegem, de amint lesz megcsinalom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged