- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
kisza25 #26500 üzenetére
Attól hogy 65-70 fokig felengeded még nem lesz semmi baja a CPU-nak.
Ha a cpu alapfeszét és az LLC-t jól beállítod lehet pár fokot nyerni.
Nálam 1V-on és a leggyengébb LLC-vel működik a 3.8-as turbó. Max 69-70C°(20 kör LinxFull +100Gflops) házszellőzéssel és nincs az TX3evo-n közvetlen venti. -
törölt tag
válasz
kisza25 #26495 üzenetére
90-94mm széles hűtő fér el kényelmesen a vga mellett. Esetleg még egy NH-U9b, ami 96mm széles -venti klipszek nélkül-, de kellhet valami öntapadós szigetelő a borda és a vga háta közé.
Venti nélkül lehet hogy Freezer i11 is 95-96mm széles
Amúgy a Blizard T2 (ami neked van), vagy a TX3evo az is bőven elég arra a procira.
Elfogyott az "5 perc" és így tudtam összedolgozni a két hozzászólásom
-
Seep
senior tag
válasz
kisza25 #26495 üzenetére
90 fokkal elforgatva tuti. Egy noctua nhl u9s-t probaltam az pont elfert normalis iranyban is. Hasonlitsd ossze a mereteiket.
Ez az Alpha m1 egesz tetszetos, de miert plexi a masik oldala is? ott ugyis csak kabelek vannak. A c3 on jobb a graf kartya szellozese, viszont nincs rajta lehetoseg a kabel vezetesre. Hm melyiket is valasszam
-
nrbx
tag
válasz
kisza25 #26445 üzenetére
igen, en irtam.
labakat ilyent szereztem be ebay-rol. elso korben raragasztottam a gyari labakra (mivel ezek nem eleg magasak). Remekul stabilizalta a hazat az iroasztalon.
elore meg ilyen ventilatort illetve valami ilyen egyszeruen kiszerelheto es tisztithato filtert tervezek.
-
nrbx
tag
válasz
kisza25 #26441 üzenetére
anyagminoseget nem tudom ertekelni, mert nincs osszehasonlitasi alapom - az elozo 10 evben csak laptopom volt. Ipon-on irtam ertekeltest (1.), olvasd el. A labak es a lathatoan porosodo, korulmenyesen kiveheto elso porszuro nem tetszik csupan. Ezeket ha cserelem, elegedett leszek.
-
nrbx
tag
válasz
kisza25 #26439 üzenetére
nekem 5V-n megy, es ugy halk (legalabbis a gyari AMD huto hangja elnyomja). 12V-n eros volt a levego aramlasanak a zaja.
En azert fogom cserelni, mert laposabb ventilatort szeretnek, amire ra tudok rakni porszurot - ami a racs mogott van, azt kiveszem mert nagyon latszik rajta a por. 14cm-s Silverstone Air Penetratort tervezem venni. -
törölt tag
válasz
kisza25 #26423 üzenetére
A keret nélküli megoldás alacsony légszállításhoz és kis fordulathoz ajánlott, itt nincs vele semmi probléma.
Ha nagyobb légmennyiséget kell megmozgatni és nem fix 30%-on fog üzemelni, akkor az általad linkelt keretes verziót ajánlom.Más:nagyon-nagyon csendes gépnél a PWM-vezérlés is ellenjavallt, mert kattoghat a rotor a be és kikapcsolás ütemében. Ha csak ez az egyetlen aktív elem a gépben, akkor elég zavaró tud lenni.
(#26429) bandi20: Ellenőrizd le hogy a gyári hűtővel bele fér-e a házba az ssd alá, másrészt ha van a házba beépített tápegység, akkor inkább ne az onboard tápost vedd.
"Delta 19V/90W"
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #26414 üzenetére
Egyszer régen vettem két TC verziót, mert nem tudtam még a PWM-esről. Szerencsére rá tudtam sózni a volt főnökömre, mert az egyik gép eléggé melegedett. Abban a két hely így volt, jó sok igazgatás után sikerült elérni, hogy a venti ne érjen bele a saját keretébe. A saját gépem ventihelyeit ezek után kicsit szellősebben helyeztem el. Link szokás szerint az aláírásomban, ha jól emlékszek 2 mm van köztük. Így még összeérnek a gumi bigyók, de már nem okoznak gondot, mert a rács részük már nem ér össze.
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #26360 üzenetére
Egyszer kiszámoltam, egy átlagos halk (kis légszállítású) 8 centis venti alig pár százaléka jött ki légáramra olyan házbeli hőmérséklettel, amit még elviselhetőnek tartok. Neten ott vannak az alap képletek, guglizás+számolás 1 óra.
szerk.: Szerintem pont ebben a topikban "publikáltam" az eredményt, mikor sokadszorra eldurrant az agyam ezen. Alig 1200 hsz-om van itt, 1 óra alatt azt is át lehet nézni.
meg is van
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #26360 üzenetére
És még akkor arról nem is beszéltünk, hogy nem februárban kell ilyet tesztelni egy kellemes 22 fokos lakásban. Hanem mondjuk júliusban, amikor 40 fok van odakint, na akkor nem tudom mennyire érzi magát jól egy teljesen venti mentes gép. Nálunk nyáron a lakásban simán van 30 fok, ha nem megy a klíma.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #26360 üzenetére
Van ilyen ház, igen. De nem olcsó. (40k)
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #26320 üzenetére
Az első venti csatiját dugod az alaplapba, a következőt ennek az aljzatába, majd így tovább, végül az utolsó venti aljzatába bedugod annak a ventinek a fordulatszám csatiját, amelyiket monitorozni akarod. Értelemszerűen a többi venti fordulatszám szála lobog a semmiben. Ha mindegyiket átalakítod ahogy leírtam, akkor csak az utolsó aljzata fog lifegni kihasználatlanul, viszont fixen az első venti fordulatszámáról fog tudni a lap.
-
imibogyo
veterán
-
-
flashpointer
őstag
válasz
kisza25 #26286 üzenetére
Hogy kötsz akár 5db-ot elágazás nélkül 1 csatira?
Az meg még egy dolog hogy fizikailag akármennyi db-ot rá lehet tenni, de ez olyan mintha azt mondanád hogy a falból kijövő 1db konnektorból elosztókkal akárhány sütő működtethető, én inkább vigyáznék arra a drága alaplapra(#26292) HookR
Na igen az a cooletek már kultúráltabban néz ki
Mondjuk most nem gondolkozom bennük mert jó a mostani összeállítás de következő gépnek egy 100w-os skylake bazi hűtővel némán, félpasszívan jó lehet. -
flashpointer
őstag
válasz
kisza25 #26279 üzenetére
Az alaplapban csak 1db extra csatlakozó van házventinek így vagy két Y elágazásra van szükséged (ha bírja az alaplap) vagy egy Y-ra és egy extra egy molex-3pin átalakítóra.
Ha külön szeretnéd szabályozni akkor az utóbbit +pl zalman fan mate vagy ilyesmi. -
Ombre85
tag
válasz
kisza25 #26033 üzenetére
Én is adtam már el úgy tápot, hogy se kábelt, se csavart nem mellékeltem hozzá, de nem szándékosan tettem, egyszerűen annyira nyilvánvalónak hittem, hogy ilyen már mindenkinek hegyekben áll otthon. Persze miután a vevő megjegyezte, utánaküldtem postán őket önköltségen, azóta nagyon figyelek
Ha apróról vásárolsz, lehet, hogy nem is direkt nem adják mellé az ilyen apróságokat. -
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #24837 üzenetére
Ha a hátlap nem dupla, akkor több ház is lehet, amibe a hűtés belefér, de az sfx tápról le kell mondanod. Ami azt illeti nem is nagyon kell szerintem, ha a procit külön táplálod, és merevlemezt sem teszel az ssd mellé (vagy esetleg 2,5-est), akkor egy 160XT elég lehet. Én pl egy E-i7-ben pl el tudnék egy ilyen gépet képzelni.
-
-
törölt tag
válasz
kisza25 #23281 üzenetére
A két ház külső méretei megegyeznek. A nagyobbik méret a elő és hátlap belső távolsága lehet, a kisebbik az oldallap/nyílás mérete?.
Ahhoz hogy 3mm-en be tudd tenni a VGA-t a helyére, szerintem le kell szedni a ház alsó lemezét és alulról bebillenteni.
Ha ilyen kialakítású vga-d van, akkor le lehet venni róla a ventiket és azokat hordozó műanyag keretet, így biztos befér. Utána vissza lehet csavarozni.(#23280) Mercutio_ :Ez egy teszt darab, így iszonyatosan össze van fogdosva:[link]
Nekem ez nem "szálcsiszolásnak", inkább csak a préshenger nyomatának tűnik
-
törölt tag
válasz
kisza25 #23276 üzenetére
Az anyaghasználat jó, csavarok puhák, 100% belevaló húzóval szabad piszkálni, különben elnyalódik a fejük, gombok/csatlakozók a doboz árszínvonalát tükrözik.
Nekem az lc power szimpatikusabb, mert nincs az előlapon "lik" és nem számolnak fel +pénzt a ventilátorért amit egyébként is elhajítanál, így olcsóbb.
Jó és olcsó ATX tápot hamarabb találsz mint sfx-et, kábelköteget egyféleképpen lehet csökkenteni
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #23254 üzenetére
És most látom, hogy alig többért a Realan E-D5 kuckó is van Sharkoon cimkével, +2 usb+ venti módosítással CA-M néven bár ez féloff, mert már mATX, de méretben a nagyobb mITX-ek alatt van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #23244 üzenetére
Az LC Power az átcimkézett Realan E-D3, a Sharkoon-t is valszeg a realan gyártja, csak talán egyedi igény alapján raktak rá +2 usb-t.
A sharkoon ventik mennyire számítanak jónak?
Azt jó lenne tudni, hogy az LCPower-ek olyan szálcsiszolt hatású anyagból vannak-e mint a Realan-ok, vagy élőben is az a randa matt festett(?) felület -
HookR
addikt
válasz
kisza25 #23184 üzenetére
kisza25, AxBattler: Bár egyik sem tökéletes, talán még ezekre érdemes pillantást vetni:
- Thermaltake SD101 és In Win Wavy / Wavy II / BM639 / BM643 / BM648 / BM650 (PicoPSU + Dell DA-2 + GTX750 (Ti) kombóhoz jó kiindulási alap lehet)
- Spire PowerCube 502
- Lian Li PC-Q12L(#23197) flashpointer: "Az opcionális 80mm frontventi képen lévő túloldalán merre megy az áramlás? Csak a kis lába között lehet egy 10x100 -as kivágás és annyi? ... Ugyanerről típusról sajnos nem találtam képet ami igazolná vagy cáfolná"
[Kép] - [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Építő/felújító topik
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged