- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
industry #59599 üzenetére
Nem nekem jó, hanem te nem írtad le, mit és hogy akarsz használni, szóval a kérdés nem volt érthető! Ezért gondoltam találgatok, meg magamban írkálok!
Erre jön egy újabb komment, amivel megint ugyanott vagyuunk!Jó a linux, ha már használható??? Mire?
Én kiszálltam, erre nem érek rá, barkochbázzon veled más!
-
Pista0001
addikt
válasz
industry #59599 üzenetére
A Linux választás attól is függ, mi másra akarod még használni. Nekem általános felhasználásra bejött a KDE-s Manjaro (Arch alap), de gondolom, bármelyik elterjedt desktop Linux ugyanolyan jó (Ubuntu, Fedora, stb). Ha már ismered valamelyiket, szerintem válaszd azt. A Win 10-nél messze értelmesebb választás, főleg, ha szűkösebbek az erőforrások. Ami problémát okozhat, az inkább az, ha nincs megfelelő driver a gpu-hoz, mert akkor nincs hardveres videolejátszás pl. Az Intel linuxos támogatása nem tudom, mennyire jó, sőt, igazából a többiről (AMD, Nvidia, stb) se tudom, hogy mennyire tudják kihasználni a hardver képességeit. Ennek mindenképp nézz utána szerintem. Ha nincs megfelelő támogatás, akkor a linux bukó. Ez utóbbi szempont az egyetlen, amiben a Win lehet a nyerő, ahhoz biztosan írnak megfelelő drivert, amivel a hardver minden funkciója biztosan működik.
-
Rick4
félisten
válasz
industry #59593 üzenetére
Hmm, ezt is meg lehet csináni, csak mindig foglalkozni kell vele.
Nálam itt a nas, letöltök a letötés mappába, ami nem is a gépemen van, hanem a nasban lévő vinyón, a torrent kliens figyeli a mappát, ha odakerül valami a magról, felveszi a listába, elkezdi letölteni, és törli azt a fájlt, ami a mappába került. Ha épp nem lennék otthon, akkor androidos trelefonon adsget nevű appal ráküldöm egy kattintással, és akkor is letölti 2 perc alatt mait kell, de különösebben nem szoktma ezt használni, csak ott van. Amint megvan a letöltés, indexel, és leszedi a tmdb-ról a feliratot, borítót, szöveget.Amikor lefekszek a tévé elé, megnyomom a logitech rendszertávon a filmezés gombot, az bekapcsolja az erősítőt és a bu-ray bemenetre teszi, bekapcsolja a tévét, és a hdmi1-re teszi, bekapcsolja a médialejátszót, amin indul a kodi, nyomok 5-öt, play, és nézem a filmet. Nem akad, kadenciahelyes, ninc smit hozzányúlni, fogyit nem mértem, szerintem max 2-3W, tekintve, hogy eleve valami régi samsung telefontöltőről kapja az 5V-os tápot...
Nincs távoli asztalozás, filmezés közben egerezés, a táv menü gombjai a médialejátszót vezérlik, de a hangerő gombok az erősítőt.
Az erősítő is hálózati cucc, tehát lát netrádiókat, a nason a zenéket, flac is megy, de inkább kocsiban hallgatok zenét, szóval arra a részre nincs rálátásom, mit tudhat egy ilyen volumio. A kodi a médialejátszóval is tudja ugyanezt, tehát ha még tévén keresztül akarnám babrálni, akkor az is ott van.
A nas mindig megy, mert a gépeknek az a megosztott mappa, a telefonok fotó mappái, a biztonsági kamerák is ide mentenek mozgásérzékelés esetén, tehát max 20W fogyi az, ami mindig jelen van, az összes többi eszköz akkor van bekapcsolva, mikor csinálni kell rajtuk valamit.
Este 10-kor bekapcsol 15 percre a második nas, amire az első fontos dolgairól átmentődik az épp aktuális példány, a régi példány módosítás esetén a fő és a mentős nason is lomtárba kerül, ha mégis kellene.
És ez legalább 10 éve ugyanígy megy mindenféle probléma nélkül, akkor volt némi beállítás, mikor pár év után valamelyik komponenst lecseréltem egy jobbra. -
Pista0001
addikt
válasz
industry #59585 üzenetére
Itt le van írva, melyik Intel generáció mit tud hardveresen megoldani, az igényeid szerint tudsz választani. AMD oldalon nem tudom, mi a helyzet, a Kabini óta nem nagyon tudok ilyen olcsó(bb) integrált processzoros megoldásról.
Ha a cél, higy a tévé mellé rakod, és ez szerzi be a filmeket, amiket aztán egyből meg is tudsz nézni, akkor lehet, hogy jobban jössz ki hosszú távon egy NAS-sal és egy arm-os médialejátszóval.
-
Rick4
félisten
válasz
4K60Hz-es folyamatos képet adó mini pc-ből elég sok van már, csak tippelek, ha mondjuk egy windows-os pc-ben gondolkodsz, errefelé menj el, 50-60K körül már lesz jó eszköz, bár a kérdésből egy csomó dolog nem derül ki, pl nem tudjuk, milyen rendszer kerülne rá, meg azt sem, hogy ez most egy szerver, asztali gép (is) lenne, vagy csak egy médialejátszó kell, ami egy tévére, monitorra lenne kötve? Mert utóbbi esetben nem csak hogy elég egy médialejátszó, de a legjobb választás is, tele a net velük, akár egy coreelec és kodi is futhat rajtuk, 10K magasságában más 10-20 féléből lehet választani, akár itthon, üzletből véve is, és nem nyúlsz mellé, mert azok hardveresen tartalmazzák mindazt, amit egy x86-os procival, meg valami több GB-os oprendszerrel szoftveresen kell megoldani.
Szóval pontosítsunk, mire lenne szükséged, és mennyit tudsz/ akarsz a dologra szánni?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Nem hiszem hogy ezek a celeronos procik olyan könnyen elboldogulnának a 4k adással. Képet meg tudnak jeleníteni a leírásuk alapján, de a video más tészta.
Lehet egy itx alaplap + max 35 wattos GE (amd), egy 35 wattra lekorlátozott APU-val, vagy U (intel) procival jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- DDR4 RAM modulok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest