- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
HUN_Sector #59842 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni. Ez egy nagyon korrekt review. Ha nem kell maxon pörögnie (és egy 35 W TDP esetén ezt ritkán kell), akkor a leghalkabb hűtők között van. Ezért nem tűnt fel nekem sem. Ha max fordulaton pörög, akkor ad ki egy süvítőbb hangot, de nálam ilyen egyáltalán nem is volt.
És inkább ellenkezőleg, a valóban komoly teszteken felső-, de legrosszabb esetben is középmezőnyben van, ami egy ilyen alacsony hűtőtől kiváló eredmény.https://www.gamersnexus.net/hwreviews/2806-thermaltake-engine-27-review-vs-silverstone-and-cryorig?showall=1
-
gurabli
őstag
válasz
HUN_Sector #59842 üzenetére
Nem vészes a hangja egyáltalán. A gyári Intel hangosabb. Van egy kis fém súly a ventilátoron, azzal van "centrírozva", ha az nem jó helyen van, akkor van rossz hangja.
Teljesítményre meg teljesen elegendő egy T Intel mellé, 35 W TDP-vel. De 65W sem gond neki. Utóbbival nem próbáltam. I5-7400T-vel kiváló páros, ahogy I5-6500T-vel is. Nagyon kompakt, elfér kb. minden házban. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #59805 üzenetére
Leszabályozva használtam 50×10-esből 2-t Chieftec IX-03-ban, ami mellesleg vízszintesen volt. Sima no name bontott ventik voltak, Zalman fan mate-re kötve, ami minimumra le volt tekerve. Mérési eredményeim nincsenek, de érezhetően számított. A hardver A4-5000 volt 2 db 250-es 2,5-es vinyóval meg egy ssd-vel és persze paneltáppal. Magas tető volt rajta, a vinyőtartó ki volt emelve 12 mm-rel, így szellősebb volt, az ssd rá volt csak dobva a vinyótartóra.
Hozzáteszem, Rowon kollégának is jó lenne ez a ház is, illetve az IX-01 (olcsóbb) a 85 wattos táppal, magas tetővel (plussz kb 3500-4000 forint). 2 ssd mehet a gyári helyre kiemelve, aharmadik a vinyótartó tetejére, ahogy nekem is volt. A kiemelők a magas tetőhöz járnak, úgy 3,5-es vinyó is mehet az egyik 2,5-es helyére, szóval a fentebb linkelt 2×2,5 -> 3,2 átalakító is játszhat.
-
válasz
HUN_Sector #59801 üzenetére
Köszi neked is.
Szerintem azt veszem a 40-est.
A Titantól kicsit tartok. ÁK-n elég gáz dolgokat írtak róla, viszont az X-es boltban meg felpontozták... ki érti ezt? -
válasz
HUN_Sector #59769 üzenetére
Legalább a fizetésből kérjél nagyot, nem kell szégyellősnek lenni.
-
válasz
HUN_Sector #59766 üzenetére
Tényleg elavult.
Mondjuk valahogy úgy érzem teljesen jó, hogy megszabadultunk az optikai meghajtóktól. Nagyon max retrózni lenne jó, de ahhoz meg feldobsz a gépre egy emulátort és már ott is vagy, pénz költése nélkül.
-
válasz
HUN_Sector #59735 üzenetére
Jól néz ki! Megkérdezhetem, hogy mi a pontos config?
-
coccolino
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59735 üzenetére
ilyen nekem is volt, máig legjobb ház amit valaha tapasztaltam, pedig volt már jó pár top márka
-
válasz
HUN_Sector #59625 üzenetére
Habosított műanyag (PVC ?) lemezt próbáltál már rétegelt fa lemez helyett?
A barkács boltokban árulnak ilyet is. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59625 üzenetére
Ha egy másik rétegelt lemez darabot hozzászorítasz pl faipari szorítóval, és úgy fúrod át, nem fog letörni a furat széle, sőt, mindkét oldalára szoríthatsz, és akkor a belső fele is sértetlen marad. De múlhat ez az előtoláson is.. Gondolom fafúróval fúrtad, én nem fémlemezhez való hss fúrószárral..
Amúgy az ilyesmit simán ki lehet nyomtatni, nálam a kis mini nasomnak lett egy alsó tartója, benne egy 140mm-es ventivel, ez nyomtatva van.
-
válasz
HUN_Sector #59602 üzenetére
Milyen config kerül bele?
-
industry
csendes tag
válasz
HUN_Sector #59586 üzenetére
Nekem mind1, csak ne nyelje a villanyt ha csak tölt le
-
válasz
HUN_Sector #59558 üzenetére
Linket, vagy meg sem történt.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59549 üzenetére
Itt van két 80X25-ös noiseblocker, egy node304-ben voltak benne, igaz csak 3 pines, de emellé hangos is volt, nekem nem jött be.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59547 üzenetére
Ez van, kell a hely.
Amúgy szétkaptam a kis gépet, a 92x92-es venti is tökéletes, hiába van a gyárin 90-es felirat, 92 lesz az... Ideiglenesen betettem egy id cooling cpu hűtőről levettet, frankó lesz. Szóval kellene valami normális 92-es slim 4 pines pwm-es venti. Arctic, amit olcsón jának tartok, nem gyárt ilyet. más mi lehetne?
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59545 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
HUN_Sector #59485 üzenetére
Felhasználva az oldalsó venti keretet meg egy kis barkácsolást és simán bele megy egy 240-es aio felülre. Tervben volt, hogy megcsinálom de visszamentem ATX-re.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #59485 üzenetére
Ja az megvan
. Ez meg egy 240-es vagy 280-as aio vagy radi. Ami másabb, meg még custom vízre is opciót ad.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59432 üzenetére
Szép kis család lehettek.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59430 üzenetére
"Na ha a Terra az olajradiator, akkor a Segotep a Szarvasi "
Én csak egy helységnevet látok.. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59412 üzenetére
Én egész egyszerűen csinálnék egy keretet belőle, azaz csak a külső egy centi maradna, majd hangszóróselyemmel, vagy előte fekete női harisnyával egész egyszerűen behúznám. A szellőzés és a porfogás duplán előnyös, ennél több levegő nem fog átáramlani semmi más megoldással.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59410 üzenetére
Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy fog kinézni.
Akkor látszani fog az erezet? Azt hittem telibe fekete színt kap. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59408 üzenetére
Ez felületkezelve nagyon jól fog majd kinézni!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59375 üzenetére
Pont ilyenje volt itt valakinek, főtt benne minden... Nem biztos, hogy egy régi paszív bordás cuccon kívül érdemes bármi mást belerakni ezekbe.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59375 üzenetére
na, az a intertech eszembe sem jutott, átlapozom, köszi a tippet!
-
eastsider
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59368 üzenetére
fos? akkor marad a delta. régen tudom, hogy jónak számított: [link]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59352 üzenetére
még az is lehet, hogy valami N100-as lapot vadászok bele, 15W TDP meg füstölhet tőlem standby-ban : ) merlint ismerem, bestmarktot is nyilván, ennél valami sokkal inkább "niche" cuccot keresek - amit nem ismerek
a Ghostban (8.2L) lehűtök 200W felett (számomra) komolyabb kompromisszum nélkül levegővel. kizárt, hogy egy 30W-os fogyasztást ne tudjak menedzselni 3L alatt.Silverstonet legutóbb márciusban szereztem Németországból, az sem volt egy egyszerű történet, de még így is relevánsan olcsóbb volt, mint itthon.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #59345 üzenetére
az Era 6x ekkora méretben, én 2L körül vadászok. egy ITX lap, 2xSSD és ennyi. meg egy Noctua L9 vagy hasonló. bármi jó, ami megmunkált fém és sub 3L.
Rick4:
thx, engem nem a működés érdekel, az építés része mozgat meg, szóval ház kell, a többit elpepecselem, az az élvezet nekem. amit mutattál az nagyobb, mint a fő gépem 5700X-el és lassan jön bele a 4070Ti. szóval nagy lenne. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #59341 üzenetére
Nekem az INWin designer házakkal mindig az volt a bajom, hogy a fenenagy letisztultság közepette nem tudták megoldani ,hogy ne legyen az üveglapon 4 kibaxott thumbscrew...
Tették ezt 100-200k-ért, miközben a Fractal meg 50k-ért sima volt...
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59339 üzenetére
Ha a szükségtelen kábelek a táp mögött vannak összekötegelőzve, és csak az jön ki, ami kell, ugyanannyit látsz a kábelekből, mint ha moduláris tápod lenne. Nem tudom ki találta ki azt, hogy az átalakító közeépre kell az sfx-nek a lyuk. Semmi értelme.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59336 üzenetére
Ha az atx-sfx adapter kijjebb hozta volna a tápot, kényelmesen elfért volna mögötte a kábelrengeteg.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59311 üzenetére
Asszonynak a ryzen 7 mellett van egy jó kis 450-es FSP-je, de hiába van a VGA a gépében (hogy takarja a lyukat), még 3D alkalmazás sincs a programok között!
Rowon:
A pontos konfig a saját konfigom, ami az adataimnál megtalálható... -
válasz
HUN_Sector #59313 üzenetére
Ha azt vesszük, akkor az ilyen FPS játékokban jelentős előnyöd lesz, hiába van fhd monitorod. Majd később fejlesztesz azt is.
-
Francia91
veterán
válasz
"Egyébként nálunk itt a topikban többnyire sfx tápok kellenek a gépekbe, azok meg 300-550 watt között érhetőek el nagy többségében. Így itt nem is dobálózunk gigawattos ipari téglákkal
"
-
válasz
SFX-ben is van már 1kW feletti táp, csak az mi a ráknak? ITX házba úgyse raksz 4090-et (vagy igen?
).
Szerk.: ja bocs, elnéztem[link]
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59302 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59285 üzenetére
Akkor rosszat választottál, körül kell tekinteni, melyik WLAN kártya mivel kompatibilis Az AX201 és AX210 pl szintén csak Intel procikkal működik. Az AX200 ugyanazt tudja, viszont bármivel kompatibilis
A 4. gen i7-es Dell Precision M6800-as laptopomba is Intel AX200-ast vettem, és a Gigabyte B450I Aorus Pro WIFI lapomba is Intel AX200-ast vettem, mindkettőben hibátlanul működik
A PCI(e)-s WLAN bővítőkártyák általában Intel AX200-asra épülnek, pont hogy kompatibilis legyen kb mindennel
Például ez is AX200-ast rejt magában -
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59266 üzenetére
Nekem a 65W-os Ryzen 5500 67 fokon maximalizálódik léghűtéssel, a videokártya (Sapphire RX580 8GB Nitro+) pedig 66 fokon van plafonon (alulfeszelve) az NR200P-ben.
Nálad valami más is lehetett probléma, nem kizárólag a ház, bár nyilván az alaplapodon a VRM elhelyezkedése nem a legszerencsésebb az NR200P-vel kombinálva -
válasz
HUN_Sector #59241 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59247 üzenetére
Mondom én!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59241 üzenetére
végre - többnyire - elfér a kezem benne
Akkor az nem is igazi ITX ház!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59228 üzenetére
Ha ez a másik 100 ezer lenne, már megvettem volna. Azért annyira nincs nagy baj itt fejben, a szépet szeretem én is, a funkcionalitás mellett viszont nem lehet elmenni...
Az a csúcsos fosch minden bizonnyal egy teljesen más kulturális alapokkal rendelkező környékre készülhetett, amit mi itt nem tudunk megérteni!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59212 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #59209 üzenetére
ATX tap, csak elore mehet.
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59207 üzenetére
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59203 üzenetére
Akartam én is írni, de az eléggé bekorlátozna, mert akkor csak alulra mehet a 240-es aio, és a vertikális gpu-tól is elvenne helyet. Nem beszélve a félmoduláris tápnál lehet esély se lenne normális kábelmenedzsmentre.
Egyébkent én is matx-et ajánlanék, esetleg valamelyik jonsbo házat. Ha maradok pár hónappal ezelőtt annál az eredeti elképzelésnél, akkor olyan 100ezer forinttal beljebb lennék, és nem sokkal lenne nagyobb a pc -
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59191 üzenetére
TDP ugyanaz, teljesítmény hasonló, mint a Ryzen 5 5500-asnak
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59186 üzenetére
Milyen procit kell hűtened?
Igaz, nekem nem egy erőmű van, hanem egy Ryzen 5500-as proci, de alapvetően egy Scythe Big Shuriken 3 lett rá szánva, és jól is szuperál, CO-t beállítva a procin 67 fok a plafon. Low Profile hűtőnek tekinthető ez is tudtommal
Vizet nem nagyon preferálom, szerintem csak tuning terén van annyi haszna, amennyivel többe kerül -
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #59184 üzenetére
Lehet meg tovabb is tud javulni ha megforditod a ventilatort a huton. Fent ugyis ketto viszi kifele a meleget, a proci huto szivhatna befele friss levegot hatulrol.
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59184 üzenetére
Pofás, tetszik
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59182 üzenetére
Egy fotó érdekelne, hogy néz ki ezzel a hűtővel a gép
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59150 üzenetére
Persze, ez is egy megoldás, de hidd el, sokkal egyszerűbb első körben megcsinálni...
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59131 üzenetére
Ilyen házam van, csak feketében, itthon kb 40 ezer, szóval annyival nem több, amennyiből kintről hazajut, ráadásul ezt 1 hónapos szállítással vállalnák, de nem tudom, ezen mit kell összeállni, ha egyet rendelsz, a szállítás 25 euró, ha 4-et, akkor 4x 25 euró!
És akkor még országon belül postázgatod további 2-3000 forintért?
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59131 üzenetére
Mondanám, hogy jól néz ki, de nem
Valahogy nekem egyik Thermaltake se jön be -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59121 üzenetére
Epoxyba én fúrnék rendes menetet, de a gond ott is az, a jelenlegi furatban a menet rész megsérült, azaz ha valamibe az epoynak is kapaszkodnia kell, mibe fog? Ha elsőre még úgy is tűnik, hogy fog tudni kapaszkodni, meddig bírja?
A helicoil lehetne a tuti, mert nem hőtermelő tevékenységgel járó dolog, illetve egy sima önfúró lemezcsavart is belepróbálnák, simán kifúrod vele a menetet egy behajtóval, kézi csavarhúzóval is.Valójában már látom, mi a gond, egy ilyen vékony lemezen nem lenne szabad menetet, és ahhoz kapcsolódóan lefogatási erőt generálni, mert nem fogja bírni. A minimum egy talpas anya lenne a másik oldalon odaforrasztva- hegesztve...
Talán még egy vékony szegecs is jó lehet, vagy alulról felfelé dedugva a csavart, felül anyával lehúzva. De ahhoz el kell hajligatni a lamellákat... Bajos a dolog rendesen.. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59119 üzenetére
Benne van sajnos a menethiba, anyag puhasága, bármi, nézz utána még a helicoil kifejezésnek is, autóiparban használják leginkább, és aluba fúrt menetek acél betétezésére szolgál, amennyiben van ebben a méretben, az is egy jó megoldás, végleges és nem drága.
Emaitt eldobni kár is lenne, valójában semmi baja. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59117 üzenetére
Mondjuk ez a menet megszakadás nem feltétlenül Jonsbo specifikus dolog, mindent tönkre lehet tenni, minden bizonnyal te ebben láttad a megoldást, holott egy ilyen csavar menetnek is van max meghúzási nyomatéka, ami kevesebb, mint amivel te húztad, sőt, belátható, hogy egy adott ponton túl nem fogsz tudni plusz lefogató erőt generálni, mert leértél az aljára....
Én pl kiönteném azt az egy lyukat alumíniummal, újrafúrnám, vagy ha a kereszt rudak engedik, eggyel nagyobbra fúrnám azokat a lyukakat, és vennék a boltban 4 db nagyobb csavart hozzá 10Ft-ért.
Amúgy mindenféle túlfeszítő húzás nélkül is ugyanígy kiül a zsír, pont az a lényeg, hogy a felesleget kinyomja, az maradjon bent, ami kitöltő szerepet játszik. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59076 üzenetére
Erre a proci hőfok mizériára csak egy észrevétel:
Pont úgy jártam az i7-13700K prcimmal és az atctic liquid freezer II 120 aio hűtőmmel, hogy picit magasabb volt a hőfok, de max 4-5˛C-ról beszélünk, illetve a leszedett hűtőn és a procin is féloldalas volt a paszta lenyomat.
Ennyi látszott csak:Aztán elkezdtem előszedni a cpu blokk keretbe csavart menetes fémtüskéket, és egy bizony hosszabb volt, volt, a csomagban meg is találtam a negyedik rövidet, ugyanis az 1200-as foglalatra passzoló tüskék 0.6mm-rel hosszabbak, mint az 1700-as foglalatra valók, az alaplapra rakott cpu foglalat és a cpu magassága a két foglalatnál ennyivel eltér.
Szóval nálad nem lehet olyan, hogy vagy vegyesen, vagy fixen az 1200-as foglalathoz tartozó tüske került be véletlenül, és nincs rendes kontakt?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59095 üzenetére
Egy kérdés megért...
#59103 TESCO-Zsömle:
+1 a delid-relidre ha gari nem opció. Nekem pont most fog csinálni egy procit egyik ph! kolléga. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #59092 üzenetére
Teljesen hidegen indítva, boot után egyből csa hwinfot futtatva is ilyen magas a minimum érték?
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59101 üzenetére
Ha a vízzel ok lenne, akkor azt mondanám ennyit bír ebben a házban a hűtő. Nekem low profile noctua-val játék alatt 80-85 fokra is felmegy, aztán ott kap 50% terhelést
Ide torony hűtő kell, vagy egy nagyobb top flow (mesh oldallappal), vagy aio. Kíváncsi leszek nekem a Dupla 120as torony milyen lesz… -
Pista0001
addikt
válasz
Biosban a többi (pch, vrm, stb... nem tudom, miket ír a Giga bios-a) hőmérséklet is 50 foktól indul? Kicsit fura, hogy a fotókon minden minimum hőmérséklet 50 fok vagy több ...
Ahogy más is írta, a biosnak néznék utána. Van-e újabb, a version history-t végigolvasnám, hátha említenek temperature bug-ot
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59083 üzenetére
Akkor a CPU hűtő kiáramló levegője és a befújt levegő egymásba ütközne, a CPU hő magasabb lenne. Tudom, mert hasonló kialakítású hűtőm van (Big Shuriken 3), és elsőre így tettem be a CPU hűtő feletti ventit. Most viszont hogy kifele fúj, érezhetően kihúzza a CPU hűtő meleg levegőjét (a bordák miatt pont felfele áramlik erről a CPU hűtőről)
Ehhez a házhoz szerintem szimplán rossz helyen van a fenti VRM bordád.
Bár egy próbát megér, hogy a CPU hűtő feletti ventit befele irányítod, nem vesztesz egy kísérlettelAmi nekem van Scythe Big Shuriken 3 hűtő, az sem férne el az alaplap bordái miatt? Direkt úgy van kialakítva, hogy aránylag nagy borda is elfér alatta a VRM és hátlap környékén
És ennek 120-as ventije van, nekem is ezért tök jó, mert a 120-as venti miatt közvetlen a VRM hűtőbordájára is nyomja a levegőt -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
A szilikon esetében mit értesz? A gyári fém kupak alatti részre gondolsz? Azzal sokat nem tudok csinálni.
Pont azt. A kupak és a szilikon közti pasztát. Delid és újrapasztáz. Ha nem te, akkor valaki más.* Intel-nél ez egy időben komoly para volt és ha ez a gond, azon az se segít, ha nitrogénnel locsolod napestig.
Esetleg megpróbálhatod garanciálisan cseréltetni, de azt is max akkor, ha frisstiben, vásárlás után jelzed a problémát és még akkor is elhajthatnak, hogy kipróbálták, náluk jó...
* - Anno én 3db Intel procit pasztáztattam újra. 4-5k volt darabja. Lehet még most is hirdet itt az ember aprón. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
és #59088HUN_Sector: Ha a proci forró, de a hűtő nem, és vízhűtéssel is ugyanezt tapasztaltad, akkor a hiba a hűtő talpa és a szilikon közt keresendő! Mivel két hűtővel, eltérő felfogatással is ugyanaz a helyzet, vagy a pasztázás a bibi, vagy a kupak és a szilikon közti rész a gond.
Feltéve, hogy nem fogtál ki egy gyári hibás procit. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59092 üzenetére
BIOS mit mond (esetleg legfrissebb-e)? Másik alkalmazással is ugyanezt olvasod ki?
Bocsi ha hülye kérdések, és túl vagy rajtuk, csak gondoltam érdemes leírni. -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #59088 üzenetére
Pedig elsőre nekem is az volt a felvetésem, hogy a cpu hűtő blokkja gyári hibásan van elkészítve pl nem megfelelő konkávitás, így hiába húzod meg valójában nem ül fel rendesen. Van nem 1-2 ilyen hűtőtípus amik emiatt azonnal túlmelegszenek.
De ha több hűtővel is próbáltad akkor más lehet.
Egyébként az a "VRM borda" az vicc...hol vannak a "bordák" belőle? Akkor tud rendesen működni hogy a CPU légárama kiviszi a VRM melegét, ha az alaplapra rendesen merőlegesen van a bordázat, mint EVGA alaplapoknál...minden más csak dizsájn...
Simán lehet hogy forrópontként felfűti az egész környezetet az alaplapon, mondjuk akkor sem kéne ennyire.
De mivel dizájn, lehet hogy az sem érintkezik rendesen a hűtendő csipekkel... -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59085 üzenetére
92 x 25 mm-re gondoltam. A hátsó venti az nem ilyen?
Én is a topflow hűtőket szeretem jobban. Azért 120-as bordákból is van olyan, ami alatt elfér a memória vagy hűtőborda. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Másik hűtővel próbáltad esetleg (hibakeresés végett..)?
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59083 üzenetére
A cpu hűtőn 15mm-es a venti? Esetleg megcserélni a hátsóval, ha az 25-ös?
Próbálgatni kell, sajnos az ilyen kis házakban csak így lehet, és sokszor olyan elrendezés is jó lehet, ami nem feltétlen egyezik a hétköznapi felállással. -
hegegabi80
addikt
válasz
Esetleg a hátsó ventit befújóra?
Én a Jonsbo V9-be úgy akarom, alul kettő 120-as be, felül kettő vagy egy 120-as ki, és hátul a 92-es be. A felső attól függ, hogy ATX vagy SFX táp lesz majd benne.
Igaz csak egy 2600-át kell lehűteni, meg egy RX 470-et. Ezeket lehet még házventi nélkül is megoldaná. -
HookR
addikt
válasz
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59078 üzenetére
Nekem a 2 alsó befele tolja, a videokártyára
-8-9 fokott jelent is a videokártyának, a korábbi maximum 74 fok helyett ritkán megy 67 fok fölé -
Francia91
veterán
válasz
Nem hinném, hogy a házzal van a probléma. A két felső ventid merre fújja a levegőt? Nekem úgy van a Top Flow hűtő és a táp miatt, hogy mindkét felső 120-as ventim kifele nyomja a gépházból a levegőt. Így a tápegység és a CPU hűtő meleg levegőjét segíti kijutni a házon kívülre. És jól működik a dolog. A VRM (és annak hűtőbordája) nekem a hűtő bal oldalán helyezkedik el, így a CPU hűtő légáramlatából jócskán kap. alapjáraton 38 fok körül mocorog, full terhelés alatt 55 fok a plafon. Mondjuk egy Ryzen 5 5500-as van benne, nem kell egy erőművet hajtania, de szerintem azzal sem melegedne sokkal jobban a VRM
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59063 üzenetére
“A házikódban a cpu hűtőventi ventilátor cseréjén nem gondolkodtál még? Azok általában csereszabatosak”
Mármint a DAN-ben? Azt már elengedtem… ott egy NH-9a volt és esetleg még alulra tehettem volna 2db 92es Noctua-t, de már nem próbáltam. Talán ha felül lennének a ventinek a helyek, akkor jobban kiszedné a felgyülemlett meleg levegőt a házból.
Az rtx4070 30-40% venti mellett 70 fok körül hangtalan volt, a platinum sfx táp is… egyedül a cpu hűtéssel nem voltam megelégedve. Ha hagytam egyedi ventiprofillal 80 fok fölé emelkedni a cpu-t, akkor már elment, de akkor meg valami más melegedhetett túl az alaplapon, mert játek közben dobálgatott ki
Egyébként vga alulfeszelve volt, cpu is kapott neg. co -t… előbbinek olyan 160w körüli fogyasztást mutatott, utóbbi 40-70 között mozgott.
Az a baj, hogy a néma xbox sx-hez vagyok szokva… méretben a DAN már ott volt, teljesítményben lepipálta a konfig, de hangban elmaradt.Jövő héten meglátom milyen lesz az NR200p egy toronyhűtővel és a fenti 2x120-as kifúvó ventikkel…
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59061 üzenetére
Fasza
én is most költöztetem a gépet Dan A4 Sfx-ből NR200p-be, talán hétfőn összeáll a konfig. Majdnem tökéletes volt a Dan ház, de a CPU-t nem tudtam megfelelően halkan lehűteni, és nem akartam 92-es játékvízzel se tovább próbálkozni(pedig csak egy Ryzen 5600-ról volt szó)
Neked hogy néz ki a konfig/hűtés, hogy muszáj volt a 92-es ventit beszerelni?
-
válasz
HUN_Sector #59047 üzenetére
Egyenlőre még az új Ryzen-ek sem hozzák ezt a szintet, szóval bilibelóg.
Persze nem lenne rossz... -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #59047 üzenetére
"hozhatja" Ezt mar evek ota igerik mindenfele apu-ra...
-
válasz
HUN_Sector #59035 üzenetére
Nyugi, a T8 Plus is elért az EU-ban, csak idő kérdése...
-
válasz
HUN_Sector #59033 üzenetére
Szép és kompakt, de inkább megvárnám a Jonsbo TK-1-et!
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #58997 üzenetére
-
dugo_
veterán
válasz
HUN_Sector #58997 üzenetére
Utóbbi, ez csak maga a blokk. A többit össze tudod legózni: https://www.thermaltake.com/products/custom-liquid-cooling.html
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58955 üzenetére
Érdekes, mert a gyári oldalon nincs 154W sehol sem.
Ha így van elég rossz vétel ez a generáció. 10. gen I5 is kezeli ugyanúgy a memóriát B560 lapban pl és ott nincs fogyasztás-melegedés gond.AxBattler
Utólag nem bánom, hogy nem volt kapható.
Sokkal jobb házam, gépem, hűtésem van, mint ebben valaha lehetett volna.Szerintem drága egyébként. D31 Mesh volt azt hiszem szállítással 32k, kb 1 hónappal később itthon 8-9ezerrel olcsóbban is megjelent. Erre is érdemes lehet várni.
Ha vesz valaki fotókat várok.
ID-Cooling SE-207-XT SLIM hűtővel biztos nem lenne gond benne a procival csak kérdés milyen kártya fér bele, 3060 Gaming X-ből műanyag burkolatot vágni kellett volna.Ne fájdítsd a szívem.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #58955 üzenetére
Biosban a CPU Uphrade opció, a tweaker fülön, mire van állítva? Mert ha nem default akkor addig nyomja a lap a procit ameddig csak lehetséges.
-
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector #58944 üzenetére
Az eredményeidből nekem úgy tűnik, hogy a ventillátorok iránya nem optimális. Vagy rosszul illeszkedik a hűtőd a cpu-ra.
Ebben a házban a gpu alulról kapja a friss levegőt, a cpu meg hátulról. (Ha top flow hűtőd van, és a fém oldallapot használod, akkor onnan is kaphatja a cpu)
A meleg levegőt meg a ház tetején fújod ki.
Amit te írsz, nem tűnik működőképesnek. -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #58948 üzenetére
Akkor miert fogyaszt jatek kozben 100w felett neha?
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #58946 üzenetére
Csak az aio-ra tudok / akartam volt reflektálni, levegőn csak az xeon 5650 tengődik, így ott nem tudok még tippelni sem.
Skalpolatlan a proci?
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #58941 üzenetére
Ez a Mars gaming 120 aio gyanús, hogy nem fekszik fel megfelelően. Egy 120-assal kb 85°C körül kellene lennie a 11400-nak...
Egy A4H2O-ba szerelt 12600k-t - minden bűvészkedés nélkül, alapon, nincs limit babrálva, de tuning is csak a ramot érte 3600-ra - egy épített vizes rendszerrel meg lehet fogni 68-70°C maghőmérsékleten terhelve. 240-es radival.
-
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector #58940 üzenetére
Ha nr200p, akkor nem az történik, hogy a videókártyából felfele távozó meleg levegővel próbálod lehűteni a processzort?
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #58937 üzenetére
-
coccolino
aktív tag
válasz
HUN_Sector #58937 üzenetére
milyen hűtő ez?
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #58867 üzenetére
Jah, vga kicsit perzsel. De altalaban undervolt profillal hasznalom, ugy -15fok.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #58853 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #58849 üzenetére
Nekem a 10400f extrem terheles mellett is 82fok. Blackridge-el hutve, A4-SFX hazban, nagyon konzervativ venti profillal.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58849 üzenetére
Nem hangzik jól, engem 70 fok felett zavarna. Most max 60 játék alatt 12. gen, ami megeledősebb, mint az s1200 procik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58843 üzenetére
Ott valami nagyon nem okés.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #58843 üzenetére
Milyen haz/cooler komboval melegszik ennyire?
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #58785 üzenetére
Viszont onnan nem friss levegőt kapna. Pont ezért vetettem el a BQ Shadow Rock TF2 hűtőt, mert akkor előre kellett volna raknom a PSU keretet, és nem szívlelem, ha a táp eleve a gép belsejéből szedi a levegőjét
Kábelrendezgetés még lesz, egyelőre csak összeraktam, hőfokokat sasoltam stresszteszt és játék alatt, minden rendben van
A PSU keretre fog menni a 3,5"-os 6 TB-os HDD-m, ahogy faterék ITX gépéből elhozom -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #58774 üzenetére
A cápalisba talán gond nélkül elfér egy komolyabb vízhűtés is. Az ATX táp fogadóképesség pedig nem is rossz ficsőr.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #58643 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged