- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atom360
tag
Igen köszi,tudom.youtubon láttam egy videot ahol egy srác atom ion + hd 5770 géppel játszik a fear-el.és biztos tesztelte mielött beruházott a kártyára.jó 5let nek tünt egy olcsó mindenes kisgép artelnativára.most már sztem is hülyeség.inkább egy olyan itx lap amibe lehet procit rakni.kösz azért.
-
Chaser
legenda
Kezdek én is így lenni vele, bár semmi bajom a laptopokkal, csak mindben találok olyat ami nem tetszik.
user137: Azt elnézve hogy erősebb mint az atom, a video részéről ne is beszéljünk - még az ionost is leveri-, mért ne lehetne atom-verő? + itt már fityeg az usb3 meg sata3 is, lehet belőle 15.6-os gépeket is építeni, nem úgy mint atomnál, ahol limitálva van. Nem is highend pc-nek készül, kis fogyasztású net/media pc-nek.
-
zodo
nagyúr
Az alapötlet már rég megvolt csak finomítani kellet rajta.
WINDy kuckó a linken.Azóta kikerült még két kivitelben ugyanez a terv.
Alexer MC3 Spectrum
Alexer MC3 #5 -
bumi
tag
Köszi!
Csak egy minőségi hangkártya, majd. Valami PCIe.
XBMC és cMP2, meg full HD-t bírja!
A házat megoldom egy régi BEAG erősítőből, helyette inkább egy ilyet vennék.
A cMP2 egy "HIGH-END" zenelejátszó program, ami kikapcsolja a winfos nagy részét( pl. explorer.exe,stb.) Zenehalgatás közben nincs tálca, parancsikonok, semmi! Közben másra nem használható a gép.
Ezért lenne jó a pico, mert kevés a kábel, táp egyrésze nincs is a házban!
Ezért a full HD a kérdés,ha azt bírja a táp akkor ok. -
KAMELOT
titán
Érdekes eredmények jöttek ki neked! i3 fogyasztása nagyon szuper!
Nekem a konfigom látható a cuccaim közt. 4 HDD közül csak 3 van bekötve
Fogyasztások ilyenek:
-leállítva: 5W
-IDLE: 80W
-FULL LOAD prime95+Furmark: 175W
-GTA IV közben: 125-135W
-monitor fogyasztása: 20WTápom: Fortron FSP SAGA II 500W 80+
-
Pista0001
addikt
Ilyen van nekem is csak tartó nélkül. Jó darab, az előző (AMD) konfigommal nagyon jól működött, de a P55-ös DFI-t valamiért nem szereti. Eleinte még a BIOS hibája volt, arra jött ki javítás. BIOS frissítés előtt 1-2 percig működött csak rendesen, azóta 1-1,5 napig is bírja, de inkább visszaálltam kábelre. Furcsállom a dolgot, mert a 785G/SB750-el nagyon jól működött, a torrentet is bírta.
Ha tényleg sokat piszkálod a gépet akkor jó lehet, de szerintem túl drága. Barkácsra nincs lehetőséged? Max 8-10 ezer forintból ki lehet hozni hasonlót. Például az én házam alsó része is ilyesmi, csak SFX táphoz meg slim-ODD-hez. SFX tápból a hosszabbak (100 helyett 120 mm) is beleférnek.
-
zodo
nagyúr
Nem is akartam ebből márka csatát csak megemlítettem, hogy stratova lássa ilyenek is vannak olcsóbban és így még inkább a "nem is annyira drága" kategóriába tartóznak ezek a noti memóriatípusok.
Nekem a jelenlegi G.skill-el, eddig semmi problémám nem volt.
Szerk: "vx900"
Nem ennél volt hogy két cég is készített erre a lapkára alaplapot és azért szerepel VIA és INTEL "egy kalap" alatt?
Valami, ilyesmi rémlék az emlékeimben. -
HookR
addikt
Félreértés ne essék, nyelvtudásod megkérdőjelezni eszembe sem jutott. A lengyel->angolt a lengyel->magyarral szemben az eredeti jelentést kevésbé torzító végeredmény miatt preferálom. A gépi fordítók a magyarral még hadilábon állnak.
(#5478) user137: "mi értelme van egy 2 slotos LP kártyának? ilyen házat még nem láttam
"
Na szép mondhatom. Ezt 'meg se hallottam'!Amúgy nagyobb hűtő -> alacsonyabb hőmérséklet -> potenciálisan kisebb zaj.
-
_BM_
senior tag
"szabad tudni mi lesz benne?"
Szabad, persze. Fogalmam nincs
Vagy az az enyémmel azonos cuccot veszek (zotac ion 330), hogy egyszerűbb legyen a telepítés (hdd átklónozás, oszt jónapot), de figyelemmel kísérem a fusiont is. Ha tényleg 25 ezer körül lesz az E350, akkor nem kérdés a választás, de szerintem ez kizárt. Ki fog akkor vásárolni 35 rugóért atomos lapot? -
HookR
addikt
- 'Computer SFF (Small Form Factor), which is the future of desktops' - a Google tolmácsolásában (Lengyel->Angol)
- 'J&W Minix H55-HD and Minix 890GX-USB3' - (Amúgy déjà vu-m van.#4108)
(#5473) _BM_: Különféle rögzítőmechanizmusok szoktak lenni a tálcákon, amik meggátolni hivatottak a lemez kiesését. A slot-in mechanizmus ilyen szempontból is kényelmesebb.
-
Lord Takeda
csendes tag
-
zodo
nagyúr
Ennek örülünk, de végül rájöttem hogy nem is rád gondoltam hanem Osibaa-ra.
Ő volt a reklám managerem.(#5421) user137
Ez a ház így nézz ki, mit tegyek vele. Nincs kedvem moddingolni rajta.
Igen lehúztam a power led csatiját a lapról és kapott egy önálló másik ledet ami világítja a vga-t. Ez volt a kényszer modding.Szerk: Gondoltam már rá hogy eladom talán a vga-al együtt, de mit vennék helyette.
(#5425) HookR
"....hogy a házból készüljön eladásra is."
Hát így már teljesen érthető a "hezitálásod" ez ügyben.
Szerintem legyen benne (mármint az eladásra szánt darabokon) odd hely és abból is a sima notis típus. Talán ebből többen vásárolnak, mint a slot-in-es típusból.
Esetleg cserélhető előlapos házat készítesz és felárét kaphat ilyen vagy olyan odd nyílású előlapot az alapmodel (amin nincs odd hely) mellé. -
HookR
addikt
Nem voltam elég türelmes, pedig mindössze 3 hónapot kellett volna kivárnom...
-
toldy
őstag
Hülye vagyok abba benne is van a M-atx lap, attól még érdekes.
CséZé: nekem is "tetszik" a lap, egyébként az ott a háttérbe szerintem egy normál h67-itx wifi.
Annyira nem tudom mi legyen most azon agyalok hogy leépítek, vagy akár mindent el is adok és veszek egy notit. Persze nem zárkózom el az itx-től csak eyenlőre szüneteltetem a témát.
-
Pista0001
addikt
"A vezérlőhíd szerepét a Hudson M1 jelzésű lapka tölti be, amely 65 nm-es gyártástechnológiával készül. A chip a megszokott funkciók mellett hat darab 6 Gbps-os SATA, 14 darab USB 2.0 és négy darab PCI Express x1-es csatornát biztosít. Emellett a HD audiokodek is része a rendszernek, ami az x4-es UMI buszon keresztül kapcsolódik az APU-hoz. Az USB 3.0 támogatása a Renesas vezérlőjével oldható meg, amennyiben a gyártó szükségesnek látja ezt. A Brazos platformhoz diszkrét grafikus kártya is társítható egy x4-es PCI Express 2.0 felület segítségével, melyért az APU-ba épített vezérlő felel."
Ezek szerint a vezérlőhíd (régi déli híd) ad 4*1 sávot, az APU pedig plusz 4-et egyben. A 4*1 elmegy ethernetre, wifire, ilyesmikre, az APU 4 sávja meg mehet a PCI-E foglalatra diszkrét VGA-nak. Ez teljesen az Intel sémát másolja, VGA-nak ott is a proci adja a PCI-E csatornákat, a többi - jellemzően alaplapra integrált - holminak meg az ex-déli híd.
-
Sir Psycho
aktív tag
Nézd meg jobban a drótozást!
A giga lapon az x4-es, ugyan ez van a lapomon is (MINIX 780G)
Ha x1 lenne akkor a "key" után oldalanként csak 7 láb lehetne.Asuson a túllógás? lehet nemvolt kedvük levágni a felesleget.
Érdekes mert az a kis borda 2 hőcsövet fog közre.HookR:
"PCI-Express 16x slot (actual bandwidth to be determined)" ez nálam azt jelenti, hogy még nem döntöték el hogy ténylegesen mekkora is lesz.
Kép alapján az végig van drótozva.Ennek fényében, szerintem lesz még változás a végleges kiadás előtt.
-
toldy
őstag
Hogy az a su... Az msi lapnak a hátulján van mini pci-e slot is. Ez azért szerintem sokat javít a megítélésén a szememben ( főleg hogy megint ezen agyalok hogy kell-e nekem ilyen erős grafika)
-
CséZé
őstag
130W?
az lehetetlen.
néztem egy fórumon, i3 540, Giga lap, meg DVD, HDD, ohne VGA és alulfeszeléssel 2GHz-re ment a 65W-os gyári paneltáppal is.
számomra hihetetlen, hogy 120W-nál többet fogyasztana egy plusz VGA-val.szerk: néztem ezt a házat is, de drága. meg nagyobb is jóval. majd még meggondolom
-
CséZé
őstag
vga idővel lesz, az AM3-as lap elég drága sajnos. a H55-ös Minix 100 dodó körül mozog.
a lényeg h minimális befektetéssel tudok teljes konfigot váltani és akkor már m-itx-re váltanék. nekem ez elég lenne vagy 2-3 évig biztos.
szerintem a H55 lesz, csak lehessen valahol beszerezni... -
zodo
nagyúr
Szerintem ilyen a tápja annak a HP-nak.
Gyártó honlapján viszont csak hasonló kinézetű tápot láttam, de pont ilyet nem.
Pláne, ha tudnánk a pontos típus számát.Itt találtam még pár képet a linkek alatt.
-
[edy]
tag
Megint csak abba a problémába ütköztem ( a linkeket megnézve ) hogy ezeknek SZABVÁNY alaplapi 20 vagy 24 pines csatolójuk van , az én lapom meg nem az. Ugyképzeld el az alaplapi 20pinesemet , hogy a 20 pin egyben olyan vastag kb , mint egy normál 20pinesnek az egy sora. Majdnem fele olyan vékony a csati , mint a normál.
-
[edy]
tag
Öhm igen , pontosan ugyan ez.
Jelenleg sehányat mert nem működik. Ki lett probálva Hynix , Geil , Ocz , Kingston , Kingmax rammal , semmi. Vga volt benne Hd 2350 , Hd 4350 , X550 , 8800 gt , 8600gt , semmi. Működött kb 1 évet , aztan volt valami bugja , ki kapcsolgatott , és után már el sem indult. Volt CMOS CLR , PWR CLR , semmi. Kibróbáltam több procival is ( e4500 , e2180 , celeron d ) az sem segitett. Mire kéne neked egy rossz lap?Egyékbént a csere érdekelhet :$
-
Pista0001
addikt
Az a baj hogy nekem meg nem nagyon van tuning tapasztalatom Intel téren és nem merek nagyon próbálkozni. Jó lenne egyszer összehozni valami olyat hogy egy tapasztalt Intel tuner megmutatná hogy mit-hogy kell/érdemes variálni. AMD fronton sokkal egyszerűbb volt a helyzet, ott egyszerűbbek ezek a beállítások, meg ugye készült Logout-on egy nagyon jó részletes útmutató.
-
tome.jr
addikt
H70-em van. Tegnap pont ezen agyaltam de nem igazán jön össze a dolog. A ház elejében 140-es venti van erre nem tudom hogyan lehetne a 120-as radit felszerelni. Másrészt a H70 radija 5 centi vastag, így a GTX 570 kilőve max egy GTX 460 fér be. Ja éppen most néztem a Silverstone tápját az jó megoldás volna mert sok helyet nyernék, bár az eredeti elképzelés az volt, hogy Enermax Modu 425 és a ventije le lenne cserélve egy piros ledes Lian Li-re (a ház is piros lenne), így 3 helyen világítana a házikó. H70 helyett még szóba jöhetne Scythe Shuriken rev1, a ház hátlapjára belülről meg lehetne akár 2 db 60-as ventit felfogatni, elférnek ahogy méregettem
-
Sir Psycho
aktív tag
Ismerem a fusi-t nekem is van meg dolgoztam szervízbe.
Mindenképpen jobb, egy videót láttam ahol az ion-t hasonlítottak össze egy via trinity -vel. A trinity vx800-ra épül ebben meg az újabb vx900 van. Szóval mindenféleképp jobb. Via fórumán láttam, hogy a támogatással nem voltak megeleégedve teljesen, ezért írtam, hogy egy teszt kéne.madgie:
ha a PCI-E x1 kevés a full HD-hoz akkor a sima PCI méginkább. -
konyok
tag
Nos az Asrock kicsit húzós áron van (128e-140e), de meg van rá a keret. Persze ha nem muszáj, akkor nem költöm el minden pénzem.
A játék egyáltalán nem érdekel. Fő célja a gépnek asztali PC. Netezés, szöveg szerkesztés, avi2dvd oder fordítva, mkv, dvd nézegetés (full hd tv-n), egy kis Photoshop és talán ennyi. Persze azért valami tartalék is legyen a masinába mert ha pl. nézek egy filmet és alatta mondjuk éppen konvertálok akkor ne dögöljön meg. -
Pista0001
addikt
Én az integrált procisat javaslom, az biztos keveset fogyaszt. Ha nem akar rajta játszani akkor szerintem nagyon klassz gépecske lehet, akár a korábban linkelt lapos házba, de annak szerintem akár egy Modecom Feel 302/202 is elég (96 W-os táp).
Most nézem hogy a mobil procisnak 6 SATA-ja van, jó kis home server/media center lehetne belőle.
-
Sir Psycho
aktív tag
Átböngésztem a tesztet.
A biosos képeket eltolták, ugyanaz a kép van az összes biosos helyen
Érdekes jelenség amit Crysis alatt művelt oc hatására, ennek ellenére szerintem rendben van a lap.
Eredmények alapján hozza azt amit az Asus gyerekbetegség ide vagy oda.
Nekem a Minix jobban bejön ennek ellenére mint az Asus modelje.Az ár ami aggasztó csak.
-
kisza25
félisten
-
toldy
őstag
Meg van a hiba oka,
Nem fogjátok elhinni, azt tudtam hogy a porszűrő hangosítja a ventit, és fogja a légáramot, de hogy ennyire.
És az, porszűrő nélkül oldallappal nem megy 50-52 fok fölé, porszűrővel pedig 58-60 fokis megvolt, ráadásul így nem pörgeti annyira a ventit, kicsit kisebb fordulaton üzemel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest